עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, ברשותי מחשב בן למעלה מ-10 שנים אשר מסוגל להריץ רק WINDOWS XP ניסיתי לשדרגו (הוספת זכרון, שדרוג לכונן SSD) אך הדבר לצערי לא הועיל כפי שציפיתי, בעיקר בעיות תאימות של דפדפני אינרנט ל-WINDOWS XP. ניתן לעבוד עם המחשב בצורה די חלקה עם דפדפנים מסוימים, אך הייתי שמח לעבוד עם מחשב עם תאימות גבוהה יותר. הדרישות הן הכי מינימליסטיות שאפשר, אבל חשוב מאוד שיעבוד בצורה חלקה (יגיב מהר ולא יתקע). יתכן שימוש מסיבי באינטרנט כמו למשל פתיחת כמה דפדפנים במקביל, פתיחת הרבה tab-ים בדפדפן. אני מעוניין גם במערכת הפעלה חוקית, חשבתי על Windows 10, גם משיקולי עלות וגם משיקולי תאימות נוכחיים ועתידיים. ברשותי כונן SSD Transcend 128GB SSD370S, שרכשת…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by haimcoen,

פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2100 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? סרטים אינטרנט משחקים אופיס SPSS הורדות א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר אינטרנט אופיס SPSS הורדות * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני ומטה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? צריך מסך ורמקולים 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב…

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  3. Started by guter,

שלום לאחרונה צץ קו אנכי קבוע ומטריד (בצבע כחול) לגובה מסך הלפטופ (IBM R50e) בצד שמאל. נראה כי זו בעיה במסך עצמו. האם התופעה מוכרת ומה השלכותיה? תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום, אני רוצה להרכיב מחשב חדש לשימוש כמו שרשום בכותרת, חשבתי על כמה מהחלקים ורשמתי, מוכן לקבל הצעות לשיפור, מעבד : Intel C2D e8400 לוח אם : Gigabyte EP45-DS3L כ. קשיח : SEAGATE 500GB SATA2 16MB BUFFER ST3500418AS זכרון : 4GB ב-DUAL CHANNEL כ. מסך : 9800GT 512 MB SPARKLE DDR3 מקלדת ועכבר אלחוטי (לא משהו מפואר מדי) רמקולים 2.1 איכותיים צורב SATA DVD-RW מארז חשבתי על GIGABYTE SETTO 1000 (חשוב שיהיה שקט!) ספק שמתאים לכ. מסך ויעמוד בעומס. מסך 19" לא רחב !!! תודה רבה. אריאל

• 2 תגובות
    • 544 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם משהו עומד בדרישות בפחות כסף - אז עדיף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט להנדסת תוכנה, מתחיל שנה שלישית. מניח שבעיקר תכנות עם Android Studio, Eclipse, Atom וVMWare בשביל אובנטו מידי פעם + משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - Dark Souls 3, NBA 2K18 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לצ…

• 2 תגובות
    • 981 צפיות
  6. Started by dimikandum,

מחשב + מסך + אל פסק למשחקים ללא OC. מה אתם חושבים על ה מפרט הבא: מעבד Intel Core 2 Duo E8500 Box ¤953 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8500 לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3 ¤604 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39458 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB ¤342 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 XP ¤510 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=996580 כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4870 512MB PCIe ¤1384 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=44050 צורב Philips SPD2514BM Black X20 DVD ¤135 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=SPD2514B…

• 2 תגובות
    • 620 צפיות
  7. הרכבתי מפרט ב- RSM, מישהו בבקשה יכול להגיד לי האם הוא בסדר? האם זה יהיה שקט? מקורר מספיק? טוב למשחקים כבדים? Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz Tray, יחידות 1 ¤1157 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=231 Gigabyte GA-EP43-DS3 P43 CHIPSET, יחידות 1 ¤414 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=192 Samsung 500GB 16MB 7200rpm Sata2 HD502IJ, יחידות 1 ¤294 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1098 GigaByte GeForce GTX260 896MB GDDR3 PCIe2 HB 216 Stream Processors, יחידות 1 ¤1078 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=234 ANTEC Three Hundred 300 Gaming , יחידות 1 ¤318 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=387 SeaSonic SS-550HT 550Watt, יחידות 1 ¤413 ht…

• 2 תגובות
    • 457 צפיות
  8. Started by avrahams1,

היי, ברשותי מחשב נייד דגם Asus K50IN, ויש לי בעיה ממש מוזרה איתו: (הבעיה בהתחלה נראית כמו בעיה פשוטה של אבק במאווררים או משהו כזה, בבקשה תקראו עד הסוף) לאחר כמה זמן של צפייה ביוטיוב או משחקים (כבדים יחסית), המסך נתקע (המחשב קופא לגמרי) לכמה שניות עד דקה, והצליל שיצא באותה שנייה מהרמקולים נמשך כל זמן התקיעה. תקלה זאת קורית לעיתים קרובות בעיקר כשהטמפרטורה בחדר היא גבוהה. פתחתי את המחשב וניקיתי אבק עם ספריי לחץ אוויר, זה לא עזר. כמו כן (וזה הדבר המוזר כאן), כשאני מכבה את הדרייבר של הכרטיס קול (מה device manager) ומשחק אותם משחקים, המחשב עובד חלק. עידכנתי את הדרייברים של הכרטיס קול ושל הכרטיס מסך, אף אחד מהדברים האלה לא עזר. אשמח לעזרה בנושא - כרגע אין לי ממש 250 שקל לשלוח את…

• 2 תגובות
    • 608 צפיות
  9. רוצה לקנות מחשב לסטודנטית. לא משתמשת בתוכנות כבדות. רק אופיס ואינטרנט. שלא יהיה נורא איטי וכמה שיותר חיי סוללה. בחנות המליצו על: dell vostro 3568 באינטרנט ראיתי המלצה על dell Latitude E7440 במחיר דומה. מה עדיף?

10. אני מחפש מחשב בשביל אבא של חברה שלי. הוא ישתמש בו לאינטרנט ומסמכים. אני רוצה לקנות לו מחשב בגודל 15 אינץ' עם מעבד I5 לפחות ו4 ג'יגה זכרון. אני יודע שאולי הוא יכול להסתדר עם מחשב קצת יותר חלש אבל אני מעדיף לקנות לו משהו טוב. הסתכלתי על מספר דגמים של דל, שאני מאד אוהב בגלל הנוחות שלהם אבל שמעתי שהשירות לקוחות שלהם בארץ לא כל כך טוב? האם זה נכון? ואם כן על איזה חברה אתם ממליצים? תודה מראש עמית

• 2 תגובות
    • 789 צפיות
  11. צריך מפרט למחשב שמיועד בעיקר למשחקים וקצת לסרטים שיהיה בו זיכרון 2 ג"ב ומעבד כפול ליבה דיסק קשיח לא יותר מידי גדול -200 ג'יגה יכול להספיק אפשר קצת יותר תקציב 5,000 ש"ח

12. Started by Liorbt1,

היי חברים מחפש מחשב נייד השימושים העיקריים שלי הם בעיקר שימוש בתוכנות כיווץ קבצים והעברת קבצים בין מחשבים על ידי חיבור אלחוטי המחשב אמור לעבוד בצורה רציפה לפחות 12 שעות ביום תקציב לא מוגבל אך לא רואה סיבה להתפרע אם אין צורך

• 2 תגובות
    • 540 צפיות
  13. מחפש מחשב נייד לפיתוח עבור סטרטאפ בהקמה (שאין לי שום חלק בו). המחשב ישמש לפיתוח כמחשב, ויהיה מחשב הפיתוח היחידי. 1. קנייה בישראל. 2. גודל - נוח לעבודה אבל כן מתנייד, כך ש15.6". עדיפות למט' אבל לא חובה. רזולוציה לא קריטית. 3. זמן סוללה לא קריטי 4. דרושה יציאת HDMI. 5. חובה 8GB RAM לפחות 6. רצוי מחשב עם שילוב של HDD וSSD. לפי 500GB HDD ועוד 120GB SSD. - חשוב. 7. לא חובה כונן אופטי (יש אפשרות להשתמש בחיצוני). 8. דרוש שיגיע עם WINDOWS 7. 9. אחריות כמה שיותר ארוכה ומנותן אחריות שידוע בשירות טוב ומהיר - חשוב. 10. מעבד חזק ככל הניתן עדיפות לI7 נמרובע עדכני.

14. Started by shurikrip,

שלום, קודם כל אני רוצה להציג את עצמי... אני חדש בפורום.. וקוראים לי אלכס.. עכשיו... לבעייתי.. קניתי מחשב מרשת מחשבים המוכרת לכל ksp פעם שניה או שלישית ואני מרוצה ממנה כמו שמרוצים ביום החתונה ... (אני ממש לא מרוצה ממנו!) תמיד קניתי מהם מחשבים במבצע... ואחרי הפעם השניה אמרתי לעצמי שאני לא אקנה יותר מחשב במבצע אבל שוב נפלתי... אז ככה... כל פעם שאני מפעיל את המחשב ומתחיל לשחק.. וא משנה באיזה משחק.... אם זה משחק ששוקל הרבה.. או משחק אפילו בנענע... המחשב פשוט נופל... עושה ריסטארט.. ולא תמיד אחרי הריסטארט הוא עולה... כאילו צריך מדי פעם לחכות 20 דקות ואז שוב להדליק. עכשיו כל פעם שאני בא לksp ובוכה להם אז הם אומרים שנאסף אבק כל פעם מחדש וזה מחמם את המחשב.. והוא עושה ריסטארט.. עכש…

• 2 תגובות
    • 548 צפיות
  15. Started by demultiplexer,

שלום לכולם, תודה על הפורום המצוין. מבקש המלצה למחשב נייד ומסכים. דרישות: אין צורך בחיי סוללה ארוכים במיוחד אין צורך בהרבה דיסק יש צורך בהרבה זכרון RAM 14' קל משקל שיהיה אפשר לחבר שני מסכים (אני מניח שאני יכול לעשות את זה גם ברמת המסכים עם daisy chain?) אמין אין צורך בשום עניין גרפי, הכי גרפי שיהיה זה וידאו ביו טיוב יחס עלות תועלת טוב, אבל עדיף אחד יחסית זול דרישות למסכים: שני מסכים 34' יחס עלות תועלת טוב, עדיף זולים יחסית יש כזה הרבה מבחר ולא ברורים ההבדלים כך שאין לי מושג מה אני צריך לבדוק אפילו. אשמח לשמוע. תודה

16. Started by eliad83,

מעבד אינטל Intel Core i5 4590 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray לוח אם Asus B85M-G LGA1150, Intel B85, DDR3 1600 זיכרון למחשב Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz CL9 Kit כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III כונן קשיח Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III צורב פנימי Asus DRW-24D3ST DVD±RW x24 Black Sata קירור למעבד Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 כרטיס מסך Sapphire Radeon R9 290 TRI-X OC 4GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E מארז מחשב NZXT Phantom 530

• 2 תגובות
    • 960 צפיות
  17. שלום לכולם, אני מתחיל עוד חודש ללמוד הנדסת מכונות, אשמח לעזרתכם בבחירת מחשב נייד. התקציב הוא גג 4K עם עדיפות לחסוך כמה שאפשר. * מטרות המחשב? - לימודים (solidWorks,MatLab), משחקים כבדים (אם יהיה זמן בכלל), צפיה בסרטים. * גודל המסך? - נראלי "15.6 יתאים. *האם חשוב מסך מבריק או מאט? אין לי מושג מה ההבדל, האירו את עיניי, וכן אשמח להסבר על פאנל ips מול tn. * רזולוציית המסך? - Full hd, מוכן גם ל-1600*900. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - מקלדת מלאה ומוארת. * משקל רצוי? - כמה שפחות, המחשב נסחב בעיקר בתיק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - כמה שיותר - 6 שעות בערך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - HDMI,USB3. * Bluetooth? - לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?- עד…

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. שלםו לכולם, אני קונה מחשב חדש ואני צריך מפרט בשבילו. המחשב בעיקר למשחקים ואינטרנט, אבל משמש גם בשביל כתיבת עבודות וכאלה. איכות קול טובה חשובה, צורב dvd- חובה. מאוד חשוב לי העניין של כרטיס מסך טוב ומשחקים טובים, גודל מסך 20". נושא הקירור חשוב אבל לא מאוד. מינימום 500 ג'גה. לא צריך ציוד היקפי. הוספתי מפרט שחבר בנה לי, אולי יהיה יותר קל פשוט לשפץ אותו! תודה מראש, יוס! [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 571 צפיות
  19. שלום לכולם, אשמח לקבל הערות על המפרט הבא לגיימר בינוני לכל סוגי המשחקים לא מתוכנן OC סרטים רזולוציה 1680*1050 חשוב קירור איכותי שיהיה שקט יש צורך בציוד היקפי- רמקולים ברמה בינונית+מקלדת ועכבר אלחוטיים ניתן לחרוג מעט מהתקציב עד 6000K מעדיף לקנות בחנות באיזור פ"ת לא מתוכנן שידרוג בעתיד אני מעוניין לקנות חלקים בלבד ללא הרכבה חשוב לי ספק כוח איכותי וחזק אפילו שיהיה קצת מעבר למה שאני צריך. Core i3 530, s1156, 4MB, GPU Core, Tray P55M-UD2 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E 3x2GB Patriot Extreme Performance Triple Channel HD 5770 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 1TB IntelliPower, 32MB, SATA II WD10EADS DVD±RW GH22NP20 x22 Beige IDE V9 Mid Tower…

• 2 תגובות
    • 694 צפיות
  20. מישהו ביקש ממני לתכנן לו מחשב חדש עבור אדריכלות. התוכנות המבוקשות הם Vray 6, 3DMAX 2023, AutoCAD. עכשיו, אני מבין במפרטים של מחשבים ניידים, אבל כשניסיתי להרכיב לו מחשב נייח הסתבכתי. כי מעבד וכרטיס אני יודע לבחור אבל איך אני אדע איזה לוח אם, ומארז, וקירור וכל זה. לכן אני צריך את עזרתכם בבניית מפרטים עבורו, ועבור אחרים שיתכן שיבואו. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בשבילו אני צריך מפרט שירוץ עליו חלק ולא יותר. עד אזור ה7,000. ואני צריך עוד מפרט שירוץ ליגה עד 13,000 בשביל שיהיה לי להציע אם מישהו אחר מאותו קורס ירצה להשקיע. (ולא, הם לא מכירים את האתר הזה) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דו…

21. שלום לכולם, במהלך מס' שבועות אני מנסה לבנות Budget Build יחד עם עזרתם של אנשי הפורום (מערכת משתלמת) והקצבתי לעצמי 4000 ש"ח. רכשתי כבר מס' חלקים ואני חושב שיכולתי לנצל את התקציב טוב יותר, לציין פרט חשוב - בתחילה המערכת לא הייתה מיועדת לאוברקלוק אך בעקבות מבצע שתפסתי בבלאק פריידי רכשתי את הi5 4690k במחיר של 165$ . בעקבות כך המפרט שלי כרגע נראה כך: מעבד i5 4690k אינטל - 720 ש"ח (לא מחשיב את המע"מ בתוך התקציב) זיכרון 1600 G. Skill Sniper 2x4gb רכשתי גם כן בבלאק פריידיי - 220 ש"ח. קירור מעבד - Noctua nh-d15 - נרכש ב322 ש"ח באילת. (שונה מהתכנון בעקבות המעבד K המיועד לאוברקלוק, לפני כן היה מיועד להיות קירור Freezer שעולה כ-120 ש"ח, כלומר ההפרש 200). לוח אם - Msi z97 gaming 5 - נ…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום, אני צריך מחשב שיספק לי את הכוח והתנאים להפעיל וירטואליזציה בצורה טובה. מצאתי את זה ואשמח לחוות דעת. http://ksp.co.il/?select=.268..271..2183.&list=1&sort=2&glist=0&uin=26312&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 וכמו כן אשמח לדעת מה אומר המהירות של המעבד 1.70GHz - 2.70GHz . זה לא אמור להיות נגיד רק 2.7? תודה רבה רבה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שלום, המאוורר של הנייד שלי (ASUS EEE 1005ha) עשה רעש מעצבן. פירקתי אותו בשביל לראות מה הבעייה, ןאחרי ההרכבה מחדש הוא לא עובד. אני חושב שהחזרתי הכל בדיוק למקום, ואני לא מבין מה הבעייה. מה עושים? במידה והמחשב הלך, איך אני מחבר את ההארד דיסק למחשב אחר בשביל לגבות אותו? תודה!

• 2 תגובות
    • 973 צפיות
  24. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKVY381EA 3600 http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKL50513E 4000 שימושים: גיימינג כמו 2+gta iv Call Of Duty 5 Crysis Warhead Assassin's Creed1 על HIGH+-

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. מה שאני מחפש בנייד: 1. מסך בסביבות ה 12" 2. מעבד כפול ליבה בתדר שעון של לפחות 2.2 3-4.3 ג'יגה זיכרון 4. הארד דיסק בגודל סביר, כלומר סביבות ה 250G אבל אפשר פחות עם המחשב עומד בתנאים האחרים, למטרות שלי אני מניח שצריך 7,200 אבל שוב, אפשר להתתפשר. 5. שיהיה בו כונן פנימי 6. שיבוא עם WinXP Pro וכמו שכתוב בכותרת, התקציב הוא בין ה 7,000 ל 10,000. האם יש חייה כזו ? כמו כן, בעוד כחודשיים אני אהיה בארה"ב, האם שווה לי לחכות עד אז ולקנות שם ?

• 2 תגובות
    • 535 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.