עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. העבודה שלי מתמקדת בתוכנת maya2008/9 וכן בתוכנת After Effects.. אני עובדת על סצנות כבדות שמצריכות מחשב חזק. להלן המפרט שחשבתי עליו, וכן מפרט שקיבלתי מחברת מחשבים שהמחיר שלו די מחרפן, בקיצור... אני בבלאגן ואני ממש מקווה שתוכלו לעזור לי ולהיות ספציפיים כי אני אחרי כמה חודשים טובים של התעסקות עם הנושא (: אז הנה המפרט שלי והשאלות שיש לי לגביו. את המפרט שקיבלתי מהחברה אתם יכולים לראות בגדר "נספח" כי אם תוכלו לשדרג את מה שאני הכנתי אני מאמינה שזה יהיה הדבר הטוב ביותר עבורי! הנה- המפרט שלי: מעבד ארבע ליבות של חברת אינטל:Q9450 FSB1.333 2.66 GHz 12 MB of L2 cache 1333 MHz QDR QDR 1600 MHz לוח אם Intel® Desktop Board DX38BT- גם כן של אינטל chipset:x38 Min.BIOS Versions:151…

• 5 תגובות
    • 850 צפיות
  2. Started by shayw,

רגע לפני רכישה של מפרט אני חושב לעצמי שמכיוון ואני מה שנקרא 'גיימר קל עד בינוני' אולי יש מקום לנצל את המחשב החדש גם לתחנת עבודה לאודיו דיגיטלי כידוע בטח לחלקכם ההבדל המשמעותי בין העולמות הוא היתרון שיש ל C2D בגיימינג ול Quad במערכות מחשב לאודיו המפרט יכלול -P5QL-E מבוסס P43 עם תמיכה מלאה ב RAID, eSATA & FireWire -HD4850 TWIN TURBO מומהר ומקורר -3 כונני SATA2 בגדלים של *Seagate 160GB למערכת ההפעלה, תוכנות וזיכרון וירטואלי *Seagate 320GB להקלטת אודיו, דגימות וקבצי פרויקט *Western Digital 500GB נוספים למשחקים ושאר ירקות -מארז מרווח ומקורר של CM מדגם Centurion 590 -ספק 500W חזק ואיכותי מבית SeaSonic (אלא אם כן 400W יספיקו למערכת?) 4GB (2048x2) GEIL DDR2 800MHz …

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by אבשה,

אז ככה המחשב ישמש למשחקים יחסית כבדים והורדת סרטים וצפיית סרטים ללא OC על מסך 22' ואם כמה דברים עובדים ביחד הוא לא יתקע והתקציב הוא 4K לא כולל מערכת ההפעלה של Win נו אז מה אתם חושבים??? כמות מחיר יצרן Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX ¤886 1 יצרן Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤105 1 יצרן Gigabyte GA-EP43-DS3L ¤512 1 יצרן Coolermaster Centurion 590 Black ¤365 1 יצרן SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk ¤340 1 יצרן A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Gaming + Heatspreaders CL5 ¤408 1 יצרן Seagate 500GB Sata II 32MB - 5 Years Warranty ¤340 1 יצרן Gigabyte Radeon 4850 512MB DDR3 Retail ¤894 1 יצרן LG GH20NS DVD-RW x20 Dual Layer Sata Black ¤130 1 יצרן LOGITECH Media 600 K…

• 2 תגובות
    • 686 צפיות
  4. לפני כחודשיים קניתי מחשב נייד לא רע, מעבד Core2Duo 1.73 2 עם 2GB RAM ואפשרות עד ל4, 250GB דיסק קשיח. אבל הוא עם כרטיס גרפי On-Board... סך הכל ברמה העקרונית אין דבר שמונע ממנו להריץ משחקים טובים כמו PORTAL, CNC3 וכדומה, והם אפילו רצים, רק שמקרטעים בגלל הכרטיס הגרפי המשובח של Intel. אז חשבתי, מה אם אני אקנה כרטיס גרפי חיצוני? אפילו אם אני אקנה אחד בינוני אני יכול להגיע למצב שאני מריץ אפילו משחקים חדשים ומפוצצים על המחשב(בערך כמו שאני מריץ פורטל עכשיו, אבל עדיין). אבל הבעיה היא שאני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל, חיפוש קצר באינטרנט לא העלה פרי, כי אני אפילו לא יודע איזה חברות עושות דברים כאלו. יש מישהו שיכול לתת לי קצת יותר מידע על העניין? זה בכלל ראלי(וגם אם לא, אני עדיין …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Cyber Angel,

אהלן! אני צריך עזרה בהרכבת מפרט עד 3000-3500 ש"ח ללא ציוד היקפי. המחשב מיועד לעבודה רגילה (אופיס, אינטרנט..) ולמשחקים. ממ... אני בטח אקנה באייבורי בגלל שהם זולים אז אם מישהו מגיב פה הוא יכול להסתמך על המחירים שלהם. בנוסף ראיתי מפרט באתר של אייבורי (http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1302&CatCode=1) , שווה משהו? תודה מראש!!

• 6 תגובות
    • 687 צפיות
  6. שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד..אני לא ממש חזק בתחום..זו הסיבה שאני מבקש עזרה אני מחפש לקנות מחשב..לא למשחקים, בעיקר לאיימלים..עבודות..וכו'..יותר עבודות משרדיות המחיר הוא בערך 2500-3500 משהו די חדיש כזה אמין.. תודה מראש (:

• 3 תגובות
    • 583 צפיות
  7. כבר כתבתי כאן לפני יומיים- אבל עדיין לא החלטתי) אני מחפש מחשב ללימודים בעיקר ולצפייה בסרטים מדי פעם ושימוש באי-מיול. אני מתלבט בעיקר בין מחשב שנחשב פחות טוב אבל יותר חזק - msi עם מעבד c2d T5750 2.0 GHz ודיסק קשיח של 250 GB לבין מחשב שנחשב יותר טוב אבל פחות חזק- acer עם מעבד dual core T3200 2.0 GHz ודיסק קשיח של 160GB. שני המחשבים הם בעלי מפרט די דומה למעט כרטיס המסך- ב acer הוא יותר מתקדם, 4500 , אבל זה לא מאוד משמעותי מבחינתי. ה acer זול מה msi בכ- 350 שקלים. כמו שכתבתי, אני צריך את המחשב בעיקר לגלישה באינטרנט, לימודים (בלי תוכנות מפוצצות), לראות סרטים מדי פעם ולהוריד סרטים באי-מיול. האם ה acer עם המעבד הנ"ל יוכל לאפשר לי הורדת קבצים ובמקביל גלישה באינטרנט במהירות ס…

• 1 תגובה
    • 746 צפיות
  8. Started by d1a1n0,

אהלן חברה, דרוש מפרט לידידה, היא רוצה כרטיס מסך שתומך DX10 , כדי להשתמש בויסטה (אלוהים יודע למה..) אממ אני חושב שדרוש לפחות 2GB זיכרון , לא צריך ציוד היקפי ושטויות כאלה (לא צריך עכבר, מקלדת, מסך, קירורים שונים וכדומה..)

• 7 תגובות
    • 577 צפיות
  9. שלום, אני רוצה לקנות נייד בארה"ב אמין ועמיד שיחזיק למספר שנים גודל 14" (ואף יותר קטן) משקל- כמה שיותר נמוך שלא פוגע בביצועים נחמדים. השימושים- דברים רגילים- סרטים,מדי פעם משחקים לא כבדים משהו,אופיס אינטרנט וכו (פעם בכמה זמן פוטושופ וסוני וגאס) אני לא מחפש סוס עבודה אבל אני רוצה מחשב שיריץ בלי בעיה ויסטה עם מספר תוכנות במקביל. שמתי עין על הלנובו T400 ועל הדל E6400 מי מביניהם עדיף (גם בנוגע לאחריות בישראל)? בנוגע לאחריות- ניסיתי לשאול את נציגי לנובו בישראל לגבי האחריות של הדגם בישראל והדבר שיחידי שהם אמרו לי שהתקשרתי אליהם (ועוד לפני ששאלתי את השאלה!! מה הולך פה?!) להשאיר מספר טלפון והם יחזרו אליי.. אז אם יש פה מישהו שיכול להאיר את עיניי אשמח מאוד.. האם אחריות בינלומית שק…

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. קיבלתי את הt400 של עם xp ורישיון לvista business, אני רוצה להתקין את הויסטה ורציתי לדעת אם יש דרך לדעת מה יש על המחיצה הנסתרת בלי "להעלות" אותה?

• 2 תגובות
    • 644 צפיות
  11. Started by floyd247,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בתקציב של 4500 - 5000 ש"ח. חשובים לי מספר דברים: 1. מסך 15 אינץ'. 2. משקל של עד 2.5 או 3 קילו. 3. תאימות להתקנה של מערכת הפעלה ubuntu. תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 534 צפיות
  12. Started by JeW BoY,

מישהו אמר לי שזה מזיק לסוללה להשאיר את הלפטופ רוב הזמן בשקע עם הסוללה עד כמה זה נכון? והאם יש לכם איזה טיפים לגבי חיי סוללה? נ.ב. מדובר ב XPS 1530

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by bamenny,

שלום למומחים, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בסכום של עד 3000 ש"ח ושיהיה קטן וקל (אלה הדרישות הקריטיות) הוא ישמש בעיקר לאינטרנט, וכתיבת מסמכים. לא אכפת לי גם לקנות יד שניה. מני

• 1 תגובה
    • 918 צפיות
  14. Started by jehova,

שלום לכולם, רציתי לדעת בבקשה האם זה נכון שלא ניתן לעשות DOWNGRADE (שינמוך) למערכת הפעלה ויסטה למיניהן? כלומר אם אני רוכש מחשב נייד שמגיע עם ויסטה בייסיק ורוצה להתקין עליו אקספי פרו, לא ניתן לעשות זאת? כמו כן במידה וכן מריצים ויסטה.. האם צריך יותר מ 2 גיגה זיכרון? כלומר כדי שתוכניות ירוצו חלק בלי המתנה אינסופית? תודה

• 2 תגובות
    • 541 צפיות
  15. שלום רב, לפני כ- 3 חודשים ביקשתי עזרה בבנית מחשב לצרכים אלו, לצערי, מסיבות אישיות, הקניה נדחתה. אני עדיין עובד עם המחשב הישן (ABiT NF7 + AMD Barton 2500 + 1 GB DDR). להזכירכם, צרכיי: התקציב הוא 3,000 ש"ח , באשראי, עם אפשרות למזומן (במידה והחנות באיזור השרון). מטרות המחשב, כאמור, עריכת וידאו ותמונות, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים והאזנה למוסיקה. אין צורך בציוד היקפי - רק מארז ורכיבים פנימיים אין צורך בצורב DVD (אעביר מהמחשב הנוכחי). אין העדפה לחברה מסויימת. נושא עיצוב המארז אינו חשוב כלל, אך חשוב מאוד נושא השקט, איני סובל מארזים "רעשניים" ולכן מבקש בכל לשון של בקשה קירור טוב ושקט במיוחד. אין צורך במערכת הפעלה. ברשותי Windows XP עם רשיון. יש צורך ביציאה אופטית בכרטיס קול. יש…

• 4 תגובות
    • 609 צפיות
  16. Started by הילית111,

הי לכולם אני רוצה לקנות נייד לקו הגמר שלי אחרי המלצות וקריאות בפורומים שונים הגיעו שלושה ניידים שני דגמים של טושיבה: אחד: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=687249 שני: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=599235 ודגם אחד של HP: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=712030 הצרכים שלי הם משקל קל ונוח-הולכת לטייל איתו הרבה , אופיס XP , גלישה באינטרנט, שלא יתחמם, מסך איכותי גם בלילה בקיצור בלי חסרונות ואם יהיו לו חסרונות אז משהו זניח.. סוללה טובה בקיצור מחשב ברמה. מחשב ברמה של מחשב נייח תקציב עד 6000 עם שאיפה לפחות אשמח לעצות מתלבטת בין השלישיה לעיל אשמח לקבל חוות דעת . מוסיפה שאני לא רוצה ויסטה האם אפשר להתקין במחשבים האלו אופיס XP ? שמעתי על הויסטה דברים לא כל…

• 2 תגובות
    • 789 צפיות
  17. Started by yoranch,

היי ברצוני לקנות מחשב נייד בארהב או בקנדה בארהב תקציב עד 1000$ ובקנדה התקציב הוא עד 1200$ קנדי אך אין ברשותי כרטיס אשראי אמריקאי או קנדיי לכן אני די בבעיה גם רכישה בPayPal הינה בעייתי משום שמהגבלה היא 800 דולר. לכן אני צריך חנות ולא אתר אינטרנט (ושיכבד כרטיס אשראי בין לאומי ) ולדרישות: מחשב 14 אינץ ( 15.4 יכול לבוא בחשבון אך בעדיפות שניה בגלל המשקל). שמטרותיו העיקריות הם עבודה,אינטרנט מיילים אופיס סרטים מוזיקה. כעקרון אני לא צריך כרטיס מסך אך זאת יכולה להיות אופציה טובה... אני מעדיף מחשב קל ומחשב עם חיי סוללה ארוכים. תודה רבה לכל המגיבים יורן

• 0 תגובות
    • 519 צפיות
  18. שלום, יש לי שתי שאלות למומחי הפורום: 1. מה דעתכם על המחשב הזה - http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=150_242_594&products_id=6579 הוא מיועד לסטודנטית. 2. האם הצורב של המחשב צורב גם CD רגיל או רק DVD? (וכן יש שאלה כללית - האם תמיד כשהמפרט אומר שיש צורב DVD, הכוונה לכזה שיודע גם לצרוב CD) 3. איך יודעים לכמה זמן בערך סוללה מספיקה? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 986 צפיות
  19. Started by Armageddon1,

אני רוצה לקנות מחשב חדש למטרת משחקים- גלישה באינטרנט לא מתוכנן אוברקלוק . אני רוצה מחשב שישרת אותי לכמה שנים (נאמר 3 שנים למשל) . עכשיו המפרט שהרכבתי בעצמי הוא כזה ; 1 ASUS P5Q (P45) - ATX 697.00 ש"ח 1 Intel Core 2 Duo E8400 3.0 GHz 6MB 1333FSB 45nm - TRAY 754.00 ש"ח 1 Arctic-Cooling Highend Low Noise (775) Freezer 7 Pro 115.00 ש"ח 1 G.SKILL DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI 409.00 ש"ח 1 LEADTEK WinFast PX9800 GTX+ 512MB DDR3 - PCX - retail 1,037.68 ש"ח 1 Enermax Liberty 400W 367.38 ש"ח 1 ANTEC Three Hundred - The Versatile Case 321.00 ש"ח 1 WD 500GB-16MB AAKS - 7200RPM S-ATA II 337.00 ש"ח סך הכל לתשלום: 4,038.06 ש"ח סך הכל לתשלום …

• 2 תגובות
    • 588 צפיות
  20. Started by yair85,

אתמול קניתי מחשב ורציתי לדעת מה אתם אומרים עליו, והאם הוא יהיה מסוגל להריץ משחקים כמו cod4 ברמה גבוהה: זכרון 2GB DDR2 800MHZ CEON כרטיס רשת 1G LAN OB לוח אם G31M3-F V2 1GLAN MSI דיסק קשיח 320GB 16MB SATA2 SEAGATE כרטיס מסך DVI HDCP/HDMI 9500GT 512MB PCIE מעבד אינטל Q6600 CORE2 QUAD כרטיס קול (8 ערוצים) OB 7.1 מארז רגיל שחור (USB קידמי) ומשום מה לא רשום לי במפרט "ספק כוח". זה חלק קריטי במחשב? בתודה מראש [br]פורסם בתאריך: 30.10.2008 בשעה 07:35:27 אופס... מצטער על ההודעה הכפולה

21. שלום לכל הגולשים אני מעוניין להזמין מאתרים בחו"ל כל מיני מוצרים כגון חלקי מחשב, נגנים וכו'. אני מחפש אתר שהוא מספיק אמין, מחירים נוחים, מספק משלוח עד הבית בלי סיבוכים למיניהם בקיצור, PLAY-ASIA של חלקי מחשב ;D אשמח אם תמליצו לי על אתרים מהסוג הזה וקצת עזרה באיך להזמין כי אני יחסית חדש בכל הדבר הזה בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 460 צפיות
  22. Started by flsh2,

המחיר יכלול מערכת הפעלה XP HE (400 ש"ח). כלומר, נשאר "לשחק" עם 1600 ש"ח. לא מפריע שהמעבד יהיה AMD . נדרש זכרון 2 גיגה. מסתפק בקשיח מינימלי - אבל עם חיבור מהיר (אם בכלל קיים אחר היום...). כרטיס מסך - OB. אבל ראיתי בפורום שיש לוחות עם כרטיסים כאלו שהם דיי מכובדים. ספק ומאווררים לא גנריים, כי אין לי סבלנות להחליף אותם לאחר זמן קצר.

23. Started by yair85,

שלום... אתמול קניתי מחשב ורציתי לדעת מה אתם אומרים עליו, והאם הוא יהיה מסוגל להריץ משחקים כמו cod4 ברמה גבוהה: זכרון 2GB DDR2 800MHZ CEON כרטיס רשת 1G LAN OB לוח אם G31M3-F V2 1GLAN MSI דיסק קשיח 320GB 16MB SATA2 SEAGATE כרטיס מסך DVI HDCP/HDMI 9500GT 512MB PCIE מעבד אינטל Q6600 CORE2 QUAD כרטיס קול (8 ערוצים) OB 7.1 מארז רגיל שחור (USB קידמי) ומשום מה לא רשום לי במפרט "ספק כוח". זה חלק קריטי במחשב? בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 541 צפיות
  24. Started by 996,

הינה המפרט: Case Antec Three Hundred (300) Gaming Case מארז PSU Corsair 550VX ספק כוח CPU Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz OC@3.6Ghz מעבד CPU Cooling Arctic Cooling Freezer 7 Pro קירור מעבד Motherboard Gigabyte EP43-DS3L לוח אם Memory GSKill 4GB DDR2-800 4GBPI CL4 / A-Data 4GB DDR2-800 CL4 Vitesta Extreme זיכרון HardDrive Seagate 500GB 32MB / WD 500GB AAKS דיסק קשיח Optical Drive LG GH20NS X20 DVD-RW Sata כונן אופטי Graphic Card Gigabyte Radeon HD 4870 512MB GDDR5 Retail כרטיס מסך מחיר ₪4249 המפרט באתר TMS http://tms.co.il/product/5980 מחשב לסרטי HD,אינטרנט ושימוש בסיסי. משחקים אולי בעתיד. תודה.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. ניידות חשובה , הרבה בתנועה , מחשב לגרפיקה בינונית וצרכים יומיומיים - אינטרנט ,סרטים ושות , תקציב עד 5K מה אתם אומרים ? יש עוד אופציות שאתם ממליצים ?

דיונים חדשים בפורומים