ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,393 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200ש"מ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.אין צורך 4. האם יש ר…
-
- 8 תגובות
- 651 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 1K לא נראה לי שצריך יותר 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, שימוש בתוכנה של רופאים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: ממתג שאליו יחוברו מקלדת, עכבר, מדפסת, מסך ושני מחשבים 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: כרטיס קול, כרטיס מסך יותר מבסיסי מובנה על הלוח, כונן דיסקטים 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? ממש לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? מערכת הפעלה חוקית 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? 1GB ראם הממתג זה מאוד חשוב כי היא צריכה לחבר שני מחשבים למסך, לעכבר, למקל…
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום תותחים, אני מתכוון לרכוש מחשב לעבודה משרדית פשוטה וכדי לרכז את המדיה הביתית (תמונות ווידאו של המשפחה), אשתמש במחשב כדי לערוך קבצי וידאו באמצעות תוכנות כמו premiere elements ותמונות באמצעות Photoshop cs5 התקציב שלי הוא עד 2000 ש"ח ועדיף פחות. אזדקק גם לעכבר ומקלדת חוטיים ופשוטים אין צורך במסך, ברשותי מסך 15" אין צורך בתוכנות הפעלה או אחרות, יש לי הכל יהיה נחמד אם אוכל לבצע OC, אך לא הכרחי אלא אם ישפר משמעותית את הביצועים הנדרשים אין תוכניות לשדרג את המחשב בעתיד הקרוב תודה רבה לכל המסייעים במלאכה! מחכה לשמוע את דעתם.
-
- 4 תגובות
- 610 צפיות
-
-
מעבד : intel celleron 1700 לוח אם עם כרטיס קול,רשת ומסך מובנים... כרטיס הגנה (חשוב) מסך 15 אינצ' לעבודה משרדית ושיהיה מאד אמין... תודה למתייחסים
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות מחשב חדש בימים הקרובים. חפרתי על האתר ועל הפורומים והנה מה שיצא מזה: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1398 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤532 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 Twintech nVidia 8800GT 512 Heat Pipe version PCIe ¤1185 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1045 זיכרון SuperTalent DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL4 ¤318 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=T800UX2GC4 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB ¤345 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500AAKS צורב Pioneer DVR-115D X20 DVD ¤142 כמות:1 http://skypc.co.il/product…
-
- 6 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום, ראיתי את המחשב הנייד הזה של HP ProBook 4530s, בגדול מעבד I5, דיסק 3200GB 7200, כרטיס מסך 1GB, נראה על פניו מעל המחשבים הסטנדטים של סביבות ה3000 ש"ח. הוא עולה פה 2800 ב36 תשלומים, כלומר בעיקרון תשלום אחד זה אפילו אמור לעלות פחות... מה העניין פה? אמנם אחריות לשנה, אבל זה נשמע לא הגיוני.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא כלול דיסק קשיח במכוון. Intel Pentium D 805 Dual Core 2.66Ghz LGA 775 Box 855 ש"ח Zalman CNPS7000B-AlCu 92MM Fan 189 ש"ח Gigabyte GA-8I945PG Intel 945P Chipset LGA 775 599 ש"ח eVGA GeForce 7900GT 256MB PCI-E 1,990 ש"ח LG GSA-4167B DVDRW Bulk 229 Samsung 512MB DDR2 667 Origina (x2) 710 ש"ח Compucase 6A19-2F Midi Tower 400Watt 24 pin 487 ש"ח הרכבת מחשב במעבדה 150 ש"ח סה"כ 5,209 ש"ח מה אתם אומרים על המחשב המפרט הזה..? נ.ב. אפשר להוריד ת-150 ש"ח על ההרכבה
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-
-
שלום לכולם ושבת שלום! איזה נטבוק כיום הכי מומלץ לתקציב של עד 2500 ש"ח?, הנטבוק מיועד בעיקר לאינטרנט, אופיס וצפיה בסרטים (אם זה אפשרי בכלל אז שיריץ גם סרטי 1080P על מסך נפרד כמובן). גודל המסך של המחשב כמובן צריך להיות קטן ושלא יעבור את ה-12" תודה רבה מראש על העזרה
-
- 2 תגובות
- 993 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח ניתן לחרוג בגבול הטעם הטוב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? המרת קבצי וידאו 3. האם יש צורך בציוד היקפי? כן מסך מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא משנה 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב כן, מערכת הפעלה לא. 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור צפון עד הקריות/חיפה 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשה…
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
[TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מעבד אינטל[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מאוורר למעבד[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]Scythe Mugen 4 SCMG-4000 CPU Cooler [/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]לוחות אם למעבדי אינטל[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colsp…
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי כרגע את המפרט הזה: Phenom II X4 940BE DFI LANPARTY JR 790GX-M2RS G.SKILL PI Black 4GB 1066Mhz Radeon HD4890 VAPOR-X X2 (Crossfire) Corsair TX750W עכשיו השאלה אני רוצה לשדרג ל: Crosshair IV Formula AM3 AMD Phenom 2 X6 1090T 2x2GB Patriot Viper II Dual Channel (1600Mhz) האם כדאי ? אני בטוח שתרגיש את שיפור בביצועים. הבעייה שהכרטיסים רצים במהירות של X8 במקום X16 והמעבד שלי הוא AM2+ עם DDR2 וברצוני להתקדם לDDR3 וכמובן לעשות OC תודה.
-
- 3 תגובות
- 596 צפיות
-
-
שלום עליכם אני צריך מפרט מחשב בסכום שכתוב בכותרת ושלא יעבור אותו כי הוא גם ככה מתוח, זה מאוד בעייתי אני יודע בגלל המסך 19 אינץ הדק אבל מה לעשות זאת הדרישה המרכזית (המחשב לא בשבילי למרות שאני אשתמש בו יחסית הרבה) המחשב לא יפעיל את המשחקים הכבדים ביותר, וגם אם כן מספיק שיריץ אותם יפה ובכבוד לא מחפש משהו מפלצתי שיטיס לי את המשחק על המסך... יותר זמן יושקע באינטרנט אבל עדיין אני לא מוכן להזניח את עניין המשחקים ולהינות עד כמה שאפשר מ2 העולמות בסכום הפעוט הזה, בלי רמקולים ובלי מקלדת או עכבר בנתיים. בנוסף המחשב יריץ סרטים וסדרות מפעם לפעם. עוד משהו חשוב, שהמפרט יהיה מKSP. מחכה להצעות, תודה מראש לכם *** שאלה קצת לא קשורה- יצא לכם לשים לב למסכים שנמכרים בקייאספי? חברות לא מו…
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רבים מהניידים מגיעים עם הזוועה הנקראת ויסטה. השאלה שלי היא האם, לפחות ברמת העקרון, אפשר לפרמט דיסק קשוח של כל נייד, לפצל אותו איך שרוצים ולהתקין עליו איזה מערכת הפעלה שרוצים, או שחייבים להתקין את זאת הבאה איתו, שעברה התאמה ע"י היצרן?
-
- 8 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום אני גר בבאר שבע. להלן מפרט מרשת אייבורי. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3032&CatCode=3 שימושי המחשב העיקרים הם אינטרנט, אופיס צפייה בסרטים. בעיקרון הוא ישמש ללימודים. משחקים קלים שלא דורשים גרפיקה גבוה. רציתי לדעת אם כדאי לשדרג את המארז או את הספק או את המעבד תודה רבה. ספק כח מותג In Win Power Man 450W Real הכולל 3 שנות אחריות יתרון חשוב:ספק כח מותג בטכנולוגיית Active PFC שדרוג לספק כח מותג Hec 500W רק 70 ש"ח שדרוג למארז Compucase 6C28ו- 50 ש"ח מבחר מארזים בתצוגה בסניפים מעבד AMD Athlon™ II Dual Core 245 2.9GHz שדרוג למעבד AMD Athlon™ II Dual Core 250 3.0GHzו- 30 ש"ח לוח Gigabyte דגם GA-M61PME-S2P צ'יפסט nForce 430 כ.קול 5.1 כ.רשת 10/100 דיסק קשיח…
-
- 26 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אז ככה: חבר שלי מחפש לקנות מחשב חדש. השימוש העיקרי הוא למשחקים, סרטים, מוזיקה ואינטרנט.ללא OC. הוא קיבל את ההצעה הבאה מ"שמיר": p4 2.4 333 - 256 DDR לוח אם של asus (לא צויין איזה) כ. מסך gforce Ti4200 של innovation מסך LG 17 Flatron HD - WD 5400 40GB צורב Artec 52x24x52 כ.קול creative SB Live CD x56 (עליהם...) עכבר אופטי מודם כל זה במחיר: 5,719 המחיר נראה לי ממש גבוה, וחוץ מזה המפרט שהרכיבו לו נראה לי לא אופטימלי (בטח לא למחיר). אודה לכם על הערותיכם לשינוי חלקים.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אבא של חברה שלי רוצה לקנות מחשב נייד חדש וביקש שאני אעזור לו לבחור. הוא חשב על Lenovo U450 3389-L4G. ואני חושב שהוא לא ממש צריך את זה ושהוא יכול להסתפק ב-Lenovo SL410 2847-CNG. הוא משתמש במחשב בעיקר לגלישה ובתוכנות אופיס. יש גם תוכנה מתמטית שהוא מפעיל לעיתים והיא יחסית כבדה אבל לא באופן ממש חריג. עד כמה שאני מצליח לראות ההבדל המהותי בין הדגמים הוא שבדגם שהוא רצה יש מעבד Intel® Dual Core Processor SU4100 1.3GHz ובדגם שאני מציע Intel® Dual Core Processor T4400 2.2GHz מעבר לכך ההבדלים בנפח הדיסק הקשיח או במאיץ הגרפי הם באמת לא רלוונטיים לדעתי ומאחר ויש הבדל של 600 ש"ח כמעט (באייבורי) נראה לי שהוא יכולל לכת על הדגם שאני הצעתי. מה אתם אומרים? יש משמעות רצינית להבדל במעבדים…
-
- 1 תגובה
- 766 צפיות
-
-
צריך מפרט למחשב עד 6000K לא כולל ציוד הקפי חשוב שיהיה יציאה לUSB3 ולSATA חשוב מקסימום גיימינג חשוב שיהיה שקט (1-10 =7) שימושים-משחקים כבדים בFHD סרטים FHD +3D אני מתכונן לחבר טלויזיה 42 אם תמיכה ב3D בנוסף למסך הרגיל אבל לא קבוע (רק מתי שניצפה בסרט אם זה משנה אוכל לכבות את המסך הרגיל) אם אפשר להכניס כונן SSD 64 GB למערכת הפעלה מעוניין בלפחות 6 GB זיכרון פנימי ....... אפשרות לחריגה קטנה אבל מעדיף ביין 5ל6 K תקציב חשוב כמובן תמיכה בסראונד לפחות 5.1 לא אכפת לי 2 כרטיסי מסך במערך CFX אבל אם אפשר לפרט לי חסרונות אשמח מאוד כדי שאוכל להביאם לשיקול דעתי ואותו דבר לגבי OC .שמעתי שבAMD אוכל לקבל תמורה טובה יותר לכסף וכן שמעתי שTMS מקום שווה במיוחד לקנות לכן אשמח שת…
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה קצת מביכה, אני ניסיתי אין ספור פעמים להוציא את הבטריה מהמחשב אך ללא הצלחה. הדגם של המחשב הוא acer 5810T מסדרת הTimeLine. ניסיתי לחפש בגוגל על מידע שיעזור לי אישכהוא אבל כנראה שמידע זה ברור מאליו... תודה רבה לכל מי שעוזר, זה כבר נהייה ממש טרחה כל הסיפור הזה.
-
- 1 תגובה
- 774 צפיות
-
-
מעבד I7 930 דור ראשון קירור מעבד Cooler Master V8 לוח Gigabyte GA-X58A-UD3R rev 2 זיכרון טריפל Gskill 12 GB 3x4GB מארז Cooler Master HAF 932 כרטיס מסך ATI 6870 1GB דיסקים WD Black 2x2TB תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם הבנתי שהולכת לצאת סידרה חדשה של סנטרינו עם הרבה שיפורים אני רוצה לקנות מחשב נייד בסביבות 6000 שקל השאלה היא מתי יתחליו למכור את זה בארץ? ואם שווה לחכות? בנוסף אשמח לשמוע המלצות למחשב נייד לצורכי לימוד בסביבות ה 6000 שקל
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד, ורציתי להתייעץ עם מבינים בתחום לגבי המפרט הרצוי והמשתלם (מחשב טוב וזול). אני סטודנט שמעוניין להתקין עליו מספר שפות תכנות, וכן להשתמש בו לאינטרנט, בעיקר למיילים ועבודות. מה לדעתכם אני צריך (מבחינת מהירות, זכרון, מערכת הפעלה וכדו')? תודה רבה וכל-טוב!
-
- 2 תגובות
- 728 צפיות
-
-
?AMD Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE ?ASUS A8N-E s939, PCI-E, GBE, nForce4 Ultra DDR 400 2Gb (1024X2) 400MHz A-DATA WESTERN DIGITAL 160GB SATA II 7200RPM 8MB Sapphire (ATI) Radeon X1900XT 512MB, 2xDVI, VIVO, PCI-E 7.1 channel audio-out S/PDIF DVD Recorders LG 4167B +x16 -x8 Dual x6 (EC) On Board 10/100/1000 Enermax Noisetaker EG425P-VE 420W Thermaltake Suprano VB1000BWS/SWS ?Thermaltake BIG Typhoon 4 IN 1? היה לי כבר מפרט מוכן והכל עם מחיר אבל הוספתי את המאורר ואני לא יודע בדיוק כמה זה יוצא הכל אם מישהו יכול לברר לי את המחיר של כל המפרט דרך KSP אני אשמח מאוד תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 680 צפיות
-
-
אממ אני הולך לקנות מחשב חדש ואחרי פול התלבטויות ואחרי שכל פעם אומרים לי עוד משו ועוד משו החלטתי לבוא לפורום ששמעתי שהוא הכי מקצועי... המפרט שאני מתכנן כרגע המחשב מתוכנן לעתיד הדיי רחוק (3~) שנים הכל מנוצל כמו שצריך? המסך ינצל את הכרטיס מסך דיי טוב לא? מתוכנן OC, הקירור הספק והמארז מספיקים לאחד נחמד, לא ? בינוני-משמעותי עכשיו עוד שאלה.. רציתי בהתחלה HEC אם TT 550 ואמרו לי שהTT לא טוב, למה ? והHEC? כי אין לי כל כך כסף ל600 הזה המחשב מיועד למשחקים כבדים, עבודה חלקה בתוכנות כמו פוטושופ ובקיצור מחשב מהיר.. גם חשוב שיהיה שקט עכשיו אני ממקבל הצעות לשיפור אבל הקטע שאני לא יכול לעלות את זה אפילו בשקל.. גם את התקציב הזה עדיין לא אשרו לי אבל זה בטיפול.. בקיצור אם יש לכם ה…
-
- 5 תגובות
- 679 צפיות
-
-
נשאר עוד קצת אחריות איזה שנה או משהו כזה אולי פחות... כמה הוא שווה אם עכשיו אני מחליט למכור ולשדרג ?
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב שמיועד בעיקר לגרפיקה ואינטרנט (לאחותי). בסביבות ה 5000-4000 ש"ח. אין צורך במסך. היא לא משחקת במשחקי מחשב כך שהכרטיס מסך יכול להיות פשוט (אם משהו חושב שאני טועה, אני ישמח אם יתקנו אותי). מלבד הישומים הבסיסיים (אינטרנט ואופיס) המחשב צריך להריץ בצורה טובה גם תוכנות כמו פוטושופ ופריהנד. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 628 צפיות
-