עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אחרי מליארדי התלבטויות החלטתי בסופו של דבר ללכת על הלנובו שמצאתי בדילים של לנובו http://www.lenovo.com/shop/deals/iuc מה שנשאר זה לסגור פינות אחרונות ובזה אשמח אם תעזרו לי צירפתי תמונה קטנה עם מה שיש: ואשמח אם תעזרו לי לבחור איזה מ2 המעבדים ששמתי שם עדיף (אני עובד קצת עם תוכנות לעריכת וידאו במידה וזה משנה) האם כדאי לשדרג זכרון ל3MB ב50$ והאם שווה להוסיף 19$ לכרטיס רשת האלחוטי מתקדם יותר אין לי מושג מה ההבדלים [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 702 צפיות
  2. Started by jobas,

מחשב לעריכת וידאו פלטפורמה: מארז שרת מקצועי כולל 3 מאווררים וחיבורי FW+ USB קדמיים . ספק כוח שרת 550W מעבד Intel® Core™ i Processor I5-650 אוi5 -750 או i7920/860 לוח אם INTEL P55 זכרון GB 4 DDR3 כרטיס מסך דואלי 1GB כרטיס קול כרטיס רשת צורב DVD מהירות 20 דו שכבתי דיסק קשיח למדיה GB1000 מקלדת ועכבר רמקולים 2 + SUB מעץ תוכנות: מערכת הפעלה WIN XP PRO או WIN-07 64 BIT תכנות שרות למוזיקה וגרפיקה. תכנת שחזור מהיר האם במחשב כזה תוכנת פוטו שופ-cs-3 תעבוד? תוכנה של כרטיס וידאו אויר מדיה ? כרטיס דיוי? היש פעולות נוספות לדעת לפני רכישה לפי המיפרט הרשום? תודה למשיבים/ות

• 2 תגובות
    • 620 צפיות
  3. Started by shi1957,

רציתי לדעת מה אתם חושבים על מפרט המחשב הבא 1. מעבד - Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz 8Mb BOX 2. קירור למעבד - Thermaltake TMG AL AM2 Cpu Cooler 3. Gigabyte GA-P35-DS3L Intel® P35 Express Chipset LGA 775 4. זכרון - OCZ 2GB Kit DDR2 PC2-6400 800Mhz Platinum Rev2 4-4-4-15 XTC OCZ2P800R22GK 5. דיסק- Western Digital 320GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD3200AAKS 6. מארז - Cooler Master CM 690 7. ספק- OCZ StealthXstream 500 PSU / ATX12V / EPS12V / Multi-GPU קיים לי כרטיס מסך - BFG 8800 GT OC2 וכמה זה יעלה לדעתכם חג שמח שי

• 2 תגובות
    • 486 צפיות
  4. LG E510/L.A206E/2GB [table][tr][td] מעבד סוג: Intel Core Duo מהירות המעבד:1.73 GHz זכרון מטמון cache: 2 MB סדרה: T2330 BUS SPEED 667 MHZ זכרון נפח:2048 MB מהירות:667 NHz סוג זכרון:DDR 2 אפשרות להרחבה עד:4096 MB[/td] [td] נתוני שמע כרטיס קול: 32bit High Definition , Internal MIC רמקולים: כלול יציאת אוזניות: כלול מסך גודל המסך: 15.4 אינץ קריסטלי רזולוציה: 1280x800 כרטיס מסך: Intel ®3100 256MB מסך: Fine Bright Technology כוננים כונן: צורב DVD Super Multi Dual Layer ד.קשיח נפח איחסון:160 GB ד.קשיח מהירות: 5400 RPM חיבור ד.קשיח: S.ATA[/td] [td] קורא כרטיסים קורא כרטיסי SD: כלול קורא כרטיסי MS: כלול קורא כרטיסי MS PRO: כלול …

• 2 תגובות
    • 673 צפיות
  5. שלום אחרי שהפורום עזר לי מאד בנייד הקודם כעת אני מחפש עוד נייד נוסף. הצרכים: 1. הגודל שאני צריך הוא בערך 11-12 אינץ (אני לא יודע איזה גדלים יש ואשמח לעזרה) 2. המחשב יהיה נייד לחלוטין 3. לא משנה הסוללה כי הוא יהיה על חשמל רוב הזמן למרות שהם מאד חסכוניים בגדלים האלו. 4. מה שירוץ עליו זה רק האינטרנט המייל ותוכנת שע"מ למי שמכיר. 5. צריך להריץ XP 5. התקציב- לא יותר מ 1500 ש"ח. האם יש משהו שיכול לענות על דרישותיי? תודה.

• 2 תגובות
    • 612 צפיות
  6. Started by ShahafH,

שלום.. גיליתי שיש לי שריתה על המחשב הנייד שלי ורציתי לדעת אם יש חומר כלשהוא שיכול לכסות אותו? תמונה של השריטה: תודה. נ"ב הצבע הוא שחור אם זה משנה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום כמו שרשמתי בכותרת צריך מפרט ב2200 ש"ח כדי להריץ משחקים בינוניים (או חדשים אבל לא על גרפיקה הכי גבוהה), חשוב שיהיה יחסית שקט, זה המפרט שאני חשבתי עליו: מעבד Intel Dual Core E5200 2.5Ghz Tray, יחידות 1 ¤325 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=427 Arctic Cooling Freezer 7 Pro CPU COOLER , יחידות 1 ¤113 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=103 Gigabyte GA-G31M-ES2L G31 CHIPSET, יחידות 1 ¤269 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=41 חדש ! Sapphire ATI Radeon 4770 512MB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ¤554 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=871 WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 WD5000AACS, יחידות 1 ¤285 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=845 צורב Sam…

• 2 תגובות
    • 560 צפיות
  8. Started by bigbosf,

שלום חברים.. מכיון שאני יודע שאין פה אינטרס לאף אחד ,אשמח לקצת עצות ביררתי לגבי ניידים מסדרות ודגמים שונים - dell , lenovo , acer ועוד שאלתי את המוכרים לגבי ההבדלים בין הסדרות של המעבדים ומכולם שמעתי שזה רק עניין של תעשיית כסף האם באמת ההבדל בין dual core לבין dual core 2 הוא ב- ?cache האם אין שום הבדל בין סדרה T5750 לבין T7250 ? האם המדרגות פה זה באמת רק עוד דרך לעשות כסף? האם אין הבדל גדול בין מעבד 1.8 לבין מעבד 2.0? האם אין הבדל גדול בין מעבד dual core 2 T5750 2.0 GHZ לבין dual core 2 T7250 2.0 GHZ ? אני כבר מבולבל ואשמח לקצת סדר.. עוד משהו אני ממש מתלבט בין הinspirion 1525 7250 2GHZ ובין לנובו מאותו מפרט .. מה עדיף ? תודה רבה לכולם

• 2 תגובות
    • 577 צפיות
  9. היי , רציתי לשמוע חוות דעת לגבי שידרוג מחשב קיים . כרגע בשביל להגיע ל 144 HZ במשחקים אני מוריד הגדרות ל LOW מפרט i5 16Gb זיכרון ( למיטב זכרוני DD3 ) nvidia 970 Thermaltake 750W SSD שימושים : משחקים כבדים ב 144hz מוזיקה )cubase /reason adobe premiere האם זה הזמן לשדרג ?תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 767 צפיות
  10. Started by Alon.R,

צריך מפרט למחשב, בעיקר לגלישה באינטרנט ואפליקציות קלות לא למשחקים כבדים ולא לתוכנות עריכה כבדות.. מה שחשוב שהוא יעבוד חלק ויהיה איכותי, כלומר שישאר לאורך זמן.. בעיקרון זה בשביל בנדוד שלי בן 17... אולי הוא ישחק משחקים ישנים מלפני שנתיים 3 ככה שלא צריך להגזים יותר מידי.. בעיקר לגלישה באינטרנט.. ICQ מסנג'ר ואופיס.. וכמובן שאם אפשר להוריד בתקציב זה תמיד טוב, ואם צריך לעלות בתקציב גם כן אפשרי..

• 2 תגובות
    • 524 צפיות
  11. Started by שחפון,

היי חברים שנה טובה וחג שמח אני סטודנט להנדסת חשמל ואלקטרוניקה ומתחיל בעוד פחות מחודש את לימודיי למשך תקופה של 3 וחצי שנים ורציתי לבקש את עצתכם בנוגע לחברה איכותית על מנת לקנות מחשב נייד בעל איכויות, שם ובעיקר שירות לקוחות מעולה ,אמין ואחרית גדולה אשר תספק אותי ביתר קלו תולא תיתן לי "לרוץ" ממקום למקום במשך תקופת לימודיי. ראוי לציין שבעדיפות שלי שמעתי דברים טובים מאוד על DELL , LENOVO , TOSHIBA והתקציב שלי עומד בערך על 5000 ואפשר לחרוג אפילו טיפה בסדר גודל של מאה מאתיים... הייתי רוצה לשמוע חוות דעת על אנשים מהפורום שבעלים של נייד מן החברות הללו ויספר איך השירות לקוחות שלהם, מענה , אמינות, אחריות , תיקונים... אני חייב לציין שמחשב נייד זה יספק אותי למשך תקופת הלימודים ולכן אנ…

• 2 תגובות
    • 547 צפיות
  12. ערב טוב.! רציתי להחליף את המחשב הקיים ולרכוש מחשב חדש. השימושים העיקריים של המחשב הם עבודה יומיומית באינטרנט, סרטים,מוזיקה..ועריכת סרטים ממצלמת וידיאו דיגיטלית (מתחברת רגיל בUSB אין צורך בפיירוייר.) כמו כן אין כלל שימוש במחשב למשחקים. מבחינת תקציב, הייתי מעדיף מן הסתם שמחיר יהיה מינמלי, אך מבלי להתפשר על ביצועים בעריכה או על איכות. אשמח למענה בהקדם, כיוון שהמחשב הקיים כבר לא עובד וצריך לרכוש חדש בהקדם. תודה, אביב

• 2 תגובות
    • 702 צפיות
  13. בס"ד שלום! אני סטודנט להנדסת חשמל ואלק' שנה ב'. אני מעוניין לרכוש מחשב. השימושים העיקריים שלי הם לצרכי לימודים ולשימוש ביתי כאשר אני משתמש בעיקר ב: אופיס, גלישה באינטרנט ומיילים, קצת צפיה בסרטים, איחסון וצפייה בתמונות (+ עריכה ברמה בייתית של תמונות (לא תוכנות כבדות). בעתיד אצטרך לעבוד קצת במטל"ב (לא יודע באיזה היקף). ראיתי את המפרט שבהמשך באינטרנט ומחירו בנזומן 1600 ש"ח (כולל מסך). אני מעוניין במחשב שיהיה מצויין לצרכים שלי, אך אין לי עניין ב"מחשב על" שאין לי כל צורך בו. אודה לכם אם תתייחסו להצעה ובנוסף תענו על השאלות: האם המפרט מאוזן? יצרנים נורמליים? האם הוא עונה על הצרכים שלי? האם המסך סביר לצרכים הנ"ל (הוא רק 1:2000)? האם די לי ב- 2 MB, או שיש צורך לשדרג ל - 4 MB (עולה…

14. Started by ArZi17,

שלום, יש לי מחשב כבן 3 שנים שמפרטו: מעבד e8300 2GB זיכרון לוח אם gigabyte ga-73pvm-s2h וכרטיס מסך מובנה על הלוח אם: geforce 7100/ nforce 630i. רציתי שתמליצו לי על כרטיס מסך חזק בתקציב של עד 500 שקל, שיתאים ללוח אם שלי. (NVIDIA ONLY) תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 540 צפיות
  15. http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=19766

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. היי, מנסה לעזור לחברה שלי לרכוש מחשב נייד, לפי המאפיינים הכלליים שבכותרת 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000. ניתן לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר צרכי לימודים - עבודה משרדית + תכנות בעיקר בפייתון ומטלאב, אך לא משהו כבד מאוד שידרוש מעבד חזק במיוחד או כמות זכרון יוצאת מהרגיל אין עניין וצורך ביכולות גיימינג או עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשו…

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  17. אבקש את עזרתכם מטרות המחשב? גלישה, צפיה בסדרות וסרטים באיכות HDTV לסדרות וסרטים באיכות 480p -720P כמו-כן אופיס- וורד * גודל המסך? 11-15 * משקל רצוי? בסביבות ה 2+ * האם נדרש זמן סוללה ארוך עד כ4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאה לטלויזיה * בלוטות? אפשרי אך לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250-350 * כונן CD/DVD? צורב? לא מחייב * כונן Bluray? לא מחייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, המחשב ירכש בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אפשרי אך אפשר להסתדר גם בלי אם ההפרש לא משמעותי. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP וDELL LENOVO enovo רב תודות לעוזרים

• 2 תגובות
    • 717 צפיות
  18. Started by ravnadal,

כידוע אינטל מחליפים את התושבת כל 2 דורות כדי לתמוך ביצרני לוחות האם. בדרך כלל אין הבדלים משמעותיים בין הדור הראשון והשני על אותה התושבת לפחות ממה שראינו לאחרונה (בעיקר ב 4k) למי שמשדרג אחת לכמה שנים. האם עדיף לקנות לוח אם עם מעבד בסוף הדור לדוגמא raptor lake. מאשר meteor lake שאחריו יגיע עוד דור שייאפשר שדרוג אבל ככל הנראה לא יהייה כל כך שווה כלכלית וגם מבחינת ביצועים. השאלה היא בעצם אם אפשר להתייחס לכל רכישה של מערכת מבוססת אינטל כלא ניתנת לשדרוג ולכן לא להשקיע בלוח אם טוב כדי שיוכל להחזיק מעבד בדור הבא כי גם ככה השדרוג ככל הנראה יהייה חסר טעם.

• 2 תגובות
    • 782 צפיות
  19. שלום. המחשב של אמא שלי יוצר מפגע רעש סביבתי (ותודה לך אייבורי) ולכן הגיע הזמן להחליף. אין מגבלת תקציב מוגדרת, אולם מאחר שהיא משתמשת במחשב רק לאינטרנט ומעט אופיס, אני חושב שניתן יהיה להרכיב מערכת גם ב-2000 ש"ח. אין צורך במסך - מקלדת ועכבר איכותיים לעומת זאת כדאי לדעתי להחליף. חשוב שהמחשב יהיה שקט ואם אפשר שגם יוכל לסחוב שדרוג או שניים לפני החלפה, כלומר שלא יורכב רק מחלקים שצפוי להם מוות קרוב (כמו לוחות אם עם תושבות מיושנות וכו'). בתודה מראש.

• 2 תגובות
    • 643 צפיות
  20. שלום אני נמצא לפני קנייה של נייד והפנו אותי פה לדגמים קלים של 13 ו14 אינץ' בדיוק אחרי ההמלצה פגשתי חבר בלימודים עם VOSTRO V131 ונדלקתי על המחשב הסופר קל הזה (1.8KG ) אבל מה אין לו כונן אופטי (לא כזה נורא אבל מידי פעם יש צורך ) עכשיו בשביל הפעמים המעטות האלה אני מעוניין לדעת האם וכיצד אני יכול לחבר אליו את הכונן האופטי שיש לי בDV9 המושבת שלי הכונן מתפרק בקלות אך אני לא יודע בעזרת איזה כבל ניתן לחבר אותו לנייד אחר?! תודה מראש מיכאל.

• 2 תגובות
    • 591 צפיות
  21. שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד - 4,000 ש"ח . * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) בעיקר, משחקים (קלים ), צפיה בסרטים, עריכה גרפית * גודל המסך? 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט עדיף * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 ו- HDMI חובה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לנובו ודל שמתי עין על ה - פלקס 2 (15.6) אך שמעתי שהביקורות עליו לא משהו?! (תקנו אותי אם אני טועה..) מה שחשוב לי שהמסך יהיה …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. שלום, אני מעוניין בהרכבת מפרט עבור חבר העוסק בעריכת וידאו. התקציב: עד 4000 ש"ח (אפשר להתגמש אם אין ברירה). מה דרוש: מעבד, לוח אם, זכרון, כוננים קשיחים, ספק כוח (ואולי כרטיס מסך פשוט). מה כבר יש: מארז, כרטיס עריכה (AGP), מסך וציוד היקפי. מה כבר עבר לי בראש: כוננים: 1 מהיר מאד לתוכניות ו-1 גדול מאד לחומרי גלם זכרון - לפחות 2GB לוח אם - עם מקום להכניס כרטיס עריכה וותיק שאינו PCI-E (כלומר AGP) שאלה: האם יש צורך בכרטיס מסך פרט לכרטיס העריכה (כרטיס TV)? תודה,

• 2 תגובות
    • 652 צפיות
  23. שלום , אשמח לקבל הצעה למפרט למחשב הכי מהיר שאני יכול לעבודה משרדית. 1. התקציב: 2,500 ₪, עדיף לא לחרוג 2. שימושים: עבודה משרדית, תוכנות עיקריות: מיקרוסופט אופיס (כבד), אדובי פיירוורקס (כבד) תוכנות פוטושופ ועריכה של סרטונים (קליל) 3. ציוד הקפי: אין צורך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 ? 5 עדיף שקט כמה שיותר בתקציב הרלווונטי (אם השקט לא משמעותי במחיר אז 8) 6. אוברקלוק: לא מתוכנן 7. מערכת הפעלה: אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא. (אזור השרון). 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? היום - מחר. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? כמה שיותר מהיר (כמובן ביחס לתקציב). 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא אתנגד - א…

• 2 תגובות
    • 838 צפיות
  24. שלום רב. צריך מחשב נייד לסבתא ונכדים עד 2500 ש"ח לשימוש בתוך הבית * מטרות המחשב? לומדת אופיס ברמה בסיסית וגלישה באינטרנט וצפיה בסרטים * גודל המסך? בסביבות 17" * רזולוציית המסך? מה שנראה לכם מתאים, אני לא יודע. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? נורמלי לא כבד מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? נורמלי, אין צורך בזמן ארוך במיוחד אבל לא קצר מידי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חיבור למסך נייח * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500 GB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מכיר חברות, תציעו ל…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום לכולם, אני מחפש מחשב לשימוש משרדי כללי ושימושי מולטימדיה ביתיים (צפיה בסרטים בעיקר). הוא צריך להיות בעל ניידות גבוהה (כמה שיותר קל יותר טוב), ויתרון גדול לאופציה ל docking station כדי לא להסתבך עם חיבורי הכבלים כל בוקר. * מטרות המחשב - עבודות משרדיות, צפיה בסרטים * גודל המסך - לפחות 11.6 * משקל רצוי - עד 1.5KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא חובה יתרון ל USB3, ESATA ו HDMI. יתרון גדול ל docking station * בלוטות - לא * גודל מינימלי של כונן קשיח - 200 GB * כונן CD/DVD? צורב - לא חובה * כונן Bluray - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא (docking station מחוץ לתקציב) * האם יש לכם העדפה לח…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.