ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
אני מודע לכך שאי אפשר ליצור גיימינג כבד מאוד בכל כך קצת כסף, אבל תנסו ככל האפשר.. לא יבוצע OC, רזולוצית המסך היא 1024:1280, השקט לא חשוב עריכה: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכול במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים ככל האפשר א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1024:1280 * באיזה סוג משחקים ת…
-
- 5 תגובות
- 813 צפיות
-
-
לא מזמן קיבלתי מחשב נייד חדש. ה-IBM T60P. מחשב מעולה וחדיש להיום יחסית לנייד. הוא בא עם כרטיס המסך ati mobilily fireGL v5200 שאומרים שהוא טוב אך לא הבנתי עדיין עד כמה. אשמח אם תשוו לי אותו לכרטיס מסך יותר שולחני כדי שאוכל להבין באיזה רמה הוא. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום כנראה הגעתי למפרט הסופי אני ממש מקווה =\ אני קונה את המחשב השבוע כל החלקים מKSP פרט לכרטיס מסך מפנדה.. KSP: מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon 64 3000+ (S-754) 1020 1 1020 לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX Price Units Total 8KDA3J S-754 sata, gbl 620 1 620 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512MB A-DATA 450 3 1350 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 120GB SATA 610 1 610 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? DVD Price Units Total Toshiba X16 170 1 170 מארזים? Price Units Total HEC Compucase CI-6A19 390 1 390 מחירון עבודות במעבדה? Price Units Total Assembly Computer (new compon.) 190 1 190 Total price 4350 ¤ בקשר למארז המארז הזה בKSP בא עם שני מאווררים..…
-
- 9 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום לכולם הדרישות: מחשב שיהיה סביר לעריכת וידאו שיהיה סביר פלוס (אפילו טוב מאוד) לתוכנות כמו AUTOCAD, 3DMAX לא למשחקים ללא דרישות מיוחדות בתחום כרטיס הקול לעיתים אני מתעסק עם גליונות גדולים מאוד בפוטושופ, וזה ממש סיוט לעבוד כך. מה דעתכם על המפרט הבא? הרבה מהחלקים "זרקתי" בלי שום מושג, מחכה לעצות. כמה באמת חשוב ללכת על I7 ולא I5? בהנחה שאני מתכוון לערוך קצת וידאו -------------- מעבד: INTEL CORE i7 S1366 2.8GHz 930 - BOX אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1376 לוח אם: GIGABYTE GA-H55N-USB3 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪595 זיכרון: KINGSTON HYPER-X 8192MB (2048MBX4) DDR3 1600MHz CL8 אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪1337 כרטיס מסך: GAINWARD GTS450 1GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים…
-
- 3 תגובות
- 813 צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב ולא כל כך מבין אם תוכלו לעזור אני אשמח... 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2700 גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.Crysis 2 וכל הכבדים... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…
-
- 2 תגובות
- 813 צפיות
-
-
היי אנשים, איזה מחשב אתם ממליצים בסכום הנ''ל. כמה דגשים: - כונן בנפח 320-500(מה שמשתלם יותר מבחינת עלות.) -כ.מ. בתקציב של כ700-800 ש''ח -4' ג'יגה זיכון -כ.קול שתומך בסראונד -שיהיה שקט ככל האפשר. לא יהיה OC.
-
- 10 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב למטרות עבודה עם תוכנית צילום בעיקר. (פוטושופ, לייטרום). אני רוצה מחשב מהיר (תוכנות יעלו מהר וטעינת התמונות תעלה מהר). יחד עם זאת אני מחפש מחשב עם מסך יחסית קטן בסביבות 14), האמת לא בגלל שאני רוצה לצאת איתו מחות לבית (ובגלל זה משקל לא מהווה עבורי פקטור), אלא בגלל שמסך גדול מסרבל ופשוט גדול. בדקתי וקראתי וראיתי כי המחשב שנותן הכי הרבה (מבחינת חומרה) הוא הדל 5110, כי יש לו I7 שאני ממש רוצה. הבעייה היחידה איתו שהמסך שלו גדול והארד דיסק שלו 5200 שזה קצת איטי. הווסטרו הוא I5 אבל המסך שלו מתאים לי. כמה באמת מרגישים את ההבדל בין I7 לI5? מה אתם אומרים? האם כדאי להתפשר על גודל מסך ולהנות מI7 או ללכת על מסך קטן יותר אבל עם מעבד I5. התקציב שלי הוא בסביבות 40…
-
- 1 תגובה
- 813 צפיות
-
-
תקציב: 3600 ש"ח לחרוג אלא אם כן זה באמת קריטי, נרכש בארץ. מטרות המחשב: השימושים הבסיסים של תכני אינטרנט, שימוש במסמכי office וצפיית סרטונים. תכנות בARDUINO, תכנות בPYTHON. מידול בתוכנות מידול תלת מימד, דו מימד ופיסול תלת מימדי , שימוש ב,inkscape, meshmixer, sculptist, 123D Make המידול יעשה בעיקר בתוכנות CAD למיניהן (כרגע בעיקר בתוכנות חינמיות כמו OnShape, FreeCAD אך שאתקדם ארצה לנסות גם AutoCAD) לא מדובר ברמה מקצועית מאוד אך ברמה בינונית חובבנית. ככל הנראה לא אשתמש בSOLIDWORKS בגלל החומרה הכבדה שהוא דורש, שלא תואמת לתקציב שלי, וזה גם לא כל כך משנה. (מתלמד ועובד מתחיל וחובבן שרוצה לעבוד עם התוכנות האלו "להרגיש" אותן ולאט לאט להתקדם בהם ולעלות בר…
-
- 0 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום לכולם, הרכבתי מחשב שאמור לשמש כמחשב לאופיס ואינטרנט, אבל גם לסרטי HD ברמה של 1080P. להלן המפרט: דגם מחשב: iSB2 מעבדי אינטל: Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11722 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Arctic Freezer 7 LP http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=6149 לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P8H67-M PRO B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, HDMI, DVI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12211 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x2GB G.Skill NQ Edition Dual Channel http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10227 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III WD5000AAKX http://www.ksp.co.il/hmain.php?…
-
- 5 תגובות
- 813 צפיות
-
-
סבא שלי הוא פרופ' למתמטיקה ופיזיקה שנותן שיעורים פרטיים; לאחרונה הוא החליט שהוא רוצה להיעזר באינטרנט ובמחשב בשיעוריו. הוטלה עליי המשימה לבנות לו מפרט יציב, לשימושים בסיסיים ביותר אך בלי להתקמצן ולחףף (ז"א, לא לקנות זבל מאייבורי ושות'). אני מניח שכפול ליבה של AMD ולוח עם המינימום הנדרש (VGA ו-SATA) יספיקו. בנוסף, אני סבור שהוא יעדיף מסך מרובע אשר ישמש כ-95% מהזמן לשימושים "משרדיים" -- ללא מולטימדיה כלל, מה שאומר שהעדיפות היא לבהירות ולא לזמן התגובה. אשמח להצעות ורעיונות.
-
- 5 תגובות
- 813 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות לקראת הגיוס שלי (שזה בעוד כשנה בערך) מחשב נייד שאיתו אוכל לעבוד בזמן הצבא ובבית כרגע יש לי מחשב נייח שאני רוצה להחליפו במחשב הנייד. רציתי לדעת אם זה בכלל כדאי לעשות דבר כזה מבחינת רמת הביצועים של המחשב ואיכות השימוש (נוחוחת בעיקר). הדרישות שלי מהמחשב הם: יכולת עבודה עם כרטיס קול חיצוני עבודה בסביבת קיו-בייס לוח האם והמעבד חזקים ככל האפשר. אני רוצה שהם יהיו הרכיבים שבהם אשקיע הכי הרבה כסף ושיהיו מעל הרמה של כל אחד מהרכיבים האחרים במחשב כרטיס מסך: שיוכל להפעיל משחקים של היום, אני לא רוצה לעשות ערכות גרפיות וכ'ד. כרטיס קול: בסיסי ככל האפשר כיוון שאני רוצה לחבר לו כרטיס קול חיצוני להקלטות או אם יש לכם משהו ממש מעניין שיהיה שווה להשתמש בו להקלטות בי…
-
- 1 תגובה
- 813 צפיות
-
-
אני ועוד הרבה אנשים שראיתי שקנו את אחד המחשבים מסדרת הווסטרו החדשה עם כרטיס מסך חיצוני, ונתקלו בבעיה מעצבנת במסך, שחלקים ממנו בקריאת טקסטים וגם משיטוט ברשת היו מרוחים. הבעיה הזאת הציקה מאוד, ואני אתמול פתרתי אותה סוף סוף. הבעיה בסך הכל שלא הורדנו את הדרייברים מהאתר של Nvidia , והורדנו את הדרייבר מהאתר של דל. זה נשמע מובן מאליו, אבל כשנכנסתי לאתר של דל והופיע דרייבר לכרטיס מסך חיצוני הנחתי שזה מספיק. חשוב מאוד ששאר חברי הפורום ידעו על העניין, שיוכלו לתת מענה לאחרים בבעיה הזאת שהפכה לנפוצה.
-
- 2 תגובות
- 812 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, מוזיקה, אינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא, עם הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. …
-
- 2 תגובות
- 812 צפיות
-
-
החלטתי לרכוש מחשב נייד של חברת IBM בתקציב עד 6000 ש"ח שיעודו יהיה עבודה באופיס(מצגות,אקסל,וורד)וגלישה באינטרנט. ישנם מספר דגמים בינהם Thinkpad R50e או LENOVO 3000 C100 (דגם TBO3AIZ או 761B5G)שראיתי באינטרנט אךלצערי איני יודע מה ההבדל ביניהם. מבקש לקבל מפרט למחשב שיתאים לדרישותי. בברכה
-
- 0 תגובות
- 812 צפיות
-
-
בבקשה אני צריך את חוות הדעת שלכם על המחשב כי אני לא מבין במחשבים ניידים אז הדעה שלכם מאוד חשובה לי כל מה שאני רוצה לדעת זה שאני קונה מחשב נייד טוב ואיכותי, אני לא מחפש לקנות מחשב ע"מ להריץ עליו משחקים כבדים- בשביל זה יש לי את המחשב נייח שלי. פשוט תגידו לי על-סמך המפרט האם המחשב הזה מהיר ואיכותי ואם יש לו רק S-VIDEO או שיש לו גם HDMI כי אני לא ממש הבנתי. סוג: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core Processor סדרה: TK-57 מהירות: 1.9 GHz סוג צ'יפסט: AMD M690G נפח: 2,048 MB (1,024 + 1,024) מהירות: (667 MHz) סוג זכרון: DDR2 RAM אפשרות להרחבה עד: 4,096 MB כונן: DVD Super Multi (Double Layer) drive נפח איחסון דיסק קשיח: ATA-300 120 GB מהירות דיסק קשיח: 5400 RPM מערכת מעקב אחר תקינות הדיסק…
-
- 6 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לשדרג את המחשב, שכרגע משמש אותי לאינטרנט ומוסיקה בלבד, לאחר השדרוג אני אשתמש בו גם למשחקים. המפרט שחשבתי עליו כולל בערך: Intel Quad Q6600 - 1447 nis WD 250AAKS 16MB Cache X 2 [Raid 0] = 750 nis Sapphire ATI Radeon HD2900PRO - 1700 nis OCZ 2GB DDR2 1066MHz - 1015 nis סה"כ זה יוצא 4900 אבל צריך להוסיף עוד לוח אם....(חשוב - כרטיס קול עם יציאה אופטית/קואקסיאלית). אני מעדיף לחסוך כמה שיותר, לכן אני אשמח לקבל כמה אופציות על מנת להשוות את תועלת היחס בין הביצועים לעלות. תודה, תומר.
-
- 13 תגובות
- 812 צפיות
-
-
צריך כיוון ללפטופ כדי לעבוד עם קיובייס. מוזיקה אלקטרונית לא להקליט כלים ושטויות. אני יודע שזו תוכנה שדורשת הרבה כוח אז אם מישהו יכול לעזור לי עם זה. תקציב בסביבות ה-3K לא יותר מדי עם אפשרות לחריגה. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 812 צפיות
-
-
מחשב שישמש למשחקים כבדים,גלישה,אופיס,שמיעת מוזיקה,עריכת אודיו,עריכת 3D,פוטושופ. חשוב מערך של שתי כרטיסי מסך כי המחשב מחובר לפלאזמה 42 אינץ' ולמסך מחשב דק של 24 אינץ' ויריץ משחקים כבדים באיכות מקסמאלית נ.ב בידיוק 2TB זיכרון. 1.עד 6000 ש"ח לא לחסוך חריגה עד:6500 ש"ח 2.למחשב שימושים כנגון: משחקים כבדים,סרטי HD,מוזיקה. 3.ללא ציוד הקפי 4.לא רלונטי 5.לא רלונטי 6.לא רלונטי 7.לא מתוכנן OC 8.מערכת הפעלה windows 7 64 Bit 9.העדפה לקנות מאיבורי את החלקים בקופסאות המקוריות ולהרכיב לבד 10.שהיה למחשב 2 TB ומערך של שתי כרטיסי מסך כי המחשב מחובר לפלאזמה 42 אינץ' ולמסך מחשב דק של 24 אינץ' ויריץ משחקים כבדים באיכות מקסמאלית לא AMD רק אינטל I7 12.חשוב לשמוק על אופק שידרוג למעבד ולזיכרון
-
- 4 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה קצת מביכה, אני ניסיתי אין ספור פעמים להוציא את הבטריה מהמחשב אך ללא הצלחה. הדגם של המחשב הוא acer 5810T מסדרת הTimeLine. ניסיתי לחפש בגוגל על מידע שיעזור לי אישכהוא אבל כנראה שמידע זה ברור מאליו... תודה רבה לכל מי שעוזר, זה כבר נהייה ממש טרחה כל הסיפור הזה.
-
- 1 תגובה
- 812 צפיות
-
-
אני בונה מפרט לחבר, ב-tmsfox. הצצתי בכמה דיונים פה ובינתיים יש לי פחות או יותר מפרט, אבל הייתי רוצה שתתקנו אם צריך, פתוח להצעות. אני לא סגור על המארז\ספק... והלוח אם (הצצתי בביוס שלו ל-OC ונהיה לי חום). כרטיס מסך כנראה נקנה מנועה כי אנחנו צריכים gtx260 זול (למשל 192sp) ואין ב-fox אפשר גם לקצץ בכונן קשיח (עד היום הוא הסתדר עם 80GB) אם צריך. בלי ציוד היקיפי\מסך. Intel® Pentium® Dual-Core E5200 2.5GHZ BOX LGA775 ¤359 http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=1380 Xigmatek HDT-S963 H.D.C CPU Cooler ¤120 http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?ProductID=1692 DFI LANPARTY UT UT P35-T2R Socket 775 ¤375 http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=190 Antec Three Hundred No…
-
- 13 תגובות
- 812 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך קצת ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים עם גרפיקה טובה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד מאד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בערך 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא צריך…
-
- 7 תגובות
- 812 צפיות
-
-
http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=620&Pname=Gaming המחשב הזה מוצג באתר של החנות IQPC כמחשב HIGH END אין לי מושג כמה הוא עולה אני מעריך 7000-9000 כולל המסך והכל... אני רציתי לשאול אם זה נקרא מפרט HIGH END או שרק הם מציגים את זה כHIGHEND?
-
- 8 תגובות
- 812 צפיות
-
-
אהלן זקוק למפרט מחשב שיענה על הצרכים הבאים: שימושי המחשב-רב תכליתי+ עריכה גרפית (מיועד לסטונדט שמשתמש בתוכנות גרפיות כגון פוטושופ ודומיו0לכן צריך שיהיה חזק בהתאם) המחשב יתחבר למסך מחשב Samsung SyncMaster 2443BW כמו כן ישמש לגיימינג (לא כבד) אין צורך בציוד היקפי חשיבות לשקט-7 כרגע לא מתוכנן אוברקלוק אבל בעתיד אולי יהיה טוב לסחוב קצת מיץ מהמחשב-טוב שיהיה אבל לא על חשבון הפונקצינאליות אין צורך במערכת הפעלה עדיפות לרכישה באזור המרכז ת"א-ראשון-אשדוד כמובן חסכון בתקציב תמיד מבורך תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 812 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני התקנתי ווינדוס 7 ועכשיו אני רואה שהמחשב שלי פשוט לא זז בגלל הדרישות הקשות של תוכנה זו. יש לי מחשב של אסוס eee 1000he ואני רוצה לעשות לו פורמט. כשאני מפעיל את ההתקנה דרך הדיסק מופיע לי המסך הכחול ולאחר מכן הודעה שלא נמצא התקן הארד דיסק. דבר זה נובע מחוסר דרייברים של התקני הSATA. אני צריך BOOT DRIVER של SATA שאני מכניס לתוך הפלופי (קונן A) או פיתרון אחר שיעזר לי להגדיר את הSATA כשאני עושה את הפורמט. תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 812 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6-7 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם לא נדרשת באמת תוספת. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 7 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. : fallout, black ops, gta, witcher -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בנתיים יש לי מסך פשוט 24״ 1920X1080 אבל מתכנן ללכת על משהו יותר גדול כמו 27״ 2560x1440 או אולי 4k -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…
-
- 2 תגובות
- 812 צפיות
-