עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, לאחר קריסה של המחשב (פנטיום 4, 2.4, עם 512 זיכרון וכ.מסך 6800 AGP), זקוק למחשב חדש בתקציב מינימלי של כ- 2500 (לבן שלי) המחשב משמש לאינטרנט, Office, וקצת משחקים (FIFA, NFS, FAR CRY, ורצוי גם החדשים). אני מצפה שיתן שדרוג כלשהו ביחס לקיים כמובן. יש לי מסך CRT שלא מתוכנן להחלפה בקרוב ולכן לא צריך להשתולל עם כרטיס המסך דגש על אפשרות לשדרוג המחשב בטווח של שנה, כשיהיו עוד מזומנים. השדרוג יהיה בעיקר לטובת אפשרות משחקים חדשים ורציניים יותר. אין צורך בציוד היקפי האם כדאי כבר להתקין מחשב חדש עם VISTA או להישאר עם XP ? אם מומלץ VISTA, אז יש לשלב גם במחיר. תודה מראש לעונים,

• 8 תגובות
    • 758 צפיות
  2. היי אשמח לשמוע את דעתכם לגבי המפרט הבא למחשב שהשימוש העיקרי בו יהיה עבודות תלת בסינמה ובלנדר ואליו יצטרף GEFORCE RTX 3090 - שלא כללתי במחיר הסופי המוצג פה. מעבד - AMD Zen3 Ryzen9 5950X 16 Core/32 Threads - With New PC Only - Base Clock: 3.4GHz - Max Boost Clock: 4.9GHz - Without Fan - 105W TDP - Zen 5000 Series הרדיסק ראשי - Samsung -2048GB (2TB) SSD 970 EVO Plus M.2 NVMe (M2) קירור Noctua NH-D15 CPU Cooler - Sockets LGA2066, LGA2011, LGA1151, AM4 - 2 x 140mm fans - Height (without fan)160 mm - Height (with fan)165 mm - Weight (with fan)1320 g לוח אם - TUF-GAMING-X570-PRO-WIFI-II - ASUS AMD AM4 socket - X570 Chipset 3rd Gen AMD Ryzen™ Proc…

3. Started by gsmaof,

אני צריך מחשב נייד עבור עבודות תכנות, אינטרנט ואופיס. על המחשב להיות קל ובעל מסך של 12 - 13.3 אינטש. לא צופה בסרטים ומישחקים. ולא צריך דיסק של יותר מ 320GB. תקציב של בסביבות ה 3000 ש"ח. אמנם לצרכי תיכנות צריך מחשב חזק (אני מריץ כמה ורסיות של visual studio וכן sql server) אבל יש לי מחשב נייח שבו מתבצעת מרבית העבודה, הנייד ישמש ל 30% מהזמן. אני מתלבט איזה מתכון של מעבד, דגם וזיכרון יתאים לצרכי. אשמח לקבל המלצות על מכשיר קונקרטי.

• 2 תגובות
    • 758 צפיות
  4. שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור מחשב נייד טוב לניתוח נתונים ועבודה עם קבצי EXCEL גדולים עד 6K ש"ח * מטרת המחשב לשימוש משרדי, אופיס,ניתוח נתונים על קבצי EXCEL גדולים * גודל המסך: 15 אינץ' * רזולוציית המסך: 1920X1080 ומעלה * משקל - לא יותר מ2.6 קילו * חשוב שתהיה יציאת מסך HDMI\DVI\DP * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 512 ומעלה (עדיפות לSSD, לא חובה) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן ווינדוס 10 תודה מראש

• 1 תגובה
    • 758 צפיות
  5. שלום, אשמח לקבל המלצה למחשב נייד חזק ואמין. הדרישות שלי: מעבד - i5 יענה על הצרכים שלי נראה לי דיסק קשיח - איזור 500GB (זה די סטנדרט כיום, לא?) זיכרון - מינימום 4GB משקל - לא יותר מ-2.8 מסך - 15~ מחיר: 3500~ תודה לעוזרים :-)

• 0 תגובות
    • 758 צפיות
  6. שלום לכולם, קודם כל אני רוצה להגיד כל הכבוד ותודה רבה לכל אנשי הפורום, לא האמנתי שבישראל ישנו מקום מקצועי כל כך, ברור כל כך ומכבד כל כך. 1.תקציב מקסימלי של 3.8k ללא אפשרות לחרוג. 2. מטרה עיקרית היא גיימינג בינוני וצפייה בסרטים באיכות HD. דוגמא למשחקים: wow, sc2, דיאבלו 3 ודומיהם. רזולציה טבעית של המסך קשה לי להגיד כי אני לא מבין מה זה אומר.. 3. התקציב צריך לכלול גם ציוד הקפי כגון מסך, מקלדת ועכבר. 4. כל הרכיבים נזקקים (אני רוצה מחשב חדש). 5. שקט הוא משני עבורי 7 בסולם. 6. לא מתוכנן oc. 7. אין צורך במערכת הפעלה. 8. אשמח ואפילו אני ממש רוצה לקבל המלצות על חנות ומאיפה לקנות. מנסיון עבר רוב החנויות מהן קניתי חומרה אינן ראויות להקרא נותנות שירות. גר בחולון ואין לי שום בעיה ל…

• 4 תגובות
    • 757 צפיות
  7. Started by Beginner,

קניתי מחשב נייד מאמריקה ASUS M50VM-B1 היום בערב המחשב נכבה לפתע. בדקתי את הטמפרטורה של הנייד ויצא 41C. אחרי שנסיתי להדליק אותו, אחרי כמה נסיונות הוא נדלק. - מה אפשר להיות הסיבות שגרמו לכיווי המחשב? -האם יש ספק רשמי לחברת asus בישראל שבה אני יכול לממש אחריות במידת הצורך?

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  8. Started by darkeli,

מפרט בסיסי עם I3 יעלה בסביבות ה-2300. מפרט AMD עם מעבד בעל מהירות דומה, אבל עם כרטיס מסך חיצוני וחזק יותר יעלה בערך אותו דבר. מחשב מבוסס CORE 2 DUO יעלה 600 שקל פחות... היתרון של הI3 הוא שזו היא קנייה לטווח ערוך, בגלל לוח האם והסוקט החדש, אבל האם זה שווה את הכסף? מטרת המחשב היא עיבוד מסמכים, אינרטנט, משחקי מחשב ישנים, ומשחקי משב חדשים שלא דורשים יותר מדי (הגיימר בן 10...) על WIN 7 32BIT אז מה דעתכם? (אני יכול להרכיב את המפרטים הספציפיים, אבל השאלה היא ברמה העקרונית - 150 שקל לפה ולשם לא ישנו הרבה)

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  9. כולל מסך. מעבד כבר רכשתי I5 750 - מחיר 560 ש"ח 1. תקציב מקסימלי: 3500 שיכילו בתוכם את המעבד שכבר נרכש 2. שימוש - HD, וידאו, קצת פיתוח בצורה מזדמנת אבל לרוב ישומי אינטרנט ואופיס 3. האם יש צורך בציוד היקפי? מסך 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? לא 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. : מעבד intel I5 750 נרכש כבר 6. שקט ? שקט חשוב 7. OC ? לא 8. OS ? לא צריך 9. איזור החנות: שרון ומרכז 10,11,12 דרישות מיוחדות, אופק שידרוג עתידי : שום דבר מיוחד, רוצה מערכת שתשרת אותי ב-5 שנים הקרובות תודה מראש על עזרתכם

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  10. שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד/נייטבוק ואין לי מפרט או משהו אז כתבתי דברים שאני מעדיף שהיו בו את מה שלא כתבתי זה לא חשוב לי האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: לא, אבל שיהיה זול ואמין מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): ארץ הקודש בלבד תקציב: 2000 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: עד 500 גג יד ראשונה\שניה: ראשונה זמן אחריות רצוי: כמה שיותר אבל גם שנה זה בסדר כונן אופיטי: יהיה טוב שיהיה חברת המחשב הניד המועדפת: אתם המומחים אין לי העדפה מערכת הפעלה רצויה: xp או ווינדוס 7 כונן קשיח מועדף: 250 gb + משקל הנייד המועדף: שלא יהיה כבד יותר מידי גודל הצג:לא כל כך משנה 10 + צבע המחשב הרצוי: הכל חוץ מאדום אפשרויות נוספות במחשב: חזק מבחינת מכות (לא שאני…

• 1 תגובה
    • 757 צפיות
  11. שלום רב, אני מחפש מחשב נייד ULTRAPORTABLE גודל מסך 13" אינץ מקסימום !! עם מעבד חזק, DDR3, וכ.מסך ל-א מובנה ... לדוגמא : ASUS UL30VT הדבר הכי חובה במחשב, הוא כונן אופטי ולכן הוא לא אפשרי עבורי מישהו מכיר משהו כזה ? תודה מראש לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 757 צפיות
  12. היום הלכתי לקנות מחשב ונתנו לי שתי הצעות 1.amd 3000 939 לוח אם: k8nf-9 גיגה בייט זיכרון: kingston c3 512X2 H.D:w.d 160g sata כ.מסך:גייגה בייט 6600gt מארז של shark tt -4500 2. וניס amd 3000 939 לוח אם :NEO 4 פלטניום זיכרון: c2.5 512X2 H.D:120 SATA סייגה כ.מסך:MSI 6600gt צורב דיוידי MSI מארז :פשוט אני בחרתי את הראשונה ונתתי 200 שקל מיקדמה ואחרי שחשבתי אני חושב שהשניה יותר טובה השאלה שלי עם כדאי להפסיד את ה-200 שקל וללכת על השניה אני חייב שתעזרו לי דחוף אני מנסה לשבור את הראש שלי מה כדאי

• 7 תגובות
    • 757 צפיות
  13. Started by dor962,

Dou Core e6600 Asus P5N-E SLI G.skill 1024*2 667hrz Radeon HD2900XT Nzxt Apollo LG GSA-H42*18 Western Digital WD2500AAKS 250GB SATA2 Thermaltake TOughpower 600w Thermaltake Beetle הכל ביחד אמור לעלות בערך 6100..(אני כנראה נותן את הרשימה למישהו שיזמין מחנויות שונות) לא מתוכנן OC המחשב למשחקים כבדים.. אני צריך חוות דעת על המפרט בעיקר על הכרטיס מסך..אני לא בטוח לגביו..אני לא יודע אם עדיף GTS 640MB. אני יודע שהקרור קצת חזק..אבל לא נורא ובקשר ללוח אם..הבנתי שהוא נותן ביצועים קצת יותר טובים מהGigabyte 965p ds3 והוא עולה רק 50 שקל יותר..אז הלוח הזה עדיף..

• 7 תגובות
    • 757 צפיות
  14. Started by idanshir,

מפרט מאייבורי מחשבים מארז מהודר עם USB קדמי ואחורי לוח אם לפנטיום 4 Chipset Intel 915P של MSI או ASUS מעבד Intel Pentium 4 3GHz HT800 LGA775 2MB 64BIT דגם 630 מסדרה 6XX עם 2MB Cache זכרון 512MB DUAL DDR 533MHz כרטיס מסךPCI-X: Ati Radeon X300HM-128MB GeForce NX6200TC upto 256mb או בתוספת של 290 ש"ח Nvidia Geforce NX6600 128MB NX6600LE דיסק קשיח 80GB SATA 7200RPM 8MB Cache כונן אופטי צורב DVDX16 תומך Dual Layer כונן דיסקטים FDD 1.44MB בתוספת של 35 ש"ח כרטיס קול שמונה ערוצים (7.1) תקשורת כרטיס רשת LAN 10/100 ציוד היקפי עכבר ארגונומי+גלילה מקלדת מולטימדיה ואינטרנט 125 מקשים זוג רמקולים עגולים עם כפתור 3D מסך 17" שטוח של MAG או AOC סה"כ - 3690 ש"ח האם המפרט שוו…

• 8 תגובות
    • 757 צפיות
  15. שלום לכולם, אני זקוק לעזרה בהרכבת מפרט למחשב. תקציב מקסימלי 4500 מחשב למשחקים (מסך "19) אין צורך בציוד היקפי או מערכת הפעלה דרוש גם כרטיס רשת אלחוטי שקט לא כזה חשוב (5) לא מתכנן אוברקלוק מעדיף מחנות במרכז הארץ מעדיף שיהיה מעבד של Intel, מספיק HD של חצי טרה. תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 757 צפיות
  16. Started by DanteRev,

היי, 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטי HD ומשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA 2011 ,NBA2k11 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום…

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  17. אהלן אני אתן פה 2 מפרטים ואני רוצה שתגידו לי כמה אמור לצאת כל הסיפור במידה ואני משלם רק על הרכיבים (אני מרכיב). אז ככה: מעבד - Intel Core i7-860 2.80 ~ 3.46 GHz x4 Quad Core 8MB Cache קירור מעבד - הוצע לי "Low Noise Variable Speeds Advanced CPU Cooler" אך אשמח להצעות אחרות, אני רוצה קירור יותר רציני, ומה דעתכם על קירור מים? בנוסף יש קירור פאסיבי אבל שוב, כל מע' הקירור של המחשב נראית לי חלשה משהו... לוח אם - Intel P55 Express Based Main Board זיכרון - הבנתי שיש רק 2 סלוטים על הלוח אם ואני רוצה מינימום 6גיגה אז 3072x2 DDR3 1333MHz ממשק פיירוייר 400 - Texas Instruments IEEE-1394A Firewire-400 (1 x Rear) כ. מסך - ATI Radeon HD4350 512-MB Dual Monitor + TV - Silent (Passiv…

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  18. אני מעוניין במפרט במסגרת התקציב שרשמתי בשביל מחשב לאחי, שימוש ביתי ומעט משחקים יש לי כמה שאלות לגבי המפרטים, 300W יחזיק מפרט כזה? אני יודע שזה לא ספק ג'נרי והוא נותן תפוקה אמיתית, אבל עדיין בכל המפרטים בקושי ראיתי ספקי כוח שהם עדיין 300W לוח אם לא עדיף לקחת של ASUS כשזה נוגע למעבדי AMD? ראיתי פה בהרכבות מפרטים שיש לוח אם זול כזה עם המון פיצ'רים.. אני ממש לא מבין במעבדים, ואני לא מבין מה השיקולים בבחירה בין מעבד AMD לאינטל? נגיד המעבד של AMD שמורכב פה בהצעה 4850e, לאיזה מעבד אינטל הוא מקביל בביצועים? וכמובן שאני מתכוון ללא OC ושאר ירקות כי אני לא מתכוון לעשות את זה... ראיתי שהזכרונות ממש זולים, אז למה לא ללכת כבר על 4GB? איך אני ארגיש, אם אני ארגיש בביצועים בין 2 ל4? …

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  19. התקציב 3500 . מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים(בינוני), צפיה בסרטים, הורדות, לא צריך ציוד הקפי, לא צריך מערכת הפעלה. שיהיה צורב DVD, כרטיס גרפי טוב. תודה..

• 6 תגובות
    • 757 צפיות
  20. שלום, ברשותי מחשב נייד HP. למחשב קיימת הן יציאת VGA והן יציאת HDMI. האם אפשר להשתמש בשתי היציאות בו"ז, כך שיציאת ה-VGA תשמש לוידאו (יחובר למסך/טלויזיה) ויציאת ה-HDMI תשמש לאודיו (תחובר למערכת)? תודה

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  21. Started by asafgolan,

אני מחפש מפרט ב1500 ש"ח שיתאים לישומים פשוטים כמו אינטרנט, וורד וכו'. המחיר הזה אמור לכלול גם מקלדת, עכבר, הרכבה ומשלוח, אז אני מקווה שלא מדובר במשימה בלתי אפשרית. אין צורך במסך.

• 8 תגובות
    • 757 צפיות
  22. מלבד הפתרון הטריויאלי של שימוש בעכבר חיצוני. האם יש איזושהיא תוכנה שיכולה ליצור פס גלילה? או לחלופין צירוף מקשים כלשהו או כל דבר בסגנון? תודה רבה אריאל עריכה : כמובן, דגם המחשב הוא msi ex400x

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  23. Started by shaithebest,

נתקלתי במחשב הזה והמפרט נראה לי מעניין מאוד אבל האם הוא מצדיק את המחיר? LENOVO SL500 THINKPAD INTEL C2D T5870 2.0GHZ 3GB RAM MEMORY 250GB HD HDMI CONNECTOR WIDESCREEN 15.4 1680X1050 MATTE WIN VISTA BASIC מצלמת אינטרנט שנה אחריות האם כדאי ב3999? אשמח להמלצות או שעדיף לחכות שהמחיר ירד?

• 3 תגובות
    • 757 צפיות
  24. Started by yiftach2,

שלום לכולם, מבקש את עזרתכם לבניית מפרט למחשב חדש כולל מסך הרעיון הוא למחשב חזק שיריץ בצורה האופטימלית את כל המשחקים הנוכחים ויהיה רלוונטי גם למשחקים של השנים הקרובות, אנא קחו בחשבון כי התקציב כולל גם WIN8, תודה מראש לכל העוזרים 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FAR C…

• 9 תגובות
    • 757 צפיות
  25. שלום! אני מעוניין בקניית מחשב נייד אם המפרט הבא: Intel Core i7 4GB זכרון 16.5 אינץ מסך עד למחיר 3500 ש"ח. אשמח להצעות .

• 3 תגובות
    • 757 צפיות

דיונים חדשים בפורומים