ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? המחשב "של הבית" כלומר 4 משתמשים logged-on בו זמנית וכולם השאירו chrome עובד. השימושים הם: אינטרנט, עריכת וידיאו …
-
- 2 תגובות
- 736 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניצול מלא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 לכל היותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ------ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). age of wushu, guild wars, neverwinter מסך 21 או 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוה מבחינת התקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…
-
- 0 תגובות
- 736 צפיות
-
-
אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד בארצות הברית למטרות של עיצוב גרפי דו מימדי בעיקר. התקציב הוא עד 1400$. * מטרות המחשב? בעיקר לעריכה גרפית דו מימדית ועריכת סרטים וגם לשימוש יומיומי פרטי (אינטרנט,וורד, צפייה בסרטים, האזנה למוסיקה) תוכנות לעריכה גראפית שיהיו בשימוש: adobe: photoshop , illustrator, in design * גודל המסך? רצוי 13' אבל בחשיבה מציאותית (על פי מה שראיתי בסקר שוק) 15.6 * משקל רצוי? המחשב אמור להיות נייד באמת ולא תחליף לנייח ולכן רצוי משקל מתחת ל 3 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) ? בסביבות ה-3 שעות (לא נושא קריטי). רצוי סוללת 9 תאים* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI) HDMI * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא מש…
-
- 3 תגובות
- 736 צפיות
-
-
אני רוצה להחליף מחשב בן 5 שנים. משחקים של ילד לא הכי כבדים, אבל לך תדע מה יהיה בעוד שנה. מעבד: INTEL CORE 2 DUO 3.0GHz E8400 לוח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L זיכרון: 2GB דיסק: 500GB Sata II 32MB כ. מסך: 9600GT 512MB מארז+ספ"כ - שקט, בטוח, מספיק חזק רציתי מעבד וכרטיס מסך מתקדמים, לוח אם מתאים לצרכים, דיסק עם נפח ומהיר. אנ ילא נעול לדגמים שציינתי ולא לחנות. ביקורת בונה מבורכת מאוד. תנו לי מפרטים עונים לדרישות שלי. איזה כרטיס מסך של ATI הוא מקבילי ל-nVidia? תודה.
-
- 4 תגובות
- 736 צפיות
-
-
היי לאחר שכבר נשבר לי ה@!$ מלחפש רכיבים חלופיים למחשב שלי בכדי שאוכל לנצלו הגעתי למסקנה שקניית מחשב חדש יפתור את הבעיה כי שווי השידרוג הוא 1800ש"ח+ ומצאתי מחשב שעומד בדרישות שלי ב2000ש"ח בלבד... http://www.pcdiscount.co.il/product.asp?productid=353 עם מעט שינויים כולשיהם בעזרתכם אוכל להפוך את המחשב הזה למפלצת קטנה ;D מה אתם אומרים עליו? נ.ב המחשב הוא למשחקים
-
- 9 תגובות
- 736 צפיות
-
-
היש הבדל בין Core Dou לבין Core 2 Dou במחשבים ניידים או שמדובר באותו מעבד? Core Dou T2250 הוא מעבד טוב?? http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?psn=176&scat=332&tcat=
-
- 1 תגובה
- 736 צפיות
-
-
שלום רב לכולם, חלק מכם אולי יצחקו אבל לי בתור עובד מעבדה יש בעיה לגעת במחשבים ניידים של אנשים, לפעמים רמת "הגועל" והלכלוך מעלים בך חלחלה... אז מה אני עושה? http://www.shekefaction.co.il/products/115830 יש לי ערכה כזו (אנחנו מוכרים אותה ב -30 ש"ח אז תבדקו לפני שאתם קונים) כשהמחשב הנייד כבוי מתיז על אזור המקלדת + המסך ממרחק של 20 ס"מ (מרחוק זה נראה כמו טל). ממתין כעשרים שניות ומנגב בעזרת המטלית הנלווית - זה קסם המחשב שלכם יהפוך חדש ופחות מסריח. בנוסף גיליתי ששימוש חוזר שומר על שכבת המגן של המקשים (עם הזמן השמן של הידיים גורם למקשים המקלדת לאבד את הציפוי). שנית, הוא מעולה גם למסכי - בעצם החומר הזה נועד למסכים, ככה שאפשר לנקות גם את המסך ללא חשש... תהנו וחג שמח
-
- 0 תגובות
- 736 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לבנות מע' קולנוע ביתית וחשבתי לבסס אותה דווקא על HTPC. תחילה חשבתי על רסיבר אך לא מצאתי פיטרון לניגון מדיה מהרשת. וגם אם יתאפשר הדבר הרי שברגע שיצאו פורמטים חדשים אני אהיה בבעיה. streamerים למיניהם גם יורדים מהפרט מאותה הסיבה. קוסמת לי בHTPC הגמישות שלו. יצאה פורמט חדש - אין בעיה, מתקינית קודקים וסיימנו. וכמובן פשטות הגישה שלו לרשת - מאגר הסרטים/ מוזיקה. דרישות: 1. יכולת גישה לרשת (יחובר קווית לנתב), כניסה וניגון מדיה מתיקיות משותפות. לא סגור עדיין על הOS, אבל יתכן מאד שירוץ או XP או win7. 2. מרכזיה לכל המדיה שניתן לחבר לטלויזיה - ממיר, קונסולות משחק וכו'. חשוב שההאב יהיה פנימי וניתן יהיה לשלוט עליו ע"י שלט. לא אכפת לי שיהיה שלט הוסף לכך. היציאה צריכה להיו…
-
- 4 תגובות
- 736 צפיות
-
-
אהלן, כרגע יש לי נטבוק של אסוס ואני חשוב על לקנות מחשב גיימינג נייד רציני ורציתי לראות אם אני יכול להסתדר במחיר הנ"ל עם הדרישות שלי. תקציב: 2500 ש"ח עד 2700 (גג). - מטרת המחשב - גיימינג, אנינטרנט, סרטים ועבודה ב-Word. - מסך - לא גדול מדי, רצוי עד 15 אינץ'. - משקל -כמה שיותר קל, זה לא "דיל ברייקר" אבל זה בהחלט יכול להשפיע על ההתעניינות. - סוללה - אני לא כל כך בקיא באורך חיים של סוללות למחשבים ניידים, אם הוא יוכל לשרוד חצי יום על פעילות מאומצת (משחקים, WIFI, גלישה, סרטים וכו'). - HDMI זה בונוס, אבל לא חובה. - נפח אחסון - 250 גיגה מינימום. מכיוון שיש לי חשבון סטים כונן דיוידי הוא אופציונאלי ולא דיל ברייקר. אם הוא יוזיל את המחיר משמעותית - שלום ולא להתראות, אם הוא לא יקר …
-
- 0 תגובות
- 736 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות מחשב נייד התקציב שלי זה 4500 ש"ח המטרה העיקרית היא שהוא יריץ את כל המשחקים החדשים שיוצאים ושיצאו (לא חייב על האיכות הכי גבוהה אבל גם לא על הכי מסריחה שיהיה MED+) אני גם רוצה להשתמש במחשב ללימודים (תכנות) ולראות סרטים בFULL HD בטלוויזיה בגלל זה חיבור HDMI זה דבר מאוד קריטי לי. בתכלס להגיד לכם המשקל של המחשב לא מעניין אותי.. אם אפשר להתפשר על סוללה כדי שהמחשב יהיה חזק יותר במעבד או בכרטיס מסך אין לי בעיה להתפשר כי רוב הזמן אני אחבר אותו לחשמל... אבל גם שלא יגמר אחרי שעתיים שיחזיק ליותר מ5 או 6 שעות... גודל המסך וסוג המסך לא משנה לי כל כך כמובן שיש עדיפות ל17 אינץ'.. מצדי שהמחשב יגיע בלי מערכת הפעלה.. אשמח לקבל המלצות אני מעוניין לרכוש את ה…
-
- 0 תגובות
- 736 צפיות
-
-
שלום, בהתחלה חשבתי על 13 אינצ' אבל בעקבות מספר שינויים בדרישות אני עובר ל 15 אינצ' סטנדרטי הדרישות לא גבוהות, אלה אופיס\אינטרנט וסרטי HD, קצת משחקים בקטנה... כמו כן חשוב לי שיהיה ארד-דיסק גדול 320~ יציאת HDMI כרטיס מסך נורמאלי מעבד טוב 4 ג'יגה זיכרון. רצוי אולי מחשב בעיצוב יפה וצבעוני (המחשב מיועד לאחותי) אך כפי שהבנתי ההמלצות כאן נעול לכיוון הלנבו G550 שהוא דיי סטייל ביזנס. אם אין ברירה נלך עליו לבסוף. אחרי הכול צבע זה זו עדיפות משנית. תודה
-
- 0 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך עזרה במפרט למחשב(לא מבין גדול במחשבים). עלות 5000-6000 ש"ח השימוש שלי במחשב הוא ל- משחקים,הורדות,המרת קבצים וצריבה בנרו ואינטרנט. תודה
-
- 8 תגובות
- 735 צפיות
-
-
הדרישות: 1. מבחינת ביצועי מערכת צריך להתמודד עם תוכנות כמו מתמטיקה, MATLAB, SPICE וכו'. לא למשחקים. 2. אני רוצה להיות מסוגל לחבר אותו לטלוויזיה, כמו כן להיות מסוגל לחבר אותו לרסיבר כדי לשמוע סרטים עם AC3(סראונד) זה אפשרי בכלל? 3. צריך שיהיה לו כרטיס רשת שיוכל להתחבר לרשת האלחוטית. 4. ציוד היקפי צורב DVD, מקלדת ועכבר אלחוטיים, HD לפחות 160G, וזהו בגדול. ישנם פרמטרים שצריך לשקול בנוסף? (לפטופ ראשון שלי, אני ממש בור ועם הארץ בנושא) כמה יעלה לי מחשב טוב העונה לדרישותיי? ואיזה חברה עדיף? תודה, עידו.
-
- 0 תגובות
- 735 צפיות
-
-
אני לא צריך OC, ללא ציוד הקפי או מסך, ללא דיסק קשיח או צורב המחשב הוא לשימוש HTPC, וקצת משחקים, אני רוצה שיתמוך במשחקים חדשים ולא מעניין אותי האיכות או פיצרים, רק שיתמוך ויפעיל אותם בסבבה. זה מה שהציעו לי ואמרו לי שזה הכי טוב שניתן להשיג בתקציב הנ"ל סוג דגם מחיר מארז AVC-M1 ב 766 לוח אם P5Q-VM ב 627 מעבד E8400 ב 799 כ.מסך EN9600GT MG/HTDP/512M2/A ב 624 זיכרון Transcend DDR3 2048MB 1333MHz CL9 מספר יחידות 2 ב 390 סה"כ 3206 את המארז הזמנתי כבר ! והוא מתאים ללוחות UATX בלבד כמו כן אני צריך קרור שקט למעבד בתקציב של 150 ש"ח,…
-
- 10 תגובות
- 735 צפיות
-
-
מעוניין לרכוש מחשב זה לשימושי אופיס, גלישה באינטרנט, מסנג'ר וכיו"ב, לא משהו כבד. האם המחשב מתאים, אמין ? אשמח לכל חוות דעת של מי מכם. תודה.
-
- 0 תגובות
- 735 צפיות
-
-
מטרת המחשב: עריכה גרפית, תוכנות כגון פוטושופ, ואנמציה גודל המסך: 14-16 משקל רצוי - שיקול פחות חשוב האם נדרש זמן סוללה ארוך- המשתמשת העיקרית סטודנטית, לא ידוע לגבי סוגיית הזמן- כנראה פחות חשוב רצוי להערכתי כרטיס מסך נפרד(לא אודבורד) וגם יציאת HDMI- לא קריטי בנוסף חשובה האמינות של המחשב, כלומר שלא ירבה להימצא במעבדות תודה
-
- 2 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום אנשים אני מעוניין לשדרג קצת את המחשב שלי מפרט בצד אני מעוניין באינטל I7 זכרונות 6GB וכמובן לוח שיתאים. אני כן מעוניין בOC קירור למעבד יש לי שזה מוגן 2 ספק וכ"מ גם כן בסדר גמור כך שאני צריך רק את שלושת החלקים הנ"ל עד הסכום שבכותרת תודה מראש, אם תצתרכו עוד פרטים נא להגיב בנושא זה.
-
- 5 תגובות
- 735 צפיות
-
-
בוקר טוב פורום יקר =] ! ברצוני לקנות מחשב נייד שיישמש אותי למוזיקה בלבד למספרה.ואולי מידי פעם אינטרנט אני צריך כרטיס קול שיהיה 7.1 או 5.1 כי אני אקנה רמקולים או של קריאטיב או לוגיטק המחיר עד 2000 ש"ח תודה רבה אם אפשר בפחות מזה אשמח מאוד תודה
-
- 2 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לבנות מפרט למחשב אשר רוב היישום בו יהיה עבור מסחר יום בבורסה - מה שאומר חיבור של לפחות 2 מסכים (בעתיד הקרוב אפילו 4) אשר מציגים גרפים שמעודכנים בתדירות גבוה. לא לשם עריכה של גרפים. מעבר למסחר (תוכנות מסחר בבורסה וגרפים שמייצגים מחירי מניות), דרישות בסיסיות בלבד של גלישה באינטרנט, אופיס ,סקייפ וללא משחקים. המחשב הוא לצורך פרנסה -כך שאמינות גבוה של חלקים ואחריות חשובים. המפרט צריך להיות עד תקציב של 3000 שח כולל מסך 19" אמין. חשובה האמינות של הרכיבים, אחריות של 3 שנים מינימום וביצועים. העדיפויות הן - 1) חיבור של 2-4 מסכים בו זמנית (2 כרטיסי מסך בהחלט בא בחשבון) 2) אמינות 3) שקט סביר, לא צריך להתלהב עם קירורים למיניהם. אין אוברקלוקינג 4) מעבד dual core לא משנ…
-
- 0 תגובות
- 735 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA,BF3,BD2,GW,FAR CRY 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני + 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…
-
- 1 תגובה
- 735 צפיות
-
-
צריך רק את מה שבתוך המארז, לא כולל מסך. מחשב למשחקים, שיהיה כמה שיותר חזק בתקציב הזה, כרטיס מסך טוב זכרון 4G, וזהו... כל השאר שיהיה רגיל סטנדרתי.. עד 3500 ש"ח, עם חריגה קטנה. בתודה רבה רבה יעקב. :nutty:
-
- 5 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום. על המחשב ירוצו משחקים קלים\בינוניים (אבל ממש לא קרייסיס), כמו The Sims 2, Viva Pinata, Lego Indiana Jones... אני יודע שלא צריך מחשב חזק בשביל המשחקים האלו, אבל אני רוצה שהמחשב יתמודד בכבוד גם עם משחקים שיצאו מינימום עוד 3 שנים (משחקים מהסוג הזה כמובן), בהגדרות גראפיות גבוהות. שימושים אחרים: גלישה באינטרנט, מוזיקה, עבודה משרדית... אני רוצה שהרכיבים יהיו כמה שיותר אמינים ויציבים. לא מתוכנן OC בכלל, אבל חשוב לי שהמחשב יהיה קריר מאוד (במגבלות קירור האוויר). לא צריך שום ציוד היקפי (רק קופסה), וגם לא כונן אופטי. תקציב: 4500 ש''ח, ללא חריגות. הרכבתי מפרט ראשוני, אשמח לחוות דעתכם... אם הוא לא טוב, ברור שארצה להחליפו, בשביל זה פתחתי את הנושא. הכל מפנדס: Intel Core 2 …
-
- 7 תגובות
- 735 צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות נייד חדש(עדיפות לDELL) ורוצה לחבר אליו שני מסכים. השימושים שלי הם גלישה באינטרנט ועבודה על מסמכים והרבה תוכנות בו-זמנית.
-
- 5 תגובות
- 735 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? – עד 1000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב ((\גלישה\צפייה בשידורים ישירים באינטרנט) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר גלישה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית), 19 אינטש ,רזולוציה 1024X1280). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב ( 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן נייד וציוד היקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי) 6 6. האם מתוכנןאוברקלוק ( (לא) 7. האם האם יש צורך ל…
-
- 6 תגובות
- 735 צפיות
-
-
אהלן, אני חדש בפורום ואשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא את מפרט המחשב שהכי מתאים עבורי, במחיר של עד 4500 ש"ח (אני אשקיע כ-1300 ש"ח נוספים לטובת מסך 22"). בעיקרון המחשב הוא בשביל אבא שלי, שהוא מתכנת במקצועו. אני מחפש מחשב שיריץ בעיקר אינטרנט ותוכנות אופיס למיניהן, אך שיהיה מסוגל גם להריץ ויז'ואל סטודיו במידת הצורך, וכן משחקים (אני לא גיימר כבד, אך אני בהחלט מעוניין בכרטיס מסך שיהיה חזק באופן יחסי לאותם פעמים שאני אשתמש במחשב - אם זה לטובת משחקים, ואם זה לענייני גרפיקה, לעתים נדירות יותר). קיבלתי המלצה על המפרט הבא, שהוא פחות או יותר עומד בתקציב שלי (יוצא כמעט 4000 שקל מבלי לכלול מסך, מארז וציוד היקפי). תציצו במפרט, ותראו אם אכן שווה/משתלם להשקיע עבור הרכיבים האלה, או שיש רכיב…
-
- 3 תגובות
- 735 צפיות
-