ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,393 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מתלבט בין שני לוחות מבוססי H81 עבור HTPC חדש - 1. Gigabyte GA-H81M-S2PH 2. Asus H81M-A אשמח לשמוע את דעתכם.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אילו הם המפרטים: 1) מעבדי אינטל P-4 3,0 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB cache) לוחות אם למעבדי אינטל ABIT IS7-V2 (intel 848) זכרונות DDR 400 512MB Kingmax BGA דיסקים קשיחים Hitachi(IBM) 80 GB 7200 ATA-100 כרטיסי מסך GIGABYTE GF FX5500 128MB AGPx8,DVI כרטיסי קול On Board 128Bit צורבים CD Recorders 52 x 24 x 52 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים 2209 ATX MIDI PFC, usb מקלדות 2/3 Lang. Rus or Arb עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 400 W מסכים MAG 17'' 770 מחיר 3543 ¤ 2) מפרט -AMD מעבדי ?AMD Sempron 2600 לוחות אם למעבדי ?AMD EPOX 8RGM3I+(n-force2)sb,GF4,lan זכרונות DDR 400 512MB Kingmax BGA דיסקים קשיחים Hitachi(IBM) 80 GB 7200 ATA-100 כרטי…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5650 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (GTA IV, NEED FOR SPEED, FIFA 2012) ותכני HD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם …
-
- 1 תגובה
- 537 צפיות
-
-
זה לא אמור להיות מפרט מלא, נסו להיצמד לדרישה שלי: 1. אין לי צורך במסך, רמקולים, מקלדת ועכבר, ללא כרטיס מסך 2. מעבד 2 Intel Core 3. לוח אם תומך Sata2, PCI-e 2 (אם יש כזה), שיתמוך כרטיס מסך עתידי DX10 4. מחשב תומך ויסטה באופן מלא 5. 1GB זיכרון DC 6. מארז שקט יחסית, ספק שצריך לתמוך את כול התכנונים העתידיים (כרטיס מסך חדיש) 7. ללא כוונה לOC 8. המחשב מיועד לאינטרנט, סרטים, וגם למשחקים (אסטרטגיה ו- RPG ולא משחקי פעולה)
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
-
-
מחפש מפרט מחשב למטרות ביתיות פשוטות כגון אימיול, אינטרנט, משחקים ברמה פשוטה עד בינונית, צפייה בסרטים. כולל ציוד היקפי עד 4000 ש"ח. מסך "19 מרובע כולל רמקולים, לא יקר אך תמורה טוב למחיר. מה לגבי לוחות כלולות מסך מובנה איכותי? האם כדאי למטרות הנ"ל?
-
- 11 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום,הרבה זמן שלא בניתי מפרטים :] אשמח לקבל מפרט בכ2000 ש"ח 1. מה טווח המחירים שאתה מוכן להשקיע במחשב? דגש על מחיר מקסימום- 2000-2500 ש"ח (כמה שיותר נמוך D:) 2. מה השימושים העיקריים שלך במחשב? המחשב הוא לילדים בני 13+-, בעיקר משחקים, אינטרנט ועבודות ביה"ס 3. האם תרצה בנוסף למחשב ציוד היקפי? כדוגמא: מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים... כרגע לא, אם נכנס בתקציב אז בעדיפות קודם ל:1. מקלדת + עכבר, 2.מסך,3. רמקולים 4. האם אתה מעוניין לבצע בעתיד אוברקלוק במחשב זה? (אם אינך יודע מה זה OC, רשום "לא") לא 5. האם תרצה מפרט מחנות ספציפית כלשהי שאתה סומך עליה? או שלא משנה לך? לא משנה,עדיפות לחנות במרכז ועדיפות להרכבה בחנות. 6. דברים נוספים שהייתי מעוניין להוסיף / הערות …
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, מעוניינת לקנות מחשב לאחותי בת ה-12 שישמש אותה בעיקר ליישומי אופיס, אינטרנט - גלישה ומסרים, מוזיקה, קצת צפייה בסרטים (לא צריך רזולוציה מעבר לכרטיס מסך שטנדרטי לדעתי) ובעתיד אולי תרצה לעבוד קצת יותר על פוטושופ וכו'. שיהיה עם XP, עדיף גרסת הפרו (ידועים לי ההבדלים) ויהיה מחשב שיהיה טוב לשלוש-ארבע שנים, עם אופציות לשדרוג. לדעתי 160GB התחלתיים הם מעל ומעבר. חשבתי על 1.5GB זיכרון RAM, לדעתי זה מספיק ודי אפילו לשלוש שנים, בתקווה שהויסטה לא תהיפך למערכת ההפעלה "של כולם" ואז נצטרך להתקינה. בכל מקרה - לא ויסטה. האם תמליצו, לטווח הארוך, להשקיע בכפול ליבה ? לא רוצה שהמחשב יקרטע אבל אל נראה לי שצריך יותר מדי בשביל הצרכים שלה. המקס' שהיא תשחק בו זה הסימס, וגם זה כבר לא. ם הוא דורש…
-
- 16 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום לכולם, במחשב של חבר dell xps 14 עם כרטיס מובנה m630 המשחק bf3 רץ בקושי על 20 פריימים. אחרי הרבה זמן של חיפושים וניסויים הבנתי שאני צריך לצפות לפחות ל40 בהגדרות נמוכות. ניסיתי הכל הורדתי רזולוציה, הגדרות הכל, אני כבר רואה ראשים מרובעים לשחקנים מרוב שהורדתי רזולוציה ועדין אין שום שיפור. לעומת זאת אותן הגדרות במחשב של חבר אחר, עם i3 עם כרטיס מסך מובנה המשחק רץ חלק על 40. המחשב עם מעבד i7 - 3517U 8 GB זיכרון ווינדוס 8.1 תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת מתי הכי מומלץ לקנות מחשב נייד חדש? בעקבות הדור 12 של אינטל ושאר הכוננים החדשים וכו' שאומרים לצאת בקרוב בטח המחירים של המחשבים כיום יזנקו לרצפה, ומה גם שאולי כדאי לקנות מהדור 12, מה אתם אומרים?
-
- 1 תגובה
- 522 צפיות
- 1 follower
-
-
בוקר טוב, אני זקוק לעזרתכם בבחירת נייד במחיר 4000 ש"ח (פלוס מינוס) הנייד נקנה לצורך גלישה באינטרנט, אופיס וכו. עדיפות נמוכה למשחקים קטנים כמו carom3d וכדומה. האם ניתן למצוא תוכנת GPS לנייד? איך הולך תהליך החיבור לאינטרנט? תודה מראש על העזרה.
-
- 1 תגובה
- 712 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה למחשב נייד חזק. חזק אני מתכוון בשני מובנים: 1. עמיד למכות ואמין 2. בעל כח עיבוד המצב הוא שיש לי כרגע תקציב גבוה לקניית המחשב, 4500$ (לא מהכיס שלי ), שלא יהיה עוד שנתיים. לכן אני מחפש מחשב שיוכל להחזיק כמה שיותר זמן. אני מעדיף מסך 14-13 אינצ', אולי אפשר גם 12, אבל חייב כונן DVD. עדיף משקל כמה שיותר נמוך (אני יודע שזה קצת בסתירה לחוזק פיזי), וגם זמן סוללה כמה שיותר ארוך. אני צריך גם בלוטות אם זה משנה. המחשב ישמש לעבודה משרדית בעיקר, לצפיה בסרטים ואולי גם קצת משחקים, אבל למרות שלא צפויות לו משימות עיבוד תובעניות חשוב לי שיהיה חזק כדי שיהיה רלוונטי לשנים הבאות. יש רעיונות??
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, לפני כמה שבועות המחשב נפל ומערכת ההפעלה לא עולה אז שמתי לינוקס אונבנטו על דיסק וזה הדרך שהיחידה שהמחשב עולה שאני נכנס לקבצים רק חלק מהם עובדים וחלק נהרסו חשבתי אולי פירמוט יעזור אך לפני שאני עושה את זה אני מנסה לעשות RECOVERY לנתונים על הדיסק כשהוצאתי את הדיסק ראיתי שהחיבור הוא כמו SATA של מחשב נייח למרות שכתוב עליו SATA באיזה מתאם אני צריך להשתמש בשביל לחבר את הדיסק למחשב? תמונות(סליחה על האיכות צולם במצלמת אינטרנט)
-
- 0 תגובות
- 717 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 אפשרי חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח תוכנה עם הרבה טאבים פתוחים בכרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ללא אורות כמה שיותר קומפקטי, אך לא קריטי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…
-
- 1 תגובה
- 678 צפיות
-
-
התייעצתי כאן ועם מספר חברים, גם כן עם הוריי. ובטווח המחיר זה נראה לי כאידאל. מחשב כמובן, למשחקים. - לא רציתי ציוד היקפי. - צורב רגיל מכיוון שאני לא מרבה לצרוב, תמונות בעיקר ואין טעם למחיר היקר. הספקות שלי הן בעיקר בנוגע לספק כוח ולכונן קשיח... איך?
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, בניתי לחבר מפרט בעזרת אלעד- כמו שאמרתי וזה המפרט http://img436.imageshack.us/img436/5417/gali30ls.jpg זה מKSP סכום המחשב צריך להיות 7000ש"ח (אין לעבור)
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי אז אחרי הרבה שבירת ראש, מסמן שזה הכיוון למחשב שיורכב ויצטרף ל GEFORCE RTX3090. אני תוהה אם הקירור במפרט מתאים, אשמח לחוות דעת המומחים. וכמו כן, האם לוח האם מספיק טוב למפרט גם כן. תודה רבה המחשב ישמש כתחנת עבודה לעבודה בתלת מימד - סינמה ובלנדר תודה! מעבד - AMD Zen3 Ryzen9 5950X 16 Core/32 Threads - With New PC Only - Base Clock: 3.4GHz - Max Boost Clock: 4.9GHz - Without Fan - 105W TDP - Zen 5000 Series - Tray לוח אם- TUF-GAMING-X570-PRO-WIFI-II - ASUS - AMD AM4 socket - X570 Chipset 3rd Gen AMD Ryzen™ Processors - 4x DDR4 - ATX SSD - MZ-V8P2T0BW - Samsung - 2048…
-
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
- 3 followers
-
-
מעבד: Intel P4 3.0 775 לוח אם:Asus P5GDC-V Deluxe דיסק קשיח: WD 80GB SATA זיכרון: Samaung 2X256MB DDR400 כונן אופטי: צורב ASUS X52 X32 X52 מארז: Compucase 6A19 כולל PSU HEC 300W ART
-
- 8 תגובות
- 925 צפיות
-
-
שלום שלום אממ הרכבתי מפרט הייתי רוצה לשמוע תגובות/הצעות שלכם Q6600 - לפני כמה ימים התייעצתי עם המוכר בחנות שאני עומד לקנות ממנה (פנדס) והוא אמר שזה מגיע כ G0 אבל זה לא מה שכתוב אצלהם באתר PNY 8800GT G.SKILL 2GB DDR2 800MHZ CL4 WD 320 16BUFFER SATA II AAKS NZXT APOLLO ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO עכשיו בעיניין של לוח אם וספק אני לא סגור (אני לא מתכוון לעשות OC) אני לא יודע אם כדאי לי לקחת לוח עם תמיכה בDDR3, מה אתם אומרים? בהתחלה חשבתי על GA-P35C-DS3R, הוא קצת יקר ואני לא יודע אם אני באמת צריך אותו, אולי ללכת על P35-DS3L? אני לא ממש מבין בזה, הייתי שמח לשמוע הצעות והסברים וספק, המליצו לי על CORSAIR HX 520W, "הוא מודולרי וכל החרא הזה בלה בלה.." לא מבין בזה. חשב…
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, לאחר שנסגרתי על המחשב, צריך לבחור תצורה. רציתי לדעת את ההבדלים בין המעבדים: Intel Centrino®2 Core2 Duo P8600 2.4GHz Intel Centrino 2 Core 2 Duo P8400 2.26GHz Intel Core2 Duo T5670 1.8GHz וכרטיסי המסך: nVIDIA GeForce 9300M 128MB Intel GMA 4500MHD מבחינת יכולת עיבוד של סרטים מקודדים ב 1080P, חימום, צריכת בטריה, משקל (במקרה של כרטיס חיצוני) מה השילוב המוצלח? המחירים נעים בין התצורה הזולה ב 900 דולר ליקרה בערך 1300 דולר שכוללת גם דיסק קשיח של 250 דולר השימושים העיקריים הם : לימודים - כלי Office , אינטרנט. צפייה בסרטי HD. תודה.
-
- 5 תגובות
- 862 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 642 צפיות
-
-
אהלן, אבא שלי מעוניין לקנות מחשב נייד. תקציב נמוך, 2000-2400. הוא מעוניין בעיקר באינטרנט, סרטים, שירים, וקצת בפיפא. אם אפשר חנויות בבאר שבע. תודה
-
- 2 תגובות
- 626 צפיות
-
-
אני משתמש ועובד עם PostgreSQL ולכן צריך שהמחשב יהיה חזק מספיק וירוץ מהר כנראה אצטרך גם כונן SSD שיהיה תאפשרות לחבר אותו בעתיד ובנוגע למערכת הפעלה 8.1 אם היא בסדר ואין בה באגים כלשהם רציתי לשאול את דעתכם בנוגע למחשב הזה לדוגמא - http://ksp.co.il/?uin=22975 ואם אפשר אז לקבל עוד המלצות בטווח המחירים הזה תודה מראש !
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום! בררתי בכל מיני מקומות ובאחד מהם נתו לי את ההצעה הבא. אני אשמח לקבל עצות לשיפור או אחלפת חלקים כדי להוזי את זה כמה שאפר אבל לשמור על רמה. אני צריך את המפרט בעיקר למשחקים. כרטיס קול יכול להיות מובנה ואני מעדיף יותר דגש על כ.מסך. CPU - intel p4 3Ghz 2mb kash 630 MB - asus dual P5 LD2VM (זה תומך דבל קור בשביל שידרוגים עתידיים) RAM - 2x 512MB DDR2 533 כרטיס מסך - GF 6200 PCI-EX 256MB H.D - 80G S-ATA של WD מארז - ספק 500W שני מאווררים פנימיים + תעלת איוורור זה כל הפרטים שנתנו לי לגבי יצרניות של הרכיבים יש כמה לכל רכיב אז לא בררתי כרגע כי אני עדיין בשלב של חיפוש ולא קנייה עכשיו אני יודע שזה יוצא יקר בגלל ה MB אז אם משהו יכול להמליץ על שיפורים או דברים בעלי תפו…
-
- 16 תגובות
- 941 צפיות
-
-
המחשב מיועד לאחותי, שעיקר הפעולות שלה במחשב זה גלישה באינטרנט דיבור באייסיקיו וקצת משחקים כמו סימס,GTA , חחח ואפילו ג'נרלס וכאלה..(אבל בעיקר בו נגיד סימס ו-GTA). כעיקרון נראה לי ש-120 ג'גה מקום יספיק (אלה אם כן ההפרש בין ה-120 ל-160 הוא ממש קטן..).. אני רוצה את הכפול ליבה של AMD ה-3800 או שעדיף ה-E4300\E6300 (אם אחד מהם יכול להיכנס בתקציב בכלל, בכל מקרה אני מאוד רוצה כפול ליבה) ג'יגה זיכרון.. כרטיס מסך טוב אבל שלא יגמור את כל התקציב.. Geforce 6600? צורב דיוידי (שוב אלא אם כן כונן דיוידי יהיה הבדל משמעותי, מה שלא נראה לי שהרי צורב היום עולה 180 ש"ח בערך..) וזהו אני חושב.. חשוב לי מאוד שהחלקים יהיו מחנויות בסביבה של רחובות\ראשון לציון וכאלה ושתיהיה חנות אמינה עם הרבה אחריות…
-
- 5 תגובות
- 638 צפיות
-
-
אני צריך מערכת חזקה שתחזיק לפחות לכמה שנים. המערכת הזאת צריכה לשמש בין היתר אותי למשחקים יחסית פשוטים ואת המשפחה אז חשוב שהמחשב יהיה גם מהיר בפעולות הרגילות שלו. ואני לא בדיוק משלם על המחשב הזה אז אני אשמח לשמוע את המפרט הכי טוב לתקציב.
-
- 6 תגובות
- 667 צפיות
-