ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,470 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם !! יש לי שאלה בקשר לנייד שקניתי . יש לי מחשב נייד dell xps m1330 קניתי אותו לפני כמה שבועות ושמתי לב (כשהוא עובד כמובן) יש צליל של כאילו משהו חורט בפנים . אז רציתי לדעת אם זה תקין או שיש צורך לטפל בזה . אני אודה מאוד על כל עזרה שתינתן. תודה מראש .
-
- 2 תגובות
- 742 צפיות
-
-
מעבד: Core 2 Duo E8400, CPU 3.0GHz, 1333Mhz, s775, 6MB Tray 770 ש"ח מאווררים וגופי קירור: Arctic Cooling Alpine 7 Pro s775 65 ש"ח לוח אם: Gigabyte EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E 455 ש"ח זיכרון: 2x2GB G.Skill PI Black Edition Dual Channel DDR2 1066MHz 380 ש"ח דיסק קשיח: Samsung 1TB 7200RPM 32MB, Sata 2 HD103UJ 420 ש"ח כרטיס מסך: Sapphire HD 4870 Vapor-X 1GB GDDR5 DX10.1 HDTV DVI HDMI PCI-E 930 ש"ח צורב: LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA 114 ש"ח מארז: CoolerMaster CM 690 Black No PSU 365 ש"ח ספק כוח: Thermaltake TR2 Power W0101 550W Silent (24pin 380 ש"ח הרכבתי את המפרט ב-Ksp.co.il בסך הכל 3879 ש"ח אני לפני קניה ואם יש מקום לשיפור, לטיפ קטן או עצה טו…
-
- 7 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך עזרא בהרכבת מחשב חזק מאוד לצורך עבודה עם גרפיקה, עיצוב והדמיות. 1. מה התקציב המקסימאלי? 15000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא משנה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). autokad, Revit, 3ds max ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/ג…
-
- 2 תגובות
- 742 צפיות
-
-
אני לא מעוניין במפרט חדש אני רק מעוניין שתעזרו לי לבחור לוח אם ומפרט. קודם כל שני המפרטים אחרי זה הלוחות אם : 1 : מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box ¤1461 http://skypc.co.il/product.asp?pid=Q660-G0 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤644 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39211 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 ¤591 http://skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 ¤678 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-2GBNQ כרטיס גרפי ASUS nVIDIA GeForce 8800GT 512MB Overclocked PCIe ¤1576 http://skypc.co.il/product.asp?pid=32132 צורב LG GSA-H62N X18 DVD ¤170 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-H62N מ…
-
- 11 תגובות
- 742 צפיות
-
-
הלך המחשב שקניתי לפני ארבע שנים על סמך המלצות מהפורום כאן. הוא היה בן @#$^ של מחשב ואני מקווה לשחזר את ההצלחה שנית. עד היום אני מפאר בפני חברי את הפורום והחברה שלבסוף קניתי אצלה את המחשב. מטרות: אינטרנט (גלישה והורדות), office, פיתוח תוכנה (visual studio, eclipse), משחקים פשוטים (לרציניים יש לי את ה-xbox). מה יש לי כבר: מסך, מקלדת, עכבר, צורב, רמקולים, דיסקים קשיחים (שלושה). מה אני צריך: מעבד, לוח אם, זיכרון, ומארז שקט (כולל ספק) שיכול להכיל DVD, ולפחות שני דיסקים ( מתלבט: כ. מסך (האם ה - on board מספיק או לא לצרכים הפשוטים שלי בהקשר זה? בהנחה שאני רצה לעבוד ברזולוציה של לכל היותר 1920X1080). תקציב: אני אפילו לא יודע כמה אמורים לעלות מעבד, לוח אם, זיכרון, ומארז שקט (כולל …
-
- 6 תגובות
- 742 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי?- 3K 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית , תכנות סרטי HD 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? - לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? - כונן דיסקטים 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. - אין מפרט חלקי 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? - 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? - לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורי…
-
- 1 תגובה
- 742 צפיות
-
-
אני מתכוון לעשות שדרוג רציני למחשב, מה שאומר שחוץ מהכונן, כרטיס הקול והדיסק הקשיח אני לא משאיר כלום. פחות או יותר: לוח אם, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך ומארז. נדלקתי על המארז: Atrix 9006-B34 Silver של Aerocool. הוא בא עם ספק של 480W, נראה לי שזה מספיק. (http://www.aone.co.uk/ProdInfo.ASP?ProductID=1044) - עולה 400 ש"ח. אני משחק המון במשחקים, דבר שלא התאפשר לי עם המחשב הנוכחי בשנה האחרונה (512MB, Radeon 9200 SE, 2.8GHz) אז אני הייתי הרבה על המחשב של אחי. הוא יהיה בעיקר למשחקים. תודה מראש! *המסך שלי, ואני מתכוון להישאר איתו אלא אם כן לא עומד בדרישות: LG F700B
-
- 8 תגובות
- 742 צפיות
-
-
-
שלום, לאחר התלבטויות רבות החלטתי ללכת על הDELL 1525 http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Inspiron+1525.htm הדרישות שלי הן: 1. אופיס, אינטרנט 2. חיבור HD לטלויזיה 3. ללא תמיכה במשחקים. המפרט: מעבד T7250 Core 2 duo 2.0GHz מסדרת Santa Rosa, מסך רחב 15.4 , דיסק קשיח 250GB , זיכרון 2GB, כרטיס מסך X3100 אם מישהו חושב שכדאי לי ללכת על משהו אחר אני מאוד אשמח לשמוע... תודה
-
- 7 תגובות
- 742 צפיות
-
-
היי רציתי לדעת מאנשים שמבינים מה דעתכם על המפרט הזה בשבילי ??? -מה שחשוב לי הוא: התקציב הוא עד 3K, מחשב זריז שלא נתקע בהרצת תוכנות רבות במקביל לרוב יופעל 24/7 לשימוש ללימודים, משחקים כבדים וסרטים כנראה ללא OC בזמן הקרוב אם בכלל אבל שדרוג והחלפת רכיבים בעוד מס שנים חשוב!- מארז טוב עם קירור וסינון טובים להגנה מירבית על המעבד מאחר ויש המון אבק ושיער באיזור שבו הוא הולך להיות-מפחדת שיסתם...ואם אפשר אז גם שקט וזהו מקווה שלא שכחתי משהו-המפרט: פריט תיאור מעבד Intel Core-i3 2100 3.1Ghz גרסת Tray גוף קירור למעבד ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 לוח-אם Intel BLKDH67CL (B3 גרסא) …
-
- 5 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב לגלישה באינטרנט, אופיס, שירים וסרטים - תקציב עד 2000 ש"ח (לא כולל מסך וציוד היקפי). עדיפות לכמה שפחות
-
- 5 תגובות
- 742 צפיות
-
-
היי אשמח להיעזר במי שמבין קצת. אני יודעת שהיו ביקורות מאוד טובות פה ובעוד מקומות על סדרת ה Z60m - האם הסדרה הזו בתוך החידושים עדיין רלוונטית?ממה שקראתי מחשב אמין זה פרמטר ראשי בקניית נייד, כיוון שהם עדינים ונוטים יותר להתקלקל. העריכה היא אופציה עתידית ברמה חובבנית-ביתית. וחוץ מזה אומרים שמחשבי ה think-pad , הוכיחו את עצמם כאמינים וסוסי עבודה. לכן החלטתי שאחד שכזה יהיה שלי לפני שירד סופית מהמדפים, כיוון שטכנולוגיות חדשות וחזקות יותר אבל עם תוחלת חיים נמוכה ונוטים יותר להתקלקל. קישורים: UH31HIM - מחיר 5900 ש"ח http://www.electroshop.co.il/product.asp?productid=2897 UH3FSIM - מחיר 5590 ש"ח http://www.electroshop.co.il/product.asp?productid=2898&CatCode= UH3EWIZ - מחיר…
-
- 4 תגובות
- 742 צפיות
-
-
טוב אז אני צריך המלצה למחשב נייד בעיקר בשביל משחקים ישנים כמו diablo 2,morrowind,warcraft 3 ובקיצור שיהיה מסוגל להריץ את רוב המשחקים עד שנת 2006 חלק.התקציב הוא 2000 שקל אולי הוא נמוך מדי אפילו בשביל מחשב כזה,אני לא באמת מבין במחשבים ניידים אבל אני מוכן לחרוג ב 300 שקל רק עם באמת מדובר בשיפור משמעותי ונחוץ.
-
- 0 תגובות
- 742 צפיות
-
-
אני צריך במפרט הכל חוץ מעכבר, מעבד ולוח אם, שזה אומר שאני צריך: HDD, כרטיס מסך, ספק, מארז, זכרונות, צורב DVD, מסך LCD, מקלדת. המעבד שקנינו - Intel Core 2 Duo E6600. הלוח אם - Intel DG965RY. הלכתי דווקא על 2 אלה כי אני יכול להשיג לוחות אם ומעבדי Intel בממש זול. עכבר כבר יש - Logitech G5. המחשב למשחקים ועבודה, ללא OC. התקציב: 4,000¤. מקס' חריגה 200¤, לא יותר. (אני יודע שזה קשה להכניס את כל אלו ובמיוחד מסך ב-4,000¤, אבל ככה ההורים שלי רוצים :-\) מסך עדיף רחב. תודה רבה.
-
- 10 תגובות
- 742 צפיות
-
-
הסיבה שזה HP היא שאנ יכול לרכוש אותו בלי מע"מ (רק מחשבי hp). אני מתלבט אם באמת משתלם להשקיע כ"כ הרבה כסף. חשוב לי שאלה יהיו רק דגמים עם 3 שנות אחריות. שימושים : לימודים , תיכנות , אולי גם מכונות וירטואליות. חשוב לי סוללה שתספיק לכמה שעולת טובות ולא אצטרך להיות עם חיבור קבוע לחשמל. מה שחשבתי שארכוש עד עכשיו הוא ה- hp folio 13" אני מעוניין במסך 13-14" . ישנה את האפשרות הזו : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=815734 או זו http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=2103&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he שאני לא כ"כ מבין למה יש בניהם הבדל מחירים וכמובן אם כדאי להשקיע בפוליו ומה ההבדל בין שני התתי דגמים שלו : http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=19445&cf…
-
- 0 תגובות
- 742 צפיות
-
-
מה קורה חברים? אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים באזור ה-2500 שקל. את המחשב אני צריך בגלל שאני מעוניין לשחק במשחקים באיכות HD, יש לציין שאני לא גיימר רציני, רק בפעמים שאני רוצה לשחק במשחקים אני רוצה לראות אותם על ה-LCD שלי כמו שצריך, מבלי להתפשר על איכות. עלה לי עוד רעיון לקנות מחשב בסיסי ב-1500 שקל ובנוסף לקנות סוני 3 או Xbox360. כמובן שהאפשרות הראשונה עדיפה אך אם אני צריך להתפשר על איכות אז אני מעדיף את האפשרות השנייה. לכן בבקשה תנו לי הצעות למחשב באזור ה-2500 שקל ותגידו לי אם האיכות שאני מקבל עולה או יורדת מהקונסולות משחק של החברות המוכרות. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 742 צפיות
-
-
מצאתי כמה פריטים נחמדים שמוכרים ברשת: מעבד [200 ש"ח]: AMD Athlon XP 2600+ Barton לוח אם [250 ש"ח]: EPoX 8RDA3 זכרונות [200 ש"ח]: Crossair CL2.5 256MB x2 כרטיס מסך [250 ש"ח]: Chaintech Ti4600 + THERMALTAKE G4-VGA המחשב ישמש בעיקר למשחקי ה-Counter-Strike, אני מקווה להריץ גם CS:S. האם ספק הכוח שלי (Codegen 300W) יחזיק את המערכת? מה דעתכם? לדעתי מערכת לא רעה בכלל.
-
- 3 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך את עזרתכם בקניית מחשב נייד חדש. מחיר מקסימלי עד 4000 ש"ח, עדיף בין 3000 ל3500 ש"ח (אלא אם כן ההבדל הוא עצום) * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 15 אינץ' * משקל רצוי?כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חשוב כ"כ... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח?160 GB נראה לי סביר * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 742 צפיות
-
-
אהלן, יש לי איזה מפרט שהרכבתי, רציתי לדעת מה דעתכם - מה לשפר/להוריד? שימו לב שהמארז ממש לא חשוב לי, פשוט חשבתי להוסיף עליו איזה מאוורר מעבדי אינטל Core 2 Quad Q8200, 1333MHz, s775, 4MB לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E זכרונות DDR II 1066Mhz 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II כרטיסי מסך Sapphire HD 4670 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV DVI PCI-E מאווררים וגופי קירור Scythe S-Flex Quiet 12cm Case Fan מארזים HJA-6000 MIDI Beige (No PSU) ספקי כוח Thermaltake TR2 Power W0101 550W Silent (24pin) מה אתם אומרים?
-
- 6 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום לכולם ערב טוב ... הדרישות מהחשב הם שהמחשב יוכל להתמודד עם משחקים חדשים אינטל CUR 2 קשיח 250 גיגה דגש על ארדיסק "שקט" 2 גיגה ראם בדו'אל צא'נל כרטיס מסך שוב לא חלש ספק דגש על "שקט" לוח אם עם קירור כמה שיותר פסיבי אין צורך שיהיה עם כרטיס קול או מסך מובנים המחשב הולך לקבל כרטיס של קראטיב audigy zs 2 מארז יפה ואנגנטי ;D צורב DVD או שעדיף להעביר את הבנקיו החדש dw1620 אממ אני חושב שהוא הצעות ותוספות תתקבלנה בברכה תודה לכולם !
-
- 13 תגובות
- 742 צפיות
-
-
הי, אני מתחיל לימודים שנה הבאה ואני צריך המלצה לאיזה מחשב נייד טוב שאני אוכל להעזר בו. בעקרון המחשב יהיה בשביל לימודים, זאת אומרת שרוב העבודה שלי איתו תהיה על אופיס, אבל אני גם רוצה שהוא יהיה מסוגל להריץ משחק או שניים... מחיר זה פחות בעיה בשבילי כי ככל הנראה אני קונה אותו בארה"ב, ככה שכבר יש ירידה של איזה 5000 ש"ח... אני גם מעדיף מחשב לא של חברות כמו ASUS שבדרך כלל המחשבים שלהם לא מצויידים בדיסק שחזור, נושא בעייתי עם הנייד הקודם במשפחה. מבחינת גודל מסך, אני לא בהכרח רוצה מסך של 15.4" או 17"... אין לי מושג עד כמה טובים המעבדים החדשים של אינטל על ניידים ואיזה תחרות יש להם מAMD אז אשמח אם תפתחו את עייני... עוד שאלה קטנה, עד כמה כדאי לקנות מחשב עם ויסטה עליו? תודה מראש על הע…
-
- 7 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום לכולם! ברצוני לרכוש מחשב נייד עם זיכרון ראם של לפחות 4 ג'יגה, כרטיס מסך איכותי, 500 ג'יגה זיכרון, חשוב שתהיה לו כניסת פיירוויר המחשב אמור לשמש לעריכת וידיאו.. תקציב : באזור 4500 ש"ח תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 742 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1,500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, תמונות, וידאו HD ומעלה (צפייה, לא עריכה), קצת מוזיקה, אופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש …
-
- 0 תגובות
- 742 צפיות
-
-
מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 : "SLACR" - BOX ¤924 לוח אם: DFI LANPARTY DK P35-T2RS ¤567 כרטיס מסך: GAINWARD PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 DUAL DVI - RETAIL ¤878 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPI ¤450 מארז: COOLERMASTER CM 690 : RC-690 w/o PSU ¤378 ספק כוח: CORSAIR VX 450W : CMPSU-450VXEU ¤413 מחיר סופי: ¤3610 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il המחשב מיועד לOC זכרון ומעבד לעבודה אם קיובייס וכו' קצת למשחקים
-
- 4 תגובות
- 742 צפיות
-
-
למטרת מחשב משרדי פשוט, אני מתלבט האם לרכוש ב 1,500 ש"ח מחשב הכולל דיסק קשיח וצורב DVD (שניהם SATA), או להשתמש בחלקים שיש לי בבית ממחשבים ישנים, קרי, דיסקים קשיחים בחיבור IDE, צורבים בחיבור IDE וכונני DVD בחיבור IDE. אני נוטה לרכוש מחשב ב 1,500 ש"ח, לגמור עם הנושא עם פחות כאבי ראש, מצד שני, מעולם לא הרכבתי מחשב, וחשבתי אולי יהיה נחמד לרכוש רק את החלקים הבאים, ולהרכיב אותו בעצמי. 1. מה דעתכם ? האם יהיה מסובך להרכיב את הכל לבד ? 2. האם זה יהיה גרוע להשתמש בצורב ודיסק קשיח IDE, או שזה לא יהיה מורגש במחשב משרדי ? 3. האם לוח האם יאפשר לי לחבר מספר התקני IDE, או שאני מוגבל רק לכבל אחד אפור רחב, עם 2 התקנים עליו בלבד ? תודה מארז וספק-כוח CompuCase 6K31 + HEC 300AR-TF 300…
-
- 3 תגובות
- 742 צפיות
-