ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין לרכוש להורי מחשב לצורך אינטרנט ואופיס ולא יותר אבל רוצה שיהיה נורמלי, כלומר יעבוד טוב ולא יהרס אחרי שנה. כלומר יחזיר מעמד כמה שנים לפחות בשוק לצורך שימוש זהה. אין צורך בציוד היקפי רק המארז. איזה מפרט מומלץ? ואיפה? תקציב עד 1000 ש"ח. תודה.
-
- 2 תגובות
- 613 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק למחשב DAW שיעשה את העבודה... אני לא כ"כ מבין בזה, מלבד שיש להרבות בזכרון. גם אמרו לי שHD עם RPM גבוה מוסיף מאוד לביצועים. (כאמור, גם מסך רחב של 22"). ושאלת אגב, מה ההבדל בין אינטל I7 לאינטל CORE 2 QUAD? בכל מקרה, דעתכם מבורכת! תודה יואב
-
- 2 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. המחשב של אמי הלך לעולמו, והגיע הזמן לקנות אחד חדש. המחשב ישמש לתוכנות אופיס למיניהן, גלישה באינטרנט, וצפיה בסרטים (לא חובה HD). בקיצור זה צריך להיות מחשב ביתי פשוט וזול ככל האפשר, אך עם חלקים אמינים ולא גנריים כמובן , אין צורך בציוד הקפי - רק המארז וכל מה שבתוכו. אין גם צורך בצורב DVD, כי אני אעביר את זה שהיה במחשב הקודם (בהקשר זה, עדיף שהמארז יהיה לבן, כי הצורב לבן). עוד נקודה חשובה היא שהמסך שישמש את המחשב הוא מסך ישן מאוד (מסך ''15 CRT של LG), וחשוב, כמובן, שניתן יהיה לחבר את המחשב למסך הזה. התקציב הוא מצומצם למדי, אך אני מאמין שניתן להרכיב מחשב לדרישות הנ"ל. תודה מראש על העזרה. נ.ב. אודה לכם אם המפרט יורכב באתר של חנות מומלצת ואמינה.
-
- 6 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב חדש כי הקודם שבק חיים, וגם ככה כבר מיושן מאוד (אצלי בשימוש כ 5 שנים) השימוש שלי במחשב הוא בעיקר אינטרנט מוזיקה וסרטים, אבל לפעמים גם משחקים(לא כבדים). התקציב שעומד לרשותי הוא 2000 שקלים ואני צריך מחשב עם מסך LCD רצוי מפרט מ KSP אבל אם יש חנויות טובות יותר אני אשמח לקבל מפרט גם מהן. נ.ב אני יכול לשלם בתשלומים (+-10) אם זה ישנה משהו. תודה לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום חברים, ראשית, אודה ואתוודה כי איני מבין גדול במחשבים כרובם המוחלט של החברים כאן. אני מבלה יותר מ 14 שעות ביום מול מחשב הן במסגרת עבודתי מהבית והן בזמני החופשי. את המחשב האחרון שלי קניתי לפני 5 שנים, וכיום אני חייב "דם חדש". התקציב המירבי שיש לי (כלומר שאשתי הסכימה לתת לי ) הוא תקציב של 3,000 ש"ח למחשב ועוד 1,000 למסך. העניין, שבגלל כורח המציאות הכלכלית, אני חייב פריסה של 30- 36 תשלומים, דבר שמצמצם את האפשרות קניה למכרזים כ וואלה שופ YNET וכד' :'( פנייתי אליכם זאת, בראש ובראשונה לדעת מהו המפרט הטוב ביותר שה 3,000 ש"ח שלי יכולים לי ו/או אפשרות אחרת, המופיעה באחד המכרזים. בעיקר אני צריך את המחשב לסרטים, משחקים כבדים.. וגלישה. ללא OC אין תוכנות מסוימות שעלולות להכביד. מ…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שוב קונה מחשב למישהו. הפעם אח שלי. אם מישהו עוקב אחרי הפוסטים שלי, נראה כאלו לכל מי שיקר לי יש נייד חדש (ו את כולם tgolin בחרה ) אז זה המקרה - אחי אמנם סטודנט, אבל לפיסיקה ומדעי המחשב, ככה שהוא גם מתכנת ועובד עם matlab וכאלה, ככה שיהיה נחמד קצת כח חישוב. הוא רוצה 14'' מסך מט צורב חובה דיסק מהיר של 250G (דיסק של 5200 תמיד נראה לי כמו צואר בקבוק) אין צורך ביציאות מיוחדות בלוטות יהיה נחמד והמחשב יהיה על נתיב הבית שלו לאוניברסיטה אז משקל סביר נדרש. בקשר לתקציב - לו לא היה מושג מה מחיר סביר לעניין, ככה שאני הגדרתי את התקציב לפי מה שנראה לי הגיוני. אנכנו די פנאטים של איכות ככה שאפשר לברוח קצת עם התקציב בשביל משהו מתגמל. המחשב אמור לשרת אותו כמה שנים טובות. תודה!
-
- 5 תגובות
- 900 צפיות
-
-
שלום, אני חשבתי לקנות מחשב לסלון במקום להשתמש כל פעם בלפטופ. הוא צריך להפעיל סרטים באיכות של 1080P אני משער עם מתאים של DVI לHDMI אלא אם כן אתם מכירים לוח עם HDMI. שיתמוך 5.1,אם אפשר גם אופטי. 250GB יספיק , כי יש לי בשאר המחשבים מספיק מקום. חשוב מאוד זה כרטיס רשת תומך GBIT או אלחוטי רשת N. ואם אפשר שיהיה שקט. מישהו יכול להמליץ על משהו בתקציב עד 1500 או שזה רק במציאות מדומה ?
-
- 2 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום לכולם, בניתי את המפרט הבא למחשב הבייתי. ההורים שלי בעיקר גולשים ברשת ואחותי משחקת מידי פעם משחקים. כמו שציינתי בכותרת אין צורך בציוד היקפי, מסך או צורב. המחשב לא יעבור OC. אשמח לקבל הערות על המפרט לטובת מפרט שקט יותר או איכותי יותר. כמו כן, לפי דעתכם כדאי להוסיף מאוורר למעבד? תודה מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤375 לוח אם: GIGABYTE GA-EP31-DS3L ¤386 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX 2.0 Geforce 9800GT 512MB GDDR3 - RETAIL ¤615 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500410AS - זמין במלאי ¤319 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ¤266 מארז: RAIDMAX APEX w/o PSU ¤166 ספק כוח: SEASONIC 400W :…
-
- 8 תגובות
- 808 צפיות
-
-
מה קורה? טוב אז אני מעוניין להחליף את המחשב ויש כמה פרטים ספציפים: 1) חייב HD של 1TB.... תמיד נגמר לי המקום. 2)בעיקרון אני משחק במסך 19" ברזולוציה 1280X1024 אבל המחשב מחובר לR81 בגודל 32" ולפעמים אני משחק בה...אז חשוב לי שכרטיס מסך יסתדר גם עם זה. 3)צורב DVD. 4) בלי OC. אני מעדיף לא לחרוג מהתקציב אבל אם עוד 100-150 ש"ח יעשו איזה שינוי רציני אז נזרום. סבבה זה הכל תודה לכל העוזרים .
-
- 1 תגובה
- 552 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש HTPC למטרת קולנוע בייתי ,הורדות ,סרטים ,מוזיקה וכמובן משחקים(שוטרים למינהם דוגמת call of duty וכו'). המערכת תחובר למסך פלזמה Q91 של SAMSUNG ולסט רמקולים סטליטים של מוראל ולרסיבר(אותו אני אמור לרכוש בעלות של עד 2,000 ש"ח-אשמח להמלצות). חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט וכמובן נושא הקירור והאוורור חשוב. בנוגע ל- OC אין לי מושג אם צריך - פתוח להצעות. תודה על העזרה.
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל תודה על העזרה. רוצה בקרוב לקנות מחשב,הטופס: 1. מה התקציב? 2700-2800 גג. 2. מטרות המחשב? אינטרנט,אופיס,משחקים (כבדים),צפיה בסרטים,הורדות וכו' (יענו הכל מהכל). 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כרטיס מסך חשבתי על 9600GT,לא מחפש להריץ על HIGH מדיום גם מספיק. העדפה למעבד E8400 או Q6600. מארז הבנתי שחשוב שהוא יהיה קריר ואיכותי ולא סתם גנרי אחד אז חשבתי על CM334 ולהשקיע בספק שהבנתי שהוא החשוב יותר. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? רשמתי על איזה מארז חשבתי,עדיף שהוא יהיה שקט. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא. 8. ה…
-
- 5 תגובות
- 993 צפיות
-
-
שלום רב , כמו שהכותרת אומרת . לחבר שלי יש LCD 32 והוא רוצה מחשב שיכול להריץ לו גם משחקים בצורה טובה וגם סרטי HD . הוא מוכן להשקיע עד 3000 שקל , אפשרות לחריגה קלה אם זה ישתלם. ממתין להמלצות שלכם
-
- 5 תגובות
- 716 צפיות
-
-
המחשב למטרת משחקים מעבדי אינטל Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5QL-E s775 C2Q 1600Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E 2.0, 1394a זכרונות DDR II 1066Mhz 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel דיסקים קשיחים Samsung 500GB 7200RPM, 16MB, Sata II כרטיסי מסך Sapphire HD 4850 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA מארזים JSPTech N-630B Black Midi ATX 400W מקלדות Logitech Internet 350 Keyboard Black עכברים Microsoft Basic Optical Mouse Black - Oem רמקולים Altec Lansing VS4121, 2.1 מסכים LG - שלוש שנות אחריות LG W2261V 22 Inch 2ms DVI WideScreen Black מחיר 4710 מה דעתכם? לגבי הלוח אם הבנת…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן.. אשמח אם תעזרו לי במפרט הזה: אני סטודנט וצריך מחשב קומפלט (המחשב הנוכחי שלי מחליף בעלות).. מצד אחד אני רוצה שהוא יהיה מחשב שמותאם לצרכים שלי כסטודנט ומצד שני אני רוצה שיעלה עליו המשחק FLIGHT SIMULATOR X בצורה טובה (אני אוהב סימולטורים). המחיר יכול להגיע ל-3000 ש"ח עם חריגות.. ציוד הקפי- אני צריך הכל (כולל מסך 19 אינצ' LCD) ואשמח גם לשמוע את הפרשי המחירים של המוצרים האלחוטים . אין צורך במערכת הפעלה ואין לי העדפת חברה (סומך על ההמלצות שלכם). עדיף שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט (זה גם משהו שאני מוכן לחרוג איתו במחיר). תוכלו גם להמליץ לי אחרי המידע שנתתי לכם פה, האם אולי כדאי לי מחשב נייד?? תודה רבה אייל
-
- 3 תגובות
- 591 צפיות
-
-
- מה התקציב? מזומן, 1200. - מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, סרטים בסיסים וכדומה. - האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא, אין צורך בציוד הקפי. - האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמובן שאין צורך בכרטיס קול איכותי וכו'. - האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מפרט על בסיס אינטל. - האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא. - האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא. - האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא. מלבד אינטרנט, אופיס וסרטים בסיסים. המחשב לא ישמש למשהו אחר. - האם חשוב שקט? עד כמה? אשמח אם הוא לא יהיה רועש במיוחד, אך זה לא כ"כ חשוב. - האם מתוכנן OC? אין תיכנ…
-
- 3 תגובות
- 572 צפיות
-
-
שלום אני קצת לא מעודכן בכל מה שהולך בחומרה של היום... רציתי בקשת עזרה למפרט מחשב מבוסס Shuttle Barebone כי חשוב לי החסכון במקום ואני יודע שזו החברה הכי איכותית למחשבי Barebone אבל אם ידוע לכם על מתחרים לא רעים אני לא יתנגד... אז ככה אני צריך שהמחשב יהיה חזק לעבודה משרדית שוטפת, בנוסף חשוב שמשחקים חדשים יעבדו עליו כמו שצריך... מסך לא צריך, אבל אם יש איזה סט של עכבר ומקלדת תוסיפי, אני אוהב את המראה המינימלי אז קחו את זה בחשבון... אה וכמובן צריך מצלמת רשת טובה לשיחות ועידה בוידאו... תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום. רציתי לברר לחבר, מחשב נייד עד 4000ש"ח, למשחקים שירוצו בצורה סבירה ושאפשר להנות, משחקים כמו DOOM3 כמו HL2 וכו' סרטים אינטרנט עבודות OFFICE וכו' רצוי שיהיה בו זיכרון מינימום 2GB רציתי לדעת מה ההמלצות שלכם, תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד בערך חצי שנה. אתמול שהפעלתי אותו הוא ישר נכבה ואז חיברתי אותו לחשמל והפעלתי וגילתי שהסוללה היא על 2% הטענתי אותה ל100% ומאז היא פשוט לא יציבה, כלומר המד שמראה לי כמה היא טעונה לא מדייק הוא עולה ויורד פתאום ואני לא יודע באמת כמה היא טעונה. מה אפשר לעשות? תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
למחשב יש נטייה משונה להפסיק להגיב (כולל תזוזה של הסמן), ולאו דווקא בזמן שהוא עושה איזשהיא עבודה מאומצת, קורה גם למשל כאשר סתם עובדים על word יכול להיות שאני סתם מדמיין, אבל זה נראה שזה קורה (לרוב) שאחרי שאני נניח פותח מסמך, לא נוגע בו כמה דקות, ואז ברגע שאני לוחץ על "משהו" עם עכבר, פתאום המחשב מפסיק להגיב, ואני חייב לעשות לו restart בשביל להחזיר אותו לחיים מישהו נתקל בתופעה הזאת?
-
- 1 תגובה
- 824 צפיות
-
-
תקציב מקסימלי : 1000 למחשב עצמו ועוד 1000 שקל לשאר החלקים שימושים: בעיקר אינטרנט והורדות וגם וורד חומרה מיוחדת: כרטיס אלחוטי. ציוד היקפי : לא האם מתוכנן OverClock?לא האם ישנו חלק שכבר ברשותכם ולא צריך אותו במפרט? לא מקום בדיסק קשיח : כמה מקום חייב שיהיה במחשב ? 500GB מערכת הפעלה, איזה מערכת הפעלה אתם מתכננים למחשב?: ווינדוס גודל מסך שיש לכם כרגע/שאתם מתכננים לקנות עם המחשב: לא רלוונטי. חנות מועדפת : אין. הערות נוספות: אני רוצה להרכיב לבד את "הדברים" הקלים להרכבה, כמו כרטיסים קול ותצוגה והארד דיסק. תודה!
-
- 1 תגובה
- 596 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום הזה הגעתי לפה דרך חבר שהוא כתב של האתר ואני זקוק לעזרה ברמת העיקרון מדובר על מחשב לצרכי לימודים ואני בתור אחד שהיה לו עד עכשיו מחשב נייח פחות מתמצא בנושא הניידים מדובר על מחשב עם שימוש של אנט', סרטים, תוכנות כמו VB ואפשרות להרצת משחקים ברמה גבוהה (ידוע שזו הבעייה המשמעותית) אי לכך כרטיס מובנה לא בא בחשבון, ויצא לי לשמוע גם על סדרה 8 של NVIDIA כך שגם היא לא אופציה אני מעדיף להמנע ממחשבי 15.4 אנצ' בגלל שהם פחות ניידים ודי כבדים ולמרות שדגמים של 13.3 או 14.1 פחות מיועדים למשחקים אגב אחריות בי"ל היא חובה מבחינתי ואין שום בעייה להזמין דרך אתרים רשמיים או פחות רשמיים של חברות ולהשתמש בשירותים של MUSTOP אשמח לשמוע הצעות שני דגמים של מחשבים שמצאי הם ה S…
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הי, מדובר בלפטופ של חבר. הוא מחק את הpartitions המקוריים שהגיעו עם הווינדוס והסתבך. אז הוא הביא לי את המחשב והחלטנו שנתקין לו Win 7. אבל אני לא מוצא דרייבר SATA להרדיסק הפנימי שעובד בהתקנה של Win 7. מה עושים? אני צריך רק עזרה בלמצוא דרייברים, תמנעו מחוות דעת אישיות וביקורות. תודה.
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
חלקים שיש לי כרגע: case: Thermaltake Armor PSU: Corsair hx620 W HDD 8800GTS 640MB CPU: E6300 מסך 22" (1680X1050) חלקים חדשים: I7 920 http://www.trg.co.il/product.asp?cat2cat1id=42&Cat2ID=0&pid=i7-920 ASUS P6T http://www.trg.co.il/product.asp?cat2cat1id=4&Cat2ID=0&pid=P6T זיכרון 6GB: http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=3072 קירור למעבד: http://www.cobrapc.co.il/product.asp?productid=3239 כרטיס מסך: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=25_732_711&products_id=9436 סה"כ 5850 ש"ח לא בטוח אם הספק יחזיק,לא מצאתי אצלו 30A ב-12V rails אולי מתי שהוא אעשה OC,נרא כבר. משחק במשחקים כבדים(Crysis,Fallout3,FarCry2,Oblivion,Company of…
-
- 3 תגובות
- 734 צפיות
-
-
מחשב לצרכים ביתים כגון אינטרנט משחקים תוכנות אלא שלא יפעיל ברמה מעולה כמו מחשב שבסך הכל עולה 500 או יותר ...בקיצור לבית .. שיהיה טוב לכל דבר אני אין לי מפרט או משהו לומר לכם משהו שיתאים לכולם ...בבית ...ממשחקים מתוכנות מ מאינטרנט מסרטים ...שיהיה כמו מחשב ש 1500 יכול להפעיל ... אמרו לי לקחת מעבד E5200 ולוח אם G31 המליצ לי המוכר אלא שלא אמר לי את הכול ... אז אני כותב כי אוליי לכם יהיה משהו יותר טוב להציע ... בלי ציוד היקפי ...
-
- 4 תגובות
- 690 צפיות
-
-
אני מעונין בהמלצה למחשב נייד (עד מחיר 5000 שח) - איזו פירמה , איזה מפרט (מהירות מינימלית של מעבד + זכרון, זכרון מינימלי) כדי להריץ visual studio 2008 , visual studio 2005, ו-sql server ? ושנית, באיזה מחשב נייד ניתן להתקין מחשב windows xp professional (לא windows vista) - בivory אמרו לי שברוב המחשבים הניידים לא ניתן להתקין xp pro, כי הם באים עם vista - אבל אני נעול על xp professional
-
- 7 תגובות
- 988 צפיות
-