ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה מהמחשב : - עבודה מהירה : תגובתיות וזמן עלייה של התוכנות, קימפולים ודברים כאלה - שקט (מוחלט ! אני יושן ליד המחשב הזה) - המחשב מריץ לינוקס ושולחן עבודה KDE - המחשב לא משמש למשחקי מחשב - אני רוצה לקנות דברים שיהיה להם אורך חיים ארוך - המחשב לא באובר קלוק מפרט : CPU : Intel P4-478 1.7GHz MB : MSI MS-6547 V2 RAM : 1 * 256M 400MHz DDR Kingston PSU : Enermax 370W CPU Cooling : Intel generic Graphics : Voodoo3 Ethernet : Realtek 8139C אני הולך לשדרג : - כונן קשיח חדש (ATA מקבילי 80G) - להוסיף זכרון - להחליף קירור של המעבד כונן קשיח : - כמה קאץ' ? - איזה חברה הטובה ביותר מבחינת : שקט ביצועים אמינות (בנפרד) ? זכרון : - כמה כדיי שיהיה בסהכ ? - איזה חברה ? (זה …
-
- 3 תגובות
- 706 צפיות
-
-
מה התקציב? 2500 מזומן 2. מטרות המחשב? משחקים כדוגמת קרייסיס וקול אוף דיוטי 4 ו 5 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? יש לי מסך 17" LCD 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? כן . האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? התאמה צריך . 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? אני מעוניין בחלקים שציינתי למטה או תואמים לאילו. 9. האם חשוב שקט? עד כמה? ברמה בינונית. 10. האם מתוכנן OC? אולי . אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, …
-
- 5 תגובות
- 706 צפיות
-
-
Gigabyte 965P-S3 Rev 1.0 2 סטיקים של 1 גיגה 667Mhz. שני כוננים SATA 2 160GB האלה החלקים שכבר ברשותי ונקנו לפני מספר חודשים בטיול של אבא לסין. החלקים שאני מתכוון לקנות כרגע הם: מעבד Q6600 במחיר 1541 כרטיס מסך 8800GTS 640MB במחיר 2036 מארז Enermax Chakra ECA3052 במחיר 391 ספק Enermax Noisetaker 420W במחיר 374 ועוד חלק חשוב זה מסך Dell 2407WFP השאלה שלי היא דבר ראשון האם יש חלקים שאתם חושבים שצריך לשדרג במפרט הזה באופן מהותי מדובר במחשב למשחקים בעיקר וכמובן אינטרנט סרטים HD וכל השאר. ודבר שני האם כל השילוב הזה של ספק כרטיס מסך מעבד ומסך. יעבדו כמו שצריך. ואיפה לדעתכם צפוי להיות צוואר הבקבוק של המערכת. דבר שלישי לגבי המחירים אם למישהו יש השגות בנושא. מוזמן להעיר. לצורך הגי…
-
- 5 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אז ככה.. קניתי בעצמי תמחשב הזה.. לפני חודש בערך ורציתי להמליץ עליו לחבר שלי.. ולעוד בני משפחה שלי השאלה שלי אם הייתם משנים בו משהו לגביי היום.. אם אפשר לעשות השקעה יותר טובה בכסף ולעשות מחשב יותר חזק אולי עם חלקים יותר חזקים שיצאו... ועדיין לשמור על פרופורציות בתקציב מקסימום 6K... ללא מסך. תיקחו בחשבון שאם אתם אומרים לי מעבד מרובע.. זה רק סידרת 9000...וזה להוסיף עוד 1000 שקל למחיר וזה לא משתלם כרגע למה אין צורך במשהו יותר חזק ממעבד כפול 3GHZ.. הנה המפרט...: לוח אם: ASUS P5Q Intel® P45 Chipset LGA 775 מחיר:726 ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_84_1212_2832&products_id=21340 מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm מחיר : 880…
-
- 4 תגובות
- 706 צפיות
-
-
היי, לפני כמעט 4 שנים קניתי Athlon XP 3200 64bit, מחשב שהיה בעיקר ל"קריירת" הקאונטר סטרייק ולכן הסתפקתי בכרטיס 5600XT מחורבן. אחרי שהתבגרתי קצת והקאונטר הפך להיסטוריה, נשארתי עם חסך גדול במשחקים אחרים. :-( מטרות המחשב - משחקים, כמובן שאני גם אשתמש בו לסרטים, מוזיקה, אינטרנט, קצת אופיס. מסך - יום אחד אמא הפתיעה אותי ב-LCD לא רחב בגודל 20" של חברה אנונימית בשם Utopia (מהסגנון שקונים בשק"ם), שהרזולוציה המקסימלית בו היא 1400x1050. זה מה יש, אני מניח שגם זה צריך להוות שיקול בעיקר בנושא כרטיס המסך. צורב - יש לי אחד מלפני כשנה וחצי של Optiarc, אני בקושי צורב גם ככה. אני יכול לתת אותו לחנות שתרכיב לי אותו במערכת? שקט / קירור - שקט ממש לא חשוב לי. אני יכול להירדם גם ליד גנרט…
-
- 5 תגובות
- 706 צפיות
-
-
רציתי לדעת ... איך מכנים בכינוי הרשמי המקצועי את יציאת האודיו והמיקרופון הקדמי כאשר אני נותן מפרט לחנות??
-
- 1 תגובה
- 706 צפיות
-
-
הי, אני רוצה לקנות מחשב ואני לא יודע איזה לקחת את זה: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1NAsony או את זה: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TZTY2BNIN1sekel תודה מראש ניב.
-
- 4 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב חדש ב6500 שקל המחשב מיועד בעיקר למשחקים. אני צריך דיסק קשיח של 500 GB והרכבה
-
- 2 תגובות
- 706 צפיות
-
-
מעוניין לקנות את המחשב הנ"ל ויש לי הצעה ב 3400 ש"ח המפרט של המחשב מספק את הצרכים שלי. יש למישהו מחשב דומה שיכול להגיד לי מה הוא חושב עליו? :s05: מישהו יודע על איכות הניידים של Toshiba כמו כן על האחריות(שנתיים)/אמינות ?
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
יש לי כרגע WIN7 וכנראה שאני הולך לבצע פורמט חזרה לWIMXP HOME מה שהיה בהתחלה. השאלה שלי היא איך אני יכול לבצע את זה ? האם זה כמו מחשב רגיל? אני מחבר CD-ROצ USB ומתקין כרגיל או שיש פרוצדורה שונה? האם אפשר לעשות פורמט דרך הUSB? אם כן איך? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 706 צפיות
-
-
שלום לכולם. מישהו יודע אם קיים דגם כזה בארץ ומה המק"ט שלו? ThinkPad R50e Intel Pentium M Processor 725 1.6 512MB DDR Microsoft Windows XP "15 Intel Extreme Graphics 2 60GB DVD RW (Combo) UltraNav
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אני כרגע סטודנט ומחפש מחשב נייד קל עם מסך מט, המחשב בעיקר לויזואל סטודיו, סרטים ואינטרנט. זה פחות או יותר הכוון , הבעיה שהמסך כאן לא מט http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=ori54&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he * גודל המסך? 13-14 מאוד חשוב שהמסך יהיה מט * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן ,6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) לא * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 150 גיגה * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? asus,dell,hp …
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
מתלבט בקשר לשני דברים: - כמה זכרון RAM לקנות? האפשרויות הן 4/6/8GB - איזה מעבד לקנות? i3-350, i5-450, i5-520? בגדול אני מתכנן להשתמש בנייד כתחליף למחשב ביתי. בעיקר אינטרנט, אופיס, וקצת סרטים ומוזיקה מדי פעם. עם זאת, אני רוצה לקנות מחשב שאוכל להשתמש בו לפחות 3-4 שנים, ושעדיין יהיה רלוונטי בעוד כמה שנים. מה דעתכם? תודה, יואב.
-
- 5 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום, אני בונה מפרט לשימוש גלישה, אופיס וקצת תמונות ב light room הדרישה היא למארז קטן. מה אתם אומרים על המפרט הזה: תודה מחשבים קטנים במיוחד - מחשבי Barebone DeskMini-310 - ASRock - DeskMini 310 Barebone (No memory, CPU, Storage) - H310M-STX - LGA1151 v2 (Coffee Lake) Up to 65w CPU - 2x SODIMM DDR4 2666Mhz Up to 32GB - VGA, DVI, HDMI (supports up to 2 displays simultaneously) - 1... שלוש שנים אחריות, שנה אחריות לספק הכוח כמות: - 1 - 799/783 ₪</i> זכרונות - DDR4 - לנייד HX426S15IB2-8 - HyperX - 8GB (1x8GB) 2666MHz DDR4 CL15 SODIMM HyperX Impact - HX426S15IB2/8... אחריות לכל החיים כמות: - 1 - 302/296 ₪</i&…
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שמתי לב שהמגמה הרווחת היום אצל מרבית היצרנים במחשבים הקלים (פחות מ-2 ק"ג) הינה לוותר על הכונן האופטי המסורתי. במחשבה בעניין - מה בעצם הצורך של כונן אופטי בנייד? בהנחה שלמרבית המשתמשים יש כבר מחשב נייח בבית - אין לכונן האופטי יתרון אלא חסרון בתוספת משקל. כמעט כל התוכנות ניתנות להורדה היום מהרשת והעברת נתונים מהירה אפשרית ב-DOK כך שלמעה התפקיד המסורתי של הכונן האופטי כמעט ונעלם. שורה תחתונה - למי שצריך נייד לניידות (כלומר סוחב אותו על הגב) עדיף תמיד לוותר על הכונן האופטי. אשמח לדעתכם.
-
- 4 תגובות
- 706 צפיות
-
-
כבר פתחתי אשכול קודם לגבי התייעצות למפרט קיים, אך כרגע הייתה תוספת לתקציב של 500 ש"ח וצורך בכרטיס מסך, המחשב צריך שיהיה מסוגל להפעיל טוב משחקים כבדים (כמו crysis).(חשוב שיורכב בחנות באיזור המרכז, מכוון שTMS רחוקים לי ובמקרה של בעיות וכו' זה יהיה סיפור להגיע לשם). התקציב הוא 3,500-4,500 ללא ציוד עיקפי. (מצטער אם עברתי על החוקים בכך שפתחתי אשכול נוסף).
-
- 6 תגובות
- 706 צפיות
-
-
מעבדי אינטל Core 2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5B s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E זכרונות DDR II 667 1GB Kingston כרטיסי מסך Sapphire (ATI) X1950 Pro 256MB, DDRIII, DVI, PCI-E כרטיסי קול C-Media CMI 8738 5.1 (PCI) דיסקים קשיחים Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD FLOPPY Teac/SONY 1.44 מסך Samsung 971P צורב LG GSA-H44N X18 Multi DVD-Recorder Bulk Black
-
- 6 תגובות
- 706 צפיות
-
-
-
מטרת המחשב היא לגיימינג כבר למשל Crysis COD4 AC FC2 BF2 וכל מיני.... גם לצפייה בסרטים וכל מיני שימושים אבל בדגש על משחקים כבדים ורוולוצייה לא קבוע.. ציוד היקפי כן מסך 19 או 20 אינץ ( חשבתי על המסך 20BW הוא טוב? אפשר להשיג יותר טוב? ) רמקולים אולי את X530 עם כ. ק טוב שיהיה איכות טובה.. עכבר ניראלי אני ייקח את MX518 מ- KSP מקלדת חמודה אינטרנט כזאתי פד לעכבר בקשר להעדפה ניראלי עדיף לקחת SLI של 9600 במקום 9800GTX חשבתי על זה http://tms.co.il/product/5360 אם יש של חברת EVGA או XFX אני חושב שתהיה העדפה... בקשר למארז עדיף שיהיה קצת צבעוני ויפה כזה לא כמו 6A19 שיש לי... בקשר לקירור אם לוקחים תמעבד E8400 אז בטח אני יעדיף לקחת את AC 7PRO אין דרישה למחשב ממש שקט כמו שהוא מכובה אבל…
-
- 4 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום, תודה לכל העוזרים אני רוצה לקנות מחשב חדש, עכשיו המחשב בסך 6 אלף וזה גמיש... פרטים: *לא צריך ציוד הקפי *לא מסך דק, 17 אינץ אבל שיהיה משהו טוב כי המחשב מיועד למשחקים *כרטיס מסך לא צריך יש לי X800PRO, האם הוא יספיק לי לשנה ? אחרי השנה הזאת אני יקנה כרטיס מסך חזק * מארז וספק ברמה גבוהה כי מתוכנן שיפור עתידי למשחב ( אולי שני כרטיסי מסך חזקים בעתיד ....) תודה לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום, זוהי בטח בקשה די נפוצה, אבל בבקשה עיזרו לי 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 500 ש״ח בערך, אלא אם כן ישנה הצדקה לחריגה גדולה יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש עיקרי משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לתוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא המשחקים החדשים בשוק, בדרך כלל משחקים באיחור של שנה שנתיים. משחק לדוגמא bioshock infinite -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלי…
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אני מעוניין בצורב דיוידי, 120 ג'יגה ההרד דיסק וג'יגה זיכרון אין צורך בכרטיס מסך אם מדובר בAGP ואון בורד יספיק בשביל PCIE אני מתכוון לקנות מהאתר זיגזג http://www.zigzag2000.co.il הרכבתי שני מפרטים (מצורפים בסוף ההודעה) א. אני לא יודע איזה מבניהם עדיף ב. אם יש אפשרות כדאית יותר (מהאתר זיגזג ולפי הדרישות שציינתי) אז מה טוב תודה 1 NEC DVD-RW NEC ND 4550 x16 (WHITE) DUAL LAYER - BULK 313.46 ש"ח 1 COMPUCASE CI-6a19 300w ATX SUPER MIDI (white) TOWER CASE 325.23 ש"ח AMD SEMPRON 64 BIT (3300+) - 128K Cache [754 Pin]- RETAIL 761.84 ש"ח 1 Gigabyte GA-K8NS (nForce3 250) - ATX 491.11 ש"ח 2 512MB Kingston DDR PC3200/400 - Kingston Original 678.66 ש"ח…
-
- 2 תגובות
- 706 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ל100/200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? FM2018, אולי פיפא וכו'... ומחשב מדיה בסלון. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כמחשב מדיה אני מעריך שהשימוש יהיה כבד, במיוחד אם לא יהיה כבלים בדירה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מתכוון לחבר אותו למסך 32 אינץ של סוני לפחות בהתחלה. -…
-
- 2 תגובות
- 706 צפיות
-
-
זה כבר עובר קצת את התקציב שלי, אז אים אתם מכירים חנויות אחרות שיש בהם את אותם הדברים יותר בזול אני אשמח, אין לי בעיה לקנות מכל מיני מקומות ולהרכיב לבד... המפרט והמחירים מזיגזג 2000. AMD Athlon 64 (3800+) - Dual Core 512 Cache [939 PIN]- RETAIL 2,349.91 ש"ח DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D (Nforce 4 ultra) - 939 - ATX 876.23 ש"ח 1GB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original 668.75 ש"ח LEADTEK - PX7800GT TDH 256MB DDR3 MyVIVO - PCX - Retail 2,481.29 ש"ח WD 160GB-8MB JS - 7200RPM S-ATA II 530.71 ש"ח NEC DVD-RW NEC ND 3540A x16 (BLACK) DUAL LAYER - BULK 297.92 ש"ח ZIGZAG zBLACK SCORPIO Gaming PC 228.62 ש"ח Antec TRUE430 ATX12V -BULK 541.28 ש"ח Thermaltake Venus Silent Boos…
-
- 3 תגובות
- 706 צפיות
-
-
פרמטתי את כל הHD בנייד התקנתי WIN XP ושאני מדליק את המחשב מופיע לי 2 אפשרויות של של בחירה להכנס לווינדוס xp ועוד אחת אותו הדבר לכניסה לווינדוס xp באנגלית כמובן כמו המצב שיש 2 ווינדוסים מותקנים במחשב ואז בוחרים לאיזה מהם להכנס אבל מחקתי את כל הhd בוודאות והתקנתי רק ווינדוס xp אחד למה זה?
-
- 9 תגובות
- 706 צפיות
-