ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניין לרכוש נייד שישמש בעיקר בבית כך שהגודל והמשקל פחות קריטיים, שימושים עיקריים - אינטרנט, אופיס, סרטים. ראיתי שבסביבות 2700 האופציות מבחינת מחשבים חדשים הם של acer / msi / gigabyte מצד שני חשבתי לגבי האופציה של יד שניה - מצאתי לדוגמא מספר מחשבי dell 1525 במפרטים שונים (מעבד 1.86/2 ghz, זיכרון 2/3 ג'יגה, דיסק 250, כולם עם כרטיס מסך בסיסי), כולם נרכשו בחצי שנה האחרונה - חלקם בארה"ב וחלקם עם אחריות של מעל שנתיים בארץ ונראה שניתן יהיה לרכוש במחיר של 2300-2700. (כמובן שביד שניה אני אבדוק לגבי האחריות ואת תקינות המחשב) מה המלצתכם? שאלה באופן כללי לגבי כרטיסי מסך - האם לשימושים שצויינו חיוני שיהיה כרטיס מסך איכותי יותר מהכרטיסים המובנים כדי להינות מהמחשב לפחות שנת…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל שבוע טוב לכולם,מעוניין לקנות מחשב חדש ואשמח לעזרתכם בעניין. 1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?ןעדיף לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אם ההבדל יהיה ממש קריטי עד 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:משחקים כגון cod,BF,gta V וכו' -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1680X1050. אני יודע שיש צורך בשדרוג המסך, יהיה בהמשך. -לאילו הגדרות גר…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מהי הקונפיגורציה המינימלית הנדרשת (שקולי תקציב), לגלישה בקצב 1.5M , כך שהורדת קבצים תהיה בקצב סביר , כלומר : קצב ההורדה יוכתב בעיקר ע"י הספק (1.5M ) ולא המחשב. תודה - בני.
-
- 2 תגובות
- 552 צפיות
-
-
המפרט הוא בשביל חבר.... תודה
-
- 1 תגובה
- 651 צפיות
-
-
מחשב לצרכים בסיסיים מוזיקה,קצת סרטים,פייסבוק,אינטרנט יש עדיפות לKSP אבל אם יש מפרטים טובים גם באייבורי או TMS גם טוב. לא אצל RSM בבקשה. אשמח למפרט טוב לצרכים כמו שאתם יודעים
-
- 3 תגובות
- 643 צפיות
-
-
אני עובד בעיקר בפוטושופ ובאפטר אפקט(רינדורים וכו') זקוק למחשב טוב שיחזיק מעמד. אין צורך במקלדת ועכבר \ מסך \ הארדיסק תודה רבה לכם
-
- 1 תגובה
- 643 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות לפטופ בשביל ליצור מוזיקה ולתקלט.. העדפות שלי זה מקבוק פרו אבל אשמח לקבל את דעכתם איזה דגם כדי ואם יש משהו שמתחרה בזה.. בנוסף אשמח לקבל המלצה על כרטיס סאונד טוב שילך עם זה.. מבחינת תקציב זה לא בעיה.. תודה מראש למי שימליץ..!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום הגיע תורי לשדרג את המחשב, החלטתי לשדרג את המחשב בשני שלבים שלב א': מעבד + לוח אם ב2000 ש"ח - תחילת/אמצע מאי 2007. שלב ב': כרטיס מסך ב1500 ש"ח - יולי/אוגוסט 2007 ביגלל שאין כרגע משחקים ב10DX אז אי אפשר לדעת מ8800 או HD 2900 יהיו שווים בDX10, אז דחיתי את הקניה של בכ"מ בכמה חודשים. כעת אני מבקש שתמליצו לי על מעבד+ לוח אם ב2000 שח העבד מיועד למשחקים כבדים מדי פעם פוטושופ, סרטי HD ועוד... אני חושב שאני ילך על מעבד E6600, אבל אני לא בטוח. בקיצור תמליצו לי על מה שבכי טוב בתקציב שלי ולשימושים שלי תודה מראש, אנטון
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לדעת בדיוק איך אני עושה את זה? כי אין לי שום דיסקים? (או שהיו אבל אין לי מושגע..) ההתקנה של הווינדוס 7 אמורה להיות כבר על המחשב? או שאני צריך להשיג ווינדוס משלי ולפרמט כרגיל? כל מחשב נייד זה משהו שונה.. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום ותודה לעוזרים המפרט מיועד לצרכים בסיסיים אינטרנט קצת שיתוף קבצים אופיס וכדומה.. מה דעתכם? האם שווה תכסף או שניתן להביא משהו יותר טוב? האם הלוח אם נחשב טוב לצרכים שציינתי ובכללי? והאם הזיכרון 512 מספיק או שיש צורך להוסיף עוד 512? זה המפרט: Amd Athlon 64 X2 Dual Core 3600 BOX AM2 395 ש"ח 1 Transcend 512Mb DDR2 667 PC5300 215 ש"ח 1 Gigabyte GA-M61VME-S2 nForce 400 AM2 369 ש"ח 1 Western Digital 80GB 3.5 7200Rpm 8Mb Buffer SATA II WD800JD 249 ש"ח 1 LG GSA-H42 X18 Multi DVD-Recorder Bulk Black 199 ש"ח 1 Compucase 6C28 Midi Tower True 300Watt PSU 295 ש"ח סה"כ 1,722 ש"ח
-
- 9 תגובות
- 563 צפיות
-
-
היי, לצערי דרכתי בטעות על הנוטבוק שלי וגיליתי מסך עובד אך סדוק לחלוטין עם פגיעה מאסיבית בפיקסלים. מדובר בנייד מסדרת הeee של asus אשר עלה לי בזמנו כ1600 שחור. האחריות מזמן עברה, לא שזה משנה במקרה שלי, אך שביררתי כמה יעלה להחליף מסך דרך רונלייט(היבואן הרשמי), דרשו 700 שחור על החלפה. מבדיקה קצרה ברשת עולה שדרך מעבדות פרטיות עלות החלפה של המסך נעה בין 600 ל700 שח. סיפור קצת יקר לטעמי, כאשר מוצאים בחול מסכים לנייד הזה ב200 -300 שח, ללא הרכבה כמובן. כדאי לי לעשות? לרכוש מסך מחול ולבקש הרכבה בארץ מה, או לשלם ליבואן סכום מופרז? סליחה על הכתיבה הלוקה, אני נאלץ להשתמש בגלקסי. שלי עד שהמחשב יתוקן בדרך זו או אחרת
-
- 3 תגובות
- 871 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב רצוי : 4GB ראם QUAD CORE ומארז הכי מכוער מצדי העיקר שיהיה קר. אם אפשר שתרכיבו את המפרט ב TMS תודה.
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מתכוון לרכוש את המפרט הבא, לא למשחקים, לא ל-OC. השימוש יהיה לתוכנות כגון Orcad, Matlab וכדומה (עבודה מרובה עם מטריצות). אין הגבלה על תקציב, אבל אני רוצה לקבל מקסימום בצויעם לשקל.. (כלומר ברור ש-2.6G יותר חזק אבל הוא לא משתלם) Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1166.74 ] 1 Asus P4P800 Intel 865PE Motherboard (HT, FSB800, Dual DDR, S-ATA, 5.1 Sound, 3Com G-LAN, USB 2.0) [ ¤ 726.63 ] 1 DDR-RAM 256MB 3200 WinBond Memory [ ¤ 248.12 ] 2 Chaintech Geforce 4 MX440 64MB DDR 128-bit TV-Out VideoCard [ ¤ 283.56 ] 1 Simbadda 201H Grey USB Front 400W Case [ ¤ 189.89 ] 1 Subtotal : ¤ 2863 אשמח לקבל הערות. תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, שמי אור ואני מתגורר בניו יורק ולכן חשוב שאציין שכל הרכיבים יקנו בארה"ב דרך אמזון או newegg. אני מחפש לשלב בין גיימינג לhtpc ואני זקוק למעט עזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 דולר. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 דולר חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכני HD ומשחקים כבדים ובעתיד אולי תוכנות גרפיות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, Diablo 3, Call of duty וכו' -מהי הרזולוציה הטבעי…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות מחשב נייד חדש בהקדם. הצרכים שלי: - ניידות רבה (משקל קל, פחות מ-2 קג), מסך של 14 יספיק - שימושים בדר"כ "משרדיים" בלבד (אינטרנט, אופיס, סרטים מקסימום), אבל אני נוהג לפתוח חלונות רבים מאוד, כולל סרטונים ופלאש, ורוצה שהמחשב ירוץ מהר. - זמן סוללה כמה שיותר ארוך (מעל 5 שעות) השאלה: בהנחה שאני קונה מחשב עם מעבד מסדרת i5 חדשה ועם RAM של לפחות 4GB - (חשבתי למשל על Lenovo ThinkPad E450 או על Lenovo Ideapad G40-80) - לטענת מוכרים בחנויות מסוימות, גם ההארד דיסק הוא צוואר בקבוק, ואני חייב SD ולא כונן מיכני, אחרת אתבאס מהמהירות. האמנם? אני ארגיש איטיות ותקיעות עם הארד דיסק רגיל? האם אני חייב SD? תודה, ליאור
-
- 27 תגובות
- 6.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם , יש ברשותי תחנת עגינה של ACER דגם EASY PORT III ( מצ"ב תמונה למטה ) האם יש אפשרות לתאם את החיבור הקיים של התחנת עגינה למחשב נייד מדגם ASPIRE 5600 של חברת ACER ??? תודה לעונים [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 824 צפיות
-
-
תודה ושבת שלום
-
- 3 תגובות
- 831 צפיות
-
-
המחשב שלי מגיע לחום ממש גבוה אם אני משתמש בו שעה ומעלה, הסוללה כבר מתה אני עם מטען קבוע, להחליף סוללה יכול לפתור את הבעייה? ואם כן כמה עולה סוללה זה מחשב של acer לפני איזה 4 5 שנים.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין בחוות דעת עלהמפרט הבא מפרט טכני : מעבד 3000 AMD K8 64BIT S939 512K לוח אם : GIGABYTE GA-K8NF-939 HyperTransport Technology \ AMD Atlon 64 FX \ PCI EXPRESS X16 2PCI EXPRESSx16 \ DUAL CHANNEL DDR \ USB 2.0 \ NVIDIA nForce4 4X \ 4xSerial ATA \ 3xPci זיכרון MB DDR 400Mhz 512 WESTERN DIGITAL \ HITACHI 80GB SERIAL ATA 8MB CACHE צורב די.וי.די DVDRW TOSHIBA X16 כרטיס מסך PCI EXPRESS X16 GeForce PCX-6200 256MB TURBO CACHE DDR+ TV OUT NVIDIA כולל יציאת TV להצגת המחשב על גבי מסך הטלוויזיה DVI למסכים דקים LCD כרטיס קול 8 ערוצים Realtek ALC850 Audio AC97 Codec Audio 8-channel 2x IEEE 1394B FIREWIRE כרטיס רשת מהיר Ethernet 10/100Mb LAN CICADA8201 Gigabit LAN PH…
-
- 6 תגובות
- 662 צפיות
-
-
מבקש עזרה בבנית מפרט למחשב מבוסס מעבד אינטל למשחקים הכולל Memory 2Gb, HD 500GB כרטיס מסך רצוי תמיכה ביציאת HDMI לא חובה. לוח אם אם אפשר תמיכה בDDR3 ותמיכה במעבדים החדשים של אינטל.
-
- 0 תגובות
- 514 צפיות
-
-
שלום רב ברצוני לרכוש מחשב שייעודו העיקרי היינו עבודה משרדית ,ללא משחקים כלל ,בעיקר אופיס וגלישה באינטרנט . התקציב למחשב בלבד ללא מסך היינו עד 2500 ש"ח מקווה שאפשר להרכיב מחשב נחמד בסכום הנ"ל. לצערי הרב המעטתי בעבר בהמלצות של חברים לגבי רכישת מחשב ולכן כעת אני משלם את המחיר ולכן חשוב לי מאוד לשמוע דעתכם ,בנוסף לכך איני מומחה ומבין גדול אז אים הדבר אפשרי לגבי רשימה של הפריטיםן הנ"ל בכדי לקבל הצעות מחיר בתודה מראש רובי
-
- 6 תגובות
- 709 צפיות
-
-
שלום לכולם! זקוק לתשובה מהירה לפני קנייה. מה ההבדלים בין שני הדגמים של לנובו, מדוע הפרש כל כך גדול במחיר? פרט לכונן הקשיח Yoga 3 14 לבין Yoga 500 14
-
- 1 תגובה
- 945 צפיות
-
-
שלום חבר שלי רוצה מפרט למחשבים ומשחקים עד 3000 ש"ח ורק במקרה חריג אפשר לחרוג עד 3.5 אם תוכלו לתת לי טיפים להוריד את המחיר אני אשמח ותגידו מה דעתכם על המפרט המון תודה G.Skill DDR2 4096MB 1066MHZ Dual Channel 4GBPI CL5-5-5-15 439 ש"ח Gigabyte GA-EP43-DS3L Intel® P43 Express Chipset LGA 775 525 ש"ח Sapphire Radeon 4850 512MB DDR3 Retail 875 ש"ח Compucase 6A21 Midi Tower White&Blue 300Watt 371 ש"ח LG GH22LS40 Super Multi DVD Rewriter Sata x22 LigntScribe Black Retail 170 ש"ח Intel Core 2 Duo E7400 2.8GHz 1066FSB 3MB 685 ש"ח Seagate Barracuda 500GB 3.5 7200Rpm SATA II 16Mb ST3500410AS 325 ש"ח המפרט הורכב בפנדה. סה"כ 3,390 ש"ח הרכבה אני מרכיב לבד אין שום צורך ב O…
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
סופסוף הגיעו המעבדים החדשים כדי שאוכל להרכיב מפרט כמו שצריך לגיימינג. יש לציין שהמסך שאקנה יהיה כנראה Dell P2714H (חוו"ד עליו גם תעזור לי מאוד, לא כלול בתקציב המצויין לעיל), בעתיד אולי אעשה SLI ואוברקלוקינג ולכן לוח אם וספק אלו נבחרו... מודה מאוד לכל מי שיוכל לעזור ולייעץ לי...הקנייה תיעשה באייבורי או KSP מפאת מיקום.
-
- 27 תגובות
- 4.4k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מחשב של DELL נמצא אצלי כבר חודש וחצי קניתי חדש, והסוללה לא נטענת, זה תקוע על שני אחוז, כשנסיתי לעשות ריסט למחשב זה נותן לי את ההודעה הזאת alert the ac power adapter wattage and type cannot be determined ואז הוא נותן לי כמה אפשרויות, אחת מהאפשרויות לעשות בדיקה למחשב, הרצתי בדיקה לקחה איזה שעה וחצי והכל היה תקין, והעלתי אותו מחדש וזה עדיין לא נטען וכשאני עושה ריסט זה נותן לי כל פעם מחדש את ההודעה הזאת. אם אני מוציא מהחשמל המחשב ישר נסגר, ולא יודע אם זה קשור, אבל הוא גם ניהיה כבד ברמות מאז הבעייה הזאת
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-