ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,443 דיונים בפורום זה
-
שלום אנשים. סוף סוף החלטתי שהגיע הזמן להחליף את המחשב המתפרק שלי במחשב חדש... עד היום, מאז שנות ה-80, כבר חיסלתי הרבה מחשבים והגיע הזמן לעוד אחד. לצערי, למרות הידע הרב שלי בתחום התוכנה והתקשורת אין לי יותר מידי ידע בתחום החומרתי ולכן אני פונה אליכם בתקווה שתוכלו לעזור לי קצת. אז מה אני בעצם רוצה? בואו נתחיל בשאלות קודם כל: האם זהו הזמן המתאים לקניית מחשב? למי שלא מבין מה זה "הזמן המתאים" ויגיד שאין כזה דבר, אז אני מתכוון שלא יווצר מצב שאני קונה מחשב ותוך 3 חודשים כדאי כבר לשדרג אותו. כמו כן, אודה לכם אם תציינו לכמה זמן אתם חושבים שהמפרט הנ"ל "יחזיק" בתור מפרט חדש יחסית. וכן, אני מדבר על זה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3099766,00.html המחשב מיועד גם…
-
- 6 תגובות
- 639 צפיות
-
-
שלום! אשמח לקבל המלצתכם למחשב נייד איכותי, בעל סוללה חזקה, קל במשקל ומתאים לצרכי סטודנט + אינטרנט. גג 5 אלף. המון תודה מראש לממליצים חן.
-
- 0 תגובות
- 566 צפיות
-
-
מה ההמלצה שלכם, בלנובו יש בחירה בין ה-4220 ל-6570, אבל הוא מעט כבד יותר מצד שני, דל רוצים עוד כמעט 50$ על וובקאם מה חשוב לי: ניידות, וידאו+ מיוזיק סטרים, נוחות ??? תודה נ.ב אני יודע שמלנובו אפשר לקנות עם כרטיס אמריקן שמשוייך לכתובובת אמריקאית, האם גם בדל זה עובד ככה?
-
- 1 תגובה
- 807 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מחפש מחשב נייד, לעבודה עם תוכנות אוטוקאד ורוית. הבנתי שכדאי מעבד I5 ו4GB זכרון. חשוב שיהיה קל, בין 2 ל2.5 ק"ג. מוכן להוסיף 1000 ש"ח בשביל זה. אם כדאי להשקיע ב'עסקי' מבחינת עמידות, אני מעוניין, כמובן שתלוי במחיר שצריך להוסיף. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום על פי דברים שזכור לי שקראתי פה בפורום אם אני לא טועה, הבנתי שאין בלפטופים את החשיבות של הטעינה הראשונה של הסוללה, כמו שקונים סלולרי חדש וצריך בהתחלה להטעין אותו זמן ממושך מהרגיל.. ולכן לפני כמה זמן שקניתי לי לפטופ חדש בביטחון מלא השתמשתי בו ישר בלי דאגות, ועכשיו במקרה שקצת יותר התעניינתי בניירת שמגיעה לה יחד עם האריזה של הלפטופ, אני מגלה להפתעתי דף "מידע חשוב: לפני השימוש במחשב" ובסעיף הראשון רשום: "טען את הסוללה במשך 12 שעות לפחות לפני השימוש במחשב באמצעות סוללות" כמו שאפשר להבין ממה שאמרתי, בכלל לא עשיתי את מה שרשמו שם... פשוט ההשתמשתי במחשב, וכשראיתי שהסוללה כבר חלשה באזור 20% בערך.. אזז פשוט חיברתי למטען עד שהתמלאה ל100% וכך גם בימים אלה.. השאלה המתבקשת שלי היא כ…
-
- 14 תגובות
- 9.6k צפיות
-
-
אני מתעניין ברכישת מחשב חדש שישמש בעיקר לאינטרנט(מוסיקה,סדרות),תוכנות של java,nootpad,blue j ועוד..,גימינג ממוצע ( רד אלרט, פוטבוול מנג'ר ). תקציב: עד 5000.מחשב אמין אם אפשר,ווינדוס 10. כרגע יש לי 2 אפשרויות שמצאתי: 1.http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=932783 lenovo all io one 2.https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12353 שניהם core i7 אך אפשרי i5 בשקלול המחיר שווה(מסך,מערכת הפעלה) אשמח לעזרכתם ולעוד הצעות!
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב? עד 6אלף מקסימום לנסות ממש לא לחרוג.עדיין לא יודע מה דרך התשלום... 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? יש לי הכול(גם בלי צורב). 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? q9450 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?לא צריך שקט במיוחד... 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?רק הרכבה ושיעשו OC למעבד. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?חשוב מאוד מארז NZXT temepst 9. האם חשוב שקט? עד כמה?לא כל כך... אבל שלא יהיה רועש 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?בי…
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני חושב על קניית מחשב נייד בסביבות ה 5000 שח, מעוניין במעבד חזק ו4GB זיכרון, כרטיס מסך טוב\סביר לפחות 320 GB מקום, אין חשיבות למשקל, גודל מסך או זמן סוללה.. אני לא מבין הרבה בניידים אבל ממה שהבנתי אני מעונין במעבד T6600 או T6400 ובכרטיס כמו 9600M GT, היעוד העיקרי של הנייד יהיה עבודה בגרפיקה, בתוכנות כמו PHOTOSHOP 3DMAX וZBRUSH, אני יודע שבשביל גרפיקה עדיף כ.מסך QUADRO אבל אין לי תקציב לכ.מסך כזה, אני כרגע בצבא ומעונין ללמוד גרפיקה בזמני הפנוי שם. מישהו יכול להמליץ לי על מחשב שיתאים לי? רציתי גם לשאול מה ההבדל בין מעבדים מהסידרה T ל P? והאם צפויה יציאה של חומרה חדשה בזמן הקרוב ששווה לחכות לה או אולי בכלל שווה לקנות מחול? תודה רבה מראש לכל העוזרים.
-
- 3 תגובות
- 776 צפיות
-
-
אני יודע שזה לא בקשה רגילה כי כולם קונים מקיאספי פלונטר וכו' אבל אח שלי גר בחול ואני רוצה לקנות לו מתנה המחשבים באמזון לפי מה שראיתי באים מוכנים קומפלנט, יותר זול לקנות אותם ככה? או עדיף חלק חלק בנפרד? יש איזהו דיל טוב שמשתלם? יש שם המון דגמים וסוגים שקצת הלכתי לאיבוד, הוא לא צריך משהו מטורף, מחשב נורמאלי שיריץ את כל המשחקים החדשים, עדיף עם כונן SSD דרישות: 1. מחשב גיימינג שמריץ משחקים הכי חדשים שיש 2.עדיף חלקים של אינבדיה (נכבתי כמה פעמים עם AMD) 3 צריךתקציב: 800-900 דולר , חריגה ל1000 אם ממש שווה ומשתלם 4אין צורך במסך, מקלדת ועכבר צריך אבל ראיתי שרוב המחשבים באים עם מקלדת ועכבר בתוך הדיל עצמו לפי אמזון זה ככה: https://www.ama…
-
- 0 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מעבד - Venice 3000+, E6 (בתקווה משבוע 25, אבל עוד לא ידוע בדיוק) לוח אם - DFI NF4 ULTRA INFINITY זכרון - כבר יש סטיק אחד של 512MB של SAMSUNG (PC3200 רגיל TCCC) אליו יתחבר סטיק חדש של ADATA Vitesta DDR500 512MB השאלה פה זה אם זה יעבוד בDUAL (כמובן בתזמונים/תדרים הדפוקים של הTCCC) כרטיס מסך- X800XL, של CLUB3D (קירור של X800PRO/XT, DUAL DVI-I, חיבור מתח נוסף) HD- [80GB 8MB SATA]*2 בRAID בגלל תקציב זה לא יהיה MAXTOR או SEAGATE בעלי הNCQ קירור למעבד- Freezer 64 של Artic-cooling מארז- 6A19 המעולה, ללא ספק ספק- HEC WIN420 ATX2.0 (עם המאוורר 120ממ למטה) מה אתם אומרים? (ומה אתם אומרים לגבי הזכרונות, זה מה שמטריד אותי עכשיו....כן DUAL, לא DUAL?) זה כול הפריטים שנחוצים אם יש לכם …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב, ויש לי שתי הצעות מחיר לשני מחשבים השאלה מה מחשב יותר טוב ומה יותר משתלם. הראשון: מארז מארז תוצרת Thermaltake דגם Strike MX VI6001BNS הכולל יציאות USB קדמיות ואחוריות ספק כח Spire 550W 12cm Fan מעבד Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz לוח אם לוח Gigabyte דגם GA-EP45-UD3L צ'יפסט P45 כ.קול 7.1 כ.רשת 10/100/1000 דיסק קשיח 500GB SATA II 7200RPM 16MB Seagate זיכרון פנימי Kingston 2048MB (2GB) DDR II 800MHz כונן אופטי/קורא כרטיסי זיכרון Samsung SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X22 מאיץ גרפי בנפרד מלוח האם: Gigabyte ATI Radeon HD4650 1024MB DDR II PCIe ציוד היקפי כלול: מקלדת ועכבר אופטי Logitech + רמקולים ומיקרופון מחיר: 2870 ש"ח המפרט השני: מעבד: AMD PHE…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לרכוש מחשב נייד לצורכי לימודים. חשוב לי בעיקר שהוא יהיה אמין ולא יקרתע אחרי שנים בודדות. עדיף שהוא יהיה עם RAM טוב (שיאפשר גלישה בהרבה לשוניות במקביל). * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (לימודים) * גודל המסך? 13-14'' * משקל רצוי? פחות מ-2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, 4+ שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא, אבל עדיף 2-3 USBs * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין עדיפות * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל אחריות ל-3 שנים (עדיף לקיחה מהבית) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא Dell.…
-
- 2 תגובות
- 946 צפיות
-
-
רוצה 500GB, עדיפות למארז שקט במסגרת התקציב. אם אפשר לדחוף כרטיס מסך, רק בשביל דברים קלים... אפשרות לחריגה עד 600 ש"ח
-
- 6 תגובות
- 597 צפיות
-
-
לצוות המומחים שלום, מבקש עזרתכם בהרכבת מפרט למחשב המיועד למשחקים (חדשים ועדכניים) בתקציב מוגבל - 3,000-2,500 ש"ח. מגבלות: דיסק קשיח - לא מעל 160 ג'יג'ה. המעבד יהיה של חברת AMD. לא יבוצע OC. השקט של המחשב לא משנה לי - יכול לעשות קולות של עדר כבשים מבחינתי... המפרט לא יכלול ציוד היקפי / מסך. תודה מראש, דיד.
-
- 8 תגובות
- 697 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן ואני מעוניין לדעת אם אני יכול לשדרג אותו כדי שיתאים למשחקים ואם זה משתלם בכלל או שכבר כדאי לקנות מחשב חדש. מעבד: Intel Pentium 4 CPU 2.8 ghz זיכרון ראם: 1.5 ג'יגה כרטיס מסך: 7300GT והבנתי שהלוח אם קורא רק AGP שזאת בעיה כי זה הכרטיס מסך הכי טוב שיש שהוא AGP. אז מה אתם אומרים? אני יכול לשדרג אותו? אפשר להחליף מעבד? כרטיס מסך?
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, כרגע יש לי מחשב שרץ על מעבד CORE I5-750 2.67 וכרטיס מסך ASUS 6970 2GB. ברצוני לבצע שדרוג למחשב על מנת להפיק את מיטב הביצועים במשחקים חדשים. השאלה שלי היא מה כדאי לי לשדרג? האם מומלץ לשדרג את המעבד ל: i5-3570K או ל: i7-3770K או מצד שני כדאי לי לשדרג את הכרטיס מסך שלמרות שהוא חדש יחסית מרגיש לי קצת חלש לעתים.. תודה רבה.
-
- 25 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי שמח לקבל המלצות למפרט למחשב סלוני, הצרכים מהמחשב: * הרצת סרטים, כולל 1080p. * חיבור לרסיבר (תמיכה לפחות ב-5.1 ערוצים). * אופציה לשמש כשרת קבצים בין המחשבים והמכשירים הניידים בבית (גיבוי/סנכרון באמצעות WIFI ו-BT). * צריכת חשמל נמוכה ביותר. * שקט! הכוונה היא להתקין גרסת לינוקס + boxee. תודה על העזרה,
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לרכוש מחשב למשחקים בתקציב 6K למשחקים ומולטימדיה להלן המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤913 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם ASUS P5Q3 Deluxe/WiFi-AP ¤1038 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31210 כונן קשיח Westren Digital WD1001FALS 3.5" 1000GB SATA2 32MB ¤502 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1201 זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 8-8-8-21 Trident ¤476 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-12800CL8D-4GBTD כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce GTX 285 1024MB DDR3 PCIe ¤1816 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9GV001 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ¤129 כמות…
-
- 3 תגובות
- 613 צפיות
-
-
שלום לכולם, זהו הפוסט הראשון שלי באתר וקודם כל אני רוצה לומר שהאתר הזה בכלל והפורום הזה בפרט מצויינים! דבר שני, אני צריך עזרה במפרט מחשב בתקציב של 8300 - 8700 שח אני רוצה לבנות מחשב חדש לחלוטין כלומר שתקציב זה יכלול בתוכו: 1) מעבד 9) מארז 2) לוח אם 10) מסך 3) זיכרון 11) עכבר 4) דיסק קשיח 12) מקלדת 5) כרטיס מסך 13) רמקולים 6) צורב DVD 14) ספק כח 7) כ. רשת (אופציונלי) 15) כ. טלויזיה (אופציונלי) 8) כ. קול 16) אל פסק 17) מדפסת + סורק (אולי משולב?) מספר הערות: א) אני רוצה את המחשב בשביל משחקים, אני לא גיימר קיצוני אלא גיימר בינוני כך שכ. מסך מה MID RANGE יספק אותי בהחלט, מה גם שאני רוצה לעסוק בעריכת תמונות (פוטושופ וכדומה) כמו כן כמובן שאם …
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חברים, ברצוני לקנות מחשב המיועד להתחבר לטלוויזיה בסלון אשר יהווה תחליף ל-PlayStation/Xbox המערכת הפעלה שתרוץ על המחשב תיהיה SteamOS אשמח למארז קומפקטי ויפה מאחר והוא הולך להיות חלק מהנוי של הסלון תקציב של עד 3K תודה
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אוקי, האם המפרט הנ"ל הוא האופטימלי במחיר הנ"ל ? מעבד: Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn OEM כמות: 1 - מחיר: ₪1311 קירור למעבד: Sunbeam Tuniq Tower 120mm כמות: 1 - מחיר: ₪240 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3 כמות: 1 - מחיר: ₪567 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ₪415 קירור למארז: Coolermaster Blue Led Silent Fan 120mm X2 כמות: 1 - מחיר: ₪70 קירור למארז: Arctic Cooling AF12025L 120mm כמות: 1 - מחיר: ₪29 ספק כוח: Corsair 550VX 41A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ₪459 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 כמות: 1 - מחיר: ₪481 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 500Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ₪369 כרטיס מסך: Sapphire Radeon 4870 512MB …
-
- 7 תגובות
- 884 צפיות
-
-
היי, המחשב הביתי של המשפחה זקן (בן 9) והגיע הזמן להחליף אותו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חובה לנצל הכל, אם מיותר אז לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - התחברות למחשב של המשרד מרחוק, עבודה עם WORD וגלישה באינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). חיבור מרחוק למחשב המשרדי בעבודה בעיקר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית …
-
- 14 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
Hello everybody, I need a new laptop and I hope you can offer some advice. The main requirement is that Im running mathematical applications that need lots of CPU+RAM power, but not too much demanding on graphics, although good graphics capabilities would be nice. This is the main thing. I also need the laptop to be portable, but I dont want a small screen so I want a screen of 12-14 inches, but lightweight. This is important I need the laptop to have a good battery time at least 4 hours while working hard. I want the keyboard to be good and a good touchpad. I dont care about design/looks, and I can afford an expensive laptop, although it would be nice to save a l…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש חוות דעת אחרונה לפני קנייה על המפרט הבא: מעבד: AMD RYZEN 5 1500X BOX לוח אם: Asus PRIME B350-PLUS מארז: Antec VSP-5000 ספק כוח: Corsair PSU 550W TX550M 80+ Gold Modular זיכרון: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance LPX Red CMK16GX4M2B3000C15R כרטיס מסך: Gigabyte GeForce GTX 1060 VR Ready GV-N1060WF2OC-3GD קשיח למחשב שולחני: Seagate HDD 2.0TB 64MB SATA3 Barracuda קשיח למחשב שולחני: SanDisk SSD Plus 240GB SATA3 MLC 2.5" 4200~ ש"…
-
- 2 תגובות
- 758 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד לשימוש כללי ואין לי כוונה להשתמש בו לגיימניג למעט משחק יחיד שאני משחק בו וזה football manager מי שלא מכיר זה משחק שלדעתי מצריך יותר כוח עיבוד מאשר כוח גרפי ( אולי אני טועה) תקציב 2000-2500 ואם הדרישות שלו לא מצריכות מחשב בטווח מחירים הזה אז אשמח לקנות בפחות :-) 1) דגש על חיי סוללה ארוכים 2) בבית אני אחבר אותו למסך מחשב נחמד שכבר יש לי ולטלוויזיה אז דרוש חיבור hd ושיעביר רזולוציה גבוהה 3)אני פחות מסתדר עם הפד ששולט על הסמן במחשב אז אפשר גם להמליץ על עכבר אלחוטי אני אשמח 4) אשמח גם לזיכרון ssd אם נכנס בתקציב תודה רבה לכולם, אדיר
-
- 0 תגובות
- 826 צפיות
-