ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,343 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני צריך המלצה למפרט למחשב בבנייה עצמית. אני רוצה המלצה לכל רכיב ורכיב, מהמארז ועד המעבד. הדרישות הן כאלו: יכולות עיבוד חיזוק - יכולת התמודדות עם מאטלאב ודומיו, ותוכנות שירטוט כמו סולידוורקס. כל סוגי הקישוריות (חשבתי אולי עדיף לקנות כבר איזה משהו שיתחבר ביו אס בי למחשב במקום לקנות כרטיס וויי פיי וכו'). אינני חושב שיש צורך בכרטיס מסך רצחני, הוא לא למטרות גיימינג. כרטיס קול צריך להיות משובח, סאונד חשוב לי מאוד. המטרה היא לחבר אליו מערכת רמקולים (נגיד כרגע 5.1). המארז צריך להיות כזה עם יציאות USB בחזית. השימושים העיקריים שלי בוא אמורים להיות מדיה - סרטים ומוזיקה, אינטרנט, מסמכים, ועיבוד מתמטי ושירטוט - (מאטלאב וסולידוורקס) מחיר - 1500 ש"ח (לא כולל מסך). המלצות למפרטים …
-
- 4 תגובות
- 590 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני ממש לא מבין גדול בדסקטופים, אני כבר שנים עובד עם לפטופ והחלטתי לגוון, אני מעוניין במחשב למטרת משחקים, גלישה, סרטים ואופיס. אין לי העדפה לחברה מסויימת, חשוב לי שהמחשב יהיה שקט ושלא יהיה מארז עם תאורה שתאיר את כל החדר. כמו כן אני מעוניין לקבל המלצה לחנות מקצועית ואמינה באזור רעננה שתרכיב את המחשב ותתקין את מערכת ההפעלה והדרייברים הנדרשים. מסך אני לא צריך,חוץ מהמסך אני צריך את כל הציוד הדרוש. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 487 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? - התקציב הינו 3000 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית , סימולטור טיסה של מיקרוספוט , סרטים לעיתים רחוקות , אימיול , עריכת וידאו ביוליד 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר אלחוטיים, רמקולים, כרטיס טלוויזיה. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו:, כונן דיסקטים, 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? עדיפות למארז לא גדול במיוחד. משהו כמו המארזים הנחמדים של HP לא בגודל …
-
- 6 תגובות
- 625 צפיות
-
-
שלום אנשים, ברשותי מחשב ישן של דל - Inspiron 6000 לאחרונה הוא החל להשמיע רעש ממש חזק בזמן שהוא פועל. אני בטוח כמעט ב-100 אחוז שהרעש מגיע מהמאוורר, שכנראה מלא אבק או מקולקל. כאשר ניסיתי לפתוח את המכסה האחורי של המחשב, נתקלתי בבעיה: למרות שהברגתי החוצה את כל הברגים (ויש הרבה), עדיין אני לא מצליח לשחרר את המכסה (הוא תקוע באיזור של היציאת כרטיס מסך מאחורה) - כאילו יש איזה בורג נסתר או משהו... האם מישהו מכיר את המארז של המחשב הזה ויודע כיצד ניתן לפתוח את המכסה האחורי שלו? רוב תודות, יאיר.
-
- 1 תגובה
- 646 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 8-9 אלף מזומן 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים כמו gta iv/cod5 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא יש הכל 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? ivory 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? מחשב שקט לא חייב במיוחד אבל שלא ירעיש כל כך 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הכל שיהייה מותקן בחנות 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא מתוכנן 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאי…
-
- 9 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מעוניין במחשב נייד שיתאים לדרישות הבאות: תקציב - 3800 ש"ח שימושים: תוכנות אופיס, סרטים, תוכנות מסרים, מולטי טסקינג, הורדות, משחקים קלים. גודל מסך 15 אינטש מסך מבריק משקל - סביבות 3 kg אני נמצא בסלובקיה, ומצאתי בחנות מסויימת דגם מחשב מסוג טושיבה בהבדל מחירי מאוד גדול. לינק למחשב - http://www.datacomp.sk/default.asp?cls=stoitem&stiid=25474 3100 ש"ח TOSHIBA A -300 1LT 1)הייתי רוצה לדעת האם מחשב זה מספק את צרכיי. 2)האם יש מחשבים מומלצים אחרים בתקציב שלי. הרכישה תתבצע בימים הקרובים . תודה רבה מראש לכל העוזרים. ירון.
-
- 1 תגובה
- 674 צפיות
-
-
המחשב בעיקר לתוכנות עריכה אינטרנט ומשחקים אין בכוונתי לבצע OC והמסך יהיה כנראה 22 אינץ של סמסונג התוכנות עריכה יהיו בעיקר פרימייר פינקל סטודיו וכדומה. המפרט: מעבד: Intel QuadCore 45nm Q8200 1333 MHZ 2.3 G 775 4 M לוח אם: Asus P5QL זיכרון: Kingston CL5 2G DDR2 800MHZ X2 כרטיס מסך: Shpphire HD4850 ATI 256B 512M D3 דיסק קשיח: Western Digital 500G 7200 RPM SATA 16M צורב: Samsung SHS223F מארז: Master Cooler CM690 ספק כוח: Huntkey LW 6550-HG 550W Fan12 מאוור למארז: COOler Master 12CM25 וכנראה מסך: Samsung 2243EWX דעתכם מאוד מאוד חשובה לי!!! חשוב לי לדעת איך המחשב והאם יש מקום לשיפור או משהו שלא נראה לכם.... חשובה דעה מקצועית. תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 518 צפיות
-
-
אהלן, מדובר על מחשב שיריץ סרטי Full HD, יש צורך בכונן טרה אחד בלבד (יש לי אצלי עוד 2). המחשב יתחבר גם לטלויזיה 40" וגם למסך רגיל למטרת גלישה באינטרנט. אני מעדיף לא לקחת את המינימום על-מנת להריץ FullHD בשביל להיות על הצד הבטוח בזמן הרצת סרטים כבדים מהרגיל.. אין צורך באוברקלוק ובציוד היקפי, רק הקופסא (כולל מארז HTPC), תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום לכל האנשים הטובים שנכנסו לעזור הגיע הזמן אחרי 7 שנים לקנות מחשב חדש סוף סוף הבעיה היחידה היא שאין לי מושג בחומרה יש לי כיוון כללי לגבי המחשב שאני רוצה אבל יש עדיין שאלות ואני עדיין פתוח להצעות במקרה ואני טועה לגבי כמה דברים אז ככה מטרת המחשב היא משחקים, כמה שיותר כבדים (מוכן להסתפק בשלה אחד מתחת לפרטים הכי מטורפים, אבל תמיד עדיף שגם בהם זה יעבוד חלק ^^) ועבודה עם שפות תכנות, בעיקר C ו JAVA התקציב הוא עד 4,500 ¤ (במקרה הכי הכי גרוע שזה הבדל של כמה מאות שקלים שמפרידים בין 2 עולמות שונים של חוויות בגלל חלק אחד אז אני מוכן גם להוסיף עוד קצת) אני מאוד מתלבט בין מעבד עם ליבה כפולה לבין מעבד עם ליבה מרובעת ובאיזה מהירות כדאי שיהיו הליבות (יש העדפה ל Intel) מה …
-
- 11 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש לקנות מחשב לילדה בת 16 שישמ אותה לאופי, אינטרנט וכל שאר הדברים שילדות בנות 16 עושות במחשב (לא משחקים) יש צורך במסך (עדיפות ל 22) ושיהיה שקט כמה שאפשר. כמו כן צריך ציוד היקפי ( פשוט) התקציב הוא 3000 ש"ח תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 477 צפיות
-
-
יש לי את הנייד הנ"ל יש לי עליו ויסטה והחלטתי לזנוח אותה לטובת xp יש לי נסיון רב עם מחשבים כך שלא הייתה לי בעיה לעשות זאת, כשהכנסתי את הדיסק, הוא נטען עד שהיה רשום "windows is loading" במסך הכחול של ההתקנה... וא הופיע המסך הכל - מסך המוות הכחול.. מסתבר שבניייד הזה אי אפשר להתקין xp בגלל הדרייברים של ה sata (אחרי נבירה בפורומים בחול וחיפוש בגוגל) האם יכול להיות והגיוני שאני לא אוכל להתקין xp על הנייד שלי? יש מישהו עם נסיון שיוכל להגיד לי מה עושים במקרה הזה? אני ממש לא מעוניין בויסטה על הנייד.. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם קיבלתי במתנה מחשב נייד של apple macbook pro 15 הנתונים שלו הם 2 גיגה זיכרון מעבד אינטל Dual Core כרטיס מסך 8600 256 מגה 200 ג'יגה זהו בגדול יש לי בעיה קטנה איתו אני ממש אבל ממש לא מבין איך להסתדר עם מערכת הפעלה שלו אז ככה יש לי שתי שאלות * עם אני יכול להתקין עליו ויסטה 32 ביט ? ועם אפשר עם זה נעשה באופן רגיל כמו בכול מחשב עם דיסק כשמעלים את הדיסק דרך הboot * עם בכול זאות אפשרי להתקין השאלה איך אני משיג תדריורים של המחשב לווינדוס עם הוא בנוי למערכת הפעלה של mac ?
-
- 0 תגובות
- 582 צפיות
-
-
שלום, לאחר ניתוח קבצי DUMP הבעיה בקובץ: BATTC.SYS איך ניתן לסדר את הבעיה? תודה.
-
- 2 תגובות
- 616 צפיות
-
-
הבקשה היא לחבר.... המחשב לא באמת יזוז מחוץ לדירה, השולחני שלו פשוט התפגר והוא החליט לקנות תחליף שולחני במקום... השימושים הם עבודה משרדית, צפיה בסרטים, האזנה למוזיקה, שיטוט ברשת... תודה! עריכה - ניתן לחרוג עד 600 דולר אבל במידה והחריגה תתן יתרון
-
- 0 תגובות
- 589 צפיות
-
-
מבקש מפרט למחשב הנ"ל. אותה סטודנטית צריכה את המחשב לשימושים כלליים, אינטרנט וסרטים וכאלה, וגם מאטלב. עכשיו, היא לא מריצה דברים מסובכים מדי, היא יכולה לחכות כמה דקות עד שהמחשב יסיים סימולציה, זה בסדר גמור אם ייקח לו 3 דקות במקום 1, אבל בכל זאת, עדיף מעבד חזק בתחום התקציב, ועדיף 4 ג'יגה זכרון כדי להפעיל עוד דברים בזמן שמטלב רץ תודה! עריכה: הורדתי את המטלב מהנושא של ההודעה כי זה באמת לא החלק החשוב
-
- 8 תגובות
- 667 צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין במחשב לסלון שיהיה מחובר לפלאזמה ולמערכת שמע רצינית ושהשימוש היחיד בו יהיה שמיעת מוזיקה וצפייה בסרטי dvd-rip (לא HD). על הכרטיס קול אני סגור לכן לא צריך לכלול כרטיס קול במפרט. כמו כן אני צריך דיסק קשיח של 1 טרה לסרטים. אני מניח שאני יכול להסתפק במחשב חלש יחסית. תודה לעוזרים.
-
- 8 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני כבר מתלבטת מעל לחודש איזה מחשב נייד לקנות אז אשמח מאד לקבל המלצות. אני צריכה את המחשב בעיקר למסמכים - אופיס, אקרובט וכו', אינטרנט, סקייפ... לא גרפיקה והמוני סרטים. אבל, כן יש לי הרבה מאד מסמכים, ספרים סרוקים וכד', אז צריך שיהיה לו מספיק זיכרון. חשוב לי שהוא יהיה מהיר (אני כבר כמה שנים עם מחשב נורא איטי וזה משגע אותי) ושיהיה קל כי אני סוחבת אותו הרבה. מאותה סיבה גם חשוב לי שהוא יהיה חזק ועמיד ככל האפשר. מצד שני, שהוא לא יהיה קטן מדי כי אני עובדת עליו כל היום ו-12 אינצ' זה כבר קטן מדי. מבחינת מחיר, הייתי שמחה למצוא מחשב טוב בין 3000 ל-4000 שקלים, אבל אני מוכנה להוציא עד 5000 בשביל מחשב באמת טוב. תודה רבה מראש על העזרה!!!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני זקוק לעזרה בבניית מפרט בתקציב 3000-3500 ש"ח המפרט צריך להיות חזק שיעבוד 24 שעות ואם אפשר אז שיריץ גם משחקים בצורה טובה אני לא זקוק למקלדת עכבר רמקולים ומסך תודה
-
- 5 תגובות
- 538 צפיות
-
-
חוות דעת אחרונה על המפרט הזה לפני שאני הולך לקנות אותו.. אני לא קונה מ-KSP למי שרוצה לדעת.. כולל מסך 22. תודה מראש..
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם !!!! מעוניין במפרט מחשב עד 2000 ש"ח אין צורך בציוד היקפי: מסך,מקלדת,עכבר המחשב לצרכים בסיסיים אינטרנט, אופיסת צפייה בסרטים, מוסיקה , תוכנות קלות ,משחקים קלים מעוניין בהצעות מפרט של אינטל ו AMD תודה על עזרתכם האדיבה והמהירה
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, שיגעתי חלק מכם כבר יותר מפעם אחת אבל תאלצו לסלוח לי (תקופות מבחנים קשות עוברות עלינו לרעה...) רציתי את דעתכם לגבי מפרט סופי שהרכבתי בעזרתכם לצרכים הבאים: מחשב שקט לצפייה בסרטים (על מסך Dell 2209WA 22) ותכנות (Visual Studio, Eclipse, Flex ודומיהם) המפרט: מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤374 לוח אם: GIGABYTE GA-73PVM-S2H ¤395 דיסק קשיח: SAMSUNG ECOGREEN F2 500GB 16MB SATA2 5400 RPM - HD502HI ¤299 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤131 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1000 CL5-5-5-15 - F2-8000CL5D-4GBPQ ¤296 מארז: ANTEC NSK6500 w/o PSU ¤251 ספק כוח: ENERMAX TOMAHAWK 405W : ETK405 ¤254 קרור למארז: ARCTIC COOLING 90mm 9PWM ¤30 סה"…
-
- 10 תגובות
- 702 צפיות
-
-
חושב לעבור מפלטפורמת AMD חזרה לINTEL.המליצו לי על E8400 ולוח של ASUS (דגם לא מאוד קריטי העיקר שיהיה אמין)עם 4 GB זכרון 800.שאר החלקים שיש לי מספיק טובים מה אתם אומרים? היום למשל אם אני מריץ חילוץ קבצים בוינראר המחשב פשוט נהיה כבד.חשוב לי שאוכל לבצע כמה מטלות ביחד אפילו שהן לא דורשות כוח עיבוד רב. חשוב שלא תהיה יותר מידי חריגה מ1700 ש"ח,אולי ב100 ש"ח גג תודה על העזרה אה שכחתי לציין:מדובר על שימושים קלים יחסית אני לא משחק בכלל,חשוב לי שהמחשב יוכל להריץ ויסטה או וינדוס 7 באופן חלק,בלי קירטועים וכאלה כי אני בודק הרבה מערכות הפעלה שונות.
-
- 7 תגובות
- 648 צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בהרכבת מחשב שבעיקר אני רואה איתו סרטים..ואולי ישחק גם בקטנה אז ככה שצריך לשים דגש על הכרטיס מסך שיהיה תומך FULL HD!!! וכרטיס קול סבבה , מובנה בלוח אני חושב שגם מספיק לא,?! 3000 ש"ח לא יותר ולא פחות המארז יכול להיות הכי פשוט בעולם, שיהיה ספק טוב אבל בגדול אני לא צריך צורב ולא סי די מה שצריך זה מארז+ספק לוח מעבד הארד דיסק זכרון פנימי וכרטיס מסך יש הצעות?
-
- 7 תגובות
- 688 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב שהייעוד שלו הוא בעיקר סרטים והרבה ומשחקים כבדים גם מבחינת הגרפיקה וגם מבחינת הגודל שלהם כמו NFS וGTA החדשים. תשלחו בבקשה תשובה לאיימל: daniel_h1@walla.co.il תודה רבה =]
-
- 1 תגובה
- 495 צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש מחשב נייד כתחליף לדסקתופ. אם רוב הניידות מוגבלת לתוך הביית (כך שהמשקל לא כל כך חשוב). רצוי שהסוללה שלו תספיק לפחות לשעתיים שלוש של הקרנת סרט. השימושים העיקריים של המחשב יהיו אינטרנט סרטים ומשחקים. (כאשר רוב הזמן הוא מתוכנן להיות מחובר לסך 22 אינץ) אשמח לקבל המלצה. כמו כן אשמח לקבל דעה עד כמה המחשבים הבאים ענים על דרישותיי: 1. 4890 ¤ HP Pavilion DV6-1040 - Full Keybord CPU Intel® CoreTM 2 Duo Processor T6400, 2.0GHz,2MB L2 Cache,800MHz FSB Memory 4096 MB (2 x 2048MB), Up to 8 GB HD 320 GB (5400) Display 15.6 Diagonal Hight Definition HP Brightview Display (1366 x 768) GPU NVIDIA GeForce 9200M GS, Up to 1790 MB (5…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-