ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,381 דיונים בפורום זה
-
אהלן אני מחפש לעצמי מחשב נייד חדש שיחליף את האחד שהלך: * מטרות המחשב? לימודים (מתחיל הנדסת חשמל באוקטובר) וגיימינג. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אין חשיבות * רזולוציית המסך? אין חשיבות * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) עוד אין לי ניסיון בישיבה עם לפטופ בכיתה, אבל בגדול צריך סוללה שתחזיק את זה (שלוש? ארבע שעות וורד?) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)צריך HDMI ואתרנט, רצוי DisplayPort * Bluetooth? אין חשיבות* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) כדאי שיהיה באזור הטרה אבל יש לי WD Black 7200rpm מהלפטופ הישן שאני אשתמש בו אם הכונן שיגיע לא יספיק…
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום. אשמח לעזרתכם במציאת מחשב נייד העומד בדרישות הבאות- * מטרות המחשב? תכנות, אינטרנט עבודה משרדית * גודל המסך? עדיפות למאט (אם אני לא טועה יותר טוב מבחנית תאורה) * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ל- SSD, לפחות 128GB, עדיף יותר אם נכנס במחיר. * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: אני מביא את המחשב מארה"ב אז אני מניח שאני אוכל להביא מחשב יותר ט…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם רגע לפני הקניה אני מבקש את העצות שלכם על המפרט של המחשב הסלוני שברצוני לקנות. אפרט מה הנחה אותי: 1) מחשב שיהיה רלוונטי ל 3 שנים הקרובות ולכן המעבד החזק ולוח אם עם USB 3. 2) איפה שאפשר לחסוך חוסכים כל עוד אפשר לשדרג בהמשך (כמו זיכרון) 3) סלוני אומר חוץ מסרטים ואינטרנט עם חיבור לרסיבר גם קצת משחקי אסטרטגיה (בתקווה שיהיה זמן ) 4) שיהיה קטן ויפה ולכן המארז. תודה לכולם חבילה זו כוללת אחריות לכל החיים לזכרונות, 3 שנים אחריות למעבד, ללוח אם, לכרטיס מסך, ולדיסק הקשיח. ושנתיים אחריות לכונן האופטי. למפרט מלא לחץ כאן איפוס מעבדי אינטל Core i5 760, 2.8GHz, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s1156 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYT…
-
- 2 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מפרט למחשב משרדי עד 1500 ש"ח (כולל הרכבה). הנה מספר הצעות שמצאתי: הראשונה מ-KSP מעבדי AMD Athlon 64 3600+ (Socket AM2) X2 DualCore לוחות אם למעבדי AMD ASUS M2V-TVM AM2, VIA K8M890, DDRII 667, VGA, PCI-E זכרונות DDR II 667 1GB TwinMOS דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 160GB SATA II כרטיסי מסך Shared DDR (Up to 256MB) כרטיסי קול 5.1 Channel Audio צורבים Optiarc AD-7170A DVD±RW x18, DL x8 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים MidiTower ATX 321 500W White, Side Window מחיר 1390 ¤ ועוד הצעות מפנדה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=335_659_2494&products_id=17500 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=335_659_2493&products_id=17…
-
- 2 תגובות
- 495 צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל ללמוד אדריכלות שנה הבאה (2013) ואני מעוניין לרכוש מחשב נייד שיתאים גם לתוכנות העיצוב הנדרשות (שאני לא יודע מהם), וגם לחיי הסטודנט. הכול בטווח מחירים של בין 4000-6000 ש"ח (בתקווה שזה ראלי).
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תגיו לי מה דעתכם על המפרט הבא ושימו לב למחיר: מעבד INTEL P-4 2.6GHz HT 800FSB לוח אם ASUS P4-S 800-D זיכרון 2x256MB) 512MB DDR 400MHz Samsung) דיסק קשיח W.D 120GB 7200RPM 8MB Buffer SATA ATI Radeon 9200 128MB DDR + TvOut או GeForce FX-5200 128MB + TV OUT AGPx8 כונן תקליטורים 1.44 כונן תקליטורים x52 מיקלדת עכבר + גלילה רמקולים + מגבר מארז ATX מפואר הכולל שתי יציאות USB מקדימה כל זה ב-3370 ש"ח דרך האינטרנט: http://wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionprod.asp?auction_id=1085808 זה 600 שקל יותר זול מבכל מקוום אחר שחיפשתי !! את הכרטיס מסך אני אמכור ואקנה במקומו: ATI 9800NP יש לי כבר מסך Q17 LCD של יונדאי, וגם מקלדת אלחוטית, עכבר אופטי ורמקולים. מה דעתכם, שוו…
-
- 2 תגובות
- 856 צפיות
-
-
ערב טוב, הגיע סוף סוף הזמן להחדש, לצורך כך קניתי 1700X, רציתי להתייעץ עם המומחים כאן לגבי לוח אם וזכרונות. שמתי עין על הלוח ASRock Fatal1ty AB350 Gaming K4 שנראה מאוד איכותי עם הרבה פיצ'רים רציתי לדעת מה דעתכם עליו? לגבי הזכרונות: חשבתי לקנות את הזכרונות האלו, (Ballistix Sport LT 16Go (2400 ולעשות להם אוברקלוקינג. מה אתם ממליצים? 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין הגבלה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצה מכונות וורטואליות, משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפי…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שאלתי כללית, לאחר שיטוט באתרים שונים ראיתי שיש מוצרים שקיימים רק באתרים מסויימים ואני רוצה רק אותם (האתרים האחרים לא מציעים אלטרנטיבה ראויה לאותו רכיב). נדמה לי שאם אתה קונה בחנות אחת, הטיפול בתקלות יעיל יותר. אם קרה משהו ולא הצלחתי לאתר את הרכיב שנהרס, לא יכולה להיות בעיה עם מחשב שהורכב מיותר ממקור אחד? האם לדעתכם הדאגה מיותרת ואין בעיה עם "מסע קניות" במקומות שונים והרכבת הרכיבים במקום אחד (בו ירכשו הדברים העיקריים כמו המעבד)? תודה!
-
- 2 תגובות
- 524 צפיות
-
-
אבקש עזרה בבחירת נייד קומפקטי ובעל יציאת סאונד דיגיטלית. חשוב לי שהוא יהיה עד 15.4 אינטש, ויהיו לו יציאות סאונד דיגיטלט-אופטי או קוגסיאלי כדי לשמוע באיכות דרך מגבר. אני לא מצאתי , אפשר להמליץ גם על דגמים שנמצאים בארה"ב. תודה מוטי
-
- 2 תגובות
- 668 צפיות
-
-
טוב קניתי מחשב חדש.. המפרט: Intel® CoreTM 2 Duo Processor E8200 (2.66GHz,1333MHz FSB, 6MB L2) Chipset: Next Genaration Intel Q35 with ICH9DO Support Intel x 64 bit technology 2.0GB 800MHz Non-ECC DDR2 SDRAM (2*1,024MB) Memory Four Memory slots offering up to 8GB Intel® Graphics Media Accelerator 3100 (utilizing up to 256MB of system memory) 160 Gb SATA 3.0Gb/s 7200 RPM hard drive SATA 3.0 provides 2X the bandwidth of SATA with a transfer rate of 3GBps 16X DVD+/-RW Intel 82566DM Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000 Internal speaker USB Keyboard ; USB Mouse MT Slots: 2 full height PCI ; 1 PCIe x16 full height graphics,1 PCIe x1 full height Basic management ASF DVI Adapter…
-
- 2 תגובות
- 599 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט מחשב לשימושים משרדיים, כגון: Office, Adobe Writer וצפייה בסרטים בלבד. המחשב נועד להיות בשימוש לטווח ארוך של לפחות 5 שנים. התקציב המקסימלי הוא עד 2600, אבל יש לנסות לחסוך עד כמה שיותר. אין שום צורך בדברים הבאים: מערכת הפעלה, תוכנות שונות, רצון לשקט, OC, או ציוד הקפי. לפי שאר הדיונים כאן יצרתי את המפרט הבא: מעבד: Intel Ivy Bridge Dual-Core Pentium G2020 2.9Ghz 3MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪263 קירור למעבד: Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 1 - מחיר: ₪44 לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪295 מארז: באנדל תקציבי - SilverStone Presicion PS08 USB3 + Silverstone Strider 400W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪385 זיכרון: …
-
- 2 תגובות
- 640 צפיות
-
-
http://www.sakaldutyfree.co.il/product.asp?pId=843&mId=1&cId=18&sId=23 זה המחשב נייד שאני רוצה לקנות בדיוק.. אני לא קונה אותו מאותו אתר , אבל זה אותו מחשב בול. המחיר שלו הוא בערך 5900 , האם הוא שווה? יש מחשב יותר טוב ביותר זול? והאם הכרטיס מסך שלו טוב ויכול להריץ משחקים של היום והכי חשוב , אם יש לו sharder pixle 3 תודה מראש לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 585 צפיות
-
-
תגידו אם כדאי, ואם יש איזה רכיב שהייתם משנים ...(שימו לב שלא שמתי קירור למעבד כי אני לא מתכנן OC אז הבנתי שזה יחזיק..) אני רוצה שזה יריץ לי משחקים בלי לעשות בעיות , כולל GTA IV באיכות גבוהה.. ודרך אגב , האם המפרט הנ"ל יתן לי גם ביצועים מעולים בצפייה בסרטי HD באיכות מעולה + בעבודה משרדית (כגון פתיחת מלא אקספלורר,WINAMP, ועוד מלא תוכנות שונות בו זמנית ... ) תודה לעוזרים... מעבד AMD Phenom 2 X3 720 Black Edition Triple Core AM2 BOX , יחידות 1 ¤687 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=811 לוח אם Gigabyte MA-770-UD3 Rev2 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ¤411 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1048 זכרון OCZ 2GB DDR2 800Mhz Gold Edition , יחידות 2 ¤362 http://www.rsm.c…
-
- 2 תגובות
- 595 צפיות
-
-
מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon XP 2500+(512k 333) 540 1 540 לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX Price Units Total 8RDA3I (NForce Dual) 390 1 390 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 256MB A-DATA 250 2 500 כרטיסי מסך? ABIT Price Units Total RADEON 9600XT DVI 256MB 990 1 990 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) 440 1 440 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? DVD Price Units Total Toshiba X16 170 1 170 שונות ( מאווררים, מארזים נשלפים וכו'... )?? Fans Price Units Total Arctic Silver 5 30 1 30 מארזים? Price Units Total ATX MIDI 400W usb,p.stab.,window 260 1 260 Total price 3320 ¤ אל תגידו לי להחליף את המארז כי אין במלאי ואני קונה היום , …
-
- 2 תגובות
- 826 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד מסדרת טושיבה a300 20-f. עם מערכת הפעלה וינדוס ויסטה מובנה ומחיצה שניתן כל פעם לחזור למחשב חדש. הבעיה היא שהתקנתי ווינדוס 7 במחשב והכל היה בסדר עד לזה שרציתי לחזור חזרה למערכת ההפעלה הקודמת. ולא יכולתי כי הrecovery disk היה של וינדוס 7 ולא המובנה של המחשב. בקיצור היה נדמה לחי שנמחק לי מערכת ההפעלה ולכן התשמתי בשני דיסקי הrecovery disk של טושיבה שעשיתי בעצמי כדי שאם יהיה בעיה אוכל לחזור ללא בעיה. הבעיה היא שהוא לא הצליח לעלות כל מיני קבצי בוטים למיניהם ועוד כל מיני הן בדיסק השני והן בדיסק הראשון ולכן נתקעתי עם מסך שכתוב עליו miss bootmgr. חשבתי אולי ללכת למפעילת טושיבה שלהלן מחקתי את המחיצה עם ההתנה מחדש במחשבים ניידים אך השאלה היא אם יעשו כן ויתקינו לי מחדש…
-
- 2 תגובות
- 658 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ללא חריגה. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: המחשב מיועד לשימושי IT בעיקר, עבודה עם טבלאות ענק באקסל, עבודה עם Acrobat Pro, פיתוח ב.net, עבודה עם קבצים גדולים מאוד. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מתוכנן אוברקלוק...בכל זאת, מחשב למשרד. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו…
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום! מעוניין לרכוש Dell Vostro 14 5000 5481. השאלה היא לגבי ה-wifi שלו. בעבר היה לי את הדגם הישן 5470 והיו בעיות עם מהירות הגלישה (בעיות שקשורות במכסה של המחשב שהיה חוסם את הסיגנל). האם מישהו יודע אם פתרו את הבעיות האלה בדגם החדש? האם יש בעיות נוספות שאפשר לדעת לפני רכישה? מה חוות הדעת באופן כללי על הדגם הזה? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. נמצא כרגע ברשותי מחשב ישן למדי, והתחלתי לחשוב האם יש פואנטה בלהשקיע באיזור ה800 שקל (מקסימום) במטרה לשפר ביצועים במידה ששווה את ההוצאה למטרות הנ"ל. המפרט שלי כרגע: מעבד: Intel Core i5-3450 3.10GHz כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GTX 560 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H ראם: GB 4 DDR3 אני לא יודע אם שווה לציין או לא, אז לכל מקרה הדיסק קשיח הוא st1000dm005 hd103sj התקציב המקסימלי הוא 800 עם ניסיון לחסוך כמה שיותר במידת האפשר. השימוש העיקרי הוא משחקים בתדירות נמוכה למדי וסרטיי בלו-ריי. אני מעוניין שתיהיה לי האפשרות להריץ GTA V \ WATCH DOGS \ THE CREW כשיצאו ומשחקים דומים בהגדרות סבירות (לא מקסימום אבל גם לא מינימום). הרזולוציה הטבעית של המסך שמחובר למחשב היא 1680 1050…
-
- 2 תגובות
- 762 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, חברה שלי מחפשת מחשב נייד לצורך לימודים נטו ( מצגות בעיקר ). * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14". לגבי המאט או מבריק לא החלטתי, כי ממה שקראתי לדרישות שלה ( לימודים באוניברסיטה בעיקר ) מסך מאט יהיה טוב יותר. * משקל רצוי? 2 ק"ג +- * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משהו שהוא לא סטנדרטי.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? פיצ'ר נחמד, לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB רגיל. * כונן אופטי? אופציה נחמדה, שוב לא חובה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אבל העיקר 3 שנות אחריות. כרגע ההתלבטויות שלנו הם: "14 Asus X450CA X451CA-VX013H http://www.ivory.co.il/catalog.…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המטרה לקנות לאמא שלי מחשבה הראשון. שאלתי קצת מוזרה והיא מורכבת משתי נושאים: 1. האם מסוכן להכנס לקשר עם אחריות של חברת DELL? האם כל מחשבי DELL נחשבים ללא אמינים? 2. שמתי עיין על הדגם V13 במידה שהתשובה ל1 היא לא, אז האם יש המלצה אחרת על פי הדרישות. -------------------------------------------------------------- 1. לדוד שלי יש מחשב מסוג DELL והוא צלא כרימון בחוויות נוראות בתקלות תכניות ויחס רע משירות הלקוחות שלהם במספר מקרים ובמספר מישורים. רציתי לדעת אם זה עקב דגם לא מוצלח שבחר או אולי סתם מקרה פרטי. אשמח לשמוע מהמבינים בדבר. אולי עדיף להמנע במגע עם חברה זאת. אני אישית מעוד מעוד מבסוט מהיחס של חברת HP העיסקי במחשב שלי. 2. במידה וDELL V130איננו מוצלח אשמח לשמוע על דגם אחר …
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
-
-
למשחקים ועריכת וידיאו.. מעבד דגם: intel Core 2 Quad Q6600 2.66GHz לוח אם יצרן +דגם : GIGABYTE P43S3L ציפסט: P43 זכרון יצרן + דגם: GEIL 2048MBX2 (4GB) CL5 דיסק קשיח יצרן + דגם: Western Digital WD640AAKS מהירות +נפח: 640GB SATAII 7200RPM 16MB Buffer כרטיס מסך יצרן + דגם: GeCube HD4850 512MB זכרון: 512MB כונן אופטי יצרן + דגם: SAMSUNG X22 SATA מארז יצרן + דגם: Cooler Master Elite 334 ספק כח יצרן + דגם: PCP&COOLING Silncer 470W מחיר: 3200 קניתי בFOXPC
-
- 2 תגובות
- 500 צפיות
-
-
היי אנשים! אני רוצה לקראת בלאק פריידי לשדרג מחשב. אני עוסק מורשה אז מזדכה על המע"מ, לחלופין אין לי בעיה להזמין מחו"ל אם יהיה משתלם. כמו כן אני מכיר עובד אינטל שיכול להביא לי מעבד i9-10940X ב-1335 שח בלבד ( כמעט שליש מחיר), זה מאוד קורץ לי כי ממש משתלם, אבל אני מתבאס להיות תקוע בסוקט 2066 ו-X299 מבחינת יכולת שדרוג (ו-PCIE3) - את מעבדי S1200 הוא לא יכול להביא כרגע. עכשיו לבטים, אני יודע שפוטושופ בעיקר מנצל ליבה בודדת ועדיף כמה שיותר מהירה. כרגע רוב העבודה שלי מתרכזת בדפוס בפוטושופ אבל עד שהגיעה הקורונה התעסקתי עם פרימייר באופן קבוע ואני מתכוון לחזור לזה שהחיים יחזרו למסלולם ובתקווה להתעסק בעיקר בזה. אני מניח גם שיותר ליבות יהיה יותר ויותר …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
AMD Athlon xp 2000 SUMA Geforce 4 TI 4200 64mb TRANSCEND 512 ddr 333Mhz MAXTOR 40 GB 7200 RPM GIGABYTE 7VRXP REV 2.0 איך הוא למשחקים???????
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לא מצליח להתקין עליו XP. המחשב בא עם ויסטה ואני לא רוצה את המערכת הזאת. כאשר אני מאתחל מהדיסק התקנה של XP הוא כותב לי שהדיסק הקשיח לא נמצא. מישהו יודע למה ?
-
- 2 תגובות
- 714 צפיות
-