עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם! אז ככה, אני רוצה לקנות בשבוע הזה ( או הבא) את חלקי המחשב הבאים: זכרונות (של 4 ג'יגה), מעבד, לוח אם ו-כרטיס מסך ( מומלץ ה-4850HD לא ? ) השימומשים שלו בעיקר למשחקים ( היום אני משחק קוד4) התקציב : עד 3,200 שקל. לא זקוק לציוד היקפי, גם לא כרטיס קול / צורב וכונן, רק הדברים הנ"ל. הקירור מאוד חשוב לי, כיוון שבמחשב שיש לי עכשיו הוא לפעמים נכבה לבד וזה.. - לא רוצה לעשות OC - זה סתם "מקצר" את החיים של המעבד לא ? המפרט שלי כיום: 3.2 AMD PROCCESOR (ליבה 1 ) 2 GB ראם DDR400 7950GT 512MB לוח אם ישן :\ השאלה אם זה יכנס במארז הנוכחי, או שרק אם אני אקח לחנות הם יוכלו לדעת - אם אתם יודעים שאני צריך גם להחליף מארז ולהוסיף קירור קחו בחשבון בבקשה! (עד 3,200) ושאלה אחרונה מאיזה חנ…

• 39 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. אני קונה מחר מחשב שאמור לשמש אותי לשנים הקרובות, כך שחשוב להשאיר את המעבד. המחשב ישמש למשחקים אבל גם מולטי טסקינג, ומתוכנן OC. מעבד Intel Core 2 Quad Q9450 Box ¤1399 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9450 לוח אם ASUS P5QL-E ¤525 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31253 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB ¤336 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זיכרון SuperTalent DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 ¤432 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=T800UX4GC5 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4870 512MB PCIe ¤1340 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=CGAX-4872DD צורב Philips SPD2514BM Black X…

• 7 תגובות
    • 679 צפיות
  3. Started by mandarin,

מישהו נתקל בנייד שלוקח לו לפעמים לחזור מ hibernate משהו כמו 5 - 10 דקות ?

• 2 תגובות
    • 632 צפיות
  4. שלום רב האם מישהו יכול להמליץ לי על מפרט מחשב טוב במחיר של 1800 ש"ח אשר לא כולל מסך מחשב או כונן dvd ? ואני מחפשת בין המפרט 2 הרד דיסקים חדשים של 400 ן 500 gb האם בסכום כזה אפשר למצוא מפרט מחשב טוב?או שהסכום נמוך מידי? כרמית

• 10 תגובות
    • 768 צפיות
  5. אז ככה, תקציב: 5,500 ש"ח דרישות מהמחשב: שיהיה שקט וקריר, שיעמוד בעומס, שיריץ את כל המשחקים החדשים והכבדים, על המחשב יותקן ככל הנראה ויסטה. ציוד היקפי: מסך- לא משנה לי 22 או 19 העיקר שיהיה טוב לצפייה בסרטים, ולמשחקים. מקלדת ועכבר- מקלדת שתיהיה מקלדת אינטרנט, לא אלחוטי. עכבר- לא אכפת לי ממש איזה רק שלא יהיה אלחוטי ולא יתקלקל תוך שנה. רמקולים- בסיסיים, לשמיעת מוזיקה, והווליום יהיה חזק ואיכותי, אבל שהרמקולים לא יהיו יקרים מידי, עד 200 שקל. חובה 4 ג'יגה, מעבד E8400 לפחות כמובן, ומשהו דיי חשוב שהמארז יהיה יפה ואיכותי.

• 6 תגובות
    • 550 צפיות
  6. שלום, אני מעונין לקנות מחשב מוואלה, ולפי מה שכתוב שם הספק הוא PcDepot. אז השאלות שלי הם, 1. במידה ואני קונה באתר, האם האחריות של המחשב (שנתיים אחריות בין לאומית) היא באחריות הספק? 2. האם אתם מכירים את "PcDepot" בכלל?

• 0 תגובות
    • 542 צפיות
  7. Started by R007,

ערב נעים ושבת שלום! לאחרונה נתקלתי במחשב הנ"ל ואשמח לקבל חוות דעת עליו! המפרט הוא כדלקמן: מעבד: 5450 C2D זיכרון: 2 ג'יגה 667 מסך: 15.4 800X1280 כ.מסך: ATI 2400 256 אופטי: multi קשיח: 160 עם הגנה מנפילות Wi-Fi - BG סוללה: 6 תאים משקל: 2.9 ק"ג. מע' הפעלה: Vista Home Premium מחיר: קרוב ל 3000 ש"ח שימושים: סרטי היי דף (720p ו- 1080p) אופיס גלישה הורדות ומעט קידוד ועריכת סרטים חובבנית שאלות: 1.האם הוא יצליח להריץ סרטי HD ? 2.האם הוא יתאים לשימושים האחרים? 3.המחשב ישמש בעיקר כתחליף לשולחני, אבל אני אצטרך אותו ללימודים לכמה חודשים, האם הוא יתאים מבחינת סוללה ומשקל? 4.האם הסדרה הנ"ל נחשבת למוצלחת? 5.דעות אישיות שלכם. תודה רבה, צום קל ושבת שלום!

• 1 תגובה
    • 788 צפיות
  8. אני מעוניין במפרט במסגרת התקציב שרשמתי בשביל מחשב לאחי, שימוש ביתי ומעט משחקים יש לי כמה שאלות לגבי המפרטים, 300W יחזיק מפרט כזה? אני יודע שזה לא ספק ג'נרי והוא נותן תפוקה אמיתית, אבל עדיין בכל המפרטים בקושי ראיתי ספקי כוח שהם עדיין 300W לוח אם לא עדיף לקחת של ASUS כשזה נוגע למעבדי AMD? ראיתי פה בהרכבות מפרטים שיש לוח אם זול כזה עם המון פיצ'רים.. אני ממש לא מבין במעבדים, ואני לא מבין מה השיקולים בבחירה בין מעבד AMD לאינטל? נגיד המעבד של AMD שמורכב פה בהצעה 4850e, לאיזה מעבד אינטל הוא מקביל בביצועים? וכמובן שאני מתכוון ללא OC ושאר ירקות כי אני לא מתכוון לעשות את זה... ראיתי שהזכרונות ממש זולים, אז למה לא ללכת כבר על 4GB? איך אני ארגיש, אם אני ארגיש בביצועים בין 2 ל4? …

• 2 תגובות
    • 702 צפיות
  9. גודל מסך : לא כל כך משנה לי עדיפות למסך קטן מ 15 אינצ'. אבל שיהיה איכותי מעבד: INTEL CORE 2 DUO מבוסס פלטפורמת centrino 2 45nm Montevina כרטיס מסך : NVIDIA Gforce מסדרת 9 או מסדרה 8 - Gforce 8600m gt או 8800 gts כונן קשיח : 160G לפחות (אני יודע שכמעט ולא קיים במהירות 7200RMP) זיכרון : לפחות 2G DDR2 במהירות : 800mhz (לא ידוע לי שקיים יותר) כונן תקליטורים : dvd blu rey wifi בלוטוס fireware אפשרי לחרוג קצת בתקציב תודה לכל העוזרים.

• 2 תגובות
    • 604 צפיות
  10. Started by sergey_kendis,

1-מעבד Intel Core2Duo E4500 2.2Ghz 2-לוח אם Gigabyte GA-945GCM-S2C 3-כרטיס מסך Gigabyte 8600GT 256MB GDDR3 silent pipe II DX10 2xDVI PCI-E 4-זיכרון KINGSTON 1GB 667 DDR II מה אתם חושבים על המפרט?למה הוא מתאים ולמה לא? תביאו הצעות לשדרוג בתקציב של עד 2500 ש"ח @יעוד המחשב הוא למשחקים@

• 3 תגובות
    • 532 צפיות
  11. Started by *BYZ*,

למשחקים, סרטים, מוזיקה לפחות שיריץ לי בסבבה את ה-GTA באג יצאו החודש במבחר מחשבים טובים, אני חושב לקנות משם....

• 2 תגובות
    • 777 צפיות
  12. זה המפרט שהרכבתי: 1-מעבד אינטל Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB, Life Time Warranty 2-לוח אם GIGABYTE EP35-DS3L 775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E 3-זיכרון 2x1GB OCZ Vista Upgrade Edition XTC DDR II 800Mhz 4-כרטיס מסך EVGA 8800GT 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 5-ספק גנרי 520W כול זה יצא לי ב-2169 ש"ח השאלה עכשיו -1.האם הספק כוח יזין את המערכת הזו כמו שצריך ללא שום בעיות? 2.האם המערכת הזו לא תעשה לי צוואר בקבוק ענק? 3.האם המערכת הזו תתן את מירב הביצועים במשחקים החדשים היום?

• 3 תגובות
    • 491 צפיות
  13. Started by My_Name,

ראיתי באתר של אייבורי (אני יודע ) מפרט למחשב ב-1600 ש"ח, הנה המפרט: Intel Core 2 Duo E8400 G31 Pearl Creek - Intel G31 320GB SATA II 7200 RPM 16MB 2048MB (2GB) DDR II 800MHz LG/Optiarc/Pioneer X20 SATA DVD PCIe nVIDIA GeForce 8400GS 512MB סה"כ 1745 ש"ח. המפרט מיועד למשחקים, למרות שהתקציב נמוך |: אז מה דעתכם, המפרט שהם מציעים, הוא טוב ? משתלם להוציא עליו 1745 ? יש לכם אולי אלטרנטיבות להציע באותו תקציב פחות או יותר ?

14. שלום חברים, אשמח להמלצות למחשב נייד לשימוש אינטרנטי בעיקר (זקוק לתעבורת נתונים מאוד גבוהה בפרק זמן קצר) ועיבוד נתונים, חשוב לי שיוכל להתמודד עם מס' תוכנות במקביל נאמר לי שעל אף שאיני זקוק ליכולות גרפיות,כדאי לי לקחת עם כרטיס מסך נפרד כדי להקל על זכרון המעבד, האם כך? בנוסף, לשימוש אינטרנטי הכי מהיר שקיים מה הפלטפורמה המומלצת? צרכים נוספים: מסך 14" לפחות ושלא אסבול מהשתקפויות כי אעבוד גם בחוץ מצלמה ומיקרופון מובנים פד נומרי בצד ימין יהיה נחמד אך לא הכרחי זמן סוללה ארוך תאימות לXP (האם נכון שעדיף על VISTA?) תודה רבה

• 3 תגובות
    • 546 צפיות
  15. Started by Yoav,

שלום, ככל הנראה בקרוב אנחנו קונים מחשב חדש לאחי. הדרישות הבסיסיות שלו הן משחקים. אבל בנוסף, כמה דברים חשובים שיש צורך להקפיד עליהם: 1. קירור - המחשב יושב בתוך מקום שבו יהיה למחשב חם. אין אפשרות למקם אותו במקום אחר, ולכן על המחשב להיות מקורר מאוד (כרגע אם תשימו את היד בפנים, תקבלו כוויה..). 2. מיקום החנות - בעיקרון אין בעיה להזמין חלקים מחנויות שונות ברחבי הארץ, אבל אנחנו מעדיפים שהחנות תהיה באזור חיפה. עד כמה שאני יודע, החנויות הטובות בסביבה הן TMS, נועה מחשבים ופנדה. 3. אין צורך בעכבר, מקלדת, רמקולים, מסך וכל ציוד היקפי אחר. ראם - 4 ג'יגה, ככל הנראה תותקן על המחשב ויסטה. המחשב יחובר למסך 20", ולכן כרטיס המסך צריך להיות מסוגל לעבוד ברזולוציה 1680*1050. אני לא מאמין שהוא י…

• 7 תגובות
    • 747 צפיות
  16. Started by igal_nazar,

יש לי מחשב נייד של חברת DELL מסדרת XPS 1530 וכפי שבטח שמעתם הוא, כמו גם מחשבים נוספים של DELL, מרבים להתחמם יתר על המידה. ברצוני לדעת האם זה אפשרי לשלוט במאוורר של הנייד, כלומר, לקבוע מתי יחל לפעול? אם כן, כיצד עושים זאת? תודה מראש,

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Guarding angel,

היי כתוב אצלי בדרייברים שיש לי Avermedia TV tuner איך אני יכול להיות בטוח שיש לי בנייד Avermedia TV tuner? לאחר בדיקה קלה מצאתי שאין לי אנטנה בנייד מה ששולל את המצאותו של כרטיס טלוויזיה ישנו CIR receiver. אבל זה בשביל להפעיל את המערכת עם שלט חיצוני במקרה שמדובר במחשב המחובר למקרן \ LCD בשביל קולנוע ביתי

18. קודם כל מה שאני מחפש מהנייד שלי זה דבר ראשון אמינות ועמידות שאני לא יתחיל לטייל איתו במעבדות לא יוצא הרבה מהבית רוצה מסך 15 שימושים עיקריים: אינטרנט תוכנות אמיול אופיס מעט משחקים ומוזיקה הרוב הגדול זה גלישה באינטרנט חשבתי על המפרט הבא שהוא בטח מעולה על הנייר, השאלה איך האיכות והאמינות ‎Gigabyte W566N-P83T2‎ ‎Model‎ ‎W566N-P83T2‎ ‎ CPU‎ ‎‎Intel® Core 2Duo Processor T8300,3MB L2 Cache,2.4GHz,800MHz FSB‎ ‎ Memory‎ ‎2GB DDR2 800MHz (Up to 4GB) (2 x 1024MB)‎ ‎ HD‎ ‎250GB SATA 5400 RPM‎ ‎ Display‎ ‎15.4 inches TFT-LCD WXGA, 1280x800, Glare type ‎ ‎ GPU‎ ‎NVIDIA GeForce 8400M GS 256MB‎ ‎ Optical Device‎ ‎DVD RW Dual/ Super Multi 12.7mm slim ‎ ‎ Lan‎ ‎PCI-E Ethernet 10/1…

• 7 תגובות
    • 741 צפיות
  19. תקציב : 8000 ש"ח חריגה מקסימלית : עד 8500 ש"ח באילו מקרים מותר לחרוג : אם יש סיבה חשובה או מוצדקת אם חלק לא מתאים וכדומה. ---------------------------------------------------- אני לא צריך מערכת הפעלה למה יש לי בבית מקורי ויסטה.. לגבי קירור יש הסבר למעטה.. אני יכתוב לפעמים 2 אפשריות לנושא אחד ואז תגידו לי מה הכי מתאים טוב? לי יצא חישוב של 8000 ומשהו ש"ח .. אני רוצה את המחשב ל: משחקים כבדים(crysis ואפילו יותר כבדים) תוכנות גראפיקה (תלת מימד ודו מימד3ds max \maya) , עריכת סרטים(AECS3),ותוכנות סתם כבדות(VISUAL C++\C#): ושיחזיק זמן שיהיה חזק ומהיר: ציוד אני קונה בעצמי בל אני רוצה שזה יהיה מתוך ה 8500 ... אני אולי יקנה ב KSP..אם יש יותר טובות באזור המרכז תגיבו על זה גם.. תשלום …

• 14 תגובות
    • 917 צפיות
  20. מבקש את עזרת חברי הפורום בהרכבת מחשב לחבר. הוא מעוניין לעבוד עם תוכנות כמו autocad , revit אם אתם מכירים.. עריכה של מוסיקה ברמה סבירה (sibelius, nuendo) חשוב שיתאים גם למשחקים ( מכור starcraft לגירסאותיו.. והעתידיות) שיכלול מקלדת ועכבר נוחים תוצרת logitech. כולל מסך, האם wide מומלץ? מהן החסרונות? תודה רבה לעוזרים!

• 5 תגובות
    • 725 צפיות
  21. Started by ran1809,

אני נותן למחשב שלי להוציא דו"ח כזה על החומרה ב EVEREST ובכרטיס המסך הוא רושם לי: nVIDIA NB8M-GS (G86M) נה זה אומר שאיזה כרטיס מסך יש לי..? כי משהוא נראה לי מוזר..! תודה רן

• 2 תגובות
    • 574 צפיות
  22. Started by zionbag,

רוצה לקנות מחשב והשאלה שלי היא מה הם הרכיבים שאני צריך לשים לב אליהם והאם הכרטיס מסך או המעבד הכי חזק והאם מעבד דואל או קואד נחוצים למחשב כזה?

• 3 תגובות
    • 752 צפיות
  23. בעיקרון המחשב בשביל אחותי, ויש לי כמה דברים שצריך לשים דגש הארד דיסק לפחות 320 גיגה היא תשחק ניראה לי רק בסימס אבל בכל זאת שיהיה כרטיס מסך טוב ועוד דבר אחד אני צריך שהמחשב יורכב מהחנות הזו: www.logicpc.co.il אני מעדיף חנות קרובה מאשר רחוקה וגם קניתי שם פעם. בקשר לתקציב אם תהיה חריגה קטנה זה לא נורא וללא מסך וציוד היקפי

• 8 תגובות
    • 722 צפיות
  24. Started by natif_08,

אני סבבה במחשבים אז תעזרו לי פה.... תציעו לי מחשב למשחקים בינוניים,מוזיקה,אינטרנט וכו' אני רוצה חנות באיזור המרכז (אם יש משהו טוב בקרית אונו אני אשמח!) אה וכמו שאמרתי 3500 בלי חריגות!!! תודה לכל העוזרים!!!!!!

• 16 תגובות
    • 949 צפיות
  25. Started by gal_sh1,

שם המעבד intel core 2 duo penryn פלטפורמת סנטרינו 2 איזה מעבדים משתייכים לפלטפורה ? עם איזה ערכות שבבים הוא עובד?

• 2 תגובות
    • 543 צפיות

דיונים חדשים בפורומים