ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,373 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם וערב טוב, המחשב שלי כבר מתחיל להראות סימני מוות אז החלטתי לקנות מחשב חדש... 1. מה התקציב? 3000 ש"ח 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים, צפיה בסרטים, הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך t220 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת מחשב במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא חשוב 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמ…
-
- 2 תגובות
- 517 צפיות
-
-
וורד אקסל וכל אלה וקצת אינטרנט זה המפרטים שאני מצאתי תגידו לי מה חושבים http://www.ktl.co.il/p/9812/מחשב_נייד_IBM_THINKPAD_T42_1.7Ghz,512Mb,40Gb מחשב מתצוגה http://www.ktl.co.il/p/2155/מחשב_נייד_IBM_THINKPAD_T30_2.0Ghz_40G מתצוגה http://www.ktl.co.il/p/7398/מחשב_נייד_IBM_ThinkPad_T40___CENTRINO_Intel_1.5Ghz מתצוגה http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000nrJVB_tDHkCuAeK1G58f4im:12bbi68k5?id=sp6-3898889
-
- 0 תגובות
- 726 צפיות
-
-
המחשב בעיקר לעבודה משרדית, מטלב, ושוטף - גלישה באינטרנט וכדומה (לא מיועד למשחקים) בנוסף, אני מאיזור חיפה. ראיתי שהרבה מהמפרטים כאן מבוססים על חנויות באיזור המרכז. מה בעצם האחריות של חנויות אלו ומה קורה אם, חס וחלילה, יש לי תקלה במחשב? מי הגורם שמטפל בי?
-
- 8 תגובות
- 646 צפיות
-
-
אין לי מחשב נייד ואף פעם לא היה לי, אבל בכוונתי לקנות אחד. קיבלתי הצעת מחיר למפרט הבא, מי שמבין אם יוכל לומר לי דעתו אני יותר מאודה לו! מפרט: Toshiba A300-1LT מעבד: 2.0Ghz Dual Core זיכרון: 3GB DDR2 כרטיס מסך: ATI Radeon HD370 256MB-1GB מסך: 15.4 (קריסטל) הארד-דיסק: 320GB צורב DVD מצלמה מובנת WiFi BlueTooth כרטיס רשת ווינדוס: Vista אחריות לשנתיים קישור למפרט מלא: http://www.pcdepot.co.il/sale.asp?pid=580 הצעת מחיר: 4,412 ש"ח מהשוואת המחירים שראיתי באתר "זאפ", הזול ביותר שניתן למצוא הוא 4,700 ש"ח. מה דעתכם? מישהו יכול לתת חוות דעת? ומה דעתכם על כרטיס המסך? ישן? סביר? חזק?
-
- 0 תגובות
- 570 צפיות
-
-
הי, אני מחפש נייד לקחת איתי לטיול ארוך. דרישות (לפי סדר חשיבות): 1. קליל - עד 1.5 ק"ג, רצוי אפילו פחות - לכיוון הקילו הבודד 2. מסך בגודל 10"-12" ואיכותי מספיק לעריכת תמונות, כלומר גם רזולוציה כמה שיותר גבוהה 3. מעבד גרפי ייעודי או CPU מספיק חזק - שוב לעריכת תמונות 4. בטריה שתחזיק לפחות 4-5 שעות 5. רצוי Hard disk של 250GB בקטגורית ה Netbooks לא מצאתי אף מחשב שעונה לי על הדרישות, כולם מקסימום עם ה ATOM ובדרך כלל מסכים עם רזולוציה נמוכה. היחיד שראיתי שדי עונה על הדרישות הוא ה Lenovo X200 אבל הוא חורג במחיר. אני אשמח לשמוע עוד רעיונות...או שתאשרו לי שבמחיר שלי אין כזו חיה ותמליצו לי על הכי קרוב לדעתכם. תודה, ישי
-
- 8 תגובות
- 921 צפיות
-
-
תקציב 3200 ¤ ללא ציוד הקפי מזומן. מטרות המחשב: אופיס (מצגות, וורד וכו') קישוריות רציפה לאינטרנט עבודה באתרים שונים הורדות, צפייה בסרטים (מעוניין לשדר דרך המחשב לפלזמה החדשה בסלון), משחקים קלים סגנון פוטבול מנג'ר, פרו אבולישן וכו'. (כמו כן במשחקים לא נדרש יותר מזה שירצו סבבה על 1024*768 בפירוטים הכי גדולים.) העיצוב חשוב המחשב יהיה בסלון וחשוב שיהיה שקט יחסית . ציוד הקפי נוסף: * בנפרד מן התקציב הזה נדרש מסך בן 19 22 אינץ' תקציב 1500 לא מבין בנושא ואשמח לשמוע המלצות. בדיוק כמו המחשב מיועד בעיקר לעבודה מאומצת מול יישומי האופיס השונים פחות לסרטים ומשחקים. * נדרשים עכבר ומקלדת נוחים להקלדה ממושכת ועבודה מאומצת. (תקציב 500 ש"ח)
-
- 2 תגובות
- 572 צפיות
-
-
1)אני חולה ביצועים, אני יודע שאני יכול להתספק במחשב של 1000 ש"ח אבל אני רוצה מחשב מצוין שיחזיק זמן. 2)מחשב לשימוש משרדי + עריכת וידאו לפעמים + צפיה בסרטים דרך חיבור לLCD HD. 3)מחשב שקט מאווווווד, מקורר היטב ושיתפוס כמה שפחות אבק. 4)מעדיף חנות קרוב לבית (בצפון) 1. מה התקציב? עד 3.5K-4K לא מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים בלבד, צפיה בסרטים (חיבור לLCD HD)י, הורדות, עריכה סרטים לפעמים לא הרבה. 3. לא צריך ציוד היקפי בכלל 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כונן דיסקטים 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? (מעבד INTL, לוח אם GIGABYE, מארז של יצרן ידוע, דיסק קשיח WD. 6. מחשב שקט וקר במיוחד!! לא חשוב לי המראה!! 7. צריך ה…
-
- 6 תגובות
- 650 צפיות
-
-
היי, החלטתי לקנות את ה- DELL E6400. אני אביא אותו מארה"ב, ואני עכשיו בשלב של בחירת המפרט באתר של DELL. השימושים הם בעיקר משרדיים וצפייה בסרטים, חשובה לי מאוד איכות הבנייה, אמינות המוצר ומשקל. כמה שאלות: 1. בבחירת כרטיס המסך, יש לי שתי אפשרויות (באותה עלות): NVIDIA Quadro NVS 160M With Express Card NVIDIA Quadro NVS 160M With PC-Card מה ההבדל ביניהם? 2. לגבי מהירות ה- HD, עד כמה משמעותי ההבדל בביצועים בין 5400 לבין 7200 RPM? (תוספת של 55$) האם יש הבדל משמעותי במשקל? 3. עד כמה מורגש ההבדל בין שני המסכים (שווה עוד 100$?): 14.1" UltraSharp WXGA+ (1440x900) LED Display - Brush Metal Black 14.1" Widescreen WXGA (1280x800) LED Display - Brush Metal Black תודה, רועי.
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חברים ! אני חייב את עזרתכם. ברשותי מחשב נייד HP TX 2520 . מההתחלה שקניתי אותו הוא היה רץ לי לאט ולא הייתי מבסוט ממנו.התקנתי XP וגם זה לא עזר ברמות גבוהות . הבנתי שהוויסטה מאטה אותו לכן התקנתי XP אבל ככה אתה לא נהנה ממנו ומהיכולות שלו. השאלה שלי אם יש איזה משהו שאני צריך לעשות כדי שהוא יזוז קצת יותר מהר מכיוון שאם הנתונים שלו הוא אמור לטוס!!!! יש למישהו פתרון? יש למישהו ניסיון עם הנייד הזה?? אשמח גם סתם לו לשמוע מישהו שיש אאת המחשב האם הוא מבסוט ממנו... תשובה דחוף דרור
-
- 1 תגובה
- 656 צפיות
-
-
שלום!! יש לי מערכת ואני רוצה לדעת מה אני צריך לשדרג על מנת ש gta iv יעבוד חלק על הכי גבוה. המערכת הישנה: מעבד: athlon 64bit am2 5200 dualcore לוח אם:gigabyte m57slis4 am2 gm57slis4 ספק: enermax liberty 400w זיכרון: corsair 2gb value select ddr2-800 c2g800 כרטיס מסך: bfg nvidia geforce 8800 gts 320 mb oc ddr3 dualdvi retail את כל שאר החלקים לא ציינתי כי הם לא נראים לי חשובים....
-
- 7 תגובות
- 695 צפיות
-
-
איך המפרט שלי?? (הספק יחזיק את הכרטיס מסך הזה?) מעבדי אינטל Core 2 Quad Q6600, 1066MHz, s775, 8MB לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty 2x2GB OCZ EL Platinum XTC Dual Channel כרטיסי מסך Sapphire HD 4850 X2 2GB GDDR3 DX10.1 HDTV 4xDVI PCI-E דיסקים קשיחים Western Digital 640GB 7200RPM, 32MB, SATA II צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA מאווררים וגופי קירור Scythe Ninja II 6 Heat Pipes CPU Cooler מארזים NZXT TEMPEST (No PSU) ספקי כוח Thermaltake ToughPower W0103 600W PFC (24pin) מחירון עבודות במעבדה הרכבת מחשב חדש מעל 4000 שקל 10 סה"כ 5215 ש"ח 1. מה התקציב? 52…
-
- 25 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב הדרוש הוא מחשב לפעולות היום יום וקצת מעבר, ז"א: מוזיקה,סרטים ומשחקים (די ישנים וגם חדשים אבל ברמה נמוכה חשוב להדגיש אני לא גיימר והמשחקים הם מידי פעם, לכיף). המחשב חייב להיות מסוגל להריץ תוכנות גרפיקה דו מימד ואף כמה במקביל, וגם תלת מימד ברמה יותר נמוכה. חשוב: סוללה חזקה שתחזיק הרבה זמן מעמד. מסך 15.4". (אחריות לא משנה לי בכלל ולא אכפת לי גם מחשב נייד בלי אחריות כלל). (מחשבים ניידים מיד 2 גם באים בחשבון אך מכיוון שאנני מבין במחשבים ניידים אבקש שמות או מפרטים כדי שאוכל לדעת מה לחפש ביד 2). (לפי מה שהבנתי הכרטיסים שבאים און בורד לא ממש חזקים וכ'ו ונראה לי שיהיה עדיף לרכוש כרטיס מסך חיצוני האם אני צודק?). חובה נפח אחסון גדול בגודל של 250-320 גיגה. אשמח להצעות.
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
אוקי אני רוצה מחשב שיהיה למשחקים כבדים , שתתמקדו בעיקר בכרטיס מסך ומעבד. מסך samsung t-190 . וזהו תעשו לי מפרט הכי טבו שיכול ליהות בסכום הזה , ללא מקלדת עכבר רמקולים או ציוד הקיפי אחר רק מסך עד 3500 תודה !
-
- 2 תגובות
- 484 צפיות
-
-
הזמנתי מחשב msi wind ברשת אייבורי. שילמתי בנפרד עבור המחשב ובנפרד עבור הרחבת זיכרון ל2048... כשהגעתי הביתה חבר שלי עדכן אותי שבאתר מופיעה אופציה לקניית אותו דגם עם זיכרון מורחב במחיר זול יותר (הפרש של 40 ¤) !! משום מה המוכר בזמן הקנייה לא ידע אותי ?! כשהתקשרתי לחנות ,המוכר טוען שמדובר בדגם שמגיע עם זיכרון2048 built in מחו"ל . והוא יגיע מספר ימים מאוחר יותר מהדגם שלי (בניגוד לדבריו באתר מצויין עד 7 ימים הספקה) ניסיתי לברר לגבי סוג הזיכרון שהם מתקינים כאן בארץ וראיתי שמופיע בהזמנה : 1 DDR2 667MHZ CEON לא ברור לי עדיין מה ההבדל והאם כדי לחכות לדגם שמגיע ישירות עם הזיכרון המורחב מחול (וגם להזדכות על 40 ¤) או שהדגם עם הזיכרון שאייבורי מתקינים בארץ עדיף -שגם אותו אקבל רק עוד מס…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם הכותרת לא מתאימה אז שיגידו להחליף מודבר במחשב נייד מסוג T2250 2G זיכרון ערכת שבבים 945 מנסים לחבר תמחשב לרמקול אבל עדיין לא נקלט השיר שמה ולא מנגן זה מנגן ברמקול המובנה בנייד תמונה: מה עושים?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב מתלבט בין שני מפרטים כאשר השוני בנהם הוא רק כרטיס המסך המחשב מיועד למשחקים FIFA09 ',Red alert, call of dute etc המחשב הראשון - שקל 2490 -http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1602 המעבד המושלם למערכות גיימינג ואוברקלוק: Intel® Core2 Duo Processor E7300 45 nanometer technology Last Level Cash 3MB Clock Speed 2.66GHz Socket LGA775 קירור למעבד: Arctic Cooling Alpine 7 Pro לוח GIGABYTE עם צ'יפסט P43 GA-P43-DS3L Supports 45nm Intel® Core 2 multi-core processors with FSB 1600 (O.C.) MHz North Bridge: Intel® P43 Express Chipset South Bridge: Intel® ICH10 x SATA 3Gb/s connectors supporting up to 6 SATA 3Gb/s devices 8channel High definition audio Ultim…
-
- 3 תגובות
- 608 צפיות
-
-
צריך המלצה ללפטופ 15.4 אינץ 3שנים אחריות עד 5000 שקל 1. מה ההבדל בין 1535 ל 1537? 2. האם הסדרה Dell studio מומלצת? 3. מאיזה חנות כדי לרכוש? (בזאפ יש אין סוף חנויות) תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 809 צפיות
-
-
שלום אני קונה מחשב לגיימינג 2.7k גג. מסך- "19 WIDESCREEN רזולוציה 1620:1020 או משהו כזה משחקים: GTA IV, Call of Duty, Enemy Territory Quake Wars,Unreal Tournnomenrt, The Sims 3 and Flight Simulator. לא מתוכנן OC, עדיף שיהיה שקט וקריר. שיהיה מהיר ושלא יתקע. דרישה לכרטיס מסך: HD 4850 , או +9800GTX לא משנה לי העיקר שירוץ ברזולוציה מקסימלית.
-
- 3 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלוב רב, לשימושי סטודנט בלבד, ניידות מקסימלית וניגון חלק של HD על איזה מחשב הייתם ממליצים? האופציות שחשבתי עליהן, אך לא ידוע לי מה זמן הסוללה שלהן: 1. SONY NS140E T5800 2. DELL 1537 T3200 3. LG R410 T3400 כיום ניתן גם להשיג את ה-SL400 בערך באותו התקציב, האם יש לו עדיפות על המתחרים שציינתי? לא ניתן למצוא עליו REVIEW בקונפיגורציה הבסיסית כפי שהיא נמכרת בארץ.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם. הייתי רוצה מפרט בכ- 2000-2300 שקל שאיתו אני יוכל לשחק משחקי רשת טוב (בלי גרפיקה מידי כמו CS ועוד...) מפרט שאיתו אני יוכל לצלם סרטונים של המשחקים ב FRPAS על 100-95 FPS וגם שאני יוכל להשתמש בתוכנת העריכה Sony vegas 8 בצורה הטובה ביותר בלי תקיעות. *עוד משהו: יש לי מחשב ישן ישן (4.5 שנים) שאיתו אני עובד עכשיו והוא ממש גרוע ועם חלקים גרועים ומינימלים. האם שווה להחליף את המחשב כולו או רק לשדרג מספר חלקים? מה יצא לי בפחות כסף בסופו של דבר? תודה!
-
- 3 תגובות
- 607 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מחפש לקנות מחשב חדש, ואם יהיה צורך אז גם מסך בנפרד. לכן אני מבקש המלצות על שניהם, אבל בנפרד. המחשב: לא מיועד למשחקי מחשב, כלומר, לא צריך משהו גרנדיוזי מבחינת כרטיס גרפי. מה שיש לי עכשיו זה GeForce FX5200 ישן והוא מספיק לי. אני מניח שבמחשב חדש כבר על לוח האם יהיה משהו יותר טוב מזה, כך שכנראה (אתם המומחים) לא אצטרך כרטיס מסך נפרד. מה שכן חשוב, זה שכח החישוב יהיה גדול, מכיון שאני משחק שחמט. תוכנות שחמט יודעות לנצל בצורה מעולה את ה RAM הפנוי ואת ריבוי המעבדים, ולכן חשוב שיהיו כמה שיותר מעבדים, כמה שיותר זכרון, ושהזכרון יהיה מהיר ככל האפשר. אין לי צורך בצורב/מקלדת/עכבר, אבל אשמח לקנות דיסק חדש למרות שזה לא הכרחי. יש לציין שהמחשב מיועד גם לעבודה, ולכן רצוי שתהיה ב…
-
- 8 תגובות
- 825 צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים על המפרט הבא שאני מתכוון לקנות בשבוע הקרוב: מעבד: Q6600 G0 - מתכוון לעשות לו OC עם קירור TRUE. לוח-אם: ASUS P5Q-E דיסקשיח: WD 500GB זיכרון: G.SKILL 4GB 1066MHZ CL5 כ.מסך: EVGA 260GTX 216CORE צורב: SAMSUNG X22 BLACK ספק: 650W CORSAIR - מתכוון לעשות שידרוג עוד שנה מקסימום לכרטיס חדש ואולי גם מערכת קירור מים מארז: COOLERMASTER 690 מסך: SAMSUNG T220P 22" 1920X1200 נ.ב: אני בנוסף אקנה משחה טרמית + מאוורר 120X38 MM ULTRA KAZE השימושים הם בכללי הכל מהכל.. לרוב משחקים וזה ישמש אותי לשנתיים הקרובות!
-
- 8 תגובות
- 706 צפיות
-
-
היי כולם ברצוני לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 3400 ש"ח. לאחר מספר בדיקות הגעתי למסקנה שבמסגרת התקציב המחשבים הנ"ל די משתלמים. מה שנשאר זה לבחור אחד מהם,ופה אני צריך את עזרתכם. ה-EX400 הוא 14.1 ומגיע עם כרטיס מסך נחמד למשחקים קלים,המשקל שלו גם די קטן. ה-PR601 הוא 15.4 ומגיע עם כרטיס מסך משולב,הצ'יפסט שלו לפי מה שאני מבין טוב יותר,משקלו קצת יותר גדול. המחשב מיועד לסטודנט,אני מאמין ששני המחשבים יתאימו לתוכנות (לא של תלת מימד) אך יש מצב שהוא ישמש גם למשחקים מאוד קלים,שהאמת לדעתי אפילו המשולב יספיק. בקיצור מי עדיף לדעתכם? כדאי לקחת מחשב עם מסך קצת יותר גדול אך גם כבד יותר? מה לגבי איכות הבנייה? אני מבין שבמחשבים ניידים גם זה פקטור. יש שיקולים נוספים? קישורים: http:/…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ....יש לי נייד מדגם HP DV2815NR ואני לא מבין מדוע סרטי HD מקרטעים ל? יש לי את חבילת הקודקים של CCCP וסרטים רגילים פועלים כמו שצריך, כאשר אני נכנס למשאבים אני רואה שהסרט גומר לי את כל משאבי המעבד...תודה מראש לכל העוזרים....
-
- 3 תגובות
- 896 צפיות
-
-
מראים שיפור ב11% לפחות בצריכת הסוללה לעומת VISTA. האם יש השוואה של צריכת סוללה בין WINDOWS 7 ל WINDOWS XP? תודה.
-
- 3 תגובות
- 729 צפיות
-