ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
אז ככה, אני מעוניין במפרט לצרכים בסיסיים (אינטרנט, מוזיקה, משחקים בסיסיים, עבודות). מכיוון שכעת אין לי אף לא מוצר אחד הקשור במחשבים, אני צריך מחשב כולל מסך ושאר ירקות. אני יודע שהמפרט לא גבוהה אבל זה מה שיש לי ברגע זה. קיבלתי הצעה כזו: לוח אם: GA-MA69VM-S2 מעבד: AMD Athlon 64 4400x2 Socket AM2 DUAL CORE זכרון: 2048 DDR2 667Mhz כוננים: צורב DVD , DVDRW x18 Sony כרטיס רשת: O.B GB MARVEL דיסק קשיח: 250GB S-ATA 2 7200RPM 16MB Buffer כרטיס קול: O.B Audio 8 Channel ADI 1988 HDA כרטיס מסך: Gigabyte 7300GS 256MB +TV OUT +DVI מסך: LCD 22' 5MS CHIMEI מקלדת מולטימדיה + עכבר אופטי + רמקולים. המחיר: 3400 ש"ח כולל מע"מ אחריו מעבד אורך חיו. מה דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 592 צפיות
-
-
הגיע הזמן לרכוש לעצמי מחשב חדש להלחנה ;D התכנון הוא כדלקמן: מעתה יהיו לי 2 מחשבים, 1. מחשב חזק (בעיקר להלחנה של מוזיקה אלקטרונית, אבל גם לעריכת סרטים ותמונה, תכנות וכו'). 2. מחשב עבד (למטלות רקע, אינטרנט, עבודות משרדיות וכו'). שימו לב שאף אחד מהמחשבים לא ישמש למשחקים, אני לא גיימר בימינו : שני המחשבים יוצבו מחוץ לחדר, כל הכבלים יועברו דרך הקיר! המחשב החזק לא יחובר לאינטרנט (הוא מחשב למטרות מקצועיות ולא ל"התעסקויות"), אבל הוא יהיה מחובר בכבל קרוס ב-Gigabit Ethernet למחשב העבד. יהיו לי 3 צגי LCD מחוברים ב-DVI. שניים מהם למחשב החזק ואחד למחשב העבד. המחשב החזק יעבור אובקלוקינג נאה, המחשב השני כנראה לא. אני יודע שתשאלו מדוע אני קונה לוח מבוסס nForce3, ובכן: 1. ל-nFo…
-
- 3 תגובות
- 791 צפיות
-
-
נראה לי עצבנתי פה חצי פורום מהבקשה הקודמת שלי...אבל למשהו אני מרגישה חוסר בטחון במה שיש לי כרגע... אשמח לתגובה ותשובות למספר שאלות שעלו לי ASUS M4N68T-M nForce 630a Chipset AM3 941040 299 ש"ח Kingston ValueRAM 2GB DDR3 1333 CL9 Model KVR1333D3N9/2G 299 ש"ח Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000AAKS 230 ש"ח PowerColor ATI Radeon 5750 512Gb GDDR5 PCI-E PO575512D5H 635 ש"ח Compucase 6C60 Black Midi Tower True 400Watt PSU 330 ש"ח AMD Athlon II X4 630 Quad Core AM3 2.8Ghz 540 ש"ח עכשיו..... 1.האם קיים הבדל גדול בין 630 ל635 ? 2.האם קירור סטוק הוא יעיל או שיש עדיפות לשדרוג ואם כן למה? 3.האם קניית מארז+ס…
-
- 3 תגובות
- 682 צפיות
-
-
היצרנית הטאיוואנית לא ממתינה לאינטל עצמה ומציגה כבר עכשיו מחשב זערורי שלם שמבוסס על שבב אטום חדש מדור ה-14 ננומטר לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%90%d7%a1%d7%95%d7%a1-%d7%9e%d7%a6%d7%99%d7%92%d7%94-%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91-%d7%a2%d7%9c-%d7%92%d7%91%d7%99-%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%9f-usb-%d7%94%d7%93%d7%95%d7%a8-%d7%94%d7%91%d7%90/
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח (מתוכם כ-900 ש"ח מוקצים למסך דל 2314). א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי ע"י אדם מבוגר - גלישה באינטרנט, אופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 מסך של דל 2314 -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום שלום. אני תלמידת אנימציה בבצלאל שחיה במעונות, בגלל זה אני צריכה דווקא לפטופ. וצריכה שהוא יסחוב תוכנות תלת ועריכת סרטים כבדות, בעיקר MAYA 8.5. אשמח לכל עצה ודעה של מלומדים כמוכם. תודה רבה ויום טוב. [br]פורסם בתאריך: 8.04.2008 בשעה 17:59:58 אני יודעת שלא יפה לדחוף את זה לראש הרשימה, אבל אני ממש צריכה את עזרתכם.... אולי מישהו בכל זאת?
-
- 3 תגובות
- 548 צפיות
-
-
אני צריך מחשב בשביל אחיינית שלי בת 7, לשימוש משחקי דפדפן של ילדים (אייסי טאוור ושטויות כאלה), גלישה נורמלית באינטרנט ועבודה חלקה בתוכנות האופיס למיניהן. אני לא מבקש לעמוד בתקציב, אני מבין עד כמה הוא נמוך, אם יש לכם הצעה למפרט טוב בשביל הצרכים האלה, גם אם הוא עולה יותר, בבקשה תציעו (אבל בכל זאת תנסו לחסוך כמה שיותר). בקשר לציוד היקפי, יש הכל הכל, אני רק אציין שהמסך הוא 24 אינץ'. אין צורך במערכת הפעלה, והחנות בכלל לא משנה לי. יש לי רק עוד בקשה אחת, המארז צריך להיות כמה שיותר קומפקטי, ושהמחשב ישרוד לטווח ארוך, שלא יתקלקלו לי חלקים תוך שנה. תודה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 799 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב נייד לעבודה עם פוטו שופ(כשני אומר לעבודה אני מתכוון שיעבוד גם מהר ככל האפשר) אדיף עם צורב חבר שלי שוקל לקחת BAREBONE עם מסך LCD במקום נייד אז בבקשה תגידו מה לשים בו.
-
- 3 תגובות
- 817 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות קל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. דוטא בעיקר אבל גם וויצר 3 ודומיו. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לפחות בהתחלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אחרי הרבה זמן שאני צופה פה בפורום החלטתי להעלות כמה שאלות.... אני מחפש מחשב נייד 13" שיתאים לצרכים שלי בתור סטודנט - כמחברת , משחקים קלים והרצת סרטי HD אחרי חיפוש ארוך הגעתי ל2 הדגמים האלו שמתאימים לתקציב שלי ( אם יש לכם רעיונות נוספים אני אשמח לשמוע) אך עדיין לא החלטתי מה עדיף, מבחינת : אחריות,זמן סוללה, ביצועים,חום מישהו יודע איזה chipset יש לHP ועד כמה משמעותי ההבדל בין המעבדים? asus: http://www.netshops.co.il/product.asp?productid=4057&CatCode= hp: http://www.netshops.co.il/product.asp?productid=4484&CatCode= הרבה שאלות אני יודע.... תודה בכל מקרה.
-
- 3 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אהלן חברים, אם אפשר הייתי רוצה שתעזרו לי עם מפרט למחשב שהמטרה שלו זה DVR ל 8 מצלמות לעסק... עד 10K... (יש אפשרות לחריגה אבל רק מדובר על הבדל משמעותי ב ביצועים/אמינות)
-
- 3 תגובות
- 646 צפיות
-
-
עריכה: ההתלבטות החדשה בהודעה השלישית. כאן יש פירוט (ארוך...) של הדרישות שלי: ______________________________________________________________________________________________________ שלום, בארבע השנים האחרונות אני משתמשת בנייד של HP לצורך לימודים באוניברסיטה. הוא שירת אותי נאמנה, אבל מכיוון שהוא שוקל 3 ק"ג, והמסך כבר מתחיל לשחק, והוא בכל זאת בן ארבע, החלטתי שהגיע הזמן לשדרג: 1. תקציב- רצוי 4500 ש"ח כולל מערכת הפעלה, אם אפשר. אם כדאי מאוד- אפשר לחרוג קצת. 2. מטרות- בעיקר לצורך לימודים- אינטרנט ויישומי אופיס. אין שום צורך במשחקים, אבל יהיה נחמד אם יהיה אפשר להריץ פוטושופ. הכי חשוב שיריץ הכל מהר ובלי בעיה: אני אוהבת לעבוד עם הרבה מסמכי אופיס פתוחים ובדרך כלל עם עוד כמה חלונות …
-
- 3 תגובות
- 984 צפיות
-
-
ידידה שלי רוצה מחשב חדש...האמת שאין לה תקציב מוגדר אבל חייב לכתוב בכותרת לפי מה שהבנתי ממנה 3000-3500 שקל יהיה מחיר סביר למערכת כולל מסך. אני יודע שקשה לבנות משהו משתלם בתקציב הזה אבל תנסו לעזור... 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? לא יודע...לא קריטי.. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים קלים, סרטים, מוסיקה, הורדות, אינטרנט ויישומי אופיס...ואולי גם קצת פוטושופ אבל לא משהו מקצועי... 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. צריך מסך (שיהי…
-
- 3 תגובות
- 513 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב ללימודים, לשימושים ממש בסיסיים שזה אופיס ואינטרנט. בעבר היה לי מחשב מסדרת ASUS EEE שהיה אמנם גבולי לשימושים האלה אבל ביחס למחיר שלו היה משתלם. מחיפוש קצר שעשיתי ראיתי שכבר לא מייצרים את המחשבים האלה, האם יכול להיות? ראיתי שמה שמחליף אותם עכשיו זה ה-VIVOBOOK של ASUS שהם אמנם קטנים, אבל בגלל שיש להם מסך מגע הם עולים כבר 2.5K. בעקרון הדרישות הן משקל עד 1.5KG ומחיר עד 1.5K. גודל מסך לא מהווה דרישה, אבל אני מניח שהמחיר והמשקל יגבילו אותו למסך של 10-11 אינטש. האם יש כיום משהו מתאים לדרישות האלה? תודה
-
- 3 תגובות
- 823 צפיות
-
-
לתשומת לבכם שמתי לב שבמערכות מבוססות I5 חלק מלוחות האם שהמלצתם עליהם הם ה אינטל p55wb ובהמשך מומלץ לרכוש רמקולים 5.1 לחווית סאונד מושלמת. אבל אם תשימו לב הלוח הנ"ל אינו תומך במספר כזה של רמקולים, השבב אולי כן אבל אין מספיק יציאות. מה שגרם לי אישית לא לרכוש אותו. לכן אין מקום להמליץ על מערכת רמקולים 5.1 במפרטים אשר כוללים לוח אם זה.
-
- 3 תגובות
- 708 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד המטרות גלישה WORD EXEL והרצת סרטים FULL HD במחשב ועל פלאזמה 42 תקציב: עד 3000(אם אין ברירה חריגה עד כ- 200 ש"ח), מאחר וגם תשתמש בו ילדה עדיף מחשב עמיד ברמת גימור * מטרות המחשב? כללי ווידאו HD, חיבור לפלאזמה / LCD מדי פעם * גודל המסך? 15.6 (כי אני מעדיף מקלדת מלאה אם ניתן) * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר עדיף אך בבית יעבוד על חשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 - חובה השאר בשמחה * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB ומעלה * צורב DVD? חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא, אך מעדיף 3 שנים אם ניתן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני לא יודע אבל אם צריך כ…
-
- 3 תגובות
- 866 צפיות
-
-
האלן חברה, המחשב שלי ישן כבר, ונתקע כבר יותר מדי וחשבתי להוסיף לו זכרון. כרגע יש לי שתי סטיקים של חצי ג'יגה. חקרתי קצת ובדקתי, אך לפני שאני קונה רציתי לוודא שאני קונה את הדבר הנכון, וכמובן לשמוע את דעתכם מה כדי או מה אתם חושבים. לוח האם שלי: [TABLE=class: cms_table] [TR] [TD=class: cms_table_subhd]Intel® Desktop Board D946GZIS כאן נמצאים הפרטים לפי חברת היצרן: http://www.intel.com/support/motherb...is+motherboard[/TD] [/TR] [/TABLE] באיבי מצאתי את זה: http://www.ebay.com/itm/4GB-Crucial-...item4612fa1b0c ובזאפ מצאתי את זה:http://pc2.co.il/items/128581#BigBuyNow ממש תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב ישמש סטודנטית בעיקר לגלישה באינטרנט עבודה עם תוכנות אופיס השונות, וצפיה בסרטים. גודל מסך 13, עדיפות למסך מט בלי השתקפויות. משקל-עדיפות למשקל קל עד כמה שניתן. סוללה-אם ניתן להשיג במחיר הנ"ל סוללה חזקה יותר מסוללות 4 התאים הרגילות מעדיף. אין צורך בכרטיס גרפי חזק, כרטיס OB בסיסי עם יציאת HDMI יספיק. כונן אופטי לא חובה. אחריות 3 שנים לא פחות. כונן קשיח יספיק גם 320GB. חברות וסדרות: אני מעדיף נייד של החברות DELL או LENOVO מסדרות קצת גבוהות יותר Thinkpad או vostro. ראיתי מחשב של דל שנראה מעניין מאוד http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-v130-470um.htm קראתי קצת ביקורות עליו, נאמר שזמן הסוללה לא מדהים באופן יחסי למחשבים אחרים בסגמנט. זמן סוללה …
-
- 3 תגובות
- 693 צפיות
-
-
מעוניין לקבל המלצות למפרט מחשב המשמש בעיקר לעבודה משרדית מאומצת + צפיה בסרטי dvd . עדיפות למעבדי AMD + כרטיס המסך שלא onboard .
-
- 3 תגובות
- 554 צפיות
-
-
אני בהתחלה רציתי את המפרט הזה: מעבד Intel Core i5-750 Box ₪1048 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5750 לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 ₪607 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950206 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪238 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500418AS זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws ₪486 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?p...2800CL9D-4GBRL כרטיס גרפי Connect3D ATI Radeon HD4890 Twin Turbo Pro 1024MB DDR5 PCIe ₪1079 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?p...-1GD5E-HDMI-AC מארז ללא ספק NZXT Zero 2 ₪245 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ZERO2 ספק כח Sea…
-
- 3 תגובות
- 599 צפיות
-
-
היי, בן דוד שלי מתחיל תואר שני בהנדסת מכונות והוא צריך מחשב לכל מיני תוכנות שמשמשות אותו לתואר (matlab solidworks fluent abaqus nastran tekplot) בנוסף הוא רוצה לשחק במחשב מידי פעם (לא רציני מידי אבל שתהייה האפשרות). דר"א, אם מישהו יודע דרישות מסויימות בקשר לתוכנות האלה, אשמח לשמוע. המפרט צריך לכלול מסך, עכבר+מקלדת, ורמקולים 2.1 פשוטים יחסית. תודה.
-
- 3 תגובות
- 570 צפיות
-
-
שלום אני חדש פה בקהילה שמעתי שאתם הכי טובים ומקצועיים אז פניתי אליכם התקציב הוא 4 עד 5 אלף גג לא כולל מסך השימוש במחשב הוא בעיקר למשחקים כשאני חוזר הבייתה אני רוצה להנות ממשחק טוב. כמו משחקי יריות חדשים שדורשים גרפיקה גבוהה ומשחקי מרוצים ושיהיו בגרפיקה גבוהה. אני לא הכי מבין במחשבים אז אני לא יודע לפרט יותר מדיי אני רוצה להתמקד בi5 כי עדיף i5 חזק מאשר i7 חלש וככה אני גם יוכל לעמוד בתקציב זיכרון 8 גיגה DDR3 קיבולת 2 טרה למרות שחבר המליץ לי על 1 טרה ולקנות עוד אחד חיצוני לגיבוי, אני פשוט אוהב לשמור את כל הקבצים במחשב לא יודע מה ההבדל בין sata 2 ל3 אז מה הכי עדיף? חשוב לי כרטיס מסך חזק בין 1 גיגה ל2 שיהיה DDR5 אני רוצה להשקיע ככה שכל משחק יעבוד לי חלק אני גם לא מ…
-
- 3 תגובות
- 595 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתעסק בהפקת מוסיקה באולפן ביתי, כיום אני עובד על פנטיום 3, 800MHz עם חצי ג'יגה זכרון. אני רוצה לשדרג את המחשב, ומעוניין לקנות מעבד + לוח + זכרון + הארד-דיסק. אני צריך זכרון של ג'יגה, והארד-דיסק של 120 ג'יגה. הייתי שמח לקבל את המלצותיכם בקשר לאיזה לוח ומעבד עלי לקנות. אינני צריך כרטיס קול, רשת, מסך, צורב, מארז וכל השאר, רק מעבד, לוח, זכרון והארד-דיסק. הייתי שמח גם לקבל המלצות על זיכרון. תקציבי עומד על בערך 2000 - 2500 ש"ח. המון תודה! עמר.
-
- 3 תגובות
- 660 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים(לא חובה על הרזולוציה המקסימאלית אבל כן שואף לרזולוציה טובה פלוס), סרטים בחיבור נוסף ל-LCD ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין איזשהם תוכנות ספציפיות, לרוב תוכנות שיתוף קבצים ולעיתים אופיס. אם זה קשור, אז אני משתמש לא מעט בתוכנות מדיה(VLC Media Player לדוגמא) לצפייה בסרטי Bluray כבדים בטלוויזיה, אותה אחבר מכרטיס המסך של המחשב. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …
-
- 3 תגובות
- 813 צפיות
-
-
מישהו יכול לבנות\להביא לי מפרט טוב למחשב 2000 ש"ח בלי ציוד הקיפי שימוש בעיקר למשחקים וכל הדברים הרגילים אינטרנט,אייסיקיו... עדיפות לחנות באיזור רמת-גן,תל אביב
-
- 3 תגובות
- 575 צפיות
-