ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
חיפשתי באתרים בחו"ל ולא מצאתי משהו רלוונטי, מראים שם איך לחבר ל- IDE לדוגמא.. יש לי צורב DVD של מחשב נייד שמת. יש לו חיבור ATAPI והייתי רוצה לחבר אותו לנטבוק לדוגמא, בעזרת חיבור USB. השאלה אם יש מתאם כזה, ואיפה. חיפשתי בפורום ולא מצאתי נושא דומה, וחיפשתי מתאם בחנויות ולא מצאתי גם כן. מישהו מכיר את הנושא? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
amd 3200 ?A8N-E S-939, PCI-E, GBE, nForce4 Ultra? asus ?512Mb 400MHz Samsung?x2 ?eVGA 6800GS 256MB DVI, PCI-E? ?Deskstar 80GB Sata II? Hitachi ??Thermaltake Sviking VA4000BWS? LG 4167B +x16 -x8 Dual x6 (Error Correction) (Black)? ?HEC 480W ACE (SILENT
-
- 2 תגובות
- 576 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני הרכבתי לחבר שלי מפרט חדש, (אני לא מתכוון לענות על השאלות בסטיקי כי זה משהו קטן) הרכבתי לו את המפרט הזה : http://tms.co.il/preview/spec/3kdpt6eg האם הספק שבמפרט יכול להחזיק את המחשב הזה ? מה אתם אומרים על הכרטיס מסך הזה למשחקים?
-
- 2 תגובות
- 566 צפיות
-
-
קניתי היום את המחשב W576ה-87HR אני לא מצליח לראות את ה OSD כשאני משחק עם הווליום או עם הבהירות. התקנתי את כל הדרייברים מהאתר וגם תוכנה שנקראת OSD UTILITY אבל אני עדיין לא רואה את ה OSD. מישהו נתקל בזה? תודה
-
- 2 תגובות
- 669 צפיות
-
-
אהלן השאלה בכותרת מחפש מחשב נייד עם כרטיס מסך ומעבד חזק, לא צריך מעל 4GB זכרון. 500+ גיגה HDD. מסך 15.6 משקל לא משנה, עד 3 קילו אני חושב שזה בסדר. זמן סוללה גם לא כ"כ כיוון שהמחשב יהיה מחובר רוב הזמן לחשמל. מה אתם ממליצים? ראיתי מחשבים כגון HP שאני מאוד אוהב את החברה (יש לי כבר נייד שלה 1330EJ) יש למשל את זה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKdv63136ej 3 שנות אחריות במחיר דיי "זנותי" אפשר לומר. כרטיס מסך 5650 שהוא דיי סבבה יחד עם מעבד I7 אני בטוח שיתן תוצאות הרבה יותר טובות ממה שאני מקבל עם הנייד הנוכחי שלי (4650M + T6600) אגב, ה GT540 עדיף על ה 5650?
-
- 2 תגובות
- 685 צפיות
-
-
שאלה ריאשונה האם זול יותר באיטליה ובאיזה חנות אפשר ליקנות אני רוצה לדעת אם יש מחשב ניד עם 9600GT +מעבד חזק 2.5-3gz (במחיר נורמלי) יש לי עוד שאלה מה עם mxm אך אני יודע שהוא נימצה במחשב ואם הוא יעיל והאים אני יכול ליקנות מחשב עם מעבד חזק ולהוסיף לו כרטיס מסך ואל תגידו בלי לבדוק או תנחשו שזה יהיה בדוק תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 628 צפיות
-
-
האם כדי להזמין מחו"ל מחשב או שעדיף מהארץ, תודה מראש https://www.walmart.com/ip/Gateway-Creator-Series-15-6-FHD-Performance-Notebook-Intel-i5-10300H-NVIDIA-2060-RTX-8GB-RAM-256GB-SSD-Xbox-Game-Pass-PC-HD-Webcam-Cortana-Windows-10/425492039
-
- 2 תגובות
- 781 צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים שלום לכולם שמי גל הידע שלי במחשבים אינו גדול ואף שואף לאפס לכן הנני מבקש עזרה ואשמח לכזאת מכל אחד. בשעה טובה החלטתי שאני רוצה להחליף מחשב. כיום יש לי נייד פנטיום 4 (כן כן פנטיום), לצערי המחשב לא פועל כראוי, הוא נתקע כל הזמן, עולה ומגיב נורא נורא לאט מתחמם בצורה מוגזמת ולסיום עושה לי את החיים קשים. לתעסוקתי אני סוחר בצורה מקוונת, החל מחנות בeBay ועד למכירה, שיווק והפצה כדרופ שיפר לסוחרים. אני מעוניין להרכיב מחשב נייח, או לקנות מארז מוכן, וגם מסך למחשב. התקציב שלי הוא 3,5 אלף שקל וזה כולל המסך. אני צריך שהמחשב יהיה מהיר, ולא ייתקע כל הזמן. שהמחשב יוכל לעבוד שעות ארוכות בלי להתחמם. זאת ועוד יש לזכור שאני נמצא שעות ארוכות מול המסך לכן אני צריך גם מסך טוב ואיכותי. א…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אם מישהו בבקשה יכול לעזור, רציתי ייעוץ בקניית מחשב, ניסיתי להעזר במפרטים המפורסמים באתר והגעתי לבחירה בין 2. מכיוון שקשה לי אפילו להבין מה ההבדל המהותי בין AMD לאינטל אשמח אם תייעצו לי איזה מבין המפרטים עדיף או אם כדאי לשלב או לשנות אחד מהם. בכל מקרה אני אציין שאני לא אקנה כרטיס מסך בינתיים. תתכן חריגה קלה מהתקציב מבחינתי (2200). 2 המפרטים שמצאתי לבינתיים הם: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=132246§ion=293&target=משחקים או http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=132232§ion=293&target=רב%20תכליתי איזה מבין המפרטים עדיף לי אם בכלל והאם יש צורך או סתם כדאי להחליף רכיבים? השימוש העיקר שלי במחשב הוא לצרכי מולטימדיה בסיסיים …
-
- 2 תגובות
- 646 צפיות
-
-
היי, ממש אין לי מושג בעניין, אבל אני רוצה לקנות מחשב טוב כדי להתקין עליו תוכנות גרפיות כמו פוטושופ, אילוסטרייטור ותוכנה שנקראת ריינו (לעשיית תכשיטים). קיבלתי הצעה לקנות מחשב מיד שנייה שזה המפרט שלו: לוח אם: Gigabyte 965P-DQ6 מעבד: Intel core 2 due E6600 2.4 ghz זכרונות : OCZ Reaper 2X2GB 800mhz כרטיס מסך Nvidia Geforce :7300GT כונן קשיח : WD 500 GB GREEN CAVIAR צורב DVD RW WIN xp יש שליטה במאווררים, והספק פה הוא ממש רציני, של HEC , Raptor R450. כמה מחשב כזה אמור לעלות? והאם הוא בכלל מתאים לצרכים שלי? תודה רבה על העזרה, מיטל
-
- 2 תגובות
- 613 צפיות
-
-
זה באמת המפרט הכי מינימלי שיכלתי לבנות, תקנו אותי אם עשיתי טעויות כלשהם. בכל מקרה השאיפה היא שיעלה כמה שפחות, אבל בלי להתפשר על הביצועים לפחות בכל מה שקשור ל world of warcraft צריך שירוץ טוב, על גרפיקה ממש נמוכה, בלי לאגים ותקיעות של המחשב. התקציב הוא 2300 ש"ח גג. מעבד Intel Core 2 Duo E7500 Tray ₪499 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7500ay לוח אם Asus P5QPL-AM ₪255 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31263 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 3.5" 320GB SATA2 16MB ₪209 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1118 זיכרון Corsair DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 Value ₪298 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C2G800 כרטיס גרפי …
-
- 2 תגובות
- 533 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב פשוט וקל להקלדה בלימודים וגלישה באינטרנט, התקציב הוא 2500 ש"ח 2000. חשוב שתהיה לו אחריות לפחות לשנה הראשונה. * גודל המסך? 15.6 אינץ' לפחות, המטרה היא שתהייה מקלדת עם מספרים בצד ימין * משקל רצוי? ברור שכמה שיותר קל, אני לא כל כך יודע מה קיים בשוק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך: 5-6 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו): לא. * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 GB * כונן CD/DVD? צורב? כונן+צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, בארץ מספיק. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Acer תודה! קובי
-
- 2 תגובות
- 660 צפיות
-
-
-
איזה מפרט עדיף למשחקים FIfa call of dute redlert3 GTA etc מוסיקה סרטים עבודה משרדית ... מפרט א : http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=4481 2,230.00 ש:ח INTEL DUAL CORE E7400 2.8GHz 1066MHZ לוח אם GIGABYTE EP43-DS3L כולל כרטיס קול ורשת דיסק קשיח 500GB SATA2 7200RPM 16MB צורב DVD X22 DUAL LAYER SATA זיכרון פנימי 2GB DDR2 800MHZ כרטיס מסך SAPPHIRE HD4550 512MB DDR3 מארז COMPUCASE 6C28 300W REAL מפרט : http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=4063 2650 ש"ח מעבד INTEL DUAL CORE E7400 2.8GB 1066MHZ לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L כולל כרטיס קול ורשת דיסק קשיח 500GB SATA2 7200RPM 16MB צורב DVD X22 DUAL LAYER SATA כרטיס מסך SAPPHIRE HD3850 1GB DDR2 זיכרון פנימי 2…
-
- 2 תגובות
- 634 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ספציפיים, תכנות-תדיר, גלישה עם המון טאבים - כבד, סרטים, הרצת VM-מזדמן א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.CS:GO בלבד, צריך לרוץ בהגדרות מינימאליות על 120 FPS קבוע בלי בעיות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוצייץ FHD אני מניח, מסך 24" שירכש…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב . אני זקוק להצעה מה הוא המפרט החלקי העדיף מבין שני המחשבים. השימושים הם 1)הקרנת סרטים בfull hd 2)שימושים של היום יום אינטנרט,מוזיקה,הורדות. 3)בעתיד יתווסף כרטיס מסך למשחקים אבל כרטיס להרצת משחקים בצורה סבירה לא לגיימינג כבד. 4)במידה וקיימות הצעות משתלמות יותר אז התקציב לארבעת החלקים הוא כ1400 שח הצעות בינהם אני מתלבט הם אופציה מס 1 1)מעבד:Core 2 Duo E7300, 1066Mhz, s775, 3MB לוח אם:GIGABYTE 73PVM-S2H s775 1333Mhz, nForce 630i, DDRII 800, GF7100, PCI-E, HDMI זיכרון :DDR II 800Mhz 2GB Samsung Value דיסק קשיח: Samsung 320GB 7200RPM, 16MB, Sata II אופציה מס 2 2)מעבד:+ Phenom Tripple-Core 8650 Socket AM2 לוח אם:ASUS M3A78-EMH HDMI AM2+, 780G זיכרון: DDR I…
-
- 2 תגובות
- 640 צפיות
-
-
אני יודע שהנושא הזה קצת חרוש, אבל זה לא השאלה הרגילה. אבא שלי טס לארה"ב ב24.4 ואמי שבועיים אח"כ. אני מנצל את ההזדמנות בכדי לקנות מחשב חדש, ונשאלת הבעיה הבאה: לקחת AMD X2 4600+ עם לוח ABIT AN9 32X ולקנות 8800GTS וללכת "על בטוח" או לקחת E4300 עם לוח P5B DELUXE ולקוות שהכרטיס שאמור להתחרות ב8800GTS יהיה טוב יותר [וחשוב מאוד בשבילי - אותו מחיר או יותר זול, יותר לכיוון הגרסא של ה320MB]. אני שואל את זה מכיוון שבעתיד יתוכנן OC, אבל יותר חשוב - SLI \\ CROSSFIRE שהמחשב יתחיל להעלות אבק. אני גיימר כבד, ולכן זה מאוד חשוב לי. מתי ATI מוציאים את הכרטיסים? וכמה יעלה X2900XT ? בסביבות 300$ או כלפי מעלה\\מטה? תודה רבה לעוזרים, זה מאוד מאוד מאוד מאוד חשוב לי.
-
- 2 תגובות
- 727 צפיות
-
-
שלום לכולם אני זקוק בבקשה למפרט, אשר מיועד ללקוח שמשתמש במחשב לאופיס, אינטרנט, ותוכנות מסחר בבורסה (לא כבדות מדאי) דרישות: מבוסס אינטל. המחשב לא מיועד למשחקים. ללא ציוד היקפי. ללא צורך בנפח איכסון גדול (כלומר GB160 יספיק). ללא צורך בויסטה. לא מתוכנן בכלל OC. כמה שיותר זול יותר טוב, למרות שעדיף חלקים איכותיים (במידת האפשר). אשמח אם תוכלו לבסס את המחשב על KSP (למרות שאני מבין את הבעיתיות שבדבר). אני בניתי משהו כזה: מעבד Intel Pentium Dual-Core E2180 Box ¤320 לוח אם GIGABYTE GA-73PVM-S2H ¤357 כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB ¤213 זיכרון Kingston 1024MB 800MHz DDR2 CL 5-5-5-18 ¤121 צורב Sony Nec - Optiarc AD-7200A Black X20 DVD ¤126 הרכבת מערכת מ…
-
- 2 תגובות
- 571 צפיות
-
-
אני צריך מחשב שישמש בעיקר לתכנות, חישובים קצת כבדים, וקצת לסרטים ומשחקים. מבחינת מעבד-לוח אם -זיכרון חשבתי על שתי אפשרויות: 1 Q6600 P43 Chipset 4GB RAM 2 E5200 G31 Chipset 4GB RAM שיותר זול בכ-800 ש"ח. אני לא יודע עד כמה ההבדל בביצועים יהיה משמעותי. לגבי שאר הרכיבים, חשבתי על: Coolermaster 690 Seasonic 400-500W WD 640AAKS צורב DVD Nvidia 9800GT (סה"כ בערך 1500 ש"ח) כמובן שאשמח לשמוע הצעות אחרות.
-
- 2 תגובות
- 647 צפיות
-
-
שלום. מדובר במחשב למשחקים, אבל הוא לי, אלא לילדה בת 10. אמנם מדובר במשחקים, אבל המשחק הכי כבד שיורץ על המחשב הזה הוא The Sims 3 שייצא בשנה הבאה, ואולי Viva Pinata, ודברים ברמה הזו (כרגע זה בעיקר The Sims 2 ומשחקי אינטרנט). נכון, זה לא מחשב שצריך להריץ את Crysis, אבל אני רוצה שיהיה חזק כדי שיחזיק מעמד בכבוד גם מול משחקים שייצאו עד שנתיים-שלוש (אבל שוב, לא משחקים ברמה של קרייסיס). המחשב גם ישומש לעבודות, סרטים, מוזיקה, וגלישה באינטרנט (ומשחקים באינטרנט). אני לא מעודכן בהרבה דברים ואשמח אם תבנו לי מפרט. לא צריך מסך, כונן אופטי (צורב וכו'), רמקולים, עכבר ומקלדת. שום ציוד היקפי, רק קופסא (מינוס כונן אופטי). התקציב הוא 4000 ש''ח וניתן לחרוג. תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 521 צפיות
-
-
אהלן, קניתי לא מזמן מחשב נייד טושיבה Satellite U405, מחשב מצויין ואני מרוצה ממנו מאוד, אבל.. אני מרגיש שהוא מתחמם די בצורה ניכרת, ואני לא בטוח אם זה בגבול החום הסביר או מעבר לזה. האיזור שהכי מתחמם הוא איזור הטאצ'-פאד. הדפנות החיצוניות של המחשב לא מרגישות חם, אלא רק חלקו הפנימי. זה קורה גם כשהוא לא תחת עבודה מואמצת, ובמיוחד כשאני פותח אותו לאחר שהוא עובד כשהמכסה מקופל ומחובר למסך ולמקלדת ועכבר חיצוניים. כמובן שאני לא מניח אותו על דבר רך/דבר אחר שחוסם לו את פתחי האוורור. ניסיתי לבדוק את הטמפ' עם SpeedFan, ולטענתה ליבות המעבד מגיעות לטמפ' של 50-70 בשימוש רגיל (התוכנה מראה סימן של להבה ליד המספר, מה שדי מדאיג אותי), ההארד דיסק - 47 מעלות ו-"Temp 1" - "רק" 38 מעלות. זה כשהמחשב…
-
- 2 תגובות
- 668 צפיות
-
-
שלום רב, לאחרונה יש בעיה מוזרה עם המחשב, במהלך העבודה עימו, התצוגה בצד התחתון של המסך מתעוותת, לקחתי אותו למעבדה הטכנית של ח.י אלקטרוניקה, ושם טענו שכל הרכיבים נבדקו ונמצאו כתקינים והבעיה היא במערכת ההפעלה (XP PRO + sp3) זה נשמע לי מאוד מוזר, ואף על פי כן פירמטתי אותו מחדש, עם דיסק אחר, אך הבעיה חוזרת. טענו שם גם שבהרצה אצלם לא נמצאה שום בעיה, למרות שזה נשמע לי מפוקפק, הראיתי לטכנאי שם, שטען שלא נתקל בבעיה, איך הבעיה קורית (בשימוש מאומץ במחשב, גלישה, הפעלת מספר רב של תוכניות). אודה לעזרה בנושא (במיוחד אם מישהו נתקל בבעיה שכזו ופתר אותה).
-
- 2 תגובות
- 579 צפיות
-
-
במדריך לקניית מחשבים בחו"ל כתוב שאפשר לקבל הנחה משמעותית אם אתה קונה מחשבון אמריקאי, השאלה שלי היא איך אני יכול לפתוח חשבון בנק אמריקאי ולהנפיק כרטיס ויזה? תודה לעונים!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אנשים, בעוד חודשיים אינטל תוציא סדרת מעבדים חדשים (דור המשך של IVY BRIDGE) וע"פ הטענות הליבה הגרפית שמתפקדת כחלק מהמעבדים תקבל האצה משמעותית של 30%-40%. אני חייב להודות שבתור מי שמפתח משחקים למחייתו מאוד הופתעתי לטובה מ-HD4000, שמריץ דברים בצורה סבירה ביותר (לא משחקי AAA אבל ציפיתי להרבה פחות מזה). ובעצם עולה השאלה אם לחכות עוד חודשיים? או שלדעתכם המחירים בהתחלה יהיו בשמיים...? ופה עולה גם שאלה צדדית לגבי מסכי הטאץ'... גימיק נחמד, חייב לציין (לאבא שלי יש לפטופ עם זה). יש מחשבים בתחום מחיר ה-3000-4000ש"ח עם מסכי מגע לא רעים, אבל הם לא מתקפלים יפה לדמוי טאבלט (מחשבים שמתקפלים ל2 הצדדים עולים כבר 6000+, לפחות מהדגמים שאני ראיתי). יש המלצות? או אולי אתם יודעים משהו על…
-
- 2 תגובות
- 726 צפיות
-
-
שלום לכולם כבר הכנתם לי בעבר כמה מפרטים לחברים ואנשים קרובים ותמיד אמשיך לבוא לפה כי אתם תותחים הפעם אשמח לעזרתם בחיפוש אחר מחשב לגיימינג כללי 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ואופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג כללי (cuphead gta csgo bf4) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-