ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
הי כולם, ביקשו ממני להרכיב מפרט לעריכה גרפית בתקציב של 5000 ש"ח (אם יש לכם משהו שנראה יותר משתלם אתם מוזמנים להראות אותו, גם אם זה עולה יותר או פחות) המפרט צריך לכלול גם כן מסך wide בגודל 20-24", אם תוכלו לנסות לכלול מקלדת/עכבר/רמקולים, לא משהו גרנדיוזי, מעבד I5 או I7, דיסק קשיח 500-1000 גיגה (ההבדל במחירים מצחיק כיום, אז כנראה טרה), מה שאני לא בטוח לגביו זה היחס מחירים בין הכרטיס מסך למעבד בשביל עריכה גרפית, צורב DVD, אם התקציב מאפשר אז ספק כוח לא ג'נרי ומארז לא רע (נגיד Antec 100/300/600 או אולי איזה דיל של מארז+ספק מcoolermaster וכו'). בקיצור כל התגובות יתקבלו בברכה, אני אישית עושה סקר שוק ומתייעץ בפורומים פה כשאני קונה לעצמי מחשב אבל זה לא המקרה הפעם, אז תודה מראש …
-
- 6 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום, לאחר התלבטויות רבות החלטתי ללכת על הDELL 1525 http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Inspiron+1525.htm הדרישות שלי הן: 1. אופיס, אינטרנט 2. חיבור HD לטלויזיה 3. ללא תמיכה במשחקים. המפרט: מעבד T7250 Core 2 duo 2.0GHz מסדרת Santa Rosa, מסך רחב 15.4 , דיסק קשיח 250GB , זיכרון 2GB, כרטיס מסך X3100 אם מישהו חושב שכדאי לי ללכת על משהו אחר אני מאוד אשמח לשמוע... תודה
-
- 7 תגובות
- 757 צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני ניידים של HP, שההפרש ביניהם קטן, רציתי לדת איזה מהם עדיף. הראשון הוא עם מעבד p650 PHENOM 2 עם 14 אינץ, 4 גיגה זכרון וכרטיס גרפיקה Radeon HD 4250 http://www.bestbuy.com/site/HP+-+Pavilion+Laptop+/+AMD+Phenom&%23153%3B+II+Processor+/+14%22+Display+/+4GB+Memory+-+Pewter/2971078.p?id=1218367939608&skuId=2971078&IcsCsid=2-39-1598-25-5-113142-111258-25-1598-20-25-1598-3497-0-1 השני הוא I3-370m עם 15.6 אינץ ו3 גיגה זכרון וכרטיס גרפיקה Intel® HD http://www.bestbuy.com/site/HP+-+Laptop+/+Intel%26%23174%3B+Core%26%23153%3B+i3+Processor+/+15.6%22+Display+/+3GB+Memory+/+320GB+Hard+Drive+-+Biscotti/1623867.p?id=1218273846897&skuId=1623867&st=hp%2…
-
- 0 תגובות
- 757 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - PUBG, FAR CRY 5 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). https://www.amazon.com/AOC-G2460PQU-Ultimate-Performance-Professional/dp/B00HY7PAUC -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בעיקרון…
-
- 0 תגובות
- 757 צפיות
-
-
http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=485693.0 האם זה מפרט טוב? http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=485693.msg4156728#msg4156728 איפה אני יכול לקנות אותו? שלחתי ללוג'יק פי סי והם נתנו לי משהו אחר לגמרי
-
- 1 תגובה
- 757 צפיות
-
-
שלום לכולם, אבא החליט שהוא צריך מחשב חדש (ובצדק, יש לו לנובו בן שלוש פחות או יותר). הבנאדם איש עסקים, צריך מחשב שנראה סביר, עדיף שיעמוד בקצת התעללות פיזית. ברמה העקרונית מדובר במחליף שולחני, שכן בבית ובעבודה הוא מחבר אותו למקלדת ועכבר. בעדיפות, כמה שיותר זכרון, כמה שיותר שטח איכסון. אבא ביקש יפה גם מסך 15 אינץ' (ראיתי שיש 15.6 ו15.4, באמת שלא משנה). לא חייב להיות מפרט מדהים, העיקר כמו שנאמר- כמה שיותר זכרון, כמה שיותר שטח אכסון. תקציב כולל- עד 5000 שקל עם חריגות גבוליות, נגיד 200 שקל. עבדכם הנאמן שונא את לנובו (המחשבים שלהם נראים לי נורא פשוטים ופלסטיקיים) והיה מעדיף משהו מתוצרת ראויה אחרת. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), …
-
- 0 תגובות
- 757 צפיות
-
-
המפרט למשחקים בעיקר ללא OC בקרוב אין צורך בקרור למעבד אני אולי ישדרג בקיץ להלן המפרט מעבד - Core 2 Duo E6750, לוח אם - GIGABYTE P35-DS3L זיכרון - DDR II 800Mhz 2GB Samsung (2x1GB) כרטיס מסך- Zotac 8800GT 512MB דיסק קשיח - Hitachi DeskStar 320GB SATA II מארז + ספק כוח - HEC Compucase CI-6A21, HEC 500TD-TF 500W מסך- SAMSUNG 206BW 20'' כמובן כולל גם ציוד הקיפי נוסף מקלדת עכבר וכו..... שאין צורך בעזרה לגביו שאלות: 1 . האם המארז מספיק מאוורר (אני גר בבקעה והקיץ יגיע מתי שהו) 2. האם הספק כוח מספיק איכותי 3. אפשריות יעול נוספות במסגרת תקציבי ( 6K) יש אפשרות לחרוג בעד 500 שקל
-
- 13 תגובות
- 757 צפיות
-
-
ברשותי הרכיבים הבאים שהם מצויינים למחשב ביתי שאני רוצה לבנות: מארז שקט אנטק סונטה + ספק הכח האיכותי שלו. קירור למעבד שנרכש לאחרונה של זלמן Zalman CNPS5X SI Edition 2 דיסקים קשיחים רגילים מהמחשב הישן. מערכת הפעלה חלונות 10 HOME. האם יש ספק מחשבים שאפשר להזמין אצלו מפרט ולהביא איתי כנדוניה את הרכיבים שכבר יש לי כדי שירכיב אותם במחשב שאני מזמין ׁ(ובכך להוזיל העליויות)?
-
- 0 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שבת שלום. ברשותי מחשב מבוסס asus m2a-vm hdmi amd x2 4200 2x1gig ram 320 gig ram ati radeon hd4550 hauppauge pvr150 mce antec nsk2400 נבנה במקור כמחשב htpc לסלון ונתקע כמחשב משרדי בגלל שהמחשב הביתי הקודם הפסיק לעבוד. כפרוייקט לרגילה אני רוצה לסיים להרכיב media center בבית, ולדאוג למחשב משרדי. השאלה שלי היא האם להשאר עם המחשב כמו שהוא כמדיה סנטר ולקנות מחשב משרדי פשוט בתקציב הקיים, או לחילופין לקנות לוח+מעבד+זיכרון+HDD למדיה סנטר ואת החלקים קיימים להעביר למחשב המשרדי (ולעשות השלמות בהתאם). הדרישות מהמחשב הסלוני- אפשרות לצפייה והקלטה בyes, וצפייה בתכני hd בצורה חלקה. מארז+ספק+מקלדת+ עכבר+צורב DVD קיימים. למחשב הסלוני תדרש מקלדת אלחוטית קומפקטית. מקווה שהבקשה הובהרה היטב תוד…
-
- 2 תגובות
- 757 צפיות
-
-
היי אשמח להיעזר במי שמבין קצת. אני יודעת שהיו ביקורות מאוד טובות פה ובעוד מקומות על סדרת ה Z60m - האם הסדרה הזו בתוך החידושים עדיין רלוונטית?ממה שקראתי מחשב אמין זה פרמטר ראשי בקניית נייד, כיוון שהם עדינים ונוטים יותר להתקלקל. העריכה היא אופציה עתידית ברמה חובבנית-ביתית. וחוץ מזה אומרים שמחשבי ה think-pad , הוכיחו את עצמם כאמינים וסוסי עבודה. לכן החלטתי שאחד שכזה יהיה שלי לפני שירד סופית מהמדפים, כיוון שטכנולוגיות חדשות וחזקות יותר אבל עם תוחלת חיים נמוכה ונוטים יותר להתקלקל. קישורים: UH31HIM - מחיר 5900 ש"ח http://www.electroshop.co.il/product.asp?productid=2897 UH3FSIM - מחיר 5590 ש"ח http://www.electroshop.co.il/product.asp?productid=2898&CatCode= UH3EWIZ - מחיר…
-
- 4 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום אני צריך את המלצתכם לגבי קניית לוח אם מעבד וזכרונות... מקווה לקבל המלצות גם לגבי AMD וגם לגבי INTEL... המחשב בעיקר בשביל גלישה באינטרנט ומשחקים (גם כבדים) יש ברשותי RADEON 9800SE שהוא כרטיס מסך שנחשב לא רע (או שאני טועה?!) התקציב הוא עד 2000 שקל
-
- 8 תגובות
- 757 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, עד לפני שבועיים שירתתי בתפקיד לוחם בעורב גולני. לפני שבועיים קרעתי את הרצועה הצולבת בברך שמאל במהלך אימון, ואי לכך אהיה בבית כשנה על מנת לשקם את הברך. רוב החברים שלי בצבא במשך השבוע, לכן תקוותי היחידה לשרוף את הזמן היא משחקי רשת. אני צריך מפרט בתקציב של 4000 שקל לא כולל כרטיס מסך (אני קונה 8800GTS יד שניה). שני דברים חשובים לי: שיהיה מבוסס קונרו ושיהיה מוצלח לאוברקלוקינג. השימוש העיקרי הוא, כאמור, משחקים. תודה מראש לכולם...
-
- 6 תגובות
- 757 צפיות
-
-
כולל כרטיס מסך נפרד, מארז, ספק, מקלדת, עכבר, מסך, DVD. צורב לא חובה - אבל אשמח להמלצה, מעבר למסגרת התקציב הספציפי הזה, במידה וזה כן יהיה רלוונטי. רצוי כמה שיותר קרוב ל-2,000 ורק אם אין ברירה, או שמדובר ביתרון משמעותי ביותר, אז עד 2,500. תודה
-
- 2 תגובות
- 757 צפיות
-
-
אהלן אני מחפש להרכיב מפרט לחברה שלי אחרי כמה שנים טובות שהמחשב הישן כבר לא עומד בסטנדרט , אשמח לקבל המלצות למפרט פשוט בסביבות ה 1000 ש"ח , ללא כונן אופטי, מארז ג'נרי נחמד וספק פשוט. את ההרכבה אני אבצע בעצמי. תודה ויום טוב ושבת שלום
-
- 4 תגובות
- 757 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1400 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אסור לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש יום יומי ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אינטרנט ואופיס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא רלוונטי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא רלוונטי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…
-
- 2 תגובות
- 757 צפיות
-
-
מה קורה חברים? אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים באזור ה-2500 שקל. את המחשב אני צריך בגלל שאני מעוניין לשחק במשחקים באיכות HD, יש לציין שאני לא גיימר רציני, רק בפעמים שאני רוצה לשחק במשחקים אני רוצה לראות אותם על ה-LCD שלי כמו שצריך, מבלי להתפשר על איכות. עלה לי עוד רעיון לקנות מחשב בסיסי ב-1500 שקל ובנוסף לקנות סוני 3 או Xbox360. כמובן שהאפשרות הראשונה עדיפה אך אם אני צריך להתפשר על איכות אז אני מעדיף את האפשרות השנייה. לכן בבקשה תנו לי הצעות למחשב באזור ה-2500 שקל ותגידו לי אם האיכות שאני מקבל עולה או יורדת מהקונסולות משחק של החברות המוכרות. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 757 צפיות
-
-
נמאס לי מהמחשב הישן שלי שהוא 2000 AND עם fx5200 ולוח אם ga-7n400, והחלטתי ללכת על מחשב חדש בתקציב של בקירוב 3000 ש"ח, עם מסך, כוננים, קונן קשיח ו 512 DDR שיש לי כרגע, המטרה: משחקי מחשב. אני בצבא וחוזר כל יום הביתה, אבל עדיין אין לי זמן או כוח להתחיל לבדוק מה קורה בעולם החומרה, אז אני מבקש את עזרכתם...
-
- 5 תגובות
- 757 צפיות
-
-
היי, היי, אני מחפשת מחשב נייד ללימודים (מדעי המחשב) ואני צריכה מחשב חזק. יש לי את שני הניידים הבאים, מה דעתכם על כל אחד מהם? http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=823087 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=834744 מה ייתן לי מחשב עם רזולוציה יותר גבוהה או סוג מסך יותר טוב? האם אתם ממליצים לי על מחשבים ניידים אחרים? תודה.
-
- 1 תגובה
- 757 צפיות
-
-
טוב אז אני מתלבט מה לקחת .. זה או זה או זה, אז אל תביאו מפרטים אחרים כי סתם יבזבז לכם את הזמן .. וגם לי כי אני פשוט עובר ממקום וכל אחד אומר משהו אחר חחחח. אז ככה. יש את זה ( זה מאתר SIZ של האחסון תמונות אז תשימו SIZ ואם זה לא עובד תגידו לי ) http://www.*צונזר*/my/tzywaztzh4yw.png שזה לפי דעתי יותר טוב. אבל מישהו אמר לי שכדאי לי לקחת מעבד QUAD 9500 וזכרונות טובים יותר , הוא אמר שהמעבד הזה מעולה למשחקים ( המחשב שלי במיוחד לגיימינג ) וגם למשחקים עתידיים .. שזה מספיק למה שאני רוצה. הוא אמר שכדאי שאני אקח 2 כרטיסי מסך ( לא בהכרח HD6850 ) בקיצור : http://grab.by/7BkA משהו כזה. מה אתם אומרים?
-
- 2 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט מחשב שיעדו העיקרי הוא הקלטות, משחקים לא עומדים פה על הפרק ... כמובן הפריט העיקרי הוא כרטיס הקול.. התקציב לא כולל מסך.. רמקולים ומגבר יקנו בנפרד . רצוי שיכלול עכבר ומקלדת פשוטים. תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 757 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד DELL XPS M1530 במחשב יש S-VIDEO שבע פינים כאשר אני מחבר כבל 4 פינים לטלוויזיה מתקבל תמונה אך כאשר אני מחבר כבר 7 פינים המחשב מזהה את הצג אך בטלוויזיה אני רואה שחור חשוב לציין שיש לי מחשב נייד dell inspirion שבו שני הכבלים פועלים ורואים תמונה. מה יכולה להיות הבעיה?יש לי כרטיס מסך 8600GT
-
- 3 תגובות
- 757 צפיות
-
-
מעבד : Intel pentium D 2.8 ghz , s775 2X1 mb DualCore לוח אם: Abit- Nl8 - Sli (NF4) s 775 , FSB 1066,2 pci e. GBE Satat 2 זיכרון: DDR 2 667 2X512 MB TwinMos כ. מסך: Asus - Nvidia 7300 GS 256 mb max 512 TV, DVI, PCI E. ארדיסק : WD 160G 7200 rpm 8MB sata 2 צורב : sony Dvd recorder RW X18 dl x8 optiarc AD-5170A מארז: HJA-806DT midi 500W max black עכבר: Logitech -Lx7 cordless opticat כולל הרכבה 2880
-
- 2 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג מחשב יחסית ישן, זה המפרט שלו : מעבד intel e5500 לוח אם - Asus p5G41c-m lx זיכרון - 2G של DDR 2 אין כרטיס מסך חיצוני HD 250 G הייתי מעוניין לשדרג ככה שיוכלו לשחק עליו משחקים , כמובן לא הכי חדשים, אבל נניח שFEAR1+ 2 ירוץ עליו, קרייסיס 1+2 , ועוד כהנה וכהנה משחקים מלפני שנתיים שלוש, ברמה בינונית + (כלומר שהיראו את היופי של המשחק אבל שלא ייתקע..לפחות 40 FPS). תקציב של כמה מאות שקלים, נניח עד 1000 ש"ח. על איזה כרטיס מסך הייתם ממליצים? האם להרחיב את הזיכרון? האם לשנות את הזיכרון לDDR3?(ניתן או 2 או 3, לא שניהם ביחד). המון תודה וחג חנוכה שמח.
-
- 5 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב נייד ישן מדגם IBM thinkpad t40 המחשב נדלק אבל לא רואים שום דבר במסך לפני כשנה המחשב עבד אבל המאוורר הרעיש בהגזמה אז פתחתי אותו ניקיתי אותו ומאז המסך לא עובד כשהמחשב נדלק הרמקול הפנימי לא מצפצף בכלל בדקתי גם את תקינותו של הרמקול הפנימי הוצאתי את הזכרון הפנימי וכשהדלקתי אותו הוא החל לצפצף אז אני יודע שהרמקול הפנימי עובד חיברתי את המחשב למסף חיצוני ע"י כבל חיבור VGA חשבתי אולי המסך של המחשב תקול אך גם זה לא עזר לא רואים שום דבר במסך הוצאתי את הסוללה (CMOS) והחזרתי אך זה לא עזר יש למישהו מושג מה אפשר לעשות? תודה
-
- 0 תגובות
- 757 צפיות
-
-
הציעו לי את המחשב הנ"ל עם 2 ג'יגה זכרון מעבד T7300 ותיק. שווה? משתלם?
-
- 4 תגובות
- 757 צפיות
-