עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אחים שליי בקרוב אני קונה בחו"ל ,מעבד , זיכרון , לוח אם , מארז וספק . עכשיו אני החלטתי ללכת על הדברים הבאים : מעבד - AMD 64 3500 (הסוקט החדש 939 ) זיכרון - OCZ PC4000 Gold 512x2 לוח אם -ASUS A8V Deluxe (היחידי שייצא לסוקט החדש ) כרטיס מסך - X800XT מארז וספק - לא בחרתי שום דבר תמליצו על משהו טוב המחיר לא חשוב . השאלה שלי היא ככה : 1 . האם לקחת את הלוח החדש של ASUS , והאם הוא יהיה בין הטובים לסוקט ? או לחכות ולראות שייצאו לוחות אחרים לסוקט הזה (אין לי ממש כוח לחכות ) 2 . בנוגע לזכרונות איך הם מבחינת תיזמונים ? (מבחינת OC אני יודע לפי הביקורת באתר שהוא הכי טוב ) והאם לקחת זיכרונות אחרים שהם יותר טובים מבחינת תיזמונים ומבחינת OC או שהלא מצויינים מבחינת הכול ?

• 5 תגובות
    • 798 צפיות
  2. שלום לכולם, אני מרכיב מחשב עבור אחי שהוא סטודנט וצלם חצי-מקצועי. אין לו צורך בציוד היקפי כלל (צריך אך ורק מחשב). לא צריך מערכת הפעלה. הדרישות שהציג בפני הן: שקט (המחשב נמצא בחדר השינה שלו) לא פולט חום מטורף בעל תצוגה 2D טובה מאוד (אין כלל צורך בהרצת משחקים או צפייה בסרטים או דברים תלת מימדיים) נפח אחסון סביר (500 ג'יגה נראה לי יספיק) אני מניח שמה שהמחשב יצטרך לכלול זה מעבד, לוח אם, זכרון, HD אחד, צורב DVDRW אחד, כרטיס מסך, מארז, ספק וקירור. יש משהו נוסף שאתם יכולים לחשוב עליו? כמובן שהתקציב הוא בסביבות 4000 ש"ח אך גמיש גם לכיוון ה4500 או 5000 במידת הצורך. תודה רבה!

• 10 תגובות
    • 798 צפיות
  3. בס"ד שלום לכולם. אני רוצה לבנות מחשב ללמודי\עבודה גרפיקה ממוחשבת (עיקר העיסוק) ולמישחקים קלים יש בבית PS2. אני רוצה לבנות מחשב בססי טוב שיהיה אפשר בעתיד לשדרג אותו (מעבד כרטיס מסך). לגבי מסך יש לי 21" לא צריך מקלדת ועכבר. תקציב 2000-2500 (לדעתכם זה מספיק?). תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 798 צפיות
  4. זה המפרט שהרכיבו לי פה. אני צריך שמישהו יבנה אותו מחדש עם השינויים שאני יכתוב פה, מכיוון שאני לא יודע להרכיב, ולא יודע איפה, וברגע שאני מביא את זה לדוד שלי הוא משיג לי מחירים טובים, אני צריך מפרט מדויק. אז הנה המפרט, השינויים אחריו: AMD Athlon 64 3000 BOX{1,076 {EPOX EP-8KDA3J Nforce3{687 {A-DATA 1024MB(512 X 2) DDR 400MHZ{997 {Western Digital 80GB 7200 RPm 8MB Buffer Serial ATA{419 {LG GSA4120B x 12 DUAL LAYER - Black - Retail{583 {DVD EPO X 16 - Black - Retail{206 {Floppy 1.44 - Black{55 {ALBATRON GeForce 6800GT 256MB{2,554 {Thermaltake TT420AD 420 WATT 2 FAN{328 {CHENBRO GAMING BOMB PC 61166{310 {MAG 17" 796FD2 0.25{1,155 {GENIUS SW-J2.1 300 Subwoofer + 2 Satellite spe…

• 6 תגובות
    • 798 צפיות
  5. מחשב טוב מהיר מאוד בעל יכולת להפעיל משחקים כבדים ותוכנות כבדות ! כמה שיותר פחות יותר טוב אני לחוצ בעניין הכספ שיהיה עם לוח 8 USB ו SATA מאחורה שיהיה יציאת 8 usb ו SATA ו FIREWARE שיהיה לוח אמין ... בעל תמיכה DDR3 מעבד אני מעדיפ את Q6600 .... כרטיס מסך שיהיה בעל כוח שיוכל להפעיל משחקים כבדים ... אולי HD5850 או HD 5870 כרטיס קול ONBOARD .... ההארדדיסק 1 TIB המארז אני בוחר אותו ... המסך יהיה בין 20 ל 22 אינצ עד 1500 שיייח למסך לציוד היקפי ...

• 3 תגובות
    • 798 צפיות
  6. Started by er0101,

הי, פרמטתי את המחשב ואין לי את התוכנת OSD. התוכנה מציגה סמל באמצע המשחק כשמשנים בהירות מסך/ מפעילים או מבטלים תקשורת אלחוטית וכו'. איפה מוצאים את התוכנה? תודה

• 2 תגובות
    • 798 צפיות
  7. Started by wilken,

שלום, 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי, אבל אם אין צורך אז לא חובה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטי HD, סוג של שרת סרטים למחשבים אחרים ברשת הביתית, עבודה משרדית וקצת וירטואליזציה (אני מפעיל מכונה או שתים וירטואליות) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהוא מיוחד רק vmware workstation בצורה תדירה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משחק בכלל. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא משחק בכלל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב …

• 3 תגובות
    • 798 צפיות
  8. כרגע אני חייל, משתחרר עוד שנה וחצי. יכול להיות שהמחשב שלי מת טוטאלית. נכון לעכשיו אני לא משתמש במחשב לשום מטרה חוץ מאינטרנט מוזיקה וסרטים - כלומר נכון לעכשיו אין צורך במחשב חזק. שאני אשתחרר יהיה לי יותר זמן למשחקים וקצת לנצל את המחשב. הבעיה שלי היא כזאת - האם לקנות עכשיו מחשב זול ומשרדי ולאחר מכן לקנות מחשב מושקע, או שלהשקיע עכשיו במחשב טוב MID END, ובמידת הצורך לשדרג עוד שנה וחצי? עוד בעיה - הטכנולוגיות רצות ומה שקורה בדר"כ, שהלוחות אם לא תומכים במעבדים העתידיים, ולפעמים גם זכרונות וכו', ככה שאם צריך לשדרג - אז חובה לשדרג לוח, מעבד, זכרונות ובדר"כ גם כרטיס מסך. בכל מקרה אשמח לשמוע דעות לגבי כמה כדאי להשקיע וכו'. בכל מקרה המפרט הנוכחי שלי (נראה מה אולי אפשר להציל) מעבד 2…

• 9 תגובות
    • 798 צפיות
  9. מקווה שזו לא בקשה מוגזמת, ושזה כבר נעשה פה אבל אני צריך עזרה למצוא נייד מארה"ב או מחנות כלשהי בניו יורק, או אפילו חנות אחרת שתשלח את הנייד למלון.. תוכניות גרפיות ועריכה(3DMAX, אפטר וכאלה..) בגלל שזה לעבודות גרפיקה, כמובן שחשוב שהמסך לא יהיה קטן מידי, נראה לי 15' זה משהו טוב.. מעבר לזה, (משקל, סוללה, וכו'), כמה שהמחיר יאפשר אחרי הדרישות הקודמות... חריגה של עד 500 ש"ח * אם אפשר, להגיד לי מה בערך מחיר השוק בארץ תודה

• 6 תגובות
    • 798 צפיות
  10. קודם כל זוהי ההודעה הראשונה שלי בפורום האדיר הזה! אתם באמת הכי גדולים! אני מתלבט אם כרגע לגבי קנייה בין 2 הניידים הבאים ACER: ACER ASPIRE 5672WLMi 1.66GHz http://www.yardenpc.co.il/product.asp?productid=2750 לבין HP Pavilion DV5164EA Duo 1.66Ghz : http://www.yardenpc.co.il/Product.asp?productid=2825&catcode=166 1. קודם כל אני שוקל האם באמת להמתין כחודש וחצי עד סוף אוגוסט לירידת המחירים לאחר כניסת הקונרו ? או שזה לא ישפיע על הניידים בטווח הקצר? 2. האם המפרט החביב הזה של ה ACER שווה את ה 1500 שקל הבדל מה HP? 3. המאיץ הגראפי של ה ACER רשום 512. הבנתי שרק 128 הוא DEDICATED. בשורה התחתונה אני אראה עלייה חדה בביצועים?שווה את ההשקעה? 4. מי הם ACER בכלל בניידים (סליחה על הבו…

• 6 תגובות
    • 798 צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימניג בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) המשחקים החדשים ביותר והדורשי חומרה ביותר. תנסו להרכיב את המחשב החזק ביותר לגיימינג 1650:1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…

• 1 תגובה
    • 798 צפיות
  12. אני מתכנן לקנות ממישהו מפרט שיפעיל רק BT כל היום (בלי איסיקיו, MSN או משהו אחר). המפרט: פנטיום 2 350MHZ לוח אם עם כרטיס קול מובנה עליו כרטיס רשת כרטיס מודם CDROM X40 כונן 1.44 מארז+ספק כוח מסך 15" זיכרון 64 SDRAM כונן קשיח 2.5GB מה המחיר הכי הוגן שבו אני צריך לקנות את המפרט הזה? כל החלקים תקינים.

13. 1. מה התקציב? 4.5K 2. מטרות המחשב? הרצת משחקים חדישים, צפיה בסרטים, הורדות, ועוד שימושים סטנדרטיים .. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? כן , מסך , עכבר ומקלדת , צורב DVD 4. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? ממש לא ! 5. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך. - אפשר להגיד שהמחשב הוא בשביל בחור בן 18 . משחק משחקים חדישים לא בשימוש ע"י פילטרים ורזולוציות מטורפות העיקר שהמשחקים ירוצו יפה ! ולא תיהיה בעיה של הרצתם . אם אפשר חנויות באזור השפלה או אפילו מ- IQPC . תודה רבה !

• 6 תגובות
    • 798 צפיות
  14. שלום הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על ההדגשים שאני צריכה להתעקש עליהם. המחשב צריך להריץ את כל התוכנות הרלוונטיות: אילוסטרייטור פוטושופ ואינדיזיין וכן פלאש ביחד בלי להתאמץ יותר מידי אבקש גם מידע על כרטיס מסך אם צריך ואיזה כמובן שאם אפשר לקבל הכל בלי לנצל את כל התקציב - עדיף אני מדברת על מחשב בלי מסך. תודה

• 3 תגובות
    • 798 צפיות
  15. היי, אני מחר בבוקר הולך לקנות מחשב חדש ושמח אם תוכלו לעזור לי בלסגור את המפרט. 1. מה התקציב המקסימלי? התקציב הוא עד 5.5K, לנסות לחסוך.. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? השימוש העיקרי הוא כמובן משחקים כבדים, סרטים ושימוש בסיסי. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). המסך לא כלול במחיר, המסך שלי הוא ברזלוציה 1920 x 1200 with, אינצ' 24. למשחקים כבדים בהגדרות גרפיות הכי גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? דיסקטים... 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. I7 2600K כלול 6. עד …

• 9 תגובות
    • 798 צפיות
  16. Started by KoK,

קודם כל שלום לכולם, אני מתלבט בין 2 לפטופים שיש לי אפשרות לקנות אותם באותו המחיר, הראשון: Dell N3010 מעבד: Intel i5-460M, 2.53GHz 3MB Cache זיכרון: 4GB DDR3 Dual Chanel 1333MHz כ. מסך: ATI 5470 512MB דיסק קשיח: 500GB 5400RPM סוללה: 6 תאים. אחריות: 3 שנים. השני: Asus U35JC מעבד: Intel Core i3-370M, 2.4GHz זיכרון: 3GB DDR3 1066MHz כ.מסך: GeForce 310M 1GB דיסק קשיח: 500GB 5400RPM סוללה: 8 תאים אחריות: שנתיים. כמו שציינתי, מבחינתי שני המחשבים עולים אותו דבר, הנה היתרונות והחסרונות כמו שאני רואה אותם: דל- יתרונות: חומרה חזקה, אחריות. חסרונות: סוללה חלשה יחסית, כבד יחסית. אסוס- יתרונות: יותר דק מהדל, סוללה 8 תאים. חסרונות: חומרה חלשה יחסית לדל, אחריות. אם אתם מכירים את ה…

• 1 תגובה
    • 798 צפיות
  17. Started by Shay17,

תודה לעונים

• 8 תגובות
    • 798 צפיות
  18. שלום, אשמח מאוד לעזרתכם! 1. תקציב המקסימאלי - 4000 ש"ח א) לנסות באזור ה3000 ש"ח 2. שימושי המחשב - מיועד לעבודה על תוכנות גראפיקה, בעיקר עיצוב בתוכנת פוטושופ, סביבת עבודה PC 3. ללא ציוד היקפי א) כרטיס רשת עם Wi-Fi, ניתן גם דונגל במקום.. 4. הארד דיסק 250G, אשמח גם לדעת כמה יעלה עם 500G 5. יהיה טוב שיהיה שקט, אבל לא כדרישה... 6. עם מערכת הפעלה של ווינדוס 7 + אופיס HOME 7. לא מתוכנן שדרוג מחשב

• 4 תגובות
    • 798 צפיות
  19. שלום חיפשתי ברשת דיסק קשיח חדש ללפטופ, וראיתי שהכל מתחיל ב200 ש"ח ו120 GB. אני לא צריך כל כך הרבה זיכרון, מספיק לי גם תוספת של 60. נזכרתי ששוכב אצלינו בבית מחשב ישן עם דיסק קשיח בדיוק בנפח שאני צריך. הדיסק הקשיח הישן כבן 8 שנים. האם ניתן לפרק אותו מהמחשב הנייח ולחבר אותו למחשב הנייד? אני צריך את הדיסק הקשיח לטעמי גיבוי, ולא שישמש אותי כדיסק קשיח נוסף "מן המניין". אולי עדיף בעצם לוותר על כל הבלאגן ולקנות אחד חדש וזהו? כמה הדיסק הקשיח המחודש יוכל להיות אמין, והאם שימוש באחד שכזה לא מצריך הסתבכויות פנימיות והלחמות. תודה על כל עזרה

• 3 תגובות
    • 798 צפיות
  20. האם קיים משו כזה? מה הכי טוב לתקציב נ"ל?

• 4 תגובות
    • 798 צפיות
  21. שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד בשביל עריכת ווידאו ואשמח עם תעזרו לי. בשביל לחסוך בשורות, כל מה שהתשובה היא "לא יודע לא מבין בזה\לא משנה" לא רשמתי. אני מקווה שזה בסדר. * מטרות המחשב? עריכת ווידאו HD עם פריימיר * גודל המסך? לא כ"כ מבין בזה אבל שיהיה גדול * כונן אופטי? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, שיגיע עם מערכת הפעלה ודבר אחרון, יש לי כרגע חבר שנמצא בסין. אם יש איזה משהו שאפשר לקנות משם אני אשמח, אם לא אני אקנה בארץ. תודה

• 1 תגובה
    • 798 צפיות
  22. Started by maginero,

אני משתחרר עוד כמה ימים. השימוש שלי יהיה צפייה בסרטים וסדרות hd מהמחשב למסך טלוויזה 42 ".וכמו כן גלישה באינטרנט ואופיס. (המחשב צריך גם להתאים לכך שבשנה הקרובה אני אתחיל ללמוד באוניברסיטה.) אני מעביר את השידור לטלוויזיה בכבל 10 מטר hdmi אם זה משנה. התקציב הוא 2000 שח ויכול לחרוג בעוד 600 שח למעלה. אני מרכיב את המחשב לבד. אני מבצע את החילוף עקב כך שהמחשב הישן מלפני חמש שני לא עובד עקב בעיה בלוח אם. אז יש לי מארז מחשב וכונן ארדיסק. כמו כן 2 דיסקים קשיחים כל אחד 400 גב

• 2 תגובות
    • 798 צפיות
  23. אין צורך בכרטיס גרפי, לא למשחקים כבדים. הרעיון הוא למחשב איכותי שקט, קטן, עם ביצועי CPU טובים לצרכים משרדיים, תכנות, Video editing ו-encoding. אין צורך בהרבה אכסון כי יש לי שרת קבצים לכן SSD 128GB אמור להספיק. מארז : Lian Li PC-Q11B http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=PC-Q11B&cart=1342453773146382392〈=heb http://hardforum.com/showthread.php?t=1620866 (Antec High Current Gamer 400W Active PFC 13.5cm PSU HCG-400 (Retail http://ksp.co.il/?uin=16211 G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel CL9-9-9 http://ksp.co.il/?uin=14965 Crucial m4 2.5'' 128GB SSD MLC SATA III CT128M4SSD2 http://ksp.co.il/?uin=14857 Asus P8H77-I s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 XMP, PCI…

• 4 תגובות
    • 798 צפיות
  24. Started by GT.N,

אהלן, המחשב הנוכחי שלי בן 7.5 ומראה לאחרונה סימני עייפות, בעיקר המארז (כפתור power לא תקין, יציאות audio שלא עובדות ועוד). הייתי שמח לעשות upgrade לרכיבים שלו אך לאחר שוטטויות רבות בפורומים, הגעתי למסקנה שכדאי להרכיב מפרט חדש. אם למישהו יש רעיון איך לשפר את המפרט הנוכחי בתקציב נמוך ממפרט חדש אשמח לשמוע אותו. מפרט נוכחי: CPU: Core 2 Quad Q9300 2.5Ghz Mobo: Asus P5Q DDR2 Memory: Corsair DHX 2x3GB DDR II 800Mhz CL4 GPU: MSI HD6850 OC HHD: Seagate Barracuda 500GB 7200RPM 32MB SATA II+WD mypassport 500GB Cooler: ThermalTake Golden ORB II Case: ThermalTake M9 Mid Tower PSU: ThermalTake TR2 550W Silent PSU 24pin Optical Drive: Asus DRW-2014LlT DVD+-RW Black LightScribe Sata Mon…

• 0 תגובות
    • 798 צפיות
  25. Started by iakovl,

טוב חברה, הגיע הזמן המכריע, קניית מערכת חדשה התקציב שבחרתי לזה הוא 5.5K יעוד? מחשב ראשי - משחקים, סרטי HD וכו'.. הנה המפרט שבחרתי + חלקים שכבר יש (מסומנים בכחול) מעבד E8400 ב 815 ש"ח לוח אם Asus P5Q Pro ב 670ש"ח זכרון - 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition ב375ש"ח כ.מסך - club3d 4850 דיסק קשיח- wd3200aaks ב220ש"ח דיסק קשיח - ST31500341AS *4 ב2740 ש"ח צורב - Asus DRW-20B1LT ב150ש"ח מארז - P180/6A19 ספק - VX450 קירור- Ninja 2 ב175ש"ח סה"כ יצא לי 5145 ש"ח אבל בגלל שאני ואינטל לא מסתדרים אז אני משאיר את התקציב פתוח ל5.5 במידת הצורך. ה4 כונני 1.5 אמורים לעבוד עם הבקר PERC 5/I (באמת הגיע הזמן) בגלל זה הדרישה העיקרית היא ללוח אם עם 2 PCI-E*16 או אם יש PCI-E*8 יעודי, העדפה שיוכל לפעו…

• 7 תגובות
    • 798 צפיות

דיונים חדשים בפורומים