ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום אנשים, אני מעוניין ברכישת לפטופ מטרות: #אידיאלי לשימושים סטודנטיאליים (אופיס, גלישה מרובת-טאבים, שקט) # יכולת הרצה וחיבור לטלויזיה של סרטי HD 1080P # יכולת להריץ חלק משחקים כמו FM,PES דרישות: # מסך 12''-14'', עדיפות למאט אבל לא קריטי (מקסימום מגן מסך מאט יפתור את הבעיה במקרה של מבריק) # דק, שקט וקל (כ1.5 ק"ג +-) # מעבד כפול-ליבה, עדיפות לאינטל # סוללה 6 תאים לפחות # לא מתחמם יחסית # יציאת HDMI חובה # 2GB זכרון # כרטיס גרפי geforce/radeon # כונן אופטי לא חובה # תקציב כ2,000 ש"ח אשמח לשמוע הצעות. יש מחשב אחד- Asus Eee PC 1201N, נראה כי עומד יופי בסטנדרטים שלי. חבל רק שמספקים איתו שנה אחריות. נראה לכם כדאי? אשמח לשמוע רשמים ממי שמחזיק בו. http://www.zol4u.co.il/Product.…
-
- 8 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי מחשב לאחר התייעצות עם החבר'ה פה לפני חצי שנה בערך אני נהנה מהמחשב מאד אבל עם הזמן אני חושב שיש מקום לשדרוג הנה המפרט כפי שאני זוכר אותו... מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤949 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם ASUS P5K SE ¤451 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31104 כונן קשיח Western Digital WD2502ABYS 250GB SATA2 16MB ¤345 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=2502ABYS זיכרון Kingston DDR2 1024MB 667MHz CL 5-5-5-15 ¤115 כמות:3 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=KVR667D2N51G צורב ASUS DRW-2014L1T X20 DVD ¤170 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=30916 מארז ללא ספק עם חלון GIGABYTE 3D AUROR…
-
- 7 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום, על איזה מפרט אתם ממליצים לי ללכת מחיר - 5,000 תודה.
-
- 5 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום לכולם, התקנתי windows 7 היו, הוא מאוד מוצא חן בעיניי אבל באתי להוריד דרייברים להאתר של Asus ומצאתי אותם, יש שם רשימה של 20 דברים שאני כמעט בטוח שאני לא צריך אותם - בכל זאת ואני לא רוצה להעמיס עליו דברים שירוצו בהדלקה לכן אם תוכלו להגיד לי מה כדי לי להתקין כדי שאני לא אסתבך ואתקין שטויות בנוסף - אין איזו שהיא רשימה של תוכנות שמתאימות במיוחד לנטבוקים?
-
- 2 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום, המחשב שארכוש הוא לשימוש ביתי/משרדי/לימודי - בהחלט לא משחקים או עריכת וידאו/אודיו. בבחירה הראשונית, המרכיבים הם: לוח אם Gigabyte b365m h מעבד i3-8100 Box (כולל מאוורר למעבד) זכרון KVR26N19S8-8 אחסון Samsung EVO 860 בנפח 500GB מארז VSK3000B Antec כולל ספק BP450S (כולל מאוורר אחד לפי אתר היצרן) ברור לי שניתן להחליף חלק מהרכיבים שציינתי בזולים יותר, אך הפרמטר העיקרי שחשוב לי לפני הקניה הוא אמינות. נראה לי שהמעבד והתקן האחסון מתאימים לדרישות ואמינים. המארז בגודל minitower ומתאים ללוח האם. מה שחשוב לי לדעת הוא: האם ידוע על ליקויים בלוח האם הספציפי הזה שיכולים לגרום לי בעיות בשימוש ? בדומה לגבי רכיב ה…
-
- 2 תגובות
- 751 צפיות
-
-
חבר'ה תעזרו לי אני צריך מפרט עד ל2300 בלי מסך אבל תביאו לי משהו טוב למשחקים שהיה הרבה מקום בדיסק קשיח תודה!
-
- 4 תגובות
- 751 צפיות
-
-
היי לקראת תחילת לימודיי באוטובר השנה אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי גם ללימודים, סרטים ומדי פעם גם קצת משחקים מה שאומר כרטיס מסך ייעודי... מכיוון שתקציבי מוגבל, משהו עד 5.5 ועקב היות זה שקרוב משפחה נוסע לחו"ל החלטתי לקנות בחול את המחשב עכשיו הבנתי שרק לטושיבה וללנובו יש אחריות בינלאומית שתתפוס בארץ אז מתוך הסתכלות התעמקתי בדגם של לנובו 3000 n100 באתר של לנובו USA יש את הדגם הזה עם מעבד 7200 שזה מצוין ואת הכרטיס מזך הנ"ל 128MB NVIDIA GeForce G72MV רציתי לשאול מזה בדיוק הכרטיס הזה כי לא מצאתי מידע עליו בשום מקום? גם לא באתר של NVIDIA.. הוא מקביל ביכולתיו ל 7300 או 7400? מישהו יודע קצת פרטים על הכרטיס הנ"ל?? תודה מראש אופיר נ.ב ראיתי באתר של לנובו גם את ה N200 עם ה 7300 ולא …
-
- 0 תגובות
- 751 צפיות
-
-
בס"ד חברים שלום, אני מחפש מחשב נייד כדי שישמש בעיקר להרצת קומפיילרים ותוכונת חישוביות כמו MATLAB ואולי מדי פעם גם סרטים (לגבי הסרטים -זהו צורך שולי ביותר אולי הכרטיס מסך המובנה יספיק לכך) גודל: משהו סביב 13'' משקל: 2 קילו (0.5 +/-) זמן סוללה: 4 שעות ואם אפשר יותר בלוטות כונן קשיח: 250GB צורב DVD לגבי חברות- אני לא כל כך מכיר את החברות ואת הסטיגמות עליהן, אני כמובן יעדיף משהו עם שם רציני, אחריות ארוכה ככל שניתן
-
- 1 תגובה
- 751 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? אשראי 3-3.5 אלף 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) גיימינג 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צורב DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מה שטוב =] 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? מחשב שקט זה טוב. לא אכפת לי מהמראה 7. האם …
-
- 9 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אני מתלבט בין המפרט הזה מ-KSP מעבד AMD 2800 לוח אם ASUS M2NPV-VM 1 גיגה זכרון צורב LG דיסק של מקסטור 80 גיגה שכולל מקלדת ועכבר מערכת הפעלה מותקנת והרכבה עולה 3000 שקל לבין המחשב הזה שעולה 3000 שקל דרך מקום העבודה: DELL GX620 MT P4D/945 160S 512M DVD DOS Intel® Pentium® D Processor 945 (3.4GHz, 800MHz FSB, 2x2MB L2 cache, EM64T, Dual Core Technology) 512MB 533MHz Non-ECC DDR2 SDRAM (2*512MB DIMM) Memory 160GB (7200rpm) SATA II Hard Drive 16x DVD-ROM Drive Internal Dell Business Audio Speaker Enhanced Quiekey USB Spacesaver Midnight Grey keyboard Dell 2 Button USB Scroll Optical Mouse 3.5" 1.44MB Floppy Drive (Removable Modular Bay Device) הבדל נוסף, על ה-…
-
- 11 תגובות
- 751 צפיות
-
-
הי, מטרות המחשב? גלישה ומסמכים. * גודל המסך?13 - 14. * משקל רצוי?כמה שיותר נמוך * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא.. תודה לכל העונים
-
- 4 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אני צריך מחשב שיעבוד טוב לשימוש משרדי (אינטרנט, אופיס ותוכנות עסקיות) למשך כמה שנים המפרט צריך לכלול: מקלדת ועכבר בסיסיים (אני מעדיף Logitech) 2*1024MB זכרון 667 (לVISTA) דיסק קשיח 80 GB (אני מעדיף סמסונג) קירור למעבד שהוא יותר טוב מקירור סטוק תודה לעונים!
-
- 9 תגובות
- 751 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?3700-4000 חצי במזומן השאר בתשלומים 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי כרטיס קול ,וצורב 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?AMD 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?שהיאה מקורר טוב ו…
-
- 7 תגובות
- 751 צפיות
-
-
כן, היה את הדיון הזה, אבל זה היה רק כדי לקבל כיוון כללי (סליחה אם הטרחתי אתכם סתם). בכל אופן, עכשיו שהמשכורת בחשבון, בואו נגיד שיש לי 4,600 ש"ח לבזבז. עכשיו, אם אפשר, בבקשה מכם, שתבנו לי שני מפרטים, אחד ב-4,000 ש"ח בערך, והשני ב-4,500 ש"ח בערך (כש-4,600 ש"ח הוא המחיר המקסימלי). התשלום יתבצע במזומן, בהנחה שאני אקנה מ-SkyPC, או KSP, אז תבנו לי את המפרט מאחת החנוית הנ"ל בבקשה. אה כן, אני לא צריך יותר כונן קשיח, קניתי אחד חדש בנפרד מסיבות אישיות, וכמו בהודעה הקודמת, אין צורך בכוננים אופטיים (CD-RW, DVD-RW וכו'), מקלדת, עכבר, מסך, רמקולים, ושאר השטויות. המחשב מיועד להרצת משחקים, אז אולי אם אפשר להשקיע בקירור קצת אם זה יעזור. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שנה טובה לכול חברי הפורום , אני מעוניינת לקנות מחשב נייד חדש עם דגש על מסך 15 אינץ' וזיכרון 1 ג'יגה (אלא אם ייכנס יותר בתקציב..) . שימושים - > לעריכת סאונד עם תוכנות עריכת מוזיקה כמו CUBASE וכו' (טכנאית אולפן..) . שידרוגים כמו לצורב DVD או דיסק קשיח בנפח גדול יותר , אני כבר אחליט אח"כ . מה שחשוב לי זה יותר זה המלצה על חברה מסויימת . ראיתי כמה הצעות באתר אייבורי \ KSP \ SKYPC וכו' . לא מתמצאת כ"כ בדגמים ...MSI , DELL , HP , LG וכו' ...את ה-MSI אני מכירה ממשהו ישן וטוב . אגב , התקציב הוא מקסימלי ..אם ניתן להשיג משהו איכותי בפחות אז אשמח (בסביבות 5500) כדי שיהיה אפשר לשדרג קצת... תודה מראש .
-
- 4 תגובות
- 750 צפיות
-
-
היי, היום יצא לי לחשוב על זה קצת ומעניין אותי מה אתם חושבים. יש אצל הסבים שלך מחשב ישן + מסך ישן (מחשב מבוסס Pentium 3 500 ו מסך CRT 17" של MAG) הייתי רוצה לקנות להם מחשב חדש ויש לי התלבטות : מצד אחד ברשתות הגדולות (כדוגמאת אייבורי וKSP) מציעים לי "מחשבי חבילה", שהם מפרטים מוכנים שהרשתות הנ"ל מכינות מבעוד מועד ככל הנראה בכמויות מסויימות ומוכרות במחיר זול. היתרון של זה הוא מובן מאליו - המחיר - קשה לי להאמין שאפשר להרכיב מחשב דומה מחלקים בלבד במחירים הנ"ל. מצד שני יש איזו אמירה שהיא בגדר מיתוס (או שלא) שלצורך הרכבת המפרטים האלה משתמשים בחלקים סוג' ב'/פגומים/משומשים/מחודשים מה שמביא לכל מיני בעיות בעתיד, מימוש האחראיות מהר מהצפוי ובקיצור כאב ראש. מצד שני, תמיד אפשר להר…
-
- 2 תגובות
- 750 צפיות
-
-
אני סטודנט ואני צריך מחשב חזק שיפעיל מע' הפעלה WIN XP, תוכנה סטטיסטית (SPSS) ותוכנה גרפית (PhotoImpact). בנוסף, הייתי רוצה גם להפעיל עליו משחקים עם גרפיקה סבירה, לשמוע מוזיקה ולראות סרטים. יש לי תחושה שאני מחפש יותר מדיי בשביל 4,500 ש"ח, אבל אני לא בטוח ולכן אני שואל אתכם. ראיתי באופיס דיפו מחשב HP PAVILION והוא נראה מדליק. מה אתם חושבים עליו? איזה דגם שלו כדאי לקנות? איך מעבד AMD TURION לעומת מעבדים אחרים? איך הוא בהשוואה למחשבים אחרים? חשוב לציין שמכרתי מחשב נייד 1.2 GB סלרון עם 192 RAM זיכרון ואני מחפש משהו הרבה יותר חזק ממנו כי הוא בקושי עלה לי... אשמח לתת עוד פרטים אם יש צורך תודה מראש לכל החברים, חג שמח.
-
- 4 תגובות
- 750 צפיות
-
-
היי לכולם. המחשב הוא לא בשבילי. אני צריך עזרה במפרט של עד 2000 ש''ח ללא מסך. המחשב מיועד רק לאינטרנט וoffice . כמובן שאין צורך ב oc וזה לא מחשב למשחקים. אינטרנט ואופיס נטו. תודה לכל העונים והעוזרים
-
- 1 תגובה
- 750 צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תמליצו על מחשב נייד לסטודנט, בעיקר לשם שימוש משרדי, אינטרנט ושיוכל גם להריץ סרטים בכיף כשיש זמן. גודל סביבות ה14~15" סוללה לא כלכך חשובה אבל שלא תהיה חלשה מידי. 500ג'יגה קשיח לפחות השאלון: מחשב מהארץ * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל 14~15" לא משנה מאט או חלק * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3~6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * Bluetooth? אם זה לא יקר מידי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?לא מבין בסוגים אבל 500ג'יגה לפחות * כונן אופטי? שאוכל לצרוב... אם הבנתי נכון * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא…
-
- 2 תגובות
- 750 צפיות
-
-
כפי שכתוב בכותרת. חשוב: קר, שקט, ושיריץ משחקים כבדים (רזולוציה מקסימלית 1024*1280 בגלל המסך, לא מתוכנן לקנות חדש). מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤863 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤109 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤497 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ¤399 ספק כוח: Thermaltake 450W TR2 RX 140mm Dual 12V Rails כמות: 1 - מחיר: ¤305 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme + Heatspreaders CL4 כמות: 1 - מחיר: ¤418 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 500Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤320 כרטיס מסך: Gigabyte Radeon 4850 512MB Zalman Cooling Retail כמות: 1 - מחיר: …
-
- 8 תגובות
- 750 צפיות
-
-
אוקיי יש לי 2100 שקלים חדשים ומאחר ויש לי קצת בעיות בבצפר חשבתי שאם יהיה לי לפטופ לארגן בו את כל החומר זה יעזור לי להשתפר. עכשיו התלבטתי בין כמה דברים: Asus EeePC 4G Acer Aspire MSI Wind U100 מהשוואה שערכתי ראיתי שהנתונים של MSI הם הטובים ביותר וגם משתלמים ביותר מבחינת מחיר, מבין שלוש האופציות. הקטע הוא שהיבואן של MSI בארץ היא אייבורי מחשבים, שעפ"י רוב, "לא מדהימים" (בלי להיות מלוכלך) עכשיו, מה דעתכם על המחשב בכללי? האם כדאי לרכוש אותו? האם הוא יוכל לעמוד בקצת אופיס, אינטרנט ומשחקים קלילים כדוגמת Bejeweled Twist וכו'? האם הוא כבד על הגב? (אני יודע שהוא שוקל קילו מאה, אבל אין לי אינדיקציה איך זה ביחס למחברות...) והשאלה האחרונה- האם הוא שווה את המסכת עינויים של אייבורי?
-
- 3 תגובות
- 750 צפיות
-
-
השימוש למחשב יהיה גם למשחקים למרות שאני לא רואה את עצמי כגיימר רציני. חשבתי על CORE 2 2.18 או 1.83, אם אפשר לעזור גם בהחלטה הזאת אז זה יהיה נהדר. לוח אם בסביבות ה-1000 ש"ח +\-. זיכרון 1 ג'יגה של קינגסטון או חברה רצינית אחרת. כרטיס מסך זו הבעיה המרכזית שלי....חשבתי על ה7300 GT או 7600 GT. וביתר הפרטים אני לא מבין כל כך אז אשמח לקבל כמה עצות. דבר נוסף זה יחידת קירור...האם שווה לקנות ואם כן אז מה? בתודה לירן!
-
- 10 תגובות
- 750 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לקבל הצעות ( עדיף מחנויות באיזור המרכז - אני גר בחולון ) מתכוון לרכוש מחשב בשבוע הקרוב תודה מראש לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 750 צפיות
-
-
אוקי אז אני הולך לקנות מחשב חדש..לא ממש בזמן הקרוב טווח בערך מחנוכה-פסח (אני יודע שזה הרבה זמן..) אוקי אז הנה המפרט של המחשב החדש שאני קונה: Athlon 64 3000+ (S-754) לוח אם N-force 4 לכשייצא שהוא מתאים לסוקט 754 זיכרון? DDR 400 512MB A-DATA כרטיסי מסך? MSI GeForce 6600GT דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) כוננים- ?ý1.44, CD-ROM, DVDý? FLOPPY Teac/SONY 1.44 צורבים? CD Recorders Lite-on 52 x 32 x 52 (kit) מארזים? HEC Compucase CI-6A19 אוקיי וכשיו אני מביא לכם את המפרט שיש לי עכשיו במחשב.. Computer מעבד: CPU Type Intel Pentium 4, 1500 MHz (3.75 x 400) לוח אם: Motherboard Name Intel Havre D845HV (3 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio) צ'יפסט: Motherboar…
-
- 1 תגובה
- 750 צפיות
-
-
מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz לוח אם: MSI P43 NEO-F צ'יפסט P43 דיסק קשיח: 320GB SATA II 16MB זכרון: Kingston 3GB DDR II 800MHz כרטיס מסך: PCIe 2.0 GeForce 9400GT 512MB ספק כוח: EZcool 450W מחשב לשימוש ביתי ממוצע פחות או יותר עם משחקים סבירים.
-
- 9 תגובות
- 750 צפיות
-