ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,455 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, לימודים וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב :3 Diablo 3, Skyrim, guild wars 2, Dota 2, starcraft 2, secret world, mass effect -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שאפשר 3. האם יש…
-
- 5 תגובות
- 766 צפיות
-
-
אהלן, אני הולכת לקנות מחשב בארה"ב, מהאוטלט של דל, אני רוצה לקנות אינספירון 1440 (או 1464 אם לא יהיה יקר מדי), ואני מתלבטת בין כמה מפרטים שיש באתר. ה התלבטות העיקרית היא לכבי המעבד- יש קפיצות מחירים בין רוב הדגמים שהמעבר שלהם הוא T4400 לבין מעבדים אחרים של T6600 ו- I3-330M, ולכן אני מתלבטת האם אני יכול להסתפק בדגם הפשוט ביותר. אני משתמשת במחשב לשימוש די סטנדרטיים- אופיס, אינטרנט, וסרטים, אבל מה שכן זה שאני בד"כ עובדת על בערך 10 מסמכי וורד פתוחים בבת אחת.. בנוסף- אם אני קונה מעבר טוב יותר- האם אני יכול להסתפק בפחות RAM, למשל 3 במקום 4? כי אז זה קצת מקזז במחיר.. אשמח לשמוע עצות!
-
- 2 תגובות
- 766 צפיות
-
-
שלום ושנה טובה לכולם, אשמח אם תעזרו לי לעשות מפרט למחשב. 1. מה התקציב המקסימלי? 3500 ש"ח, כמה שאפשר לחסוך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר שימוש משרדי, בקשר למשחקים צריך שמשחקי טייקון ובנייה יעבדו טוב, בעיקר sims 3 ועדיף שיעבדו בהגדרות הכי טובות לתקציב הזה, כמו כן, לעבודות גרפיקה מזדמנות בפוטושופ ואילוסטרייטור. 3. האם יש צורך בציוד היקפי? כן, צריך רמקולים 2.0 ממש פשוטים ומסך גם כן קטן (19 אינץ') לא רצוי WIDE ולא HD אבל שיהיה איכותי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6 7. האם …
-
- 1 תגובה
- 766 צפיות
-
-
שלום חברים! יש לי מחשב עם חלקים בני 4 שנים, הנה המפרט המלא: לוח אם: gigabyte p43-ds3 מעבד: wolfdale e6300 2.8Ghz כרטיס מסך: Gigabyte radeon 4800HD דיסק קשיח : WD cavier green 500GB 32MB זיכרונות: 4GB 800Mhz מחברה סינית, היו יציבים כמו סלע גם ב OC גבוה. כונן אופטי: sony משהו בחיבור IDE. מארז: CM590 קירור מעבד: scyth mugen 2 כמה ריאלי לבקש עבורו? המעבד היה ב OC של 40% למשך כמה חודשים בטמפ' קבועה של 30 מעלות (ואשכרה הצלחתי להגיע לתוצאה הזו עם הורדת מתח!)
-
- 1 תגובה
- 766 צפיות
-
-
שלום לכולם, אם תוכלו לעזור לי לבחור מפרט מתאים, 1. תקציב מקסימלי 2800 שח במזומן 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? למשחקים כבדים (עד כמה שאפשר),אינטרנט, סרטים וסדרות, ומוזיקה. המסך שלי רזולוציה מקסימלית 1680x1050 3. ללא ציוד הקפי 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? לא חשוב מספיק כידי להשקיע בזה כסף... אז 0 7. ללא OC 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש לי לוינדוס XP (זה מספיק כן? לא צריך 7?) ואני צריך שירכיבו לי את המחשב בחנות 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים. אשמח לקבל המלצה על חנויות בתוך חיפה כונן קשיח 500 או 320 אם יש בעיה בתקציב והמארז לא אכפת לי מצדי ש…
-
- 4 תגובות
- 766 צפיות
-
-
קודם כל, תודה רבה על העזרה בבחירת הנייד. אחרי לבטים ארוכים ומייסרים קניתי ASUS F82Q והנה התרשמותי עד כה: הזמנתי מ-YPC ןתןך 24 שעות הגיע המחשב עם טכנאי אדיב ונחמד. יחד עם הנייד הגיע: עכבר, דרייברים לויטסה, דרייברים ל-XP, דיסק שחזור לויסטה ודיסק שנמוך ל-XP ודיסק בונוס עם תוכנות. המחשב עצמו מעוצב בצורה מאוד מרשימה, המקלדת נוחה ולמרות שהמסך מבריק ואני מעדיפה מט זה נסבל ובמיוחד שאיכות הבנייה נראית באמת טובה. המחשב הריץ ויסטה ביזנס 32MB בלי בעיות ובצורה מהירה אך בכל זאת הימרתי ל-XP. חוברת ההוראות עזרה מאוד, לא הייתי צריכה סיריאל וכל הסיפור כולל התקנת הדרייברים לקח לי שעה ומשהו. למתענייני וינדוס 7: השדרוג מתבצע דרך האתר של אסוס בעלות של כ-36 יורו המחשב עצמו באמת לא כבד ו…
-
- 2 תגובות
- 766 צפיות
-
-
שלום אני מתכוון לקנות מחשב בסביבות המחירים 2800-3000 ש"ח שישמש בעיקר לישומים קלים עד משחקים קלים.. אני לא צריך מסך רמקולים מקלדת ועכבר. תודה
-
- 9 תגובות
- 766 צפיות
-
-
אני זקוק למחשב (ללא מסך), בתקציב של 1800-2000 ש"ח. המחשב משמש אותי בעיקר לעבודה (אופיס), הורדות באימיול, צפיה בסרטים, שמיעת מוזיקה, גלישה באינטרנט ודוא"ל. אני צריך שיהיה במחשב מודם- פקס, לחיבור למכשיר הפקס שלי, לטלפון ולעיתים לצורך התחברות לאינטרנט גם שלא דרך פס רחב (למרות שרוב הזמן אני גולש בחבילה בסיסית של 1.5) חשוב לי שהמחשב יהיה אמין (כל תיקי הלקוחות שלי עליו), שלא יהיו בעיות בספק (המחשב הנוכחי החדש שלי כל הזמן מצפצף...), ושיהיה מהיר מאוד בעבודה על מס' ישומים במקביל. לדעתי אין לי צורך בדיסק קשיח של יותר מ- 160GB ואולי אף פחות מכך (אין לי יותר מ- 25 סרטים ששמורים על המחשב בכל זמן נתון), אבל אני משאיר לכם, המומחים שבחבורה, את ההחלטה גם בעניין זה. אני צריך גם כונן/צורב …
-
- 8 תגובות
- 766 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים, סרטים, שירים ואינטרנט א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 22" * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? gta iv, crysis וכו' * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ו…
-
- 4 תגובות
- 766 צפיות
-
-
אחיינים שלי אספו כסף למחשב בחופש, ורוצים מחשב נוסף, התקציב שלהם הוא בסביבות 3000 ל- 3500 ש"ח. הם רוצים לשחק משחקים יחסית קלים כמו פורטנייט, מיינקראפט וכו ולערוך סרטונים לערוץ יוטיוב שלהם עם Adobe premiere. יכול להיות שהם ירצו להריץ משחקים כבדים יותר אז הם רוצים לנצל את התקציב במלואו. כבר יש מסך, מקלדת, עכבר וכו. אני מבין מעט בחלקי מחשב אז הרכבתי מפרט בסיסי שקרוב למה שאני רוצה ואני ישמח לתגובות ותיקונים: https://www.tms.co.il/69604 בעיקר אני לא בטוח בקשר ללוח אם, למאווררים,וספק כוח. צריך גם אפשרות להתחבר לWIFI, כי יכול להיות שאין גישה בכבל לראוטר. במה שווה לחסוך ואיזה חלקים עדיפים? אני ישמח להוריד את מחיר המפרט ב100-200 ש"ח …
-
- 0 תגובות
- 766 צפיות
-
-
לאחר שפירסמתי שאני מחפש מפרט לפני כחודשיים הציעו לי לחכות לקונרו ואכן כך עשיתי אני מחפש מפרט עד 7000 בעיקרון בלי מסך בלי מקלדת עכבר וכל זה אני רוצה מחשב בעיקר למשחקים כבדים ועבודה בשולחן עבודה ואינטרנט תודה מראש לעוזרים!!!
-
- 12 תגובות
- 766 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות - Dell Inspiron N5110 i5 http://ksp.co.il/?uin=15067 מפרט טכני רלבנטי: i5 2450M 6GB DDR3 (1x4096+1x2048) 750GB 7200rpm 1GB nVidia GeForce GT 525M אני לא כל כך צריך את הכרטיס מסך שנמצא במחשב השאלה האם אני מפסיד מהבחינות הבאות אם אני לוקח מחשב שמכיל אותו: חום (הוא כנראה יותר מתחמם מ-integrated?), משקל, יציבות המחשב (אם אין תמיכה כל כך טובה בכרטיס מסך וכו') מה אתם אומרים? תודה
-
- 1 תגובה
- 766 צפיות
-
-
אני חושב לקנות את אחד הדגמים שלהם, ומעוניין לשמוע את דעתכם יותר בעניין השירות והעמידות של המחשב ולא המפרט(אם כי יהיה נחמד לשמוע על מפרטים עדיפים) קישור: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5686&CatCode=315 תודה על התגובות.
-
- 0 תגובות
- 766 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לשימוש בסיסי באופן עקרוני אבל עם כרטיס מסך נחמד שיכול להריץ משחקים קלים. תודה.
-
- 0 תגובות
- 766 צפיות
-
-
כותרת, אפשרות לחריגה בכ-100-150 ש"ח, את המעבד תמיד אפשר לשדרג כלפי מעלה :hi: עדיפות לחנות מהמרכז. לוח בלי VGA, יש לי 6600GT בצד שמחכה לו. בתודה מראש, אבי.
-
- 3 תגובות
- 766 צפיות
-
-
אהלן אני מחפש מחשב (לא מסך או ציוד היקפי) תחת התקציב של 2500 שקלים, אפשר חריגה של 100\200 שקלים אם השדרוג הוא מהותי. דרוש זכרון RAM נכבד, נפח דיסק של לפחות 500 ג'יגה ומומלץ אף יותר, מעבד חזק וכרטיס גרפי טוב (אם נכנס במסגרת התקציב- אחד שיעודי לעריכה ועיצוב). תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 766 צפיות
-
-
אשמח לקבל את חוות דעתכם על מפרט שקיבלתי, שימושים: - הרבה אינטרנט - הרבה סרטים / סדרות - משחקים בתקופות שיש זמן מפרט (כפי שנשלח לי באי מייל): מעבד: Intel i5 2500 3.3GHZ זכרון: kingston 1333 4GB Intel DH67 :לוח אם gforce gts 450 1gb +hdmi :כרטיס מסך כרטיס קול קריאייטיב 5.1 wd wd/sata 1TB 64 cache 7200 :כונן קשיח v hunt key 550 :ספק כח מערכת הפעלה כלולה במחיר מחיר: 3150 ש"ח לגבי מארז וקירור הבחור (שאני מכיר וסומך עליו) אמר שהוא יבחר לי משהו באיכות בינונית + מפני שבזה אני אפילו מבין עוד פחות ממה שאני מבין במפרטים בכלליות. אשמח לחוות דעתכם.. תודה. בן.
-
- 4 תגובות
- 766 צפיות
-
-
יש לי מחשב מלפני כשנתיים, והיות שאין לי תקציב או הצדקה לקנות אחד חדש, אני שוקל לשדרג את הישן. המפרט הקיים הוא כזה: לוח אם גיגהבייט 945, תומך עד FSB 1066, זכרון 667MHZ DDR2. מעבד פנטיום 4 (לא D) במהירות 3.0MHZ 2MB CACHE, באס 800 זכרון DDR2 2X512 400MHZ כרטיס מסך 6600GT PCIE העניין הוא, שאני די מוגבל בתקציב, והכוננים שלי הם ערבוביה של SATA וIDE, ככה שהלוח אם הזה כנראה נשאר - מה שמשאיר אותי עם הצעה כזו: E4600 - בערך 530 ש"ח זכרון 2X1GB 667 - בערך 200 כ.מ. 9600GT - בערך 750 (של LEADTEC), מה שמשאיר אותי במסגרת התקציב. ועכשיו השאלות: 1. למישהו יש רעיון טוב יותר בסביבת אותו התקציב? 2. האם הספק הקיים עם 18A על מסילת ה12V יחזיק את העסק? תשובות מנסיון בבקשה, נראה לי גבולי משהו...
-
- 6 תגובות
- 766 צפיות
-
-
אני קונה מחשב למשחקים כחשיבות ראשונה [אני גיימר], ולאחר מכן OC. אני צריך רק - מעבד, לוח אם, כרטיס מסך וספק. את שאר הדברים כבר יש לי - יש לציין שהזכרונות הם G.SKILL 800 2GBHZ. אני מתלבט בין 2 מפרטים, אחד של AMD ואחד של INTEL. אני מתלבט ביניהם כי אני גיימר, אבל במפרט של הINTEL אפשר לעשות OC יותר מכובד. כמו כן, חשובה לי גם אפשרות השדרוג העתידית - לדוגמא, אומרים שAM2 יתמוך במעבדים החדשים של AMD. יש לי מסך 20" WIDE ולכן אני לא מתפשר על 320MB מפרט ITNEL: כרטיס מסך : 1,987 ש"ח Leadtek nVIDIA GeForce 8800GTS 640MB PCIe מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤ 1257 לוח אם : ASUS COMMANDO ¤ 1144 ספק כוח : CORSAIR 520W HX SERIES : CMPSU-520HXEU ¤ 6…
-
- 12 תגובות
- 765 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים קלים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. יוטורנט, פיירפוקס, משחקי רשת ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? עובד עם 1024X768 * באיזה סוג משחקים תשחקו? FPS,MMOG * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוכות 3. האם יש צורך בציוד היקפי…
-
- 2 תגובות
- 765 צפיות
-
-
רציתי לדעת איזה מחשב עדיף לפיתוח תוכנה, הרצת matlab, וכדומה... מבין 2 המחשבים שלהלן: HP Pavilion DV-6520 Model DV-6520EA CPU 1.80 GHz Intel® Core 2 Duo processor T7100 featuring Intel® Centrino® Duo Mobile Technology Memory 1024 MB (2 x 512 MB) HD 120 GB (5400 rpm) Display 15.4 WXGA High Definition BrightView Widescreen (1280 x 800) GPU Intel® Graphics Media Accelerator X3100 Up to 256 MB shared video memory Optical Device Lightscribe Super Multi DVD Writer (+/-R +/-RW) with Double Layer support Wireless Intel® PRO/Wireless 3945 802.11a/b/g Integrated Wireless LAN Bluetooth Yes Card Reader 5-in-1 in…
-
- 2 תגובות
- 765 צפיות
-
-
1) HP Dv6526ea 1.86Ghz 1GB http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?psn=3163&scat=320&tcat= 2) Dell Inspiron 6400L: Intel Core 2 Duo T7200 2.0GHz 1024MB 120GB 15.4" 1280x800 intel 950 graphics 2.9 ק"ג כמה שאלות: 1)האם יש הבדל משמעותי בין שני המעבדים (T7100 , T7200)? 2) איזה כרטיס גרפי יותר טוב? 3000X או 950 Intel
-
- 7 תגובות
- 765 צפיות
-
-
שלום לכולם, ותודה מראש על העזרה , אני זקוק למפרט מחשב לחדר ילדים אני מעוניין שהמחשב יהיה מחובר למסך 22" , ושיהיה אפשר לחבר גם ממיר למחשב, ולראות טלויזיה שימושים למחשב - אינטרנט , עבודה עם אופיס , סרטים , עריכת סרטי וידאו ביתיים, וזהו (בלי משחקים) ואם אפשר שלא ירעיש , ז"א שיהיה אפשר לישון בחדר גם שהמחשב עובד.
-
- 7 תגובות
- 765 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, מוזיקה, אינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא, עם הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. …
-
- 2 תגובות
- 765 צפיות
-
-
בלי ציוד הקפי ,בלי צורב :] ובלי OC AMD ATHLON 64 4600+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.4GHz 1MB CACHE - ADO4600CUBOX - BOX-661 ABIT FATAL1TY FP-IN9 NF650i-781 TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5-760 WD 80GB 8MB SATA2 7200 RPM - WD800JD-261 COMPUCASE CI-6A19-NPS ATX SUPER MIDI TOWER CASE w/o PSU-233 BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL-1866 ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT-427 מ- IQPC סך הכל : 4989 מה אתם אומרים? יש משו לשפר? או להחליף?
-
- 8 תגובות
- 765 צפיות
-