ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,450 דיונים בפורום זה
-
שלום, רציתי להתייעץ אתכם בקשר לרכישת מחשב נייד, ושתגידו לי מה לדעתכם עדיף מבין שתי אופציות. ראשית, הדרישות המחשב: תקציב: מקסימום 3600 ש"ח שימושים עיקריים: עבודה משרדית, אינטרנט, תוכנות מתמטיות ( כגון MatLab ) וצפייה בסרטים ( לאו דווקא HD או משהו מיוחד ). דרישות נוספות: חברה אמינה, דגם אמין. בדקתי כמה דגמים של חברות שונות. יש לי לבטים גדולים בין המעבדים T4300 ל - T6600, אבל מקריאה באינטרנט הבנתי שהאחרון עדיף בהרבה. כמו כן יש לבטים בין מחשב עם 3GB זיכרון וכרטיס מסך נפרד ( אבל חלש מאוד ), לבין 4GB אם כרטיס מסך OB, מדגם 4500. אשמח אם תמליצו לי על דגמים מתאימים של ניידים. תודה
-
- 6 תגובות
- 690 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כבר בחריגה... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 80% משחקים 20 עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Mass effect 3, Elder Scrolls V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? שאיפה לגבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:…
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
מישהו מכיר את המסך הנ"ל:http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=773634 ???? המסך של פוג'יקום ... השאלה הכי גדולה מה זה פאנל Tilt????? איפה עומד הקאטצ' כי המסך זול יחסית לנתונים שלו לא? רוחב המסך מסך רחב 16x9 גודל מסך (אינטש) 21.5 אינטש סוג המסך LCD חיבור HDMI לא כולל מאפיינים טכניים זמן תגובה (מילי שניה) 2 מילי שניה יחס ניגודיות 1:5000000 חיבור DVI כולל סוג פאנל TILT גודל נקודה (מ"מ) 0.248 מ"מ בהירות (cd/m²) 500 cd/m² תלת מימד לא רזולוציה מקסימלית (פיקסלים) 1920x1080 פיקסלים Pivot ללא זווית צפייה 170/160 תוספות רמקולים רמקולים מובנים המפרט טוב לא???.. כדאי לקנות????
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 9000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אני אשחק בהרבה משחקי יריות וספורט. כל יום המחשב יפעל. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מחפש מסך,כנראה:http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=6829 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל המשחקים שיצאו בשלוש שנים הקרובות. יריות,כדורגל,כדורסל,פע…
-
- 7 תגובות
- 690 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2.2K 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: משחקים א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?אין צורך בכונן דיסקטים P: 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)…
-
- 2 תגובות
- 690 צפיות
-
-
בסוף ספטמבר אני נוסע לסין, ולפי מה שהבנתי מכשירי חשמל שם ממש זולים- מה גם שלנבו זה יצרן סיני, מה שמתבקש שהמחיר יהיה זול יותר. הדרישות שלי פשוטות- סוללה ארוכה (אני לומד ונמצא גם בבסיס, מה שאומר נסיעות וכו') dvd פנימי יכולת גרפית בסיסית (אם זה מריץ וורקראפט 3 אני מסודר...) ומשקל הכי קל שאפשר ראיתי בת'רד אחר המלצה על הדל m1330 מה אתם אומרים עליו? ומה אני צריך לבדוק שם לפני שאני קונה את המחשב? (במילים אחרות איך אני בודק שלא מוכרים לי שם איזה זיוף) ואולי בכלל עדיף לי לקנות בארץ?! מצטער על כל השאלות- ותודה מראש למי שיעזור!
-
- 0 תגובות
- 690 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למשחב שעיקר ביצועיו יהיו משחקים (לא כבדים מדי), אינטרנט, מוזיקה (לא מקצועי), סרטים (לא עורך או משהו כזה). אין ברצוני לבצע OC. מבקש דעתכם על מפרט זה... אגב, התקציב הוא 4.5K גג!!... מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1311 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ¤659 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8600GTS TDH 256MB GDDR3 TV/O DUAL DVI - RETAIL ¤1177 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤394 זיכרון: KINGSTON 1024MB DDR2 667MHz ¤220 מארז: NZXT TRINITY w/o PSU ¤322 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT ¤421 מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤4575 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il
-
- 9 תגובות
- 690 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל-בינוני, אופיס, סרטים, גלישה ועבודה באינטרנט, לימודים בעתיד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: קל-בינוני -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS:GO -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יחובר למסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות-בינו…
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
שלום ברשותי מחשב נייד ACER aspire 5100 .. רציתי לאתחל את הווינדוס ויסטה כי המחשב פעל קצת לאט וסתם כדי שהיה נקי מכל הזבל שהיה לפני. יש אפשרות של ACER שהוא אמר לי שצריך לשים סיסמא ואז הוא יתקין קבצים מחדש על כונן C משהו כזה לא ממש הבנתי וחשבתי שזה יאתחל את הווינדוס . בקיצור לא קרה כלום והווינדוס גם לא עלה ולא הותקן ופשוט כל פעם שאני מדליק את המחשב יש מסך שחור עם פס כזה למעלה שלא מתקדם לשום מקום ואז המחשב נכבה.. ניסתי כמעט כל מה שיכולתי ניסתי להתקין ווינדוס(לא חוקי ) שיש ברשותי שמתי דיסק והוא לא הפעיל אותו ונכנסתי לביוס כדי לבדוק שהכונן שמפעילים את המחשב אז שהכונן יזהה דיסקים .. לחצתי ALT+F10 הבנתי שזה מביא למצב הגיבוי של אייסר ואז אחרי כמה ניסיונות זה הביא אותי לשמה וניסתי …
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
שלום לכולם, עשיתי קצת חיפושים בפורום ומשום מה תמיד מדברים על פי.סי.גרף בחולון.. מישהו מכיר מקום בחיפה/בנתניה/בחדרה ? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום, זקוק למפרט מחשב לשימוש כללי וגרפיקה (לא מקצועי), עריכת סרטים ורינדור, וכן למשחקים - שניתן יהיה להריץ משחקים ברמה סבירה. התקציב הוא 4K ללא ציוד היקפי. מבקש גם המלצה למסך 19-22 בסכום של כ 1000-1200 ש"ח.כרגע יש לי מסך 17 של LG. 1. מה התקציב המקסימלי?4000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף:תכני HD עריכה וגרפיקה א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.פוטושופ, פרמייר,אופיס.. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).לא לפרנסה ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל…
-
- 4 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום, מעוניין לרכוש מחשב נייח שיריץ בצורה טובה את ה flight simulator באיכות תמונה טובה ופריימים גבוהים. התקציב לבניה לא כולל את הציוד הנלווה מחשב נטו. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
אחרי בדיקות גיליתי ש8600GT כלול בסידרה הפגומה השאלה שלי תוך כמה זמן ניתן לדעת אם הוא פגום?עשיתי בדיקות מהדיסק של דל,זה מספיק?
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
גם אני רוצה עכשיו 9450quad , gt8800, ולוח שתומך ב-ddr3 אבל אני שונא להשקיע את מיטיב כספי על משהו שמתיישן ומאבד כמעט את כל ערכו בתוך מספר חודשים ספורים. עדיף ללכת על החומרה המינימאלית שתעשה את העבודה נכון להיום (בעיקר הרצת משחקים אבל של החדשים ביותר שבהם ) ולהשאיר פתח לשדרוג משמעותי כאשר החומרה היקרה של היום תרד במחירה. בכוונתי לרכוש: את הלוח הכי זול שתומך במעבד quad בצורה אופטימאלית כמו p35-ds3l GIGABYTE GA-P35-DS3L (S775) INTEL P35 SOUND LAN SATA מחיר - 520.00 ש''ח http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=1939&category_id=61e02763c9912b92964d2c7098b9455e& זיכרון שמשתלם היום מבחינת יחס מחיר \עלות כמו : CORSAIR TWIN2X4096-6400C5 DDR2 4GB (2GBX2)…
-
- 2 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב שיכלול את הרכיבים הבאים מעבד:Athlon XP 2600+(512k 333) לוח אם: NF7-S2G (nForce2)sata,lan,usb2 של ABIT זיכרון: 256MB A-DATA X 2 (סה"כ 512MB) מאיץ: RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB של MSI צורב: Lite-on 52 x 32 x 52 (kit) דיסקשיח: 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) מארז: סטנדרטי. המחיר שהצלחתי לגרד הוא בסביבות 3200 ש"ח... עכשיו שאלתי היא כזו: המחשב ישמש אותי במיוחד לצרכי גרפיקה (פוטושופ, פריהנד, פלאש ודומיהם...) ולמשחקים, בנוסף כמובן גלישה והורדה... אני יודע שההמלצה היא ללכת על 64B AMD אבל לצערי כסף - אין לי.. ובתקציב הזה זה מה שהצלחתי למצוא... האם ללכת על זה?! והשאלה הנוספת... בימים האחרונים אני רואה בכמה פורומים הודעות על הוזלה של מעבדי AMD... האם שווה להמת…
-
- 4 תגובות
- 690 צפיות
-
-
משום מה אני בעד האייץ' פי: http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=8944 אבל יש לו בעיית אחריות מצד שני יש גם דל יותר זול עם אחריות ל3 שנים: http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=8259 ומצד שלישי אפשר למצוא גם באותו מחיר דל עם i5: Dell Inspiron N5010 i5-460M GMA HD וזה בלי שהתייחסתי לטושיבה סאטלייט (בצדק?).. מה כדאי?! יש פה מישהו שיש לו אולי את הדגמים האלו ויכול להמליץ?
-
- 0 תגובות
- 690 צפיות
-
-
מקט קטגוריה פריט כמות 23960 מעבד אינטל Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray 1 23000 מאוורר למעבד מאורר למעבד Noctua NH-D14 SE2011 CPU Cooler 1 23699 לוחות אם למעבדי אינטל לוח אם Gigabyte Z77MX-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 22805 זכרונות זיכרון למחשב Corsair 2x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance White LP Edition CL9-9-9-24 1 23956 כונני SSD Intel 120GB SSD 330 Series Sata III 2.5'' SSDSC2CT120A3K5 Retail 1 (כרטיס קול, מסך וכן כונן דאטה של 1 טרה יש לי ואוסיף לאחר הקנייה
-
- 8 תגובות
- 690 צפיות
-
-
טוב המחשב מיועד לסרטים אינטרנט משחקים בהגדרות בינוניות. בקיצור להכל. אין לי כל כך ידע בבניית מחשבים עברתי על הרבה מפרטים בסביבות המחיר שנתתי והצלחתי להרכיב את המפרט הבא: AMD Phenom 2 X3 720 Black Edition 2.8Ghz Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪559 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2087 Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪347 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1588 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪433 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1921 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪198 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324 XFX ATI Radeon 4870 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪640 …
-
- 4 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום לכולם למישהו מהמשפחה יש בקרוב יום הולדת והמשפחה ביקשה ממני להרכיב מחשב ומכיוון שכבר הרבה זמן לא התעסקתי בחומרה ואני ממש לא מעודכן אשמח לכל עזרה. . מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?תקציב עד 5k , לא מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משחקים (בינוניים עם אופציה לכבדים) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.מסך 22", מקלדת ועכבר אלחוטיים 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צריך הכל 5. …
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
פעילה רציפה של מחשב נייד (10") כאשר הוא מחובר לחשמל באופן קבוע ואינו נכנס אף פעם למצב שינה יכולה לגרום לנזק? תודה
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
היי, מחפש מפרט למחשב קריר וחזק, עד 4000 ש"ח, אין צורך במסך, ציוד הקיפי או דיסק קשיח (עושים קניבליזציה מהמחשב הקודם ) ישמש בעיקר למשחקים. תודה
-
- 6 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום, אוטוטו אני רוכש את המחשב הנייד שלי לעבודה משרדית... זה הרבה זמן שאני חוקר ושואל פה בפורום והמליצו לי על 2 דגמים עיקריים... האחד: http://www.notebookclub.co.il/prod-d520-core2-duo.htm שזה המחשב של DELL והשני שאני מתלבט הוא HP PAVILION DV6186 מה אתם אומרים? האם ההבדל במסך ממש מהותי (WIDESCREEN לעומת מסך רגיל) והאם יש הבדל מהותי במפרט? ובסופו של דבר, איזה מחשב כדאי לי לקנות לעבודה משרדית בלבד וחשוב שיהיה חזק מהיר ויציב... תודה!!!
-
- 2 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום רב אני מנסה לבנות מפרט למחשב FreeNAS שישמש לכלל שירותי האחסון במשרד. אחסון קבצי גיבוי רגילים אחסון VHD למכונות וירטואליות שרצות על ESX אחסון גיבוי Time Machine למחשבי מק העברת קבצים בין משתמשים. חשבתי להתחיל עם 4 דיסקים של 2TB ולהשאיר אופציה להרחבה עד הכפלה. אני משער שאני לא צריך יותר מדי כח עיבוד. הדגש לכאורה על ספק, מארז, ולוח אם. התקציב גמיש לשני הכיוונים. אם אני טועה לגמרי בכיוון אנא ספרו לי על כך. תודה מראש נ.ב. עדיפות גדולה ל TMS
-
- 1 תגובה
- 690 צפיות
-
-
אהלן, פרסמתי הודעה דומה לפני תקופה ולא ממש זכיתי להתייחסות. כעת החלטתי להגדיל מעט את התקציב ואני באמת מבקש התייחסות. אין צורך בציוד היקפי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית קלה של תמונות, עריכת ווידאו פשוטה (אך מדובר בתכני HD), שימוש אינטרנט סטנדרטי והאזנה למוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.…
-
- 6 תגובות
- 690 צפיות
-
-
הזמנתי את המחשב הזה למשחקים + סרטים. לאחר ויכוחים הצלחתי להשיג אותו ב 4400 ש"ח. הרכבתי ב IQPC אבל לא קניתי משם. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX - זמין במלאי ¤908 לוח אם: ASUS P5QL PRO ¤582 מסך: SAMSUNG LCD 22" T220 2ms DVI WIDE ¤1000 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 SONIC 512MB GDDR5 - RETAIL ¤957 דיסק קשיח: SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD501LJ ¤296 צורב DVD: LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ¤130 זיכרון: GEIL DDR2 800 MGH 4 G צלעות קירור אלומיניום ¤380 מארז: THERMALTAKE SOPRANO RS 101 ( BLACK+WINDOW) VG7000BWS w/o PSU ¤337 מקלדת: MICROSOFT COMFORT CURVE 2000 : B2L-00007 ¤95 רמקולים ואוזניות: GENIUS SP-Q-06 ¤46 ספק כוח: H…
-
- 6 תגובות
- 690 צפיות
-