עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. חשוב לי שתהיה צריכת חשמל נמוכה (ויותר נכון תפוקת חום נמוכה) כי החדר שלי לא מתאורר כמעט. בעדיפות מחנויות שיש באילת מאחר ואולי אני אקנה שם... בתודה.

• 19 תגובות
    • 3.2k צפיות
  2. Started by roybj,

שלום, אני משדרג את המחשב ולא בטוח איזה זכרונות כדאי לקנות. לוח האם יהיה Z170 (http://ksp.co.il/?uin=27896) שתומך ב DDR4, ובעקרון 16GB מספיקים לכל הצרכים (GAMING בעיקר). תקציב: סביב 1000 שח. חשבתי שעדיף 2X8GB כך שאוכל להוסיף עוד שניים בעתיד אם ארצה, אבל אני פתוח להצעות. תודה!

• 19 תגובות
    • 3.9k צפיות
  3. היי, חבר שלי מתעסק בתוכנות עיבוד דו/תלת מימד (פוטושופ, אפטר אפקטס, מאיה, אילוסטרטור וכד') והוא צריך נייח חדש. אני מתכנת שצריך נייח חדש כרגע לא קריטי לי שהוא יהיה מיועד לגיימינג (אפשר בלי כרטיס מסך) אבל שתהיה לי את האופציה להכניס כרטיס ברמה של ה1070GTX אם ארצה בעתיד. שאלון לנייח לגרפיקה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ממש מעט. 100-200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה ו…

4. Started by binyamin8,

נדרש מפרט לשימוש ביתי + פוטושופ בצריכה בסיסית ומינימלית . מחשב אשר בשיאו ישמש כשעתיים עבודה ביום ולא יותר . התלבטות בין השקעה ממושכת ( חלקים מעט חזקים ויקרים ) או ללכת על בסיס ולשדרג בכל תקופה . התלבטות שלי עם עצמי בין i5 6600 tray שעולה 1000 שקלים או להשקיע מעט יותר וללכת על i7 tray שעולה 1490 שקלים ושוב ! השאלה אם יש צורך , כי i3 בטוח שלא ארכוש . זכרון 16gb ram אמור להספיק ? כרטיס מסך שאמור לתת גיבוי לפוטושופ אמור לעבור את ה500 שקלים ? כגון 1050 או שגם 730gtx יעשה את העבודה ? ואת כל השאר אשמח לשמוע מכם .

5. לפני כשלושה חודשים הלפטופ שלי נלקח לתיקון והוחזר לי תקול שלוש פעמים (כשכל פעם תיקנו רכיב אחר). בפעם השלישית אף החזירו לי את המחשב ללא תיקון ואמרו לי שאם אני מתעקש שיש תקלה שאגיע עצמאית למעבדה, וכך עשיתי והם הסכימו שהמחשב תקול ולקחו אותו לתיקון. (זה קיצור של הסיפור הסיפור, הוא ממש ארוך). לבסוף הם החליטו לתת לי מחשב חדש והתנצלו על הטרטור לאחר הרבה ויכוחים ובירורים כי נגמרו לי השלוש שנים ביטוח במהלך התיקונים ונאמר ל. שבשבוע הבא ישלח לי מייל שיתן לי לבחור בין מחשב חדש שהם מציעים לזיכוי כספי. אבל יותר מחודש מאז הפעם האחרונה שנתתי להם את המחשב.. הם אמרו שעמדתם הרשמית היא שאין פיצויים על עיקובים או עגמת נפש אך אני יכול לשלוח מייל עם תלונה לאיזה מייל כלשהו של אסוס. האם כדאי להס…

• 19 תגובות
    • 5.9k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק כבד שיצא כבר ושייצא בהמשך. לדוגמא: GTA V, Battlefield, Crysis, The Witcher, וכו'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מאמין ש-1980x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאו…

• 19 תגובות
    • 3.2k צפיות
  7. Started by legopart,

תקציב: לכל הפחות 4-5K, רוצה לקנות משהו טוב שיחזיק לאורך זמן פירוט: אני סטודנט אבל רוב העבודה שלי מול המחשב היא או בחדר בבית או בספריה, רגיל לסחוב תיק כבד. המחשב ישמש בעיקר למסמכים, אינטרנט וממש מאט למשחקים גודל מסך: אני רוצה לקנות עם גודל המסך הכי גדול שאפשר, למרות שקראתי ביקורות שזה פחות מומלץ לסטודנט, אם זה 17, אז בסדר, גם טוב. כי טאבלט יש לי ואני לא מרוצה ממנו בכלום. מחפש המלצות לחברה טובה ולגודל מסך מומלץ. שוקל לקנות עם SSD או להרכיב אחד כזה בעצמי (שוב תלוי במחיר, אולי כדאי לקנות SSD בנפרד), אבל אני מאוד רוצה שהדיסק הקשיח יהיה SSD ולמרות זאת שיהיה לי גם HDD בעל נפח גדול כדי שאוכל לאכסן קבצים שאני רוצה, למרות שגם HDD אני יכול לקנות בנפרד. …

• 19 תגובות
    • 6.1k צפיות
  8. Started by igal6666,

שלום, מבקש את חוות דעתכם על המפרט הבא: האם יש דרך להוזיל את העלויות ללא פגיעה משמעותית בביצועים? מחיר: 4387 ש"ח סוג תמונה שם המוצר יצרן אתר זמינות איפוס כמות מעבד אינטל : מק"ט: #34930Intel Core i5 6400 2.7Ghz 6MB Cache s1151 - Tray 1 מאוורר למעבד : מק"ט: #19873Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 CPU Cooler 1 …

• 19 תגובות
    • 4.4k צפיות
  9. Started by שועל האש,

* מטרות המחשב? עבודה אופיס שירטוט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך שיתאים לבחוץ ולבפנים שיהיה אפשר להסטכל עליו הרבה זמן * רזולוציית המסך? ) 1080p * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שעה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) כן hdmi * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 500 ג'יגה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם …

• 19 תגובות
    • 3.4k צפיות
  10. Started by sollito,

* מטרות המחשב? בעיקר סרטים ואינטרנט, מדי פעם שימוש בתוכנות גרפיקה ו3D כולל רינדורים (סולידוורקס, רהינו, פוטושופ) בגלל זה העדיפות ל-i7 * גודל המסך? 15.6 עדיף מאט * רזולוציית המסך? פחות חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא חשוב * משקל רצוי?לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? הייתי רוצה להשאיר את הVGA לחיבור מקרן כי אני די מיושן * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? המחשב האחרון היה טושיבה והייתי מאוד מרוצה, * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע …

• 19 תגובות
    • 4.5k צפיות
  11. Started by b3ta0,

אני מחפש לאחותי מחשב נייד, לעבודות גרפיקה (פוטושופ אילוסטרייטור וכו), לא בטוח אם אני צריך i7 או i 5אם יספיק... אני רוצה כבר את דור המעבדים הכי חדש אם כבר... דור רביעי. (לא אחכה לדור הבא) בבקשה תציעו לי מחשבים ניידים קיימים, תקציב עד 6500 שח או פחות, עם חומרה שמתאימה למה שאני צריך וקצת ויותר (לא יזיק יותר זכרון ואפילו SSD בנוסף) אם i5 יספיק, ולא צריך i7, אז איזה דגם ספציפי? ואם 'רק' i5 ויש מקום בתקציב, אשמח לשיפורים בזכרון וכו, כמו שרשמתי למעלה תודה

• 19 תגובות
    • 4.2k צפיות
  12. התקציב הוא 5000~6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד השקל האחרון ניתן לחרוג! מה שימושי המחשב: גיימינג כבד בלבד! אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: GTA V כמובן על MAXIMUM איכות. מהי הרזולוציה הטבעית של המסך שיחובר למחשב: 1680X1050 מעוניין גם במסך משני. לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב? גבוהות כמה שניתן. רכיבים שאינם נחוצים במפרט: כונן קשיח - יש לי SSD 840 EVO + שני כוננים של 1.5TB אין צורך בציוד הקפי בכלל אין צורך בצורב עד כמה חשוב השקט במחשב? אין צורך בשקט האם מתוכנן אוברקלוק: עדיין לא ידוע אני עוד מברר האם כדי, מה אתם חושבים?. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? אין צורך יש העדפה לחנות שנותנת אחריות לשנים רבות! מתי מתוכננת קניית המחשב? עד שינתן לי מ…

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by raden,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: the witcher 3, GTA5, the crew, skyrim, the division, batman arkham knight ועוד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך א: 22 אינץ - רזולוציה של 1024 על 768 מסך ב: 42 אינץ - רזולוציה לא ידועה (איך לבדוק?)…

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, סרטים ואינטרנט * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? HD 1366x768 מספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל אבל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 תאים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?500GB * כונן אופטי? לא קריטי אבל עדיף * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא חברות אמריקאיות (HP/DELL וכו') * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: שלוש שנים אחריות לפחות התקציב הוא 2000 ש"ח בערך אבל אפשר לעלות עד 2500 ואם לפי דעתכם זה לא מספיק עדיין אז תגי…

• 19 תגובות
    • 2.8k צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש…

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. Started by omertgm,

AMD 3200+ socket 939 2*1GB 2*512MB הכל DDR400\PC3200

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  17. Started by Lishay,

מה שלא מצויין עליו מחיר כבר נמצא אצלי ואני לא מתכוון לשדרג, ככה שבניתי מפרט מלוח אם, מעבד, זכרון ספק וכרטיס מסך. הייעוד זה בעיקר עריכה גרפית בנונית-כבדה. אם אקנה את חמשת הרכיבים האלו בארץ זה יעלה כ 4000 ש"ח. השאלה אם אתם חושבים שכדאי לשנות משהו בטווח מחיר הזה או אפילו פחות? תודה.

• 19 תגובות
    • 3.9k צפיות
  18. שלום, לפני כ10 שנים נעזרתי בכם כדי לבנות מחשב משחקים בסיסי: INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX GIGABYTE GA-P35-DS3 OCZ DDR2 2048MB 800MHZ CL4 RADEON HD2600XT 512MB DDR3 128 BIT HDMI - DX10 Seagate ST3320620AS 320GB 16MB SATA II HEC 6A19B 400W מאד הפתיעה אותי שהוא החזיק כל כך הרבה זמן הן מבחינת ביצועים והן מבחינת עמידות החלקים (בעיקר ההרד דיסק) עשיתי מעט שינויים עם הזמן - החלפתי לקירור שקט בכרטיס מסך, שדרגתי זכרון ל-4GB והוספת SSD כעת, לאחר מות ה-HDD והסלוט PCIX של הכרטיס מסך שנהרס (כנ…

19. נתחיל מהתקציב - עד 3000 שקלים. העדפות אישיות - מעבד של אינטל וכרטיס מסך של nvidia (אלא אם החלופות של AMD הרבה יותר טובות). הצרכים שלי - גלישה חלקה בדפדפן עם הרבה טאבים פתוחים, משחקים יחסית קלים (FIFA, CS), צפייה בסרטים. לא צריך ציוד היקפי, רק את המארז ומה שבתוכו. ייתכן שבשלב מאוחר יותר אני ארכוש מסך חדש של DELL בגודל 23-24 אינץ'. חשבתי על המפרט הזה (יצא 2612 שקל. מה אפשר לשפר בעוד 400 שקל? האם צריך להחליף משהו במפרט?): מעבד + לוח אם: 1005 ₪ - Quad Core i5 7500 3.4Ghz + ASUS H110M-K DDR4 S1151 קירור אוויר למעבד: 49 ₪ - * מבצע * - Arctic Alpine 11 Rev.2 זכרון: 252 ₪ - * מבצע * - 8GB Crucial DDR4 2133Mhz CL15 כרטיס מסך: 696 ₪ - * מבצע *…

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כול התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ/פרימייר - מזדמן (הילדה רוצה לעבוד עם התוכנות) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: FPS, GTA וכו' -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2560X1440 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ג…

• 19 תגובות
    • 3.3k צפיות
  21. היי אני רוצה לקנות מחשב נייח להורים כי הישן התקלקל ( אין צורך באביזרים נלווים ). בגדול כל מה שנדרש ממנו זו האפשרות לגלוש באינטרנט, לראות סרטים ולעבוד עם מסמכים (בלי קשיים). כמובן שעדיף שהוא לא ירעיש כמו משאית או שייסגר בגלל החום בחודשי הקיץ. האם אפשרי למצוא משהו בסביבות האלף שקל או פחות שיעמוד במטרות הללו? 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במיד…

• 19 תגובות
    • 3.3k צפיות
  22. בהמשל לדיון בת'רד הזה, אשמח לקבל המלצות לספק שקט ואמין, רצוי במחיר עד 200 ש"ח. מכיוון שמדובר במערכת צנועה יחסית, ללא כרטיס גרפי ובלי כוונה לשדרוגים מסיביים בעתיד, אין צורך בספק חזק במיוחד.

23. Started by MrRobot Z,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? דינמי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית מאומצת(בעיקר תהליכי עריכת וידאו) 85%, משחקים 15% א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - 46" - 1080p 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צור…

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? חיים רק פעם אחת, את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במידה מנומקת ומשכנעת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב אודיו מקצועי, עריכת וידאו, פוטושופ וגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד: Live, Cubase, Max ולא מעט פלאגאינים מוזיקליים כבדים תדיר: Premiere, After, Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. עד כה לא היה לי מחשב שאיפשר לי להיכנס לעולם הגיימינג ברצינות אז…

• 19 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. Started by Ghtm,

היי אשמח לעזרה: . מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר פחות תמיד טוב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ביתי למשפחה, 90% גלישה באינטרנט, אופיס פה ושם, קצת פוטושופ/אילוסטרייטור. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בכלום 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ניתן לוותר על מארז. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהק…

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים