ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
אחותי מחפשת מחשב נייד קל והיא ראתה את המבצע הבא בבאג http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=13033 אני לא מכיר בכלל את כל השוק של הניידים אז חשבתי לשאול פה לגבי המבצע או אולי מחשבים יותר מומלצים באותה קטגוריית מחיר * מטרות המחשב? בעיקר עבודה משרדית וגלישה (אולי משחק של SIMS פעם ב..) * גודל המסך? 13 אינץ * משקל רצוי? 1.5-2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מחשב שיכול לשרוד יום לימודים בלי הטענה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI אם לא דרושה תוספת * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מעל 300 גיגה * כונן CD/DVD? צורב? חובה צורב DVD * כונן Bluray? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומ…
-
- 0 תגובות
- 757 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. (אפשר גם הצעות בקצת פחות) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות, סרטים, וירטואליזציה (לא משהו רציני, אבל שיוכל להחזיק VM או שניים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Cods, BF4, Flight simulator... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" רחב, 1920 X 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמ…
-
- 4 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג את הדסקטופ האהוב ולהחליף לכרטיס מסך מהדור הנוכחי (מכוון כרגע ל GTX 3060 ) אבל אני מפחד שיש צוואר בקבוק במפרט הנוכחי שיפגע בביצועיי הגיימינג. האם אתם רואים רכיב בעייתי? האם לוח האם מספיק טוב? אדגיש שבזמנו המחשב הזה נקנה כמפלצת שאמור להחזיק כמה שנים והוא אכן עובד סבבה. אני עובד איתו על אוברקלוק של המעבד מהיום הראשון למשהו כמו 4.2 GHz זה המפרט הקיים, מחקתי מה שלא רלוונטי: Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray Noctua NH-D14 CPU Cooler 775/156/1136 AMD CPU Cooler A-Data Prem…
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום לכולם!! יש לי מחשב דורון 2000 (1300MHZ) שנקנה לפני 4 שנים. לוח אם - M810D ו2 זכרונות DDR 256M ..כרטיס המסך מובנה בתוך לוח האם (SIS_650_740) והוא ממש גרוע. בזמנו המחשב היה מיועד רק לאינטרנט ודברים בסיסיים ולכן גם הורכב כחבילה ולא ממש התעמקתי בכל רכיב. מה גם שהוא נקנה ע"י אבי שלא הכי מבין במחשבים. הייתי רוצה לבקש את עזרתכם בשדרוג המחשב...בעקרון חשבתי להחליף רק את המעבד, לוח האם וכרטיס המסך...ואם צריך לקנות גם RAM חדש. המטרה של השדרוג היא יכולת להריץ משחקים חדשים. התקציב הוא בסביבות 2000 - 3000 ש"ח, אך אם יש אפשרות למשהו סביר במחיר יותר זול זה מצוין. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
Dou Core e6600 Asus P5N-E SLI G.skill 1024*2 667hrz Radeon HD2900XT Nzxt Apollo LG GSA-H42*18 Western Digital WD2500AAKS 250GB SATA2 Thermaltake TOughpower 600w Thermaltake Beetle הכל ביחד אמור לעלות בערך 6100..(אני כנראה נותן את הרשימה למישהו שיזמין מחנויות שונות) לא מתוכנן OC המחשב למשחקים כבדים.. אני צריך חוות דעת על המפרט בעיקר על הכרטיס מסך..אני לא בטוח לגביו..אני לא יודע אם עדיף GTS 640MB. אני יודע שהקרור קצת חזק..אבל לא נורא ובקשר ללוח אם..הבנתי שהוא נותן ביצועים קצת יותר טובים מהGigabyte 965p ds3 והוא עולה רק 50 שקל יותר..אז הלוח הזה עדיף..
-
- 7 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד, ורציתי להתייעץ עם מבינים בתחום לגבי המפרט הרצוי והמשתלם (מחשב טוב וזול). אני סטודנט שמעוניין להתקין עליו מספר שפות תכנות, וכן להשתמש בו לאינטרנט, בעיקר למיילים ועבודות. מה לדעתכם אני צריך (מבחינת מהירות, זכרון, מערכת הפעלה וכדו')? תודה רבה וכל-טוב!
-
- 2 תגובות
- 756 צפיות
-
-
היי חבר'ה! חבר רוצה לשדרג מחשב לעריכת אודיו ואני פחות מבין בתחום הזה. יש לו מחשב קיים מ2014, והתקציב לשדרוג הוא 2000 ש"ח. התוכנה שהוא עובד איתה בעיקר היא Ableton 10. אני רוצה להגיד שהשדרוג העיקרי צריך להיות SSD וראם, אבל אני לא בטוח. ואיך מוודאים שהלוח אם \ מעבד תומכים בשדרוגים אלה? האם זה בכלל אפשרי. תודה ענקית לעוזרים!! חג שמח הנה המפרט:
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
יש לי נייד(הנ"ל) יש שם את המאיץ הגרפי של אינטל+Radeon HD 7730M,המחשב מריץ Win 8.אני לא מצליח לעדכן את הדרייבר של הכרטיס מסך.כל דרייבר שאני מוריד שנועד לכרטיס הנ"ל ול win 8 -לא נכתב בשביל win 8! AMD גם לא מזהה שיש במחשב את הכרטיס שלהם(תוכנות צד שלישי כן מזהות כמו gpu-z וכדומה) ואז אני לא יכול להתקין את הדריברים ולא את ה control center.
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב חדש בימים אלו. אני מתלבט אם לקנות מחשב עם מעבד AMD RYZENּּ 2400 ובהמשך להוסיף לו כרטיס מסך חדש שיצאו כרטיסים, או לקנות מחשב עם I5 8400 ּ וכרטיס מסך 1050TI ולמכור את הכרטיס מסך בהמשך שיצאו כרטיסים חדשים. מה יותר חכם ומשתלם לעשות ? כמה כסף מאבדים על כרטיסים שמוכרים מדור קודם ? תודה מראש אשמח לקבל תשובה בהקדם
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום. אני מתכוון לקנות מחשב חדש ואני מתלבט רבות אם לקנות מחשב נייד או נייח. השימושים שלי זם עבודה משרדית בעיקר ומידי פעם צפיה בסרטים כך שאני לא זקוק למחשב חזק בכלל.... ההתלבטות שלי היא אם לקנות מחשב נייח פשוט עם מסך או פשוט לקנות מחשב נייד..... המחירים הם כמעט זהים מבחינתי כי אני צריך לרכוש גם מסך. האם עבודה מרובה ואינטנסיבית היא נוחה על מחשב נייד כמו על נייח?
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
משהו פשוט לגלישה וקצת עבודות באופיס ומוזיקה עם ספק ומארז ללא ציוד היקפי (מסך מקלדת עכבר רמקולים) מהר כמה שאפשר בבקשה ומחנות אחת בצפון תודה למי שיוכל
-
- 8 תגובות
- 756 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? ללימודים באונ', מחשב לתיכנות - ביצוע מטלות * גודל המסך? לא יודע להעריך מכיוון שאני עובד על 22" בבית. אני מעריך ש13 -15 אינצ'. אני לא רוצה שיהיה גדול מדי * משקל רצוי? עד 3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך - 3-4 שעות? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? רצוי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא אבל עדיפות לאחריות ארוכה יותר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום לכולם בבקשה תעזרו לי כי אני לא מבינה כלום במחשבים ניידים. אני מחפשת מחשב שהשימושים העיקריים שלו יהיו אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים ואולי גם קצת משחקים. הציעו לי את המפרט הבא (ב-5000 ש"ח) מה דעתכם עליו? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=184&CatCode=132 תודה רבה לכולם
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
שידרוג למחשב עד 4000 ש"ח רק לוח אם, מעבד, זיכרונות והארד דיסק, מיועד למשחקים ול-OC.
-
- 10 תגובות
- 756 צפיות
-
-
טוב אז אני מחפש כבר זמן רק מחשב טוב ולדעתי החשב הנ"ל הכי טוב במחיר הזה. אני חושב לקנות את המחשב הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7518&CatCode= מיועד למשחקים קלים (PES, FIFA ואינטרנט) אני צריך שתגידו לי אם הכרטיס מסך הזה שווה משהו. ואם זה חכם לקנות היום מחשב עם 5400RPM דיסק קשיח בבקשה תענו לי
-
- 5 תגובות
- 756 צפיות
-
-
המחשב הוא לשימוש בייתי אני סטודנט שגר במדינה זרה כך שדרך המחשב אני גם רואה טלויזיה ומוריד סרטים וגולש באינטרנט במקביל אני מעוניין במחשב טוב שיהיה ניתן לשדרגו בעתיד ואין דגש על משחקים. יש לי מסך וציוד הקפי מהמחשב הקודם . תודה נ.ב - בקרוב מגיע אליי ידידה מארה"ב כך שהיא יכולה להביא לי חלקים שאתם יודעים שהם זולים משמעותית ממקומות אחרים
-
- 9 תגובות
- 756 צפיות
-
-
טוב, מסתבר שאני צריך מחשב נייד. מכיוון שאני סטודנט לתואר שני אני צריך אותו לעבודות- אופיס ופוטושופ, אבל אני גם רוצה יכולת כלשהי להריץ בו משחקים, כלומר הוא צריך להכיל כרטיס מסך יותר טוב מהכרטיס מסך המובנה. יעני ברמה הכללית המחשב הזה צריך לשמש בתור תחליף שולחני. שמתי את עיני על ה6282 של HP, השאלה היא האם יש אלטרנטיבה כלשהי שאיני מודע אליה. כשהסתובבתי קצת באופיס דיפו ובאג גם הדלים מצאו חן בעיני אבל לא היה להם דגם נורמלי. אעריך את עזרתכם. התקציב הוא 6500~ שקל עם חריגות מינימליות. דרישות- כמה שיותר זכרון, כרטיס מסך סביר וליבה כפולה כמו כן שהמכשיר יהיה בעל איכות בניה סבירה ולא יגיע מלנובו . טכנית גם אני מרגיש שהגיע הזמן לויסטה פרימיום. האם זה אפשרי?
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום מעוניין להתייעץ איתכם לגבי מפרט מחשב וחנות מומלצת עבור מחשב בסיסי אשר אני רוצה להזמין עבור חבר. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2100 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח נוספים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב עבור גלישה ותוכנות אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD …
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
-
-
קניתי את המחשב הזה : http://www.elive.co.nz/hp-pavilion-dv5-1209ax-laptop-t11757.php?utm_source=priceme&utm_medium=cpc אני רוצה לדעת אם יש לי עליו אחריות גם בארץ? ואם לא מה אני עושה בכדי שיהיה לי אחריות? יש לי עליו את כל הקבלות ופירוט הקניה אם צריך.. ודרך אגב איך המחשב הוא טוב מבחינת הרצת משחקים ומדיה? תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 756 צפיות
-
-
Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm מעבד - 890 Gigabyte GA-E7AUM-DS2H nForce 9400 LGA 775 לוח אם - 765 Kingston 2GB DDR2 800Mhz KVR800D2N6/2G -זכרון X2 - 320 (160X2 Western Digital 1TB 3.5 16Mb Buffer SATA II WD10EACS - דיסק קשיח 608 PVR150 - כרטיס טליוזיה 420 סה"כ 3000 ש"ח יש לי מארז + ספק חדשים ממחשב קודם יש לי צורב דיוידי חדש סה"כ המגמה היא לא להוציא יותר מידי כסף אבל אני פתוח להצעות אבל אני רוצה מוצר טוב אם צריך לשדרג רכיב אז תרשמו בבקשה בכוונה שיבצתי לוח אם שיש בו כרטיס מסך "נורמלי" כדי שיהיה מחובר לטלויזיזה בצורה נוחה וירוצו משחקים כמו GTA2 רד אלרט ופיפא אז בבקשה לא להמליץ לי להוסיף כרטיס מסך כי זה הוצאה גדולה ומיותרת. תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד באזור ה-5000 ש"ח (אפשרי להתגמש ב500+- ש"ח). הדרישות שלי: 1. מסך גדול של 15.6+ (יש לי בעיות ראייה ומסכים קטנים יותר נשללים על הסף. 2. צרכים - חיי סוללה ארוכים, קל יחסית, ויעשה בו שימוש לסרטים ומשחקים. 3. כונן SSD - לפחות 24/32 - עדיף שיהיה סד"ג של 128G וזהו (גם 128/256G יספיקו לי לכל הצרכים במחשב). 4. מסך איכותי - (IPS ?) האסוס UX31/32 צדו לי את העין אבל ראיתי שיש רק ב13.3 דבר נוסף - לפי מה שיצא לי לקרוא בביקורת באתר ומחוצה לו הנושא של הטאצ' במחשבים מאוד לא פרקטי ולכן ירדתי ממנו (אשמח לשמוע אחרת אם מישהו חולק על זה, כי אני בהתחלה הלכתי לכיוון הזה ודי מהר ירדתי ממנו) תודה מראש, שבת שלום.
-
- 2 תגובות
- 756 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות במחשב נייד שאוכל לקחת איתי לבסיס. עיקר השימוש במחשב יהיה לשם תכנות ועריכת גרפיקה קלה (פוטושופ פלאש ואימג' רדי בעיקר). התקציב שלי הינו עד 3500 ש"ח בערך עם עדיפות שלא לחרוג מכיוון שבבסיס יש הרבה גנבים וחוליגנים שעלולים לגנוב או להרוס את המחשב אז עדיף כבר שיהרסו משהו פחות יקר (בעתיד לאחר השחרור כנראה שאקנה מחשב ברמה גבוהה יותר). אורך חיי הסוללה הינו בעדיפות הנמוכה ביותר משום שהשימוש במחשב יעשה בעיקר במקומות בהם הוא יכול להישאר מחובר לחשמל. כולי תקווה שתעזרו לי לבחור בגודל מסך אידיאלי עבור מחשב המיועד לעבודה הנ"ל, וכן למצוא מחשב שלא יקרטע ויאכזב ברמת הביצועים. תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
-
-
מישהו יודע פרטים על המעבד עם הצורכת הנמוכה Intel Pentium SU2700 1.3GHz 800Mhz FSB 2MB Cache למשל כמה הוא עולה ל 1000 יחידות ומה היחס הביצועים בינו לבין ATOM ? מעניין אותי היחס עלות \ ביצועים שלו בהשוואה ל ATOM תודה
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
-
-
מעבד : מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box 845 שקל גוף קירור : Scythe Ninja Plus Rev. B AM2\S775 210 שקל לוח אם : Gigabyte GA-MA78GM-S2H - AMD 780G Socket AM2+ - HDMI - mATX 400 שקל זיכרון פנימי : Geil DDR2 2048MB 800MHZ CL4 Black Dragon 250 שקל דיסק קשיח : 320GB - SATA-II - 7200RPM - 16MB - Western Digital WD3200AAKS - 3Y Warranty 250 שקל צורב: ASUS DRW-2014L1T SATA DVD-RW X20 - Lightscribe 160 שקל כרטיס מסך : Geforce 9800GTX+ 512MB 256bit - Leadtek, Palit, Gigabyte, Asus, Sparkle, Club-3D 1050 שקל מארז : Compucase CI-6A19 BLACK + Heroichi 400TR-T ATX 2.0 - 24pin - Black+ 120mm Fan 400 שקל כרטיס קול : מובנה על לוח האם כרטיס רשת : מובנה על לוח האם מפרט שני מעבד: INTEL CORE 2 …
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
אני צריך מחשב לילד בן 10 שיחזיק משחקים לא הכי חדשים כמו GTA: SA ו-SIMS2, עם מסך 19" לפחות (אם יש משהו גדול יותר במחיר סביר אפשר להעלות את התקציב) ועם כ.טלויזיה כי המחשב צריך לשמש גם כטלויזיה. תודה מראש! [br]פורסם בתאריך: 13.07.2007 בשעה 18:16:53 מצטער על הדאבל.אם להעלות את התקציב ל3.5K?
-
- 8 תגובות
- 756 צפיות
-