עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. בניתי מפרט כלשהו שאני מקווה שיתאים למה שאני מחפש, אם אפשר לנסות להישאר בקו המחשבה הזה, אך מצד שני לתת כמה שיותר עצות לחיסכון ושיפור המערכת. תקציב 5000 +- כמה שפחות יותר טוב. מחשב למשחקים כבדים (לא מטורפים מדי), ועריכת סאונד. צריך עכבר מקלדת צורבDVD ופלופי אין העדפה לחלקים מסוימים אך לנסות להישאר בקו המחשבה של המפרט שהכנתי פחות או יותר. קירור המחשב ושמירה על טמפרטורה נמוכה שלו חשוב לי מאוד, והעיצוב חשוב אבל ממש לא קריטי. צרכים מיוחדים: שהמחשב לא יתיישן מהר מדי, שלא יגיע ל80 מעלות צלזיוס כמו המעבד שלי עכשיו, ושישאב כמה שפחות אבק, אחראיות 3 שנים לפחות. השקט של המחשב שולי יחסית, שלא יהיה רעש מטורף אבל כמה שיותר שקט יותר טוב. לא מתוכנן OC המסך שלי הוא 19" LCD ואני לא רואה טעם …

• 19 תגובות
    • 999 צפיות
  2. Started by Chevy,

מחשב לחבר לספסל הלימודים בתחום האדריכלות, מיועד בעיקר לרינדורים. הרכבתי את המפרט הבא, אני רק לא בקיא בלוחות אם, אם יש משהו עם USB 3.0 זול יותר ועדיין מוגדר כלוח איכותי. יחובר למסך DELL 23" שנקנה לפני מספר חודשים. רכיבים שאני לא בטוח בהם ואולי כדאי לצמצם/לשנות: - לוח אם - זיכרון - ספק כח 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 בממוצע עם רצון לחסוך. 2. מה שימושי המחשב? אוטוקד, סקצ'אפ, Revit, מקס ורינדורים בעיקר - המחשב נקנה כדי לחסוך זמן ברינדורים כאשר במקביל יש מחשב נייד שבו משרטטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הרכיבים אותם פירטתי אלו היחידים שצריכים להיות. 5. עד כמה חשוב השקט? בערך 8~, לא קריטי אבל רצוי שיהיה שקט כי הוא יעבוד …

• 19 תגובות
    • 5k צפיות
  3. היי =] יש לי מפרט שמישהו סוס הכין לי SoulMaster כל הקרדיט לו.. הוא עזר לי כל כך, לא היה לי מושג בגרוש.. התקציב הוא 6K ואני מנסה כמה שיותר להפחית. תראו: אשמח לעצות.. אני רוצה לדעת אם זה שווה, או שכדאי להוסיף, להוריד, לשנות וכו' תודה D:

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. 1. מה התקציב? 2000 במזומן 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים ככל שניתן, סרטי HD 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא צריך. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? intel 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? עדיפות קלה לשקט. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? אין צורך במארז ובדיסק קשיח וצורב .DVD 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשיבות קלה. 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא מתוכנן. 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו ר…

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום לכולם זהו מפרט שיצרתי לי למחשב חדש שאני בונה, רציתי לדעת אם יש כאן שינויים שהייתם מבצעים למפרט הזה, שינוע באזור ה 5500. אני דיי נעול על ה ENERMAX CHAKRA אז זה משהו שלא הייתי משנה, בנוסף שאלה לחברה מ T.M.S האם מדובר בגירסה ה REV 2.0 של הלוח אם. המחשב הזה מיועד להיות חזק ליצירת מוזיקה + עריכת וידאו, לא הייתי בוכה אם היה מריץ לי משחקים אחרונים כמו GEARS OF WARS או BIOSHOCK. בסה"כ ציוד נלווה אין לי צורך, וגם לא במסך. אני רוצה להשאיר את המארז, ואם צריך להחליף ספק או להוסיף קירור, וכמובן להשאיר את הלוח אם והמעבד, השאר לפירוקכם החופשי. תודה רבה לכל העוזרים. מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1435 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS…

• 19 תגובות
    • 899 צפיות
  6. Started by PaceDawg,

בתקופה האחרונה התלבטתי לגבי איזה מחשב לקנות. התקציב ההתחלתי היה 3000 ללא מסך, אח"כ עליתי ל-3500 ועכשיו החלטתי להוציא 4500 ולהשקיע במחשב חזק יותר. לכל הדרך רציתי כפול ליבה.עכשיו לאחר שבדקתי מבחני ביצועים אני כנראה אלך על AMD 3800 כפול ליבה.אני משתמש פשוט שאין לו מושג ב-OC ולא מתכוונן לשחק עם ההגדרות הקיימות ב BIOS. אני כבר בקצה התקציב אז אין לי עוד כסף להוסיף, אבל אשמח להערות והצעות לשיפור אם יש. המחשב ישמש בעיקר לגלישה, הורדות, יישומי אופיס ומשחקים לא הכבדים ביותר. להלן המפרט: מעבד: Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE לוח אם: ASUS A8N-E s939, PCI-E, GBE, nForce4 Ultra זכרון: DDR 400 1GB 400MHz Corsair (Value) CL2.5 (512X2 דיסק קשיח: WESTERN DIGITAL 160GB SATA II 7200RPM …

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by KobyC92,

היי, מחפש מחשב נייד מתאים לידידה שכרגע בשלב הסטאז' של התואר באדריכלות. היא צריכה מחשב נייד ולא נייח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 - ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות עיצוב ועריכה: Autodesk autocad, Autodesk Revit, Rhino grasshopper, photoshop, illustrator, InDesign. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …

8. Started by udist,

אני קונה את כרטיס המסך באילת ואין באפשרותי לקחת את כל החלקים משם (אפשר עוד חלקים "קטנים" נוספים יקרים אחרים במידה ויהיו קיימים במלאי - למשל כן מעבד או ספק כוח אבל לא מארז) כאמור כרטיס המסך יהיה GTX780Ti ואני מתלבט בין הבאים: http://ksp.co.il/?uin=21211 http://ksp.co.il/?uin=21263 את יתר המפרט (למעט כרטיס המסך או חלקים אחרים נוספים שתמליצו לקנות באילת) אני מעדיף לקנות בירושלים. וקדימה אל השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - ניתן לחרוג בתוספת 1000 ש"ח נוספים. למרות שאני מעדיף לא להשתולל. 2. מה שימושי המחשב ? - משחקים ותכני HD ב) במידה והמחשב מיועד לגי…

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. הסכום שני ישקיע הוא 7000 שקל אני צריך במפרט: צורב DVD כרטיס מסך לוח אם מעבד(כמובן) זכרונות חזקים במיוחד שיהיו טובים גם לOC קירור רציני (כי אולי אני יעשה OC) דיסק קשיח (רצוי SATA מעל 120GB) כרטיס קול (אפשר אבל לא חייב) כונן דיסקטים CD ROM ספק זה כל מה שאני צריך תודה לכל מי שעוזר :D

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by -OmeR-,

אני זקוק בבקשה למפרט עד +3000- בלי הדברים הבאים: מסך, עכבר ומיקלדת וסידירום. המחשב הוא לדוד שלי שהוא מתעסק בתוכנות קלות בלבד! אז FX5200 יספיק במיקרה הזה. צורב LITE ON 52*32*52 ומעבד אינטל חובה!!!....בלי ויכוחים מיותרים בבקשה...זה לא שאני חסיד אינטל כי פשוט דוד שלי הוא לא מבין בכלל. הוא בקושי יודע מזה מעבד...אתם יודעים מזה האנשים המבוגרים...רק להדליק את המחשב הם יודעים...והוא יודע שפנטיום 4 זה טוב! לא משנה אם יהיה פרסקוט או לא כי הוא לא הולך לעשות OC או משהו. וגם לא צריך מארז או ספק מיוחדים...מארז וספק ג'נריים יספיקו בהחלט... ואל תביאו לי מפרט מ-KSP כי הם יותר מידי זולים בישביל המקום שהוא קונה בו! תודה!

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום לכולם, לאחר כמה ימים של חקירה והמלצות בפורום הנ"ל בניתי לי מפרט ואני מעוניין בדעתכם, מדובר במחשב + מסך בתקציב של 6.5 K המיועד למשחקים כבדים . מה התקציב המקסימאלי? 6.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FAR CRY 3, BF3 וכל המשחקים החזקים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למח…

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. מעבד ?AMD Athlon 64 3000+ (S-754) לוח אם ?AMD ASUS A7N8X-X(nForce2 400) זכרונות DDR 400 512MB A-DATA דיסק קשיח Hitachi(IBM) 160GB SATA כרטיס מסך ABIT RADEON 9600XT DVI 256MB כונן - ??1.44, CD-ROM, DVD? FLOPPY Teac/SONY 1.44 כרטיס קול CREATIVE 5.1 Live Value צורב DVD ??1.44, CD-ROM, DVD? DVD Recorders LG 4120B x12 Dual Layer מארזים Antec ATX MIDI Super Lanboy מקלדת MS Internet + MS Mouse Wireless Optical מסך SONY TFT 17'' SDM S-73B (black) וכל זה ב7660 ש"ח בלבד !!!!! המחיר הוא למזומן ! אתם מאמינים?!?!?!?

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. חברי הפורום היקרים, מערכת המפרטים של האתר מתעדכנת באופן שוטף, כאשר העידכון הרישמי נעשה ב-15 לכל חודש. (מצטער על העיקוב החודש, הבעיות עם השרת לא עזרו יותר מדי..) למי שלא יצא להכיר את המפרטים לפני כן, מומלץ בחום לבדוק את המערכת, אשר אמורה לחסוך לכם הרבה עבודה, הקלדה, ודמעות! המפרטים במערכת נועדו על מנת לענות באופן מיידי על הצורך במפרטים עדכניים בתקציבים שונים ולמען צרכים מגוונים. כעת כאשר החבר/הדוד/הסבתא אומרים לכם שהם רוצים לקנות מחשב חדש, תפנו אותם למערכת המפרטים, ושישברו את הראש בעצמם! ;D זוהי מערכת המפרטים המקיפה והמעודכנת ביותר שקיימת בארץ (ומי יודע - אולי בעולם כולו! 8)), ובאה לעזור לכל מי שהחליט שהגיע הזמן לשדרג. כמובן שכל המערכות התעדכנו לפי הפרשי המחירים…

• 19 תגובות
    • 6k צפיות
  14. Started by Dana Vail,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8500K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תלת-מימד - מידול+רנדר+אנימציה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא ידוע. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, ווינדואוס 10 + הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.…

• 19 תגובות
    • 3.8k צפיות
  15. Started by leoleo,

לאחר ששקלתי שדרוג המחשב הקיים אני משנה כיוון ואלך לרכישה של מחשב חדש. אשמח להצעתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי?2,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לחסוך במידה ויש דברים מיותרים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אאין לחרוג אלא אם זה קריטי - עד 500 נוספים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודת מחשב סטנדרטית של האדם הממוצע, אינטרנט, השמעת מוזיקה,סרטונים, WORD, משחקי מחשב לילדים (לא משחקים משמעותיים), ה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימא…

• 19 תגובות
    • 4.2k צפיות
  16. * מטרות המחשב? עבודה ומחקר של מהנדס מכונות, אני מניח שהוא יריץ כלמיני אלגוריתמים כבדים. * גודל המסך? 15, אולי 14 אבל עדיף שלא. * משקל רצוי? תמיד טוב לסחוב פחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) אם יש USB3 אז אחלה,לא חובה. * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 ג'יגה לפחות * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אבל מעדיף חברה עם נציגות יציבה בארץ שלא יהיו בעיות עם אחריות ותיקונים הערות: 16GB זכרון, חובה. יריץ גם משחקים די כבדים, זה לא השימוש העיקרי אז לא הייתי מייקר את המחשב משמעותית במיוחד לכך,נאמר שאם ההבדל של 300 ש"ח כדי שיתאים גם למ…

• 19 תגובות
    • 2.9k צפיות
  17. Started by LTE,

שלום לכולם ! רציתי לדעת מה אתם חושבים על המחשב הבא: http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=3615&category_id=adeeec243bda42f56d67a161f83b8708& אשר שימושיו העיקריים הם חלופיה למחשב נייח שמשמש להרבה הורדות אינטרנט צפייה בסרטים ובשנה הבאה גם מחשב לסטודנט וגם למשחקים מאוד לא חדישים !

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by tintin,

שלום אני צריך לבנות מפרט לחבר ב7000 1800 מסך LCD 19 5200 מחשב כולל הכל, הרכבה, משלוח. חשבתי לכיוון של CORE 2 E6300-400 זה רק למשחקים! מכונת משחקים! אני לא יודע איזה חנות כדאי לקנות כי רוב החנויות הזולות אין להם הרבה מבחר והם לא נוחות כל כך. אז תודה לכל מי שעוזר !!! זה למטרה טובה חח

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שניהם ישמשו לצרכים משרדיים (לא מתעסקים בגרפיקה ולא משחקים) אבל חשובה המהירות והיציבות. מצד שני, לא מתכוונים עכשיו להתחיל לבנות ולהרכיב, אז האם המפרט המוכן הבא מאייבורי יענה על הדרישה? : [TABLE=width: 100%] [TR] [TD]מארז CASECOM כולל יציאות USB קידמיות ואחוריות ספק כח מותג FSP 400W בטכנולוגיית Active PFC וכולל מאוורר 12 ס"מ מעבד Intel® Core™ i7-47703.4GHz Haswell כולל מאוורר Arctic Cooling Alpine 11 Rev2 לוח אם לוח Gigabyte דגם GA-H81M-D2V צ'יפסט H81 כ.קול 5.1 כ.רשת 10/100/1000 כוללSATA3 (6Gbps)i ו-USB3.0 דיסק קשיח Western Digital Caviar Blue 500GB SATA2 / SATA3 7200RPM 16MB זכרון פנימי Crucial 4GB DDR3 1600MHz כונן אופטי צורב LG SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X24 כרט…

• 19 תגובות
    • 4.7k צפיות
  20. מעבד P4 2.4... לוח אם ABIT-BH7 זכרון 512MB כרטיס מסך FX 5200 אני רוצה להפוך את זה למחשב HTPC טוב.... איך אני עושה את זה? בוא נגיד שהתקציב הוא 1500-2000 ש"ח..., אם צריך עוד אני אגדיל... תודה לעוזרים מראש

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. טוב בערך יש לי כבר מפרט אבל אני לא בטוח אז אני צריך תעזרה שלכם אני לא יודע אם כדאי לקחת 2 'יגה של ג'ייל שאמרו לי שזה שווה כי כבר יש משחקים שצורכים יותר מג'יגה אז אני צריך פה את העזרה שלכם אם תוכלו לבנות לי פה מפרט חזק למשחקים כבדים ושהמחשב יהיה קר כאילו שלא יהיה בעיות התחממות אולי מארז טוב ויפה לא יודע טוב תודה.

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. הלכתי לנועה עם מפרט שהמליצו לי פה וזה מה שהם נתנו לי, מה דעתכם ? מפרט לגלישה ומשחקי רשת, ומשחקי מחשב, לא הכרחי לקבל איכות גרפית בהגדרות הכי גבוהות התקציב עד 3000 ש"ח, רצוי מאד לא לחרוג זה יתחבר למסך LG L1900R 1280X1024 ללא ציוד היקפי וללא OS השקט חשוב, לפחות 7 מ 10 OC לא הכרחי זהו ותודה מראש Intel Core 2 Duo E7500 2.93GHz 3Mb 1066mhz BOX, יחידות 1 ₪630 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=5406 OCZ Vendetta CPU Cooler, יחידות 1 ₪100 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=6000 LG GSA-GH22NP30 DVDRWX22 SATA BLACK BULK, יחידות 1 ₪110 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=2882 הרכבת מחשב חדש, יחידות 1 ₪180 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?p…

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. שיכיל מעבד לוח אם זיכרונות הרד דיסק כרטיס מסך וספק ... עד 9000 שקלים... תודה מראש...

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. בניתי לעצמי מפרט מהמלצות של חברי הפורום והמלצות של חברים, הנה המפרט מוצג מולכם: לוח אם: Gigabyte GA-K8NF-9 Ultra nVIDIA nForce4 Socket 939 718 כרטיס מסך: Gainward GeForce 6600 128MB PCI-e 576 מעבד: AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Box 1,035 מארז+ספק 420: RAIDMAX Scorpio Deluxe 868 Black 400 Watt 446 עכבר: SILVERLINE OPTICAL MOUSE XT1390 35 מקלדת: BTC 8190A HEBREW Smart Office BLACK 107 זכרונות: PQI 512MB(512x2=1024) DDR400 PC3200 560 הארד דיסק: Western Digital 160GB SATA II JS 8MB 7200RPM 482 צורב: Sony DWQ30A Dual Layer DVD±R/W/DL/R9 16X BLACK Oem מה דעתכם על המפרט? האם יש צורך להחליף חלקים? האם המפרט יהיה טוב למחשב ביתי ולשחק משחקים לגלוש באינט…

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. עכשיו, יש בעיה. אני מחליף את השילוש במחשב הקיים (AthlonXP 2100, Gigabyte 7VAX, GeForce4 Ti4400, 768MB DDR266). אני מנסה להוציא כמה שפחות כסף על המחשב, לכן אני רוצה להשתמש בכרטיס מסך וההארדיסקים הנוכחיים (שאותם אני חייב, הם בנפח כולל של 530GB). לפיכך אני זקוק ללוח אם עם חריץ AGP ושאוכל להשתמש בהארדיסקים ATA ולא SATA. חנויות: פנדה קיסריה או KSP נתניה, ורק הם. any help?

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.