ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,470 דיונים בפורום זה
-
שלום, לפני כחצי שנה, בניתי לחבר באמצעות ייעוץ פה בפורום מפרט מחשב לשימוש ביתי. בנוסף אישתו גרפיקאית ומעוניינת לעבוד קצת מהבית, עבודות גרפיקה בסיסיות, אבל עדיין עבודות גרפיקה. אני מפרט פה את המפרט כפי שהורכב, מחנוץ IQPC. המפרט נבנה לפני כחצי שנה, אבל את המחירים עדכנתי היום. אשמח לחוות דעת לגבי המפרט, למשל הבנתי שעדיף כרטיס מסך נפרד ולא onboard בגלל הגרפיקה ואולי שינוי נוסף שנדרש. בנוסף אני יצטרך גם HD שפה לא מופיע תקציב: 2500~ ש"ח, לא נדרש מסך, עכבר, מקלדת תודה מראש לעוזרים. מעבד: [..] INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 45nm : " SLAPL" - BOX ¤883 לוח אם: [..] ASUS P5KPL-CM ¤291 צורב: [..] SAMSUNG SH-S202B x20 IDE BLACK ¤132 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 …
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
לסטודנט שגם אוהב לשחק. אני רוצה שאוכל להריץ משחקים כיום, לא חייב גרפיקה הכי טובה אבל שירוץ חלק, והאם הלוח אם יחזיק שידרוג של כרטיס מסך בעתיד? אלו השאלות שביקשתי מ2 חנויות בב"ש ואלו המפרטים שקיבלתי. מה דעתכם התמורה הכי טובה לכסף? מה הרווח או החיסכון הכי טוב מבחינה כספית? מה יחזיק הכי הרבה זמן ברלוונטות שלו?? תודה!!!!! מפרט 1 AMD 8450 tripel EVERCOOL BUFFALO COOLER GIGABYTE M56S-S3 A-DATA 2GBX2 800 CL5 NO COOLER HITACHI 320GB 16MB PALIT 9600GT 512MB מריץ כל מחשק נכון להיום לדעתי מספיק כי אתה לא גיימר כבד LG DVD X 20 SATA FSP 450W 80% RAIDMAX O2 23CM FAN 2749 ש"ח כולל הרכבה למזומן שטרות מפרט שני INTEL E7200 BOX P43-DS3L A-DATA 4GB 800 CL5 SAMSUNG 320GB 16MB LG GH20NS PALIT N…
-
- 9 תגובות
- 728 צפיות
-
-
מפרט המחשב הנוחכי שלי הוא Intel E6300 1GB TwinMOS 667MHZ 7600GS 256MB PCIE 160GB WD ABIT IL9Pro Foxconn TLA-397+300W ג'נרי... אני חשבתי על שדרוג של זיכון-עוד ג'יגה כזה..150 ש"ח... כ.מסך-התלבטות קשה במיוחד מארז+ספק-נראה כי הולך לקחת מארז וספק בבאנדל.. זהו תנו את תגובותכם...
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל המשחקים החדשים בשנים הקרובות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL 2209WA -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מקסימליות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? א…
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
שלום לכם... רציתי לדעת אם המפרט שיש לי עכשיו הוא טוב או שכדאי לשדרג משהו (הכרטיס והזכרון חדשים חדשים חם מהתנור )??? תודה מראש עודד
-
- 4 תגובות
- 728 צפיות
-
-
מחפש המלצה למחשב נייד ב5000 ש"ח מקסימום. מיועד לסרטים, הורדות, ישומיי אופיס פשוטים. (לא למשחקים!) אם אפשר לציין יתרונות חסרונות של המפרט ועל מה מומלץ להסתכל. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין במפרט שישמש נער בן 13 (ושאר המשפחה) בעיקר למטרת משחקים. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך תמיד טוב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? אני מניח שמסך 20" הוא בעל רזולציה של 1600x900 * באיזה סוג משחקים תשחקו? כל סוגי הג'נרים * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?…
-
- 4 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אהלן, ברצוני לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 3300 ש"ח, למטרת עבודות תכנות ופוטושופ. המחשב אמור להריץ Windows XP וכניראה בעתיד, גם ויסטה. אני ממש מעדיף מחשבים של Dell, Lenovo ו - HP, כי הבנתי שהם הכי אמינים וטובים בשוק. עדיפות גבוהה ל3 שנות אחריות (עד כה, נתקלתי בזה רק אצל DELL) כי אני לא כ"כ יודע לשמור על הדברים שלי, לפעמים נופל וכד'. חשבתי על המחשב הזה: http://www.arcenter.co.il/Product.asp?Pid=2116&Cat2Cat1ID=23&Cat2ID=34&aff=Zap〈=HE אבל אני רוצה לחסוך קצת כסף, ולקנות משהו במחיר זול יותר. מינימום: 1GB זיכרון, מעבד עם ליבה כפולה - לא סלרון!, הארדיסק של 160GB. תודה ויום טוב. דוד.
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אז ככה: אני מעוניין לרכוש 10 ניידים למקום העבודה שלי . התקציב שלי הוא כ 5500 ש"ח (כולל) ליחידה . אני מעוניין בנייד DUAL-CORE בלבד . התלבטתי וחשבתי, ולשלב הגמר הגיעו 2 ניידים : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?psn=1284&scat=313&tcat= או http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?auction_id=2054140 הזמנתי את ה LENOVO לנסיון... ומאתי בעיה שלא חשבתי עליה קודם - מערכת ההפעלה מסתבר של שני הניידים יש WN XP HOME EDITION ואי אפשר להיכנס ל DOMAIN ברשת הארגונית . כמה שאלות : 1. מה הייתם בוחרים 2. אפשר להציע נייד אחר - אבל חייב להיות DUAL בתקציב... 3. האם לא ניתן בכל זאת להתחבר איך שהוא לרשת לקרוא מיילים וכאלה ב HOME ? 4. האם קיים נייד DUAL כולל XP=PRO …
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? גמיש כי יש לי כבר חלק מהחלקים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא משנה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי לילדים ולעבודה, קצת תוכנות גרפיות אבל לא משהו כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מעבד אינטל Intel Core i7 7700K 4.2Ghz 8MB Cache s1151 - Tray Intel® SSD 545s Series (512GB, 2.5") מ…
-
- 2 תגובות
- 728 צפיות
-
-
מחשב משרדי המורכב מרכיבים של INTEL שיהיה כולל 2GB זיכרון RAM תקציב סביבות ה2000 שח ללא ציוד היקפי
-
- 7 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום לכולם... אחרי שעברתי על הרבה הודעות בפורום אייבורי וKSP ירדו מהפרק רציתי לדעת בבקשה על איזה חנויות אתם כן ממליצים באיזור המרכז (אני גר ברחובות) ובנוסף אני מעוניין גם במפרט למחשב עד 2500 ש"ח עם אפשרות לחריגה עד 3000 בתנאי שמדובר בתוספות משמעותיות... שימושים עיקריים במחשב: אינטרנט ועריכת מוזיקה אבל אני מעוניין במחשב חזק ומתקדם ככל האפשר , שיהיה שקט וחשוב מארז בצבע שחור תודה רבה לעוזרים... אביתר
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום כולם, אני מעוניין לקנות נייד אבל קצת הסתבכתי עם המבחר הגדול שיש כיום התקציב הוא 3000 אני לא רוצה לחסוך ולקבל מחשב פחות טוב ואני לא מעוניין גם לחרוג בשקל מהירות מעבד מינימום 2GHZ (אני לא יודע כמה חשוב המהירות שלו לעומת הדגם - בשביל זה אתם כאן) לא חובה אינטל אם יש מעבד עם ביצועים טובים יותר במחיר נמוך יותר מבית AMD זיכרון 2G כמובן שעדיף 3 אם אפשר במסגרת התקציב דיסק קשיח מינימום 160G ואין צורך ביותר מ-320 השימושים הם שוב: אינטרנט אופיס סרטים העדפה למחשבים מתוצרת של LG / ACER / TUSHIBA אני לא יודע כמה מוצדקת ההתעקשות הזאת על היצרנים שנזכרו לעיל אבל אם אני טועה בבחירה שלי אשמח לשמוע תיקונים השאיפה היא לקבל מחשב עם 3 שנות אחריות תודה רבה לעונים
-
- 4 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב בסביבות ה4500. אם אפשר של חברת HP המחשב בשביל לימודים מקסימום סרטים. מה היתם ממליצים?
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
הי אני מעוניין לקנות בימים הקרובים מחשב לחמודי ,שעוד מעט יהייה בן 7 (הבן שלי ) הילד מורעל מישחקים כבדים FPS .... ישוחק על מסך "19 OC קל של 10% (מכסימום עד 20% אם לא תיהייה בעיה עם הלוח הזה) חייב להיות עם מעבד אינטל אני כניראה ירכיב לבד את המחשב תודה מראש למגיבים. זה המיפרט שחשבתי לקנות. מעבד Intel Pentium Dual-Core E6300 Tray ₪367 לוח אם Gigabyte GA-G41M-ES2L ₪276 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪238 זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-6-6-15 Value ₪364 כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4770 512MB DDR5 PCIe ₪584 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ₪109 מארז כולל ספק CoolerMaster Elite 335 460W ₪328 קרור למעבד Arctic C…
-
- 7 תגובות
- 728 צפיות
-
-
מחשב לחברה לכן חשוב שיהיה אמין ושלא תאכל לי את הראש עם תקלות ובעיות. תקציב עד 3000 ללא חריגות, אם אפשר פחות יהיה נחמד. שימושים הם משרדי + גרפיקה פוטושופ וקצת תוכנות גרפיקה מזדמן אין צורך במסך. צריך עכבר +מקלדת + רמקולים. שקט חשוב אבל לא בצורה מוגזמת. הייתי אומר 5. לא מתוכנן אוברקלוק. מערכת הפעלה חייבת להיות מותקנת חלונות 7 בגרסת HOME. אין עדיפות לחנות. מעדיף מארז קומפקטי. אין צורך בשדרוג עתידי למעבד/זכרון. מתלבט האם כדאי לקנות מחשב מהחנויות הרגילות או ללכת על מותג. האם יש מחשב מותג במחירים האלה שכולל אחריות בבית הלקוח?
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אין שיפור משמעותי מול המחיר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים וגלישה באינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת ועכבר אלחוטיים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? 8. הא…
-
- 0 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שיוכל להריץ משחקים ברמה טובה על מסך 15.4 - 17'' , המטרה היא לא לנצל את התקציב עד תומו , ושתהיה חיבוריות גבוהה , פחות דגש על משקל ויותר על פיצ'רים ...
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום. אני שואל בשביל ידידה - נשפך מים על המחשב הנייד (בן 3 חודשים סך הכל..) ובמעבדה זיהו קורוזיה בלוח אם + מקלדת. האם הגיוני שעלות התיקון 1000 שח? תודה למשיבים. ליאור.
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אני מבקש את התייחסותכם לגבי הנייד המצוין למעלה. ובמיוחד על הכרטיס הגראפי שלו, ATI HD4650 1GB. אני צריך מחשב חזק אבל לא מהקצה הכי גבוה. אולי אתם יכולים להמליץ על אחר שמצוייד במסך LED אבל עדיין חזק. המחשב מיועד להרצת סימולטור טיסה יחודי שמשמש לאימון טייסים (כן, יש דבר כזה). אני מדגיש שוב מה דעתכם על הכרטיס הגראפי הזה. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
מבקש מפרט מחשב 2.5k - 3k אם זה אפשרי כמובן אם לא נחסוך עוד יותר קניתי את המשחק ואני משחק בו ב low הכי אפשרי ועדין המחשב סוחב בכוח את המשחק מדי פעם, התקיעות הן רק מדי פעם אבל יש לי FPS נמוך וזה משגע ברמות. אני מחפש מחשב שיסחב ב high בלי מאמץ מיותר אולטרה כבר יהיה יותר מדי ויקר מדי, מומלץ ממי שיש לו מחשב ומשחק בהגדרות כאלה מקסימום.. מחפש רק לוח אם, כרטיס מסך, מעבד, וזיכרון צורב וציוד היקפי אחר והארד דיסק חדש כבר יש. כשבדקתי ב can u run it המומלץ היה בשמיים. המפרט שמצליח בקושי לסחוב את המשחק הוא כזה AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ ATI Radeon HD 4810 series 512MB 4GB DDR2 Memory MSI MS-7309 Windows 7 32-Bit חשבתי גם לקנות לוח אם מעבד וזיכרון חזקים באותו ת…
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב…
-
- 7 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב שישמש אותי בעיקר לעבודה משרדית וכגון, וכדאי שיוכל להריץ קצת משחקים. תקציב באיזור ה3-3.5 אלף, כנראה שאני אוכל להשיג אותו בהנחה אז אפשר לחרוג לכיוון ה4. דרישות: 15 אינטש (כוח חשוב לי יותר מניידות) משקל לא קריטי לי (אבל אין צורך להגזים...) זיכרון לפחות 4GB כונן קשיח לפחות 500GB מעבד i3 טוב או i5 פשוט אמור להספיק לי. כ"מ- משהו מינימלי (להריץ את הרוב בהגדרות נמוכות יחסית) יספיק, אבל אם אפשר לדחוס בתקציב משהו ממוצע יותר מה טוב. כמובן שמובנה של אינטל לא יספיק... זמן סוללה- כמה שיותר יותר טוב כמובן, אבל כל עוד זה מעל השעתיים-שלוש הביצועים יותר חשובים. (אם אפשר לתת פה כמה אפשרויות זה יהיה מצויין, שיהיה לי טווח בחירה קצת רחב) תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 728 צפיות
-
-
ראיתי עכשיו שפתחו הודעה דומה אז אני כבר יראה משם תודה
-
- 0 תגובות
- 728 צפיות
-
-
היי, כפי שהבנתם בכותרת, אני מחפשת מחשב נייד עם מעבד הכי חזק שיש, עם יציאה של COM המחיר ממש לא משנה, גם אם הוא אלפיים או 10 אלף! תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 2 תגובות
- 728 צפיות
-