ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בבניית מפרט. המחשב הוא בעיקר ללימודים, כלומר שימוש שגרתי אינטנסיבי. שהכל ירוץ חלק ולא ארגיש שכבד למחשב להריץ המון חלונות ביחד (אקסל, וורד, אאטלוק וכו'). שימוש שני הוא בשביל סרטי HD. בגלל הסרטים ובגלל השימוש הממושך בקריאת טקסט (אני קורא המון טקסטים ללימודים על המסך) אני צריך מסך באיכות גבוהה, זה חלק חשוב. אם נשאר כסף אז שהוא יוכל להריץ משחקים חדשים, לא אכפת לי אם לא ברמה הכי טובה, מספיק שהם ירוצו. - לא מתוכנן OC - חשוב לי קירור של המעבד בעיקר. - צריך גם ציוד היקפי (עדיף מקלדת טובה.. אני רגיל למקלדת של יבמ Thinkpad R51). התקציב הוא: 3500-4000 שח כולל מסך. המון תודה, שבת שלום
-
- 10 תגובות
- 866 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן בלבד. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עריכה ויצרת מוזיקה,מישחקים כבדים מאוד,סרטים באיכות HD,הורדות,מסיבות רשת והרבה הרבה עומס. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. מסך24/22,מקלדת+עכבר למישחקים בעברית,רמקולים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מותג בלבד. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשוב…
-
- 8 תגובות
- 917 צפיות
-
-
הי לכולם וערב טוב קניתי מחשב נייד לנובו דגם SL300 מסך 13.3 שוקל 2.1 קג בסוף קיבלתי החלטה..... שבוע הבא אני מקבלת אותו. אשמח לכמה הבהרות למי שיודע: 1 .בבית יש לי ראוטר שכרגע לו מחובר כי עד עכשו היה לנו מחשב אחד. ספק תשתית שלי זה הוט וספק אינטרנט זה קוי זהב. האם כשאני מגיעה עם המחשב הביתה אני צריכה לדבר עם הוט ? עם קוי זהב? או פשוט לחבר הראוטר וזהו ? כי בעבר היה לי ניד והכל היה בסדר. ומה קורה שאני יוצאת אם הנייד החוצה או לחול איך אני גולשת ?איך אני מתחברת? לא מדברת נניח על בתי קפה שם בדרכ יש אפשרות להתחבר . נקודה נוספת האם אני יכולה לשים את הניד על הברכים ולגלוש ? כתבו פה משהו בעבר על פתחי איוורור שיש כרית מיוחדת שרצוי לשים עליה את הנייד בגלל פתחי איוורורו-במה מדובר בדיוק ו…
-
- 1 תגובה
- 679 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מפרט טוב לעריכת תמונות, ושימוש יומיומי רגיל. הדגשים של מה שאני צריך הם: 1) מארז, יחסית נמוך - עד 39,40 ס"מ 2) החלקים שאני צריך הם - לוח אם, מעבד (עם קירור...), HD, כרטיס מסך וזיכרון, וכאמור לעיל - מארז. אשמח להצעות, תודה!
-
- 6 תגובות
- 652 צפיות
-
-
שלום חברים, אחותי צריכה מחשב נייד שישרת אותה לאוניברסיטה. אין שימושים מיוחדים- אינטרנט, אופיס וכו'. תודה רבה מראש לכל העונים.
-
- 0 תגובות
- 519 צפיות
-
-
שלום לכולם קיבלתי מהעבודה את הנייד המיני של HP החמוד הקטן עם ויסטה בייסיק 120 הארדיסק 2 גיגה ראם חמוד מאוד אני אוהב אותו הולך איתו לכל מקום מחבר לו מודם אלחוטי של סלקום גלישה חופשית מסך ללא שריטות,מצלמה,מיקרופון סוללת 6 תאים דווקא עובדת טוב הויסטה אומר שנשאר 5 שעות אבל אני לא נאיבי בכל מקרה, הבעיה איתו שהמחשב לוהט בלהבות מתחמם נשרף ממש לוהט אחרי שעה של עבודה מעבר בין תיקיות (לא בגלישה בדפדפן)נורא איטי יש לו מעבד VIA C7-M PROCESSOR 1600 MHZ וגם כל הזמן CPU USAGE על 90-100 אחוז חוץ מהנייד הזה יש לי גם LG שאני מאוד מרוצה ממנו וגם DELL טוב יכול להיות שבגלל שהHP קטן רק שוקל 1300 גרם ו9 אינץ' אז לא שמו בו מאווררים אבל לפתור את בעית הCPU USAGE אם מישהו נתקל באותה הבעיה אני אשמח…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, הרכבתי מפרט שנראה לי טוב (ע"י מפרטים שונים שהוצעו בפורום) , מה אתם אומרים?? (הורכב באתר של skypc) אשמח לקבל תגובות, ואם משהו יודע אם אוכל להשיג מפרט דומה בחנות מומלצת אחרת אשמח לדעת. תודה. מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤813 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤498 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB ¤329 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=5000AAKS זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK ¤351 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL4D-4GBPK כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4850 OC Edition 1024MB DDR3…
-
- 3 תגובות
- 554 צפיות
-
-
שלום אנשים חבר שלי מעוניין לשדרג את המחשב היחסית חלש שלו (מעבד 3200+) בעל כרטיס המסך הסביר (X1950XT) המעבד פשוט יוצר לו צוואר בקבוק אז הוא רוצה להחליף אותו, בנוסף ללוח אם ולזיכרון עידכון וגם מארז+ספק סה"כ דרושים שלושה חמישה חלקים: - מעבד (מרובע ליבות אם אתם חושבים שספק 230W סביר יחזיק) - לוח אם תואם - זיכרון 4G - מארז+ספק (יותר משתלם לקנות ביחד או לחוד?) כל זה ב 2500 עד 3000 ש"ח. תודה
-
- 7 תגובות
- 902 צפיות
-
-
בעיקר למשחקי מחשב תובעניים. אני מודע לכך שאלפיים שקל הם לא בדיוק תקציב גדול, אבל מבדיקה קטנה שעשיתי ראיתי שאפשר להשיג מחשב יחסית טוב שיכול להריץ משחקים מודרניים בלי בעיה באיזור המחיר הזה. דרוש לי רק המחשב עצמו, מסך כבר יש לי... אם מישהו יוכל להמליץ לי על מפרט שמתאים לי, אני מאוד אודה לוו. אגב, חשוב לי מאוד להריץ את fallout 3 בתנאים הכי גבוהים. תודה!(:
-
- 5 תגובות
- 635 צפיות
-
-
ללא מסך וללא ציוד היקפי אני כמעט סגור על המפרט הזה תגידו לי אם אני צריך לשפר משהו או לעשות איזה שינוי מעבד : Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz, s775, 12MB לוח אם : P5Q Pro s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, 2xPCI-E 2.0 זכרון : DDR II 1066Mhz - Life Time Warranty 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel כרטיס מסך : HD 4870 Toxic 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E Sapphire דיסק קשיח : 640GB 7200RPM, 16MB, SATA II Western Digital כונן : DVD±RW GH22NS x22 Black SATA LG מארז : CoolerMaster Centurion 590 Black Case (No PSU) ספק כוח : VX 550W Active PFC 12cm Fan Corsair ואני כנראה מוסיף עוד 4 מאווררים למארז 120MM וגוף קירור למעבד AC7 FREEZERPRO ואני לא מתכוון ל…
-
- 2 תגובות
- 617 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד דל XPS M1530 ,שיחקתי בVIRTUA TENNIS 3 גלשתי באינטרנט רציתי להעביר למצב שינה אך הוא לא נתן לי להעביר למצב שינה ואמר שהשחזור נכשל.לאחר מכן גיליתי שהמחשב היה חם מהרגיל ובמצב הזה מאוורר של המחשב לא פעל כיביתי את המחשב והמאוורר פעל בצורה חזקה והטמפרטורה ירדה.יש למישהו מושג מה יכולה להיות הסיבה לכך?יש לי כרטיס מסך 8600GT
-
- 3 תגובות
- 847 צפיות
-
-
כמו שציינתי יש לי מעבד מתנה E6300 (קצת ישן), אבל אני זוכר שקראתי שאפשר לעשות לו OC קטלני. אז אני צריך מפרט כמו שרשמתי למעלה בשביל חבר. אני מתכנן להביא אותו לאזור ה2.4 ולא יותר, כך שלא צריך להשתולל עם הקירור. מבחינת משחקים מספיק שיהיה כרטיס מסך בסיסי זה יספיק.
-
- 3 תגובות
- 561 צפיות
-
-
מעבדי אינטל Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2x2GB OCZ Vista Upgrade Copper Mirrored XTC Heatspreader דיסקים קשיחים Western Digital 640GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך Sapphire HD 4850 512MB Toxic GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E כרטיסי קול none צורבים Asus DRW-2014L1T DVD±R x20 LightScribe Black Sata ציוד רשתות none מארזים CoolerMaster CoolerMaster CM 690 Black (No PSU) ספקי כוח Corsair HX 520W Active PFC 12cm Fan Modular מקלדות Logitech Internet 350 Keyboard Black עכברים Logitech G5 Laser Mouse רמקולים Logitech X…
-
- 2 תגובות
- 904 צפיות
-
-
שלום דרוש מפרט : 1.שקט 2.האם זה כדאי ? כי יש מעבד חדש אולי יפתחו משחקים בשבילולכן בחריתי בראייה לעתיד- QUAD 3.כרטיס מסך חזק 4.O.C בעתיד 5.משחקים- הכבדים ביותר תודה לכל המגיבים נ.ב יש לי מסך 22 ' 226PF SAMSUNG
-
- 2 תגובות
- 658 צפיות
-
-
אוקי, הגיע הזמן לקנות לעצמי מחשב נייד והבעיה שאני בכלל בכלל לא מעודכן בכל מה שקורה בשוק. הייתי רוצה שהוא יוכל להריץ בצורה חלקה משחקים כמו Fallout 3, Red Alert 3, Gears of War (אני מתכנן לקנות לו שלט של Xbox 360 ולשחק איתו). יהיה נחמד שיהיה לו מסך גדול יחסית (15") אבל גם יציאת HDMI כדי שאני אוכל לחבר אותו לסמסונג 40" שלי (כמו שאמרתי, הייתי רוצה לשחק איתו עם השלט של ה-360). אני מניח שכל מחשב שיכול להריץ משחקים כאלו יוכל גם להריץ Office 2007 ו Visual Studio 2008 אז אני אפילו לא טורח לציין את זה. אשמח לשמוע מה אתם חושבים[br]פורסם בתאריך: 13.11.2008 בשעה 21:34:38 אה, שכחתי לציין.כמו שאמרתי יציאת HDMI תהיה נחמדה, אבל גם כניסה לקאבל אודיו אופטי (אם יש מחשב שתומך בכזה דבר בכלל...…
-
- 9 תגובות
- 849 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1510 אני מעוניין רק בחוות דעת על המפרט תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 561 צפיות
-
-
דרישות? 6K, שיוכל להתמודד בכבוד יחסי עם FPSים מודרניים גודל? 14 עד 17 דרישות מיוחדות? לא ממש... אוף לאן נעלמו ה אייסרים 5930
-
- 4 תגובות
- 866 צפיות
-
-
אני בחיפושים אחר מחשב נייד חדש בטווח מחירים של 3000-4500 ש"ח. יש לי כמה שאלות עקרוניות לבעלי הנסיון בפורום: 1) שמעתי שמועות זדוניות על MSI - שהרכיבים שלהם לא איכותיים וכו', האם יש אמת? ראיתי בIVORY מחשב של MSI במחיר זול מאוד יחסית למפרט שלו... האם יש סיבה לחשוש? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2323&CatCode=315 2) מה ההבדל בין Gigabyte W566U ל Gigabyte W536M? ראיתי הפרש של כ500 ש"ח עבור מפרט שנראה זהה (אותו מעבד, אותה ערכת שבבים) 3) אם כבר במעבדים עסקנו אז מה ההבדל בין T5750 לT5800? לא מצאתי לזה הסבר באתר של אינטל... תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 708 צפיות
-
-
בהוראות של GIGABYTE http://europe.giga-byte.com/FileList/Manual/w466_w566_usermanual_en_final.pdf כתוב שצריך לכבות את המחשב לפני שמחברים מסך חיצוני לחיבור ה VGA. יש לזה סיבה, או שזו דרישה מיותרת?
-
- 4 תגובות
- 788 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק למפרט למחשב להורים שלי,שימושים אינטרנט ואופיס. תקציב 1300-1500 ש"ח. מחפש מחשב עם עלות\תועלת אופטימלים. תודה
-
- 14 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום, אז ככה מצאתי את הדגם הזה: http://www.netshops.co.il/product.asp?productid=3597 שהוא מעולה עבורי. הבעיה היחידה שלי איתו זה שאין לו תחנת עגינה... ואז מצאתי את הדגם הזה של HP: http://www.camera.co.il/sale.asp?pid=2539 שקצת מתסכל אותי מ2 סיבות 1. הוא חלש יותר מהLG ויקר יותר. 2. הגימור המטאלי שלו מוגזם שיחקתי איתו קצת בחנות והטראק מגע קצת מעצבן כי הוא מתחתי לחלוטין... נראה לי לא כלכך נוח לעבודה אשמח לשמוע מאנשים שיש להם אותו. ולבסוף מצאתי את הדגם הזה: http://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=2724 שהוא אמנם חלש יותר אבל לשדרג זיכרון זה לא בעיה והוא זול יותר, מה שכן הכרטיס מסך שלו חלש משמעותית.... והאמת שאני לא בטוח אם יש לו בכלל תחנת עגינה... אז... איך…
-
- 8 תגובות
- 772 צפיות
-
-
אני צריך את החלקים הבאים: לוח אם שיתאים לE2160 זיכרונות ספק כרטיס מסך וקירור נחמד למעבד תקציב הגג הוא 1.5K אבל עדיף כמה שפחות
-
- 5 תגובות
- 699 צפיות
-
-
קיבלתי הצעה למחשב נייח מהאזור בו אני גר: לוח אם תוצרת ASUS P5QL INTEL P43 זיכרונות 4GB DDR2 800MHZ מעבד אינטל מקורי INTEL 7300 כרטיס מסך ATI RADEON 4850 ASUS 512MB דיסק קשיח 640GB 7200 RPM SATA2 צורב SONY DVDX20 מארז GYGABYTE TRITON ספק כוח:550W מאוורר קירור ASUS מחיר: 3350 ש"ח לגבי מסך אני מתכוון לקנות בחנות אחרת Samsung "22" BW2253 מחיר:1100 ש"ח לי זה נראה מחשב סבבה מה דעתכם? ועוד משהו שאני מתלבט זה המארז בין זה שהציעו לי לCOOLMASTER CM590 ?? מה אתם אומרים יש הבדל קריטי ביניהם או שאפשר להסתדר??
-
- 2 תגובות
- 538 צפיות
-
-
אז ככה על מארז אני דיי סגור שזה ה CM 472 אם אני לא טועה זה הדגם הוא עולה 700 ש"י בקרוב כל השאר עליכם, כמוכן בנוסף להכל אני קונה בלי קשר לתקציב את המסך של שימיניי שהופיע בסיקור האחרון על מסכי 22 אינץ שהוא עולה בערך 1200 ש"ח. צריך גם איזה מקלדת ועכבר טובים, מתכוון לקנות כבר חודש הבא, אם יש אפשרות אז לוח שתיהיה לו אפשרות לשדרג לאחר זמן מה למעבד חזק וחדש יתר. תודה כמובן בלי הרכבה זה אני עושה לבד ואם צריך לקנות מכמה חנויות אז אני מכון להתרוצץ שיצא לי כמה שיותר זול, כמובן אחריות זה מספר אחד .
-
- 5 תגובות
- 698 צפיות
-
-
מעוניין לקנות נייד עד 6500ש"ח הצרכים שלי הם גלישה אופיס ניגון סרטיHD משחקים 3D וכל מיני שתויות.ניידות רק בתוך הבית .האם הנייד הזה יענה על הצרכים שלי או שאתם ממליצים לי על נייד אחר?מחשב ניידHP Pavilion DV5-1179ej 2.26Ghz מהדורה מיוחדת, בעל מעבד P8400 Centrino מהסדרה החדשה, המאפשר ניידות מושלמת: קל משקל, WIFI חזק הרבה יותר, חיי סוללה ארוכים יותר, Multi Tasking גבוהה ועיבוד גראפי מתקדם... אפשרות לאספקה מיידית בתאום עם מרכז ההזמנות- 09-9578823 קנה, מוצר זה קבל, נגן Sandisk Clip 2GB מתנה! תוקף המבצע: 07/11/08 - 30/11/08 מעבד: Intel Core 2 Duo Centrino P8400 2.26Ghz 3MB cache 1066Mhz זיכרון פנימי: 3072MB 800Mhz DDR2 (8GB MAX) דיסק קשיח: 320GB 5400rpm גודל מסך: 15.4" …
-
- 6 תגובות
- 802 צפיות
-