עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by andrei21,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב כרגע לא ידוע , כמה שפחות יותר טוב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים מכל הסוגים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת , מסך 27" ומעלה רזולוציה מעל FHD , אין צורך ב4K 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) עכבר 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, לא יותר מידי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כן, בצורה האוטומתית מתוכנת הלוח אם 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by Discreet,

אז ככה השימושים העיקרים שלי הם : משחקים לא כבדים כגון CSS ותוכנות גראפיות. מעדיף 5.1. הראשון MSI http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=381&CatCode=315 השני של Acer http://www.yardenpc.co.il/Product.aspx?ProductID=2697 השלישי של GigaByte: http://www.morlevi.co.il/catalog/product_details.aspx?catid=45&subcatid=88&prodid=290&keySearch= אני כרגע יותר נוטה לכיוון הAcer אבל יש לו 2gB לעומת 3 בMSI. וגם כרטיס קול 5.1 וגם שמעתי שיש בעיות בכרטיסים הגראפים של נבדיה ולכן הATI עדיף. והאם יש הבדל גדול בין 800Mhz שיש בGB לעומת ה667Mhz של הAcer בביצועים?

• 2 תגובות
    • 713 צפיות
  3. Started by bennyye1,

קניתי מחשב נייד חדש, החלפתי לו את הארד דיסק לssd.. אין לי כונן תקליטןרים אני רוצה להתקין ווינדוס והוא לא מזהה לי את הבןט מהdok. הוא ישר זורק אותי לביוס ולא נותן לי באפשרויות של הבוט את הdok.. יש רעיונות? זה מחשב נייד של סמסונג np370.. התקנתי עם הדיסק און קי הזה כבר ווינדוס בכמה מחשבים שונים..

• 2 תגובות
    • 849 צפיות
  4. Started by Roeebaeloha,

אהלן חברים אני בקרוב מתחיל לעבוד במקום שיצריך ממני בערך שעה וחצי נסיעה לכל כיוון, לשם כך אני מעוניין להצטייד בלפטופ שעליו אני אוכל לעבוד בנסיעות (בעיקר על אנימציות, פטושופ, ותוכנות מיפוי כמו ArcMap), דברים שחשובים לי שיהיו: ____________________________________________________________________ לפחות שני שקעי USB-C כשאחד מהם הוא עבור טעינה שקע HDMI לא צריך מסך ברזולוציה מעל 1080p I7 13-14 אינץ' (לא מסך מגע) לפחות 16 ג'יגה ראם, אם יש אפשרות להרחבה בעתיד אז בכלל מבורך אם קיים כרטיס מסך בינוני (לא על בסיס המעבד ולא משהו ברמה של RTX) ____________________________________________________________________ אשמח לשמוע המלצות

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום לכולם בניתי מפרט מחשב זה שבעתיד אצרף כרטיס מסך נפרד. ברצוני להתאים למפרט כרטיס וידאו לצורך המרת קלטות וידאו אנלוגיות לפורמט DVD. האם יש לוח אם או כרטיס מסך שמשולבת כבר תכונה זו מבלי צורך לשלב כרטיס וידאו? אם אפשר - אני מעדיף לשלב מאותה חנות. תקציב עד 200 ש"ח (אם אפשר) תודה מראש!! מעבד AMD Athlon 64 X2 4800+ Socket AM2 BOX ¤548 http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1174 לוח אם ASUS M2A-VM HDMI ¤432 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31542 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB ¤359 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500AAKS זכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL4 Gold GX XTC ¤419 http://skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ26672048ELGEGX צורב LG GSA-H62N X18 …

• 2 תגובות
    • 495 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 - 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר אופיס, מעט פוטושופ, ותיכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא רלוונטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך (קיים) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא…

• 2 תגובות
    • 654 צפיות
  7. Started by reviZor,

שלום חברים ידידה שלי מתחילה ללמוד גרפיקה ממוחשבת לרוב פוטושופ, והיא רוצה מחשב שיעשה את העבודה עד 2500 ש"ח כולל ציוד היקפי. תודה מראש לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ, עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד פוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by אלעד,

שלום רב, אשמח לקבל המלצה למפרט עבור מחשב נייח לשימוש בתכנות AUTOCAD / PHOTOSHOP / 3DMAX / SKETCHUP כמו כן למסך מתאים. בנוסף זקוק למחשב נייד שיעבוד באותן תכנות למעט 3DMAX שישמש כמחשב משני של המשרד. המון תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  9. מחשב לעריכת תמונות וסרטים - Photoshop, 3D Studio Max, Flash וכו. המפרט צריך לכלול מסך וכונן קשיח של לפחות 500GB.

• 2 תגובות
    • 675 צפיות
  10. Started by maors3,

מיתלבט בין שני מיני האחד 1005HA עם N280 והשני 1101 עם Z520 מה עדיף מבחינת מהירות ? מבלי להיתיחס לגודל המסך שעדיף כמובן ביגלל הגודל.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. כרגע יש 3 אופציות. לקחת את המחשב הישן שלי 2600k שמגיע עם גוף קירור ,עם לוח וזכרונות וספק תקינים ולהוסיף בקנייה בארץ SSD ומארז. או לקנות מערכת מוכנה בארץ\בחו"ל (אם בכלל שווה) לא צריך כרטיס מסך אפשר את המובנה או שאשים להם 980ti שבסוף לא מכרתי כי רציתי שיהייה לי גיבוי. אופציה אחרונה והכי מסובכת זה לקנות מעבד לוח וזכרונות + M.2 +ספק בח"ול ואת המארז בארץ ואז להרכיב את הכל. הייתי נותן את העבודה לטכנאי אבל אני לא סומך עליהם שייחרבשו את כל המידע וייעשו התקנה צ'וקומוקו ואח"כ תהייה להם בעיה עם מסמכים שאבדו או שייצטרכו שוב להזמין טכנאים לכן ביקשו שאני יעשה את זה (לא עובד בזה כבר). רוצה משהו ברמת השגר ושכח הם החזיקו עם i5-750 ומתחיל להציק להם האיטיות. …

12. שלום. חבר שלי צריך נטבוק ללימודים לאופיס ואינטרנט בלבד. התקציב העומד לרשותו הוא עד 1700 ש"ח בלבד. אם בכל זאת אתם רואים משהו שלדעתכם שווה את החריגה אז תחרגו עד 2000 מקסימום(ננסה גם להוריד את המחיר בחנות). אשמח לקבל עצות. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 767 צפיות
  13. Started by aviaderi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית, גילשה באינטרט והזרמת מדיה לTV -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך מחשב 24" של סמסונג. מסך סוני ברוויה 40". -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות עד בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? -אין צורך בידסקים קשיחים, מארז וספק 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - 8, המחשב מיועד לסל…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. מחפש מחשב כולל מסך, למשחקים בעיקר, כולל כרטיס מסך 1100 שקל, כרטיס מסך שיוכל לעמוד במשחקים חדשים גם בעוד חצי שנה הקרובה.... רצוי מעבד E6550 ולוח אם שמומלץ, כולל 2 ג'יגה זיכרון פנימי ו 160 ג'יגה מינימום... מסך 17 אינץ' לא יקר אבל עדיף חברה מוכרת... זה די דחוף, מחכה לתשובה מהירה (חבר אצלי)

• 2 תגובות
    • 537 צפיות
  15. Started by tzalel,

אייך המחשב הזה... מעבד Intel Core 2 Duo E7300 Tray לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL כרטיס גרפי Gigabyte nVIDIA GeForce 9800GT OC 1024MB צורב Sony Nec - Optiarc AD-7220S X22 SATA Black DVD מארז ללא ספק Thermaltake Soprano V ספק כח Cooler Master eXtreme Power 500W קרור לכרטיס מסך Arctic-Cooling Accelero TWIN TURBO בבקשה עזרו לי חבר'ה אני ממש צריך את זה... כל חוות דעת תתקבל בברכה תודה.

• 2 תגובות
    • 555 צפיות
  16. Started by avner_s,

amd 64 3000 754 box ga-k8ns לוח אם זיכרונות : micron512 cas 3 ( אני יודע שהcas חרא!! אבל איך החברה ? ) h.d ibm 80 sata יש את המארז שאני לא יודע בדיוק חברה והכל ובטח אתם שואלים רגע מה הוא קנה בלי כרטיס מסך חחח אז זהו שכן כי יש לי fx5200 אני יודע שהוא גרועעעעעע אבל כרגע אין כסף להשקיע כי גם לא מזמן קניתי מחשב p4 2800 פרסקוט 478 לוח של Gigabyte GA-8S655TX Ultra זיכרונות של סמסונג 2*256 כרטיס מסך גם fx5200 יש לי 2 קניתי בלי h.d כי היה לי חחח תמיד אני קונה בלי משהו בקיצור שני מחשבים בינונים וכרטיס מסך חראאאאא

• 2 תגובות
    • 591 צפיות
  17. Started by elior021,

אהלן חברה אני מחפש כבר הרבה זמן חלקים לנייד הנ"ל ולא מוצא חיפשתי אצל מור לוי אבל הם אמרו שהם מוכרים רק לבתי עסק חיפשתי בעוד כמה מקומות דרך האינטרנט וגם לא מצאתי אני צריך מקלדת , צורב DVD , וציריות למסך תודה מראש

• 2 תגובות
    • 653 צפיות
  18. Started by shay3108,

1. מה התקציב? (יש לציין גם בכותרת) 6000 ש"ח האם במידת הצורך יש מקום לחריגה? ואם כן עד כמה? עוד 300 ש"ח האם יש לכלול הרכבה בתקציב?כן 2. מהו היעוד של המחשב? (משחקים\אינטרנט\אופיס\סרטים וכו'...) [אם המחשב מיועד לתוכנה מקצועית כלשהי יש לציין את שם התוכנה ואת הגרסה למשל: Photoshop CS5, Solidworks11 וכו'] משחקים כבדים (Metrro 2033 Metro last light) 3. האם יש לכלול גם ציוד היקפי בתקציב כגון מסך\מקלדת\עכבר\רמקולים? אם כן, מה? לא צריך חומרה היקפית [אם לא יש לציין לפחות מה המסך הקיים, דגם\גודל\רזולוציה] Philips 24 1920X1080 4. האם יש צורך בחומרה לא סטנדרטית במחשב או יציאה מיוחדת? אם כן, מה? [דוגמאות: כונן דיסקטים, יציאות FireWire IEEE1394, יציאת פרללית או ס…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  19. שלום לכולם! אני מתכנן להחליף את המחשב הנייד שלי עקב בעיות גודל ומשקל (שלי 17 אינטש וכבד לאללה). אני מחפש מחשב חדש שיספיק לי ללימוד הנדסת חשמל בטכניון. אני מחפש מחשב דק וקל, ועם זאת מספיק חזק להחזיק תוכנות כמו MATLAB וכד'. כמו כן אני מצפה שהסוללה לא תגמר כל כך מהר ושתספיק ליום לימודים - מאמין שעד 6 שעות. עדיף שיהיה עם אחריות ל-3 שנים. מע' הפעלה WIN8/10 (לא שזה משנה לי כל כך). תקציב של 3.5K ש"ח מקסימום 4K ש"ח. אני מתכנן לרכוש את המחשב בישראל בחודש הקרוב, אם כי דוד שלי מגיע מ LA עוד כחודש ואם שם יותר זול משמעותית אז הוא ישמח לרכוש עבורי. לפי הדוח : * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by ekorein,

שלום לכולם, שמי אור ואני מעוניין לרכוש מחשב חזק שיוכל לענות על הצרכים שלי. שלוש תוכנות שחשוב לי שיעבדו עליו בצורה חלקה ללא גמגומים ורינדורים הם: פרימייר אוויד אפטר אפקטס לצערי אני לא מומחה גדול ברכיבים ומפרטים, יש לי ידע בסיסי אבל אני לא מכיר גירסאות של כל רכיב או מה עדיף ומה יותר טוב בין חברה כזו או אחרת. המטרה שלי היא לעבוד על מספר פרוייקטים שונים בו זמנית, מה שאומר שאני אצטרך המון מקום, אני צריך שהמחשב יעבוד חזק וטוב ולכן אצטרך זכרון פנימי גבוהה (8 מספיק או שצריך 16?) רוצה כמה שפחות להתעסק עם זמן רינדור, צריך כרטיס מסך חזק שיתמודד טוב עם HD (קוואדרו או ג'י פורס?) אצטרך כנראה ממיר אנאלוגי - דיגיטלי (כגון מטרוקס) וגם אני מתלבט האם לרכוש כרטיס firewire או שכבר פחות צריך א…

• 2 תגובות
    • 651 צפיות
  21. היי אני הולך לרכוש מחר מחשב חדש, הייתי מעוניין שתחוו דעה על המפרט שבניתי.. השימושים הם כללים בעיקר - אינטרנט, אופיס, צפיה בסרטים כמו כן לפעמים אשחק במשחקים ככה שארצה לקבל איכות טובה.. 1. אני יודע שארבע ליבות טובים יותר במולטיטסקינג אבל השאלה האם זה מאוד משמעותי? Q6600 החלטתי לא לקחת לבסוף משום שבעצם זהו אינו מעבד ארבע ליבות "אמיתי" אלא שילוב של שני מעבדי שתי ליבות.. ואין ברשותי לרכוש את הארבע ליבות החדש Q9300.. 2. בנוסף, אני מעוניין במארז וספק כמה שיותר שקטים והתלבטות היתה בין מה שרשום במפרט לבין SONATA 3.. מה דעתכם? (לקורסייר יש 5 שנות אחריות). 3. לגבי הזיכרונות - כרגע אין G SKILL בחנות ולכן זאת אפשרותי היחידה, השאלה אם יש צורך לשלם 50 ש"ח יותר בשביל CL 4 במקום CL 5? …

• 2 תגובות
    • 545 צפיות
  22. שלום, לפני כשנתיים רכשתי את המחשב הזה: CPU : AMD Athlon XP 1800+ Tray CPU [ ¤ 367.98 ] 1 Motherboards for AMD : Asus A7V8X-X VIA KT400 Motherboard (AGPx8, ATA133, LAN, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 479.65 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 2700 Memory [ ¤ 350.88 ] 1 CPU Cooling : CPU Cooler for FCPGA/Duron/Athlon up To 2000 MHz [ ¤ 37.17 ] 1 Video Cards : Albatron Geforce 4 MX440SEN1 64MB DDR TV-Out Retail Video Card [ ¤ 303.31 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 52.57 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk [ ¤ 252.07 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Artech 52/24/52 Retail CD-RW [ ¤ 276.12 ] 1 Keyboards : Genius KB-06 PS2 Eng/Heb Keyboard [ ¤ 29.84 …

• 2 תגובות
    • 612 צפיות
  23. Started by rata,

יש לי מחשב ibm thinkpad r61i. מזה שנתיים השתמשתי בסוללה 4 תאים לא מקורית. בשימוש היא היתה מחזיקה כ שעה וחצי. לאחרונה כשהקיבולת שלה מגיע ה ל 50% המחשב נכבה באופן מיידי. קניתי סוללה חדשה אבל הפעם 6 תאים (לא מקורית). הטענתי אותה כמו שאמרו לי, ועכשיו היא מחזיקה פחות זמן (כשעה). גם כאן כשמגיע ל 50% המחשב נכבה. החזרתי אותה לחנות כי חשבתי שהיא לא תקינה וזה קרה גם עם הסוללה הבאה שהחלפתי). האם צריך לבצע הגדרות מיוחדות במחשב? מישהו נתקל פעם בבעיה כזו ? אני מצרף את המידע של 2 הסוללות כפי מאובחן בתוכנה של לנובו: סוללה 4 תאים: סוללה 6 תאים: תודה!

• 2 תגובות
    • 787 צפיות
  24. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס). * גודל המסך? "13-14 * משקל רצוי? הכי קל שאפשר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שוב, כמה שיותר במסגרת התקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא חובה, עדיף. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא משנה איזה, אפילו 320 יספיק. * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם אפשר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בגדול אני צריך מחשב לעבודה רגילה, לא משחקים, אופיס ואינטרנט. הדגש הוא על משקל ולא לעבור את ה "14. תודה רבה !

• 2 תגובות
    • 994 צפיות
  25. היי, חיברתי את המחשב הנייד (1330EJ) לטלויזיה שהיא FHD תוצרת SANSUI (sakura) נשמע כמו שם של מכונית חח. בכל מקרה, רשום על הטלויזיה HD FULL חיברתי את זה למחשב ועדיין הרזולוציה לא עוברת את ה 1366*768... אני משתמש בדרייברים האחרונים של ATI למובייל. יש הגבלה כלשהי למסך במקרה?? כשחיברתי תמחשב השולחני בבית לא זכור לי שהיתה לי הגבלה לרזולוציית עבודה ובקלות הגעתי ל 1600*1200 עוד עם כבל VGA. יש לציין הפעם אני עם כבל HDMI - HDMI בלבד. מהיציאה לכניסה בטלויזיה. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 865 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.