ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,462 דיונים בפורום זה
-
היי חבר'ה מה נשמע? בן דוד שלי התקשר אליי עכשיו ואמר לי שהוא רוצה מחשב עד 2000 ש"ח בעיקר לעבודה משרדית. כמו שכבר ניחשתם היו כבר כאלה שהספיקו לז**ן לו את השכל על זה שיש בעיות לפעמים עם AMD, ואם לא יודעים להרכיב בלה בלה בלה. אבל כמובן בתקציב כזה רק AMD. בכל מקרה, אני צריך את העזרה שלכם בלהרכיב לו מפרט, המחשב אינו כולל מסך, או ציוד היקפי כלשהו כמו מקלדת ועכבר. צריך במחשב צורב, ואני חושב ש40GB של דיסק קשיח יספיקו בהחלט. כרטיס מסך הייתי מעדיף את ה LOW END של ATI ולא NVIDIA כי אני אוהב אותו יותר. וזהו, רק בקשה אחת והיא שהמחשב יהיה מחנות אחת בלבד כולל הרכבה ולהשתדל לא לחרוג מהתקציב. תודה לכל העוזרים
-
- 8 תגובות
- 748 צפיות
-
-
לי כאשר תגובה נשלחת הרחב תצוגהצפיה מקדימה של הנושא: מחשב גיימינג- לבן יקיר לי- לקראת נסיעה לאילת לילה טוב, לבן המתוק שלי יש בר מצווה והוא מעוניין במחשב נייח לגיימינג ולימודים (אני רוצה שהוא יחזיק מעמד מספר שנים- לכן רצוי אחד שניתן לשדרג בהמשך). מצרף את המפרט של המחשב הנוכחי שלו (אולי אפשר להנציל חלק ממנו למחשב שבונים). אשמח לקבל המלצות למפרט למחשב נייח טוב- אנחנו יורדים עוד יומיים לאילת אז אשמח לקבל המלצה למפרט שניתן לקנות שם. לבן שלי חשוב שיהיה לו כרטיס מסך חזק (GeForce RTX 3070 או משהו באזור). התקציב הוא כ-5000 ש"ח (הכסף שחסך- אני מוכן להוסיף עוד 1000 ש"ח אם ייתן שדרוג משמעותי). …
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=19766
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שאלה לקהל המבין: מחפש לקנות לוח אם Z590 (מכוון למעבד דור 11) יש לי התלבטות מאוד קשה בתנאים הבאים שאני מציב ללוח אם(בבקשה לתקן אותי אם אני טועה בידע הטכני שלי לדברים): כמה שיותר יציאות USB (עדיפות ל10GBPS)(מחפש סה"כ 8+ יציאות מינימום 6) שתהיה יציאת THUNDERBOLT4 40GBPS (למקרה וצריך העברת מידע מהירה) - לפחות אחת, לא בטוח אם היציאות המובנות בלוח אם זה רק בשביל מסך וכאלה נורות RGB בשביל סינכרון למשחקים + זה יפה ואני אוהב את השיט הזה WIFI 6E מובנה (כדי שיהיה מוכן כבר למקסימום WIFI שקיים + 5.2BT) כרטיס מובנה LAN 2.5GB או 10GBPS בתכלס אני ממש מתלבט על לוח אם שיהיה לו לוק (זה אמנם רק ישב בבית אבל אני נהנה מעיצוב מגניב) צימצתי…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך, אבל זה התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 שקלים, עד 6500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם, אז... אחרי הרבה הרבה הרבה עזרה שקיבלתי פה בפורום והרבה בירורים שעשיתי הגעתי למפרט סופי שתואם את התקציב שלי. וראשית כל אני רוצה להגיד תודה ענקית ל: Syszone - עזר לי מאוד בבניית המפרט. תודה ענקית! Animor - עזרת לי מאוד תודה רבה! idanmal - עזרת לי כל כך הרבה, אני ממש מעריך את כל העזרה, תודה רבה ועכשיו, לנושא... אני רוצה שתגידו לי איך המפרט. אני מזכיר הנה הטופס: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 - 300 שקל רק אם ממש הכרחי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג כבד. ואני גם רוצה לחבר …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד: AMD 64 3700 San Diego לוח אם- ASUS A8N-E זיכרון: Twinmos DDR 400 MHz CL 2.5 - 2 GB כרטיס מסך: LeadTek WinFast PX 7800GT 256MB 256BIT PCI-E,VIVO דיסק: Seagate SATA II 160 GB ספק: ENERMAX NoiseTaker 485W 1. האם יש צורך במעבד עם ליבה כפולה לדעתכם, באופן כללי לא רק קשור למשחקים. 2. איזה מארז מומלץ? 3. איזה כרטיס של ATI נמצא בליגה של 7800-6800 ומומלץ? 4. אפשר לחסוך קצת בזיכרון או במעבד?
-
- 15 תגובות
- 946 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב שישמש בעיקר לעריכה גרפית(פוטושופ, פריהנד ותוכנות בסיגנון), וגם קצת למשחקים. אני רוצה באיזור המחיר של 4.5-5K, בלי שום ציוד היקפי. והאם כדאי לקנות עם כרטיס מסך מובנה או משהוא בסגנון עד שיהיה כרטיסי מסך זולים ל-DX10? תודה רבה!!!
-
- 4 תגובות
- 537 צפיות
-
-
היי חבר'ה בתור סטודנט למשפטים שגר מחוץ לבית (שכירות), חיפשתי בעזרתכם (למי שזוכר או לא) לפטופ שבעיקר יחזיק הרבה זמן ויהיה נייד, ובסוף הלכתי על אסוס EEE 1005HA, בעיקר בגלל הזמן סוללה שלו. בשורה התחתונה-המחשב הזה מחזיק לי בכיף לפעמים ליומיים ולעיתים שלושה ימי לימודים בלי שאצטרך להטעין אותו (בדירה אני מחובר לחשמל בלי סוללה), ואני באמת מרוצה מהביצועים שלו. החסרון שלו הוא בכך שהוא חלש, אחרי כמה שעות כבר חם ואיטי, כשאני מפעיל כמה דברים יחד הוא לא סוחב משהו, ובכל זאת מסך של 10 אינץ', למרות שהתרגלתי אליו, הוא קצת קטן, למרות שבשורה התחתונה אני מרוצה וממליץ עליו לכל מי שבא לו נטבוק. אתמול במקרה ראיתי מחשב חדש של אסוס שעתיד לצאת, וממש נדלקתי עליו: http://www.amazon.com/UL30Vt-A1-…
-
- 36 תגובות
- 8k צפיות
-
-
שלום לכולם, קראתי את השרשורים הקודמים בנושא ורוב ההמלצות מתמקדות ב- VOSTRO V131 של דל, שגם תואם את התקציב בגרסת ה- i3 - אבל אני רואה שחלק מדווחים שהדגם לא זמין כרגע בארץ. (אגב, מה ההבדל לעומת VOSTRO 3350/3450, שמאוד דומים במפרט ובמחיר?) האם אתם ממליצים לחכות לחידוש המלאי? בכל אופן, אודה להמלצתכם בנוגע לדגמים נוספים ששווים המלצה * מטרות המחשב? לימודים/שימוש משרדי. * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? המינימום ההכרחי, בערך 160GB (יש ברשותי כונן קשיח חיצוני) * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן…
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב? גיימינג וOC ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -כרגע BF4,WATCH DOGS FC3 ובעתיד COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2 מסכים של 24" ברזולוציה של 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי מעבד I7 4770K ולוח אם של ASUS Z87 ROG IMPACT 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-7 המחשב נמצא בחדר עבודה פתוח, לא מעוניין לשמוע טרקטור 6. האם מתוכנן…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7743625&came=758&utm_medium=knyotvenofesh&utm_source=knyotvenofesh&utm_content=gigabyte מחשב למשחקים שווה?
-
- 6 תגובות
- 740 צפיות
-
-
אני בנאדם דחיין בטירוף. המחשב הנוכחי עוד רגע מתפרק ואני צריכה מחשב חדש. יש לי פה הצעות מאייבורי וKSP מאוקטובר 2021. נראה לכם סביר? משהו שכדאי לקחת\להימנע ממנו? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 7.5k צפיות
- 2 followers
-
-
זה המפרט (לא הכנסתי את הכרטיס מסך): קצת מידע: - המחשב הוא למשחקים כבדים - לא מתוכנן OC - לא חשוב לי היופי של המארז אלא הביצועים. - רעש לא מפריע לי - תקציב: 5.3K - אין צורך בעכבר, מקלדת, רמקולים ומסך. מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Stepping G0 ¤1516 http://skypc.co.il/product.asp?pid=Q660-5600 לוח אם GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤451 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39274 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤440 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון Kingston 1024MB X2 667MHz DDR2 CL5 ¤126 http://skypc.co.il/product.asp?pid=KVR667D2N51G צורב LG GSA-H62N X18 DVD ¤170 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-H62N מארז ללא ספק GIGABYTE Poseidon ¤387 http://skyp…
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום חברים, מחפש מחשב סטנדרטי שלא יעלה על 2000 ש"ח כולל הכל. השימושים הם אינטרנט ואופיס בעיקר עדיף חנות באזור ב"ש - (אייבורי וקיי.אס.פי רק אם אין ברירה) אפשר גם IQPC באשדוד רצוי שיהיה שקט - יותר חשוב שישאר במסגרת התקציב. תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 868 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לשדרג את המחשב שלי, וראיתי את ההצעה הבאה מאייבורי: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4801&CatCode= המפרט כולל: מעבד Intel Core i5 2310 לוח אם Gigabyte GA-H67M-D2-B3 זיכרון 4GB DDR3 1333MHz של Kingston דיסק קשיח 500MB של Western Digital סה"כ 2165 ש"ח אני רוצה לשדרג את המפרט הזה, ולהוסיף: מארז עם ידית נשיאה - תוספת של 140 ש"ח הרחבה למעבד core i5 2400 - תוספת של 45 ש"ח הגדלת ההארד-דיסק מ-500GB ל-1 טרה - תוספת של 245 ש"ח סה"כ 2600 ש"ח ספק כח, כרטיס מסך וצורב אני לא צריך, וכן גם כרטיס רשת(או שהוא בא כבר built-in על לוח האם?) השימושים שלי במחשב הם רגילים - גלישה באינטרנט, קצת אופיס, מוסיקה וסרטים, לא משהו מקצועי או משחקים. שאלותי הן: א. ה…
-
- 5 תגובות
- 791 צפיות
-
-
שלום לכם, אשמח לעזרה בהרכבת מפרט עבור הצרכים הבאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2500 ש"ח. אם אקבל אישור מהבוס להוסיף יותר כסף- אודיע כאן. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך- אם אפשרי למפרט סביר ב2000 ש"ח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (Excel) שכוללת גם שרטוט דו מימדי בAutoCad וכן שימוש בתוכנה Solid Edge בתלת מימד בסיסי יחסית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב בעבודה. כמו שציינתי, התוכנות הן: AutoCad, Solid Edge. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…
-
- 0 תגובות
- 930 צפיות
-
-
שלום רב, נדרש לי מחשב לעבודות משרדיות (ישומי אופיס ואינטרנט) אך נדרש לי שיהיה מספיק חזק בשביל להכיל שלושה משתמשים במקביל (אני מעוניין לתת לו גישה ברשת לעוד שני משתמשים). אודה להמלצתכם. מבחינת המחיר אז כמובן מה שיותר זול אך שיהיה טוב לפרמטרים לעיל. לא נדרש לי ציוד נלווה למארז. שוב תודה!!
-
- 0 תגובות
- 632 צפיות
-
-
ראיתי 2 מחשבים ניידים שההבדל ביניהם במחיר הוא 700 ש"ח וההבדל היחיד ביניהם בחומרה הוא שלמחשב אחד יש מעבד כזה: Intel® Core2 Duo Processor P8400, 3MB L2 Cache, 2.26GHz, 1066MHz FSB והמעבד במחשב השני: Intel® Core2 Duo Processor T9400, 3MB L2 Cache, 2.53GHz, 1066MHz FSB חוץ מהמהירות מעבד, יש הבדל רציני ביניהם שיצדיק להשקיע את ההבדל במחיר?
-
- 3 תגובות
- 598 צפיות
-
-
איך המפרט לקולנוע בייתי? יש משהו לשפר? מעבד: AMD ATHLON 64 4850e X2 DUAL CORE SOCKET AM2 45W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADH4850DOBOX - BOX ¤329 לוח אם: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H - REV1.1 ¤452 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤323 צורב DVD: PIONEER DVDRW DVR-215DBK X20 - SATA - BLACK ¤113 זיכרון: KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz ¤87 כמות:2 מארז: ANTEC NSK2480 + 380W EARTHWATS PSU ¤537 מחיר סופי: ¤1928 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il
-
- 3 תגובות
- 733 צפיות
-
-
שלום לכולם אני פעם ראשונה קונה מחשב נייד והתבלבלתי כבר מכל הסוגים ומכל הדגמים.צריך עזרה להחליט מה לקנות. המחשב ישמש לעבודה,אינטרנט,סרטים+חיבור לטלוויזיה lcd,משחקים-פרואבולושיין 10,nba2k10,פיפא 2010,מוזיקה,תוכנות,ועבודה על ריבוי חלונות בו זמנית.צריך שיהיה מקשי מספרים בצד ימין. חשוב שיהיה מהיר שיהיה כרטיס מסך שיפעיל את המשחקים האלה בצורה טובה בחיבור לטלויזיה,שיהיה מעבד חזק עדיף I5 או i7 שיהיה זיכרון 4 ג'יגה. והארד דיסק לא חשוב הגודל רק שיהיה 7200rpm תודה רבה איציק
-
- 3 תגובות
- 680 צפיות
-
-
היי, מנסה לעזור לחברה שלי לרכוש מחשב נייד, לפי המאפיינים הכלליים שבכותרת 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000. ניתן לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר צרכי לימודים - עבודה משרדית + תכנות בעיקר בפייתון ומטלאב, אך לא משהו כבד מאוד שידרוש מעבד חזק במיוחד או כמות זכרון יוצאת מהרגיל אין עניין וצורך ביכולות גיימינג או עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשו…
-
- 2 תגובות
- 684 צפיות
-
-
ערב טוב, צריך המלצה למחשב לשימושים ותקציב שבכותרת. משחקים קלים = fifa 2009 העבודה השוטפת תהיה ע"ג מסך lcd 19" סרטים - יוקרנו ע"ג פלזמה 42" עם כניסת hdmi - עדיך שהסאונד והוידאו ייצאו מהמחשב ביציאת hdmi אחת. תודה רבה לכל העוזרים !!!!
-
- 7 תגובות
- 778 צפיות
-
-
אבקש את עזרתכם מטרות המחשב? גלישה, צפיה בסדרות וסרטים באיכות HDTV לסדרות וסרטים באיכות 480p -720P כמו-כן אופיס- וורד * גודל המסך? 11-15 * משקל רצוי? בסביבות ה 2+ * האם נדרש זמן סוללה ארוך עד כ4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? יציאה לטלויזיה * בלוטות? אפשרי אך לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250-350 * כונן CD/DVD? צורב? לא מחייב * כונן Bluray? לא מחייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, המחשב ירכש בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אפשרי אך אפשר להסתדר גם בלי אם ההפרש לא משמעותי. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP וDELL LENOVO enovo רב תודות לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 738 צפיות
-