ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,470 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות לסגור ב3k ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב? - גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - כותרים כמו witcher 3. מקווה לfuture proof לכמה שנים לפחות ב1080p -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - נכון להיום 1080p. גם בתחום הזה אשמח לfuture proof. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - שלט xbox (או מקבילים לו) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - פירוט בהמשך 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני,…
-
- 0 תגובות
- 729 צפיות
-
-
אמא שלי קנתה מחשב נייד מבלי להתייעץ איתי קודם, אבל בכל זאת יש לה אפשרות להחזיר אותו עד יום ראשון, כך שאני לא שואל לחינם. הנייד מיועד לשימוש בסיסי כמו צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט כו'. היא קנתה אותו ב-3100 שקלים כשכבר שמתי לב בזאפ שאפשר להשיג אותו ב-200 שקלים זול יותר :-\. מבחינת חומרת המחשב, היא שווה משהו? יש דגמים טובים בשוק, בדיוק באותו המחיר? דגם: Satellite L40-17T של חברת טושיבה. http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?service=EU&PRODUCT_ID=144972 http://zap.co.il/model.asp?model_id=688269
-
- 2 תגובות
- 729 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב ב1500 שקל +- בסה"כ אני לא צריך משהו רציני ומשחקים או דברים כבדים אחרים... תכלס אופיס, גלישה באינטרנט ושמיעת מוזיקה. בשביל המוזיקה אני גם צריך כרטיס קול איכותי. צריך ציוד היקפי שכולל מקלדת, עכבר ורמקולים(לרמקולים יש תקציב נפרד של עד 500 ש"ח) לא צריך כונן דיסקטים.
-
- 2 תגובות
- 729 צפיות
-
-
<blockquote>1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ואפשר יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, משחקים, מוזיקה ושימוש שוטף א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר משחקי ספורט (nba2k pes12 FM ושיוכל גם להריץ בקלות COD וכאלה) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מחפש מסך חדש בסביות ה23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…
-
- 3 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום. מעוניין בדעתכם לגבי המפרט למטה. לצרכי עבודה משרדית וצפיה בסרטים במסך או עם חיבור ל LCD Full HD. אשמח לקבל גם עצה למסך מחשב שיתאים לדרישות ולמחשב (עד 800 ש"ח) [table][tr] [td]#[/td][td]קוד פריט[/td][td]תאור הפריט[/td][td]כמות[/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td][/tr] [tr][td]1[/td][td]אסגו 2[/td][td]מחשב אינטל / INTEL CONROE CORE 2 DUO 1066FSB 3M :[/td][td]1[/td][td]0.00[/td][td]0.00[/td][/tr] [tr][td]2[/td][td]E7500[/td][td]מעבד/Intel Core2 Duo E7500 Processo 2.93Ghz 3M 1066Mhz[/td][td]1[/td][td]140.00$[/td][td]₪522.20[/td][/tr] [tr][td]3[/td][td]950030B[/td][td]לוח אם / GIGABYTE GA-G41M-ES2L/1333Mhz / DDR2800[/td][td]1[/td][td]₪298.52[/td][td]₪298.52[/td][/tr] [tr][td]4[…
-
- 1 תגובה
- 729 צפיות
-
-
שלום, אני צריך בבקשה מפרט למחשב. התקציב: בסביבות 3000 ש"ח, ללא הרכבה, מערכת הפעלה ומשלוח. החלקים הדרושים: מארז, ספק, 2 מאווררים למארז, לוח אם (עם כ.קול ורשת), מעבד עם קירור, זיכרונות,דיסק קשיח, כ.מסך, צורב DVD, רמקולים, מקלדת ועכבר. השימוש: סרטים, משחקים, אינטרנט, ואולי גם קצת עבודה משרדית, והכל תחת לינוקס. (כך שלמשל עדיף כ. מסך של NVIDIA) [עריכה:] *לא מתוכננים אוברקלוקינג או מודינג. אני מקוה שלא שכחתי כלום... בתודה מראש, יוגב.
-
- 5 תגובות
- 729 צפיות
-
-
היי, חבר שלי רוצה לקנות לאמא שלו מחשב. שלחתתי לו את השאלון והתשובות לפניכם: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? 3500 , לחסוך כמה שיותר. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שימוש באופיס ואינטרנט. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אופיס ואקספלורר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים. * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט…
-
- 2 תגובות
- 729 צפיות
-
-
זה המפרט שבניתי: מעבדי אינטל כמות מחיר סה"כ Core 2 Duo E6320, 1066Mhz, s775, 4MB 1 980 980 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS כמות מחיר סה"כ P5B s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E 1 650 650 זכרונות DDR II 800 כמות מחיר סה"כ 1GB TwinMOS TwiSTER 2 370 740 כרטיסי מסך GIGABYTE כמות מחיר סה"כ 8600GT 256MB GDDR3 Silent-Pipe II, HDTV, 2xDVI, PCI-E 1 745 745 דיסקים קשיחים Western Digital כמות מחיר סה"כ 320GB 7200RPM, 16MB, SATAII 1 455 455 צורבים LG כמות מחיר סה"כ DVD±RW GSA-H30N x16 Beige SATA 1 215 215 מארזים כמות מחיר סה"כ Thermaltake Soprano VB1000BWS 1 415 415 ספקי כוח HEC כמות מחיר סה"כ 450TD-TF 450W 2x8cm fan 24pin 1…
-
- 3 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש באתר אם טעיתי בפורום נא לא לכעוס ! לוח gigabyte ga-8n-sli pro מעבד p4 3.2ghz 800mhz 2m cache lga 775 64BIT זיכרון geil value series 512MB DDR2 pc5300 667mhz x2 כרטיס מסך leadtek pcx winfast fx6200tc 128MB דיסק קשיח WD WD2500KS SE16 250GB Buffer 16MB צורב LG combo 52x/32x/52x/16x gcc-4521b צורב DVD LG GSA4167B x16 DUAL LAYER מארז Thermaltake VB6000BWS Swing+ Window Black כרטיס וידאו Leadtek WinFast TV USB II Deluxe מסך PROVIEW DX997M 19" Black Silver התקציב הוא 8000 ומטה כמו כן צריך לקחת בחשבון המחשב יעבוד שעות על גבי שעות והעריכות אלו עריכות שיופצו לציבור הרחב
-
- 5 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום , אני זקוק לעזרתכם בבניית מפרט . דבר ראשון חשוב לי שהמחשב יהיה כמה שיותר קומפקטי , מחיפוש קצר שערכתי נתקלתי במשהו כזה : http://www.zotacusa.com/zbox-id41.html שמאוד קרץ לי. השימוש העיקרי במחשב הוא אינטרנט ואופיס , קצת צפיה בסרטים (אני כנראה אחבר אותו ל LCD ככה שעליו לנגן סרטי 720P בלי בעיות מיוחדות) , קצת עריכה בפוטושופ ברמה מאוד בסיסית. קצת תכנות ברמה מאוד בסיסית. השאלה היא האם אני אוכל להוזיל עלויות בהרכבת מפרט בעצמי או שכבר עדיף לי לקנות משהו כמו בלינק שנתתי? רב תודות.
-
- 5 תגובות
- 729 צפיות
-
-
עם חריץ לכונן אחד או אוליי שתיים אם אין הרבה פער במחיר. ואיזה כונן הכי מומלץ בתקופה זו לגודל של 256-500GB?
-
- 0 תגובות
- 729 צפיות
-
-
היי שוב אני אני צריך מפרט לעריכה גרפית+סאונד(עריכת מוזיקה) אני צריך כולל כול האביזרים (מסך מקלדת עכבר רמקולים) חשוב כמה דברים 1. מחשב חזק מאוד 2. חייב 500GB לפחות 4. חייב שיהיה 4GB של RAM... 4.ליבה מרובעת 5. מחשב יציב זה מחשב רק לעריכה לא צריך כלום חוץ מיזה 6.אסור שיעבור את ה4.5K תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 729 צפיות
-
-
חשבתי על מעבד E6600 ולוח אם MSI P965 Platinum או MSI 975X Platinum PowerUp Edition. משום מה בחיפוש כללי בפורום לא ראיתי שהמלצתם באף מפרט על אחד מלוחות האם הנ"ל, וזאת למרות שהם נבחרו על ידי Tom's Hardware כלוחות העדיפים - יש סיבה מסויימת לכך?! אין צורך בכרטיס מסך רציני בכלל - מקסימום במידה וביום מן הימים אני אהיה מעוניין אני תמיד אוכל להוסיף משהו יותר רציני - בקיצור הכי פשוט שאפשר... (אני חשבתי על FX5200...) זיכרון - 2 גיגה. מארז - לא חשוב המראה, העיקר שיהיה אייכותי (COMPUCASE?) ספק - שיחזיק בכבוד את המערכת. הארד דיסק - כרגע אני אסתפק ב160 GB. במידה ואני אצטרך עוד, אני ארכוש... כמובן שצורב די.וי.די. אין צורך בציוד היקפי. לא מתוכנן OC. איפה כדאי לקנות את המפרט? (…
-
- 7 תגובות
- 729 צפיות
-
-
יש לי 8800GT ואני רוצה להרכיב מערך SLI כי אני קונה מסך ברזולוציה 1920X1200 יש לי מעבד E6600 וספק LIBERTY 400 שאני כנראה חייב להחליף (אלא אם תגידו אחרת ;D) אין לי צורך במעבד למפרט כי אני עובד אינטל ואקבל דרכם פאנרין בזמן הקרוב. אני לא מעוניין להוציא המון כסף על לוח אלא מעוניין בלוח עד 600-700 (לא נראה לי משתלם לקנות לוח במעל 1000 שקל) תודה מראש על העזרה
-
- 5 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום אני מחפש כרטיס מסך ולוח אם טובים כדי להריץ משחקים חגשים על רזלוציה גבוה ללא Over CLock אני רוצה הצעות שהכרטיס מסך יתמוך ככה שנה וחצי תודה לעוזרים ולוח אם מיתמוך בהכל חוץ מ I7 כאילו QUAD DUL CORE אהה וכמובן שיתמוך ב DDR2 תודה רבה לעוזרים אם אי אפשר ב 900 אפשר לחרוג עד 1100 רק אם זה ממש נחוץ מפרט המחשב קצת ישן נקנה לפני שנתיים אז ככהה מסך-19LG 2MS לוח אם -Intel Lakeport-G i945GC מעבד- E2200 box זכרונותKingStone X 2 DDR2 800MHZ HDD-WD320 ספק-StealthXStream 500W הספק זה החלק הכי טוב במחשב שלי.. בגלל זה לא רשמתי כרטיס מסך אין נשרף
-
- 7 תגובות
- 729 צפיות
-
-
היי טוב, אז לקראת נסיעה לחו"ל אני צריך נייד טוב ובסיסי. קצת מיילים ומצלמה כדי ליצור קשר עם הארץ. משהו בסגנון ה- ASUS הקטן ההוא (אני חושב). בכל מקרה, התקציב הוא 2000 ש"ח ולא שקל יותר. אני מאוד אשמח להצעות כי אני טס בעוד שבוע. אה... וחנויות מנתניה, כי אני רוצה משהו קרוב לבית.
-
- 2 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום, האם בעקבות יציאת כרטיסי המסך של ATI לאחרונה ויציאת המעבדים החדשים של אנטל השבוע לא הגיע הזמן לרענן את אתר המפרטים המומלצים של hwzone? ???
-
- 3 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום רב, הרכבתי את המפרט הבא המיועד לשימושי אינטרנט,אופיס,שימושים משרדיים שונים,ומשחקים מדי פעם,השימוש יהיה אינטנסיבי: מארז - coolermaster cm 590 ספק - SEASONIC S12II-520Bronze מעבד - אינטל I5 750 לוח - Gigabyte GA-P55A-UD3 דיסק קשיח - Western Digital EARS 1000GB SATA2 64MB Buffer כרטיס מסך - Gigabyte GTS250 1024MB DDR3 PCIE זכרונות - 2*2 גיגה KINGSTON 1333 צורב - LG SATA DVD X22 קירור למעבד - Scythe Mugen Rev B שאלות: 1. האם המפרט הזה ייתן מענה מבחינת שקט וקירור ראוי? 2. יש לי עדיין התלבטות בקשר לכרטיס מסך. יש לי תחושה שהוא יותר מדי חזק עבורי. האם יש טעם לעבור ל 240GTS או לחילופין לחכות שייצא 450GTX ?(מתי הוא יוצא בכלל לשוק?) אני אשחק מדי פעם משחקים בסגנון GTA NFS F…
-
- 4 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום. DELL 3593-IN-RD 33-11971 . מה דעתכם לגלישה.סרטים .מוסיקה . בתודה מראש. משה
-
- 3 תגובות
- 729 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סולידוורקס, ויז'ואל סטודיו, סרטים, משחקים קלילים פה ושם. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לרוב אהיה בתוך חדר אם זה משנה, גודל 14-15 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD לפחות * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עדיף פחות מ2.5 קילו אך ניתן להתגמש * האם נדרש זמן סוללה ארוך?…
-
- 0 תגובות
- 729 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? גמיש כי יש לי כבר חלק מהחלקים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא משנה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי לילדים ולעבודה, קצת תוכנות גרפיות אבל לא משהו כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מעבד אינטל Intel Core i7 7700K 4.2Ghz 8MB Cache s1151 - Tray Intel® SSD 545s Series (512GB, 2.5") מ…
-
- 2 תגובות
- 729 צפיות
-
-
אהלן השאלה בכותרת מחפש מחשב נייד עם כרטיס מסך ומעבד חזק, לא צריך מעל 4GB זכרון. 500+ גיגה HDD. מסך 15.6 משקל לא משנה, עד 3 קילו אני חושב שזה בסדר. זמן סוללה גם לא כ"כ כיוון שהמחשב יהיה מחובר רוב הזמן לחשמל. מה אתם ממליצים? ראיתי מחשבים כגון HP שאני מאוד אוהב את החברה (יש לי כבר נייד שלה 1330EJ) יש למשל את זה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKdv63136ej 3 שנות אחריות במחיר דיי "זנותי" אפשר לומר. כרטיס מסך 5650 שהוא דיי סבבה יחד עם מעבד I7 אני בטוח שיתן תוצאות הרבה יותר טובות ממה שאני מקבל עם הנייד הנוכחי שלי (4650M + T6600) אגב, ה GT540 עדיף על ה 5650?
-
- 2 תגובות
- 729 צפיות
-
-
אז אחרי שקנינו מחשב לכל המשפחה, הגיע הזמן גם לי קודם כל, האם אפשר היום לקנות מחשב בלי כרטיס מסך ולשדרג בעתיד הקרוב(3 חודשים-חצי שנה)? או שאנחנו היום בתקופה שהכל עוד מעט הולך להשתדרג ולא יהיה אפשר לשדרג כבר? פעם שעברה שקניתי לי מחשב שבועים אחרי הקניה יצאה סוקט חדשה וה PCI-E ככה שממש נדפקתי. אם זה אפשרי, אז חשבתי על משהו כזה: מעבד: Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB לוח אם: כמו שאמרתי, המטרה היא לשדרג כרטיס מסך בעוד כמה חודשים, אז צריך לוח אם מתאים לשדרוג עתידי + כרטיס מסך מובנה. יש חיה כזאת? זכרון: 2GB Kingston Value דיסק קשיח: 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II צורב: SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata מארז וספק: חשוב לי שהמארז יהיה דיי שקט. במארז היום יש רק 5 מאוור…
-
- 7 תגובות
- 729 צפיות
-
-
היי, התמזל מזלי לאחרונה ויצא לי לקחת מחשב קיים מכמה משרדים שנסגרו. זהו מפרט המחשב: מעבד - Intel® Core2 Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz, 2333 Mhz לוח אם - Gigabyte P35C-DS3R 2GB RAM כרטיס מסך- ATI Radeon HD 2600 PRO 150 GB HDD ספק כוח- Chiptec APS 550S המחשב לא רע בכלל ובמצב טוב והייתי מעוניין לשדרג אותו למשהו שיאכל להריץ משחקים מהשורה האחרונה (באטלפילד, crysis וminecraft), מערכות וירטואליות (virtualbox עם לינוקס), קצת קידוד וידאו (virtualdubmod\avidmux ) וvisual studio ללא תקיעות. דברים שאני חייב להוסיף: זיכרון RAM (איך אפשר לעבוד עם כל כך מעט היום?), הארד דיסק (150GB זה לכונפות) וכרטיס מסך (לא עומד בקצב). התקציב שעומד לרשותי הוא 4000 ש"ח אך הייתי מעדיף לנצל כמה שפחות ממנו, א…
-
- 3 תגובות
- 729 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3K למזומן שטרות 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סרטי HD חיבור שני מסכי 27 אינץ' ברזולוציה 1920 על 1200, הרבה יישומים במקביל כולל פוטושופ, מעט משחקים - לא אקוטי אבל צריך להריץ משחקים מלפני שנתיים שלוש במקסימום רזולוציה 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא - אין צורך בציוד היקפי כלשהו 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא חייב צורב 5. האם יש ל…
-
- 3 תגובות
- 729 צפיות
-