ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, ברצוני לרכוש מחשב נייד, הראשון שלי (: היות ואין לי כיוון אודה על המלצתכם. התקציב שלי הוא 2000 שח למחשב 15". המחשב ישמש לצרכים בסיסיים יחסית, כרגע אין סיבה ככלל לצאת איתו מהבית ככה שזמן סוללה מנצח הוא לא קריטריון שחשוב לי יותר מידי (אשתמש בעיקר במתח חיצוני), וגם אין צורך במחשב חזק פיזית או מוקשח, בעתיד אקח אותו ללימודים. ישמש אותי ליישומי אופיס, גלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה בחדר (עם מערכת חיצונית של creative) , וניגון סרטים. אם בכלל יש כזה דבר במחשבים ניידים אז חשוב לי יציאה לסאבוופר 5.1 סראונד למחשב לצורך שמע בסרטים. כמו כן, חשוב לי שיהיה כרטיס רשת מובנה אלחוטי שתומך במהירויות גלישה גבוהות, חשוב שיהיה Bluethooth' , כמובן צורב DVD. USB 3.0. חשוב לי שהמחשב יו…
-
- 3 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב התקציב הוא 3000-3500 אפשר לחרוג מהתקציב ב500 בערך התקציב כולל בתוכו מסך וציוד היקפי תודה
-
- 4 תגובות
- 718 צפיות
-
-
מומחי הפורום וחובבי המפרטים שלום להלן הצרכים שעל בסיסם אבקש לגבש מפרט: -המחשב ישמש למשחקים חדשים. -המחשב ישמש לצפייה/עריכה של סרטים. -תעשה עבודה בפוטושופ. -יעשו צריבות בתדירות גבוהה (למטרות גיבוי). -המחשב יריץ חבילת אופיס. -אין צורך בהרד דיסק מעל 160 ג'יג'ה. -אבקש לכלול במפרט מסך 19" (גם אם מקורו בחנות אחרת וזולה יותר - עדיף!) - למיטב הבנתי ה BenQ הוא האטרקטיבי ביותר ? -ע"פ התקציב כמובן המערכת תתבסס על AMD. -לא יעשה OC בשלב הנראה לעין. -דרוש סלוט PCI + מקום ל Audigy 2 platinum שברשותי. -אין צורך במארז נעים לעין ! תודה מראש, אשמח לעזרתכם...
-
- 9 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום! אני צריך נייד לעבודה עם office בעיקר. גודל מסך רצוי 14'' ומשקל קל עד 2.5 (אני אצטרך להיסתובב איתו) זמן סוללה ערוך שלא יתרוקן אחרי שעת עבודה. מקלדת נוחה ולא שהכפתורים יהיו קטנים וצפופים. תודה מראש אלמו
-
- 2 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט ל-HTPC לצפייה בסרטי FHD ו3D. המחשב יצטרך לכלול 3 יציאות למסכים (עדיפות לHDMI ועוד DVI*2). אין צורך בדיסק קשיח/צורב/ציוד היקפי כלשהו. מעדיף לוחות עם חיבור סריאלי ומקבילי (LPT). המפרט עליו חשבתי הוא: I3-2100 Asus'>http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6949&CatCode=659"]Asus P8H67-M PRO Antec'>http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5295&CatCode=625"]Antec NSK2480 1X4GB RAM המפרט מתאים? יש מקום לשיפור? אודה להמלצותיכם...
-
- 3 תגובות
- 718 צפיות
-
-
מדוע במפרטים המומלצים על ידכם, כל המחשבים ברמה הזולה יותר בקטגורית המומלצים למשחקים , הם עם מעבדי AMD? האם מעבד Duel Core או מהסוג החדש לא יהיו יותר טובים? תודה שמוליק
-
- 5 תגובות
- 718 צפיות
-
-
חברים זהוא הלוג של המחשב שלי אני רוצה להתחיל לעבוד עם תוכנות עריכת וידאו כמו פרימיר ודומיה מה לדעתכם אני צריך לשדרג כדי שהכל יעבוד ככה כמו שצריך . ? [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 718 צפיות
-
-
אני מעוניין לקבל שני מפרטים למחשבים עבור עבודה עם אינטרנט, אופיס, תכנות, עבודות קלות של תמונות ואולי קצת משחקים. מחשב אחד צאיך להיות עם מסך ומדפסת (עד 4000 ש"ח) והשני לא (עד 3500 ש"ח). אם יש צורך להגדיל את התקציב בכמה מאות אולי אפשרי. תודה וחג שמח.
-
- 2 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום פרסמתי את השאלה הזו לפני כחודשיים והיום היא שוב רלוונטית... השאלה בכותרת, מחשב לשימושי אינטרנט/אופיס/צפיה בסרטים תקציב עד 2K. אשמח להמלצות או לחוו"ד על המפרט הבא. תודה מעבד AMD Athlon II X3 425 Box ₪370 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX425WFGIBOX לוח אם Gigabyte GA-MA785GM-US2H ₪403 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950755 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪250 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ זיכרון Patriot DDR3 2048MB 1066Mhz CL 7-7-7-16 ₪276 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=PT2G1066 צורב LG GSA-GH24N X24 SATA DVD ₪110 כמות:1 http://www.skypc.co…
-
- 1 תגובה
- 718 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב חדש לעבודה משרדית בעיקר. השימושים הם גלישה באינטרנט, עבודות באופיס ואולי פה ושם משחקים ( בסגנון פיפא לא יותר..) אין לי צורך במערכת הפעלה ואין צורך בהרכבה של המחשב. אין צורך בשום ציוד היקפי. חשוב רק שהמחשב יעבוד בצורה חלקה ולא יזחל לי.. תודה.
-
- 6 תגובות
- 718 צפיות
-
-
המחשב לחבר שנמצא בצבא הייתי מעוניין כמה שיותר חדיש טכנולגית וקריר שיש שיתן תתמורה הטובה ביותר יש אפשרות לחריגה של 200 שקלים תודה
-
- 4 תגובות
- 718 צפיות
-
-
http://www.plonter.co.il/buildyourownpc-v2.tmpl ₪ (+876) - AMD - YD150XBBAEBOX - AMD RYZEN5 1500X - 4 Cores - 8 Threads - 3.5Ghz - 65W TDP - BOX with Wraith Stealth Cooler ₪ (+464) - ASUS - PRIME-B350-PLUS - PRIME B350-PLUS - AM4 - 4x DDR4 64GB 3200MHz - HDMI - DVI - VGA - CrossFire CFX - PCIe 3.0 x16 - PCIe 3.0 x8 - PCIe 2.0 x4 - 2x PCIe 2.0 x1 - 2x PCI - 6x SATA - 2x M.2 - 2x USB 3.1 - 6x USB 3.0 - 6x USB 2.0 ₪ (+651) - Corsair - CMK16GX4M1B3000C15 - 16GB DDR4 DRAM 3000MHz C15 Memory - Vengeance® LPX - Black - CMK16GX4M1B3000C15 ₪ (+251) - Sandisk - SDSSDP-128G-G25 - 128GB 2.5 inch SSD SATA3 6gb - Read 490 MB/s Write 350 M…
-
- 0 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום לכולם. ברשותי מחשב בן 4 שנים, וברצוני לשדרג אותו על מנת שיתאים למשחקים כבדים, כדוגמת GTA החדש. השימוש העיקרי שלי בו הוא צפייה בתכני HD, אבל מידי פעם גם משחקים. בעיקרון, עדיין לא החלטתי האם לשדרג את מה שקיים או לקנות חדש, בשביל זה בעצם אני פותח את הטראד על מנת לקבל ייעוץ ממכם. להלן המפרט שיש לי כרגע: Intel Core i5 750 @ 2.67GHz 8 GB ראם לוח אם INTEL DP55WB כרטיס מסך 9800GT עם 1 GB ראם ספק כח OCZ 600W -- 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במיד…
-
- 0 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום סבא שלי מעוניין לרכוש מחשב חדש, כדי שהוא יוכל ללמוד על הפעלתו וכדומה. הצרכים העיקריים הם גלישה ואינטרנט, משחקים? בעיקרון רק כשהנכדים יבואו לשחק הם יוכלו להריץ משחק אחד או שניים. לא יהיה OC של סבא שלי (משום מה ) אבל אם החנות עצמה יכולה לעשות OC אז מעולה. מומלץ שזה יהיה קרוב למרכז, גם ראשון זה בסדר. יש צורך בכל הציוד ההיקפי, מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים (יכולים להיות כללולים במסך), ושתיהיה למחשב יציאת DVI לLCD. התקציב הוא עד 3000 ש"ח, מומלץ לא לחרוג וכמה שפחות, שיכלול הרכבה, ומומלץ שכל החלקים יקנו ממקום אחד (למעט מסך וכדומה). ובעיקרון שהחלקים (כגון המארז או הספק) יהיו "איכותיים" הכוונה שיראו יפה (לא כמו קופסא מרובעת לגמריי) וזהו, בניתי לו משהו כזה בינתיים: מעבד:…
-
- 5 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום לכולם, כבר 4 מחשבים קניתי בעזרת הפורום הזה אז הנה בא עוד אחד אני רוצה מחשב שכל תפקידו זה להתחבר לטלוויזיה ולהקרין סרטים (עם יכולת fullhd) + גלישה באינטרנט. רצוי שיהיה שקט כמובן. לא צריך דיסק קשיח כרגע. המגבלה העיקרית וגם ההתלבטות הכי קשה זה המארז - המידות של המגירה המיועדת: רוחב 49ס"מ עומק 43ס"מ גובה 10.5ס"מ זה מה שהרכבתי בהתבסס על המפרטים המומלצים: מעבד: AMD Athlon II X3 455 Box - מחיר: 378 ש"ח לוח אם: Gigabyte GA-880GM-D2H - מחיר: 377ש"ח זכרון: Corsair DDR3 4Gb Kit (2x2048Mb) 1600Mhz - מחיר: 169ש"ח צורב: DVD-RW LG GH22NS70 x22 - מחיר: 99ש"ח מארז (אופציה א'): Thermaltake SD200 - מחר: 511ש"ח מארז + ספק (אופציה ב'): SilverStone Milo ML-03B Basic HTPC -…
-
- 3 תגובות
- 718 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם צריך אז לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גלישה באינטרנט ,יפעל 24/7 אז צריך להיות קירור טוב ומפרט עמיד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.כל המשחקים החדשים ומשחקים כמו: BF3, GTA, PROTOTYPE 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FULL HD 1080X1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?…
-
- 4 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שבת שלום. ברשותי מחשב מבוסס asus m2a-vm hdmi amd x2 4200 2x1gig ram 320 gig ram ati radeon hd4550 hauppauge pvr150 mce antec nsk2400 נבנה במקור כמחשב htpc לסלון ונתקע כמחשב משרדי בגלל שהמחשב הביתי הקודם הפסיק לעבוד. כפרוייקט לרגילה אני רוצה לסיים להרכיב media center בבית, ולדאוג למחשב משרדי. השאלה שלי היא האם להשאר עם המחשב כמו שהוא כמדיה סנטר ולקנות מחשב משרדי פשוט בתקציב הקיים, או לחילופין לקנות לוח+מעבד+זיכרון+HDD למדיה סנטר ואת החלקים קיימים להעביר למחשב המשרדי (ולעשות השלמות בהתאם). הדרישות מהמחשב הסלוני- אפשרות לצפייה והקלטה בyes, וצפייה בתכני hd בצורה חלקה. מארז+ספק+מקלדת+ עכבר+צורב DVD קיימים. למחשב הסלוני תדרש מקלדת אלחוטית קומפקטית. מקווה שהבקשה הובהרה היטב תוד…
-
- 2 תגובות
- 718 צפיות
-
-
בס"ד שלום לחברי הפורום. חבר קרוב מחפש המלצה למחשב נייד חדש (כנראה שיירכש בארה"ב) התקציב שלו הוא 1200$ פלוס מינוס. המלצתי לו לכוון את עצמו לכיוון DELL XPS והמחשב שהוא הצליח להעלות בחכתו הוא המחשב הבא: http://www.logicbuy.com/deals/dell-xps-14-ultrabook/40738.aspx - DELL XPS 14 רציתי לשאול כמה שאלות: א. האם ניתן להרחיב אחריות למחשבי DELL שנרכשו בארה"ב ע"י חברת DELL בארץ? (היות ואני יודע שהאחריות היא בינ"ל) ב. מה דעתכם על מחשבי לנובו? משום מה אני שמעתי עליהם רק דברים שליליים. למישהו יש משהו להגיד בעניין? ג. מה דעתכם על המחשב שהצגתי. השימושים העיקריים שלו יהיו צפייה בסרטים, כתיבת עבודות, שימוש באינטרנט וכו'. הקריטריון שהכי חשוב לו הוא שהמחשב יחשב חזק גם בעוד שנה-שנה וחצי. תוד…
-
- 0 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום לכולם ! לאחר שירות נאמן של כ-4 שנים אני מתכוון להחליף את המחשב שלי והמסך. אני מבקש עזרה מהאנשים פה מפני שראיתי לפי תגובות וממה שהספקתי לקרוא שהפורום הוא מאוד מקצועי ואמין. אני לא כל כך מבין/מעודכן במה שהולך עכשיו מבחינת חומרה ומחשבים ולכן אשמח לעזרתכם. מצורפות הדרישות עבור המחשב (לפי הפורמט בחוקי הפורום). תודה רבה מראש ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים (תכנות בעיקר), צפיה בסדרות/סרטים ב-HD דרך הטלוויזיה ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום …
-
- 4 תגובות
- 718 צפיות
-
-
Ralink RT2700E 11bgn WLAN מה זה הכרטיס הזה? הוא כמו כל הכרטיסים או שהוא דורש ראוטר מיוחד או משהו מהסוג הזה?
-
- 4 תגובות
- 718 צפיות
-
-
זה המפרט שאני הולך להזמין מ- iqpc: מה דעתכם על המארז? הכרטיס יכנס בתוכו ? ולגבי הספק אני לא יודע כמה הוא איכותי. חשבתי להחליף לליברטי 500. לגבי מסך אין לי מושג. חשבתי ללכת על : samsung 203B. אשמח לקבל תיקונים, הצעות לשיפור... המפרט שלי: מערכת בנה לך מחשב הכוללת את הפריטים הבאים מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.13GHz(E6400) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤1244 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: GIGABYTE GA-965P-S3 מחיר: ¤654 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL מחיר: ¤1866 אחריות: שלוש שנים. דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 320GB 16MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST3320620AS מחיר: ¤547 אחרי…
-
- 4 תגובות
- 718 צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני מפרטים האחד כבר הועלה פה בפורום 1. Intel® Core2 Duo Processor E7300 קירור למעבד: Arctic Cooling Alpine 7 Pro לוח GIGABYTE עם צ'יפסט P43 GA-P43-DS3L זיכרונות Geil GX21GB6400DC Twintech3D 9800GT XT OC 512MB קירור CoolerMaster Vga Cooler צורב DVD-RW בחיבור SATA דיסק קשיח Samsung 500GB 7200RPM 16MB SATAII מארז CoolerMaster Elite - 334 + CM 420W PSU מפרט 2: Intel Core 2 Duo E7300 2.66GHz 3Mb 1066mhz BOX GIGABYTE EP43-DS3L Intel P43 G.SKILL DDR2 2048MB (1GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 WD 320GB 7200RPM 16MB SATA2 SAMSUNG DVDRW SH-S223F BLACK 22X DUAL LAYER SATA Innovision 9800GT GDDR3 512MB PCI-E COMPUCASE 6A19B Black No PSU TOPOWER TOP-EZ 500W Silent-EZ M…
-
- 5 תגובות
- 718 צפיות
-
-
אבא שלי מעוניין במחשב נייד, כאשר הניידות שלו היא לא הכרחית(ז"א שביצועים חשובים יותר ממשקל וכדומה, גודל מסך מקסימלי לתקציב יתקבל בברכה) המחשב כעיקרון אמור להריץ אינטרנט מעבדי תמלילים וכו' בצורה חלקה ולא יותר מזה, אם אפשר שהוא יריץ גם משחקים קלים וסרטי 720P זה יהיה מעולה. ועכשיו בנוגע לשאלה השניה האם יש אפשרות שבעזרת מחשב נייד ומחשב נייח שמחוברים לאותו הראוטר יהיה ניתן לעשות סטרימינג? ז"א שלא שהמחשב הנייד יריץ את הסרט אצלו דרך התיקיה המשותפת, אלא שהמחשב הנייח(החזק) יריץ את הסרט, והנייד רק ישדר את התמונה, (?בדיוק כמו בסטרימרים?) אני שואל את זה כי אנחנו מעוניינים בנייד ובסטרימר, אבל לא בשניהם, וקשה לי להאמין שמחשב נייד ב2.5 יצליח לשדר תמונת HD על מסך 55'(שיש לנו בסלון) תודה ר…
-
- 2 תגובות
- 718 צפיות
-
-
אני מניח שמדובר בנושא רגיש, אבל האם אפשר להחזיק בפורום רשימה של חנויות מומלצות ? אולי אפילו בצורה של סקר שכל משתתף יכול להצביע פעם אחת לחנות ולתת ציון מ-1 עד 5 על מקצועיות, אמינות, מחיר, מבחר, ושרות. למרות הרגישות של הכלי הזה, וחשש להטיות התוצאות, זה יכול להוות מנגנון חשוב לשיפור השרות של החנויות (בדומה למה שיש ב-ZAP), רק שפה מסתובבים אנשי מקצוע. אפשר להגביל את ההשתתפות בסקר לוותק מסויים בפורום.
-
- 1 תגובה
- 718 צפיות
-
-
הראשון הוא Toshiba Satellite A200-23P והשני DELL XPS M1530 מי לדעתכם הכי מתאים לצרכים שפרטתי? תודה
-
- 4 תגובות
- 718 צפיות
-