ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש מזדמן בתוכנות matlab, ansys לטובת הנדסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DOTA2, GTA V, THE WITCHER etc. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע FHD, סביר ששני מסכים. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהו…
-
- 0 תגובות
- 782 צפיות
-
-
יש לי קרובת משפחה שרוצה לרכוש מחשב חדש ואני רוצה לבדוק האם המפרט שהוצע מתאים לצרכיה. היא בסה"כ גולשת באינטנרט וכותבת מסמכים ב WORD ובונה טבלאות ב EXCEL. היא לא מריצה משחקים ולכן הביצועים של הגרפיקה פחות קריטיים. רציתי לשמוע חוות דעתכם על המפרט המוצע להלן המפרט: מעבד intel core i5-2400 3.1Ghz 6M cache chipset q67 זיכרון 4GB RAM DDR3 1333MHz דיסק קשיח 250GB SATA2 כרטיס גרפי intel hd graphics כרטיס קול מובנה כרטיס רשת מובנה כונן DVD-ROM מארז tower מערכת הפעלה windows 7 המחשב של חברת thinkcenter IBM M91P לא מצוין איזה לוח אם יש לו
-
- 1 תגובה
- 782 צפיות
-
-
יש המלצות? מסך - 15.6"
-
- 2 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום לכולם מבקש המלצה ללטפופ לסטודנט בסביבות ה-3000 שקלים, עם אפשרות קלה לחריגה, בתנאי שהכסף שווה את ההשקעה. הדרישות הן כמובן זמן סוללה טוב, משקל וכח עיבוד חזק לתוכנות כמו matlab ו-labview. תודה ! עריכה: אבקש גם חנות מומלצת לרכישה.
-
- 4 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש לבית ואני מתלבט מה אני צריך בדיוק אשמח לעזרה הצרכים: אופיס סרטים פוטושופ מידי פעם וכמובן גלישה בכרום ולפעמים הכל במקביל (אנשים שונים משתמשים בו זמנית) כמו כן השקט חשוב והקומפקטיות. חשוב מסך ורכיב wifi פנימי ורמקולים במארז. טווח המחיר הוא עד 3000 שקל לכל החבילה. ושאר האביזרים אשמח לתשובה מהירה
-
- 0 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום רב לחברי הפורום הנכבדים מה דעתכם על המפרט הבא? AMD Athlon 64 (4200+) (65W) - Dual Core 1MB Cache [AM2]- RETAIL 276.03 ש"ח 1 GIGABYTE GA-MA78GM-S2H (AMD 780G) - mATX 449.00 ש"ח 1 OCZ DDR2 VISTA PERFORMANCE 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL 510.77 ש"ח 1 GIGABYTE 4850 512MB GDDR3 - RETAIL 969.00 ש"ח 1 Seagate Barrcuda7200.11 500GB 32mb - Sata 353.00 ש"ח 1 PIONEER DVR-215DBKx20 (BLACK) DUAL LAYER -SATA- BULK 126.61 ש"ח 1 ANTEC MicroATX tower case NSK3480 - 380W - mATX 388.77 ש"ח סך הכל לתשלום: 3,073.18 ש"ח המחשב ישמש את אחי בעיקר למשחקים ועבודה משרדית (גלישה, עבודות לביה"ס וכדומה). לא החלטתי עדיין אם יריץ XP או ויסטה 1. לקחתי את ה-4200 משום שהוא…
-
- 9 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום, לא מזמן חבר שלי התקיל אותי כשביקש שאני אמצא לו נייד שמיועד למשחקים ב4K הבחור לא גמיש במחיר, וכמו שאמרתי הוא צריך את זה למשחקים... חיפשתי קצת בפורום פה ובזאפ, ובזה הסתיים החיפוש שלי. בבקשה בלי תגובות כמו "4K זה לא מספיק", או "שייתגמש קצת" כי הוא לא מוכן מה לעשות... תודה ^^ עריכה: אין לו שום דרישות אחרות, גודל מסך, גודל HD, משקל וזמן סוללה לא משנים לו.
-
- 0 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום לכולם , אשמח לשמוע את חוות דעתכם על המפרט שיותם היקר הציע לי - המחשב מיועד למשחקים ולהצגת סרטים בטלויזיה . . . התקציב הוא עד 4000 ש"ח מעבדי אינטל? Price Units Total P4 2.66 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE 850 1 850 לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE Price Units Total 8I945P-G s775, DDR2, SATA2, PCI-E 600 1 600 זכרונות? DDR II 533 Price Units Total 512MB Twinmos 280 2 560 כרטיסי מסך? Sapphire (ATI) Price Units Total Radeon X1600 PRO 256MB, TV, DVI, AGP 750 1 750 דיסקים קשיחים? Hitachi Price Units Total Deskstar 80GB Sata II 325 1 325 צורבים? DVD Recorders Price Units Total LG 4167B +x16 -x8 Dual x6 (EC) (Black) 260 1 260 מארזים? Price Units …
-
- 12 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אהלן חברה אני צריך מפרט לחבר עד 3.5K עם כמה הכוונות: 1. אני מאוד מעדיף שהמעבד יהיה E6300 2. זכרון של 512X2 יספיקו לו, הוא לא הולך לשדרג לויסטה (תדר 667 MHZ כמובן) 3. מארז סטנדרטי לחלוטין, רק עם מאווררים טובים ופתחי אוורור מספיקים, לא צריך מאווררים שקטים או משהו. 4. צריך צורב DVD טוב, אולי את הH10N שכרגע יש לי יספיק לו. 5. כרטיס מסך mid end, שיספיק למשחקי RPG ולrome total war (אם יש כרטיס יותר טוב מה7600GT בסביבות המחיר שלו זה יהיה טוב). 6. לא מתוכנן OC בכלל, ולא יתוכנן.צריך לוח אם טוב אבל לא יותר מדי. 7. המפרט הוא ללא מסך. 8. דיסק קשיח של 250 ג'יגה (נראה לי את הWD2500KS יהיה טוב). 9. ספק מן הסתם (HEC 350 יהיה טוב?). 10. כרטיס קול+רשת onboard. קונרו 900 כרטי…
-
- 4 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש באתר (פחות משעה) בגלל שעד היום היה לי רק לפטופ ולא היתה לי שום סיבה לעיין במפרטים של שולחניים. אבל... נראה שהחמוד שלי כבר לא מספק את הדרישות ואין ברירה אלא לצאת ולרעות בשדות זרים... והייתי מאד מעוניין לשמוע הערות לגבי המפרט שבניתי (ועל מה שהנחה אותי. אני מעוניין לקנות מחשב שיענה לי על מספר צרכים: 1. גיבוי מסיבי ואמין ביותר של הרבה מאד קצבים (מסמכים ותמונות) שיחליף לי את הצורך לצרוב אותם על DVD (הקבצים האלו מאד חשובים, ובנוסף מגובים על כונן חיצוני). 2. אופיס ואינטרנט, ומעט תוכנות הנדסיות או עיבוד תמונה פשוט, פה ושם. 3. הקלטת תכנים מ YES. 4. שמיעת מוזיקה דרך יציאה למגבר שלי. 5. צפיה בסרטים (יש לי טלויזיה מחורבנת...). 6. שיהיה שקט כמה שאפשר. אז…
-
- 6 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום לכולם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצת הדמיות/אוטוקאד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מחפש גם מסך מומלץ HDMI 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…
-
- 7 תגובות
- 782 צפיות
-
-
. מה התקציב 3000 ש"ח אבל אוכל לחרוג ולהוסיף עד כ-400 שקל עם יעזור , תשלומים מזומן. 2. מטרות המחשב משחקים כבדים, משחקי רשת מוזיקה וקצת סרטים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי לא . 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו צריך הכל! 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו מעבד INTEL 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד כן שהמארז יהיה טוב ושקט! 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית כן. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם לא 9. האם חשוב שקט? לא הכי חשוב אבל מעדיף זה כן . 10. האם מתוכנן OC? אולי בעתיד עם אני ירצה כרגע לא. 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק משחקים כמו PROTOTYPE CRYSIS IV ושיריץ אותם…
-
- 11 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אהלן אני מחפש מחשב טוב למשחקים! תקציב 5000-6000 חשבתי אל מעבד Amd duel core 4200 וכרטיס מסך Saphire 1950XT512mb ולוח אם של asus sli deluxe תעזרו לי במפרט בבקשה תודה =]
-
- 11 תגובות
- 782 צפיות
-
-
היי, בניתי לחבר מפרט שהתקציב שלו הוא עד 3000 שקל באתר של KSP, אני אשמח להערות הצעות, במיוחד לגבי הקירור והמארז אותם אני לא מכיר. הנה המפרט (בססוף המחיר יצא 2941 או 2900 במזומן): מעבד: Intel Core i5 3470 3.2Ghz s1155 6MB מאוורר למעבד: Zalman SZ CC92HS CPU Cooler לוח אם:Asus P8H61-M LX R2.0 LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1600, PCI-E, VGA זכרון : G.Skill 1x8GB DDR3 1333Mhz כרטיס מסך: Sapphire HD 6570 1GB DDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III WD5000AAKX ו- Transcend SSD320 2.5'' 128GB SSD SATA III Retail צורב: LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM ספק כוח: SeaSonic 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan PSU SS-5…
-
- 5 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אשמח לייעוץ בנושא מפרט למחשב ביתי + PINNACLE STUDIO לשימוש חובבני יחסית (הכנת סרטונים מקטעי סרטונים + מוזיקה + תמונות) תקציב - כ- 2500 ש"ח אבל חשוב יותר שיהיה איכותי האם חייבים כרטיס מסך? האם משנה אם לוח אם H110 או Z170? אם לא לוקחים כרטיס מסך, ומנסים בלי, איזה ספק לקחת (צריך כזה שאולי יספיק לכרטיס שיוסף אח"כ במידת הצורך. תודה!!! אילן
-
- 0 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אפשר לקבל חוות דעת על מפרט שהרכבתי? לוח אם: ASUS P6T Deluxe (iX58 Core i7 DDR3) 2x L1G +FW + Raid +2xSaS מעבד: Intel Core i7 2.66GHz (920/s 1366) 8MB 1333FSB צורב DVD: NEC DVDRW 7200S SATA x20 (bulk2yw) צורב שחור כרטיס מסך: Gigabyte Geforce GTX 280 1GB DDR3 (512bit) DUAL DVI+HDMI זכרון: Kingston DDR3 2GB 1333MHz PC10600 ספק למארז: CORSAIR 750W CMPSU-750TX System Integrated Version (5yw) מארז כסוף ללא ספק: Thermaltake Soprano VB1000SWS הארד דיסק: WD 500GB 7200RPM 16MB SATA2 (KS-3yw) מאוורר למעבד Intel Socket 1366 מה אתם אומרים? זה מפרט שאני הרכבתי ואמרתי למוכרים בדיוק את הרכיבים שאני רוצה (ידעתי איזה לוח, מעבד, כרטיס מסך וכו') והם רק נתנו הצעת מחיר. מה אתם אומרים? חשבתי …
-
- 8 תגובות
- 782 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם המפרט הזה יריץ אתה המשחקים הכי חדשים על התנאים הכי חזקים ולכמה זמן המחשב יחזיק כמריץ את המשחקים ברמה הכי גבוה. מעבד: INTEL QUAD CORE Q6600 2.4GHZ 8MB 1066MHz לוח אם : ASUS Striker II Formula nForce 780i SLI זכרון : OCZ DDR2 4GB DUAL CHANNEL 800MHZ דיסק קשיח: WD SATA2 500GB 7200RPM 16MB כרטיס מסך: INNOVISION GEFORCE 9600GT OC X2 SLI 512MB DDR3 כונן אופטי: PIONEER DVR-215DSV X20 SATA מארז כולל ספק כוח : ANTEC Sonata III BLACK EarthWatts 500W סה"כ מחיר : 5,680.00 ש"ח תודה רבה :]
-
- 10 תגובות
- 782 צפיות
-
-
היי, הנייד שלי מזה כמה חודשים פיתח עיוות במסך (בפאנל עצמו), דבר ששמתי לב אליו בפתאומיות יום אחד (כי התופעה התחילה בקטן ולאחר מיכן התפשטה). שלחתי אותו לתיקון והוא חזר עם מסך חדש. השאלה שלי היא, איך למנוע ממצב כזה להישנות? כיצד יש לשאת את המחשב על מנת לא לגרום לבעיות חומרה שכאלו, במסך או בכל חלק אחר? עלי לציין שהתנהלתי בעדינות שנדמית לי למעלה מהממוצע לעומת אחרים מסביב עם מחשבים ניידים. כמו כן, נשאתי אותו בתיק שיש לו תא נפרד ומרופד למחשב נייד והוא הוצא והוכנס לשם כ-5 פעמים ביום בממוצע. תודה.
-
- 2 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אני זקוק למעשה לשני מחשבים, כול אחד בעד-5000 ש"ח. יריצו ישומים עסקיים כבדים יחסית(מסדי נתונים וכו') בנוסף לעבודה משרדית שוטפת. ינויידו הרבה, ולכן אם אפשר לא במשקלים כבדים מדי. אחד מהמחשבים ישמש גם למצגות מזדמנות, אז אשמח לקבל הצעות גם למחשבים עם מסכים בטווח ה-13-15. יש שום צורך בכרטיס מסך לתלת מימד וכו'. בתודה מראש,
-
- 3 תגובות
- 782 צפיות
-
-
היי, פתחתי פה דיון לפני שבועיים בערך, וקבלתי אחלה של תשובה. כמעט הזמנתי את המחשב, אבל חלו כמה שינויים ועלו בי עוד מספר תהיות - אז החלטתי לפתוח עוד דיון על מנת שיהיה רלוונטי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר, אך תמיד כדאי לחסוך אם אפשר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 מקסימום. עדיף פחות, ועדיף שלא בכלל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה (פיתוח, תכנות, וירטואליזציה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): משחקים כגון BF3, BF4. עבודה: תוכנות כגון Eclipse, Visual Studio עבודה עם VMWare. (אני לא מ…
-
- 5 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום, אני מושך את העניין הזה של המחשב כבר הרבה זמן ומחר כבר סיכמתי עם ההורים שלי שאני מזמין אותו. אז ככה הדרישות מהמחשב: *משחקים *צפייה בסרטים וסדרות איכות HD *שימוש בתוכנות כבדות *מחשב שקט *לא מתוכנן OC כמה שאלות לגבי המפרט: 1) שמתי שתי סלוטים של זכרון 2GB במקום סלוט של זכרון 4GB. זה יוצא יותר זול. רציתי לדעת מה ההבדל? 2) רציתי שתגידי אם יש תאימות טובה בין כל החלקים. 3) האם כל היצרנים של כל הרכיבים מומלצים? למשל המליצו לי על seagate שבחיים לא שמעתי עליה ורציתי לדעת אם הם טובים. 4) איזה מסך עליי לקחת שאוכל לקבל ניצול טוב של הכרטיס מסך וגם כמובן אפשרות לראות באיכות HD. 5)האם המארז שבחרתי והספק טובים? אני מפחד ששאר הרכיבים לא מתאימים למארז. נגיד האם יש תאימות של הלוח אם למא…
-
- 9 תגובות
- 782 צפיות
-
-
היי, אני אשמח לחוות דעתכם על המפרט הבא: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.1Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪918 קירור למעבד: ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪129 לוח אם: MSI ZH77A-G43 Sata3 Usb3 DVA/DVI/HDMI כמות: 1 - מחיר: ₪505 מארז: Fractal Design Define R3 + Seasoniv S12II-620W - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪875 קירור למארז: Scythe 120mm KAMA FLOW2 1400rpm כמות: 1 - מחיר: ₪46 זיכרון: 8Gb KINGSTON KIT ( 4G X2) Hyper-X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪239 קשיח למחשב שולחני: Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 כמות: 1 - מחיר: ₪480 כרטיס מס…
-
- 3 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לקנות מחשב לעריות סרטים ואשמח אם תעזרו לי עם המפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני רוצה לחסוך כמה שיותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב הוא לעריכה גרפית במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב הוא לעריכת סרטים בעיקר ותוכנה premiere ובתוכנה after 3. האם יש צורך בציוד היקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא, קופסה בלבד 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק…
-
- 0 תגובות
- 782 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? תכנות - יכולת עיבוד גבוהה * גודל המסך?13.3 * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? SSD בלבד, לא צריך HD מספיק 128G * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא, אבל חובה אחריות ל3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?DELL או HP כמובן שעדיף דל חובה שיהיו חריצים לתחנת עגינה. SSD בלבד . 8-12 RAM תודה!!!
-
- 0 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב שישמש אותי לדברים רגילים (אינטרנט, סרטים, משחקים..) תיכנות ועבודה גרפית כבדה. בניתי איזשהו מפרט והייתי שמח לקבל חוות דעת עליו. מה דעתכם? האם הייתם משנים משהו? מורידים? מוסיפים? חשוב לי שיהיה מחשב חזק מאוד, מהיר ואמין. יוצא לי לעבוד בפוטושופ לדוגמא ברזולוציות גבוהות מאוד (!) ואני צריך מחשב שיוכל להריץ את זה בצורה חלקה ומהירה. המפרט: מעבדי אינטל Core i7 920, 2.66GHz, s1366, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s1366 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P6T SE s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 1333, 3xPCI-E זכרונות DDR III 1333Mhz 3x2GB Corsair XMS3 Triple Channel CL9 דיסקים קשיחים Western Digital 1TB 7200RPM, 16MB, SATA II WD10EALS כרטיסי מסך Zotac…
-
- 8 תגובות
- 782 צפיות
-