ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מחפש אחר מחשב נייד עבור סטודונטית לאמנות, שמיועד בעיקר לעריכה בפוטושופ. גודל המסך, זמן סוללה ומשקל לא קריטים- אני מחפש אחר הביצועים הגבוהים ביותר בפוטושופ שניתן לקבל בתקציב זה. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 786 צפיות
-
-
הי, אבא של חברה שלי רוצה לקנות מחשב נייד חדש וביקש שאני אעזור לו לבחור. הוא חשב על Lenovo U450 3389-L4G. ואני חושב שהוא לא ממש צריך את זה ושהוא יכול להסתפק ב-Lenovo SL410 2847-CNG. הוא משתמש במחשב בעיקר לגלישה ובתוכנות אופיס. יש גם תוכנה מתמטית שהוא מפעיל לעיתים והיא יחסית כבדה אבל לא באופן ממש חריג. עד כמה שאני מצליח לראות ההבדל המהותי בין הדגמים הוא שבדגם שהוא רצה יש מעבד Intel® Dual Core Processor SU4100 1.3GHz ובדגם שאני מציע Intel® Dual Core Processor T4400 2.2GHz מעבר לכך ההבדלים בנפח הדיסק הקשיח או במאיץ הגרפי הם באמת לא רלוונטיים לדעתי ומאחר ויש הבדל של 600 ש"ח כמעט (באייבורי) נראה לי שהוא יכולל לכת על הדגם שאני הצעתי. מה אתם אומרים? יש משמעות רצינית להבדל במעבדים…
-
- 1 תגובה
- 786 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות לחברה שלי מחשב נייד בתקציב של עד 2500 עם מסך בגודל 13-14 אינץ' עכשיו השימושים שלה זה גלישה באינטרנט ושימוש ללימודים. עכשיו מצאתי דגם של אסוס X454LA-VX203H עכשיו האם הוא מחשב אמין האם הוא כבד והאם הסלולה שלו מחזיקה מעמד ובכללי איך המחשבים של אסוס והשירות שלהם באינטרנט? תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 0 תגובות
- 786 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 אלף ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מה אני רוטשילד .. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ושעיבוד חלק על הגדרות גרפיות גבוהת א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אני ישתמש במחשב רק למשחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: מיועד למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? הוא DELL 2311H * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? למשחקים כמו call of duty black ops * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמו…
-
- 9 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לעשות שרת וריטואליזציה ל-SOHO. בגדול יריץ עד כ-5 עותקים של וינדוס XP (כל אחד מהם עובד בעיקר באקסל, קצת דוס ואוטלוק ותוכנות בסיסיות), בנוסף אינסטס של שרת גיבוי (הגיבוי עצמו מתבצע למחשב אחר). בעתיד ייתכן גם אולי שרתון לדואר אלקטרוני. מבחינת מערכת הפעלה לבסיס, אני חושב שאני אלך על centos (או אולי אובונטו, אבל נראה לי centos טוב יותר), ותוכנת וירטואליזציה אני אלך כנראה על virtualbox (אם יש יתרון לגירסא החינמית של vmware במקרה של כל כך מעט שרתים אשמח לדעת). כעקרון דרישות הביצועים די נמוכות, אז חשבתי על המפרט הבא - מעבד i7. לוח אם Z97 תומך עד 32 גיגה ראם ורשת גיגה ביט, וגם תומך RAID. 2x8 גיגה זיכרון (בעתיד יורחב עם התגברות הדרישה, אני מודע שזה יחסית גבולי …
-
- 2 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום , המחשב מיועד לאשה מבוגרת . צרכיה בשביל תוכנות כמו OFFICE , גלישה באינטרנט , מיילים . הזמנתי לפני כמה זמן מחשב בסכום 2600 שקל בשביל אח שלי - אז לקחתי את אותו מפרט - ופשוט הורדתי ממנו חלקים\החלפתי לחלקים יותר פשוטים וזולים . השאלה המרכזית : האם מעבד AMD שני ליבות יספק את העבודה ? אני יודע ש X4 הוא מעבד מצוין , אבל איך ה X2 ? אולי יש טעם לקחת X4 כי ההפרש זול וגם בגלל שזה כנראה יחזיק לה עוד המון המון המון זמן והיא לא תצטרך להחליף בכלל. אני בעקרון חושב שהמחשב סגור ב99% - אבל בשביל התספות 1% שקט אני אשמח לחוות דעת נוספות : הרעיון לשים Windoes 7 32 bit ולכן גם ה 2GB זכרון באים בחשבן מעבד AMD Athlon II X2 240 Box ₪303 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX240OC…
-
- 4 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום, לפני כ5-6 שנים רכשתי את הנייד שלי (IBM THINKPAD T43P). הרכישה כללה אחריות מורחבת ל5 שנים, וזיכרון (אז זה היה הרבה) של 2GB. היום אני מרגיש שהגיע הזמן להחליף את הנייד למשהו חדש. אני מרוצה מאוד מTHINKPAD וחשבתי לרכוש אותו שוב, העניין הוא שמאז שIBM מכרה את חטיבת הניידים שלה לLENOVO קיבלתי הרבה פידבקים מעמיתים שאיכות המחשבים שלהם ירדה. (אין לי מושג אם זה נכון אבל זה מה שאומרים...) אני אשמח להמלצה על מחשב נייד. התקציב הוא סביב 10000 ש"ח. שימושים עיקריים: הרצת מערכת ההפעלה UBUNTU בעיקר. חשוב שיגיע בנוסף עם חלונות 7 ולא עם גרסאות קודמות. חלונות 7 צריכה להיות לא HOME. יישומים משרדיים (גלישה, הרצת תוכנות ניהול עסק, אופיס וכדומה). יכולת להריץ סרטי HD באיכות של 108…
-
- 3 תגובות
- 786 צפיות
-
-
המחשב זה לצרכים משרדיים + קצת פוטו שופ מה כדאי/צריך לשנות במפרט? מעבד: AM2 5200 X2 DUAL CORE 64BIT לוח : GIGABYTE MA69VM-S2 דיסק קשיח: WD 160GB SATA זיכרון: OCZ PLT CL4 2048MB DDR II800 כונן אופטי: SAMSUNG SATA X20 כרטיס מסך: Nvidia GeForce 8500GT 512MB עכבר ומקלדת לוג'יטק ורמקולים SBSA30 CREATIVE לא החשבתי פה שדרוג למארז איכותי (המארז של זה פשוט וספק 300w) וספק יותר טוב והאם צריך/כדאי לקחת ספק יותר רציני נשאר לי במפרט הזה להוסיף עוד כ - 300 ש"ח להגיע ל - 2500 שציינתי בנושא
-
- 7 תגובות
- 786 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6-7 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם לא נדרשת באמת תוספת. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 7 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. : fallout, black ops, gta, witcher -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בנתיים יש לי מסך פשוט 24״ 1920X1080 אבל מתכנן ללכת על משהו יותר גדול כמו 27״ 2560x1440 או אולי 4k -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…
-
- 2 תגובות
- 786 צפיות
-
-
אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי, אין לי בעיה איתו אבל פשוט הוא איטי ואין לי מקום. המפרט בכללי: פנטים 3, 600 מג"ה, 256 מ"ב זיכרון, כרטיס מסך 32 מ"ב (RIVA THT2), ועוד כמה דברים שאני לא זוכר. האם אני יכול לשדרג בלי לעבור את ה-1,000 ש"ח? -אני לא מחפש את הטופ שבטופ כמובן. אני צריך את המחשב לגלישה באינטרנט, סרטים וכו'. אולי אשדרג את המחשב שתרכיבו לי אחרי זמן מה, אני לא רוצה לקנות פשוט מחשב חדש.
-
- 1 תגובה
- 786 צפיות
-
-
אנשים אני הולך לקנות מחר מחשב... תגידו לי אם הוא בסדר? אולי צריך להחליף איזה חלק...אבל שלא יעלה במחיר בצורה משמעותית.. Athlon64 3000+ (S-939) 830 K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) 621 256Mb 400MHz Kingston CL3 256Mb 400MHz Kingston CL3 310 xfx 6600 256MB DVI,TV,PCI-E 715 160GB SATA 7200 8MB WD1600JD 510 HEC Compucase CI-6A21 400W 361
-
- 11 תגובות
- 786 צפיות
-
-
יש לי נייד דל N5110, מעבד I7 ועוד כמה שטויות, הבעיה היא שהכונן הקשיח איטי מאוד, 5700RPM ומאט את המחשב... ראיתי את המוצר הבא : http://www.ebay.com/itm/2nd-SATA-Hard-Drive-SSD-Caddy-Adapter-for-Dell-Inspiron-14R-15R-N5110-/280920688567?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item41682d87b7 ורציתי לשאול את דעתכם בנושא, האם כדאי להוציא את ה CD ולהכניס את המתאם הזה עם SSD ושהמערכת תרוץ עליו? אשמח לדעה לטוב או לרע..
-
- 3 תגובות
- 786 צפיות
-
-
לפני כמה זמן ביקשתי פה מפרט , בסוף לא הזמנתי אותו ושיניתי קצת את הציפיות שלי , אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא מפרט : 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 , עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים חדשים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080? תלוי במסך שתמליצו -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …
-
- 4 תגובות
- 786 צפיות
-
-
היי, אני מעונין לקנות מחשב בתקציב 4-4.5 אלף ש"ח ללא חריגות. לא מתוכנן OC, המחשב עצמו מיועד למשחקים וסרטים, אבל אני ממש לא גיימר רציני. אין צורך בכרטיס DX10 מאחר שהבנתי שה1950XT/PRO משתלמים יותר כרגע. אין צורך בציוד היקפי פרט לצורב דיוידי (אם אתם מכלילים את זה בקטגוריה הזאת). לא משנה לי אם הוא יהיה מבוסס AMD או אינטל. חשוב שהמחשב יהיה שקט. עדיפות לKSP כי מהם אני כנראה אקנה את המחשב (סניף ת"א). תודה מראש לעוזרים. בבקשה בלי חריגות כי 4,500 זה באמת המקסימום שאני יכול להוציא.
-
- 5 תגובות
- 786 צפיות
-
-
אהלן! אני מחפש נייד כמחשב נוסף, לשימושי אינטרנט ומולטימדיה בעיקר, אופיס וכו'. הוא אמור לשמש גם כמדיה סנטר ולהתחבר למסך גדול בסלון ברזולוציות גבוהות (סרטים ב-FHD). האם מעבד i3 מספיק למטרות הנ"ל? האם צריך כרטיס מסך מיוחד או שאין צורך מעבר למובנה במעבד? (אני מוכן לשלם עוד קצת כסף כדי לקבל איכות תמונה טובה יותר, פשוט אין לי שימוש במשחקים) חשוב שיהיה: HDMI 8GB זיכרון. 7200RPM לכונן קשיח. לפחות 500GB. USB3 - שני חיבורים. מסך מט 15.6 - רצוי מאוד ברזולוציית FHD. עדיפות למקלדת לא צפופה. איכות בניה וחומרים גבוהה. אין לי כוח לפלסטיקים. וכמובן, מותג אמין עם מי שידאג לו בארץ. רצוי שתהיה אפשרות לצרף לו SSD בעתיד. תקציב: 3000-4000 ש"ח. לא חייבים לנצל את כולו אם אין טעם לכך... תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 786 צפיות
-
-
לאחרונה אני מחפש מחשב שיהיה נוח קל קטן מימדים ללימודים וגם סצת למשחקים ראיתי את המחשב של חברת asus מדגם 10j מה דעתכם עליו? האם הוא שווה את המחיר או שעלי להתפשר על מחשב כבד יותר גדול יותר (15.4 אינצ') ולקבל ביצועים טובים יותר? האם יש מחשבים באותו הגודל שנותנים ביצועים טובים יותר? מבחינת המשחקים בלבד. תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 786 צפיות
-
-
ערב טוב, אני מעוניין לרכוש מחשב לשימוש בתוכנת עריכת סאונד - CUBASE בגירסאות 4 או 5 החדשה (כולל VST) יש לי את הציוד ההיקפי כגון מסך , כרטיס קול חיצוני ,מוניטורים ומקלדת+עכבר. אשמח לעזרתכם בבנית מפרט מתאים בתקציב (אם ניתן) והאם תהיה חובה להכניס למפרט זיכרון של 4 ג'יגה בכלל...או שאפשר להסתפק ב-2 ג'יגה (שואל כי בגירסה קודמת של התוכנה הייתי מקליט ועורך עם מחשב חלש יחסית להיצע של היום - פנטיום 4 עם 1 גיגה זיכרון..ולא יודע אם הגירסאות החדשות זוללות משאבי מעבד וזיכרון) תודה מראש .
-
- 4 תגובות
- 786 צפיות
-
-
השאלה בכותרת ממצה...
-
- 2 תגובות
- 786 צפיות
-
-
אני בונה מפרט למכרה שלי שביקשה מחשב, תכננתי לקנות את כל החלקים בסקאי פי סי ולהרכיב לבד והיום נתקלתי במודעה הזו של Ivory. המפרט הזה מציג מחשב חזק מאוד במחיר נמוך משמעותית ממחיר החלקים שלו בלבד בסקאי פי סי (כמה מאות שקלים פחות). אשמח לשמוע את חוות דעתכם על המפרט הזה, ואם יש לי טעות, אז איפה היא לעזאזל? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=313 אני רוצה לציין שמעולם לא קניתי ב Ivory וגם לא תכננתי לקנות, אני עדיין לא מתכנן לקנות ( לא אוהב את היחס והשירות, וכשנכנסתי לקבל הצעה פעם הרגשתי שמרמים אותי, המוכרים מתייחסים גרוע) אבל פה מדובר בכמה מאות שקלים הפרש ( 705 ש"ח ליתר דיוק!) זו הצעה כמעט זהה בסקאי פי סי. הצעת מחיר - skypc.co.il 14/09/2007 16:09:33 מחיר …
-
- 4 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום, מחשב נייד לצרכי לימודים (אופיס וכדומה), גלישה וסרטי HD. מסך 13.3".,ח אני סטודנט לכן העניין הכספי משמעותי ביותר, הסכום המרבי אשר אוכל להוציא הינו עד 3500 ש"ח אם יש בפחות מה טוב. תודה.
-
- 1 תגובה
- 786 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב שיריץ משחקים כמו GTA4 באופן סביר, בסביבות ה-2500 שקל. התייעצתי עם כמה אנשים וזה מפרט שעלה: מעבד Intel Core 2 Duo E7400 Tray ¤547 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP31-DS3L ¤336 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39273 כונן קשיח Seagate ST3320613AS 3.5" 320GB SATA2 16MB ¤219 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3320613AS זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 SP ¤294 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=996558 כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce 9800GT 512MB PCIe ¤533 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=28650 צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ¤1…
-
- 9 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר מהעבודה ביקש עזרה בקניית מחשב למשחקים לבן שלו - ילד בן 9, משחק בWAR ROCK ובמשחקי פלאש למיניהם. גם אם הדרישות למשחקים אלה נמוכות - עדיין נשמח לממש את מסגרת התקציב. 1. מה התקציב המקסימלי? 2800 שקל לא כולל מסך 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב?משחקים א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. WAR ROCK, CALL OF DUTY 4, משחקי פלאש ואינטרנט ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא לפרנסה! ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. רזולוציה של המסך 1680x1050 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צרי…
-
- 6 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לדעת: 1. איך המחשב? 2. האם זה SANTA ROSA? 2. המחיר? המפרט: Dell Inspiron 1520 Core 2 Duo 2.0GHz 2GB 160GB 15.4 8400GS Black Vista Basic Intel® CoreTM 2 Duo Processor T7250 2048MB(1024MBx2) 160GB 15.4" Wide Screen XGA (1280 X 800) Bluetooth WiFi 802.11 NVIDIA® GeForceTM Go 8400M GS with 128MB DDR2 Windows Vista Home Basic 2.89 KG 6-cell 53WHr Li-Ion Battary מצלמה מובנית 2MP IN-RC03-1813
-
- 3 תגובות
- 786 צפיות
-
-
מחר ככל הנראה אני מזמין את המחשב , אני מעוניין לשמוע דעות על המפרט הסופי שהרכבתי, אשמח לשמוע תגובות לשיפור וכו'. לוח אם: Gigabyte GA-K8N Ultra-9 nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 כרטיס מסך: צריך המלצה לכרטיס מסך מתאים למפרט! כרטיס זיכרון: A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 X2 629 מעבד: AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Oem Venice 860 דיסק קשיח: Westren Digital 160GB SATA II JS 8MB 7200RPM 528 כונן: NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk 383 כונן דיסקטים: Sony Floppy Drive 1.44 …
-
- 11 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום אני חדש בפורום ורכשתי לוח אם של GIGABYTE Z68MX UD2H B3 , הלוח הוא בפורמט של mATX (להלן קישור למפרט:http://il.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3854#sp) האם זה משנה משהו מבחינת ביצועים? מאחר והשוויתי בין המפרט שלו לבין "אחיו הגדול" ואין הבדל במפרט חוץ מהמידות, האם יש משהו שנעלם מעיניי אשמח אם תאירו אותן. הכרטיס תומך בCS לפי המפרט וכאן יש לי כמה שאלות: 1)האם הכרטיס הזה HD6850 נכנס בסלוט של ה-PCI- EXPRESS בלוח אם הנ"ל, בלי בעיה? 2)האם יכול להיות בעיה של מקום בחיבור CS של שני כרטיסי מסך כאלה ביחד? 3) במצב CS אני מחבר אחד על הסלוט של X16 ואחד על הסלוט של X8 , ואז כל אחד מהכרטיסי מסך ירוץ במוד של X8, האם עדיף להישאר רק עם כרטיס אחד במצב X16 הוא שעדיין אני יכפיל …
-
- 2 תגובות
- 786 צפיות
-