ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
קניתי את המיפרט הבא ב-2007, מאז התגייסתי ויצאתי לגמרי מכל עולם החומרה וגאדג'ט. אשמח לשמוע איפה אני עומד כיום מבחינת גיימיניג, ב-mid end או low end, כי בזמנו קניתי מחשב high end, והאם משתלם לשדרג ומה: מעבד - Q6600 2.4Ghz קירור למעבד - Thermalright Ultima 90i לוח אם - Gygabyte GA-P35C-DS3R Conroe support GP35CDS3R זכרון - G.skill 2GB 800Mhz כרטיס מסך - Palit 8800GT G92 Sonic 512MB DDR3 ספק כוח - Corshair 520W Modular
-
- 2 תגובות
- 768 צפיות
-
-
סטודנטית מחפשת לפטופ בגודל 13 שיהיה קל. מטרות? אינטרנט ויישומי office בלבד. יש כמה דגמים בתקציב עם haswell? או שאמור להגיע כל רגע? אין חשיבות לסוג המסך, רזולוציה, חיבורים. זמן סוללה של 3-4 שעות יספיקו.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מגיע אלינו קרוב משפחה מחול (מקום שבו דברים כאלה לא זמינים) ורוצה לקנות סוללות להחלפה למחשב נייד המחשב fujitsu siemens lifebook t4220 סוללה ראשית fpcbp155 סוללה משנית (נראה כמו אחת שנכנסת במקום הסידירום) s26391-f405-l200 רוצים מחיר נמוך ככל האפשר וחלקים מקוריים חדשים שיחזיקו מעמד לאורך זמן. אין דרישות גבוהות לאחריות כי הוא כנראה לא יוכל לממש אותה מאיפה שהוא יהיה מאיפה משיגים את זה בארץ ?
-
- 2 תגובות
- 750 צפיות
-
-
אהלן. חבר שלי מעוניין לרכוש מחשב נייד, אך לא מבין דבר בעניין. התקציב הינו 3000-4000 ש"ח. השימושים הם בעיקר משחקים(לא נורא כבדים- מנוע סורס בעיקר), אינטרנט ומעט סרטים. המחשב יהיה גם בבית וגם בעבודה- לא חייב להיות קל. סוללה- לא קריטי שתהיה חזקה, מכיוון שיהיו שקעים איפה שיהיה הנייד. HD- לפחות 320. מסך- יהיה נחמד אם יהיה גדול.
-
- 2 תגובות
- 789 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב בעיקר לפאבג'י, השאר פחות מעניין 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה): מספיק לי רק SSD, לא צריך הארד דיסק גדול. מסתדר עם 250 גיג'ה אף פעם לא הגעתי. אפשר להכניס 500 אבל להביא 2 מפרטים שונים בתקציב 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? פחות, אבל כל עוד הוא לא נשמע כאילו מטוס ממריא, זה בסדר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקל…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מחשב לסטודנט. עם מסך LCD 19. XP ו גיגה זכרון (מספיק???) אני אשמח לקבל גם המלצות לחנות בב"ש (מעדיף לא KSP או Ivory ) תודה !!!
-
- 2 תגובות
- 571 צפיות
-
-
מתכנן מחשב שולחן סביב מעבד ryzen 5800x. לא מתכנן המהרה. מהמידע הטכני, המעבד מוגבל למהירות תדרים של 3200 במצב סטוק. מקבל מידע סותר לשאלה שבכותרת. ה 3200 בא עם cl16 וה 3600 עם 18.
-
- 2 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום לכולם, עקב רכישת מחשב חדש, אני מוכר את המחשב הנוכחי שלי. אז הפעם אני צריך את עזרתכם בביצעו הפעולה ההופכית - אני מספק את המפרט ואתם מעריכים בכמה אני אמור למכור אותו (אגב, אני מקווה שזה הפורום המתאים - אם לא, תעבירו אותו למקומו המתאים) המפרט שלי הוא : Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200) ASRock 775VM800 (3 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB) SAMSUNG SP60A3H ATA Device (60 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) DIMM1: Kingston K 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz) DIMM2: Kingston K 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) עם מארז רגיל …
-
- 2 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מחשב שאוכל לערוך איתו סרטוני 4k שאני מצלם עם הרחפן מבדיקה שעשיתי בגוגל המליצו על כרטיסי מסך עם נפח של 6gb לפחות אשר מקפיצים את המחיר ההתחלתי ל-5000 פלוס. אני חובבן בעריכה ולא מקצועי אז אולי אפילו כרטיס מסך של 4gb יספיק לי אם אשתמש בתוכנות פחות מסיביות. אני ממש לא מבין במחשבים והייתי רוצה המלצות לאיזה עוד דברים במארז יש לקחת בחשבון ואם יש לכם המלצה בגדול למחשב הייתי שמח לשמוע. המחשב ישמש אותי קצת לעריכה ולשימוש עצמי לא כולל גיימינג או משהו מסיבי אז לא הייתי רוצה להשקיע יותר מדי אם יש משהו בטווח המחירים של 3500-5000 שנראה לכם שיכול להתאים הייתי שמח לשמוע. אני מחפש pc.
-
- 2 תגובות
- 714 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מתכנן לקנות נייד חדש ורציתי לקבל קצת הסבר לגבי ההבדל בין מעבדי ה CORE של אינטל לעומת המעבדים המגבילים של AMD אשמח להשוואות בין סדרות ה I-5 וה I7 למקבילהן של AMD בנוסף אשמח לדעת האם צריך לקנות מערכות קירור נוספות כאשר בוחרים במעבדי AMD (האם הם נוטים להתחמם יותר?) הסיבה שאני שואל היא כיוון שאני רואה שמעבדי AMD משמעותית זולים יותר וחשבתי שאולי כדאי לשקול אותם ברצינות אך בשביל זה אצטרך לדעת את היתרונות והחסורנות שלהם כנגד מעבדי אינטל בתודה מראש מיכאל.
-
- 2 תגובות
- 677 צפיות
-
-
שלום לכולם , אני ידגיש בהודעה את החלקים החשובים. אני מחפש מחשב נייד בגודל מינימום 15.6 בעל פלסטיקה טובה (יש ילדים בבית) , יציאת HDMI , אם אפשר ESATA , bluethooth (בשביל לחבר עכבר אלחוטי כי אני מעדיף שלא יהיה צ'ופציק מחובר ל USB ) . מצלמה איכותית ומיקרופון איכותיים ככל האפשר,מומלץ גם רמקולים איכותיים. המשקל צריך להיות סטדנרטי. חובה , צורב והכל. הרד דיסק מינימום 320GB 4GB זיכרון מינימום. אין צורך במערכת הפעלה. זמן סוללה ארוך ככל האפשר. חובה אפשרות להרחבה האחריות ל3 שנים. חשוב שהמחשב יהיה נוח לשימוש ככל האפשר. וחשוב שיהיה מותג מוכר שיש לו יבואן טוב ואמין. תקציב גמיש ב100-150 ש"ח. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 654 צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי על-מנת שיחזיק מעמד עוד מספר שנים במשחקים הכבדים ביותר (אין צורך להוציא כדורי הבדולח מהמגירות אני אהיה מסופק גם מניחושים אקריים או השערות לא מבוססות). אוהב הגדרות מקסימליות, כמובן שהמקסימום שאני מדבר עליו הוא ללא פילטרים מוגזמים כמו 32x CSAA מספיק לי MSAA x2, אם זאת חשובים לי הפריימים המינימליים (גם אם צריך להוריד AA לגמריי אני מעדיף FPS מינימלי יציב ומעל 60FPS). 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, כי כסף לא גודל על עצים, אבל האינפלציה הריאלית גודלת בצורה מעריכית אמאמא שלה ז^נ$ !!! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? מחשב גיימינג לאבטלה מתוכננת או ספונטנית -במידה…
-
מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1453 http://skypc.co.il/product.asp?pid=Q660-G0 לוח אם GIGABYTE GA-P35C-DS3 ¤640 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39217 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤433 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון Kingston 1024MB 800MHz DDR2 CL5 ¤234 http://skypc.co.il/product.asp?pid=KVR800D2N51G כרטיס גרפי ASUS nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe ¤1497 http://skypc.co.il/product.asp?pid=32130 צורב SAMSUNG SH-S183L X18 DVD ¤191 http://skypc.co.il/product.asp?pid=SH-S183L כונן ASUS S520 X52 CD ¤74 http://skypc.co.il/product.asp?pid=30955 כונן דיסקטים SONY Floppy 1.44MB ¤33 http://skypc.co.il/product.asp?pid=S144B מקלדת Logitec…
-
- 2 תגובות
- 530 צפיות
-
-
רציתי לדעת האם יש אפשרות במחשב הזה : lenovo flex 2, http://ksp.co.il/?uin=23773 להוסיף בנוסף ל1 טרה כונן M-sata ssd? כמו זה בגודל 42 מ"מ http://www.amazon.com/MyDigitalSSD-128GB-120GB-Super-Drive/dp/B00LNF1RVM/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=undefined&sr=8-2&keywords=m2+128gb+42mm או שאפשר לחבר כונן פעיל אחד ולא שניים? תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 833 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1900+/- 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כן, שיהיה נייח רגיל. לא מיני. אורות לא חשוב. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבה בחנות או בבית …
-
-
- 2 תגובות
- 640 צפיות
- 2 followers
-
-
כשחברתי את כבל המטען למחשב , והלכתי ואחרי כמה דקות באתי למחשב והמסך וכל מה שהיה בו היה ממש בהיר ומגעיל תמונות נראו רע צבעים בהירים מגעילים והיה פתאום קטע שהסרטונים ביוטיוב היו באיכות נוראית שלא ניתנת לצפיה , ממש משהו מחריד .. הבעיה הראשונה הסתדרה מיד אחרי ששנתי ממצב ביצועים למצב חסכון ואז להחזיר למצב ביצועים שנתי דרך התוכנה הזאת http://prntscr.com/4zlzc7 אבל אחרי שהבעיה הראשונה נפתרה הבעיה השניה נשארה אבל נעלמה גם היא בסופו של דבר. אבל השאלה האם זו בעית חומרה ויש ממה לדאוג? תודה.
-
- 2 תגובות
- 836 צפיות
-
-
מחשב של Gigabyte CPU Intel® Core 2Duo Processor T7500,4MB L2 Cache,2.2GHz,800MHz FSB Memory 2GB DDR2 800MHz (Up to 4GB) (2 x 1024MB) HD 160GB SATA 5400 RPM Display 15.4 inches TFT-LCD WXGA, 1280x800, Glare type GPU NVIDIA GeForce 8400M GS 256MB Optical Device DVD RW Dual/ Super Multi 12.7mm slim Lan PCI-E Ethernet 10/100/1000M Base T on board Audio 2 channel HD Audio Dual array Microphone and two stereo speaker Wireless Intel® PRO/Wireless 4965AGN Webcam Yes(1.3 Mega Pixel) Card Reader 4-in-1 card reader x1( SD/MMC/MS/MS Pro Ports USB 2.0 X4 IEEE 1394 X1 Microphone-in x1 Headphone-ou…
-
- 2 תגובות
- 753 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2500 ש"ח וככול הנראה תשלום בצ'קים. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים, כבדים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), לא, יש לי כול מה שצריך [מסך, מקלדת, רמקולים, עכבר..] 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: אמ צורב DVD. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן, המארז הזה: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6204 ושהחנות תיהיה באזור חיפה והקריות, וכמובן שתקבל צ'קים. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צ…
-
- 2 תגובות
- 672 צפיות
-
-
מטרות המחשב: לימודים, עבודה עם אופיס, matlab, revit, ועוד תוכנות סרטוט בהמשך התואר. גודל מסך 14-15.6 עדיפות למאט לפי דעתי, חשוב יותר שהפאנל יהיה טוב. אין צורך במסך מגע. צריך כרטיס מסך בשביל תוכנות הסרטוט אבל אין צורך ברמה מאוד גבוהה, כרטיס כמו 840m מעל ומעבר. צריך זמן סוללה ארוך עד כמה שאפשר, צריך לשרוד יום לימודים. אין צורך ביציאות מיוחדות, דיסק קשיח בסדר גודל של 500GB מספק (אשמח גם ל SSD אם קיים במסגרת המחיר). אחריות כמובן כמה שיותר. אין העדפה לחברה מסוימת, רק רוצה שירות טוב של החברה של המחשב. בינתיים מצאתי את המחשב הבא: נייד לנובו בחרתי בi7 בתור future proof תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש מפרט למחשב לחברים (ללא מסך) לשימושים פשוטים: אינטרנט, אופיס, מקסימום איזה משחק פשוט פה ושם. תקציב: 3500-4000 ש"ח (אולי אצטרך להכניס גם רמקולים, לכן אני מעדיף להישאר על 3500 כרגע). בעקבות מפרט שראיתי שהמליצו כאן למישהו (תרד על מחשב ב-2900 ש"ח) הרכבתי מפרט ב"למיר" lamir.co.il כדלהלן (מחירי החלקים מופיעים לפני הפירוט בגלל ה'הדבקה' המצ'וקמקת שלי): מעבד מעבד AMD ATHLON 64 DUAL CORE 4600 X2 / 2.4GHz SOCKET AM2 BOX 3Y 717 717 ¤ לוח אם לוח ASUS M2A-VM AMD AM2 DUAL DDR2 VGA+DVI+GIGA LAN m-ATX 3Y 472 472 ¤ זיכרון זיכרון Super Talent DDR2 1Gb 667MHz CL5 128X64 360 360 ¤ כרטיס מסך כ.מסך ASUS EN7300GT/SILENT/HTD/256M GF 7300GT PCI-E 256Mb DVI+HDTV 3Y 51…
-
- 2 תגובות
- 597 צפיות
-
-
שלום חברים אני מחפש מפרט מחשב למשחקים, תקציב עד 2K, תחת ההנחות הבאות: - ללא ציוד היקפי - כרגע אין צורך בדיסק קשיח ובכונן DVD. - לוח אם - נדרשים 2 חריצי IDE. - זכרון 2GB - לא יתבצע OC. אשמח לשמוע הצעות, תודה
-
- 2 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום רב. אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש, ולהעביר את שלי לאבא שלי שצריך לפטופ כמו שלי (לשימושים בסיסיים ביותר). הצרכים שלי הם בעיקר אופיס, אינטרנט, סרטים, הורדות, שמיעת מוזיקה, עריכת וידאו באופן חובבני. משחקים כמעט ולא. אבל חשוב להנות מכרטיס מסך טוב. המחשב בעיקר בבית כך שגם משקל לא קריטי. ומסך כמובן 15.6. מה שחשוב לי באמת הוא שאני רץ עם המחשב הזה 4 שנים קדימה. אז אני מעוניין שיהיו בו כל התמיכות האפשריות לעתיד של הטווח הזה של 4 שנים ושלא עוד שנתיים אני אצטרך להחליף מחשב. למשל אם דיברתי על גרפיקה, אז FULL HD כדוגמה- אני רואה את זה כדבר שעוד שנה כבר יהיה סטנדרט. תקציב עד 4500 ש"ח. לי יש טושיבה וגם לאחי, ואנחנו מאוד מרוצים. אני מתלבט בין 2 חברות יפניות- טושיבה או ASUS שגם בו …
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל במלואו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה משרדית ותכני HD 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? שיהיה רק צורב ודיסק קשיח 500 ג'יגה 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא חשוב 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) …
-
- 2 תגובות
- 608 צפיות
-
-
היי יש לי מחשב נייד hp dv6500 חסר לי 2 דריוורים אחד של הכרטיס מסך זה הכי חשוב אשמח לקישור ישיר אני לא חזק באנגלית מחילה....
-
- 2 תגובות
- 531 צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד 14', חזק שיעבוד בעבודה מאומצת, המחשב משמש כמחשב עבודה + מחשב אישי יש לכם מחשב להציע ?? אשמח לתגובות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך מעט (לא חובה) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה אינטנסיבית עם תוכנות כגון VM GNS וכו, עבודה משרדית ותכני HD. 3. במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. -גודל/רזולוצית המחשב: 14'. 5. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? כרטיס SSD עבור מערכת הפעלה, מעבד חזק,לפחות 8G זיכרון, כרטיס גרפי איכותי לצ…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-