ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, חדשה בפורום הזה, עברתי על ההודעות בנוגע למפרטי מחשב וגם על המפרטים הממולצים, אבל אשמח לחוות דעתכם המקצועית בעניין מחשב שברצוני לרכוש, המחשב נועד לעריכה גרפית - אני עובדת עם חבילת cs3 - תוכנות פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור, פלאש, ודרימוויבר התקציב - עד 4000-4200 ש"ח המפרט הראשון: מעבד intel 6600 לוח אם asus P5QL-E זיכרון 2GB-800 kingston דיסק קשיח wd 320 sata-2 כרטיס מסך geforce 8600 GT 1 GB צורב DVD של ASUS מארז כולל ספק של EZ COOL מסך של PHILIPS/SAMSUNG 19"W כולל מקלדת ועכבר של CREATIVE לא כולל מערכת הפעלה ולא כולל שעות עבודה של התקנת המחשב כולו עלות: 4157 ש"ח המפרט השני: מעבד CORE 2 DUO 8500 זיכרון 4GB לוח אם של אינטל DG 31 PR כרטיס מסך GEFORCE 8500 GT 1 …
-
- 7 תגובות
- 812 צפיות
-
-
כפי שמשתמע מהכותרת אני מתכוון לקנות את המחשב בארה"ב, אני טס לשם לטיול עוד כחודש ואני רוצה להיעזר בו במשך הטיול. לכן אני מעונין שיהיה לו רכיב GPS (יש דבר כזה בכלל או רק מתאמים חיצוניים) מסך בגודל של 13" וכרטיס מסך סביר פלוס. כמו כן המחשב ישמש אותי בתור סטודנט להנדסת מכונות לשימושים שונים ולתוכנות גרפיות כמו סוליד וורקס ומאטלאב. יש לי משיכה למחשבים של סוני, כדאי לקנות גם אם אין תמיכה בארץ? כיום יש לי אייסר travelmate 290 בן ארבע ואני מרוצה ממנו.
-
- 3 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום, אני חושב לרכוש בקרוב מאוד מחשב, ולרשותי עומד כעת תקציב של 4000 ש"ח. אני מעוניין שזה יהיה מבוסס אינטל פנטיום 4, כולל מסך דק 17 אינץ'. אינני זקוק לעכבר,מקלדת,רמקולים ומערכת הפעלה. השימוש של המחשב הוא בעיקר לאינטרנט וגם משחקים... עיינתי במפרטים של HWZONE ובעוד מספר חנויות ברחבי הרשת או בעיתונים, רק שאני הולך לאיבוד בין יער השמות של החלקים שם, ולא יודע מה כדאי. לכן, אשמח אם תוכלו לתת לי את המפרט שנראה לכם הכי טוב עבור התקציב והצרכים הנ"ל. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 812 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד עד 4000 ש"ח. שבוע הבא אני טס לחו"ל (ניו יורק), אני מעוניין לרכוש דרך חברה שם מחשב נייד ולשלוח את זה לדירה שבה אני הולך להיות. לכן אשתמש בדולרים - התקציב שלי 750 בין 1000 דולר חייב להגיד שבחומרה אינני גדול המבינים, מטרות המחשב במחשב הם: פוטושופ (לא קבצים כ"כ גדולים, אבל שיעבוד סבבה) , אינטרנט (תוכנות FTP וכ') , ומשחקים וסרטים לא כ"כ קריטי, אבל אם כבר קונה מחשב שתהיה אפשרות, אך לא דרוש כרטיס מסך מפוצץ, משהו ממוצע. * גודל המסך? לא קריטי, אך שלא יהיה קטן יתר על המידה, משהו רגיל. * משקל רצוי? לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא, רגיל לחלוטין. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI *…
-
- 1 תגובה
- 812 צפיות
-
-
מעבד Intel Core i5-750 Tray קרור למעבד Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev. 2 לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 זיכרון Kingston DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-27 כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD5550 Silent 512MB DDR3 PCIe כונן קשיח Hitachi Deskstar HDS721010CLA332 3.5" 1000GB SATA2 32MB צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD מארז ללא ספק CoolerMaster CM 690 ספק כח Chieftec Turbo Modular 600W מה דעתכם? המטרות של המחשב הן לחבר 2 מסכים, צפייה בסרטים, עבודות פיתוח וגראפיקה. [Eclipse, Photoshop..]
-
- 3 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום לכולם.. מעוניין לקנות HTPC לסלון שגם יהיה מסוגל להריץ איזה גיטר הירו או סטריט פייטר מידי פעם כשבאים אורחים.. תקציב 2K, לא סגור על חנות (לא אייבורי או KSP), אז פשוט תבנו מאיפה שנראה לכם, אני משתמש כרגע בSKYPC.. כמובן שיהיה שקט וחסכוני. לא יודע אם יש צורך בכרטיס קול, היות ויש לי מגבר בסלון, אז אני פשוט מעביר את האודיו באופן דיגיטלי ומשאיר את העבודה למגבר, לא? (ובמקרים אחרים בו המחשב יהיה מחובר לטלוויזיה בלבד, הסאונד יעבור דרך HDMI..) הנה מה שבניתי (לא יודע כמה עמדתי בשקט וחסכוני P=) מעבד Intel Pentium Dual-Core E5300 Box ₪337 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80571E5300 לוח אם Gigabyte GA-G41M-ES2L ₪251 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9500…
-
- 4 תגובות
- 812 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4k-4.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמה שיותר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, GTA IV, SkyRim ועוד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280 1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר …
-
- 6 תגובות
- 812 צפיות
-
-
מעבד intel e2200 2.2 Ghz doul core לוח אם asus p5kpl-cm intel G31 ddrII 800 Mhz זכרון 2GB X 1 kingston 800Mhz דיסק קשיח WD250GB כרטיס מסך Onboard intel gma אבל אני מביא לה Gforce 6800GT כרטיס קול onboard HD intel כרטיס רשת 10/100/100 ספק hec 450W מארז case MIDI ATX HJA 6000 black no PSU החבילה הזאת 1090 ש"ח עם תוספת של מסך mag AI2237W 2ms DVI widescreen black 1885 קניתי את זה לבד יעני הלכתי לבד עם מזומנים וקניתי את זה מה אתם אומרים?? קימבנתי אהה נראלי מחיר טוב הורכב בKSP****
-
- 9 תגובות
- 812 צפיות
-
-
עוברים מ PIII 550 + OLD BOARD TO AMD SOMTHING.... אז ככה המכרז הבא הורכב מ KSP אני זקוק לחוות דעת בקשר ללוח בלבד !!! או אם למישהו יש משהו טוב יותר להוסיף בבקשה ... המטרה שלי פה הוא שהמפרט יהיה כמה שיותר זול כמה שיותר איכותי ומשתלם לטווח הרחוק... במידת האפשר כל זאת בתקציב של 1000 שקל ( אם אפשר פחות בכיף ) - המחשב הנ"ל מיועד למשחקים פשוטים ולתוכנות פשוטות סרטים ומוזיקה... מממ אגב לא נורא אם לא יכלול בתוכו כ.מסך יש GEFORCE 2 ישן בצד .. לכל מקרה ... והנה הפיט'ש שלי : Sempron 2600+ (S-754) - 425 K8NF4G-SATA2, s754, NF4, VGA, PCI-E ASROCK - 420 256MB memoQ CL2.5 - 130 שימו לב פחות מאלפייה : 975 שח כולל מעמ... עוד הצעה על אותו בסיס : Sempron 2600+ (S-754) - 425 256MB memoQ CL…
-
- 3 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור מחשב חדש למשרד אדריכלים בתקציב צנוע עד כמה שניתן... תודה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה הכרחי עד 1000 ש"ח נוספים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ארכיטקטורה ותלת מימד כולל רנדרים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד 2012 (2D), סקצ'אפ, ויריי לסקצ'אפ, פוטושופ, בעתיד אולי גם לומיון. -רציתי לציין שבעבר השקעתי בכרטיס מסך רציני בשביל רינדור אבל הסתבר שויריי לסקצ'אפ כלל לא משתמש בו וסוחט בעיקר את המעבד והRAM…
-
- 3 תגובות
- 812 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד כ500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? גיימינג ועריכת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Ableton Live, Cubase, Soundforge. שימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. planetside 2, skyrim, battlefield3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1900x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…
-
- 4 תגובות
- 812 צפיות
-
-
אהלן, אני מתכוון לקנות את המפרט הבא: http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=7556 אשמח לחוות דעת, האם אפשר להוריד משהו / להוסיף.. התקציב הוא עד 4500+- (שם זה עובר קצת ב30 ש"ח).
-
- 6 תגובות
- 812 צפיות
-
-
התקציב שלי הוא בסביבות ה 5 אלף ש"ח אפשר לחרוג ב 100-200 שקל לרוב השימוש הינו למשחקים high gaming ברזולוציה גבוה יחסית. לרוב משחקי fps לדוגמא CoD6 Crysis 2 ומשחקים חדשים שעתידים לצאת. יש לי מסך AOC 22 HD ואני מעוניין לשחק על הגדרות גבוהות כמובן. אין צורך בציוד היקפי. מבחינת הרכיבים floopy לא קיריטי בשבילי ומספיק לי צורב דיוידי איכותי שיעשה את העבודה. השקט לא כזה גורם בעייתי אבל שגם המחשב לא יהייה רועש מידי. OC אני לא יודע תלוי במפרט שאתם תביאו ואם אתם ממליצים. מערכת הפעלה לא נחוצה כל כך אלה אם החנות מציאה בחינם עם המחשב אם לא אני מסוגל להתקין לבד. אני גר באשדוד ולפי מה שידוע לי IQPC חנות מצוינת וזולה. שידרוג משמעותי לא ניראה לי אני רוצה לקנות מחשב טוב שיספיק לי ל…
-
- 5 תגובות
- 812 צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 (S775) - 2.83GHz 1333MHz 12MB Shared Cache 64bit Box לוח אם Gigabyte GA-EP45-DS3 Intel Socket 775 ATX Motherboard - Crossfire x16 PCI-E x2 זיכרון פנימי DDR3 1333 MHZ 4GB 2X2048 ADATA דיסק קשיח ST3500320AS Seagate 500GB S-ATA 7200RPM 32MB Cache - 5Y Warranty צורב LG GSA-GH20NS10 \ Samsung SH-S223F DVDRW כרטיס מסך Radeon HD4870 x2 2GB 256bit - Gigabyte\Sapphire כרטיס קול Onboard - מובנה על לוח האם כרטיס רשת Onboard - מובנה על הלוח אם מארז Thermaltake M5 Black 120mm 3XFan ספק כח 1000W - Thermaltake Toughpower קירור מעבד מה שמגיע מintel סה"כ 7800, 7300 מזומן, לא כולל מע"מ כי אני אילתי מחובר למסך Sony kdl40v4000 שהוא lcd 40 inch FHD (המסך כבר נקנה …
-
- 9 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום, יש לי לפטופ של סמסונג שקניתי לפני שנתיים. לפטופ מאוד חזק שעלה לי כמעט 5000 שקל בזמנו. הבנתי בלפטופ יש 2 כרטיסי מסך: (הכרטיס החלש שהמחשב משתמש בו כרגע) - Intel® HD Graphics 4000 (הכרטיס "החזק" שהמחשב לא משתמש בו) - AMD Radeon. HD 7670M ההגדרות של המחשב הם: זיכרון - 8GB RAM מעבד - Intel® Core i5-3210M CPU @ 2.50GHz 2.50GHz מערכת הפעלה Windows 7 64bit השאלה שלי.. היכן אני יכול להגדיר את הכרטיס מסך השני (שהוא החזק ויכול להריץ משחקים טובים)? כי כשאני נכנס לאתרים כמו SystemReqLab לבדוק אם המחשב יכול להריץ את המשחק הוא מזהה לפי הכרטיס מסך 4000 (הראשון). ועוד שאלה, היכן אני יכול להוריד דרייברים לעדכון? כי בערך שנתיים לא עידכנתי.. בגלל שבאתר הרשמי של ATI כשאני מוריד משם, זה…
-
- 1 תגובה
- 812 צפיות
-
-
שלום רב קיבלתי פה הצעה כבר למפרט אך עכשיו יש לי שמות מדוייקים של תוכנות גרפיות שאיתם אעבוד ואשמח אם תוכלו לעזור לי להרכיב מפרט של מחשב שיריץ אותם ברמה טובה : indesign illustraitor photoshape (של Adobe) אין לי ציוד היקפיתכמו כן אני ארצה להריץ משחקים שכבר ציינתי כמו WOW ו Civ4 כמובן שאני לא מעוניין במחיר מטורף. רק רוצה לוודא האם המפרט שניתן לי פה יהיה טוב לאלה. תודה רבה
-
- 18 תגובות
- 812 צפיות
-
-
-
שלום לכולם אני מבקש המלצה למחשב נייד בעלות של בערך 2500 ש"ח (נראה לי שזה די והותר לצרכים שלי) המחשב מיועד לשימושים בסיסיים, קרי אופיס, אינטרנט, וסרטים רגילים. עוד דגש הוא שהמחשב מיועד להקלדה מרובה, אז עדיף שתהיה מקלדת איכותית. ומאוד חשוב - שלא יתחמם. * גודל המסך? 13-12 אינץ * משקל רצוי? פחות חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? פחות חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מינימום 250, עדיף 500 * כונן CD/DVD? צורב? מעדיף שלא יהיה. ביזבוז של כסף ומשקל מיותר * כונן Bluray? כנ"ל * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון …
-
- 4 תגובות
- 812 צפיות
-
-
עד עכשיו קיבלתי 3 הצעות. התקציב הוא 2500 אם אפשרות חריגה ל 2700 בערך... מה דעתכם על המפרטים הבאים? אם יש מפרט טוב שיש בו כמה דברים לשנות ולקנות אז אני פתוח להצעות כל הצעה תתקבל בברכה. 1 Twinmos 512MB DDR400 PC3200 289 ש"ח 1 Western Digital 80GB 7200RPM 299 ש"ח 1 AMD Sempron 3000 Socket 754 Box Palermo 542 ש"ח 1 Gigabyte GA-K8NE nVida nForce 4 754 491 ש"ח 1 NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Bulk - אחריות : שנה 269 ש"ח 1 Compucase 6A21 Midi Tower White&Blue 300Watt 383 ש"ח 1 GIL FORSA AGP FX5200 128MB RETAIL Sam/Hynix RAM 249 ש"ח סה"כ 2,523 ש"ח -------------------------------------------------------------- 1 Intel Celeron D 331 2.66…
-
- 9 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום, צריך ייעוץ בשדרוג מחשב למשחקי רשת. להלן המפרט הקיים: לוח אם: Gigabyte Technology Co., Ltd. EP43-DS3L מעבד: 3.00 gigahertz Intel Core2 Duo זכרון: Adata 2Gb 667MHZ X 2 כרטיס מסך: NVIDIA GeForce GTX 260 השקעה- מוכן להשקיע עד 1000 בשדרוג שימושים עיקריים- משחקי רשת מעוניין להריץ את Battlefield 4 איזה רכיבים כדאי לשדרג ? ולאילו רכיבים ? תודה רבה ! - - - תגובה אוחדה: - - - שאלה נוספת, האם ניתן בכלל להרכיב מפרט על בסיס LGA775 שיצליח להריץ בצורה חלקה את battlefield 4 ? תודה
-
- 3 תגובות
- 812 צפיות
-
-
אז ככה, ה X31 שלי (תהיה מנוחתו עדן) חווה פגישה לא נעימה עם הריצפה ... ולכן אני מחפש מחשב חדש. השימושים הם בעיקר לתיכנות, אינטרנט ומיילים. בכל אופן זה לא הולך להיות מחשב עיקרי. הביצועים של ה X31 והגודל שלו היו מושלמים, ככה שאני מחפש משהוא בסגנון. יש המלצות ? חשבתי על ה SL300 אבל ראיתי שזו סידרה עם כלכך הרבה תתי דגמים שהלכתי לאיבוד. (או לחילופין- במידה ומישהוא מוכר לוח אם ל X31 אני גם אשמח לדעת..) וכמה אילוצים: מסך מט, שלילה מוחלטת של חברות חדשות (גיג'הבייט,MSI,LG,סמסונג,טושיבה ועוד כל מיני המצאות...) והמשקל כאמור מתחת ל 2.1KG
-
- 6 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום לכולם! חבר טוב שלי החליט לקנות מחשב לראשונה בחייו וביקש ממני את עזרתי, הבעייה היחידה שהוא מתעקש שיהיה שם מעבד של אינטל. המפרט צריך שיהיה בו הכל (מקלדת,עכבר,מסך,רמקולים). המחשב כנראה יקנה בפנדה. זה המפרט שחשבתי עליו: 1 Intel Processor Core I3 530 2.93GHz Dual Core Socket 1156 550 ש"ח 1 Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000AAKS 260 ש"ח 1 PowerColor ATI Radeon 4770 512Mb GDDR5 PCI-E 490 ש"ח 1 Samsung DVD-RW SH-S223F x22 SATA Black OEM 159 ש"ח 1 RAIDMAX APEX Black Gaming Case 165 ש"ח 1 Seasonic S12II-430 Active PFC 430W 295 ש"ח 1 Microsoft® Wired Desktop 400 keyboard & Mouse USB Black Oem EYD-00005 99 ש"ח …
-
- 2 תגובות
- 812 צפיות
-
-
אין דרישות מיוחדות בנוסף לכך. כל הניידים שנתקלתי בהם עם מסך מט ורזולוציה גבוהה מ- 1366*768 (שאני לא מבין איך אפשר להסתדר איתה...) הם מהסדרות העסקיות היקרות יחסית. האם יש משהו במחיר יותר "עממי"? תודה.
-
- 1 תגובה
- 812 צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין שני הדגמים הנ"ל, מצד אחד ל hp ישנה סוללה 6 תאים אל מול ה 3 של האסוס, אך מצד שני המסך של האסוס מט ואילו של ה hp מבריק. עד כמה ההבדל הוא משמעותי בין 3 תאים ל 6 בסוללה? האם להעדיף את ה hp? מפרטי המחשבים: http://www.ivory.co.il/Asus_Eee_PC_X101CH.html http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=12108 תודה
-
- 0 תגובות
- 812 צפיות
-
-
אהלן אנשים, בעוד כחודש אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב באונ' וברצוני לקנות מחשב חדש. אחרי הרבה התלבטות החלטתי כי ברצוני לקנות מחשב עם מסך 15 אינצ'. עיקר מהות המחשב היא ללימודים [תכנות], לכן אני מחפש שיהיה נוח להשתמש במקלדת שלו ושאזור המקלדת לא מתחמם יותר מדי. [לכן גם העדפתי הטבעית היא למעבד i5]. כמו-כן אני מעוניין במחשב שיהיה בעל כ. מסך איכותי מספיק להריץ משחקים ברמה בינונית-גבוה. התקציב שלי הוא 4000 ש"ח. עד עכשיו הייתי נעול על הDell vostro 3550, שנראה טוב. הבנתי שיש לו איכות בנייה טובה, אך ממה שראיתי, הוא מצויד בכרטיס מסך RADEON HD6630M, ותהיתי - מהם ביצועי הכרטיס בהשוואה לNvidia GT525M 1GB, ול-Nvidia GT540M? האם הוא חלש משמעותית מה-525? ומה-540? מכיוון והכ. מסך קצת מבא…
-
- 1 תגובה
- 812 צפיות
-