עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום! הרבה זמן שאני לא מעודכן במחירים כך שאני כבר לא במצב של לבנות לעצמי מפרט ממוטב. אני רוצה לקנות מחשב ב2500 ש"ח שכולל את הדברים הבאים כחובה: מעבד אינטל E7200+קירור סביר, 4GB זכרון, רמקולים סביים (50 שקל יספקו אותי) בנוגע לגרפיקה, המחשב אולם למשחקים,אך סביר להניח שהוא יצטרך לסחוב משחקים רק כשנה וחצי (אחרי זה מתגייסים), מבחיניתי שיסחוב עכשיו במדיום ועוד שנה בLOW. המסך שלי הוא CRT וככל הנראה אני אמשיך איתו עד שהוא יתפגר... הרז' שאני מתכוון לשחק עליה לא תעלה על 1280X1024 וסביר להניח שתיהיה 1024X720. אני לא פריק של משחקי פעולה (קרייסיס, COD וכאלה) עתירי גרפיקה אלא חשובה לי היכולת להריץ הרבה מאוד קבוצות במשחקים אסטרטגיה בלי להאט. נוסף על כך חייב שהוא יעמוד במינימום לGTA 4 (…

2. Started by eyalll,

היי חבר שלי עומד לקנות מחשב. מטרת המחשב היא הרוב משחקים ואולי גם סרטים...העיצוב של המחשב לא חשוב, אולי רק קצת, לכן הוא בחר את הCM690, לא צריך מערכת הפעלה, ואת המחשב מרכיבים לבד. לא מתוכנן OC. רצוי שיהיה הכרטיס מסך HD4870. רזולוציית משחקים - 1280x960 אבל מתוכנן לחבר את המחשב לטלוויזיה HD READY. (ובעתיד אולי למסך רחב) זה מה שאני והוא בינתיים בנינו לו, סה"כ יצא 3800 ש"ח, אם יש מקום לשפר, תגידו איפה ובמה החלק המשופר יותר טוב.: מעבד: E8400 לוח אם: GIGABYTE P35--DS3L (אמרו לי שכדאי P43, אבל אני לא יודע אם ה50 שקל הבדל ביניהם שווים את זה..מה ההבדל? שמעתי משהו PCI-E 2.0 אבל הבנתי שזה לא עושה כלום...) כרטיס מסך: HD4870 זכרונות: 4GB KINGSTON 800MHZ ספק: HEC 500W מארז: CM690…

• 8 תגובות
    • 609 צפיות
  3. Started by zilbermm,

שלום, אני מחפש מחשב שישמש אך ורק לתוכנות אופיס ואינטרנט. ראיתי את המחשב הזה - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1293&CatCode= האם הוא יתאים? האם המעבד הוא דגם מקביל למה שהיה בזמנו סלרון? אם כדאי לעשות שינויים בעלות מינורית אשמח גם לדעת. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 582 צפיות
  4. Started by oren778,

יש לי DELL 620 והסוללה מחזיקה 10 דקות לאחר מכן כבר מהבהב הסימון שלה שהיא גמורה גם שאני מדליק אותו אז ישר רשום לי שאני צריך ללחוץ F1 כי הסוללה גמורה השאלה שלי איך אני יכול לדעת שבאמת הסוללה מתה ולא המטען שלא מטעין למרות שאני מטעין הנורה שלו דולקת

• 4 תגובות
    • 780 צפיות
  5. שלום אני עדיין בחיפושים אחרי מחשב נייד שיהיה חזק למשחקים מצאתי את זה Infinity INF JHL90 Gamer2 2.26GHz http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=24599&catid=919#details המפרט נראה טוב אבל עדיין יש שאלה של איכות יש למישהו נסיון או דעה ? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. שלום לכולם, הרבה זמן לא הייתי מעודכן בעולם החומרה אבל אני זוכר לטובה את הרמה של הפורום אז אני בטוח שתוכלו לעזור לי. אני מעוניין לקנות מחשב לאח שלי למשחקים חדשים (דוגמת StarCraft2, RedAlert3 וכו'). ישנו מסך 22" ברזולוציה 1680x1050 לכן הכרטיס מסך צריך להחזיק את הרזולוציה הזו חלק. האם מעבד ליבה כפולה יעשה את העבודה או שכדאי לקנות Quad? (המחשב ישמש להרבה שנים) האם 2GB זיכרון זה מספיק או שכדאי 4GB? איזה חברות של לוחות אם מומלצות היום?(בזמנו asus ו abit שלטו) דרוש הרד דיסק מהיר של 500GB... איזה חברות אמינות היום? ודרוש מארז נוח ושקט + ספק. (אין צורך בציוד היקפי) אפשר למתוח את התקציב למעלה אם זה כדאי. אגב יש איזו פריצת דרך בקרוב שכדאי לחכות לה? (מעבדים חדשים, מאיצים …

• 3 תגובות
    • 683 צפיות
  7. Started by iyehuda,

מסוג HP דגם DV9750EJ במנהל התקנים נשאר לי להתקין את הדרברים הבאים שאין לי מושג מה תפקידם שלא מצאתי איפו ניתן להשיג אותם : 1.HP INTEGRATED MOUDLE 2.HIGH DEFINTION AUDIO חג שמח

• 2 תגובות
    • 661 צפיות
  8. רצוי מעבד מהסדרות החדשות וכרטיס מסך nvidia 9... ומעלה או ATI הסידרה 8 של NVIDIA מתחממים ניראה לי שמסך 14.1 יהיה לי טוב. 13.3 נשמע לי קטן מידי ללימודים בתודה מראש

9. אין צורך בציוד היקפי.. צריך: חצי טרה הארדיסק צורב דיוידי מעבד אינטל המחשב בעיקר למשחקים כבדים, סרטים, מוסיקה וכו'.. קונה את המחשב מ KSP אז אם אפשר לבנות מחשב משם יהיה יותר טוב.. אגב האם מעבד עם 4 ליבות מומלץ או ביזבוז? טוב את כל זה ישאיר למומחים [=

• 5 תגובות
    • 929 צפיות
  10. Started by alfred133,

אני מחפש מחשב בתקציב עד 4000 ש"ח אני צריך מחשב ללימודים ופנאי bug מציאים לי את המחשב TOSHIBA Satellite A300-1EC ב 3996 ב 36 תשלומים הם אומרים שזה הנחה מיוחדת לסטודנטים http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6578 אבל עשיתי בדיקה באינטרנט בעוד חנויות ומצאתי ב ivory מחשבים של del ו LENOVO במחירים קצת יותר זולים ו עם דיסק קשיח יותר גדול. http://ivory.co.il/product.asp?productid=2252&CatCode=315 http://ivory.co.il/product.asp?productid=2250&CatCode=315 http://ivory.co.il/product.asp?productid=2006&CatCode=315 http://ivory.co.il/product.asp?productid=2242&CatCode=315 http://ivory.co.il/product.asp?productid=2211&CatCode=315 אני לא מצליח להחליט אם היתר…

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by dancer,

שלום, יש לי מחשב נייד של lg וכאשר אני מחבר התקן של pcmcia אני מקבל את השגיאה הבאה בהתקן : standard openHCD usb host controller This device cannot find enough free resources that it can use. (Code 12). ניסתי להוריד את ההתקנה של ההתקן והתקין מחדש ולא עזר. עשיתי את כל הידכונים של windows ועדיין לא עזר. מה ניתן לעשות חוץ מלשנות resources של ההתקן,כי משום מה ה-windows לא נותן לי את האופציה של שינוי resources ? אנא מכל מי שניתקל בבעיה והצליח לפתור אשמח לעזרה.

• 0 תגובות
    • 648 צפיות
  12. Started by shaolin,

אני ממש נואש פירמטתי את המחשב עבור אחי התקנתי מערכת הפעלה win xp proffesional באנגלית ושרציתי לסדר את החיבור לאינטרנט ראיתי שהמערכת הפעלה לא מזהה בעצמה את הכרטיס רשת בנוסף אחי הגאון עבר דירה ואין לו מושג איפה הדיסקים של הדרייברים. דרך אגב ב device manager מה שמופיע תחת net adapters זה net adapter 1394 אבל הבנתי שזה רק firmware או משהו בסגנון ככה שאין לי מושג מה השם\הסוג של הכרטיס רשת עצמו ואם זה משנה משהו המחשב הנייד מיועד להתחברות רגילה ולא כחלק מקבוצת מחשבים

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  13. Started by tepez,

בוקר טוב, אני מתכוון לקנות מחשב חדש, התקציב בסביבות 4000 ש"ח. אין צורך במסך, ציוד הקיפי או כונן אופטי כלשהו. המחשב משמש בעיקר לעבודה משרדית, עבודה עם מכונות וירטואליות וגם משחקים (גם כבדים). אין לי כוונה לבצע אוברקלוקים. איך המפרט למשחקים ב4000 ש"ח שבאתר עבור השימוש הזה? כדאי לקצץ קצת בכרטיס הגראפי ולהשקיע יותר במעבד? למה יש במפרט הזה ספק כל כך חזק?

14. בבקשה עם מישהו יכול להמליץ על מפרט למחשב המיועד למשחקים עם מסך שמחירו נע בין 4000 - 4500 שקלים.בתודה מראש

• 4 תגובות
    • 605 צפיות
  15. Started by momi2004,

יש טענה כי איכות הוידאו שלהם בתצוגה היא לא טובה, ורואים מין בלוקים שחורים חלק מהזמן. הייתי שמח אם מישהו היה יכול לוודא את זה גם.

• 3 תגובות
    • 618 צפיות
  16. Started by BigDragoon,

יש כמה דרישות וכמה שאלות דרישות: 1. יציאת HDMI 2. הרצה מלאה וחלקה של 1080P 3. מחשב שקט מאוד (לסלון). 4. מארז נחמד ולא גדול. 5. 4GB זיכרון, לא פחות. 6. כרטיס רשת אלחוטי בתקן החדש (N). 7. יציאה דיגיטלית לכרטיס קול. 8. כרטיס לכניסת וידאו (להקלטה) הכולל שלט. 9. תמיכה מלאה של כל החומרה בלינוקס. שאלות: 1. אני יכול להשיג מעבדים של אינטל ב 50% הנחה בערך. האם עדיף לי לרכוש בכל זאת AMD? 2. האם יש לוחות אם של אינטל שתומכים בקידוד סרטים בחומרה? (פענוח H.264) 3. חשבתי לוותר על כרטיס מסך חיצוני, האם כרטיסי המסך בלוחות אם מספיק חזקים לניגון של סרטי HD באיכות 1080P? תודה מראש לעוזרים.

• 26 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by Guarding angel,

מכירים אתזה שהנייד שלכם זועק למעט קרירות? מכירים את זה שהנייד על שולחן וקשה לכתוב עליו בצורה נוחה כי הוא לא בעמדה נוחה? יופי, אז יש פיתרון עבורכם שנקרא "קירור נייד בגרוש" הכנתי עבורכם מדריך לא מסובך על איך לקרר את הנייד בזיל הזול ואיך עושים זאת? ואת זה תראו מייד המחשב הנייד "נושם" דרך פתחי אוורור שנמצאים בבסיסו של,אוויר חם נפלט לכיוון חורי היציאה באמצעות ה"Blower" (מאוורר המחשב) ראה תמונה (1) כאשר המחשב נמצא על משטח במצב רגיל,חורי אוורור נחסמים חלקית \ באופן מלא והטמפרטורות עולות עקב אי ספיקת אוויר לנייד. אז,איך אנחנו פותרים את הפרדוקס הזה ברגע אחד? לוקחים חומר ספוגי גמיש אך עם קשיחות מסוימת (מה שקבלתי עם המחשב הנייד) ניתן להשיגו בקלות,מקפלים אותו ושמים אותו…

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. מה ההבדל בין משפחת ה- P שהיא נראה לי לניידים לבין ה T הרגילה??

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. המחשב מיועד בעיקר ללימודים, לא גרפיקה מטורפת. כרגע, עד כמה שידוע לי זה יהיה יותר בתוכנות כמו C. אני מאמין שיהיו פתוחות במקביל מס' תוכנות כמו וורד, C, ACROBAT, אקספלורר ואי מיול. עדיף שהמחשב לא יראה סימני מאמץ במצב הזה. בנוסף בזמן החופשי יהיו מיועד למוזיקה, צפיה בסרטים (לא חובה יציאת HD), פוטושופ וקצת משחקים בינוניים(לא קריטי). עדיפות שהמחשב לא ישקול יותר מ 2.5 קילו, כדי שלא יהיה קשה מידי להסחב איתו בלימודים. כמובן חשוב שיהיה בו את כל הדברים הבסיסיים, שנראה לי שבאים היום בכל נייד, חיבור WI FI, צורב DVD ובלוטוט'.. יש עוד משהו חשוב שאולי שכחתי כרגע?! עדיפות לכרטיס מסך נפרד וזיכרון של 2 גיגה לפחות. גודל הדיסק הקשיח לא קריטי, גם 120 גיגה יספיק כרגע. מצאתי מחשב שלASUS דגם 220…

• 3 תגובות
    • 670 צפיות
  20. Started by eins,

שלום, אני צריך בבקשה מפרט למחשב בסביבות ה4500 שקלים לגבי המחשב בעיקר לצורך עבודות גראפיות(רצוי מסך וכרטיס מסך איכותי) קצת משחקים וקצת סרטים. צריך ציוד נלווה , לא צריך רמקולים.

• 2 תגובות
    • 524 צפיות
  21. אהלן חבר'ה, אני מעוניין לבנות מפרט מחשב לבן דודי היקר ורציתי להתייעץ איתכם לפני שאני סוגר את המפרט, הרי, מי יותר מבין ממכם (: אז ככה, הבחור כבר בוגר, אין לו צורך במשחקי מחשב ולא בOC ומוכן להוציא עד כ-3500 ש"ח (כמובן עם העדפה לסכום הנמוך ביותר) למרות שעם סכום כזה אפשר להביא מחשב מצוין למשחקים. העניין שיש לו כבר מחשב ישן מתוכו הוא ייקח את המסך HD 500GB SATA, WIDESCREEN 20, רמקולים ומקלדת ועכבר אלחוטיים. ובנוסף הוא מעוניין בכרטיס טלוויזיה חדש שיתפוס לו את כל שידורי הטלוויזיה באיכות שלא תאכזב כל אוהד כדורגל מושבע, עם העדפה לHDMI. אני מאמין שבמפרט הזה ההשקעה הגדולה ביותר תקח משמעות בעיצוב ובנוחות! ולכן הרשיתי לעצמי לבנות לו מפרט שאת האמת אני לא סגור עליו כל כך... לשיפוטכם: Int…

• 35 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. מה לבחור לדעתכם ? חייבת משהו יחסית תקציבי, יש 2 מפרטים שנראים לי טוב. השימוש יהיה משחקים + סרטים. המסך יהיה כנראה 19 אינץ או מקסימום 22 אינץ. אגב, שמעתי שהכרטיס מסך GeForce 9600GSO Sonic הוא אוברקוקר מצויין.. 1. Intel Core 2 Duo E7200 Box בשביל אוברקלוק בעתיד ארכוש את בקירור הזה כאופציה. FREEZER EXTREME -- 200 ש"ח עם משלוח. 2 לוח אם : P5QL-E Asus מחיר : 550 ש"ח או : DFI INF BloodIron P35-T2RL מחיר : 478 4. כ. מסך : Palit nVIDIA GeForce 9600GSO Sonic 768MB PCIe מחיר : 5. זכרונות : DDR2 2048MB 800MHZ CL5וKingston 2 סטיקים מחיר : 344 ש"ח. 6. ספק כח עד 250 ש"ח 450 W לפחות. * את שאר הרכיבים יש לי כבר. כגון HDD מארז וכו' המפרט השני : 1. מעבד : Core 2 Duo E…

• 3 תגובות
    • 588 צפיות
  23. אז ככה קונים לי מחשב לבר-המצווה ואני קונה אותו עוד יומיים אז אני צריך חוות דעת על המפרט שלי התקציב הוא 4K יש לי כבר מסך 22' של AOC המחשב ישמש למשחקים לא כל-כך כבדים ולהורדת סרטים וצפיית סרטים וסדרות וגם קצת לעבודות בית ספר ואינטרנט אז הנה המפרט ד"א את הקירור למארז ואת המקלדת והעכבר אני מוסיף כסף אבל התקציב הוא 4K סתכלו על המפרט החדש שלי בעמוד 2 מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤825 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤105 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤495 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS כמות: 1 - מחיר: ¤305 ספק כוח: SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ¤325 זיכרון: A-Data 4GB (2x2…

• 44 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. שלום, אני מתחיל ללמוד בשנה"ל הקרובה ואני מתלבט בין שני הדגמים של HP: HP Pavilion dv4-1030ej: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=9948 HP Pavilion dv5-1060ej: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10008 הבדל המחירים ביניהם הוא יחסית קטן והמפרטים שלהם דומים. מה שאני מתלבט כרגע זה הדבר הבא: כסטונדט, מה יהיה לי יותר נוח? מסך 14.1" או מסך 15.4"? מה היתרונות והחסרונות בכל אחד? הבדלי המשקל שלהם זניחים... אני אלך ללמוד הנדסת מכונות אם זה משנה. תודה לעוזרים!

• 5 תגובות
    • 731 צפיות
  25. אהלן אני רוצה לקנות מחשב חדש, לאחרונה עלתה בי התלבטות; קיבלתי מאייבורי את המפרט הבא: מעבד - E7300 זכרון - 2G 800 דיסק קשיח - 320 GB צורב - LG 22 X DVD לוח אם - P45 כ. מסך - 9600GT 512 ספק - 400 kool מארז - שני מאוררים. מחיר - 2600 ש"ח, למזומן. היום ביקרתי באופיס דיפו וראיתי שני דגמים של AMD GAME: האחד 5000 במחיר של 2500 ש"ח והשני דגם 6400 במחיר של 2900 ש"ח. שניהם באים עם מערכת הפעלה ויסטה פרמיום ואנטיוירוס. ההתלבטות כרגע היא אם לכת על אינטל או על AMD. ממה שאמרו לי אייבורי לא כ"כ אמינים אבל אופיס דיפו יקרנים.. אשמח לעזרה וחוות דעתכם תודה וחג שמח

• 2 תגובות
    • 653 צפיות

דיונים חדשים בפורומים