ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, אני מחפש זמן מה מחשב נייד. המחשב ישמש אותי לנסיעות עסקיות לחו"ל לשבוע כל חודש. השימוש העיקרי במחשב יהיה משרדי (skype, icq, e-mail, word processing). בנוסף ארצה לעבד אליו תמונות דיגיטליות בפוטושופ, לשמוע מוסיקה ולקרוא חומר מקצועי (בפורמט Pdf). אני מאוד אוהב לשחק משחקים, אך לא ברור כמה זמן יהיה לי לשחק לכן זאת לא דרישה ראשית. תכונות טכניות שנראות לי חשובות: 1. מעבד Core 2 Duo בלבד 2. צג 14.1" רחב, מקסימום 15.4" (לא ברור לי אם זה כבר לא גדול מדי לנסיעות לחו"ל - מה אתם אומרים ?). אני אהבתי את המבריקים בחנות. 3. משקל עד 2.5 ק"ג אם אפשר 4. כרטיס מסך יעודי שיאפשר הפעלה של Vista, ואם אפשר גם לשחק משחקים מה טוב. מעוניין בזכרון סביר בכרטיס שלא ישתמש לי בזכרון מחשב. 5. אחרי…
-
- 2 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום, אחותי מתחילה ללמוד עוד חודש, וצריכה לפטופ ללימודים. * מטרות המחשב? לימודים לתואר הנדסאי אדריכלות. עבודה עם תוכנות כמו AUTOCAD ותוכנות מידול ועיצוב נוספות. * גודל המסך? 15" * רזולוציית המסך? פחות קריטי, מן הסתם 1080 יהיה נחמד יותר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות, אבל אני לא מניח שהתקציב יאפשר אולטראבוק * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) משהו סטנדרטי אני חושב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 256GB במינימום. פחות קריטי כרגע סוג הכונן. * כונן אופטי? לא הכרחי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות ב…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח, לא מתאפשר חריגה ועדיף פחות אם אין הבדל מהותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי וגלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, יש צורך בהרכבה 8. האם ישנה הע…
-
- 2 תגובות
- 937 צפיות
-
-
אני לא צריך מסך יש לי מסך בעל רזולוצייה 1600*1200 ואני נעול שיהיה את הכרטיס מסך 4870 שיהיה שקט ואני מתכוון לעשות OC סבבה אני ישמח להצעות תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 711 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח, חריגה של 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים (מדעי המחשב), עריכה גרפית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, ווינדוס 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ללא מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים HD נפח80GB תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 772 צפיות
-
-
אני צריך מחשב בעיקר לתיכנות, אבל שיהיה טוב גם למשחקים (אני לא פריק של משחקים) הסכום הוא - +- 5000 ש"ח כולל מסך דק 19'' לא כולל ציוד נלווה. תודה. אופיר.
-
- 2 תגובות
- 526 צפיות
-
-
שלום, מבקש עזרה בבחירת נייד בארה"ב. (דגם ולינק שאפשר להזמין ממנו) התקציב צריך להיות בסביבות 1000$ (אם יעלה קצת יותר - לא קריטי). * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית, סימולציות, סרטים ומשחקים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 עדיפות למאט * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות לכמה שיותר, אבל אין פה אילוץ. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? הדברים הסטנדרטים - אין דרישות מיוחדות. * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי שיהיה בחלקו SSD למערכת ההפעלה ולתוכנות הראשיות. * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, רצוי 3 שני…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם לפני מס' ימים רכשתי את המחשב נייד Lenovo IdeaPad Y510p עם כרטיס מסך SLI . התחלתי קצת לקרוא וראיתי שלאחר עדכון וינדוס 8.1 יש הרבה אנשים בעולם שחוו בעיות עם הSLI, כלומר יש אנשים שבהגדרות NVIDIA הראה להם שהכרטיס אינו זמין (השילוב של שני כרטיסי מסך) צירפתי לכם תמונת מסך שממחישה את הנושא, כשאני פחתתי את ההגדרות ההגדרה הייתה על "הגדר ממש SLI כבלתי זמין". העברתי אותו למצב "הפק ביצועי תלת מימד מרביים", ולאחר כניסה למשחק הרגשתי בשיפור. רציתי לדעת האם הבעיה הזו היא מוכרת בקרב האנשים עם אותו הדגם/כרטיסי SLI. *שאלהמאוד חשובה- האם ההגדרה שעשיתי, היא בעצם ההגדרה הנכונה? הכוונה שלי, אני לא רוצה שה SLI יעבוד באופן קבוע במחשב גם במצב וינדוס. מישהו אמר לי שה SLI מתחיל לעבוד רק כ…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
D: זה המפרמט שאני מתכוונן לקנות http://img458.imageshack.us/img458/5749/computer6ph.jpg עכשיו רק על ה-HD אני לא בטוח (וסיכוי ממש קטן שאני ישנה את הכרטיס מסך) עכשיו יש לי כמה שאלות 1. המעבד בא עם מאוורר ? 2. ה-HD ? הוא טוב? פעם המלצתם לי כאן על משהו אחר ולא מצאתי על מה המלצתם לי 3. הכרטיס מסך יש ההבדל בינו לבין RX800XL אחרי שאני עושה OC ל-GTO2?
-
- 2 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד בימים אלו בפני החלטה - כפי הנראה אייבא מחשב מארה"ב. ראיתי ברשת את ה-Qosmio של טושיבה ורציתי לשאול לדעתכם. אשמח לשמוע טיעונים של בעד ו/או נגד ואת חוות-דעתכם על המחשב: Toshiba Qosmio X305-Q701 Core 2 Duo P7350 4GB of RAM DDR3/PC3-8500 GeForce 9700GTS / 512mb DDR3 dedicated, optional shared up to 1300mb 200GB SATA hard-drive, 7200RPM Built-in 4.1 harman-kardon sound system יש כמובן גם את שאר הצעצועים הרגילים: מצלמה ומיקרופון מובנים, כרטיס רשת אלחוטי + חוטי, צורב DVD. השטויות הרגילות. תודה מראש על זמנכם!
-
- 2 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שלום, אבא שלי החליט שהוא רוצה להתחיל להתעסק עם עולם המחשבים וביקש ממני לברר עבורו מחירים לחמשבים. שימושיו יהיו יומיומיים לחלוטין - אופיס אינטרנט סקייפ סרטים וומזיקה יש לציין, שמכיוון שאני "אחראי המחשבים" בבית, סביר להניח שאגנוב לו אותו לשימוש שוטף. חשוב ! WINDOWS 7 ירוץ חלק. רצוי שיהיה HDMI שנוכל לחבר לטלוויזיה בסלון. לא יודע כמה חשוב המשקל וכו', הרי שזה יהיה מחשב נייד בייתי. כל המהות הוא שיהיה אפשר להשתמש בו בכל רחבי הבית. התקציב במקור הוא 3500+- ראיתי את הנייד הבא: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=1340 ממש התלהבתי. נתונים טכניים מאוד גבוהיים, מתאים בול, ובנוסף לכך - בעל מקשים גדולים ומסך גדול (אבא שלי כבר די מבוגר). מה יש לכם להציע ?
-
- 2 תגובות
- 664 צפיות
-
-
חברים שלום, אז בשעה טובה ומוצלחת קניתי את הנייד. הבעיה היחידה שהדיסק שגיע מכיל דרייברים רק לויסטה, וגם באינטרנט לא מצאתי דרייברים לXP. מישהו יכול לעזור???
-
- 2 תגובות
- 981 צפיות
-
-
אז אחרי 5 (ואולי זה כבר 7?) שנים עם המחשב הנוכחי הגיע הזמן לחדש.. המטרה היא למחשב לעבודה כללית, שיוכל להריץ משחקים כבדים ומדי פעם גם עבודות גרפיות (ואם אפשר שיעשה קפה זה בכלל טוב). . מה התקציב המקסימלי? עד 6000 ש"ח, כולל מסך. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים, סרטים וגרפיקה יחסית בקטנה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. הכל מוחלף. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 6-7. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא כרגע. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המח…
-
- 2 תגובות
- 557 צפיות
-
-
שלום לכולם הצרכים שלי מהמחשב הם מוזיקה, סרטים, אינטרנט, פוטושופ, טורנט. ובגדול זהו.. בכל זאת חשוב לי שהמחשב יהיה חזק, שקט ועמיד לאורך זמן. לא מתוכנן שום אוברקלוקינג, גם לא בעתיד. הדגשים שלי הם כוח, שקט וקרור - הכל שווה בשווה. התקציב עומד על כ-4,500 ש"ח. אני עדיין מחפש חנות אחת לקנות בה את כל הרכיבים. כנראה ש-KSP או TMS, אבל לא אדע עד שאסגר סופית על המפרט בשלמותו. מפרט - מארז - antec p280 - נרכש כרטיס מסך - gt 630 - קיים במחשב הנוכחי ויעבור לחדש דיסק קשיח WD 2TB - קיים במחשב הנוכחי ויעבור לחדש מעבד i5 4460 3.2 GHZ 6m - החדש, שעל פי אינטל עבר תיקוני באגים וכעת עובד חלק. SSD 250GB Samsung 840 evo על החלקים הבאים אני מבקש חוות דעת, ואם יש חלופות עדיפות, הציעו - …
-
- 2 תגובות
- 928 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לשמוע הצעות למפרט תחת ההגבלות הבאות: אין צורך בציוד היקפי. לא יבוצע אוברקלוק. המחשב מיועד למשחקים כבדים ברזולוצייה 1280X1024, והרצת מספר רב של אפליקציות במקביל כולל מערכות וירטואליות. שקט נחוץ. תקציב 3500 ש"ח. לוח אם - ASUS\GIGABYTE צ'יפסט - Intel H55 מעבד - Intel Core I5 כרטיס מסך - ATI HD5750 GIGABYTE\ASUS ספק כוח - 550W מחברה מוכרת ואיכותית. זיכרון - 4GB DDR3 מחברה מוכרת ואיכותית. הארד דיסק - 500GB WD קירור - מאוורר אחורי וקידמי מחברה מוכרת ואיכותית. מארז - Mini atx\כמה שיותר קטן. מיועד לשבת על שולחן. צורב דיוידי - LG\SAMSUNG. כונן פלופי. תודה מראש לכל העוזרים !
-
- 2 תגובות
- 688 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד בעיקר לאינטרנט, עבודה חלקה מחיר סביבות 2000 ש"ח +- שיהיה טוב גם בכללי ושיהיה אפשר לצפות בסרטים אשמח לקבל המלצות כמו כן מה דעתכם על: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=718113
-
- 2 תגובות
- 565 צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי המחשב עם המפרט הבא CPU:E8400 GPU:ATI Radeaon HD 4830 Mutherboard: GIGABYTE EP43-DS3L HD: Seagate ST3500320AS 4GB RAM DDR2 מסך סמסונג 2253 השימוש העיקרי זה משחקים\פוטושופ ופרימייר. נראה לי שהגיע הזמן לשדרג קצת ולכן החלטתי להתחיל מSSD 840 EVO. האם אני עושה צעד נכון או שכדאי לי לשדרג את הכרטיס מסך דווקא או משהוא אחר? אני לא הולך להוציא אלף ש"ח עכשיו אבל מפה לשם לשדרג עם הזמן. אשמח לשמוע את דעתכם, כולל תוכנית שידרוגים עתידית. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ההיתי רוצה גם בבקשה מפרט לעד 5000 ש"ח בנוסף התנאי שצריך להיות הוא שכול החלקים זה מ KSP (לא להכנס בבקשה לדיון על למה זה ככה , חבל, וכו ... תודה מראש) בעלויות לפי האתר שלהם בלבד! 8 גיגה זיכרון! כונן SSD 80 גיגה של אינטל! ובנוסף כונן 1 טרה של WD קאוור בלק עם 64 באפר! ולא צריך צורב בהצעות זה צריך להיות ככה בשתיי ההצעות. תודה מראש לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* מטרות המחשב?: פוטושופ וגרפיקה מהסוג הזה * רזולוציית המסך? לא חשוב, רק שיהיה IPS או משו שדומה לזה מבחינת איכות ואחידות זווית צפיה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? שיהיה נמוך אבל עדיפות פחות חשובה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? גבוהה ככל הניתן בתקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 וחדשים, אם לא פחות נורא * * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רגיל, בתקציב הזה לא יכנס SSD. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא יודע מה זה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? זה משנה? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? היום כל מחשב מגיע עם זה לא? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, שתיהיה אחריות נוחה באר…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום קיבלתי המלצה למפרט מחשב לגיימינג ב KSP... מעבדי AMD Price Units Total Athlon II x4 Quad-Core 630 Socket AM3 2.8Ghz 45nm Box 550 1 550 לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE Price Units Total 790XT-USB3 AM3, 790X, DDR3 1333, 2xPCI-E, ATI CrossFireX, HDAudio, 1394a, GBL 660 1 660 זכרונות DDR III 1333Mhz Price Units Total 2GB Kingston 260 2 520 כרטיסי מסך GIGABYTE Price Units Total HD 5770 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 875 1 875 דיסקים קשיחים Western Digital Price Units Total 500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS 250 1 250 צורבים LG Price Units Total DVD±RW GH22LS50 x22 Black LightScribe Sata Retail 155 1 155 מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Pr…
-
- 2 תגובות
- 645 צפיות
-
-
שלום רב אני מתעניין לקנות מחשב נייד לעבודות אולפניות מחשב חזק ראיתי שיש כרגע את המעבד Intel® Core™ i9-14900HX, אבל שמעתי שהמעבד החדש שיצא יצא בקרוב למכירה ? מה הצפי ? האם כדאי לחכות ?
-
- 2 תגובות
- 743 צפיות
- 2 followers
-
-
לבן דוד שלי יש יומהולדת ודוד שלי ביקש ממני לבחור את החלקים. אני לא אבנה לו את המחשב אז בבקשה תכניסו גם את התשלום על העבודה תודה
-
- 2 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי התלבטות איזה מחשב נייד לקנות. העיקרון הוא שה1005P די מספק, מכיוון שאני צריך אותו לנסיעות ומסמכים ואולי לראות קצת קטעי וידיאו באיכות סבירה. השאלה היא, האם 10 אינץ לא קטן מידי? וגם היתרון הוא בעצם זמן הסוללה. מצד שני יש את ה 1201N שזמן הסוללה שלו די מעפנה רק 3 שעות בערך, והוא 12.1 שזה די מושלם. ושמעתי שהוא מתחמם יותר מידי. אבל גם היתרון הכרטיס מסך. בעיקרון יש לי את התקציב של 2500 בערך. מה לדעתם כדאי? מנסיון אישי עדיף. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום כולם! יש לי מחשב ניד של HP/COMPAQ דגם: NX9030 מפרט: מעבד: INTEL PENTIUM M 1.6 זיכרון: 1 ג'יגה ועוד הרבה... המחשב מריץ ויסטה אולטימייט ככה שאיכשהו הוא חזק, מריץ את הויסטה מדהים.. בקיצור רציתי לדעת בכמה כדאי לי למכור את המחשב הזה כי אומנם הוא נהדר אך אין לי צורך בו.. היה של העבודה של אבי עד פחות מחודשיים.. תודה מראש, אם משהו רוצה שיפנה תודה מראש ברק גונן
-
- 2 תגובות
- 659 צפיות
-