ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות - אינטרנט הקלטות צריבות וכו' * גודל המסך? גודל ממצוע , לא קטן מדי . * רזולוציית המסך? רזלוצייה טובה . * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אינטרנט אלחוטי וכו' . * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן ממוצע וסביר . * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB וכל שאר היציאות הסטנדרטיות . * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: תודה רבה !
-
- 2 תגובות
- 571 צפיות
-
-
שלום רב, אשמח אם תוכלול עזור לי בחוו"ד לגבי מחשב לנובו מדגם NS776IV לעומת מחשב NS74DIV/2G. שני המחשבים עולים באתרים מכרזים ומכירות מקוונות כ-2,555 ש"ח. הצרכים הנדרשים הם רק גלישה באינטרנט וכמה יישומי אופיס, לא מעבר לכך. בנוסף, אשמח לשמוע האם הויסטה מועדפת על ה-XP והאם אפשר בכלל לבקש שלא לשים ויסטה מראש? תודה, ינון
-
- 2 תגובות
- 788 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש אחרי שמחשבי הקודם התפגר אשמח מאוד אם מישהו מפה יוכל ליעץ לי לקניית מחשב ולהלן הצרכים שלי אני רוצה מחשב שיחזיק כמה שיותר זמן כמובן מכיבן שבעתיד הלא רחוק במיוחד לא יהייה באפשרותי להרשות לעצמי מחשב חדש. אני רוצה מחשב שיוכל להריץ כמות רבה של תוכניות במקביל מכיוון שאני משתעמם במהירות ואשמח להריץ 5 אתרים+שש בש+וינאמפ+אייסיקיו+אנערף מבלי שזה ידגדג את המחשב שלי. אני נהנה לשחק במשחקים החדשים בשוק אבל אני לא גיימר רציני ולא מודאג מאפ פי אס נמוך כל עוד ניתן לשחק במשחקים ברמה סבירה. אני רוצה מחשב שינצל בכמוןת מקסימילית את האינטרנט שלי. תקציבי לא גבוה ולמעשה אשמח לשלם כמה שפחות כל עוד אקבל את הדברים ההכרחיים לי הייתי שמח לדעת איזה מרכיבים אני צריך לק…
-
- 2 תגובות
- 635 צפיות
-
-
היי חברים, מקווה שאני שואל במקום הנכון, אני עתיד לקנות מחשב נייד ואני ועקב כך שASUS GL752VW יקר בארץ, ובחו"ל לא אקנה מכיוון שאין לו אחריות בינלאומית, אני מתלבט בין: Lenovo Y700-17 שיש לו 256GB SSD, אחריות לשנה, ותג מחיר של 6590: http://ksp.co.il/?uin=29505 או ASUS GL552 עם 1TB+128SSD, אחריות ל3 שנים, ותג מחיר של 6190: http://ksp.co.il/?uin=29574 אז ככה: מבחינת לנובו, הבעיה שלי היא שצריך להוסיף 290 ש"ח ולא נראה שיש אופציה להרחבת הזכרון (אין סיכוי שאסתדר עם 256GB), אין לו USB TYPE C שנראה שייכנס בקרוב חזק, מה שמביא לתג מחיר של 6880 מבחינת אסוס, אני מפסיד 2 אינץ' במסך,2GB בכרטיס המסך, צריך להוסיף כמה מאות שקלים להרחבת הראם ל16…
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אז ככה: אני מבקש את עזרתכם בבניית מפרט, בהתאם לבקשות הבאות: 1) המחשב מיועד למשחקים (חדשים) + עריכה גרפית (פוטושופ). 2) תקציב מתוכנן - 6,000 ש"ח. 3) העדפות/דרישות מיוחדות - צורב DVD, כונן פלופי ולפחות 1GB זיכרון. 4) אין צורך במסך, מקלדת, עכבר ורמקולים. 5) המחשב לא מיועד ל- OC. 6) מפרט בדגש על מחשב שקט. תודה מראש לכל המגיבים והעוזרים! נמרוד.
-
- 2 תגובות
- 547 צפיות
-
-
המחשב מיועד רק למשחקים . לא תוכנות לא שום דבר רק משחקים.. עד 2500..
-
- 2 תגובות
- 571 צפיות
-
-
INTEL - מעבד INTEL CORE 2 DUO E6300 2MB FSB 1066MHZ GIGABYTE - לוח האם GIGABYTE GA-965P-DS3 : דגם DIGMA DUAL - זיכרון DDR2 1GB (512MBX2) : נפח 800MHZ CL5 : מהירות W.D/SAMSUNG - דיסק קשיח SATA II : טכנולוגיה 160GB : נפח איחסון 7200RPM : מהירות 8MB Cashe : זכרון מטמון LEADTEK - כרטיס מסך GEFORCE 7300GS 256MB :לא משולב LG/NEC - כונן DVDRW X16 DUAL LYAER JNC מארז מפאר 500WATT FRONT USB מקלדת - כולל WINSIS MULTIMEDIA עכבר - כולל WINSIS OPTI רמקולים - כולל WINSIS 400W יש אפשרות ל ati 1600pro + 230 foxcon slver tla436 1x90 +1x80 + 100
-
- 2 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום, אני אשמח לעזרתכם. אני רוצה להרכיב מחשב המיועד לעבודה בתוכנות תלת מימד\ גרפיקה כמו 3DAMX AUTOCAD' PS' FLASH האם מישהו יוכל להכווין אותי ,איזו חומרה תתאים( אני רוצה מחשב מאוד חזק) לעבודה מסוג זה? התקציב נע בין 3000 ל-(ללא מסך)4500, אילו רכיבים אני לא אוכל להתפשר? דבר אחרון: מהיכן הכי ממולץ לי להזמין את הרכיבים( אני מתכוון להרכיב את החומרה בעצמי)? תודה רבה,
-
- 2 תגובות
- 537 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש לוח אם + מעבד + זיכרונות +מארז, עבור עבודה עם מספר רב של מכונות ווירטואליות במקביל (לצורך לימודים), אני לא צריך כלום חוץ מלוח, מעבד, זיכרונות (4 מודולים של 4 גיגה כ"א) , ומארז. לא אכפת לי יצרן מעבד (AMD או INTEL), אבל צריך להוריד את המחיר כמה שיותר לכן אני חושב ש-AMD ינצח. הלוח צריך לתמוך בלפחות 16 מגה של ראם, עדיפות ל- QUAD CHANNEL, אם לא אז גם TRIPLE טוב, לא מעניין אותי גרפיקה ומשחקים, לכן מבחינתי כרטיס מסך מובנה הכי פשוט שיש, עדיפות ללוח עם בקר RAID מובנה אך לא חובה. המעבד כמובן צריך לתמוך בווירטואליזציה של 64 ביט, ל-HIPER-V, ותפוקת עבודה טובה. זיכרונות ראם, צריך 4 מודולים של 4 גיגה כ"א, סה"כ 16 גיגה. ומארז הכי פשוט שיש ... חשוב לנסות להורי…
-
- 2 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום, אני מתלבטת בין שני מחשבים ניידים ואשמח לקבל עליהם חוות דעת, fujitsu siemens amilo pro v3505 http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=421 ו- hp pavilion dv5269 תודה על העזרה
-
- 2 תגובות
- 796 צפיות
-
-
היי, מצאתי בדיונים ישנים המלצות על השלושה מחשבים שיש פה לפי התקציב. הבעייה שבאתרי ביקורות של מחשבים ניידים מחו"ל יש ביקורת רק על הdell inspiron ,1525 אז אני לא בטוח איזה עדיף לצרכים שלי. אני צריך את זה לעריכה בפוטושופ, משחקים קלים, אינטרנט ולראות סרטים (עם מסך 15.4 אינץ'). בכל מקרה אני ארצה לשדרג את האחריות ל3 שנים. המחשבים: Dell Inspiron 1525 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron- 1525-t2390.htm Infinity M660-SR4 http://www.d-source.co.il/product.asp?SubCategoryID=683&ProductID=6924 GIGABYTE W566U Intel® Core 2 Duo 1.83GHz 1GB http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=9495 תודה
-
- 2 תגובות
- 752 צפיות
-
-
מעבד מדגם חדש Intel SU3500 1.4Ghz 3MB 800Mhz חבילת זיכרון 4096MB DDR3 1066MHz מסך רחב x768 "13.31366 כולל מצלמה מובנית תומך Express Card כרטיס מסך Intel Graphics Media Accelerator 4500M דיסק קשיח גדול במיוחד 320GB ובחיבור SATA מהיר תקשורת אלחוטית WIFI + Bluetooth Version 2.1 מערכת הפעלה מקורית Windows Vista Premium שנה אחריות בינלאומית ע"י LENOVO מעבד סוג: Intel Core 2 Solo מהירות המעבד: 1.4 GHz זכרון מטמון cache: 3 MB סדרה: SU3500 BUS SPEED: 800 MHz פלטפורמה: ULV מסך גודל המסך: 13.3 " רזולוציה: 1366X768 כרטיס מסך: Intel Graphics Media Accelerator 4500M זכרון כרטיס מסך (UP TO): 256 MB מסך רחב- WIDE: כלול זכרון נפח: 4096MB מהי…
-
- 2 תגובות
- 717 צפיות
-
-
מוכר כרגע את המחשב הנוכחי שלי בעיקר בעיקר בגלל הצג הלא איכותי שלו. מתלבט מאוד בין מק בוק פרו 2017 I58250 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=23669 לבין hp spectre x360 i58250 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=25843&iszap=1 אני מוכן להשקיע עד 6 אלף, בדגש על איכות מסך גבוהה הבנתי שהמק בכלל לא מסתדר עם משחקים לכן אני מתלבט קצת לגביו כי אני כן משחק פורטנייט פה ושם. בנוסף אשמח לדעת אם כדאי להמזין מאמזון או מחול ואיך זה עובד עם המכס וכו' תודה רבה לכם!
-
- 2 תגובות
- 905 צפיות
-
-
הי, מחפש לרכוש מחשב נייד שהוא יחסית חזק, אמין, ומתאים למשחקים - בעיקר משחקי ספורט ומרוצי מכוניות. חשוב שהמחשב יהיה קל (לא מעל 3 קילו) ומסך עד 17". השימוש העיקרי יהיה אופיס ועבודה אבל מדי פעם משחקי ספורט אצל חברים . האם מישהו מכיר או יכול להמליץ? אפשרי גם להביא מארה"ב... תודה! תשובות לשאלון מהפורום: * מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (ספורט ומרוצי מכוניות - לא כבדים אבל לא קלים), צפיה בסרטים * גודל המסך - לא משנה * רזולוציית המסך - מ 1080P ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - אין * משקל רצוי - מקסימום 3.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך - מעל שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - עדיפות לניידים עם HDMI או MINI HDMI ו SPDIF * גודל מינ…
-
- 2 תגובות
- 769 צפיות
-
-
המפרט המקורי E5300 TRAY AC ALPINE 7 PRO GIGABYTE GA-EG41MF-US2H SAMSUNG 2GB DDR2 800MHZ HITACHI SATA2 DVDRW LG X22 TT M5 BLACK CORSAIR 550W VX השינוי הוא כזה : לוח אם הבנתי שזה ביזבוז כסף לקחת G41 ששמים כרטיס גרפי השאלה היא כזאת : 1. אם לא עדיף שיהיה כרטיס מסך מובנה במידה ומתקלקל הכרטיס מסך PCIE ? 2. האם לוחות ללא VGA OB מובנה יותר איכותיים מבחינת ארכיטקטורה וביצועיים כללית ? 3. יש בכללל הבדל בין GA-EP31-DS3L לבין GA-EP41-UD3L במפרט הטכני הכול אותו דבר הפרש של 20 שקל ואם אני מחליפה לוח עדיף לקחת GA-EP41-UD3L או להישאר עם הקיים ? דרך אגב מה הכוונה 7 ימי עסקים ? אם הלוח נקנה ב 5.10 עד מתי אפשר להחזיר ? חנות סגורה שישי שבת . " מותר להחזיר חלק במידה ולא נעשה…
-
- 2 תגובות
- 550 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של פאקרד בל שקניתי לפני כשנתיים EasyNote ENTS11HR עקב איטיות בלתי נסבלת החלפתי לא מזמן את ההארד דיסק שהגיע עם המחשב (600GB של טושיבה) בכונן SSD (של סאנדיסק 128GB) ואת ההארדיסק הישן שמתי בתושבת שמחליפים עם הכונן האופטי. הכל עבד טוב ויפה. אבל עכשיו ווינדוז טוען שההארדיסק הישן "is failing", כלומר גוסס (ראה תמונה מצורפת) הבנתי מזמן שכנראה יש לו בעיה, אבל מה זה אומר...הוא הולך לקרוס מתישהו? הרצתי סוג של בדיקה של western digital וגם שם זה טוען שההארדיסק פגום... האחריות (עדיין בתוקף, לא לעוד הרבה זמן) מכסה את העניין הזה? למרות שעשיתי הרבה שינוים במחשב? (החלפתי הארד דיסק, הוצאתי כונן אופטי, הוספתי ראם) מה עושים? שבת שלום! ותודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
- 2 תגובות
- 946 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לשימוש ביתי סביר, צפייה בתמונות, סרטים/סדרות פה ושם, גלישה באינטרנט, קצת יישומי אופיס, בלי תוכנות עבודה או משחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 15 אינץ'. אשמח למאט, אבל הבנתי שהם יקרים יותר, אז בגדול לא ממש משנה מאט או מבריק. * רזולוציית המסך? לא ממש משנה, שיהיה סטנדרטי ונורמלי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? יהיה נחמד טראקפוינט (האדום כמו של IBM) או נאמפאד, אבל ממש לא חובה, השיקול העיקרי הוא כספי. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה כל כך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה חיבור לHDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 350 ג"ב * כונן אופטי? אם אפשר אז כן * …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, המחשב שארכוש הוא לשימוש ביתי/משרדי/לימודי - בהחלט לא משחקים או עריכת וידאו/אודיו. בבחירה הראשונית, המרכיבים הם: לוח אם Gigabyte b365m h מעבד i3-8100 Box (כולל מאוורר למעבד) זכרון KVR26N19S8-8 אחסון Samsung EVO 860 בנפח 500GB מארז VSK3000B Antec כולל ספק BP450S (כולל מאוורר אחד לפי אתר היצרן) ברור לי שניתן להחליף חלק מהרכיבים שציינתי בזולים יותר, אך הפרמטר העיקרי שחשוב לי לפני הקניה הוא אמינות. נראה לי שהמעבד והתקן האחסון מתאימים לדרישות ואמינים. המארז בגודל minitower ומתאים ללוח האם. מה שחשוב לי לדעת הוא: האם ידוע על ליקויים בלוח האם הספציפי הזה שיכולים לגרום לי בעיות בשימוש ? בדומה לגבי רכיב ה…
-
- 2 תגובות
- 701 צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר למשחקים, המסך שיש ברשותי הוא samsung 23HD זה המפרט שכנראה אני אקנה: מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪922 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 ₪599 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950206 כונן קשיח Seagate ST3750528AS 3.5" 750GB SATA2 32MB ₪433 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3750528AS זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws ₪463 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10666CL9D-4GBRL כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD5850 1024MB DDR5 PCIe ₪1544 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9S5850G1 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ₪132 כמות:1 ht…
-
- 2 תגובות
- 542 צפיות
-
-
שלום רב , אשתי גרפיקאית ומעצבת אתרים וברצוני לרכוש לה מחשב נייד אשר יוכל לשמש אותה בעבודתה השוטפת. (כפי שאתם מבינים - אני מדבר על מכונה חזקה!) מטרות המחשב? עבודה על תוכנות גרפיות כבדות photoshop indesign illustrator dreamweaver כל חבילת adobe flash * גודל המסך? כמה שיותר גדול יותר טוב * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה סטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) עדיף שיהיו יציאות שכאלה * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? ברצוני לרכוש כוננים סטנדרטים 500-1000 GB * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא יש ברשותי תקציב של …
-
- 2 תגובות
- 635 צפיות
-
-
מה עדיף זיכרון 16GB עם 2666 מגה הרץ או 8GB עם 3200 מגה הרץ?
-
- 2 תגובות
- 413 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות? 3500 מזומן. 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? עכבר,מקלדת,מסך 20 אינץ' 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כרטיס טלוויזיה וכל זה 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אינטל 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא ממש 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא צריך 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? שלא יהיה רעש 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה. לא ממש הבנתי את השאלה תודה רבה לעזורים
-
- 2 תגובות
- 521 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכת ווידאו, וסתם חיטוט באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). adobe CC שימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל דבר שיש כיום בשוק, על המקסימום -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע יש לי מסך 1680x1050, אבל סביר מאוד שבעוד כמה חודשים אקנה מסך נוסף 1920x1080, וארצה להשתמש בשניהם (יהיה נחמד גם אם…
-
- 2 תגובות
- 770 צפיות
-
-
אוקי ככה אני מחפש כבר בחודשים האחרונים מחשב למשחיקם , ובשבוע האחרוןם החלטתי להזמין , אני מבקש שמי שיכול שישרכיב לי מפרט למשחקים , ככה , דבר ראשון זה כולל ציוד הקפי , ללא רמקולים . זה אומר מסך LCD 19" עם 8MS לפחות ומקלדת ועכבר רגילים לא אלחוטיים אבל טובים . אני מעדיף מעבד אינטל כפול ליבה , עם נפחים בדיסק ובזיכרון גדולים . כל השאר בחירתכם . אה וזה למחיר התשלום אחד בכרטיס אשראי , ואם מזומן יותר זול אז שיהיה מזומן . תודה לכל מי שעוזר .
-
- 2 תגובות
- 519 צפיות
-