ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום לכל המומחים. אני הולך לקנות לפטופ בארה"ב אבל אני לא כל כך מבין בלפטופים ואין לי ממש נסיון עם לפטופים. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור חברה טובה שיש לה באמת לפטופים טובים ולא משהו מעאפן שיהרס אחרי שנה שנתיים. בעיקרון המפרט שלי הולך לכיוון: מעבד: CORE DUO 2 זיכרון: 1Giga כונן: 100Giga כ. מסך: לא יודע עדיין אבל משהו טוב צורב: DVD DOUBLE LAYER מסך: עדיין מתלבט בין 15 ל 17 ואם יש בלוטות' אז מה טוב... הלפטופ הולך להחליף גם את המחשב שלי אז לא הכפת לי להשקיע טיפה יותר כדי לקבל ביצועים טובים יותר. אני אשמח לשמוע על חברות שאתם ממליצים ואפילו טוב יותר אם יש גם דגמים מומלצים, התקציב שלי הוא בסביבות ה1200-1300$ המון תודות . קובי.
-
- 3 תגובות
- 852 צפיות
-
-
הי, אני עוזר לבן משפחה לבנות מפרט לשימוש משרדי (עורך דין), אשמח לעצות בהרכבת המפרט ולכן הנה מגיע השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500, לנצל, אם לחרוג אז ב-500 (אם אין ברירה אז לחרוג ב-1000) 2. מה שימושי המחשב? שימוש יומיומי תכוף, גלישה מרובה, עבודה עם יישומי אופיס, מיילים וכד'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? כן, במסך "24 ובסט עכבר מקלדת אלחוטיים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך יהיה מיותר לדעתי. 5. עד כמה חשוב השקט? 5 - זה לא שיקול מרכזי אבל אין חיבה לרעש. 6. האם מתוכנן אוברקלוק? לא. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? כן, לכלול מע' הפעלה, הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא בהכרח. 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? השאיפה היא להר…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד מדגם HP DV6412 והוא כולל את הרכיבים והמפרט הבא: CPU- 1.73 GHz Intel® Core Duo processor T2080 with Intel® Centrino® Duo Mobile Technology Memory- 1024 MB (2 x 512 MB) HD- 80GB 5400 rpm Sata Display- 15.4 WXGA High Definition BrightView Widescreen (1280 x 800) GPU- Intel® Graphics Media Accelerator 950 Up To 224Mb Optical Device Lightscribe Super Multi DVD Writer (+/-R +/-RW) with Double Layer support Wireless- Intel® PRO/Wireless 3945 802.11a/b/g Integrated Wireless LAN Bluetooth- No Integrated Camera- No Weight- 2.99 kg (6.6 lbs) Battery -6-cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery המ…
-
- 3 תגובות
- 615 צפיות
-
-
* גודל המסך? 14'' או 15'' * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה * צורב DVD? לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא משנה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא משנה יבוא אישי מחו"ל, לא משנה מהיכן, מה אתם אומרים על המפרט הבא? dell xps 14 Intel® Core™ i7-740QM (1.73GHz, 8 threads, turbo boost up to 2.93GHz, 6M cache) NVIDIA® GeForce® GT 425M 2GB 8GB Shared Dual Channel DDR3 במחיר של: 1279$ http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=dndoex4&c=us&l=en&s=dhs&cs=19&model_id=xps-14 המעבד והכרטיס מסך שווים את המחיר? האם יש תחליף למפר…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪189 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪100 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪243 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1921 AMD Athlon 2 X4 640 3.0Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪520 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2057 Gigabyte MA-770T-UD3 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ₪380 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1836 TwinTech GeForce GTX460 1024MB XT OC Edition GDDR5 מחיר מבצע מלאי מוגבל, יחידות 1 ₪1039 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2136 Cooler Master El…
-
- 3 תגובות
- 998 צפיות
-
-
שלום לכולם, כמו שכתוב בכותרת, אני מחפש מחשב נייד לצורך גלישה באינטרנט, סרטים, פוטושופ ודברים דומים. מסך עד 15'' עדיפות למעבד AMD - לא חובה עדיפות ל3 שנים אחריות משקל לא משנה תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 593 צפיות
-
-
זכרון ceon 2gb ddr-2 800mhz מארז עם usb קדמי שחור ללא ספק תוכנת אנטיוירוס norton 2008 oem כר. רשת 1g lan ob צורב sata lg dvdx20 שחור מעבד אינטל 3mb e7200 core 2 duo conroe ספק כח ezcool 12cmf 450w real דיסק קשיח seagata sata2 8mb 360g כ.מסך msi 8400gs t2d512e pcie לוח אם msi p35 neo 7.1 1glan כ.קול (8 ערוצים) 7.1 ob תוכנת oem vista home basic heb מסך dvi wide 1:8000 5ms w2042t lg סכום מוערך:4000 אציין שהמחשב הוא בעיקר לצרכי גלישה ,הורדת וצפייה בסרטים, ובעתיד עבודה עם תוכנות עריכת וידאו.
-
- 3 תגובות
- 618 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב. צרכים: משחקים (כגון פיפא, דום, משחקי מירוץ). גלישה באינטרנט, מעט אופיס וצפייה בסרטים. ברשותי כבר מסך Lg 1400*900 ודיסק קשיח של WD-500GB והגה מעולה של LG. אני מחפש מחשב בעלות של עד 2500 ש"ח עם סטייה של 200-300 ש"ח פלוס מינוס. עדיף לי להשקיע עכשיו עוד קצת כסף ולא לשדרג אותו בעתיד. המחשב צריך להיות שקט, ולעבוד ימים על ימים (הורדות...) אני לא עושה OC. אשמח לקבל התייחסות למפרט הבא: מארז MIDI ATX איכותי ביותר אמצעי קירור AIR GUIDE + מאורר +חריצי קירור ל PCI EXPRESS יציאות USB קידמיות מעבד Intel® Core2 Duo E8400 Conroe LGA 775 Dual-Core 3.0GHz 1333MHz FSB 6MB L2 Cache 64Bit לוח אם Intel® Chipset Intel G35 תומך Intel® Core2 Quad + Intel® Core2 Duo קישור …
-
- 3 תגובות
- 619 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט משחקים קלים סרטים * גודל המסך? סביר לא 11 אינץ קטן * משקל רצוי? לא משנה.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4 שעות לפחות ? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? תמיד טוב שיהיה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא יודע מזה אומר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא רק שתהיה אמינה בכל מקרה מצאתי שתי מחשבים.. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6247&CatCode=315 או http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=11199 מה דעתכם עליהם ? תודה !
-
- 3 תגובות
- 712 צפיות
-
-
כן כן אני יודע שזה נשמע לא טוב אבל קבלו את הקטע הבא! מצאתי מחשב נייד שנמכר על ידי חברת סטרטאפ שנמצאת בקשיים והמחשב נקרא בסך הכל לפני חצי שנה! ויש עליו עדיין אחריות לעוד שנתיים וחצי אפילו הסוללה במסגרת אחריות של שנה ראשונה! והמחיר פנטסטי! המחשב הוא IBM T40 ורציתי לברר מספר דברים: 1. האם יש בעיות מיוחדות שאני צריך לדעת עליהם בדגם זה? 2. נאמר לי שיש בעיה במסך מה אני צריך לבדוק? במידה והבעיה היא פיקסלים מתים איך אני יכול לבדוק כמה או למצוא פיקסלים כאלו בכלל? 3. מה עוד אני צריך לדעת כשאני מחפש לקנות מחשב משומש? 4. אמרו לי שאין במחשב הזה WI-FI אבל קראתי שבכל הדגמים של ה T40 יש WI-FI מובנה האם יכול להיות שהם טעו? איך אני בודק את זה? הערות נוספות? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
נתקלתי בכמה אנשים וכל אחד אומר משהו אחר. אשמח לשמוע עצות כלליות אבל יש לי גם כמה שאלות ספציפיות. אם זה רלוונטי זה הנייד שברשותי: Asus n81vp-d1 1. אם אני ליד שקע עדיף לעבוד עם המחשב מחובר לחשמל תמיד או רק עד שהוא טנען במלואו ולחקות עד שהוא יפרוק כמעט לגמריי ואז לחבר שוב? - או מה... 2. בכל מקרה, האם חשוב\כדאי\בכלל ישנה משהו אם פעם בכמה חודשים אני אתן לסוללה להתרוקן לגמריי ואז להטעין אותה במלואה? וכמו שאמרתי, אני אשמח לשמוע עוד עצות מועילות בנושא הזה ובכלל בדברים שאני יכול לעשות כדי לשפר את מצב הנייד שלי תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
היי שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייח שיספק את צרכיי. סרטים, אופיס וגיימינג ברמה סבירה (pubg וכדומה באיכות טובה ושאהנה מאיכות סבירה בכל משחק שיצא ב3 שנים הקרובות) קיבלתי הצעה לרכוש את המחשב עם המפרט מתחת ב2500 , חשוב לציין שאין לי בעיה להוסיף כמה שקלים לשדרוג אפשרי (כגון סלוט נוסף של זכרון ראם) אין אחריות לאף אחד מהרכיבים. אשמח לחוות דעתכם, תודה מראש מעבד: Intel Boxed Core i5-6500 Skylake Quad core CPU - 3.2 GHz - Max Turbo Frequency 3.6 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache קירור למעבד: סטנדרטי מאוורר של אינטל לוח אם: Biostar TB250-BTC PRO Socket : 1151 Supports 7th Generation Intel® Core™ Processor Intel B250 sin…
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, אחרי בערך חודשיים שאני מנסה לקנות מחשב נייד ושמעתי על הרבה המלצות כאלה ואחרות, נאמר לי שכדאי לי להביא מחשב עם דיסק קשיח SSD 128 GB לפחות כי זה משפר את המהירות של המחשב. אשמח אם מישהו מכיר במקרה מפרט כזה עם מעבד I5 עד 3500 שח. תודה מראש, ואם מה שכתבתי הוא בגדר חלום אשמח לדעת..
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפני כמה ימים המליצו לי על כמה תוכנות שימושיות לבדיקת חומרת הלפטופ יד שנייה. אחת התוכנות הייתה ORTHOS מישהו יכול להסביר לי איך משתמשים בה איזו בדיקה עיקרית(כי יש כמה סוגים) אני אמור להריץ ולכמה זמן? והכי חשוב לפי מה אני יודע שהבדיקה עברה בהצלחה?
-
- 3 תגובות
- 840 צפיות
-
-
אני צלם במקצועי, חשוב לי שתהיה סוללה גדולה, מסך לא מבריק, שיעבוד עם תוכנות גרפיקה (פוטושופ וכיו"ב), שיהיה עמיד בתנאי מז"א וסתם בתנאים של פגישה עם הרצפה, נוח לתפעול. אם אפשר שיהיה קל, לא צריך 15", אפילו 12" מספיק. הציעו לי פוג'יטסו U9000 במחיר של 7K http://www.yardenpc.co.il/Product.aspx?productid=1109, אני לא מכיר את החברה ולא יודע כמה אפשר לסמוך על המחשבים האלו, למרות שהמפרט שלו מאוד מתאים לי, אשמח לשמוע את דעתכם על DELL520, לנובוR61 ודגמים נוספים שנראה לכם שאוכל לרכוש. אשמח גם ללינק לחנות מומלצת באזור ת"א-ר"ג-גבעתיים-פ"ת. תודה. הצלם.
-
- 3 תגובות
- 534 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח מאד לשמוע מניסיונכם ולקבל את ההממלצות שלכם למחשב הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 - נא ראו דגש בסעיף 11 למטה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל רק אם הפגיעה בביצועים תהיה שולית ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן - ראו מה כתבתי בסעיף 11 למטה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית של תמונות רבות וכבדות, משחקים קצת (למרות שאני לא גיימר, תמיד נחמד להריץ cod חדש ומשחקים שונים מדי פעם - ולא להתבאס מאיך שהם רצים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - פוטושופ, לייטרום - תדיר מאד. סימולטור טיסה עם תוספות. אני עוב…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, רכשתי לפני כחצי שנה (קצת יותר) מחשב דל. האחריות של המחשב היתה 3 שנים של דל. מאז החנות שרכשתי ממנה פשטה רגל, ואני כנראה בשלבי מעבר הדירה איבדתי את האחריות (יש מצב שלא קיבלתי אחריות בפתק פיזית?) האם זה מתועד בדל שהמחשב נרכש מהם (בעזרת מס' סידורי או משהו). אוף, אסון.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אבקש חוות דעת על המפרט הבא: מעבד: AMD ATHLON 64 6000+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 - 3.0GHz 2MB CACHE - ADX6000IAA6CZ - BOX ¤507 לוח אם: ASUS M2A-VM HDMI ¤349 מסך: BENQ LCD 22.0" G2200W 5ms DVI WIDE ¤913 דיסק קשיח: HITACHI 320GB 16MB SATA2 7200 RPM ¤256 צורב DVD: PIONEER DVDRW DVR-215DBK X20 - SATA - BLACK ¤131 זיכרון: GEIL BLACK DRAGON 4096MB DDR2 800 (2048X2) CL 5-5-5-15 : GB24GB6400C5DC ¤415 כונני דיסקטים: SONY 3.5 FLOPPY DISK DRIVE- BLACK ¤42 מארז: ANTEC NSK4480B + 380W EARTHWATS PSU ¤469 סט מקלדת ועכבר: GIGABYTE GKM-WM01C ¤128 קרור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 64 PRO FOR AMD S754/939/AM2 ¤111 קרור למארז: GLACIALTECH 80mm HYDRODINAMIC BEARING - 18dBA - GT80252-HDBL…
-
- 3 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום, לאור פוסט קודם, הבנתי כי למרות שהקנייה המדוברת הינה במאי, כדי להבין את הפרשי המחירים בהם אני חי , כדאי לרשום כבר עכשיו הפוסט. (ואולי אשחזר את הפוסט שוב כדי לקבל המלצה מעודכנת במאי, הפעם עם ידיעה אם בארץ או בארהב) * מסך מאט בגודל של נייד סטנדרטי 15.6 אינץ' * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: בנייד הנוכחי שלי (לנובו t60) יש tracpoint אדום שמאוד נוח לי להשתמש בו בנוסך ללוח המגע. אם אפשרי ששתי האופציות יישארו, אחלה. לא קריטי אבל. כמו כן, מצלמה כמו שיש ברוב הלפטופים החדשים היום אז ליתר ביטחון מציין. בקשר לWIFI הבנתי שייצא תקן חדש. אשמח שתהיה תמיכה לתקן זה גם. * משקל רצוי : לא משנה ממש כל עוד נוח לסחוב אותו בתוך תיק (בכל זאת נייד ולא נייח) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 ש…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בס"ד שלום! אני מעוניין לשמוע הצעות למחשב נייד לשימוש ביתי+. אני סטודנט להנדסת חשמל ואלק' וצריך אותו בעיקר לשימושי אינטרנט, אופיס, תמונות, סרטים (לא המון), וקצת מטל"ב. ממה שקראתי - אשמח אם הוא יהיה חזק מספיק, בנוי טוב, זמן סוללה טוב, ועם אחריות ארוכה... התקציב לא גבוה במיוחד אך גמיש. אם יהיה יקר משמעותית מנייח יתכן ואוותר על הנייד לטובת נייח. כיוון שזה המחשב היחיד בבית - רצוי שהמסך יהיה מספיק גדול (לפחות 15''). אין לי כרגע WIN אך אני יכול לקנות בזול דרך הסתדרות המורים (האם צריך תוכנה מיוחדת לנייד?), כך שאם זה מייקר ניתן לוותר. כמו כן, אני חושב שאני מסתדר טוב עם XP. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 644 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 6000 כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - החדשים ביותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - נתון להמלצות -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…
-
- 3 תגובות
- 556 צפיות
-
-
AMD Athlon 64 X2 4200+ / 1MB Cache / 2000MHz FSB / Socket 939 / Dual-Core / Processor with Fan MSI RD480 Neo2-FI ATI Socket 939 ATX Motherboard / Audio / PCI Express / Gigabit LAN / S/PDIF / USB 2.0 & Firewire / Serial ATA / RAID Geil Dual Channel 2048MB PC3200 DDR 400MHz Memory (2 x 1024MB) ATI Radeon X1900 XT / 512MB GDDR3 / PCI Express / Dual DVI / VIVO / Video Card Western Digital / Caviar SE / 320GB / 7200 / 8MB / ATA-100 / EIDE Hard Drive (שניים כאלה) Logitech Cordless Rumblepad 2 2.4GHz USB Gamepad עכשיו את כל זה הזמנתי אתמול .. אני מקבל עוד שבועיים .... אני קונה ספק ומארז בארץ ... וצורב dvd ופלופי יש לי פה ... אז ... תנו חוות דעת ! ואם למישהו יש עצות …
-
- 3 תגובות
- 582 צפיות
-
-
היי, אני עורך וצלם וידאו ומחפש מחשב עבודה חדש. עובד עם תוכנות של אדובי בעיקר עם פרמייר לפעמיים גם אפטר. עובד בעיקר עם חומרים של 1080P מידי פעם גם 4K בפורמט רגיל אך אשמח גם אם למחשב יהיה אפשרות לעבוד עם לוג וראוו לעבודות עתידיות. אשמח עזרה בבניית מפרט, התקציב שלי כ5000 ש"ח (בלי מערכת הפעלה), אפשר חריגה קטנה במידת ויש אפשרות לשיפור הכרחי. רציתי לדעת אם מפרט כזה נגיד יכול להתאים? https://tms.co.il/index.php?route=product/configurator_pdf&configurator_id=315241
-
- 3 תגובות
- 730 צפיות
- 2 followers
-
-
אני קונה עוד כמה ימים מחשב ויש לי 6000 שקל הרכיבים שאני רוצה הם: לוח אם+כרטיס קול+כרטיס רשת מעבד (רק איי אמ די ורק 2200 או 2400) זיכרון כרטיס מסך (לא משנה איזה דגם העיקר שיהיה 128 MB וחשבתי על החדש של הרקולס) מארז צורב כונן תקליטורים (1.44) CD-ROOM (לא משנה איזה) מסך רמקולים(לא משנה איזה) עכבר (העיקר שיהיה אופטי ולא משנה איזה סוג) מקלת (מצאתי מקלדת טובה של מיקרוסופט ב-107 שקל אז תכניסו את המחיר לחשבון) מה שאני מצפה מהמחשב הוא: שיהיה מהיר מאוד (יחסית למחיר), לאינטרנט, ושמשחקים יעבדו מצוין!! אני ממש מודה למי שמכין כי זה יהיה המחשב הבא שאני יקנה ! רק עוד משהו קטן: תכתבו לי מאיזה חנות המחירים שאני יידע מאיפה לקנות. תודה רבה למי שמכין!!!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום מעונין במפרט למחשב עד 7500 שקל מחשב לשימושים רגילים ,אינטרנט, אופיס,צפיה בסרטים וכד,, קצת משחקים, עריכת תמונות ווידאו בייתי מסך 19 אינץ דק איכותי( חשבתי על סמסונג 760bf ) כרטיס מסך 6800 gs מה דעתכם? באיזה חנות כמובן , מקס' שתי חנויות תודה
-
- 3 תגובות
- 709 צפיות
-