ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,470 דיונים בפורום זה
-
חשיבות: כרטיס מסך NVIDIA 630M ומעלה. מעבד I7 IVY BRIDGE מרובע ליבות עם לפחות 2 גיגה הרץ. עדיפות: 12 גיגה זיכרון (אם לא נכנס בתקציב אז 8 גיגה). חלונות 7 (אם אין, אז 8). הארד דיסק היברידי של 500 על 32 גיגה. גודל מסך 15" ומטה. --- אשמח לשמוע דעות לגבי אילו דגמים מכמה חברות מומלצות לניידים כאלו.
-
- 2 תגובות
- 723 צפיות
-
-
http://www.2send.us/uploads/181731a458.jpg 5700 ש"ח מ"צ'יפ מחשבים"
-
- 10 תגובות
- 723 צפיות
-
-
קיבלתי מאיזה מחסן עתיקות מחשב ישן של טושיבה, סטלייט 1405 S151, מפרט לא משהו אבל מעניין אותי להפעיל אותו. המחשב נדלק בעבר, שכב איזה חצי שנה באחסון, ועכשיו כשהוא נדלק הוא אומר שיש לו שגיאת CMOS וללחוץ F1. לחיצה על F1 לא עושה כלום, אבל כשעושים CTRL ALT DEL המחשב כן מגיב וחוזר על השגיאה הזאת. הצלחתי לפרק את המחשב ולהגיע לסוללה, הוצאתי והכנסתי אותה כמה פעמים וניסיתי להדליק את המחשב עם ובלי הסוללה, ללא הועיל. השגיאה עדיין נשארת. הצעות נוספות?
-
- 2 תגובות
- 723 צפיות
-
-
שלום לכולם. המפרט נועד בעיקר לעבודה משרדית (גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים). מדי פעם אני אשחק במשחק או שניים, לכן אני אצטרך את הכרטיס מסך. לא זקוק לציוד היקפי. לא מתוכנן OC מלבד מה ש-TMS יעשו איתו. מעבדים Intel® Pentium® Dual-Core E5200 2.5GHZ BOX LGA775 E5200 ¤ 359.00 1 ¤ 359.00 לוחות אם GIGABYTE GA-G31M-ES2L GA-G31M-ES2L ¤ 296.00 1 ¤ 296.00 מארזים RAIDMAX APEX NO PSU APEX ¤ 171.00 1 ¤ 171.00 ספקי כח FSP 350W FSP350-60HCN 120mm FAN 3xSATA A.PFC 78-80% Efficiency PSU 350-60HCN ¤ 143.00 1 ¤ 143.00 זיכרונות A-DATA 4GB (2x2GB) DDR2-800 CL4 Vitesta Extreme D24G8004AD ¤ 299.00 1 ¤ 299.00 כוננים קשיחים Western Digital WD32…
-
- 2 תגובות
- 723 צפיות
-
-
המחשב משמש למשחקים כבדים ולעבודות גרפיות יש לי שתי אפשרויות, או לקחת מפרט שהוא מחנות ידועה [TMS] אבל הוא יותר חלש או לקחת מפרט מחנות קצת פחות מוכרת [FOXPC] אבל המחשב חזק יותר. FOXPC: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.66GHz Q9450 TRAY ¤1499 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1238 ASUS P5ND 750I SLI ¤830 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1113 G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ 2GX2 CL5 ¤419 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=965 Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive ¤380 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=704 צורב LG DVD-RW X18 H62N SATA BLACK ¤159 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=694 NZXT Tempest "AirFlow…
-
- 2 תגובות
- 723 צפיות
-
-
יש לי כיום את המחשב הבא XP1600-266 512 DDR 2100 9500 PRO אני משחק במחשב מידי פעם אבל לא גיימר כבד. אבל בכל זאת משחק לפעמים בתקופות. דום 3 רץ בסדר אבל נתקע לו מידי פעם. יש לי אפשרות כזאת לקנות רק מעבד חדש 266 - XP2600 מארצות הברית באיזה 70 דולר השאלה אני ארגיש הבדל מהותי? עוד שאלה האם זה מסובך להוציא מעבד לבד ולשים את החדש במקומו? תודה
-
- 2 תגובות
- 723 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 6250 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות לחרוג. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? מסומן ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? אני צריך המלצה למסך. * באיזה סוג משחקים תשחקו? COD:MW 2, BF:BC 2, GTA IV, CRYSIS. * באילו הגדרות תשחקו? גבוהות ככל האפשר. 3. האם יש צורך בציוד היקפי? מסך בגודל 23" - 24" בעל רזולוציה 1920X1080. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=הש…
-
- 3 תגובות
- 723 צפיות
-
-
אז מה אתם אומרים? אני מבין מאוד בחומרה של נייכים אבל ניידים זה לא הקטע שלי ככה שאני פתוח להצעות. תודה רבה!!
-
- 2 תגובות
- 723 צפיות
-
-
שלום, לאחר התלבטות רבה החלטתי לרכוש מחשב DELL מסדרת Vostro יש לי שאלה לגבי 2 הדגמים הנ"ל: 3450: http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-3450-a2410m.htm 3550: http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-3550-a2520m.htm אני כן הולך להתנייד עם המחשב הרבה ולכן יש לי העדפה ל-3450 בגלל גודל מסך קטן יותר ומשקל קל יותר. -השאלה שלי היא לגבי המעבד, ברור לי שהמעבד של ה-3550 חזק יותר, השאלה עד כמה זה משמעותי? -ב3550 יש את הסידרה החדשה Sandy Bridge, האם ב3450 זה מסידרה ישנה יותר ועד כמה ה sandy bridge משמעותי והם הוא שווה את ההשקעה? המחשב ישמש לעיצוב גרפי דו מימדי, photoshop, illustrator, Indesign ולרוב כל התוכנות רצות במקביל עם קב…
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
-
-
איזה מפרט עדיף ב3000 ש"ח מבוסס אינטל 775 או מבוסס AMD 64 בעיקרון המחשב הוא בעיקר לאינטרנט וקצת למשחקים כמו פיפ"א וneed4speed וכאלו... אם יש לכם הצעות למפרט טוב במחיר הזה{אני יודע שזה מעט אבל מה לעשות זה מה יש} אז אני אשמח לשמוע תודה
-
- 5 תגובות
- 723 צפיות
-
-
שלום, קודם כל אני לא בטוח אם זה הפורום המתאים ככה שאם לא אז בבקשה להעביר לפורום המתאים אני צריך מפרט לשרת כאשר התקציב שלי הוא 4000 ש"ח ואני שם דגש מיוחד על המעבד וזכרון של כ320GB. חשוב לי שהשרת יהיה יציב ואמין ושלא יצטרך תיקון כל כמה חודשים. תודה מראש כפיר
-
- 7 תגובות
- 723 צפיות
-
-
אני צריך המלצה לנייד עסקי בטווח מחירים של 700-800 דולר בחוץ לארץ. הוא ישמש בעיקר לאינטרנט וכתיבת מסמכים אבל גם לעריכת תמונות [פוטושופ] ותוכנות גרפיקה אחרות לכן שגם לא יהיה חלש מידי. המסך - עדיף 15 אינץ' אבל אם יש משהו יוצא דופן שהוא 14 אינץ' אז גם יתקבל - אבל עדיף 15. זמן סוללה ומשקל - עדין שיהיו מעל הסבירים למרות שזה לא ממש משנה לי. מערכת הפעלה - לא חשוב. זיכרון, ארד-דיסק וכל השאר לא רלוונטיים. הרי כבר הניידים של היום כבר מגיעים עם נפחים מספקים. לא?! מצלמה מובנית זה מאוד חשוב - אם יש עדיין ניידים שמגיעים בלי. האמינות של המחשב מאוד מאוד חשובה! חשוב לי ממש שהוא יחזיק כמה שנים טובות ובהרבה טיסות ונסיעות ארוכות. אני יודע שזה לא תמיד משנה אבל למראה גם יש חלק פה... אני…
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
-
-
שלום. אני צריך מפרט בסיסי ביותר לגלישה ברשת, סוליטר, אולי כשהנכדים יבואו הם ירצו לשחק קצת, אני מניח שהבנתם את הקטע אפשר גם לחרוג מהתקציב (בואו נגיד 200-300 שקל) אבל אני לא ממש חושב שזה הכרחי. כמובן שלא הולך להתבצע OC, וגם אין צורך בציוד היקפי. אפשר לקחת כונן קשיח בסיסי במיוחד, ולהשקיע יותר במארז שקט לדוגמא (לא בקירור, אלא מארז טוב ועבה, כמו ה compucase למשל) את כל השאר אני אשאיר לכם, מה שאתם מוצאים לנכון. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 723 צפיות
-
-
התקציב : 2500-3000 ש"ח, איזור ה700$ המחשב יירכש ב-EBAY, אז אני חייב מחברה שנותנת אחריות בינלאומית. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה כללית - הרבה אינטרנט, סרטים (כולל חיבור לTV), מוזיקה (כולל חיבור לרמקולים), נחמד אם המחשב יוכל להריץ משחקים קלים כמו FIFA וכדו'. * גודל המסך? 14, לא יותר.* משקל רצוי? איזור ה-2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שאפשר בהתאם לתקציב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) כן HDMI* בלוטות? אין צורך* גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 (7200 RPM)* צורב DVD? כן* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? שוב, חברה מוכרת עם אחריות…
-
- 4 תגובות
- 723 צפיות
-
-
אם קיים מחשב כזה הוא חייב להיות הכי טוב שיש יהיה מצויין גם אם מערכת ההפעלה תיהיה על כונן SSD (טוב גם לבטריה)... השאלה אם כבר יש כזה מחשב כי אם כן אני רוצה לקנות(ואם אפשר קישור בבקשה). תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 723 צפיות
-
-
שלום. רציתי לברר אם יש אפשרות לחבר בדרך כלשהי מעבד\כרטיס מסך חיצוני למחשב הנייד. לדוגמה, כרטיס מסך שנועד למחשב נייח, האם יש דרך לחבר אותו למחשב הנייד ללא הלחמה?
-
- 3 תגובות
- 723 צפיות
-
-
אהלן, החלטתי לקנות מחשב נייד כתחליף לנייח. אני מחפש מסך גדול אבל לא מוגזם (גג 15), חשוב לי שיהיה HD ויציאות כדי שאוכל לראות סרטים בפלזמה בסלון בעזרתו (למרות שהבנתי שגם VGA יכול להעביר HD... זה נכון?), עדיפות כמובן לLED, בגבול של עד 300 ש"ח חריגה, אך אם לא עדיף מט, כי סביר להניח שאעבוד באור משרדי\אור יום. סוללה לא הכי קריטי למרות שכמובן הייתי רוצה כמה שיותר. חשוב כרטיס מסך טוב (שיריץ סבבה את המשחקים של היום). דיסק קשיח לא חייב להיות ענק אבל לפחות 320. חיפשתי כמה ומצאתי: Dell Inspiron 1545 - http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JHF4778D51 Dell Studio 1537 - http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKST1537BK Acer Aspire 5738G - http://www.ivory.co.il/pr…
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
-
-
יש דבר כזה? על מה הייתם ממליצים? תודה
-
- 3 תגובות
- 723 צפיות
-
-
המחשב קיים, אני רוצה רק לשדרג את השילוש+כונן קשיח מכיוון שיש בעיה עם הלוח אם והמעבד וצריך להחליפם. הייעוד שלו היה ויהיה eMule, מוזיקה ופחות או יותר זה העיקר. * אין לי שום צורך בOC המחשב ישמש בעצם מחשב שניוני (Asus U3s הוא המחשב הראשי שלי). מעבד: תקציב: 400 - 475 ש"ח חשוב: AMD לוח אם: תקציב 350-450 ש"ח חשוב: כרטיס רשת איכותי וכרטיס קול onboard איכותי. כמו כן שיוכל לקבל SATA רגיל (מכונן הקשיח הנוכחי) זכרון: תקציב: 300-400 ש"ח כונן קשיח: 320GB עדיף להשקיע לא בהחדש ביותר בגרסתו הזולה ביותר אלא בטוב ביותר שהיה אתמול
-
- 6 תגובות
- 723 צפיות
-
-
טוב אז אני מעוניין לקנות מחשב בשביל משחקים כבדים כמו CRYSIS וBIOSHOCK התקציב שלי זה עד 3,500 בערך. מה אתם אומרים על המחשב הזה? (מאייבורי). מעבד E6750 לוח אם INTEL Q35 MONTPELLIER (לוח ASROCK 645GC פחות 360 ש"ח\P3I פחות 275) זיכרון 2048 800mhz כרטיס מסך 8500GT 512MB דיסק קשיח 250 גיגה, 16 זיכרון מטמון צורב LG SATA מסך LG 19 דק כולל מקלדת,עכבר ורמקולים מחיר 3,550 מה אתם אומרים? איך המחשב? מה לשפר מה להוריד? אם יש לכם מחשב יותר טוב להציע תציעו אבל שיהיה עם מסך דק ושיהיה רק מאייבורי או מKSP תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 723 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? עד 14" * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? התכונה הכי חשובה!! סוללה ארוכה יום לימודים כמה שיותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 160GB * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שכן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
-
-
שלום, אני משתמש כיום בפנטיום 3 שעובד מצויין, אבל לאחרונה התחלתי להתעניין בכמה משחקים (לא מאוד חדשים, בני שנה-שנתיים) שפשוט לא עובדים על המחשב שלי, אז הגיע הזמן להחליף. אני מתכוון להישאר עם המסך שלי ושאר הציוד ההיקפי. אני משתמש בלינוקס רוב הזמן ובחלונות כשאני רוצה לשחק. אני יודע שהתקציב שלי די נמוך ולכן נראה לי שבשלב הזה אני אקנה כרטיס מסך די זול ויום אחד אשדרג את המסך ואת כרטיס המסך ביחד (אין טעם להשקיע בכרטיס מסך מעולה כשהמסך הוא 17 אינץ' CRT...). הדרייברים בלינוקס לכרטיסי ATI די בעייתיים ולכן אני מתכוון לקנות כרטיס nVidia 7300. קראתי בפורום אחר שלוחות אם עם JMicron עושים די הרבה בעיות עם הפצת הלינוקס שאני משתמש בה (אובונטו) ואני מעוניין בלוח אם שלא מצוייד בבקר כזה. מעבר…
-
- 3 תגובות
- 723 צפיות
-
-
שלום! רוב הזמן אני לא נמצא בבית וחשבתי לעצמי אם אני קונה מחשב למה שזה לא יהיה נייד?? אני יודע שזה לא נוח לשחק במשחקים אבל עדיף לשחק אותם איכשהו מאשר לא לשחק בכלל =\ 1. מה התקציב? 7,000 ש"ח, אם ממש נחוץ אז חריגה עד 500 ש"ח. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המחשב הוא למשחקים כבדים, צפיה בסרטים, אינטרנט, הורדות. 3. גודל המסך? כמה שיותר גדול =] 4. משקל רצוי? כמה שיותר של =] 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, רצוי זמן סולה ארוך כי כשמשחקים במשחקים לא מרגישים את הזמן.. וחוץ מזה אני בקושי בבית אז זה אמור להספיק לי לכל היום. 6. יציאות מיוחדות? עכבר, מקלדת, רמקולים, מקרופון.. …
-
- 3 תגובות
- 723 צפיות
-
-
טוב אז החלטתי בסוף ללכת על Inspiron 15 שעכשיונמצא אצלהם במבצע. מפרט מעולה, מחיר מעולה, בדיוק מה שאני צריך. http://www.dell.com/us/en/home/laptops_great_deals/fs.aspx?refid=laptops_great_deals&s=dhs&cs=19 (המחשב ראשון משמאל, זה שעולה 449$) דיברתי עם הנציגים שלהם עכשיו בצ'אט (שאני חייב הלגיד שהם די מעצבנים, לא נותנים תשובות מספקות), בנוגע להזמנה עצמה. המשלוח צריך להגיע תוך 3-5 ימים ממתי שהוא יוצא. השאלה היא, מתי הוא יוצא? הנציג אמר שמערכות מחשב לוקחות בין 10-14 ימים להרכיב אותם, ורק אז הם יוצאות. איזה אפקט יש לעבודה שהמחשב שאני קונה הוא מחשב כבר מורכב - זתומרת שלא ערכתי כלל שינויים במפרט שמוצע, אלא לקחתי את המבצע שהם שמו במבצע. זה יכול לקצר בצורה כלשהיא את זמן …
-
- 4 תגובות
- 723 צפיות
-
-
שלום לכולם ! בעבר השתמשתי בשירותי החברים בפורום להרכבת מחשב נייח ועד היום אני מאוד מרוצה !! אז שוב תודה לחברי הפורום. לעניין החדש, התקציב של המחשב הנייד החדש שלי הוא עד 4000 ש"ח, הייעוד שלו הוא בעיקר לפוטושופ אוטוקאד 3D מקס ותוכנות עריכה שונות. מהי המלצתכם למחשב שיוכל "להחזיק" הרבה זמן (כשלוש שנים) ולעבודה מירבית. תודה מראש לעונים !! קובי.
-
- 2 תגובות
- 723 צפיות
-