ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,455 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? סביבות ה-3200, אם אתם מאמינים שזה באמת הופך את העסקה ליותר משתלמת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לרוב גלישה, תכנות, סרטים ומוזיקה. לא מיועד במיוחד לגיימינג אבל אני כן רוצה שיוכל להתמודד עם משחקים מלפני כמה שנים בלי לקרטע (כלומר כרטיס מסך חלש יהיה אחלה אבל לא משהו סטייל Intel Graphics). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ויז'ואל סטודיו בשימוש תדיר מאוד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו …
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לכוון לאיזור ה2500 ש"ח...אך בהחלט ניתן לנצל את מלוא הסכום. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גיימינג כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.battlefield 3,bad company 2, crysis 2, gta iv, MW3 וכו'... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך בגודל 17 אינצ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? השאיפה לגבוהות כמובן 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?…
-
- 8 תגובות
- 759 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6 אלף שקל למחשב ועוד מסך בתקציב עד 2000 שקל, אני רוצה מסך 240Hz ואם אין אפשרות אז לפחות 120Hz עם כמה שפחות Inch ו2ms ו 3D וLCD ו LED עם יציאת HDMI מסך שיריץ לי את הרזולוציות הכי גבוהות שאפשריות כיום. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לנסות לחסוך, אבל אם אפשר וזה שווה את החיסכון אז סבבה, למרות שאני לא אקבל החזר מה6 אלף שקל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכמה עשרות גג מאות בודדות רק אם מאוד שווה את זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני רוצה שהמחשב יוכל להריץ מישחקים מאוד כבדים על הרזולוציות הכי גבוהות בלי שהתאמץ לכמה השנים הקרובות בקיצור לגיימינג ותכני HD כלומר סרט…
-
- 5 תגובות
- 759 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד ללימודים בסביבות ה4000 שח ניתן לחרוג טיפה מהתקציב, כמובן אם זה שווה את זה בעיקרון אני מחפש משהו טוב ואיכותי של חברה אמינה (hp,dell,toshiba וכו') אני לא רוצה את המחשבים הזעירים האלו שיהיה זיכרון, מעבד והארד דיסק טובים עדיפות למחשבים שיש להם יותר משנה אחריות אני מבקש עזרה כי זאת הפעם הראשונה שאני מתעסק עם ניידים ואני לא רוצה לקנות משהו שאתחרט עליו אחר כך
-
- 4 תגובות
- 759 צפיות
-
-
מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 כרטיס מסך: GeForce 250GTS 512MB דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS צורב DVD: LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT מארז: ANTEC SONATA 2 MID TOWER CASE + 450W SMART POWER 2 PSU מקלדת: LOGITECH MEDIA KEYBOARD
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=473131 HP Pavilion DV2129 מישהו מכיר את הדגם? מחשב לסטודנט , סרטים ,אינטרנט ,שירים ..
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט לחבר (יותר נכון אחותו) שלחוצה בכסף... אז ככה אני צריך מפרט לא כולל1.מסך 2. מקלדת+עכבר.. ב 2000-2200 שקל! רצוי שיהיה מאותה חנות .. תודה מראש לעוזרים השימושים הם לאינטרנט בעיקר.. אבל שתהיה אופציה להריץ משחקים קלילים וכו'..
-
- 10 תגובות
- 759 צפיות
-
-
-
אני צריך מפרט עד 8000 ש"ח . אני מתכוון להשתמש בו בעיקר למשחקים כבדים ואינטרנט. אני לא מתכוון לעשות לו OC. יש מספר חלקים שאני רוצה שהם יהיו במחשב ולא מתפשר על אחרים: 1) מעבד קונרו. 2)ביג טייפון - קרור למעבד. 3)מסך של MAG 19 CRT. 4)צורב DVD של NEC 3350 5ׂ HARD DISC של עד 80 ג"ב (עדיף SATA /SATA 2ׂ חוץ מזה אני צריך ספק מארז לוח אם כרטיס מסך זכרונות מקלדת ועכבר
-
- 6 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין להמלצה על מחשב נייד עד 3200 ש"ח. המחשב מיועדים לשימושים של אינטרנט, אופיס, צפיה בסרטים, מוזיקה וקצת משחקים. עדיפות שיכלול 4GB זכרון פנימי. שיהיה יציאת HDMI. יש עוד משהו קריטי שאולי אני לא מודע אליו בכלל? האם במחיר הזה קיימים מחשבים ניידים מבוססים על ארבע ליבות? או רק ליבה כפולה? ואחרי קריאה ככה באינטרנט, הרבה ממליצים לקנות רק DELL בגלל איכות המוצר. אשמח אם יש לכם המלצה למקום שאפשר לרכוש את הדגם שתציעו בחנות פנדה או כל חנות אמינה בדרום? אפשרי גם להזמין מחו"ל EBAY וכו'. תודה רבה על העזרה.
-
- 0 תגובות
- 759 צפיות
-
-
-
אהלן עקב הרס לוח אם במחשב הישן החלטתי לשדרג אותו השדרוג יכלול מעבד לוח אם וזכרונות. המפרט כרגע: מעבד: intel PentiumD 2.6ghz לוח אם: msi PM8PM-V זיכרון: 512MB 533mhz ספק: 400W כ.ק.: WD 80gb צורב: asus(חיבור sata) עכשיו, יש ברשותי עוד מחשב, המפרט: מעבד: intel E6300 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-UD3L זיכרון: Mushkin 4GB כ.מ.: Sapphire ATI Radeon HD4870 512MB GDDR5 PCI ספק: Thermaltake 500W כ.ק.: WD 500gb צורב: LG חשבתי לקחת את המעבד מהמחשב החדש(יחסית), לקנות לוח אם(עם כרטיס מסך מובנה), וזכרון(בנפח 2GB DDR2) ואת זה לחבר למחשב הישן ובנוסף לקנות מעבד קצת יותר מתקדם למחשב החדש קודם כל, האם זה בכלל רעיון טוב, או שכדאי פשוט לשדרג את המחשב הישן ולהשאיר את החדש כמו שהוא?(האם יש בעיה בהעב…
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
לכל חברי הפורום שלום !: את כל החלקים האחרים כבר יש ,כל מה שנותר להחליף זה: INTEL P-4 LGA775 2.80GHZ 520 800MHZ 1MB ¤975.00 מה זה ה-775 ובמה הוא יותר טוב מה478? וכמו כן מה ה-520?איך אפשר לדעת איזה פנטיום זה? הכוונה לשמו המקתצועי פרסוט וכן הלאה.. ADATA DDR 256MB 500MHZ ¤370.00 - MAXTOR 80/7200 SATA 8MB ¤440.00 POWERCOLOR RADEON X600 PRO 256MB - PCI-E ¤770.00 -למה הכרטיס הזה משתווה מול כרטיסי הAGP*8 במחירו? EPOX EP-5EPA+ ¤740.00 ¤740.00 -נראה לי אחלא כרטיס באחלא מחיר לא? FRONTIER TT2 ¤200.00 ¤200.00 -כולל ספק כח,2 מאווררים בפנים ושני לדים מקדימה מחיר כולל להזמנה: ¤3,665.00(עם והרכבה),אם תרצו אשלח גם את שם החנות.....…
-
- 2 תגובות
- 759 צפיות
-
-
-
-
היי רכשתי לפני מספר ימים מחשב נייד של HP דגם DV 6790.. ביחד עם המחשב הגיע מתאם AC 90W, שמתי לב שהוא "מוציא" זמזומים כל הזמן עם הפסקות קצרות מידי פעם. למיטב הבנתי זה הקול של הזרם החשמל הזורם שם, השאלה שלי היא האם זאת תופעה ידועה או שאולי אצלי ספציפית המתאם פגום? הרעשים האלה ממש מעצבנים ולי אישית קשה להתעלם מהם בעוד שאחרים בקושי שומעים את זה. אגב, אני לא מתכוון לתופעה שקורת במחשבים עם מעבדי כפולי ליבה שבהם יש זמזומים מהמחשב עצמו (כן, גם בדגם הזה קיים..) תודה מראש ושבוע טוב.
-
- 4 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין 2 דגמים אחד מהם הגיע ממש עכשיו לארצנו. vostro 1014 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13857 -אני מאמין שיש שם טעות בפרטי מסך כי הוא אמור להיות 14 לפי האתר של דל. vostro 1320 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1320.htm יתרונות ל1014 -מחיר יותר נמוך -סוללה 6 תאים, -נפח הארדדיסק יותר גדול -מסך 14 לעומת 13 -ועיצוב יפה לעומת ה1320(חשוב מאוד העיצוב) יתרונות ל1320 : -5 שנים אחריות לעומת 3 -מחשב אמין שנמכר כבר כמה חודשים ללא בעיות ידועות -משקל נמוך. -מארז קשיח יותר. פרט חשוב שלא הלצחתי למצוא זה אם ב1014 המסך הוא מט או מבריק. מה לדעתכם כדאי? או שיש דגם של חברה אחרת שנכנס בתקציב ועדיף ?
-
- 2 תגובות
- 759 צפיות
-
-
היי, אני חדש בפורום ונרשמתי כי אני צריך עזרה לגבי כמה שאלות כלליות וגם כמה שאלות ספציפיות לגבי מפרטים, חומרה והרכבת מחשבים. - קודם כל, מה ההבדל העיקרי בין סוגי ה-RAM המוצעים בשוק (DDR3, DDR4, DDR5) והאם הם קריטיים לשימוש לצורכי גיימניג ועיצוב גרפי בתלת מימד? *בנוסף, מה הסיפור עם GDDR5 ולמה הוא שונה מהאחרים? - שאלה שנייה: מבחינת הרכב המפרט של מחשב - מה הצרכים של עיצוב גרפי בתלת מימד והצרכים של מחשבי גיימינג ובמה הם שונים אחד מהשני? - שאלה שלישית: לפי מה מומלץ לי לבחור לוח אם מלבד מספר וסוג פורטים, תאימות למעבד ותמיכה בסוגי RAM? יש עוד ללוחות אם מעבר למה שציינתי שצריך לקחת בחשבון? בנתיים אלה השאלות שלי, אני מאמין שיעלו לי עוד שאלות ברגע שאני יקבל גם תשובות ממכם.. תודה …
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
היי, אני מתכוון לקנות את המחשב כנראה מחר על הבוקר אז אשמח לתגובה מהירה ממי שיודע. אני מתלבט כרגע בין המחשב הבא של לנובו : http://ksp.co.il/?uin=18136 לבין המחשב הזה של אסוס : http://ksp.co.il/?uin=17341 טכנית, המפרט של הלנובו יותר מרשים גם בגלל ה-SSD וה8GBRAM אבל בעיקר בגלל הכרטיס מסך שלו, שלמיטב ידיעתי עוקף בסיבוב את הכרטיס של האסוס, הקטע שללנובו רק שנה אחריות לעומת 3 שנים באסוס, יש לו מסך 768X1366 ולא 1080P כמו באסוס, ובנוסף - מדובר בלנובו - חברה בעלת שם פחות טוב ואני מאמין שאיכות בנייה פחות טובה, ועוד משהו - לפי מספר אנשים שידברתי איתם - המחשבים של לנובו נוטים להתחמם. אני בגדול שואל פה אתכם, מה אתם הייתם מעדיפים לקחת, והאם גם אתם שמעתם על בעיות התחממות או בעיות כל…
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח/1000$/1300 CAD א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט - שימוש בסיסי ומשחקים מדי פעם א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - BF, WOW -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - 42 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי…
-
- 0 תגובות
- 759 צפיות
-
-
מעבד: AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX ¤467 לוח אם: GIGABYTE GA-M55S-S3 ¤467 כרטיס מסך: GAINWARD PCI-E GeForce 7300LE 256MB (UP TO 512MB) DDR2 DVI TV/O - BLISS - 8002 - RETAIL ¤379 דיסק קשיח: SAMSUNG 80GB 8MB SATA2 7200 RPM - HD080HJ ¤252 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H42N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ¤197 זיכרון: CORSAIR 1024MB DDR2 667 CL5 - VS1GB667D2 ¤233 מארז: COMPUCASE CI-6A19B-NPS ATX SUPER MIDI TOWER CASE w/o PSU ¤227 ספק כוח: HEC 300ART - 300W - 20/24 PIN - ATX 1.3 ¤155 מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤2447 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il המחשב הנ"ל מיועד לשימושים סולידיים ביותר [ אינטרנט קצת משחקים תוכנות אופיס] וכן …
-
- 14 תגובות
- 759 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 4 אלף מקסיימום 4.5 מטרות המחשב? משחקים,הכל. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: אני צריך מסך מקלדת ועכבר.. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?אין 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אין 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? צריך מחשב יפה ושקט. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה?כן הרכבה וגם מערכת הפעלה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה?כן שקט לא קריטי. 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)?לא 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גו…
-
- 9 תגובות
- 759 צפיות
-
-
-
שלום חברים. רציתי את עזרתכם בקניית מחשב נייד עבור מורה. הצרכים הם בסיסיים ממש- אופיס וקצת גלישה. מה שחשוב מאוד הוא אורך חיי סוללה ומשקל נמוך. וכמובן שלא יהיה חד פעמי. אופציית קיפול למגע זה גם דבר נחמד. תקציב באזור ה1500 ש"ח. ראיתי מחשב אחד שהיה נראה לי שיחסית עונה על הציפיות - https://www.madpasot-plus.co.il/items/3052128#Image_2 מה דעתכם? מישהו מכיר את המחשב הזה? יש אולי המלצות אחרות בסכום הנ"ל? תודה.
-
- 0 תגובות
- 759 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא משנה, אפשר לנצל הכל אם צריך, אבל לא על דברים לא חיוניים. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג כמה שצריך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? עבודה משרדית, חישובים כבדים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש : Excel, Matlab, SAS, STATISTICA ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים בכלל 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? כן 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא, צריך הכל (כמובן לא דיסקטים...) 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 : 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שי…
-
- 7 תגובות
- 759 צפיות
-