עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום אנשים, באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה מדעי המחשב ומתוקף כך אני זקוק לרכוש מחשב נייד. אני מחפש מחשב שיהיה בגודל סביר [13-14 אינצ' זה סביר או שזה לא נוח למחשב באוניברסיטה? או שאפשר ללכת על משהו כמו 15-17?], בעל משקל הגיוני וזמן סוללה שמאפשר להעביר יום לימודים תוך חיבור לWIFI. המחשב אומנם למטרת לימודים אבל אני לא שולל שהוא ייועד גם למדיה - סרטים ומשחקים. ואני מעוניין שהוא יריץ אותם בצורה טובה. ברמת העיקרון המחשב ישמש גם לעריכה גראפית [אם כי לא ברמה היסטרית, שימוש בPHOTOSHOP CS5 ומעט 3DMAX] תקציב למחשב: 4000-4500 ש"ח. כבר הרבה שנים שלא התעסקתי עם מפרטי מחשבים ובאופן כללי מעולם לא התעניינתי בעולם המחשבים הניידים, כך שאין לי שום קנה מידה לגבי מחירים של מחשבים נ…

• 2 תגובות
    • 838 צפיות
  2. Started by bigbosf,

שלום חברים. מחפש מחשב לאח שלי , שכל מה שמעניין אותו זה שפורטנייט יעבוד טוב. כמובן שאני ארצה שהמחשב הזה יהיה רלוונטי גם לאחר שנה . איזה מעבד צריך I7 או שמספיק I5 ? זכרונות - 8 גיגה מספיק? הארד דיסק SSD טרה ? כרטיס מסך לא ממש מתמצא . אודה לכל הכוונה . תקציב באזור 3500 פלוס מינוס.

• 2 תגובות
    • 818 צפיות
  3. מעבד: AMD PHENOM X4 QUAD CORE 9950 (2.6GHz) BLACK EDITION : HD995ZFAGHBOX - BOX ¤924 לוח אם: ASUS M3A ¤349 כרטיס מסך: TWINTECH PCI-EX 2.0 GeForce 9800GT XT (OC EDITION) 512MB GDDR3 - RETAIL ¤686 דיסק קשיח: SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ¤252 צורב DVD: LG DVDRW GH-22LS30 X22 - LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ¤162 זיכרון: KINGSTON 4096MB (2048MB X2) DDR2 800MHZ CL5 ¤373 מארז: JSP-TECH K-110A + EZCOOL 400W PSU ¤220 קרור למעבד: SCYTHE SAMURAI Z REV.2 - 2 HEAT PIPES CPU COOLER ¤135 שירותי מעבדה: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75 מחיר סופי: ¤3176 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il האם ישנה אפשרות טובה יותר? אני רוצה גם מרובע ליבות, כיוון שהמשחקים התחילו…

• 2 תגובות
    • 647 צפיות
  4. Started by aribrukman007,

אני מחפש מחשב, שיוכל להריץ תוכנות דיי כבדות, ומשחקים קלים (GTA ודברים כאלה, לא יותר מזה) לאחר הרבה עיונים בפורום, והרבה התלבטויות, הגעתי למפרט הבא... רציתי לדעת את דעתכם ואם יש מקום לשיפור, אז אתם מוזמנים לעשות זאת תודה רבה לכל המגיבים! (המפרט הורכב בIQPC ) מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤403 לוח אם: GIGABYTE GA-P31-S3G ¤317 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX 2.0 GeForce 9500GT SUPER 512MB DDR2 - RETAIL ¤312 דיסק קשיח: SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ ¤252 צורב DVD: LG DVDRW GH-22NS30 X22 - BLACK - SATA ¤126 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHZ CL5 ¤194 מארז: NZXT ALPHA w/o PSU ¤259 ספק כוח: SEASONIC 400W : SS-400ET- OEM ¤284 שירותי …

5. Started by dwking3,

המפרט אמור להיות מיועד לגיימינג בינוני כבד לשנים הקרובות: [table][tr][td] מעבד:[/t] AMD Phenom 2 965 3.4Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Box כמות: 1 מחיר: ₪641 [table][tr][td] קירור למעבד:[/t] בקניית מעבד בלבד- Cooler For AMD Original כמות: 1 מחיר: ₪14 [table][tr][td] לוח אם:[/t] Gigabyte GA-MA74GM-S2 כמות: 1 מחיר: ₪202 [table][tr][td] מארז:[/t] Case Thermaltake SIDE PANEL WITH 23CM FAN BLACK (For Soprano, Armor JR, Tsunami) כמות: 1 מחיר: ₪78 [table][tr][td] קירור למארז:[/t] Cooler for Case 80 mm CC80 כמות: 1 מחיר: ₪10 [table][tr][td] ספק כוח:[/t] Thermaltake 550W TR2 RX 140mm Dual 12V Rails כמות: 1 מחיר: ₪317 [table][tr][td] זיכרון:[/t] Corair 2Gb DDR2-800 VA…

• 2 תגובות
    • 598 צפיות
  6. לקרובים שלי יש מחשב עם המפרט הבא: מעבד A6-3500 לוח MINI ITX של GIGABYTE זיכרון 4GB כ.מסך המובנה קשיח 1TB WD GREEN מארז MINI ITX עם ספק ג'נרי. המחשב הזה אמור לשמש ילד בן 10 למשחקים, הוא רוצה לשחק BF האחרון ושאר FPSים כבדים למדי. רזולוציה 768*1366. מן הסתם כרטיס המסך פה מהווה מגבלה רצינית. מעבר לזה, המארז הקטנטן הזה לא מסוגל להכיל כרטיסים מעבר לגודל של SINGLE SLOT, והספק הג'נרי הזה סביר שלא יחזיק שום דבר מעל לGT610. ככה שאם הולכים פה על שדרוג ברור שצריך מארז, ספק וכ.מסך. השאלה המרכזית היא, המעבד. מדובר במעבד עם 3 ליבות בתדר של 2.1GHZ. ואני חושש שזה יפריע גם לכרטיסים ברמת הR7 250. או אפילו R7 260X אני לא מצליח למצוא בנצ'ים הולמים של המעבד הזה כדי להבין את רמת הביצועים שלו בג…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by XD-DRAGON,

ממצב אנשים? מבקש מפרט למחשב ביתי בשביל חבר. תקציב : 2000 ש"ח (עד 2500 ש"ח). אמור לכלול - מסך LCD (אם באותו מחיר, יש WIDE טוב, אז עדיף WIDE...אבל תרשמו גם את הLCD ליתר בטחון בנוסף) , עכבר ומקלדת אלחוטיים ותמיכה בWIFI. עדיפות להארדיסק של 250 ג'יגה...אם ההבדל בינו לבין יותר זה עד 50-70 ש"ח אז לשדרג . חובה - 2 ג'יגה זכרון (קינגסטון). מחשב חדש. לא משהו מפוצץ...אופיס, עבודה ושיוכל לראות תמונות שהוא מצלם ומעביר מהמצלמה (לא מדובר בעריכה גרפית). אם אפשר להביא קישור לאתר שממנו הרכבתם, תודה. תודה אנשים, מת עליכם .

• 2 תגובות
    • 537 צפיות
  8. שלום לכולם אשמח אם תעזרו לי להעריך את המפרט הבא : לוח אם של אסוס מעבד אינטל פנטיום 4-1.6GHz זיכרון חצי ג'יגה דיסק קשיח 40 ג'יגה כרטיס מסך nvidia GeForce 2 64 m.b עם כרטיס רשת ויש לו 8 יציאות USB תודה מראש לכולם :-)

• 2 תגובות
    • 919 צפיות
  9. אז המפרט הוא ככה: athalon 3000+ 64bit ga-k8nf-9 croosair 512x2 x800xl enermax 300WATT וזהו... אם יש עוד שאלות אתם מוזמנים לשאול צירפתי גם פלט CPUZ שלי. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 703 צפיות
  10. שלום חבריקו'ס, באתי בשביל לקבל טיפה עזרה עם הרכבת מפרט למחשבו של אחי הגדול (אח דגנרט - I'm stuck).. אני יודע להרכיב מפרטים, ואני מבין עניין בעסק, אך בכ"ז רציתי לקבל קצת עצות לפני שאני "קופץ למים הקרים".. =] ובכל-זאת, יש כמה דרישות (בקשות) בסיסיות: עדיף שיהיה AMD בסוקט 939 עם Dual-Channel DDR לא צריך מסך/מקלדת/עכבר עדיף הארדיסק של מקסטור (SATA) רוצה צורב, אך לא צורב DVD (כונן רגיל דווקא כן DVD) כרטיס מסך (ולוח אם, אם יש) ב-PCI-E X16 (לא SLI<!>) לא צריך מערכת הפעלה/ אממ אני מניח שזהו... תודה רבה מראש לכל הפונה והעוזר! D:

• 2 תגובות
    • 660 צפיות
  11. Started by yogev_23,

רבותי מתכוון לקנות מחשב נייד, שבבית יחובר לתחנת עגינה (docking station) שתיהיה מחוברת לחשמל, כך שהוא יישאר דולק 24 שעות ביממה (לפחות כאשר הוא בבית, אני לא מדבר על סיטואציה שאני בחוץ ונגמרת הסוללה - מן הסתם). א. האם במצב שהמחשב בבית מחובר לתחנת עגינה ומחובר לחשמל - זה עדיין מכלה מחיי הסוללה? או שכשאשר המחשב בחשמל הסוללה לא מנוצלת אפילו במאומה (שזה טוב, בהתחשב בכך שאורך חיי סוללות הוא לא יותר משנה-שנתיים אם הבנתי נכון. תקנוני בבקשה אם אני טועה). ב. יש טעם לקנות אל-פסק למחשב נייד? נכון שהוא מחובר לסוללה, אבל הבנתי שבנפילות מתח זה לא תמיד מציל. אז לקנות מייצב מתח זה לא בעיה, השאלה אם שווה גם להשקיע באל פסק. כי אם יש הפסקת חשמל כאשר אני לא בבית, ונגיד קרה המצב ה"טוב" שהמחשב לא…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by tando,

שלום לכולם, אתחיל בכך שהמחשב הנייד הזה מיועד ב99% לצורכי לימודים מחוץ לבית. בבית יש לי מחשב נייח, ואני מניח שיהיה לי נוח יותר להשתמש בו כשאחזור מהלימודים. * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, עריכה גרפית קלה (פוטושופ וכו'), משחקי רשת קלים, סרטים (בעדיפות נמוכה). * גודל המסך? מעדיף 14. לא יצא לי להתרשם ממסך מט במציאות, להמלצתכם. * רזולוציית המסך? סטנדרטית, לא זקוק לFHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אם קיימת בשוק מקלדת "בולטת", כמה שיותר דומה למקלדת של מחשב נייח - אשמח. * משקל רצוי? כמה שפחות, לא יותר מ2.5 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, חשוב לי שיספיק ליום לימודים של בערך 10 שעות. להמלצתכם - כל מי שהיה סטודנט…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. שלום לכולם, אני עוזר לחבר שרוצה לקנות מחשב חדש. עיקר השימוש יהיה פוטושופ ואילוסטרייטר, עם קצת סולידוורקס. בניתי לו מפרט, אבל רציתי את עצותיכם כי יש כמה אלמנטים שאני לא בטוח לגביהם. הנה המפרט: מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪934 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 ₪564 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950206 כונן קשיח Seagate ST31000520AS Barracuda LP 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪391 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST31000520AS זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws ₪640 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10666CL9D-4GBRL כרטיס גרפי Gigabyte nVIDIA GeForce 9500G…

• 2 תגובות
    • 988 צפיות
  14. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד לעבודות תכנות והרצת בדיקות QA + הרצה של משחקים ומדיה בצורה סבירה פלוס, התקציב הוא 4500 ש"ח עם אפשרות חריגה של עד 500 ש"ח. תודה מראש לכל העוזרים. * מטרות המחשב? לימודים ומשחקים. * גודל המסך? 15.6, האם חשוב מסך מבריק או מאט? מבריק * רזולוציית המסך? רצוי 1980x1020, כמה שיותר גבוה יותר טוב בהתאם לתקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB + SSD 128-256MB * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  15. היי לצערי יש לי רק את התמונה של המפרט לכרטיס מסך צריך להוסיף עוד 1600 שקלים ולמחשב 2500, נראה לי מחיר מטורף למעבד I5

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. . מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בגדול מיועד למשחקים קלים כגון league of legends ו-trine 2, רוצה שאפשר יהיה להריץ diablo 3 ו-path of exile (לא משחקים כבדים)אם אפשר להריץ משחקים כבדים על הגדרות נמוכות, בונוס. מסך 22 1600X900 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש…

• 2 תגובות
    • 545 צפיות
  17. Started by ReDragon710,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 - 300 (עדיף שלא). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש יומיומי כגון אינטרנט, סרטים, מוזיקה, משחקי קלפים וכד'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין לי כרגע את הדגם. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך…

• 2 תגובות
    • 671 צפיות
  18. זה ללא מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים אני מחפש מחשב שמתאים רק למשחקים... תודה משחקים :BATTLEFIELD ,FEAR,UT2007

• 2 תגובות
    • 520 צפיות
  19. Started by lior1111,

אז ככה שמעתי על הפורום הזה שהוא קטלני בכל הקטע הזה של בקשות מפרטים אז בואו נראה מה אתם שווים לאחרונה קיבלתי בוא נגיד " יד פתוחה " בקניית מחשב עקב אירוע מסויים. יש לי בעיה אחת , אין לי מושג איפה הגבול! אני רוצה מחשב אש , הכול על אולטרה לפחות כמה שנים טובות וגם שיוכל לצלם לי סרטונים תוך כדי , רציתי לתת ניסיון לערוץ יוטיוב של כל מיני דברים. בוא נגיד שהתקציב הוא.. 8 אלף ככה יש אפשרות לחרוג אבל לדעתי זה בערך הגבול. עוד משהו , אני רוצה גם המלצה למסך כי ראיתי שיש הרבה אפשרויות במיוחד עם כניסת טכנולוגיית ה 4K חזק לשוק אז גם בזה אני צריך עזרה . המליצו לי על כרטיס GTX 980TI , ראיתי את המחיר והייתי קצת המום כי לא קניתי כרטיס כזה בחיים אבל אם אפשר לבנות איתו משהו בגדר הת…

• 2 תגובות
    • 2.7k צפיות
  20. Started by waizman,

מה דעתכם על המפרט הנ"ל? האם הוא הטוב ביותר עד 4000-4500? תודה

• 2 תגובות
    • 967 צפיות
  21. Started by ofir667,

אני צריך מחשב יחסית חזק למשחקים בתקציב של 3000 ש"ח ללא מסך, רמקולים, מקלדת וכו'

• 2 תגובות
    • 528 צפיות
  22. Started by mit,

שלום, אני הולך לרכוש מחשב בזמן הקרוב, המחשב ישמש לקצת גיימינג, עריכת וידאו לעיתים נדירות ובעיקר לאיסוף אבק. הייתי רוצה להיות מרוצה ממנו איזה 3-4 שנים, אם אפשר. אין לי באמת תקציב יעד, הייתי רוצה להשאר באזור ה3000, אבל כל חריגה שתצדיק את עצמה תתקבל(אולי). כנראה באיזהשהו שלב אני אשחק קצת עם OC של כ.מסך, ואולי אפילו מעבד(זה דופק אחראיות?). כרגע אני שוקל את המפרט הבא: AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 BOX , יחידות 1 ₪718 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=927 מאוור Scythe Shuriken Rev B, יחידות 1 ₪141 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=248 Gigabyte MA785GMT-UD2H AMD785G CHIPSET, יחידות 1 ₪404 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1158 Elix…

• 2 תגובות
    • 593 צפיות
  23. Started by tsabar,

אז ככה, אני צריך מפרט למחשב משרדי לא למשחקים וכאלה רק אינטרנט וofficE. רק חשוב שהוא לא יהיה ממש מיושן שיהיה מהיר יחסית לצרכים בסיסיים שיכלול מסך . ועדיף שלא מאיבורי. תודה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 558 צפיות
  24. Started by tripto,

שלום, אני מעוניין במחשב שישמש בעיקר להרצת סרטים (מכונן מקומי ומהאינטרנט) אבל שגם יוכל לשמש אותי לגלישה באינטרנט ושימושי אופיס למיניהם. אשמח אם המחשב גם יוכל להריץ משחקים קלים יחסית (אני לא קרוב אפילו להיות גיימר) החדר שלי נמצא בעליית גג- כלומר ממש חם שם בימי הקיץ, צריך משהו עם מערכת קירור טובה. מחשב נייח האמת לא ממש איכפת לי מהמארז הוא יכול להיות פשוט יחסית. אין צורך באביזרים נוספים (רמקולים ומסך וכל זה..) אשמח להמלצות (גם אם זה אומר מחשבים מוכנים מחניות שאתם מכירים) - אני גר באזור ב"ש אם מישהו מכיר חנות מקומית טובה. תודה מראש לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 805 צפיות
  25. שלום! אני צריך המלצה למחשב נייד לצרכי תכנות. צריך להיות מספיק חזק להריץ VStudio7 וכלי פיתוח ל- Java בקלות יחסית (כלומר, שיהיה 2GB זכרון). גם המשקל חשוב לי, אבל פחות. ראיתי שני מוצרים (בשניהם צריך להרחיב זיכרון): http://www.yardenpc.co.il/Product.asp?productid=3243&catcode=510 http://www.yardenpc.co.il/Product.asp?productid=3410&catcode=200 אני צריך המלצות אלו מבין השניים טוב יותר, מבחינת אמינות, התחממות, רעש , תדירות תקלות וכו'. כמו כן, המצלות נוספות יתקבלו בברכה. תודה!

• 2 תגובות
    • 826 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.