ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,459 דיונים בפורום זה
-
היי אני סטודנטית ואני מעוניינת לקנות נייד 3K הוא ישמש בעיקר לאינטרנט, סרטים וכו'.... אבל גם פה ושם לקחת אותו לספריה ללמוד, לימודים, מצגות וכאלה. ראיתי את 3 מחשבים: ראשון של לנובו http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OK29589AG ואז אני יוסיף עוד 150 שקל כדי לשדרג לשנתיים אחריות ו-320 HD או שעדיף להשקיע עוד קצת כסף ולקחת מחשב של דל הראשון: ווסטרו 1015 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1015-t65.htm השני: 1545 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1545-t6600.htm ופה בדלים אני שוקלת להוסיף מע' הפעלה ווינדוס 7, ושוקלת לשדרג ל- 4 ג'יגה זיכרון תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 673 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000-3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. השימושים הצפויים של המחשב? אינטרנט סרטים, משחקים מזדמנים כגון dragon age א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. אופיס, אימיול וטורנט, משחקים מזדמנים. need for speed ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה שימוש כבד- יהיה דלוק רוב היום כמעט כל יום. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1200-*1024 ]יכול להיות שישודרג ל22" בהמשך * הגדרות גבוהות עד בינוניות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט ק…
-
- 1 תגובה
- 573 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כרגע מחשב: Antec Sonata Asus P4P800 Deluxe Pentium 4 2.8Ghz HT Samsung PC3200 512x2 Radeon 9800np Maxtor S-ATA 120GB ואני רוצה לשדרג בו משהו בעיקר לצרכי משחקים בכ-2000 שקל, יש לכם אולי הצעות?
-
- 5 תגובות
- 582 צפיות
-
-
שלום, אני משתמש חדש ראיתי שיש פה אנשים רציניים שמבינים בחומרה ואני מעוניין במפרט איכותי שמחירו לא עולה על 3500 ש"ח. המחשב יהיה לשימוש של משחקים בעיקר,רצוי שיפעיל משחקים ברוזולוציה גבוהה. הדגשה על כמה דברים: לא עושה OC רוצה רק מעבד אינטל ושיהיה קירור שלא ישרף הכרטיס מסך או משהו אחר בזמן הרצת משחק (קרה לי בעבר) תודה לעוזרים אני ממש מעריך זאת. נ.ב יש העדפה למעבדי INTEL QUAD (אם אפשרי לשלבו עם כרטיס מסך טוב,במקרה ולא אני מסתפק בCORE2) ואם אני שם כרטיס עם HD האם צריך מסך שתומך בטכונולוגיה זאת?.
-
- 5 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי אופציה לרכוש מעבד i7 2600k ולוח אם dz68bc של אינטל במחיר מוזל. בתחילה תכננתי לרכוש מפרט ל-NAS שיריץ freeNas אבל לאור המעבד ולוח האם, אני מעוניין לבנות מפרט למחשב עיקרי לבית שישמש גם כ-NAS. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גלישה, אופיס ובעיקר NAS. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. RPG,RTS -מהי הרזולוציה הטבעית…
-
- 1 תגובה
- 647 צפיות
-
-
למה יש הבדלי מחירים כאלה גדולים בין הארץ למדינה כמו ארה"ב ? (מפרט של 7k בארץ אפשר לקנות ב5K בארה"ב) שקונים מחשב חדש יש מקום להתמקח על המחירים של החלקים ? על איזה חנויות באזור המרכז הייתים ממליצים בחום ? שווה לחכות לאיזה יציאה של מעבד חדש או משהו שיגרום להורדת מחירים בקרוב ? תודה לעונים
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הי, אשמח לעצתכם בנוגע למפרט הבא: המחשב מיועד לעבודה בתוכנות CAD, תלת מימד ואדובי וכן למשחקים. תודה מראש לעונים
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב לעבודה משרדית, לשימוש בעיקר של אופיס וגלישה באינטרנט, חשוב שיהיה גם אמין ושקט. וכמו שציינתי בכותרת עד 2000 ש"ח תודה רבה על העזרה.
-
- 2 תגובות
- 609 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל וכמה שיותר טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים! א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: COD:MW3/2 , AVA , BF:BC2, BF3, APB -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני קונה מסך LCD ואחבר את המחשב דרך HDMI -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…
-
- 1 תגובה
- 768 צפיות
-
-
שלום, מחפש המלצה למחשב נייד לקניה בארץ, אלה הם הדרישות שלי מהמחשב: מטרות המחשב? בעיקר לתכנות, בעיקר visual stduio, יתכן שבהמשך גם למטרת data mining בסיסית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפחות 15.6'' עדיפות למט * רזולוציית המסך? לא מבין מספיק, מה שתמליצו * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקשי מקלדת "רגילים" ctrl בקצה השמאלי, touchpad מובנה לעכבר * משקל רצוי? לא קריטי, עדיף שיהיה נוח לקחת בתיק גב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן אני נמצא במקום עם חשמל, יחד עם זאת אני כמובן מעדיף שיספיק לשלוש שעות ומעלה בסוללה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) VGA או HDMI * Bluetooth? עדיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב …
-
- 16 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייח לילד בן 14. כיום הוא משחק מיינקראפט ורובלוקס ומשחקים פשוטים. אין לי מטרה שהוא יוכל לשחק כיום משחקים מתקדמים אבל אני רוצה להשאיר את האפשרות לעתיד. אני לא רוצה לשלם עכשיו אלפי שקלים על כרטיס מסך. לכן אני מתלבט בין שתי אפשרויות: מעבד עם יכולות גרפיות - יש לי כזה היום והוא מתמודד עם המשחקים הנ"ל מעבד רגיל וכרטיס מסך זול שאותו הילד יוכל להחליף בעתיד. השאלה היא כמה יקר יותר יהיה שילוב של מעבד+כרטיס מסך שיתן כרגע לפחות את אותן יכולות של מעבד שכולל גרפיקה? אשמח לקבל שתי הצעות למפרטים, אחת לכל אחת מהאפשרויות הנ"ל 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני רוצה להוציא עד 3000 ש"ח על המחשב. אפשר להוסיף עוד עד 1000 ש"ח אם זה הכרחי 2. מה שימוש…
-
-
- 19 תגובות
- 8k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום רב, אני התעניינתי בזמן האחרון הרבה בתחום במחשבים הניידים וחלטתי שאני כנראה יקנה אחד לעצמי הדרישות שלי הן בערך: סרטים מלאים באיכות HD, משחקים ככל הניתן במסגרת המגבלות של מחשב נייד זאת אומרת רזולוציה הגיונית, שימושים בסיסיים וכמובן עריכת ודיאו ומולטי מדיה. היו לי כמה התלבטויות בהתחלה אבל ידעתי מה אני רוצה והגעתי לזה: ASUS F8VR מחיר 6000 http://www.logooffice.co.il/Shop.asp?CatID=807 ASUS G50 (אחלה כרטיס מסך) מחיר בדולרים 1350 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220403 SONY AW משהו (פה כבר הכרטיס מסך הרבה פחות אבל הארד דיסק מהיר, חוץ מזה צ'יפסט, מעבד וזכרון זהים) מחיר בדולרים 1400 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834117831 מה מב…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ערב טוב לחברי הפורום אבקש את חוות דעתכם למפרט עבור עריכה ספרותית. נעשה שימוש במאגרי מידע על הארדיסקים חיצוניים, - לכן בחרתי מארז עם USB3 קידמי, ופתיחת מספר רב של חלונות וורד וPDF פעילים המהירות חשובה מאד, ולכן המפרט כולל SSD ו8GB זיכרון. למעשה מחשב במפרט כמעט זהה (מעבד SB ו4GB זיכרון) נקנה לפני כשנה, וכעת זהו מחשב שני לאותו שימוש המפרט שהרכבתי: מעבד: Intel Core i3 4160 3.6Ghz LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪560 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪130 לוח אם: Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 כמות: 1 - מחיר: ₪289 מארז: Infinity case 8C27RA solid mATX 2X USB 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪137 ספק כוח: FSP 350W 60HCN 120mm Fan A.PFC Satax3, 78-80% 28A@12V Ef…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נייד קטן חדש והייתי רוצה את עזרתכם, בגלל שאני לא הכי מבין בתחום.. במחשב אני ארצה לתכנת, אז אני אצטרך מחשב שיוכל להחזיק סביבת עבודה בצורה טובה, ולא מקרטעת. בנוסף אני אערוך מסמכים (שזה תכל'ס די כלום מבחינת ביצועים), אראה סרטים וכנראה אחבר את המחשב למסכי LCD, מקרנים וכו' ולכן מבחינה גרפית הוא צריך להיות טוב ולתמוך בHDMI. עוד שימוש שלא דורש ביצועים, אבל סתם בשביל לא לחסוך בפרטים זה כמובן אינטרנט. המחשב צריך להיות קטן. כיום יש לי כבר 17", והייתי רוצה מחשב קטן יותר. האם אתם ממליצים על 13" או על 12"? HD רצוי שיהיה מרווח ולא קטנטן. סדר גודל של 500 GB עד 1TB. כמו שציינתי בכותרת, התקציב הוא עד 1700 שקל. אם יש מחשב טוב בפחות - מה טוב. תודה רבה רבה לעו…
-
- 0 תגובות
- 583 צפיות
-
-
שלום,3 אנשים המליצו לי על 3 מפרטים 2 די דומים אבל יש אחד שונה וזה ממש חשוב לי בבקשה עזרה ! התקציב שלי הוא 3000 ש"ח http://imgur.com/a/XnSWS#0
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם, אני מחליף מחשב אני רוצה שבמחשב יפעלו משחקים טובים (שיהיה בכרטיס מסך חיבור dvi ) כי יש לי מסך lcd שלא רואים בו ממשך באיכות כמובן שהמחשב לא יהיה amd שיהיה מהיר,מטוס (זה ממש חשוב לי) כולל צורב דיוידי כולל עכבר פשוט מקלדת פשוטה בלי רמקולים בלי כונן דיסקטים לא מתוכנן ov ושיויסטה ירוץ עליו חלק ורצוי שני ג'יגה זיכרון _________________________________ לסיכום סומך עליכם -------------------------------------------------- אני מתכוון לקחת את המפרט לחנות בשכונה כי לא מתאים לי לסוע לת"א
-
- 6 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בהמלצה על מפרט למחשב משרדי ללא ציוד עיקפי. מה דעתכם על המפרט הבא: מעבד INTEL CORE 2 DUO S775 2.3GHz(E6550) 1333MHz/FSB 4MB - BOX 880 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3 532 זיכרון פנימי I SAMSUNG 2048MB (1024MBX2) DDR2 667MHz CL 5 229 דיסק קשיח Western Digital 320Gb 16MB AAKS 448 צורב DVDRW BLACK - SATA - LG GSA-H30NX16 220 מארז מארז כולל ספק ו2 מאווררים HEC 6a19 244 תודה
-
- 2 תגובות
- 565 צפיות
-
-
הי חבר'ה, אני יודע שהתקציב לחוץ, זה בשביל חברה שצריכה רק אינטרנט, אופיס, ואולי סרטים מדי פעם. אין צורך בשום יכולת מעבר. הבנתי שהסלרון לא משהו, אם מישהו יכול לתת המלצה על מפרט מבוסס AMD מחנות טובה במרכז אני אשמח מאוד, או לחילופין מערכת מבוססת אינטל אם אתם בטוחים שהסלרון בסדר יש אפשרות לחרוג מהתקציב בממש קצת, עד 100-150 ש"ח, אבל עדיף שלא... תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 564 צפיות
-
-
מבקש עזרה בבחירת מחשב נייד. דרוש כח חישוב רב לעיבוד תמונה, זיהוי שפות וגופים, מערכות עקיבה וכו'. המחשב יישב על רובוט ויהיה בתנועה ולכן אם ניתן, עדיף מחשב בעל דיסק SSD עם זיכרון flash memory אך לא חובה. עדיפות למעבד בטכנולוגיה של 45nm. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 839 צפיות
-
-
אז כאמור,מפרט גיימינג ותכני HD עד 4.5K עם אפשרות חריגה של 500 ש"ח. המחשב יהיה בסלון ויחובר לטלויזיה 42" ב-1080P. לכן הצורך במארז HTPC אלגנטי. ברור לי שגיימינג ושקט לא הולכים ביחד, אז שקט ככל שניתן. מדובר במשחקים חדשים וכן מהשנים האחרונות על הגדרות בינוניות-גבוהות. אין צורך במ"ה או בציוד היקפי (למעט בקר XBOX ומקלדת אלחוטית) וללא OC. מעוניין לשמור על אופק שדרוג קל עבור תמיכה ב-4K כשהזמן יגיע. קנייה ככל הנראה ב-KSP, עם גמישות לגבי המארז אם תימצא אופציה טובה יותר. אין צורך בהרכבה. מצ"ב המפרט שבניתי, פתוח להצעות והערות. החשש היחיד שלי הוא המארז. למרות שניתן להתקין בו כ. מסך על 2 סלוטים ועד 317 מ"מ, אני לא בטוח אם הוא ישב בצורה נוחה ואם הקירור שלו יהיה אופטימלי. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב שניקנה לפני 3 שנים למטרת עריכה עתידית ב HD בפועל ערכתי עליו סרטים בSD והיום אני מעוניינת לערוך עליו קבצי red לוח אם: Tyan K8WE Tiger זיכרון: ECC/REG RAM /2x1024mb מעבד:Opteron -275 dual core דיסקים: Hitachi 7K80 80gb 7200 rpm 8mb Cache Serial ATA II T7K250 250gb 7200 rpm 8mb Cache Serial ATA II T7K500 500gb 7200 rpm 8mb Cache Serial ATA II מארז אלומיניום לשרתים: (6 דיסקים) כרטיס מסך: FX Quadro 560 pro video אני מעונינת לערוך red גם ב4k אם אפשרי מבחינת התקציב, אם לא,אז מוכנה לערוך ברזולוציה נמוכה יותר. אודה על כל עזרה, המחשב עלה בזמנו המון (10000) ואני מקווה שאפשר לשדרג אותו
-
- 2 תגובות
- 674 צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין סוגי מעבדים, ספציפית בין : N280 , לבין N450 ? לדוגמה שני הניידים הנ"ל: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IN110119 לבין http://www.pc-4u.co.il/product.asp?productid=2017. ועוד כמה שאלות כלליות: האם יש ניידים שכוללים BLUETOOTH באותו סדר גודל מחירים ועם אותם ביצועים? מה לגבי כונן\DVD-R? האם אחד מהם \ שניהם מחשבים ממולצים? (ישמש את אישתי, אין דרישות ביצועים מיוחדות(יפה זה לא דרישה ) האם אפשר לסמוך על מה שרשום לגבי זמן סוללה ב 532H , עשר שעות נשמע לי מוגזם לגמרי. האם יש המלצות לנייד אחר באותו סדר גודל מחירים (חומרה טובה\ממולצת יותר)? תודה וחג שמח דן.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי יש לי כיום מחשב המבוסס על מעבד E8400, לוח אם P35dsl של GB, 4 GB זכרון ובתוספת כרטיס מסך די ישן יחד עם מארז Sonata 3 ודיסק קשיח intel ssd 540. חשבתי לשדרג את המעבד+לוח+זכרון וכרטיס מסך בתקציב של 2,000-2,500 ש"ח ולהשאיר את המארז וכן את הדיסקים הקשיחים והצורב. השימושים העיקריים שלי הם משרדיים, מולטימדיה וקצת משחקים. האם ניתן בתקציב הנ"ל להשיג תוצאה ראויה?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי לנובו N-100. ומידי פעם לאחר יום יומיים שאינני מכבה את המחשב הסאונד במחשב נעלם ואין לי ברירה אלא לאתחל אותו ורק ככה הסאונד חוזר לעצמו. למישהו קרה דבר זהה? איך פותרים את הבעיה? תודה.
-
- 1 תגובה
- 627 צפיות
-
-
מחשב לצרכי משחקים בעיקר, אך גם לצרכי סרטים http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=L505141&Cat2Cat1ID=71&Cat2ID=570&aff=Zap〈=he :המחשב עולה 5,700 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8612&perur= : המחשב עולה 7,300 מה אתם,,,,,,, הייתם עושים? תאחלס כרטסי המסך דיי דומים בחוזקם. בכלל הייתם קונים מחשב נייד מחברה שבמקור מתעסקת עם מסכי טלווזיות?
-
- 3 תגובות
- 825 צפיות
-