ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,432 דיונים בפורום זה
-
<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וכללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:הכל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.הכל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמי…
-
- 3 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בנייד לצרכים כללים (אינטרנט ואופיס) מסך '13 משקל 2-2.5 ק"ג מעבד אינטל מסדרת i עדיף צורב DVD תודה מראש על העזרה
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
המחשב הוא בשביל חברי הטוב "דל התקציב" ^ ^ לפני כן הוא רצה לקנות מחשב נייד למשחקים, כמו שכתבתי כאן... http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=243594.0 אבל שכנעתי אותו שאין כזה דבר בכל מקרה, אני צריך הצעה למפרט עד 4K כולל מסך (LCD לבקשתו) ללא ציוד הקפי, ללא צורך ב OC ושיוכול להריץ משחקים בצורה סבירה. במילים אחרות שיוכל להריץ משחקים בצורה הטובה ביותר שהתקציב מאפשר...
-
- 2 תגובות
- 696 צפיות
-
-
אני כבר חודשיים מחוץ לתחום החומרה , ואני חושב שהשתנו כמה דברים . אז אני צריך את העזרה שלכם לבניית מחשב : תקציב - 6,000 שקל . בבקשה לא לחרוג ( מקסימום 50-60 שקל חריגה ) מטרות : אינטרנט , ומשחקים כבדים (יחסית) . חובה שהמחשב יכלול : הרכבה, מסך 17 אינץ' LCD , עכבר+מקלדת , רמקולים . עדיפויות : שהכל יהיה מחנות אחת ( באיזור המרכז ) , 160GB ( זה חשוב מאוד , אבל אם אין כסף אפשר לוותר ) תודה רבה :-*
-
- 5 תגובות
- 696 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000. אפשר לחרוג ממש בטיפה, אבל לא יותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אנו מריצים קיובייס. כשכדאי שהמחשב יהיה מותאם לקיובייס 6. בפועל אנו משתמשים כיום ב-4, אבל רצוי לשמור על אפיק השדרוג קיים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10. חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט. זאת מאחר והמחשב יהיה בחדר ההקלטה ולא בחדר קונטרול נפרד ומבודד. 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הר…
-
- 0 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום לכולם. אשמח אם תוכלו להמליץ על המחשב העדיף בין השניים הבאים: 1. HP Probook 4330s http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=796043 2. Lenovo Thinkpad E320 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18382 תודה רבה מראש!
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא אבל אם קריטי אפשר ב100-200 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כרגע אין אבל מתוכנן מסך 22 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? שיריץ בצורה טובה את המשחקים החדשים בשוק * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבו…
-
- 4 תגובות
- 696 צפיות
-
-
מישהו יודע לכמה זמן מספיקה הסוללה הבאה: PN 02K7026 זו סוללה של IBM T23
-
- 1 תגובה
- 695 צפיות
-
-
עכשיו חשבתי על 2 אפשרויות 1. OC שיהיה לדעתי עדיף בתקציב כזה המפרט הורכב מ TMS והם עושים OC Categories Products Price Qty מעבדים Intel Core 2 Duo E4400 2.0Ghz Conroe OEM E4400T ¤635 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤590 1 מארזים Compucase HEC 6AR6 Silver/Black - No PSU ¤241 1 קירור למעבד Thermaltake V1 CL-P0401 ¤279 1 ספקי כוח Compucase HEC ATX VER 2.0 400TRT 24PINS ¤241 1 זיכרונות Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-800 CL5 ¤386 1 קשיחים למחשבים שולחניים Seagate 120Gb SATA-II ST3120811AS ¤252 1 כרטיסי מסך Sparkle 8800GT G92 512MB DDR3 DualDVI Retail ¤1473 1 הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה ¤5 1 Total Price : ¤4102 אפשרות…
-
- 11 תגובות
- 695 צפיות
-
-
חייב להיות: מסך דק 17'' (הכי פשוט שיש/אבל אמין) לא צריך: מקלדת, עכבר. המחשב מיועד לסטונדט (עבודות למידה WORD, אינטרנט, MESSENGER) דברים פשוטים... אזור המרכז
-
- 6 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך המלצה לנייד עם מסך 14" שימוש עיקרי הוא אופיס ואינטרנט רצוי כזה שניתן לרכוש לו תחנת עגינה ושלא יהיה כבד מידי. התקציב הוא עד 4K תודה
-
- 3 תגובות
- 695 צפיות
-
-
הדרישות: 1. מבחינת ביצועי מערכת צריך להתמודד עם תוכנות כמו מתמטיקה, MATLAB, SPICE וכו'. לא למשחקים. 2. אני רוצה להיות מסוגל לחבר אותו לטלוויזיה, כמו כן להיות מסוגל לחבר אותו לרסיבר כדי לשמוע סרטים עם AC3(סראונד) זה אפשרי בכלל? 3. צריך שיהיה לו כרטיס רשת שיוכל להתחבר לרשת האלחוטית. 4. ציוד היקפי צורב DVD, מקלדת ועכבר אלחוטיים, HD לפחות 160G, וזהו בגדול. ישנם פרמטרים שצריך לשקול בנוסף? (לפטופ ראשון שלי, אני ממש בור ועם הארץ בנושא) כמה יעלה לי מחשב טוב העונה לדרישותיי? ואיזה חברה עדיף? תודה, עידו.
-
- 0 תגובות
- 695 צפיות
-
-
לאמא ולאחיות שלי יש כרגע מחשב די (מאוד) ישן, והן החליטו לקנות חדש. כבר יש להן מארז חדש יחסית, ספק HEC300W, ציוד היקפי, דיסק של 40GB, צורב, מודם 56k וכונן דיסקטים. חוץ מזה יש להן כ. מסך MX440 אז אם הלוח לא תומך בו, צריך גם כרטיס מסך חדש. בעצם, בהנחה שלא שכחתי כלום, בעצם צריך רק לוח אם, מעבד וזיכרון. מה שכן, אמא שלי צריכה לשלוח פקסים מהמחשב אז צריך להיות תאימות למודם, או פיתרון חלופי. הן כנראה יקנו בזיגזג אם זה משנה למשהו. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
תגיוד לי מה אתם אומרים עליו ואם הוא שווה 3400 שקל: מעבד AMD סמפרון 2800 כרטיס מסך:ATI RADEON 9200 128 MB דיסק קשיח:80 GB WD 7200 כרטיס רשת מובנה 10\100 כרטיס קול AC97 מארז PENTIUM 4 זיכרון:256X2 DDRAM כונן 1.44 לוח אם:ASROCK K7S8XE איך המחשב?
-
- 4 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום לכולם!, ברשותי מחשב נייד מדגם COMPAQ 2230S של HP .. עלתה בעיה במחשב. כשאני מכבה אותו ומנסה להדליק שוב הוא לא נדלק. בשביל להדליק אותו אני צריך לאפס את הביוס .. כלומר להוציא את הסוללה .. איך אני יכל לתקן את זה ? נ.ב.- בהתחלה זה התחיל עם לפעמים עולה לפעמים לא ..
-
- 0 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום. לאחרונה משיטוטי בפורומים השונים - ובעיקר בפורום הזה (שהוא לדעתי הטוב בארץ-אבל זה לא קשור), אני מקבל את הרושם שיש מבוכה מסוימת אצל המעוניינים לרכוש מחשב חדש בתקציב מוגבל (עד 4000 ש"ח שזה לדעתי התקציב שיש לרוב המשתמשים ה"ביתיים") בעיקר אלו שלא ממש שולטים ב"איך ומה" לקנות. התחושה היא שאנחנו "ערב" שינוי דרמטי בהן מבחינת החומרה והן מבחינת התוכנה העתידים להיות מופצים בשנה שנתיים הקרובות וכשאדם ממוצע "מן הישוב" מנסה להשיג את המיטב מהשקעה לא-גבוהה במיוחד הוא נאלץ להתמודד עם שאלות כמו : 64 ביט או 32 ? AGP או E- PCI? SATA או IDE ? AMD או אינטל ? וזו כמובן רשימה חלקית בלבד.... מיותר לציין כי בד"כ למושגים האלו יש אפקט מפחיד ולא יותר. אני מניח שלרבים יש פה דעה (אפילו נחרצת) בנ…
-
- 4 תגובות
- 695 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 אפשרי חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח תוכנה עם הרבה טאבים פתוחים בכרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ללא אורות כמה שיותר קומפקטי, אך לא קריטי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…
-
- 1 תגובה
- 695 צפיות
-
-
איזה מחשב נייד כדאי לקנות? אני לא מבין במחשבים ממש כדי לבחור לעצמי מחשב נייד כמתנה לשחרור. נתנו לי תקציב של 3200 ואין לי מושג איזה לקנות. אני צריך כמה הצעות שלכם לפני שאעשה סקר שוק. תודה רבה רבה מראש
-
- 1 תגובה
- 695 צפיות
-
-
חשבתי על המפרט הבא: 3Y Intel D805 2.6Ghz Dual Core 0Y Glacialtech Igloo 5700MC - 6 heatpipes - 92mm fan 3Y Gigabyte GA-8I945P Pro 3Y Supertalent/PQi 1gb 667mhz CL5/4 3Y Gainward Geforce BLISS 7800GT 450mhz 512MB DDR3 1.3ghz 3Y WD 200GB SATA-II 2Y NEC 3550 Black 1Y Floppy 1.44 Black 0Y Compucase 6A19 Black no PSU 3Y Enermax 420W המפרט יוצא לו באיזור ה-6100 ש"ח אם קונה ממספר חנויות. בלוח הלכתי על גירסת ה-Pro כי הוא רוצה שיהיה Firewire מובנה. האם לדעתכם עדיף ללכת על לוח SLi של אסוס ולהוסיף כרטיס firewire? קראתי ביקורות על שבב 945 שבחלקם בלתי ניתן לנעול את הבאס של ה-PCI-Express (בלוח הזה ובלוח 945P של אפוקס). אבל כנראה שהמחשב לא יעבור אוברקלוק מטורף בכל מקרה.. כמו כן האם …
-
- 4 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום הרכבתי מפרט מחשב, המחשב ישמש בעיקר לצרכי עבודה, תיכנות וקצת עיצוב גרפי פשוט המחשב אמור לשמש לזמן רב. להלן המפרט: Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4 AMD 64 3000 939 Oem 512MB DDR 3200 Dual 2x256 Gigabyte NVIDIA GeForce 6600 128MB PCI-E GV-NX66128D Bulk Maxtor 160GB SATA 150 NCQ 8MB 7200 RPM Hard Drive Oem LITE ON CDROM X 52 Black NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk ANTEC SX 1040B II Black Performance Series II SOHO File Server No Psu Sony Floppy Drive 1.44 Black HEC 400LDT PSU Microsoft® Wireless Optical Desktop Pro 2.0 1. מה דעתכם בכללי על המפרט ? 2. מה הייתם משנים בו בסדר גודל של אותו המחיר ? 3. האם צפויות לי אי אילו בעיות אי תאימות ? 4. האם שכחתי …
-
- 4 תגובות
- 695 צפיות
-
-
אני כבר כמה שנים לא בתחום מישהו יכול להמליץ?
-
- 7 תגובות
- 695 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין להרכיב מחשב לצרכי HTPC, הורדות וגלישה בלבד. לא משחקים וכדומה. המחשב יחובר לטלוויזיה la40b550. המפרט: SPIRE PowerCube - Mini ITX - Home Theater PC + 300W PSU http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=11002 332 ש"ח Intel Core 2 Duo E8400 3.0 GHz 6MB 1333FSB 45nm - TRAY http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=6388{23}47 790 ש"ח ZOTAC Mini ITX 775 Geforce 9300 + WIFI + HDMI http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=528_888&products_id=10659 780 ש"ח סה"כ מחיר לכל הפריטים (כרטיס אשראי): 1,905 ש"ח יש לי כבר 4GB זכרון (2 צ'יפים של 2GB), כונן קשיח Samsung HD103UJ 1TB וכונן DVD. מספר שאלות: אי…
-
- 3 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק למחשב לשימושים בסיסיים של גלישה באינטרנט וכתיבת עבודות. יהיה נחמד אם אפשר לראות בו סרטים אבל לא חובה. מה שכן חשוב לי זה שהוא לא ייתקע כל פעם שאני עובד על כמה דברים במקביל או שייקח לו שעות להוריד איזה קובץ מהרשת. ועוד דבר חשוב מאד - שיהיה אמין, ז"א אומרת מינימום התעסקויות בתקלות וכו'. במגבלות התקציב שלי נראה לי שיש לי 5 אפשרויות: 1. לקנות נייד מהקצה התחתון של הסקאלה - ראיתי כאלו כבר בסביבות ה-2500 כמו פוג'יצו סימנס (לא זוכר את הדגם אבל זה דואל-קור ו2 מג"ב ראם) ברשת אייבורי או במודעות שונות ברשת. כאן השאלה היא האם הזול לא ייצא בסוף יקר? שמעתי כבר על הפוג'יצו הזה שהוא מתחמם מאד - כמה זה קריטי אם אני שם אותו בעיקר על שולחן? האם כדאי בכלל לקנות באינטרנט? 2…
-
- 3 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום רב אני מעוניין לקנות מחשב שעיקר שימושו יהיה לגיימינג בנוסף המחשב ישמש לעריכת סרטונים באופן בסיסי בתוכנות אדובי בשביל עבודות בבית הספר. דיברתי עם tms (חנות מחשבים) וקבלתי הצעת מחיר אשמח אם תכלו להסביר לי האם ההצעה משתלמת מה ניתן לשנות על מנת לקבל ביצועים טובים יותר התקציב שלי הוא 4500 https://www.tms.co.il/143318 תודה לכל העוזרים!
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
היי אני לקראת קניה של המחשב הזה: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=38979&catid=919#details אני כמובן מתכנן לשמנך את מערכת ההפעלה ל ווינדוס 7. חיפשתי באתרי תמיכה של סמסונג את הדגם הזה, מצד אחד הוא שם (לא באתר הישראלי) מצד שני אין שם שום מקום שמאפשר להוריד את הדרייבירים של המחשב. מישהו מכיר את התופעה ? http://www.samsung.com/hk_en/support/model/NP530U4E-S01HK-techspecs
-
- 1 תגובה
- 695 צפיות
-