ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, מחפש מחשב סטנדרטי שלא יעלה על 2000 ש"ח כולל הכל. השימושים הם אינטרנט ואופיס בעיקר עדיף חנות באזור ב"ש - (אייבורי וקיי.אס.פי רק אם אין ברירה) אפשר גם IQPC באשדוד רצוי שיהיה שקט - יותר חשוב שישאר במסגרת התקציב. תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 856 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לשדרג את המחשב שלי, וראיתי את ההצעה הבאה מאייבורי: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4801&CatCode= המפרט כולל: מעבד Intel Core i5 2310 לוח אם Gigabyte GA-H67M-D2-B3 זיכרון 4GB DDR3 1333MHz של Kingston דיסק קשיח 500MB של Western Digital סה"כ 2165 ש"ח אני רוצה לשדרג את המפרט הזה, ולהוסיף: מארז עם ידית נשיאה - תוספת של 140 ש"ח הרחבה למעבד core i5 2400 - תוספת של 45 ש"ח הגדלת ההארד-דיסק מ-500GB ל-1 טרה - תוספת של 245 ש"ח סה"כ 2600 ש"ח ספק כח, כרטיס מסך וצורב אני לא צריך, וכן גם כרטיס רשת(או שהוא בא כבר built-in על לוח האם?) השימושים שלי במחשב הם רגילים - גלישה באינטרנט, קצת אופיס, מוסיקה וסרטים, לא משהו מקצועי או משחקים. שאלותי הן: א. ה…
-
- 5 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום לכם, אשמח לעזרה בהרכבת מפרט עבור הצרכים הבאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2500 ש"ח. אם אקבל אישור מהבוס להוסיף יותר כסף- אודיע כאן. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך- אם אפשרי למפרט סביר ב2000 ש"ח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (Excel) שכוללת גם שרטוט דו מימדי בAutoCad וכן שימוש בתוכנה Solid Edge בתלת מימד בסיסי יחסית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב בעבודה. כמו שציינתי, התוכנות הן: AutoCad, Solid Edge. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…
-
- 0 תגובות
- 925 צפיות
-
-
שלום רב, נדרש לי מחשב לעבודות משרדיות (ישומי אופיס ואינטרנט) אך נדרש לי שיהיה מספיק חזק בשביל להכיל שלושה משתמשים במקביל (אני מעוניין לתת לו גישה ברשת לעוד שני משתמשים). אודה להמלצתכם. מבחינת המחיר אז כמובן מה שיותר זול אך שיהיה טוב לפרמטרים לעיל. לא נדרש לי ציוד נלווה למארז. שוב תודה!!
-
- 0 תגובות
- 629 צפיות
-
-
ראיתי 2 מחשבים ניידים שההבדל ביניהם במחיר הוא 700 ש"ח וההבדל היחיד ביניהם בחומרה הוא שלמחשב אחד יש מעבד כזה: Intel® Core2 Duo Processor P8400, 3MB L2 Cache, 2.26GHz, 1066MHz FSB והמעבד במחשב השני: Intel® Core2 Duo Processor T9400, 3MB L2 Cache, 2.53GHz, 1066MHz FSB חוץ מהמהירות מעבד, יש הבדל רציני ביניהם שיצדיק להשקיע את ההבדל במחיר?
-
- 3 תגובות
- 592 צפיות
-
-
איך המפרט לקולנוע בייתי? יש משהו לשפר? מעבד: AMD ATHLON 64 4850e X2 DUAL CORE SOCKET AM2 45W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADH4850DOBOX - BOX ¤329 לוח אם: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H - REV1.1 ¤452 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤323 צורב DVD: PIONEER DVDRW DVR-215DBK X20 - SATA - BLACK ¤113 זיכרון: KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz ¤87 כמות:2 מארז: ANTEC NSK2480 + 380W EARTHWATS PSU ¤537 מחיר סופי: ¤1928 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il
-
- 3 תגובות
- 725 צפיות
-
-
שלום לכולם אני פעם ראשונה קונה מחשב נייד והתבלבלתי כבר מכל הסוגים ומכל הדגמים.צריך עזרה להחליט מה לקנות. המחשב ישמש לעבודה,אינטרנט,סרטים+חיבור לטלוויזיה lcd,משחקים-פרואבולושיין 10,nba2k10,פיפא 2010,מוזיקה,תוכנות,ועבודה על ריבוי חלונות בו זמנית.צריך שיהיה מקשי מספרים בצד ימין. חשוב שיהיה מהיר שיהיה כרטיס מסך שיפעיל את המשחקים האלה בצורה טובה בחיבור לטלויזיה,שיהיה מעבד חזק עדיף I5 או i7 שיהיה זיכרון 4 ג'יגה. והארד דיסק לא חשוב הגודל רק שיהיה 7200rpm תודה רבה איציק
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
היי, מנסה לעזור לחברה שלי לרכוש מחשב נייד, לפי המאפיינים הכלליים שבכותרת 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000. ניתן לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר צרכי לימודים - עבודה משרדית + תכנות בעיקר בפייתון ומטלאב, אך לא משהו כבד מאוד שידרוש מעבד חזק במיוחד או כמות זכרון יוצאת מהרגיל אין עניין וצורך ביכולות גיימינג או עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשו…
-
- 2 תגובות
- 669 צפיות
-
-
ערב טוב, צריך המלצה למחשב לשימושים ותקציב שבכותרת. משחקים קלים = fifa 2009 העבודה השוטפת תהיה ע"ג מסך lcd 19" סרטים - יוקרנו ע"ג פלזמה 42" עם כניסת hdmi - עדיך שהסאונד והוידאו ייצאו מהמחשב ביציאת hdmi אחת. תודה רבה לכל העוזרים !!!!
-
- 7 תגובות
- 772 צפיות
-
-
אבקש את עזרתכם מטרות המחשב? גלישה, צפיה בסדרות וסרטים באיכות HDTV לסדרות וסרטים באיכות 480p -720P כמו-כן אופיס- וורד * גודל המסך? 11-15 * משקל רצוי? בסביבות ה 2+ * האם נדרש זמן סוללה ארוך עד כ4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאה לטלויזיה * בלוטות? אפשרי אך לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250-350 * כונן CD/DVD? צורב? לא מחייב * כונן Bluray? לא מחייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, המחשב ירכש בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אפשרי אך אפשר להסתדר גם בלי אם ההפרש לא משמעותי. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP וDELL LENOVO enovo רב תודות לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 731 צפיות
-
-
אהלן. כרגע אני משתמש במארז וספק לא מתאמים. אז בתור התחלה, אשמח לייעוץ אם הלוח אם הוא בסדר בשביל ה-4090. אני בסה"כ רוצה את השדרוג הגרפי. הלוח אם הוא Gigabyte Z590I AORUS ULTRA - micro ATX (היחס בין הכרטיס מסך ללוח אם מגוחך). יש לי 32GB זיכרון מעבד Intel Gen11 Core i9 כרטיס מסך נוכחי - RTX 3070 מארז פיצי CoolerMaster NR200P --- מובן שאצטרך להחליף מארז וספק בשביל הכרטיס מסך, אבל אשמח לייעוץ על איזה ספק כדאי ואיזה מארז הכי קטן שקיים בשוק שעדיין יכול להכיל את ה-4090 וספק כוח מתאים. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם , הרבה זמן לא עקבתי אחרי כל עניין החומרה ואני צריך עכשיו עזרה בבניית מפרט, מחשב לשימוש די כללי אני לא גיימר אולי אני בעתיד אבל יכנס קצת לגרפיקה אבל ממש בקטנה...מוריד סרטים...שימוש די כלליי בקיצור מי שמפרסם מפרט בבקשה שהמעבד יהיה אינטל ואין צורך במסך, מקלדת או עכבר תודה
-
- 5 תגובות
- 844 צפיות
-
-
לילד שלי (בן 6 אתמול ) יש מחשב קצת ישן . הוא מאוד אוהב משחקי פעולה כמו FarCry ולאחרונה שיחק ב XBOX במשחק COD 4 ומאוד התלהב . בקיצור האופציות העומדות כדי לרצות את הזאטוט : 1. לקנות XBOX + משחקים ( ולמכור את האוטו ....) . 2. לשדרג את המחשב הקיים למחשב משחקים בסיסי עם יכולת שידרג עתידית. 3. לשדרג למינימום ההכרחי את המחשב הקיים - שנה הבאה נקנה XBOX או מחשב חדש . כרגע המחשב הוא DELL 8300 מתקופת הדינוזאורים ... המפרט שלו : מעבד: Pentium 4 HT 2.8Ghz . זכרון : 512Kb 533Mhz . כרטיס מסך : MX440 . דיסק קשיח : 80G . מסך 15" CRT תתפלאו אבל על המחשב הזה Far Cry הראשון רץ ממש טוב . ויש עוד כמה משחקים דומים שאין איתם בעיות . לגבי המשחקים החדשים אני די בספק .. לגבי שידרוג…
-
- 9 תגובות
- 925 צפיות
-
-
כידוע אינטל מחליפים את התושבת כל 2 דורות כדי לתמוך ביצרני לוחות האם. בדרך כלל אין הבדלים משמעותיים בין הדור הראשון והשני על אותה התושבת לפחות ממה שראינו לאחרונה (בעיקר ב 4k) למי שמשדרג אחת לכמה שנים. האם עדיף לקנות לוח אם עם מעבד בסוף הדור לדוגמא raptor lake. מאשר meteor lake שאחריו יגיע עוד דור שייאפשר שדרוג אבל ככל הנראה לא יהייה כל כך שווה כלכלית וגם מבחינת ביצועים. השאלה היא בעצם אם אפשר להתייחס לכל רכישה של מערכת מבוססת אינטל כלא ניתנת לשדרוג ולכן לא להשקיע בלוח אם טוב כדי שיוכל להחזיק מעבד בדור הבא כי גם ככה השדרוג ככל הנראה יהייה חסר טעם.
-
- 2 תגובות
- 837 צפיות
-
-
NZXT APOLLO + PCP&COOLING Silencer 470W 750.00 ¤ GIGABYTE GA-P35-DS3L Core 2 Quad Intel P35 DDR2-1066 580.00 ¤ LG H62NK SATA BLACK 195.00 ¤ רמקולים 2.1 EACAN עשויים מעץ דגם E-510 כולל שלט! 199.00 ¤ מסך מחשב " LG 1953TR 19 2MS 1:5000 1,360.00 ¤ 1 Logitech Deluxe Keyboard Black OEM 60.00 ¤ Twintech nVidia 8800GT 512 MB PCIe 1,292.00 ¤ Geil DDR2 2048MB 800MHZ CL4 Ultra Dual Channel Kit 265.00 ¤ Western Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive 444.00 ¤ Intel Core 2 Duo E6550 2.33GHz 1333MHz 4MB LGA775Box 946.00 ¤ Logitech® G5 Laser Retail 260.00 ¤ ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro LGA775…
-
- 4 תגובות
- 540 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 ומתאפשרת חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ברשותי מסך 27" 170Hz 1440p והמשחקים שאני משחק הם Overwatch 2, Returnal, God of War, Elden Rings, Cyberpunk, GTA V, Doom Eternal בנוסף המחשב ישמש לטובת עבודה עם הרצת כמה VM-ים במקביל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב - היה לי מארז של Fractal Design שהיה שקט אפילו מעבר לציפיות, משהו ברמתו או אפי…
-
- 5 תגובות
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רציתי לדעת האם ידוע לכם איזה מהתוכנות עזר שבאות מותקנות על הנייד של טושיבה, אפשר לוותר עליהן על מנת לפנות קצת מקום, זכרון ולהמהיר קצת את המחשב ?!. בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 855 צפיות
-
-
שלום. המחשב של אמא שלי יוצר מפגע רעש סביבתי (ותודה לך אייבורי) ולכן הגיע הזמן להחליף. אין מגבלת תקציב מוגדרת, אולם מאחר שהיא משתמשת במחשב רק לאינטרנט ומעט אופיס, אני חושב שניתן יהיה להרכיב מערכת גם ב-2000 ש"ח. אין צורך במסך - מקלדת ועכבר איכותיים לעומת זאת כדאי לדעתי להחליף. חשוב שהמחשב יהיה שקט ואם אפשר שגם יוכל לסחוב שדרוג או שניים לפני החלפה, כלומר שלא יורכב רק מחלקים שצפוי להם מוות קרוב (כמו לוחות אם עם תושבות מיושנות וכו'). בתודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום אני נמצא לפני קנייה של נייד והפנו אותי פה לדגמים קלים של 13 ו14 אינץ' בדיוק אחרי ההמלצה פגשתי חבר בלימודים עם VOSTRO V131 ונדלקתי על המחשב הסופר קל הזה (1.8KG ) אבל מה אין לו כונן אופטי (לא כזה נורא אבל מידי פעם יש צורך ) עכשיו בשביל הפעמים המעטות האלה אני מעוניין לדעת האם וכיצד אני יכול לחבר אליו את הכונן האופטי שיש לי בDV9 המושבת שלי הכונן מתפרק בקלות אך אני לא יודע בעזרת איזה כבל ניתן לחבר אותו לנייד אחר?! תודה מראש מיכאל.
-
- 2 תגובות
- 602 צפיות
-
-
טוב אז ככה מביאים לי את החלקים האלו מחו"ל: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16819103562 http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16814102646 http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820148009 ואת הדברים האלו אני מזמין בארץ: Sunbeam Transformer FSP 400W ATX 12V (Version 2.0) 400W 12CM Fan DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D המפרט מיועד לאוברקלוק, משחקים וקצת פוטושופ ותוכנות שונות... מה אתם אומרים??? הספק יחזיק מערכת כזאת באוברקלוק? תודה.
-
- 3 תגובות
- 662 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר - החדשים ביותר,גלישה באינטרנט ועבודות משרדיות הרגילות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - BF3, SKYRIM, MW3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מעוניין במסך 23 אינטש. הבנתי שעבור גיימרים פאנל TN מספיק טוב וחסכוני מבחינה כספית. עדיפות ל DELL …
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1K 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?משחקים, סרטי היידף א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1680X1050, אבל מתכנן לקנות מסך היידף 22 wide איכותי בשנה הקרובה, כרגע יש לי dell Wide 20. * באיזה סוג משחקים תשחקו? supreme commander 2, crysis2, מי יודע.. * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהו…
-
- 4 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום, אני משדרג לאמי את המחשב. אני מעוניין להתייעץ איתכם בבחירת ה"זיווג הקדוש", קרי לוח אם ומעבד. המחשב הוא מחשב לעבודה משרדית, כך שהצרכים הם צנועים. לא חובה, אך יש לכך עדיפות: חיבור USB3. עדיפות יחסית גבוהה. חיבור SATA 6/gbs. עדיפות נמוכה למדי. חיבור DVI. כן חובה. עדיף יותר מ 2 סלוטים לזכרון. לא קריטי. עדיף לוח בתצורה מלאה ולא micro atx. גם לא ממש קריטי. נכון לכרגע, אני חושב על שילוב של 255 Athlon II x2 או 455 Athlon II x3 עם הלוח Gigabyte 880GM-USB3. שילוב כזה יצא בין 765 ל 830 שח. לפי מה שראיתי ומצאתי, כל תצורה של אינטל, במחירים דומים, לא תכלול USB3. עם זאת, אין לי התנגדות למפרט מבוסס פנטיום G620, או משהו בסגנון. אני מעוניין ברכיבים מ KSP בלבד, מטעמי נוחות. אשמח לשמו…
-
- 1 תגובה
- 815 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם אנשים יוכלו לעזור לי לבנות מפרט למחשב , שימוש ביתי.. אינטרנט, סרטים.. ומשחקים לא חזקים במיוחד כגון COUNTER STRIKE, GTA SA וכו'. יש לי כוון: מעבד: Intel Core i3 לוח אמ: GIGABYTE ספק כח 400w הארדיסק: 320GB או 500GB כרטיס מסך: NVIDIA/ATI 512MB זיכרון: 2048MB DDR3 צורב DVD - לא חייב מארז פשוט ללא ציוד הקפי להלן פירוט לפי הפורמט המקובל: [shadow=red,left]1. מה התקציב המקסימלי? 2000₪ האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כן במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200₪ 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב : כמו שאמרתי, בעיקר משרדי, אינטרנט וסרטים, ומדי פעם למשחקים לא הכי חזקים, כגון: CS, GTA SA וכו' 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכד…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד - 4,000 ש"ח . * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) בעיקר, משחקים (קלים ), צפיה בסרטים, עריכה גרפית * גודל המסך? 15.6 האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט עדיף * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 ו- HDMI חובה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לנובו ודל שמתי עין על ה - פלקס 2 (15.6) אך שמעתי שהביקורות עליו לא משהו?! (תקנו אותי אם אני טועה..) מה שחשוב לי שהמסך יהיה …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-