ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,470 דיונים בפורום זה
-
אני מתכנן לסלון HTPC שיוכל לנגן סרטי 720P ו-1080P אבל ארצה גם שיוכל להריץ משחקי ספורט עכשוויים (pro 11 NBA2k11) ועתידיים. אם אפשר בתקציב הנוכחי ארצה גם להוסיף מקלדת מיני מומלצת ורמקולים 5.1 שאפשר יהיה לשמוע בהם גם מוזיקה ללא עיוותים.
-
- 2 תגובות
- 711 צפיות
-
-
היי, המחשב שלי קצת מזדקן ואני רוצה להחליף אותו במחשב חדש (הוא בן 3 ובמקור נבנה למשתמשים פשוטים שלא צריכים מחשב חזק; השדרוג שלו לא היה קל). 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם נדרש, אני אוסיף עוד בין 500 ל1000 שקל, אבל זה לא מומלץ. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב- חדשים לצד מעט ישנים יותר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מצויין. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Overw…
-
- 1 תגובה
- 711 צפיות
-
-
אז המחשב הנייח שלי כבר גוסס ואני צריך מחשב חדש. אני כרגע סטודנט לתעשייה וניהול שנה ב' ועד עכשיו הנייח ענה לי על כל הצרכים בבית. לפי מה שאני מבין לרוב הסטודנטים יש מחשבים ניידים אבל אני לא יודע מה עדיף לי כי אני חושב שיותר נוח לעבוד עם נייח, אני יודע שקיימת אופציה לקנות מחשב נייד ולחבר אותו למסך חיצוני אבל אני לא מתכוון לעשות את זה. בקיצור, מה אתם אומרים עדיף לסטודנט (שחוזר הביתה מהלימודים יש לציין) מחשב נייד או נייח?
-
- 1 תגובה
- 711 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא אבל אם קריטי אפשר ב100-200 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כרגע אין אבל מתוכנן מסך 22 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? שיריץ בצורה טובה את המשחקים החדשים בשוק * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבו…
-
- 4 תגובות
- 711 צפיות
-
-
היי אני מעוניין לרכוש לוח עם תושבת: 1155. עבור Gaming & OC הלוחות שעומדות בתקציב שלי הם : MSI - Z77A-G45-Thunderbolt OR Gigabyte - GA-Z77X-UD4H עם זיכרונות . G.Skill 16GB DDR3 1333MHz G.Skill 16GB DDR3 1600MHz השמח על המלצות לגבי הלוחות (בעל ניסיון עדיף) או לוח תואם ברמה ובעלות. לגבי הזכרון ההפרש הוא כ 200 ש"ח האם זה משמעותי בביצועים או חבל על הכסף? האם הלוחות אם באופן כללי יכולים להפעיל זיכרונות עם וולט גבוהה יותר מ 1.5V (המוצהר ע"י היצרן הלוח) ? או שחייב לתאים וולט במדויק? תודה מראש חברה
-
- 3 תגובות
- 711 צפיות
-
-
חג שמח !! אני זקוק למפרט בתקציב של 4500 ש"ח פחות או יותר, לחבר. לא צריך שום ציוד הקפי. המחשב הוא למשחקים כבדים. רק E6300. הוא קונה את זה מקרובים שלו שיכולים לתת לו הנחה מסוימת, זתומרת אם המפרט יחרוג קצת אז לא נורא. תודה לעוזרים !! שנה טובה. :yelclap:
-
- 6 תגובות
- 710 צפיות
-
-
שאלום לכולם!! טוב, נתחיל בשיפורים. המפרט של המחשב "הישן" שלי הוא: מעבד: P4 3.00 ghz 64 bit s775 זכרון: 1.00G ddr 400mhz ספק כח: Real 400w שקט. דיסק קשיח: wd 160gb 7200 8mb SATA כרטיס מסך: nx6600gt msi td 128e לוח אם: asus p5gpl 775 טוב כל הפלופי והצורבים למינהם לא משנים כלכך. טוב, אז ככה: אני רוצה להשקיע במחשב הזה עוד כ1500 שקל לשיפורים. אני רוצה בעיקרון לשפר את הספק כח, (להחליף אותו) ואת הלוח אם להחליף, וגם לשפר קצת את הDDR. הספק שאני חשבתי עליו הוא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=12028 הוא שווה את הכסף? וכל השאר (הלוח אם והזיכרון), פחות חשובים לי, אך אני רוצה לפחות תוספת של 512 DDR. לוח אם יכול לחכות אם לא שווה לי להשקיע בו. טוב בבק…
-
- 6 תגובות
- 710 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת את שווי המפרט שלי(המפרט מצד). המחשב ניקנה ב-21/12/2006 עד הייתה לו בעיה אחת, כל החומרה עובדת כמו שצריך ולמרות שזה לא קשור לפורום יש לו XP חוקי. אשמח לעזרה...
-
- 1 תגובה
- 710 צפיות
-
-
שלום לכולם, אודה לכם מאוד על עזרתכם בנושא אני מחפש מחשב נייד לאחי, הוא מהנדס, וצריך להריץ עליו (ביון היתר) סולידוורקס, גולש, רואה סרטים, משחקים קלים. כמובן אופיס וכו', הרבה חלונות פתוחים כאמור גודל מסך 17-17.3, מסך מאט עדיף רזולוציה גבוהה ,עדיפות FHD משקל - כמובן שכמה יותר קל אך לא עקרוני סוללה שתחזיק מעמד - 4-5 שעות , וככל שיותר ארוך יותר טוב יציאות - HDMI, יותר מ USB אחד, VGA - נחמד שיהיה זכרון - 6-8 GB כונן קשיח - 750-1000 GB , לא יודע אם יש צורך SSD ניתן לוותר על מערכת הפעלה , אך אם אין ברירה - WINDOWS 7 (לא 8) תקציב כ 4000 ש"ח , עם אפשרות לחריגה של 200-300 ש"ח אלה הנקודות העיקריות היייתי שמח לשמוע על המלצתכם וכן דעתכם על הדגמים בלינקים הללו: http://www.ivory.co.il/c…
-
- 0 תגובות
- 710 צפיות
-
-
היי! אני ממש מתלבט אם לקנטות מחשב עכשיו, כי כבר אין לי סבלנות, אבל מצד שני - האם בקיץ המחירים יירדו בצורה דרסטית? האם הטכנולוגיות יהיו שונות מהותית כך שלוח אם שאני אקנה עכשיו כבר לא יתאים למעבדים שייצאו בקיץ? האם ה DDR2 עדיין יהיה טוב?(או שייצא DDR3 אוט משהו כזה)? והנה המפרט עליו חשבתי: AMD 3800 X2 ASUS M2 N-E (יש לוח שעדיף ?) LD/PQI 1GB 800MHZ DDR2 (גם כאן - איך החברה LD , האם יש חברות טובוןת יותר)? GEFORCE 7100/7300GS (אח"כ אני אשדרג למשהו כר DX10) מארז +ספק 400 גנריים(אני לא בהולך לעשות OC מטורף אז אני מניח שיספיק) - 150 ש"ח למארז + הספק מה אתם אומרים? והאם כדאי במקום ללכת ה ה 9XX D של INTEL?? תודה !!@! תקציב 200ש"ח
-
- 6 תגובות
- 710 צפיות
-
-
האם הפסיקו לייצר לגמרי ניידים עם ציפוי מסך מאט והיום יש רק את הגלוסי עם ההשתקפות הדבילית ? אילו דגמים עדיין מגיעים עם הציפוי הישן ? הבנתי שיש דגם של fujistu אחד וה R60 של Lenovo ?
-
- 3 תגובות
- 710 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב לעבודת משרדים ולהרצת משחקים בינוניים. מצאתי את הדגם HP Pavilion DV4-2155DX כמה שאלות שיש לי: 1. האם כוננים קשיחים של 7200RPM חמים יותר בצורה משמעותית מאשר כוננים במהירות 5400RPM? 2. האם הכרטיס מסך יכול לסחוב משחקים בצורה טובה? (למשל COD4) 3. לאלה שהתנסו עם ייבוא מחו"ל. לפי מה קובעים את המע"מ שלוקחים על הקנייה?
-
- 0 תגובות
- 710 צפיות
-
-
טוב אני מתכנן לקנות מחשב חדש.. לא ממש יקר, אבל מחשב חזק שיוכל לסחוב משחקים בלי להיתקע והנה המפרט שהרכבתי אז אני רוצה ביקורות!! לוח אם GA8I945PG Gigabyte. מעבד Pentium D 945 Box Intel 3.4MHz. כרטיס גרפי nVIDIA GeForce PX7300GS 256MB Leadtek. כונן קשיח WD2500JB Western Digital 250GB. זיכרון Kingston DDR2 1024MB 667MHZ CL5. צורב dvd LG GSA-H10LK. מארז מחשב Soprano (VB1000BNS) Thermaltake. ספק Thermaltake TR2 470W PFC ATX 2.0 - W0089RI. מחיר סופי: 3896 ש"ח. (ע"פ רכיבים מהאינטרנט). טוב אני רוצה ביקורות על המחשב אם הוא טוב ואם לא אז מה לא טוב בו. תודהה!!!
-
- 9 תגובות
- 710 צפיות
-
-
זקוו להמלצה למסך 22 או 23 בטווח המחירים הזה שמתאים למשחקים וגם לתכנות (הרבה שורות קוד וכדומה ) להמלצתכם אודה.
-
- 4 תגובות
- 710 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך מפרט מחשב לעבודה משרדית + שימוש כללי, המידע לפי הפורמט המוצע : 1. מה התקציב המקסימלי? התקציב עומד על 2000 ש"ח, אפשר לחרוג עד 2500 אבל מעדיף לשמור על 2000. אני לא יודע אם זה יספיק למפרט שאני צריך, אם לא אשמח לשמוע מה הכיוון. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? אני עובד מהבית, לכן המחשב הביתי = מחשב עבודה אני לא משחק במשחקים כלל. התוכנות שאני עובד איתם זה בעיקר עורכי טקסט לקוד (לא frameworks וללא הידור, עורכים קלילים) ותוכנות גרפיקה וקטוריות (שימוש בסיסי, כרטיס גרפי און-בורד יספיק). יש הרבה מולטי טאסקטינג של אופיס, 3 דפדפנים,עורך קוד וסקייפי\מסנג'ר לדוגמה. המחשב עובד 24\7. יתחברו אליו 2 מסכים (אחד vga והשני dvi) כונן של 320 ג'יגה יספיק. 3. האם יש צו…
-
- 3 תגובות
- 710 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, בפעם האחרונה שבקרתי פה , היה לפני שנתיים במחשב הקודם. אני רוצה ללכת על מחשב לצורך גיימיניג, בסיבות ה6-10 אלף שקל מקסימום. אני צריך עזרה בבניית המפרט. אני רוצה לקנות משהו טוב,שיחזיק ללא מעט שנים, מצד שני לא יהיה מוגזם ומבוזבז. הרי בטכנולוגיה של היום הכל ניהיה ישן מהר מאוד. מה שחשבתי עד כה, Geforce 9800GX2 1GB DUAL DVI HDMI Retail INTEL Q9450 QUAD CORE 2.66G ASUS P5N-T Deluxe nForce 750i - Intel Socket 775 ATX Motherboard SLI - Western Digital 500G 16MB 500AAKS CROSAIR 2Gb KIT (1G X2) XMS2 6400C4 CL-4-4-4-12 DHX מספר שאלות, אני הולך ללכת על מערכת הפעלה של XP, האם יש צורך ב 4GB Ram? והאם ווינדוס תומך בזה בכלל? האם עדיף לקנות שני כרטיסי 9800GTX במקום 9800GTX X2 ? …
-
- 5 תגובות
- 710 צפיות
-
-
במבצע עם 3 שנים אחריות קישור http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?psn=1107&scat=313&tcat= שמתי לב ששהמחשב מגיע עם 1 ג'יגה בסלוט אחד ולכן ההרחבה ל- 2 גיגה זולה יחסית המעבד הוא מסדרה 5200 כלומר כפול ליבה . לגבי הכרטיס זכרון הדיעות חלוקות לגבי הצורך שלו ויתכן שבאמת הוא מיותר ( עובדים עם קבצים של RAW ו TIFF) הוא מגיע עם ויסטה פרמים אני מניח שנעביר אותו ל-XP התלבטתי בינו לבין הדגם של DELL עם המעבד 7200 בסוף החלטנו שהשירות של IBM מכריע את הכף . התקשרתי ל- 2 המעבדות IBM היו קלים להשגה ונכונים לעזור נקודה נוספת היא שכנראה עקב ויסטה הניידים יצטרכו מעבדים וכרטיסי זכרון חזקים יותר והחברות מנסות להיפטר מהמחשבים הנוכחיים במבצעים שהם מריצים ולכן יתכן שכדאי לחכות כמה חודשים…
-
- 0 תגובות
- 710 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 crysis2 וכל משחק כבד חדש -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם…
-
- 5 תגובות
- 710 צפיות
-
-
בדיוק ברגע ההזמנה התברר שיש חוסר במעבדי i5 2500k אז הזמנתי i5 2400 אני מקווה שזה לא קריטי - אם זה כן משמעותי, אז תכתבו עד כמה יש הבדל. בנוסף להלן המפרט הסופי - אשמח להערות/הארות. מעבד: intel i5 2400 LGA 1155 3.1Ghz קירור למעבד: Arctic-Cooling AC-FREEZER 13 לוח אם: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 Z68 B3 זכרון: (2 יחידות) KINGSTON 4Gb DDR3 Hyper X KHX1600C9D3/4G PC10666 כרטיס מסך: Gigabyte GV-N560OC-1GI GTX560Ti 256Bit דיסק קשיח: Western Digital HDD 3.5" SATAIII 1TB 64MB מארז: THERMALTAKE DH202 ספק כוח: THERMALTAKE TR-600PCEU 600W צורב: DVD Sony SATA X24 המחיר: כ 5000 ש"ח
-
- 7 תגובות
- 710 צפיות
-
-
שלום חברים. אני כעת מתחיל שנה ב' במדמ"ח, ואני זקוק למפרט טוב למתכנת, עם כונן SSD לויז'ואל סטודיו. קיבלתי את ההצעה הבאה, ורציתי לדעת מה אתם חושבים (חשוב! לא מדובר במחשב גיימרים). חשוב לומר ששיקולים כלכליים נלקחו בו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4100 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? באמצע ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט- פיתוח תוכנה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio וקומפיילרים שונים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא יותר מ COD …
-
- 2 תגובות
- 710 צפיות
-
-
מחפש לקנות מחשב נייד: שימושים : תיכנות ,ממש מעט משחקים, ושיהיה משתלם מבחינת מחיר מול ביצועים לאורך זמן. התקציב: 3000 שקל בארץ יש מצב ליבא מחול עד 800 דולר(כמובן שיהיה גם אחריות בין לאומית). אין העדפה לחברה או דגם. אשמח להצעות!
-
- 1 תגובה
- 710 צפיות
-
-
אז ככה.. מעבד - Intel E6850 3.0 ghz לוח - Asus - pk5 deluxe כ.מסך - ATI - radeone hd 2900xt (יש כמה גרסאות :SAPPHIRE, GIGABYTE... מה הכי מומלץ??) זכרון - CrosAir 2gb 800 CL4 דיסק - WD 5000 AAKS (500 GB ספק - THERMALTAKE 650
-
- 6 תגובות
- 710 צפיות
-
-
רכשתי מצלמת לוג'יטק דלוקס עבור הלפטופ שלי. בקופסא הייתה אזהרה מפורשת לגבי התקנת התוכנה לפני חיבור פיזי של המצלמה . שהתוכנה בקשה לחבר את המצלמה לUSB כך עשיתי ובשלבי זיהוי המצלמה ע"י המחשב (זיהוי מצלמה, קומופוזיט , מיקרופון זה מהזיכרון) נעלם לו האינטרנט האלחוטי. הכל נראה תקין לכאורה אבל חיפוש רשתות לדוגמה מניב חיפוש זריז במיוחד שאומר ששום רשת לא נמצאה. ההגדרה הכי מתאימה - הכל כאילו בסדר אבל בניוטרל. ניטרול הויירלס והדלקתו מחדש לא נותן כלום רק RESTORE לנק' זמן קודמת מחזיר את הויירלס לתקינות. מיותר לציין שאחרי שהויירלס מתעופף המצלמה עובדת אבל אין מה לעשות איתה כי אין רשת אנא הושיעוני
-
- 3 תגובות
- 710 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4800 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך בלי לרדת באיכות המוצרים. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה קטנה משום שאני מתכוון לרכוש גם מסך שיתאים לכ.מ. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? בעיקר משחקים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? אקנה מסך full hd * באיזה סוג משחקים תשחקו?כל המשחקים הכבדים כגון GTA IV , DIABLO 3, FALLOUT VEGAS,COD וכו' * באילו הגדרות תשחקו (נמו…
-
- 3 תגובות
- 710 צפיות
-