עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by חיים משה נחמן,

מפרט לחבר כולל מסך מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. DJ ,cubase ,traktor 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?מסך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא קריטי אבל שלא יהיה טרקטור 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם?לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה…

2. Started by mrsph666,

שלום, אני מתכנן לרכוש מחשב חדש בתחילת אוקטובר לצורך גיימינג. האם כדאי לכלול במפרט כרטיס GTX570 או שני HD6870? אבקש 8GB זכרון. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים עכשוויים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…

• 3 תגובות
    • 674 צפיות
  3. Started by Lanzar,

לא משנה AMD או אינטל... יהיה מחובר 8600GT המחשב ישמש בעיקר לעריכות וידאו... כמובן שיציג ביצועים כמה שיותר טובים לכסף... תודה ;D

• 3 תגובות
    • 674 צפיות
  4. Started by bogy65,

יש לי תקציב של עד 5500 שקל עם חריגה של עד500 שקל לכרטיס מסך אם אפשר להכין לי שיהיה גם מארז יפה... לא צריך ציוד הקפי יש כבר.. הדיסק הקשיח שלי הוא לא SETA הוא IDE אז אם צריך חדש אז תגידו... חנות מועדפת זה SKYPC

• 6 תגובות
    • 674 צפיות
  5. זה המפרט שבחרתי: (צורב ודיסק קשיח כבר יש לי ) מעבד: Intel Core 2 Duo E6300 (S775) - 1.8GHz 1066MHz 2MB Shared Cache 64bit Box - מחיר: 1150 ש"ח לוח אם:LGA775 Intel965P - 965P-DS3 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E - מחיר: 1000 ש"ח זכרון: DDR-2 - 512mb PC5300 - Twinmos 667mhz - CL5-5-5 פעמיים - מחיר: 600 ש"ח כ. מסך: CONNECT3D Radeon® X1950 PRO 256MB GDDR3 DVI-I + DVI-I + VIVO - מחיר: 1350 ש"ח ספק: ENERMAX LIBERTY 400W - מחיר: 475 ש"ח 1. לגבי לוח האם יש לי התלבטות בין הסוגים הבאים (אין לי צורך ב OC אבל הם פחות או יותר באותו טווח מחיר): ASUS P5B ASUS P5LD2 DELUXE LGA775 DFI Infinity 975X for LGA775 GIGABYTE GA-965P-DS3 LGA775 2. לגבי מארז גם יש התלבטות - אני מוכן להשקיע על…

• 5 תגובות
    • 674 צפיות
  6. קודם כל מדובר על המפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/view/64/ במפרט הראשון הכרטיס הוא לא מובנה אבל למרות זאת לוקח 256 מגה מהזיכרון? אם כן, אז מה היתרון בכרטיס כזה לעומת כרטיס מובנה? במפרט השני יש מעבד יותר חזק, כרטיס מסך מובנה, והרד דיסק יותר קטן. לגביי הכרטיס מסך, כרטיס מסך מובנה כמו זה שבמפרט יהיה מספיק בשביל להריץ בעתיד הקרוב ויסטה? יש אפשרות בעתיד לבטל את הכרטיס מסך המובנה ולהוסיף כרטיס מסך? השימוש יהיה לעבודה משרדית אינטנסיבית והרד דיסק של 80 ג'יגה מספיק לי, אז איזה מפרט כדאי לקנות? תודה אור

• 5 תגובות
    • 674 צפיות
  7. Started by rshadwtd,

היי לכולם אני כבר חודש חושב על מפרט למחשב אבל כל פעם אני מתלבט זה עדיף או זה עדיף וגם מאיזה חנות לקנות פשוט :s05: אני רואה שהמפרט הזה די טוב אפילו יותר. מעבד: [..] INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ₪876 לוח אם: [..] ASUS P5Q PRO ₪808 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE HD4770 512MB GDDR5 - GV-R477D5-512H-B - RETAIL ₪586 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD501LJ ₪286 צורב: [..] LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ₪126 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL 4-4-4-15 - REAPER HPC : OCZ2RPR800C44GK - זמין במלאי ₪310 מארז: [..] COOLERMASTER CM 690 RC-690 w/o PSU - זמין במלאי ₪385 ספק כוח: [..] COOLERMASTER EXTREME POWE…

• 2 תגובות
    • 674 צפיות
  8. Started by נועם אבוטובול,

שלום לכולם אני מעונין במחשב ASUS M580VD-EB54 VivoBook 15.6" FHD thin and light Gaming Laptop (Intel Core i5-7300HQ, GTX 1050 2GB, 8GB DDR4, 256GB SSD), backlit keyboard קישור למי שמעוניין https://www.amazon.com/dp/B072C7TNBZ/ref=twister_B073WXB41S?_encoding=UTF8&th=1 חיפשתי בהמון מקומות ביקירות על המחשב ולא מצאתי כמעט כלום לדגם שאני מחפש הזול יותר ,אפילו בפורומים שונים ,אומנם יש דברים חופפים בניו לבין הדגם היקר יותר ,אבל יש דברים שונים . אשמח לשמוע את דעתכם האליו או אפילו להביא לי ביקורות ? בכללי אני תלמיד ומריץ משחקים קלים תודה מראש

9. המערכת כוללת מסך לכן נגיד שהוא רוצה לקנות מחשב פצצה ב 7000+ש"ח אמרתי לו בשביל מה לו להוציא כל כך הרבה כסף על מחשב כשהו יכול לקנות היום מחשב טוב למשחקים גם ב 5000ש"ח לערך כי גם ככה הטכנולוגיה היום מתקדמת מהר ובעוד שנתיים המחשב שלו יחשב כחלש ,הוא אומר שהוא בכוונה משקיע סכום גדול על מנת לקחת את כל החלקים הטובים כדי שיחזיק לא עם ביצועים גבוהים לכמה שנים קדימה ובמידה ויצטרך לשדרג הוא גם יוכל כי יהיו לו חלקים טובים וכו... אני עדיין טוען עדיף לקנות עכשיו מחשב טוב עם ביצועים גבוהים בכ - 4800ש"ח ובעתיד נגיד בעוד שנתיים והלאה עם הוא ירצה לשחק במשחקים עם מרב הביצועים הוא יוכל לקנות מחשב אחר מעודכן חומרתית לדור שיהיה בעוד כ 4800 ש"ח שיחזיק לו עוד כמה שנים קדימה. מה אתם חושבים מה יותר…

• 4 תגובות
    • 674 צפיות
  10. שלום. אני צריך בבקשה מפרט מחשב למשחקים (בעיקר לרשת) הכי טוב שאפשר במסגרת התקציב, ללא ציוד היקפי. צריך שיהיה בו את הרכיבים האלו: מעבד INTEL CORE 2 DUO כפול ליבה במהירות 1.86 עד 2.4. - אך ורק 4MB CACHE. זכרונות DDR 2 800MHZ CL 4 - של חברה טובה. בגודל של 1GB - 512x2. - עדיף עם קירור מובנה עליהם. לוח אם של חברת ASUS (אלא אם יש לכם חברה יותר טובה להציע), שתומך במהירות 800 MHZ לזכרונות. כרטיס מסך של חברת NVIDIA GEFORCE 8500 ומעלה. עם 256 מינימום ומעלה. - עדיף 512MB. חיבור PCIEX16. מארז עד 250 שקל. עם אוורור כמה שיותר טוב. כרטיס קול שישאר מובנה. ספק כוח טוב (לא סתם חברה לא מוכרת) שיחזיק את המחשב לאורך זמן. משהו אמין וטוב. כונן קשיח של 80 GB של חברת WD. זהו נראה לי, אם…

• 10 תגובות
    • 674 צפיות
  11. Started by dix,

שלום הציעו לי את המפרט הבא: כמובן אם אפשר לשנות משהו או לשפר מה שחשוב לי זה שהמחשב לא ירעיש אבל לא עד כדי כך שהוא יהיה חרישי ושהקירור יהיה טוב כרטיס מסך של Nvidia כרגע אני משתמש במסך 22 תודה

• 2 תגובות
    • 674 צפיות
  12. היי חבר'ה! כבר פתחתי דיון לגבי שידרוג לQ9650 אבל מסתבר שאין אותו במלאי. אז...יש לי אפשרות לשדרג את המעבד הקיים שלי (E6420) למעבד Q9550S. עברתי על הרשימה של המעבדים הנתמכים של הלוח ואני לא מוצא ברשימה את המעבד עם גירסת הS שיותר חסכונית. רק הQ9550 הרגיל נמצא שם ונתמך. האם הלוח בכל זאת יתמוך במעבד? ניסיתי לחפש בגוגל ולא ממש מצאתי תשובה לעניין...שלחתי גם מייל לGIGABYTE ולא ממש ענו לי אשמח אם תוכלו לעזור...

• 8 תגובות
    • 674 צפיות
  13. אהלן אני מעוניין להרכיב מפרט למחשב בסביבות ה 3-4 אלף שקל,ללא מסך , מטרת המחשב היא עבודה יום יומית גלישה וכמובן תלת מימד שאני עובד איתה . בנוסף גם מקלדת ועכבר אני צריך . המפרט הנוכחי שלי כרגע זה . Q6600 Gigabyte GA-EP43 DS3L WD Caviar 500GB Artic cooling Freezer 7 pro LG GH22 CM CM690 Gigabyte Radeon 4870 512 MB 2*4 DDR2 800 CL5 Crosair 550 את המחשב הנוכחי אני רוצה להעביר לבן משפחה ואני מענויין לקנות חדש, השימוש העיקרי הוא תלת מימד שאני עובד בזה וכמובן גם גיימינג וכ'ו, אשמח לקבל מפרט דומה יותר חזק מהמפרט הנוכחי במסגרת הסכום שרשמתי למעלה.לא מעוניין כל כך ב OC אף פעם לא עשיתי, כמובן דגש על שקט זה מצויין , הנוכחי קצת עושה רעש . תודה תודה

• 3 תגובות
    • 673 צפיות
  14. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7,000 רחגיה עד 1,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת מוסיקה (אבלטון) ומשחקים high end 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך רמקולים (אפשרות לכרטיס קול) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …

• 0 תגובות
    • 673 צפיות
  15. שלום אני זקוק למפרט למחשב ב 6000 ש"ח בעיקר למשחקים אבל גם לכל מה שמסביב ( עבודות , אינטרנט ,סרטים - לא משהו מיוחד ) , אני סומך עליכם שתוציאו את הטוב ביותר שאפשר מכל רכיב בתקציב אני מעונין במערכת הפעלה windows 7 Home Premium 32bit אלא אם כן אתם חושבים שמאוד מאוד משתלם 64 bit ,עד כמה שראיתי אין לי צורך בזה וגם זה מקשה מבחינת תאימות של כל מיני דברים כרגע , האם כדאי לתת לחנות עצמה להתקין את המערכת הפעלה או שעדיף לבד ? אני נוטה לרצות להתקין לבד .ניתן להתקין על 3 מחשבים את המערכת נכון ? מארז - אין לי שום עניין במארז מותג או שנראה טוב, כמובן שזה בונוס אבל זה בעדיפות אחרונה , חשוב שהוא ישמור על טמפרטורת החומרה בצורה הטובה ביותר ואם אפשר אז שיהיה שקט אבל לא בעדיפות ראשונה . מעבד …

• 3 תגובות
    • 673 צפיות
  16. Started by אחלה,

שלום יש לי מחשב אם 4 ליבות ו4 זיכרונות איך אני בודק האם זה X64 ביט או X32 ביט תודה לכולם.

• 1 תגובה
    • 673 צפיות
  17. Started by davenos,

התקנתי XP על המחשב שלי לאחר מכן התקנתי את כל הדרייברים הנצרכים , ורציתי להתקין גם את דרייבר ה-SATA , בדקתי מדריכים באינטרנט איך עושים זאת וכך עשיתי - הוספתי את הדרייבר למנהל ההתקנים , שיניתי BIOS , אבל המחשב לא עולה(מסך כחול לשנייה ואז ריסט , וחוזר חלילה ) , שחזרתי את ההפעלה האחרונה ועכשיו הכל בסדר , אבל זאת אומרת שאני לא על SATA , מישהו יכול לעזור לי ?

• 1 תגובה
    • 673 צפיות
  18. Started by orenmj23,

בוקר טוב לכולם, לפני כמה שבועות נשענתי על כבל ההטענה של ה-X60 שלי (בנקודת החיבור עצמה למחשב), ונשמע "קנאק", מאז הוא המשיך לעבוד, רק שהחיבור היה מתנתק לפעמים (ומתחבר מיידית לאחר שנייה), היום הכבל התחיל להוציא עשן והוצאתי אותו באופן מיידי. השאלה שלי איפה ניתן לרכוש כבל כזה כזה חדש, מי שמכיר הרי לכבל יש למעשה שני חלקים, אחד שהוא הספק כוח, והשני שמתחבר מהספק כוח למחשב, הבעיה היא עם החלק שמתחבר למחשב, השאלה אם שווה להחליף גם את הספק כוח? מה סדר הגודל של המחיר בכל מקרה, ואיפה ניתן לרכוש כבל שכזה, כי אני צריך את המחשב ללימודים. תודה רבה,

• 2 תגובות
    • 673 צפיות
  19. Started by PureBeaT,

אוקיי אז ככה 1.אם אני רוצה לקנות מחשב טוב ממש טוב למשחקים שCRYSIS יעבוד חלק כמה כסף אני צריך להשקיע בערך? 2.למשל ולא קניתי עכשיו ואמרתם נגיד 3 אלף תוך כמה זמן מהיום המחיר ירד?(למשל אני מחכה עוד כמה חודשיים כמה אותו מחשב יעלה?) 3.אם אני קונה מחשב ואני ממש רוצה לשמור עליו אני יכול לבקש שיחברו לי עוד מאוורירים למארז? זה יעזור? 4.כל כמה זמן צריכים לנקות מאווררים? 5.ושאלה אחרונה איזה מסך הוא סטנדרטי לגיימרים ?וכמה הוא עולה תודה רבה לכל מי שעוזר

• 8 תגובות
    • 673 צפיות
  20. Started by תמר,

שלום אני עושה מעבר ממק לפי. סי., על המחשב אני עורכת וידיאו עד כה השתמשתי בפינל קאט ופרמייר פרו. בהמשך אני מתכננת ללמוד אביד ואפטר. יש מחשב נייד שמתאים לצרכים האלה? אם כן אשמח ליעוץ בכל הנוגע למפרט הטכני. תודה!

• 1 תגובה
    • 673 צפיות
  21. קניתי מארהב דרך חבר : 3800+ (S-939) X2 DUAL ?1Gb 400MHz Corsair (CMX) CL2? X 2= 2gb evga ?7900GT CO 256MB חסר לי לקנות מארז ולוח אם לצורך העניין של השאלה שלי. מה דעתכם על המארז הבא (לגבי אספקת הרעש שלו או השקט שבו?) ולגבי הלוח אם איך הוא למרות שהוא יוצא לי איזה 820 שח מKSP? אני לא בקטע של אוברקלוקינג אז לא למהר להגיב. תודה אה המארז והלוח: HEC Compucase CI-69U6 400W DFI Lanparty UT NF4 Ultra-D s939

• 6 תגובות
    • 673 צפיות
  22. שלום לכולם , אני ידגיש בהודעה את החלקים החשובים. אני מחפש מחשב נייד בגודל מינימום 15.6 בעל פלסטיקה טובה (יש ילדים בבית) , יציאת HDMI , אם אפשר ESATA , bluethooth (בשביל לחבר עכבר אלחוטי כי אני מעדיף שלא יהיה צ'ופציק מחובר ל USB ) . מצלמה איכותית ומיקרופון איכותיים ככל האפשר,מומלץ גם רמקולים איכותיים. המשקל צריך להיות סטדנרטי. חובה , צורב והכל. הרד דיסק מינימום 320GB 4GB זיכרון מינימום. אין צורך במערכת הפעלה. זמן סוללה ארוך ככל האפשר. חובה אפשרות להרחבה האחריות ל3 שנים. חשוב שהמחשב יהיה נוח לשימוש ככל האפשר. וחשוב שיהיה מותג מוכר שיש לו יבואן טוב ואמין. תקציב גמיש ב100-150 ש"ח. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 673 צפיות
  23. Started by Dr.Drek,

אהלן חבר'ס! ברשותי מחשב בן 4, יקר לליבי,בעל המפרט הבא: Athlon XP 1400+, 256RAMDDR,GF4MX440. באחרונה רכשתי מסך של LG1710HR ושמתי על רזולוציה של 1280X1024 מאז רוב הפעולות במחשב נהיו איטיות. פתיחת מסמכים, מעבר בין תמונות , שומר מסך גרפי... ראוי לציין שאני משתמש במחשב רק לצורך אינטרנט, קבצי וורד ופווארפוינט ושמיעת מוזיקה. שום דבר מעבר. מה לדעתכם עשוי לשפר את המצב? האם זיכרון DDR נוסף? חצי ג'יגה ? או דווקא האם כרטיס מסך חדש? שלא אשתמש בביצועיו כלל? שדרוג מעבד ולוח אם הוא מעבר לתקציב בכל מקרה... תודה על כל עיצה שתתקבל, אמיר.

• 7 תגובות
    • 673 צפיות
  24. שלום אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי ללמודים ולמשחקים.... עכשיו יש לי כמה דרישות שהייתי רוצה לראות בו... קודם כל שהמשקל הכולל שלו לא יהיה כבד מדיי סביב ה3 קילו... כרטיס מסך- הייתי שמח למצוא אחד של geforce 9600 או יותר טוב גודל מסך עדיפות ל 15.6 כמובן שיהיה לו wifi ואם אפשר גם bluetooth זה בגדול הדברים היותר חשובים לי שיהיו.... וכמובן של חברה אמינה שיש לה אבא ואמא פה בארץ... התקציב הוא סביב ה4500 אבל אפשר להתגמש אם צריך.... תודה רבה רבה לעזורים....

• 6 תגובות
    • 673 צפיות
  25. Started by Daedalus,

שלום לכולם אני צריך המלצה למחשב נייד בתקציב של עד 2000 ש"ח ( אי אפשר לעבור אפילו בשקל ) המחשב יהיה לגלישה באיטרנט ו Office - שימוש ביתי - מסך 10 אינץ * מטרות המחשב? גלישה באיטרנט , יישומי אופיס - שימוש ביתי * גודל המסך? 10 אינץ * משקל רצוי?כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות?רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח?160 גיגה * צורב DVD?לא חושב שמחשבים כאלה יש כוננים * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא תודה רבה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 673 צפיות

דיונים חדשים בפורומים