ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד שמיועד ללימודים, אני לא הולך להשתמש בו הרבה מעבר לכתיבת מסמכים,אינטרנט ואולי טיפה משחקים קלים. אני מעדיף כמה שיותר זמן ריצה של הבטריה כדי לא להצטרך חשמל זמין כל הזמן. ראיתי שיש מחשבים מיני-ניידים כמו הMSI WIND ודומיו. מה דעתכם - עדיף לי מחשב כזה או מחשב נייד רגיל? אם תוכלו להמליץ חברה ודגם אני ממש אשמח. כמו כן אני יכול לקנות מארה"ב מחשב. עדיף לקנות משם או מהארץ מבחינת מחיר,אחריות וכו'? תודה!
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
בשעה טובה החלטתי לרכוש מחשב חדש, מעוניין לקבל עצות ורעיונות לבניית המחשב... אז ככה יש כרטיס מסך של גיגהביט 9600XT כך שאני לא מעוניין להחליפו (AGPX8). יש לי לוח P4800D של ASUS עם סט של SIS שאותו אני מעוניין להחליף ללוח גיגהביט GA-8IPE775-G ציפ של אינטל 865PE (הכי זול שמצאתי 509 ש"ח). יש לי מעבד 1.6 שאותו אני מעוניין להחליף לפנטיום 4 3.2 GHZ 800 FSBLGA775 (הכי זול שמצאתי 1,288 ש"ח ). יש לי שני חלקים של זיכרון 128MB 133MHZ שאני מעוניין להחליף לELIXIR 512MB DDR במהירות של 400 MHZ (הכי זול 400 ש"ח). לגבי מארז וספק עדיין לא חשבתי על משהו ספיציפי... יש לי שני HD של 40 + 200 של WD. אשמח לקבל את דעתכם לגבי המפרט ואפילו רעיונות חילופיים. בסה"כ אני מעוניין להשקיע עד ל- 2500 ש"ח על מ…
-
- 4 תגובות
- 756 צפיות
-
-
אהלן, יש לי ALIENWARE M11X R2 ורציתי לסגור אותו כאשר הוא מחובר בHDMI למסך אחר ושהמסך עדיין יציג את המחשב?
-
- 2 תגובות
- 756 צפיות
-
-
בניתי פה מפרט : http://www.upfree.net/2053461 יש לי בעיקר התלבטות במארז וספק האם כדאי לקחת ליברטי 400 +CM 690 או את מה שיש במפרט? תודה
-
- 8 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום לכולם,אני מתלבט בין Lenovo IdeaPad Z380 לבין Lenovo ThinkPad E330. מבחינת מפרט שניהם זהים, בעיניי הZ יותר יפה אולם יש לו רק שנה אחריות לא שלוש כמו לE. כמן כן, הבנתי שסידרת הThinkPad היא עיסקית ועל כן איכות המחשבים מבחינת בנייה, חומרים ואמינות גבוהה יותר, אך בעיניי היא כאמור פחות יפה.אני לא יודע במה לבחור...עצתכם בבקשה..תודה רבה, ניצן.
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
שלום אנשים!!! אחרי הרבה זמן חזרתי. חבר שלי מתכנן לקנות מחשב אז הוא אמר לי לבנות לו מפרט בניתי לו מפרט. K.S.P. Israel. Haifa, 25 Keren Hayesod, 972-4-8244581 Price list updated 24-02-2005 מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon 64 3000+ (S-939) 990 1 990 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) 720 1 720 זכרונות? DDR 500 Price Units Total 512MB A-DATA 640 1 640 כרטיסי מסך? PINE Price Units Total xfx 6600GT 128MB DVI,TV DDR3,PCI-E 1100 1 1100 דיסקים קשיחים? SEAGATE Price Units Total 80GB SATA 390 1 390 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY Price Units Total Teac/SONY 1.44 40 1 40 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? DVD Price Uni…
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אני מעוניין לשמוע הצעות בנוגע למפרט מחשב שהמטרה העיקרית היא GAMING מטורף ברמה גבוה ככל שניתן בתקציב של 4500 שקל! פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? התקציב הוא 4500 שקל(ללא חריגה) לתשלומים 4-5 2. מטרות המחשב?עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים מאוד בעלי גרפיקה גבוה ,צפיה בסרטים,הורדות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא אני לא צריך ציוד היקפי כלל! 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?כן אני מעוניין במחשב שקט שלא יעשה רעש ונושא העיצוב שלו חשוב …
-
- 4 תגובות
- 756 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לאמא שלי. אין לה הרבה דרישות. המחשב לא יצטרך להעלות משחקים וגם כנראה לא לנגן סרטים. רוב העבודה שלו תהיה התחברות ל Gmail ועבודה עם Office. כמו כן חשוב מאד שתהיה לו אפשרות להתחבר לרשת בחיבור אלחוטי. התקציב שניתן לי הוא 800 שקל אבל אני מאמין שיהיה אפשר גם לעלות מעל במקרה הצורך. למישהו יש המלצות?
-
- 5 תגובות
- 756 צפיות
-
-
בבקשה מפרט למחשב משחקים ושימוש ביתי ב- 2700 ש"ח ללא ציוד הקפי וללא OC... תודה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 756 צפיות
-
-
בהנחה ששני הדגמים שווים מבחינה כספית, במה הייתם בוחרים? http://www.buycenter.co.il/Product.asp?Pid=4152LMi&Cat2Cat1ID=7234&Cat2ID=9784&aff=Zap〈=he http://www.buycenter.co.il/Product.asp?Pid=5043&Cat2Cat1ID=7234&Cat2ID=9783 הצרכים שלי משרדיים ובעתיד אני רוצה ויסטה (עם שפצורים של זכרון כמובן). על מה הייתם הולכים? שוב, תתעלמו מהמחיר כי הוא לא רלוונטי במקרה הזה. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
מפרט, לא כולל מסך. תתקנו אותי אם אני טועה, אבל יש כ.קול מובנה על הלוח הנ"ל. האם שכחתי משהו? המארז מגיע גם עם ספק.. לא? בעקרון מחשב למשחקים, אבל לא כבדים מדי והכי הכי חדשים... אז.. מה אתם אומרים? [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 7 תגובות
- 756 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקלים פחות או יותר, כלומר לא יותר מדי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, ושימוש כללי כמו גלישה וכו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משתמש בפוטושופ וקצת סוני וגאס ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כרגע אני לא יודע כי יש לי מחשב עתיק, אבל אני ארצה לשחק במשחקים כבדים וחדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
-
-
דבר ראשון עד כמה כרטיס מסך משמעותי למערכת כזו, אם בכלל.. אני יודע שהרצת סרטים ברוב התוכנות לוקחת את כח העיבוד מהמעבד אבל מערכת כזו שמחוברת לטלוויזיה 1080P באמת מסתדרת ללא כח עיבוד נוסף? וזה מוביל אותי לשאלה הבאה- האידיאל הוא לחבר את המערכת בכבל HDMI... (זה נכון בכלל?!) אם כן, עד כמה האוטפוט איכותי מהלוח אם המסכן הזה?! (או שזה בכלל לא קשור ואני יוצא דביל...) בהנחה שכרטיס מסך לא משמעותי, עד כמה המעבד משמעותי? בעוד שהמעבדים הולכים ומתפתחים סטנדרט הHD נשאר כמו שהוא. אם מעבד ישן וזול יכול לקודד סרטי HD בצורה טובה, משתלם בכלל להכניס טכנולוגיה חדשה למערכות כאלו? ושאלה אחרונה ולאו דווקא מדעית אלא יותר אישית- חוץ מהרצת סרטים כמובן איזה עוד שימושים ריאליים ניתן לעשות עם מערכת HTPC …
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום! אני קצת חדש כאן אז סליחה אם השאלה לא בפורום הנכון. ראיתי במפרטים שמפרסמים כאן כ. מסך משומש מה היתרון של זה? ועד כמה הוא אמין?
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
מחפש מפרט למחשב 6K המחשב מיועעד לגיימינג! + כרטיס קול איכותי
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות NAS עם מפרט חדיש שיוכל לענות על הדרישות : חסכוני בחשמל ,שיאפשר סטרימיניג של תוכן גבוה (3d 1080p) , הזרמת מוסיקה לdac, שרת הורדות ל usenet אני חושב שלא אצטרך מעבר ל4tb ראיתי שיש הרבה לוחות COMB מבוססי אטום וגם כאלה של AMD אבל אני לא בטוח לגבי תאימות עם כל מיני תוכנת של NAS : FREENAS UNRAID ואפילו אובנטו (לפעמים אין תאימות עם AMD). לגבי HDD לא בטוח מה עדיף GREEN או RED או לא שניהם - חשוב לי שלא יהרסו לי אחרי שנתיים . קנייה אפשרית בארץ או בחו"ל.
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אנימציה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד, לימודי אנימציה. שימוש תדיר בתוכנות כמו מאיה, 3Dmax ,tv paint , AVID, אפטר אפקטס פרמייר וכו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמ…
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
-
-
המחשב לא יצא מהבית כך שהגודל הרצוי הינו 15.4-6 השימושים העיקריים הם: 90% אינטרנט 10% סרטים ושימושיים ביתיים רגילים ישנה העדפה לcompaq של hp תודה על המלצותכים, סמיון.
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום. אני צריך בבקשה מפרט מחשב עד 1,800 ש"ח. מעבד INTEL. לוח-אם (עדיפות ל-GigaByte) שיכלול כרטיס מסך, כרטיס קול וכרטיס רשת. זכרון פנימי 4GB. צורב SAMSUNG. מארז פשוט עם יציאות USB מקדימה ואחורה + ספק כוח מתאים ונורמלי (לא ג'נרי). כונן קשיח SAMSUNG\WD עד 500GB. שימושים: גלישה באינטרנט, עבודה משרדית (אופיס\אווטלוק), מוזיקה וסרטי HD. אם פספסתי איזה רכיב אז כמובן תוסיפו בבקשה. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום לכם אנשים. היום הייתי במרדנית. שינית את הדברים שאמרתם לי לשנות במפרט. יצאתי עם שני מפרטי מחשב. המפרט הראשון: מארז SP MIDI ATX Presscot 400w - USB, 1394 מחיר 240 ש"ח מעבד AMD Athlon 64 Bit 3000 מחיר 1017 ש"ח לוח אם EPOX 8KDA3J (nf3) + SB(8ch) + S - ATA + LAN מחיר 581 ש"ח כרטיס מסך Sapphire ATI Radeon 9800PRO 128MB 256Bit מחיר 1376 ש"ח ד.קשיח WD 120Gb 7200rpm 8Mb S - ATA מחיר 530 ש"ח זיכרון MICRON DDR 512Mb 400MHz PC3200 CL3 מחיר 462 ש"ח כוננים LG CD x52 מחיר 95 ש"ח Mitsumi 1.44 מחיר 42.74 ש"ח *מחירי המוצרים לא כוללים מע"מ מחיר כולל 4680 ש"ח כולל מע"מ. המפרט השני: מארז SP MIDI ATX Presscot 400w - USB, 1394 מחיר 240 ש"ח מעבד AMD Athlon 64 Bit …
-
- 8 תגובות
- 756 צפיות
-
-
מכיוון שלא ממש עקבתי אחרי השוק בזמן האחרון אני קצת מחוץ לעניינים. המחשב יהיו לו שני שימושים עיקריים משחקים (גם כבדים) והרצת מכונות וירטואליות. כך ש 4G זיכרון זה חובה. רצוי גם מארז + קירור נורמלי כך שלא יעלה עשן בימי קיץ חמים בלי מזגן ואם אפשר שיהיה קצת שקט. אין צורך בציוד היקפי אם כי אם מישהו מכיר KVM טוב שתומך ב DVI ולא עולה הון אני אשמח לשמוע. יש אפשרות לחריגה מהתקציב, אך רצוי פחותה ככל האפשר ורק אם ממש הכרחי... תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 756 צפיות
-
-
המחשב שלי עכשיו הוא כזה: MSI 865P Neo2 P4 2.8GHZ 512 DDR 400 FX5200 מארז+ספק ג'נריים רועשים מאוד אני מתכנן לשדרג את הרכיבים: ספק, מארז, כרטיס מסך, זכרון ולהוסיף צורב DVD. אז ככה המחשב שלי יהיה: MSI 865P Neo2 P4 2.8GHZ 1G DDR 400 4 sticks XFX 7600GT Compucase 6A21 enermax liberty 500W DVD drive + DVD burner אני מתכנן להשתמש בספק ובמארז גם למחשב הבא שלי שיהיה בערך בעוד שנה וחצי ובגלל זה קניתי ספק שגם יחזיק את המערכת הבאה שלי שתהיה mainstream כנראה השדרוג שווה את הכסף? ומהעבד שלי יסחוב עוד שנה שנתיים? כי עכשיו הוא נחשב די בסדר
-
- 11 תגובות
- 756 צפיות
-
-
התקציב שלי הוא 4000 אלף צריך רק מחשב בלי ציוד כללי למשחקים כבדים בלי OC רצוי שהיה לא רועש שהיה די שקט באזור ראשון לציון בניתי משהו נחמד נראה לי ... מעבד Intel Core 2 Quad Q9400 Tray ¤1071 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤425 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Samsung HD502IJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤281 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502IJ זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤286 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי TwinTech nVIDIA GeForce GTX 260 896MB (216) DDR3 PCIe ¤999 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.as…
-
- 7 תגובות
- 756 צפיות
-
-
ברצוני לקנות נייד עם מסך גדול (15.4 או 15.1 ). מה ההמלצה - עדיף לקנות 15.4W או להעדיף מסך רגיל 4:3 ? השימוש אינו דווקא למולטימדיה ומשחקים. מה היתרונות/חסרונות ? מה הדעה לגבי HP Compaq nx7300 (ב 5000 ש"ח). תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד עם סוללה חזקה וגם מחשב שהיה די עמיד (למכות ולאבק וכו..). מסך טוב ובהיר,ביצועים טובים דור 8 ועם SSD. כרטיס מסך רצוי עם 4 ג'יגה אם לא אפשר גם 2 ג'יגה אבל לא כרטיס מסך מובנה של אינטל. תקציב עד 4000 רצוי לחסוך אם אפשר. אבל שהיה מחשב טוב ולא סתם אחד שלא שווה לקנות. שימושים: קצת גיימיניג, ממש מעט עריכה, אופיס (למרות שאני יודע שזה לא משנה כבר במחירים האלה), נסיעות ושימושים ארוכים ורצופים. תודה לעוזרים :)
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
-