ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,430 דיונים בפורום זה
-
הנה המפרט : Athlon64 4600+ (Socket AM2) X2 DualCore? ASUS ?M2N-SLI Deluxe AM2, 570SLI, DDRII 800, 2xPCI-E? DDR II 667 ?1GB TwinMOS? ASUS ?7600GT 256MB, HDTV, DVI, PCI-E? Western Digital ?250GB 7200RPM, 16MB, SATA II? ?HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU)? ?TR2 Power W0090 470W Silent (24pin) קודם כל מה מה דעתכם על המפרט עצמו.. אני רוצה מחשב שיסחוב לי לכמה שיותר שנים ואני לא ממש מבין בתחום החומרה .. המחיר שזה יעלה לי בערך הוא 4970 ש"ח . האם זה מחיר טוב למפרט הנ"ל ?? אם יש לכם הצעות לשינוי המפרט שיורידו את המחיר ולא יפגעו בביצועים של המחשב אני אשמח מאוד . תודה לעוזרים .
-
- 8 תגובות
- 753 צפיות
-
-
אחותי צריכה מחשב, כי הלוח שלה נישרף, עכשיו חשבתי להחליף לה את הלוח,מעבד,זיכרון: לוח ASUS P4S800-MX מעבד CELERON 2.4GB 533MHZ 256KB זיכרון KINGSTON 256MB PC400 הלוח כולל כ.מסך מובנה זול של SIS וכרטיס קול גם האם המפרט הזה מספיק טוב לצפייה בסרטים בפורמט DIVX ?
-
- 2 תגובות
- 753 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500-4000. בנוגע לחריגה, מאמין שכן כל עוד היא לא גדולה מאוד. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים כלליים כמו גלישה, עבודה משרדית, וורד וצפייה ישירה ומשחקים. חשוב שיהיה אפשר לשחק משחקים, לא על הגדרות מקסימום אבל שיהיה כרטיס נורמלי ויוכל להריץ כותרים עדכניים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או ה…
-
- 0 תגובות
- 753 צפיות
-
-
זה המפרט שאני מתכנן לקנות : לוח אם: GA-965P-DS3 , INTEL 965P, 4xDDR2 533/667/800 DC מעבד: Intel® Core 2 DUO- E6400 כרטיס מסך: EVGA e-GeForce 8800 GTS Superclocked 320MB PCI-E זיכרון : PQI 1GB- 800 MHz דיסק קשיח: 160 ג'יגה SATA 2 8 MB Western Digital ספק כח : 480W של HEC עכשיו אני מתלבט בין הCORE 2 לבין המעבד הזה (5600+) AMD Athlon 64 FX / AMD® Athlon 64 X2 Dual Core AM2 אני חוזר שוב המחשב נועד בעיקר למשחקים! ועוד דבר האם שווה לי להשקיע עוד קצת בשביל הכרטיס מסך הזה: EVGA e-GeForce 8800GTS 320MB KO ACS3 PCI-E מהאתר נועה : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7268 נ.ב: והספק אמור להספיק לפי מה שבהנתי לא?
-
- 7 תגובות
- 753 צפיות
-
-
בסדר חבר'ה צמצמתי ל 2 דגמים רק תעזרו לי לבחור http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=13359 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=13705 בעקרון הנתונים שלהם די דומים ועם מסך מגע (אני לא מבין מה הטעם בWIN 8 בלי מסך מגע) וגם פחות או יותר במסגרת התקציב בערך 4.5 לאסוס יש קצת יותר זיכרון אבל לסמסונג יש SSD אמיתי 128 מטרות המחשב? הרבה אינטרנט ווידאו + עריכה של סרטים ותמונות (אני לא מסוגל להשתמש במחשב מקרטע {חייב עוצמה}) * גודל המסך - לא יותר מ15.6 ולא הכי משנה לרוב המחשב יהיה מחובר למסך גדול יותר * משקל רצוי? לא כ"כ חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך 4 שעות עבודה נראה לי סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - יציאת לחיבור מסכים גדולים * בלוטות? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מס…
-
- 0 תגובות
- 753 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לבנות מחשב למשחקים וקולנוע ביתי. המחשב יחובר לטלויזיה 32" עם רזולוציה של 1366x768 בחיבור HDMI. ברשותי כבר כרטיס לכידה, דיסקים קשיחים, כונן DVD ומארז SilverStone LC17. מה חשוב לי? 1. שקט. שיהיה ממש ממש ממש שקט. 2. מערכת קרירה. בלי OC. אז מה אני בעצם צריך? 1. מעבד - אני רוצה מרובע ליבות (למה? כי אני מתכוון להתחבר למחשב גם ב-Remote בזמן עבודת המערכת ולעבוד במקביל לצפיה בסרט וכו'). ההתלבטות כרגע היא בין Q6600 ל-Q9300. ההעדפה שלי היא ה-Q9300 מאחר והוא מתחמם פחות מה-Q6600 למרות שמבחינת ביצועים הוא נופל ממנו. תקנו אותי אם אני טועה וההבדל בטמפרטורה לא יהיה מורגש כי אז העדיפות תהיה ל-Q6600 בגלל המחיר. 2. קירור למעבד - בעבר הרכבתי מערכת חרישית עם Thermaltake Bi…
-
- 9 תגובות
- 753 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נוטבוק 10" לצורך טיול ושמירת תמונות , קצת פוטושופ... אני לא מבין למה במעבדי אטום הם ירדו ממעבד 330 (משנת 2008) שהיה 2C 4T למעבד Z670 (הכי חדש) שהוא 1C 2T והמעבד הכי חדש שהוא 2C זה האטום N570 שהוא 2C 4T , למה לא ממשיכים במעבדי 2C 4T ? אני גם שם לב למעבד החדש של AMD E-350 שדיי נותן תוצאות טובות... מה לבחור?
-
- 0 תגובות
- 753 צפיות
-
-
שלום לכם, *תקציב המקסימלי:3500 *.השימושים: עבודה משרדית,גלישה באינטרנט ,סרטים, וקצת משחקים * הגדרות גרפיות: בינוניות *שקט די חשוב לי,בסולם 9 * מתוכנן אוברקלוק בינוני * מערכת הפעלה ו/או הרכבת מחשב בחנות: אין צורך *שידרוג עתידי לכרטיס מסך/זכרונות: יכול להיות שכן המפרט מעבד : Intel Core I5 760 2.8GHz 8MB LGA1156 - TRAY 904 ₪ זיגזג http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=21_1023&products_id=13383 קרור : THERMALTAKE ISGC-300 1366 / 1156 / 775 / AM2 / AM3 COOLER 147 ₪ במבצע זיגזג http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157&products_id=12257 לוח אם: DFI - LANPARTY DK P55-T3eH9 LGA1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 690 ₪ ksp ht…
-
- 5 תגובות
- 753 צפיות
-
-
מה אתם הייתם לוקחים מבין הניידים האלו? http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16087 http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1558-i7.htm http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3500-nvd.htm http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=15904 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=2995 מחפשת מחשב שמתאים להכל קצת תכנות אופיס סרטים משחקים וכו
-
- 1 תגובה
- 753 צפיות
-
-
אני עומד לפני רכישת מחשב חדש ולגבי קניית החלקים יש לי בעיה : אני עושה סקר מחירים בין 3 חנויות ממרכז הארץ ( לא אציין אך הם מופיעות כאן המון בפורום ) והבדלי המחירים בין החנויות מסתכם בלא מעט כסף. רציתי לשאול להצעתכם,למרות שאני יודע שלקנות ממקום אחד זהו יתרון גדול וצריך להגיע רק למקום אחד במקרה של בעיה יש לי עדיין דילמה לגבי הפרשי המחירים שיכולים לנוע בכמה עשרות שקלים טובים ( מעל מאה בטוח ) במידה ואקנה משני מקומות שונים את החלקים. מה דעתכם ? ( את ההרכבה אעשה בעצמי ).
-
- 5 תגובות
- 753 צפיות
-
-
מחשב שישמש לעיצוב גרפי (דו מימד ) פטושופ בעיקר ומשחקים איזה מפרט עדיף ואם יש שיפורים מעבדי אינטל P-4 3,0 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB S775) לוחות אם למעבדי אינטל ABIT IG-81 (915) S775,VGA,PCI-E זכרונות DDR 400 512MB Dual Chanel (2x256MB) דיסקים קשיחים MAXTOR 80GB (8MB) SATA כרטיסי מסך PINE xfx 6600 256MB DVI,TV,PCI-E כרטיסי קול On Board 128Bit צורבים DVD Recorders NEC 3500A DVD±RW x16 Dual x2 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים 2209 ATX MIDI PFC, usb מקלדות Compac + Mouse Optical + רמקולים 400 W מסכים MAG 19'' 996 PF מחיר 4764 ¤ או מעבדי ?AMD Athlon 64 3000+ (S-754) לוחות…
-
- 3 תגובות
- 753 צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל קבלו ח"ח על הפורומים כאן, אני לומד הרבה מכם.. אני סטודנט - ואני גם צריך מחשב נייד.. (אני דיי מבויית על ה DELL 1535.. מבחינת יישומים אני עובד רק עם אינטרנט ו-WORD .. כך שלא קריטי המעבד וכ'). אני עכשיו מחכה עם הקנייה של הנייד, בגלל שאני צופה ירידת מחירים כוללת במחירי הניידים, וזאת בעקבות המצב הכלכלי העולם. פחות חברות קונות מחשבים, פחות רכישות בעולם = ירידות מחירים להעלאת המכירות.. (אני אישית מוצא דרכים זמניות להסתדר ללא נייד). בכל מקרה, הבנתי שגם אינטל מתכננים להוציא עוד סדרת מעבדים חדשים, כך שלטווח החודשים הקרובים גם מהבחינה הזו תהיה ירידה. חשובה לי דעתכם פה בנושא.. אשמח ללמוד מכם. בתודה, ליאור
-
- 3 תגובות
- 753 צפיות
-
-
ישלי נייד זול של HP עם 3 ג'יגה ראם, I3 וכ.מסך מובנה אם אני פותח את המאפיינים של "המחשב שלי" אז כתוב לי Installed memory: 3GB (2.43 Usable) אני יודע שזה הולך לכרטיס מסך... הקטע הוא שיותר מ500 מגה הולכים אליו ולדעתי זה יותר מידי בעיקר בגלל שאני בטוח לא מנצל אותם שם.. יש איזה דרך שזה יהיה בשימוש למערכת הפעלה? נ"ב אני כבר ניסיתי את הAdvanced options בלשונית BOOT בmsconfig וזה לא עזר
-
- 2 תגובות
- 753 צפיות
-
-
אני צריך דרייבר דחוף לכרטיס רשת דגם Level One wireless pci adapter wnc-0301 תודה רבה!!
-
- 1 תגובה
- 753 צפיות
-
-
שלום, הרכבתי לעצמי את המפרט הבא, רציתי לשמוע את דעתכם: מעבד: Core 2 Quad Q6600, 1066MHz, s775, 8MB, Life Time Warranty לוח: P35-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E זיכרון: 2x1GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel כרטיס מסך: 8800GT 512MB Zalman Fansink GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E דיסק קשיח: 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II צורב: DRW-2014L1T DVD±R x20 LightScribe Black Sata - 2 Years Warranty כרטיס רשת אלחוטי: Edimax EW-7128G 54Mbps PCI מאוורים: 2 כאלו למארז - 12cm Case Fan למעבד - CNPS7000B-Cu LED מארז: Compucase CI-6A21 Beige and Silver ספק כוח: TR2 Power W0070 430W Silent (24pin) רמקולים: CREATIVE SBS 370 מה דעתכם? המחשב מיועד בין היתר למשחקים, והוא ע…
-
- 7 תגובות
- 753 צפיות
-
-
שלום רב לחברי הפורם אשמח לקבל חוות דעת והמלצות לשינוי על מפרט עבור תחנת עבודה (לא כולל ציוד נלווה) המחשב כנראה ישב בסלון יחד עם ציוד מדיה ותקשורת אחרים בתוך ארונית עם פתח אוורור קטן ולכן 1. חשוב שיהיה כמה שיותר קטן (אבל יוכל להכיל לאופציה עתידית כרטיסי מסך, HD וכדומה) 2. חשוב שיהיה כמה שיותר שקט 3. יש לי רשת תקשורת קווית Giga על CAT6 עם NAS של 9Tb כך שאין לי בשלב זה צורך בנפח איחסון גדול על התחנה ובנוסף יש לי HD נוסף WD BLACK ממחשב ישן אחר שאוכל לחברו 4. המחשב בשלב ראשון ישמש כתחנת עבודה להעלות מחשבים וירטואלים ללא צורך בגרפיקה מסובכת ולכן אין צורך בשלב זה בכרטיס מסך נפרד 5. חשוב לשמור על האופציה שהמחשב כן יוכל להפוך למחשב גימינג חזק (עם הוספת כרטיס מסך ואחסון) 6. חשובה …
-
- 0 תגובות
- 753 צפיות
-
-
חבר שלי משדרג את המחשבים בבית , וזקוק לשני מפרטים . האחד , למחשב של ההורים , שישמש בעיקר לעבודה משרדית וגלישה באינטרנט , והשני לחדר שלו , למשחקים . התקציבים עומדים על 7000 ש'ח למחשב המשחקים ו 5000 ש'ח למחשב המשרדי , וצריכים לכלול - - מסך (לפוחות 17" , LCD). - שילוש , כרטיס מסך , כונן קשוח , כונן DVD , מארז וספק . - מקלדת ועכבר פשוטים יחסית . המחשב שמיועד למשחקים צריך לכלול גם צורב DVD . תודה רבה מראש :-)
-
- 4 תגובות
- 753 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2300 , מעדיף כמה שפחות אבל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי. הרצת אופיס. גלישה. Vmware אבל לא הרצה של מספר מערכות הפעלה בו זמנית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). וורד, אקסל. יכול להיות שגם אווטלוק. Vmware שימוש באופן תדיר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. …
-
- 0 תגובות
- 753 צפיות
-
-
היי, הגיע הזמן להחליף את המחשב פנטיום 3 800MHZ... חרשתי את הפורום הזה אחרי כל הרכיבים, ובתקווה שקיבצתי מפרט בסדר (בשביל זה אני שואל, כדי לקבל תגובות והערות). הדבר היחידי שיש לי זה מעבד E6600 - Intel DC כמה הערות - 1. לא מתכנן לעשות OC בכלל, 2. לא למשחקים בכלל, פוטושופ בעיקר והרבה עבודה עם תמונות דיגיטליות. 3. המחירים הם פחות או יותר מה שראיתי באתרים (תקנו אם אתם יודעים על מחירים שונים מאד) 4. המפרט כולל מסך, מקלדת, עכבר... רק לא מעבד. למפרט - 1. לוח אם - Gigabyte GA-965G-DS3 (כרטיס מסך על הלוח), התלבטתי אם לקחת אינטל DG965WHMKR שעולה כ-150 ש"ח פחות, אבל הרבה פחות זמין בחנויות. מחיר כ-880 ש"ח 2. מעבד - E6600 (יש לי) 3. זיכרון - 2GB מסוג G.Skill 2GB Kit DDR2…
-
- 6 תגובות
- 753 צפיות
-
-
שלום לכולם ! לאחרונה הבנתי שאני זקוק למחשב נייד. אני מעוניין לרכוש נייד במחיר של 5000 ש"ח (מוכן לחרוג מעט מן התקציב אם הדבר הכרחי). הנייד ישמש למטרות של אינטרנט, אופיס, מוזיקה, סרטים וגם תוכנות כמו פוטושופ. דרישות נוספות: מעבד- חזק יחסית גודל - 14-15 זיכרון- 2-4 ג'יגה דיסק קשיח - 7200 כי אני עובד עם כונן חיצוני איכות הרכבה ואחריות - חשוב לי שאיכות הרכיבים של המחשב תהיה גבוהה, אבל היא לא חייבת להיות הגבוהה ביותר כמו בסדרות העיסקיות. אחריות שתהיה לפחות 2-3 שנים.
-
- 6 תגובות
- 753 צפיות
-
-
שלום! בחברה שאני עובד בה בונים חדר ייעודי ל VR שיהיו בו לפחות 2 עמדות VR (ואולי יותר ברגע שיהיו משחקי Local Multiplayer מעניינים). אנחנו רוצים מחשבים חזקים מאוד שיריצו כל משחק VR שייצא בשנה הקרובה על ההגדרות הטובות ביותר ועל ציוד הVR החדש ביותר. התקציב לעמדות עצמן מאוד גמיש. אנחנו לא רוצים סתם לקנות רכיבים יקרים שלא יספקו שיפור מורגש בביצועים אבל אנחנו מוכנים למתוח את התקציב כמה שצריך כדי לעמוד בדרישות שלנו. כלומר גם דברים כמו Geforce Titan רלוונטיים אם נראה לכם שהם שווים את ההשקעה. חשוב שהעמדות יהיו שקטות, לא חובה שקטות לגמרי אבל שהחדר לא ירגיש כמו חדר שרתים. החדר צריך להיות ייצוגי אז מארזים יפים עדיפים. החדר צריך…
-
- 0 תגובות
- 753 צפיות
-
-
http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=29&CatCode= מה דעתכם על המפרט הזה? ומה דעתכם על אייבורי? הבאתם לי פה לא מזמן מפרט ב-5000 ש"ח, אמרתי לכם שנאי מתכנן לקנות אחרי סוכות אבל מה לעשות שהתקציב לא מאפשר כרגע, וזה די דחוף מחשב חדש, התקציב סופי הוא גג 4000 ש"ח, ואני צריך מחשב שקט + מסך CRT + מקלדת ועכבר (לא צריך רמקולים) שיהיה שקט זה חשוב מאוד לעבודה שוטפת על המחשב, וגם למשחקים , אני לא גיימר כבד, אבל משחק או שניים זה הכל.
-
- 2 תגובות
- 753 צפיות
-
-
טוב, אחרי כמה שנים טובות, המחשב שנקנה בהמלצת חברי הפורום כאן כבר די גוסס והגיע הזמן להתחדש. ובכן, שימושי המחשב החדש יהיו בעיקר תכני HD, קידוד תכני וידאו, עריכת וידאו (VEGAS), פוטושופ, ובמסגרת התקציב הזה, משחקים זה לא מן הנמנע. המחשב יעבוד כל הזמן עם המון דברים במקביל ולכן הדרישה העיקרית שלי היא מעבד חזק ו-4GB זיכרון, ואם גם אפשר לדחוף כרטיס מסך יותר מטוב, אז מצויין. *אין צורך בהארד דיסקים וכל ציוד היקפי כלשהו. *דרישה חשובה נוספת- מארז פשוט עם סירקולוציה טובה (עייפתי מלנקות כל הזמן ובנוסף היופי לא מעניין אותי). *חשוב גם שהמחשב יהיה שקט מאוד (!). *לא מתוכנן OC. המלצות גם לחנויות טובות ואמינות במרכז, יתקבלו בברכה. יום טוב ותודה רבה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 753 צפיות
-
-
איך המעבד הזה? אני בודק עבור מישהו שצריך מחשב בשביל דברים פשוטים - וורד וכאלה
-
- 1 תגובה
- 753 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות VHDL, הדמיות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Skyrim, dishonored, starcraft -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני כנראה אלך על מסך 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 1 תגובה
- 753 צפיות
-