ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,454 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש מחשב נייד שיהיה נוח לסחיבה (לשיעורים, ללימודים מחוץ לבית וכו) השימוש העיקרי במחשב הוא לאינטרנט ותוכנות אופיס למניהן, אבל גם לצפייה בסרטים ועריכת תמונות (לא למשחקים) גודל המסך- לא קטן מדי, אני צריך מסך שניתן יהיה לעבוד בו עם שני חלונות אחד ליד השני (13'' ומעלה, הגודל ה"אידיאלי" הוא 14) ישנה חשיבות לזמן סוללה לא קצר כדי לאפשר עבודה ולימודים גם כשאין שקע זמין- לכמה שעות לפחות (המחשב שיש לי היום מחזיק כשעה, אני מחפש מחשב שיחזיק לפחות 4) עם יציאת HDMI וכניסה לכרטיס SD DVD צורב אין העדפות לחברה מסויימת המחשב יכול להגיע ללא מערכת הפעלה תודה על העזרה!
-
- 2 תגובות
- 752 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 שקל חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט צפיה בסרטים עבודה מול התוכנה SOLIDWORKS ומשחקים בצורה קלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SOLIDWORKS בשימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). משחקים מזדמנים GTA וכו -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אסתפק גם בהגדרו…
-
- 0 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום! אשמח למפרט או למחשב PC שכבר נמצא בשוק. בברכה ותודה
-
- 1 תגובה
- 752 צפיות
-
-
אהלן אנשים , המפרט הוא לחבר , את המחשב אנחנו קונים כבר מחר או מחרתיים ברגע שנסגר על המפרט. אין צורך במסך \ ציוד היקיפי \ מערכת הפעלה \ הרכבה המחשב מיועד למשחקים ,עד כמה שאפשר לעשות מחשב למשחקים בתקציב כזה... אם באמת צריך וזה יתן שיפור בריא , אז קחו 4000 לתקציב. תודה , ושבוע טוב.
-
- 8 תגובות
- 752 צפיות
-
-
אשמח לעזרה לגבי מפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3-3.5K אבל רצוי פחות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי עם קצת עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בלבד 8. האם ישנה העדפה לרכ…
-
- 1 תגובה
- 752 צפיות
-
-
הזמניתי מחשב נייד מחול.. מה אתם אומרים עליו? הזמני מdell outlet כמה נראה לכם שהוא שווה? מפרט: Latitude E6400 Laptop: Intel Core 2 Duo T9800 (2.93GHz, 6M L2 Cache, 1066MHz FSB) No Fingerprint Reader Dell Bluetooth 5 Button Travel Mouse Back-lit Keyboard Label 250 GB Free Fall Sensor Hard Drive (7200 RPM) 14.1 inch UltraSharp WXGA+ LED Display - Brush Metal Black Information 90W AC Adapter NO Intel vPro Secure Advanced Hardware Enabled Systems Management Genuine Windows Vista Ultimate 9 Cell Primary Battery Power DVD Software Power DVD Software CD Information 4 GB DDR2 SDRAM 800MHz (1 DIMMs) 125V Power Cord Regal Red 56k Modem Operating System Label Reso…
-
- 4 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להרכיב מפרט למחשב שמיועד למשחקים (פיפא החדש) ומשחקים כבדים גם יותר. המחיר אמור לכלול גם מסך - רצוי 22 אינטש, ללא ציוד היקפי, אין צורך במערכת הפעלה. אין צורך ב- OC , דיסק קשיח טוב וכמובן מארז טוב. תודה מראש על כל המלצה.
-
- 4 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום. לאחר שנתיים של שימוש במחשב המשפחתי, אני זקוק למחשב חדש למשחקים. אז כמו שהזכרתי מקודם, הסכום יהיה בערך 5000 שקל, ללא מסך. בנוגע לכרטיס מסך, אני בדילמה. לפני שנה בערך קניתי Radeon 9600xt. כיום הבעייה היחידה שלי איתו הוא שהוא מתחמם, והמאוור שמובנה לפעמים לא עובד, ולכן צריך לתת לו "פוש" קטן כדי שיפעל. השאלה שלי היא האם בגדול הכרטיס הזה טוב מספיק. אם כן, אז שיהיה מפרט גם ללא כרטיס מסך. כמו כן ראוי לציין שהקירור במחשב מאוד חשוב לי, לאור בעיות קירור רבות שהיו לי במחשב הנוכחי. גם על צורב אפשר לוותר. עריכה: גם עכבר כבר יש לי, אז גם על זה אפשר לוותר. תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 752 צפיות
-
-
השאלה היא זו ...... איזה מעבד גרפי לניידי intel יותר טוב ?????? האם המעבד intel GMA 4500M שמובנה בלוח האם או Intel HD Graphics שבא במעבדי CORE I3/5 ובמה מתבטא היתרון של אותו GPU ? ועוד ...... האם קיים מעבד גרפי משולב על לוח האם של Intel יותר חזק מ GMA 4500M השמח על כול אינפורמציה בנושא.
-
- 0 תגובות
- 752 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר אז לחסוך אבל לא להתקמצן במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם חשוב אז עד 200 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: תכני HD, משחקים. יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש: משחקי מחשב BATTLEFIELD 2,3 CRYSIS, MW ואת אופן השימוש: תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? ציינתי כבר * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך 21-23 אינץ' עם כניסת HDMI ו-FULL HD 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינ…
-
- 3 תגובות
- 752 צפיות
-
-
איך המפרט הזה ? מ IQPC. התקציב הוא באזור ה 1500-1700 ש"ח . לעבודה משרדית , OFFICE אינטרנט וסרטים. כנראה עם WIN7. צריך שיעבוד מהר וחלק שלא ירגישו כבדות במסמכי OFFICE ודברים כאלה. נראה לי ממש אחלה מפרט למטרות, רק דבר אחד אני לא מבין בו, וזה הלוח אם, אני לא יודע אם הוא תומך את הזכרון והמעבד שלקחתי, ואני לא יודע אם יש בו כ.מסך מובנה. לא צריך HDD ולא צריך צורב DVD מעבד: [..] AMD ATHLON II X3 425 AM3 (2.7GHz) - BOX ₪443 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA74GM-S2H ₪316 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR2 800MHz CL6 ₪248 מארז: [..] RAIDMAX APEX w/o PSU ₪162 ספק כוח: [..] SEASONIC 400W : SS-400ET ₪250 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪99 מחיר סופי: ₪1518 ה…
-
- 6 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום, אני מאוד מעוניין לקנות מחשב באמריקה או בריטניה, לאור סוגיית האחריות הבינלאומית, אני מעוניין להמלצות על טיב האחריות שהחברות הנ''ל נותנות על הדגמים הללו בארץ: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA4P04MY1914 Asus http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834315187(Acer) http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834299297 (Alienware) http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834233083 (Gigabyte) תודה!
-
- 0 תגובות
- 752 צפיות
-
-
אני די בהתלבטות בין שני המחשבים הללו.. שניהם מחשבים לגיימרים (אומנם יקרים אבל אין מה לעשות) אבל אני לא יודע באיזה מהם לבחור.. HP dv7-1150EJ 2GHz 3GB 320GB 17" FW837EA http://www.kmt.co.il/39413/HP-dv7-11...GB-17--FW837EA VS HP Pavilion dv5-1190 FZ513EA http://www.gamaoffice.co.il/products/118534 כמובן שאני רוכש אהדה למחשב עם ה17 אינץ' במסך, אבל הוא יותר גדול, המעבד שלו הרבה יותר חלש ויש לו ראם 3 לעומת 4 שיש במחשב עם ה15.4 איזה אתם הייתם לוקחים? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 752 צפיות
-
-
אז אני מחפש נייד למטרות כלליות -סרטים,עיבוד תמונה,סריקות,עיבוד תמלילים,קצת תכנות,אינטרנט * גודל המסך? 15.6 אינצים ומסך מט! * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שאפשרי בתקציב - לפחות 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI חובה. * בלוטות? תוספת נחמדה לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? לפחות 500 ג'יגה בייט * צורב DVD? בגודל הזה הייתי מצפה לקבל צורב DVD * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. --אין צרוך במערכת הפעלה. מצאתי מספר דגמים ואני בהתלבטות ביניהם: האינספירון הזה עדיף בגלל התוספת הארדדיסק מבאחרים אבל אין מסך מט http://www.notebookclub.co.il/zoom.php?&item_i…
-
- 3 תגובות
- 752 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות את המחשב גיימינג הראשון שלי אך אני לא יודע כמה כסף שווה להשקיע... כעיקרון אני לא עומד לשחק משחקים מאוד כבדים אך אני אשחק עם החברים שלי בכמה משחקים בבודדים (GTA-5,Minccraft...) בהתחלה חשבתי להשקיע 8000 שקלים אך לאחר שדיברתי עם חברים שלי המליצו לי להשקיע 5000-6000 שקלים במחשב. כמה כסף שווה להשקיע במחשב גיימינג ראשון אם אני משחק בכמה משחקים יחידים עם החברים שלי?
-
- 2 תגובות
- 752 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב? 3500 ש"ח, כולל מסך, גמיש בקשר למחיר 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות ,משחקים כבדים, צפיה בסרטים, הורדות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? כן, הכל כולל מסך 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מסך -22' 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית - לא. הרכבת מחשב במעבדה - כן 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? שיהיה די שקט 10. האם מתוכנן OC? לא 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך. משחקים חדשים - call of duty, GTA IV הגדרות- הכי…
-
- 6 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בנייד שדי עומד להחליף את השולחני שלי (מפאת הצורך לעבוד עם מחשב מחוץ לבית וכן בסלון). אני מעונין בנייד עם מסך 15" (אין לי בעיה עם המשקל של כ-3 ק"ג). יש צורך במעבד חזק P8400 ומעלה, אין צורך בכרטיס גראפי מיוחד, HD בגודל סביר 160GB ומעלה, מסך גלוסי. הסתכלתי קצת על הDell Studio שדי מעניינים, אשמח לייעוץ והכוונה מהמומחים שכן לי אין ניסיון רב בתחום הניידים. תודה, והמשך יום נעים.
-
- 5 תגובות
- 752 צפיות
-
-
מטרות מחשב: אינטרנט, אופיס, סרטים ומשחקים קלים גודל מסך: 13' משקל: כמה שפחות במסגרת התקציב סוללה: 5-7 שעות ככה יציאות מיוחדות/ בלוטוט': אין צורך דיסק קשיח: לא משנה הסוג, לפחות 320 GB כונן: צורב דיוידי, לא צריך בלוריי רשיון למערכת הפעלה: כן, צריך אחריות בינ"ל / חברה מסויימת: אין צורך בשורה התחתונה: מחשב 13' בסיסי שיהיה כמה שיותר נייד יציב מהיר במסגרת התקציב ממש תודה! עומר
-
- 2 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום לכולם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Far Cry 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה עד כמה שאפשר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…
-
- 2 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למחשב ב- 3500 ש"ח. (זה המקסימום שאני יכול להשקיע). מטרת המחשב משחקים. המפרט צריך לכלול: כרטיס מסך טוב. כולל מסך. צורב DVD. ללא מערכת הפעלה. וכל שאר הדברים...זכרון, מקלדת, עכבר, דיסק קשיח וכו...
-
- 6 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום! אני קצת חדש כאן אז סליחה אם השאלה לא בפורום הנכון. ראיתי במפרטים שמפרסמים כאן כ. מסך משומש מה היתרון של זה? ועד כמה הוא אמין?
-
- 1 תגובה
- 752 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה בפורום... יש לי תקציב של בערך 7 אלף לשידרוג המחשב , אתם אומרים ששווה לחכות למעבדים החדשים או לשדרג עכשיו?? תודה לעוזרים זה המחשב שלי :
-
- 11 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב כבן 3 שנים. הייתי מעוניין לשדרג אותו בדגש על שקט ונתוני גיימינג. הייתי רוצה שאוכל לשחק במשחקים כדוגמת COD. אולי לא האחרון (MW2) אבל בהחלט שיוכל להריץ בצורה יפה את world at war. ברשותי המפרט הישן הבא: מעבד: Intel Core 2 Duo 6300 – 1.86 Ghz - 2MB cache – 65W – LGA775 זיכרון: 1GB TWINMOS DDR2 – 667 דיסק: WD 160GB - 8MB AAJS – 7200rpm S-ATA2 לוח אם: GIGABYTE GA-945G-S3 (945G) –ATX ספק: HEC-300AR-TF ATX 12V – 300W – PSU מסך: 19" אשמח לקבל חוות דעת לשדרוג ב-500 וב-1000 ש"ח. תודה!
-
- 6 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין במחשב עריכת וידאו מקצועי 1. מה התקציב המקסימאלי?13000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?מה שממולץ מבחינת מפרט ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכת וידאו מקצועית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).שימוש כבד בתוכנות עריכה 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?מחשב מלא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?לא כזה חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?הר…
-
- 2 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לשדרג את המחשב שלי אבל אני פשוט לא יודע מה לבחור!,אז אני נותן לכם להחליט,תקציב 1000 שקל ואפשרות לחריגה המפרט שלי כתוב בחתימה,יש לי ספק ג'נרי עם המארז הזה: http://www.ipex.com.au/NR/rdonlyres/1DC28A8E-D773-4463-8E66-D21D6C86127F/0/t400.jpg עכשיו,אם אתם חושבים שכדאי לי להחליף מארז אז אני יחליף,אני יקשיב להצעה הכי טובה,אני חושב על כיוון החלפת מארז,דרך אגב אם אני יחליף מארז החום ירד? כי המארז שלי דיי קטן לפי התמונה,אז האם שווה להחליף מארז?אם כן רשמו איזה,ספק אני בדוק רוצה להחליף וכרטיס מסך אם אתם חושבים שכדאי.. ****אוקיי התקציב שונה ל1200 ****
-
- 6 תגובות
- 752 צפיות
-