ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
כרגע אני חייל, משתחרר עוד שנה וחצי. יכול להיות שהמחשב שלי מת טוטאלית. נכון לעכשיו אני לא משתמש במחשב לשום מטרה חוץ מאינטרנט מוזיקה וסרטים - כלומר נכון לעכשיו אין צורך במחשב חזק. שאני אשתחרר יהיה לי יותר זמן למשחקים וקצת לנצל את המחשב. הבעיה שלי היא כזאת - האם לקנות עכשיו מחשב זול ומשרדי ולאחר מכן לקנות מחשב מושקע, או שלהשקיע עכשיו במחשב טוב MID END, ובמידת הצורך לשדרג עוד שנה וחצי? עוד בעיה - הטכנולוגיות רצות ומה שקורה בדר"כ, שהלוחות אם לא תומכים במעבדים העתידיים, ולפעמים גם זכרונות וכו', ככה שאם צריך לשדרג - אז חובה לשדרג לוח, מעבד, זכרונות ובדר"כ גם כרטיס מסך. בכל מקרה אשמח לשמוע דעות לגבי כמה כדאי להשקיע וכו'. בכל מקרה המפרט הנוכחי שלי (נראה מה אולי אפשר להציל) מעבד 2…
-
- 9 תגובות
- 797 צפיות
-
-
מעבד: [..] AMD ATHLON II X2 250 AM3 (3.0GHz) - BOX - זמין במלאי ₪289 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 - זמין במלאי ₪281 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪123 מארז: [..] COOLERMASTER ELITE 335 w/o PSU ₪164 ספק כוח: [..] ANTEC EARTHWATTS 380W ₪198 הרכבת מחשב: [..] הרכבה + בדיקות יציבות - לרוכשי מחשב חדש ! ₪80 מחיר סופי: ₪1135 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il כל שאר הציוד יש לי. שאלות: 1. תהיה בעיה עם הזכרונות 1333? הלוח תומך אבל המעבד עד 1066. 2. כדאי להחליף את הcm 335 ב antec 200? האם האיכות הירודה של של 335 שווה השקעה של עוד 100 שקל לantec 200? 3. אני הולך להשתמש בכרטיס המסך המובנה, אבל האם במידת הצורך הספק יחזיק כרטיס מסך נוסף חלש? או שכדאי גם פה …
-
- 2 תגובות
- 797 צפיות
-
-
ערב טוב, מחר אני הולך לקנות מחשב חדש (הגיע הזמן אני חושש ) בניתי איזה מפרט אני חושב שעונה על הצרכים שלי... מבקש חוות דעת בנושא. תודה מראש CASE THERMALTAKE ARMOR + MX 23CM FAN BLACK POWER SUPPLY THERMALTAKE 650Watt 14CM C.Management INTEL EVA COVE DG35EC VGA+L1G+FW 1333Mhz INTEL E8400 3.0GHZ CORE2DUO 1333MHZ 6M BOX DDR II 2GB 800Mhz KINGSTON DDR II 2GB 800Mhz KINGSTON ATI SAPPHIRE HD 4870 512MB GDDR5 D.DVI 256BIT 500GB 16MB SATA II 7200 AAKS WD DVRW NEC 7200 X 20 +/- DUAL LAYER BLACK WINDOWS VISTA PREMIUM English
-
- 5 תגובות
- 797 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב חזק (לא למשחקים), השימוש העיקרי הוא לתכנות שזה כולל הרצה של תוכנות כבדות במקביל ואמולטורים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל (עדיף עד 4K) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual sudio, eclipse. שימוש תדיר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת פשוטה ונוחה להקלדה מרובה (אם זולה עדיף אלחוטי). לא חובה. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. …
-
- 3 תגובות
- 797 צפיות
-
-
חברה ראיתי בעיתון מפרט מחשב טוב באיבורי ב2200 כשנחשב הכי איכותי בדף של העיתון... אני לא ידוע אם אתם מכירים אבל רציתי לקבל הצעה למפרט ממש טוב במחיר כזה כי הבנתי שהמחריים ממש ירדו ואפשר להשיג מחשב מעלף ב2500 שקל כאילו ממש טוב למשחקים וכו' ואני צריך מחשב עם כרטיס טלויזיה אך גם שיהיהי טוב ממש למשחקים שיריץ משחקים כבדים תודה לעוזרים..!
-
- 9 תגובות
- 797 צפיות
-
-
Athlon 64 3500+ Socket AM2 Asus M2NPV עם nVidia 6150 on board 2x Twinmos 512MB DDRII 667MHZ Hitachi deskstar 160GB SATAII Teac\Sony floppy NEC 3550A HEC Compucase CI-6A21 Generic PSU 400W MS Windows XP Home Edition המחשב מיועד לעבודה משרדית ומשחקים לייט... בעתיד אולי ישמש למשחקים כבדים יותר... רציתי לדעת אם כדאי באמת לקנות 3500+ או שאין שיפור משמעותי לעומת ה3200+ אני קונה ספק ג'נרי כי הספקי הנורמלי היחידים שיש בKSP עולים 600 שקלים ומעלה, אז אני פשוט אסתמך על האחריות, ואם יישרף הספק הם יחליפו אותו. אני מתלבט אם לקנות וינדואוס או לא. שמעתי שעכשיו אי אפשר לעדכן את הוינדואוס אם הוא לא מקורי והכל.. מה אתם חושבים? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 797 צפיות
-
-
מעבד: Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE לוח אם: ASUS A8N-VM nVidia 6100, GBL זכרון: 2X 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 דיסק: WESTERN DIGITAL 160GB SATA II 7200RPM 8MB צורב: DVD Recorders NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 מארז: HEC Compucase CI-6A21 400W המחשב מיועד ל-office, a little matlab, P2P וקצת מאוד משחקים (בעיקר fifa)
-
- 11 תגובות
- 797 צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח, עדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio 2010 - פרנסה, IntelliJ - פרנסה. Microsoft Test Manager - פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis 2, Battlefield 3, Batman: Arkham City -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). למשחקים: 19…
-
- 4 תגובות
- 797 צפיות
-
-
שלום, צריך עזרה בבניית מפ]רט למחשב שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט וכתיבת קוד תוכנה ושימוש כבד ב-MATLAB. כמו כן אני אשמח אם יהיה אפשר לראות עליו סרטים ופה ושם גם לשחק מדי פעם. התקציב הוא 3500 ש"ח ואני זקוק לציוד היקפי ומסך 22 אינץ'. שנה טובה לכולם.
-
- 5 תגובות
- 797 צפיות
-
-
היי,אני רוצה לקנות נטבוק ונתקלתי בשני המעבדים הבאים,מה ההבדל בינהם?כמה ליבות יש למעבדים מסוג כזה או דומה?
-
- 1 תגובה
- 797 צפיות
-
-
שלום שמי רן, אני רוצה לקנות מחשב נייד עם מסך של כ- 17 שאני יוכל לראות סרטים באיכות HD (שייראו באמת יפה) שיהיה מהיר, סוללה חזקה... השאלה העיקרית אם כדאי לי לחכות לבואו של WIN7 ההולך וקרב או שאני יוכל לקנות עכשיו ?? גם הבנתי שיש מדיה סנטר ושטויות כאלה שאני חושב שיהיה לי מצויין... והתקציב הוא עד 5000 ...אני מניח שזה מספיק ;D אם לא אני ינסה להוסיף אבל לא בטוח... תודה רבה לעונים,רן
-
- 5 תגובות
- 797 צפיות
-
-
שלום , אני צריך המלצה למפרט עד 3000 שקל שמטרתו העיקרית זה לימודים. מה שאומר שהוא צריך להיות שקט , לא כבד יותר מידי , עם זמן סוללה של נגיד 6-8 שעות עבודה ברצף . למען הסדר הטוב: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות - לימודים (בעיקר וורד ופאורפוינט + אינטרנט) * גודל המסך? לא משנה לי - שיהיה בגודל סביר ככה שיהיה נוח לקרוא ממנו. * משקל רצוי? לא משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן , 6 -8 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו), לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? נגיד 100gb - מה שנכנס בתקציב. * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה…
-
- 2 תגובות
- 797 צפיות
-
-
האלן, בקנית המחשב היה לי HD של 80DG שמתכום 5GB נתפסים ע"י הrecovery system ועל השאר זה פרטישיון של ווינודס VISTA חילקתי את הפרטיטיות הזה לשניים (לי לפרמט) והתקנתי על השני את XP מעכשיו אני יכול להיכנס רק ל Windows XP והוא לא נותן לי לבחור באפשרויות בחירה את VISTA (ניסיתי לשנות את BOOT.INI וזה לא עזר..) כמו כן אני גם לא מצליח להיכנס לrecovery, אני לוחץ על הכפתור הכחול הגדול על הנייד והוא נותן לי רק שתי אופציות: כניסה לבסיוס \ הגדרת התקני BOOT אני כבר לא יודע מה לעשות.. תעזרו לי בבקשה!
-
- 0 תגובות
- 797 צפיות
-
-
נאמר לי שלצורך תוכנות עריכה כמו פוטושופ כדאי כרטיס מסך חזק של לפחות 980M האם dell xps 15xp - rd33 - 9277 יהיה מתאים (כרטיס.מ 960M) הדגם הזה עולה מעל 9.000 ש״ח . כוונתי בהתחלה הייתה להוציא עד 7.000 ש״ח האם אוכל למצוא מחשב נייד ssd איכותי ברזולוצית מסך גבוהה מאוד, מעבד חזק, סאונד טוב, ושלא חסכו ביציאות/שקעים-בתקציב זה. אילו אפשרויות הייתם ממליצים מתוך הנחה שלא פחות חשוב,חברה עם שרות אחריות טוב. תודה.
-
- 0 תגובות
- 797 צפיות
-
-
פריט פירוט ספק Thermaltake Silent Purepower 480W Butterfly Black W/LED PFC Power Supply לוח אם Chaintech 9CJS Zenith i875P P4 800FSB Skt478 DDR ATX Motherboard מעבד Intel Pentium 4/ 3.2C GHz 800MHz FSB, 512K Cache, Hyper Threading Technology מאיץ גרפי ASUS V9950 TVD GeForce FX 5900 AGP 8X 128MB DDR Video Card זיכרון RAM OCZ Performance Series 184 Pin 512MB DDR PC-3700 דיסק קשיח Maxtor DiamondMax Plus 9 120GB Ultra ATA/133 7200RPM Hard Drive Fluid Bearing מקלדת ועכבר Thermaltake A1836 XaserIII Office Keyboard & Mouse פד משחק BELKIN Nostromo n50 SpeedPad USB מארז Acylic clear case צורב Lite-On BLACK 52X24X52X CDR CD-RW דיסקט Samsung Floppy Dr…
-
- 2 תגובות
- 797 צפיות
-
-
שלום הרבה אנשים כאן בפורום כולל אני מחכים למעבדים החדשים אך למרבה הפתעתי, בדקתי בכמה אתרים , וראיתי שהמעבדים החדשים HASWELL לא בהכרח חזקים יותר מהמעבדים דור 3 לדוגמא: יש את ה 4200 של הI5 ויש את ה4500 של הI7 ויש את המעבדים : I7 3630 או I7 3632 או I7 3612 שהרבה יותר חזקים מהאלו של הHASWELL נכון שהדור החדש יותר חסכוני בסוללה אבל האם באמת שווה לחכות לחדשים? כאשר דור 3 חזק יותר בביצועים ?!
-
- 2 תגובות
- 797 צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב חדש בימים הקרובים ואני עדיין מתלבט מה כדאי לי לקנות, אז באתי לפה לייעוץ. התקציב שלי הוא בסביבות ה2000 שקל (אפשר קצת לחרוג), והשימוש הבסיסי שלי במחשב הוא בעיקר מוזיקה, גלישה נוחה באינטרנט ומשחקים (אם כבר אני קונה מחשב חדש אז אני ירצה לנסות משחקים שעוד לא שיחקתי כמו COD4, Team Fortress 2 וכאלה...). יש לי את כל הציוד ההיקפי כולל מסך 17 אינץ'. השקט של המפרט די חשוב לי. החנות המועדפת היא אייבורי אבל אפשר גם אחרת. ללא מערכת הפעלה. הלכתי לסניף של אייבורי והציעו לי מפרט שעומד בתקציב, אבל אני לא מבין בכל העניין כל כך. הנה המפרט: Intel E5500 2GB RAM DDR3 1333Mhz WD 500GB SATA2 GeForce 220GT צורב כלשהו של LG לוח G41 של MSI מארז + ספק 450w אם יש לכם הצעות לשיפור ה…
-
- 4 תגובות
- 797 צפיות
-
-
שלום, אני עוקב בעיניין אחרי הפורום כאן כבר כמה זמן. קודם כל הסתבר לי שאני לא מבין כלום ואחר כך שאני כבר זקן מדי בשביל להבין . אני מחפש מפרט שייתן לי מענה לתחביב צילום ועיבוד תמונה שלי. העבודה היא עם קבצי NEF (קבצי מקור של המצלמה) בגודל של כ 10MB ובתוכנות הבאות: iView Media Pro למיון ואירגון משם העברה ל: Dxo optics Pro לעיבוד - זו התוכנה האיטית / כבדה ביותר מבין השלש. ולסיום Photoshop בהתבסס על מפרט המומלץ באתר של גרפיקה : פריט דגם מחיר בשקלים כולל מע"מ מעבד Intel Core 2 Duo E6300 (S775) - 1.8GHz 1066MHz 2MB Shared Cache 64bit Box - 3Y Warranty 1100 לוח אם LGA775 Intel945P - ASRock ConRoeXFire-eSATA2 - 3Y Warranty 565 זיכרון פנימי DDR-2 - 1024mb PC5300 - T…
-
- 2 תגובות
- 797 צפיות
-
-
טוב אז ככה: לוח ASUS P4P800 DELUXE מעבד INTEL 2.8 HT זכרון 512 DDR DUAL CANNAL מארז MIDI ATX ספק 400 וואט סידי רום DVD TOSHIBA צורב ASUS 52X32X52 מסך LG FLATRON הארד SEAGATE 120 GB SATA כרטיס מסך READON 9600 128 DDR ASUS כל זה 5500 שח כולל מעם מה דעתכם?
-
- 2 תגובות
- 797 צפיות
-
-
האם קיים משו כזה? מה הכי טוב לתקציב נ"ל?
-
- 4 תגובות
- 797 צפיות
-
-
שלום, אחי העני מחפש מחשב נייד משומש למטרות בסיסיות. הדרישות: מעבד: לפי מה שהבנתי, לפחות Celeron M ומעלה (למרות שאין לי מושג איזה מעבדים יש מעליו). מסך: עדיפות למסך 14 אינ'ץ, דיסק קשיח: לפחות 20 גי'גה, מהירות: לפחות 5,400 סל"ד, עם זיכרון מטמון לפחות 8 מגה. זכרון ראם: יותר מ250 מגה. כרטיס רשת אלחוטי: חובה משקל: לא משנה. מקש העכבר: עדיפות לג'וייסטיק במקום משטח נגיעה. סוללה: שתספיק לפחות לשעה. רשת אלחוטית: 802.11b ו-802.11g במהירויות תאורטיות של 11Mbit ו-54Mbit. Bluetooth - לא חובה. מטרות: עבודה עם מסמכי WORD ואקסל, צפייה בסירטי DIVX. אשמח לקבל טיפים איזה מחשבים ניידים בידיוק לחפש ביד שנייה... ממה להיזהר וממה לא
-
- 0 תגובות
- 797 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני טס לתאילנד מחר ואמרו לי שכדאי לי להביא מחשב נייד (כי שלי כבר ישן ולא מתפקד) . המליצו לי על HP כי החברה מייצרת שם את המחשבים שלה. לי היה בעבר מחשב של לנובו 3000 N200- מחשב כבד מאוד להתנייד עימו. הצרכים שלי הינם: מחשב לעבודה להתניידות רבה אך גם לעבודה מסיבית של שעות רבות בבית (משקל סביר לסחיבה בתיק). מחשב שיחזיק מעמד זמן רב ללא צורך בהטענה אינטרנט אופיס מצגות בפני לקוחות במשרדים אך גם במקומות פתוחים. אשמח לשמוע דעתכם על דגם מסויים שהינכם ממליצים עליו מתוך סידרת elitebook. מכירים מישהו שקנה מחשב נייד בתאילנד? אשמח לשמוע את דעתכם והאם אתם חושבים שכדאי לקנות שם (שהבנתי שהמחיר יכול להיות זול ב-40 אחוז מבארץ). והאם האחריות הבינלאומית שמקבלים שם תיהיה בת…
-
- 0 תגובות
- 797 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, תקציב עד 3000, המטרות זה משחקים (לא מתכוון לשחק על גרפיקה הכי גבוהה או רזולוציה הכי גבוהה), גרפיקה תלת מימדית, וכל מה שמסביב. כמה דברים: - לא צריך ספק - לא צריך צורב - כונן קשיח מספיק 160GB (יש לי חיצוני של 500). - מארז, חשבתי על NZXT Tempest או משהו בסגנון. - זיכרון אני חושב שאני יצטרך 4 בשביל גרפיקה 3D... - אני לא מתכנן לעשות OC - בנוגע לכרטיס מסך - יש לי מסך 22' זה הכל אני חושב... תודה רבה על זמנכם!
-
- 6 תגובות
- 797 צפיות
-
-
שלום מחשב משחקים ב2500 מתאים לנו אבל מכיון שהמחשב פועל ברציפות רוב הזמן ( הורדות קבצים ) צריכת החשמל לאחר מספר שנים היא אלפי שקלים. האם ניתן לבחור רכיבים שיקצצו את צריכת החשמל? מחשב נייד למשל הוא חסכוני בצריכת חשמל. האם כדאי? תודה יהודה
-
- 7 תגובות
- 797 צפיות
-
-
כמו שרשמתי בכותרת התקציב שלי הוא 4500 שח, ואני מחפש נייד חזק, רצוי עם המעבדים החדשים של אינטל (מסדרת P) חשוב שיהיה זמן סוללה טוב, 4 ג'יגה זיכרון, שיריץ תוכנות כבדות בלי לעשות הרבה רעש וחום, אם יש אפשרות לכרטיס מסך טוב במחיר הזה שיאפשר גם לשחק אז מה טוב.... חשוב שהלפטופ יחזיק לי לאורך שנים, לכן אני רוצה לקנות מוצר איכותי. חשבתי על gigabyte אך לא מצאתי הרבה פרטים או ביקורות באינטרנט http://www.skypc.co.il/pl_product~71619~14~0.htm האם מישהו התנסה איתו ויכול להמליץ? איך האחריות שלהם? בכל זאת קצת מוזר שלפטופ עם מפרט כזה זול מאוד יחסית למתחרים עם מפרטים זהים (hp, dell...) אגב יש מצב שהוא בא בלי מערכת הפעלה?! (טוב נו... )
-
- 7 תגובות
- 797 צפיות
-